Administrar


Estadisticas de visitas

QUE FER AMB AQUEST BLOC?

grosske | 30 Juny, 2007 09:59

No fa gaire dies, en Jordi Bayona reflexionava sobre la possibilitat de posar punt i final al seu bloc. El seu raonament era correcte però també eren de pes, i així ho ha reconegut el propi Bayona,  les argumentacions en contrari.

Alguna gent em diu que no és prudent mantenir el meu bloc amb les meves noves responsabilitats polítiques, que una línia de comunicació i debat tan "calenta" és incompatible amb la prudència a la qual obliga formar part d'un govern.

L'opció de "refredar" el bloc no sembla massa útil. En Biel Barceló escriu poc i de manera molt prudent... i la resultant és que el seu bloc s'ha convertit en un foro de debat intern entre militants i simpatitzants del PSM (i algún "anti") que, perfectament, podria penjar de la  pàgina web del propi partit. No és que estigui malament, és que no és exactament la funció d'un bloc

Es cert que jo no podré escriure en aquest bloc amb la mateixa llibertat que abans, no només per prudència política sinó també per imperatiu legal (les deliberacions de la Junta de Govern, per exemple, són secretes) però, d'altra banda, em varen arribar molt fons les paraules d'una comentarista den Bayona "que no se digui que l'esquerra quan governa, calla".

A mí m'han vengut diverses idees al cap: fer un bloc menys aferrat a la conjuntura política local, moderar els comentaris (algúns debats són com els de Salsarosa: enganxen però, en acabar, no t'han aportat res de bo), convertir-ho en una eina d'interlocució real amb els lectors contestant preguntes o donant opinions sobre allò que em sol.licitin (una pràctica interessant però que, inevitablement, aferrarà el bloc a la conjuntura més calenta de l'actualitat política i municipal)... no ho sé. M'agradaria sentir algunes opinions abans de decidir.

Area ve l'estiu, l'activitat de la blogosfera baixarà i és un bon moment per fer canvis

Comentaris

 1. Re: QUE FER AMB AQUEST BLOC?

  Suggeriments: millorar la imatge gràfica del teu blog. No teniu ningú dins EU que ho pugui fer? Les plantilles dels blogs poden modificar-se. Una millor distribució de l'espai, color, etc.. ajuda. Moderar els comentaris Sí! No cal censurar per censurar però ens hem d'evitar la lectura de 80 posts on 60 són autèntiques cotorrades.

  Penja fotos joer! El teu blog és una mica ranci.

  Na Nanda també és regidora i ha obert un blog. Per que tancar el teu?

  un que et coneix | 30/06/2007, 10:39
 2. Participació ciutadana

  Però no ets el regidor de Participació Ciutadana, entre d'altres???
  Encara que aquest blog no sigui institucional, segur que serà una bona font de suggeriments per a l'acció de govern!

  Per cert... qui farà ara la retransmissió online del ple??? Això s'ha de solucionar :D

  Biel | 30/06/2007, 11:31
 3. Re: QUE FER AMB AQUEST BLOC?

  Crec que el teu blog ha de continuar funcionant. El que pots fer és tractar l'actualitat política des del punt de vista més pràctic i de gestió, sense que els teus articles puguin suposar la inestabilitat i la debilitat dels pactes recentment signats. També pot servir d'eina de comunicació amb la ciutadania palmesana, si l'ajuntament no habilita un servei de blogs de consulta per la societat de Palma, que per altra banda no estaria gens malament. Salut i ànims ¡¡

  Ferran Mercant | 30/06/2007, 11:37
 4. Continunar...

  Si un polític amb responsabilitats de govern no pot continuar escrivint un bloc anem malament...

  Jose Martín | 30/06/2007, 11:55
 5. Malament

  Uy, uy, uy uuuy empiezas como Matas que NO quiso oir los mensajes de la gente corriente y no quería blogs...malament

  Dolors | 30/06/2007, 12:12
 6. No ho deixis!

  Encara que sigui amb canvis, amb menys comentaris o amb més prudència, però no ens deixis!

  Víctor | 30/06/2007, 13:02
 7. obert

  Crec que hauria de ser obligatori que tots els càrrecs electes escrivissin un blog, en aquestes altures això ja hauria d'anar dins el sou. Em sembla millor moderar els comentaris que no tancar la barraqueta. Una pregunta naïf: per què les deliberacions de la Junta de Govern són secretes? No entenc per què no hem de saber el que diuen persones que hem triat per prendre decisions que ens afectaran directament.

  reuiqwreuwrqepui | 30/06/2007, 13:37
 8. Re: QUE FER AMB AQUEST BLOC?

  Grosske,
  respecto a lo de mantener tu bloc o no..
  Haz lo que te apetezca, no te sientas obligado..
  Tenemos muchos espacios para escribir.
  Si también cierra Bayona, nos meteremos en el de Campos(si no nos censura) , en el de Mallorca Nacionalista o en cualquier otro, o lo crearemos.
  Por cierto, ánimo y a seguir trabajando

  sonia | 30/06/2007, 14:32
 9. QUE FER?

  Bé, potser aquest és el primer pas, reflexionar sobre els teus objectius respecte el bloc.

  Es d’agrair la teva iniciativa de voler saber el nostre parer al respecte. Esperem que puguin ser-te realment útils. De moment en aquests primers sis comentaris, he llegit coses interesants.

  A quí va la meva aportació. Primer tracto de donar-te la meva opinió sobre els teus apunts, després sobre alguns dels comentaris dels participants i després, una proposta personal. Tractaré de no enrrotllar-me massa.

  Bloc menys aferrat a la política local: Discrepo si això vol dir buidar de contingut els debats, o tractar de que aquests girin entorn aspectes politicosocials generals, segur que interesants, però de poc compromís per llunyania de la nostra realitat més propera.

  Moderar comentaris: Això és censura i selecció. Cosa que em desagrada per principis. Crec compartir aquest sentiment amb tú i la majoria de blocaires. Per mí, el Salsarosisme ve a ser com un gas. S’exten i ocupa tots els espais que troba buits. I potser, en aquest bloc, ha trobat camp per correr. No cal censurar, potser amb un major esforç participatiu, en la línia que decideixis que cal empendre amb el nostre acord, hi haurà prou per arreconar aquest comentaris inevitables.

  Una línia d’interlocució real amb els lectors: Absolutament a favor. Coincideix totalment amb l’objectiu que m’impulsa a seguir i participar en el teu bloc. M’interesa tant conèixer les preguntes i temes que la resta de participants et puguin fer arribar, com saber la teva opinió. A més, vull tenir també un canal per poder-te fer arribar les meves inquietuds o opinions quan consideri que aquestes ens puguin aportar alguna cosa. . I sí, no em de tenir de dialogar sobre “la conjuntura més calenta de l'actualitat política i municipal”.

  Imatge: Es una proposta de “ Un que et coneix”. Personalment no crec que aquest sigui el problema més gran. Però no deixa de tenir raó. La forma, el continent, és important per fer arrivar el contingut. Potser si et proposes una mena de refundació del bloc, podries tractar de cercar aspectes innovadors, com apartats de temàtiques específiques ( educació, medi ambient, movilitat, ...) , monogràfics sobre algun tema concret, una mena de quedada on-line a temps real per parlar només d’un aspecte molt concret,... Val a dir que n o tinc ni idea de com es dissenya i es monta un bloc, potser les propostes no són reals.

  Participació ciutadana: Conincideixo totalment amb el comentari d’en “Biel”. Crec que hver-ho manifestat en altres ocassions en aquest bloc i allà on he pogut. La participació ciutadana és allò que més en motiva, per la convicció de que aquest és el fet fonamental per millorar el nostre sistema polític i per tant per allà on passa un veritable canvi social “a millor”.

  Pràctic i de gestió: En Ferran Mercant també parla de participació ciutadana i potser comparteix amb tú la idea del perill de tractar temes “calents”. Com no tinc clar que vol dir exactament amb temes pràctics i de gestió ( això és calent, no?), no voldria equivocar-me. En tot cas, reitero la meva discrepàcia a evitar la discrepància i limitar-nos a parlar de coses de fàcil consens. Te raó en el fet de que aquest bloc ha de contribuir a l ‘estabilitat del nou projecte i no al contrari. També fa referència a un servei de bloc oficial. Interessant Més endavant em referiré a aquest tema.

  Polítics amb responsabilitats: Totalment d’acord amb en Jose Martin . Els polítics resposables són els que menys s’han d’allunyar de la ciutadania. Aquest és potser, un dels problemes, mai la solució.

  A “reui...” potser et cal donar-li resposta a tú, potser didàcticament. Jo ja considero que estic abusant d’aquest espai.

  Aportació personal !: Crec que ja he fet unes quantes. En tot cas, em preocupa el teu neguit aquest: “Alguna gent em diu que no és prudent mantenir el meu bloc amb les meves noves responsabilitats polítiques, que una línia de comunicació i debat tan "calenta" és incompatible amb la prudència a la qual obliga formar part d'un govern.” Com no sabem quines són aquestes persones, no sabem quines són les seves intencions. Que entenen per “responsabilitats polítiques”, “linia de comunicació”, “debat calent”, “prudència obligada”.... En tot cas, i no crec que sigui d’aquells que sempre van a cercar la interpretació més negativa dels teus comentaris, em neguiteja el teu neguit. Compartint comentaris, si les responsabilitats que ara has adquirit i la prudència a la qual fas referència passen per certa opacitat del teu parer i l’establiment d’una major llunyania de tots nosaltres és que això de la PARTICIPACIÓ CIUTADANA, encara està molt més cruda del que ja sabem. Sobre tot si aquesta és una actitud a valorar en el context polític que tú i nosaltres ens movem.
  Al meu parer, potser seria necessari compatibilitzar certa prudència i claretat, de tal manera que cap de les dues sorti perjudicada. En aquest sentit, potser hi ha prou, en part, si aclares des de quina vessant de la teva múltiple participació política ens parles i vols que et parlem en aquest bloc. Com a cap d’EU? Com a cap d’EUEV? Com a cap d’ALTERNATIVA- EUEV? Com a membre dirigent del BLOC? Com a Tinent-alcalde? Com a Grosske?....

  Fins ara has fet servir aquest bloc de forma indiscriminada, per tot això i més. Potser la teva reticència a continuar fent-lo ve de les confussions que això et, ens i els ha creat. Jo tampoc tinc clar quin Grosske m’interesa més. Avegades un, avegades un altre.

  El que tinc clar és que no m’interesa un Grosske autocensurat.

  Més adalt he recollit la idea d’un participant que aposta per uns blocs oficials des de l’Ajuntament. D’acord sempre i quant es tracti d’un servei públic dedicat a la ciutadania i no a la promoció personal o partidista. El Grosske tinent-alcalde hauria de ser allà. Un servei a la ciutadania.

  Però també vull parlar amb els altres Grosskes. Personalment com a membre d’Alternativa, simpatizant d’EU, votant del BLOC, professional de l’educació, biòleg, català, persona d’esquerres, ...jo també sóc divers.

  Definim àmbits, objectius i metodologia de treball. Però no deixem de ser el que som. I molt menys de parlar.

  Disculpeu la meva manca de síntesi.

  Òscar | 30/06/2007, 15:21
 10. Ideas

  En primer lugar agradecer la entrada consultiva en tu blog. Entiendo tus inquietudes, al adquirir una nueva responsabilidad de carácter público se debe mantener cierta prudencia. Seguir adoptando una postura políticamente incorrecta tendría nefastas consecuencias -políticas-.

  A partir de esta premisa: ¿qué hacer? Abandonar el blog no debería ni siquiera constituir una opción. Ya te han dado muchas razones, pero todo redunda en la misma idea: aparcar el blog es dar la espalda a la ciudadanía (como la dan todos aquellos cargos de renombre que en pleno siglo XXI no disponen de blog personal).

  Soy de la opinión de que deberías continuar desde el pellejo de Grosske, sin implicar nada más que tu persona y sus ideas. Es decir, no querer ser el portavoz de ninguna formación política, ni mucho menos institución, sino enfocar las entradas desde un enfoque personal. No sé si lo que digo es de perogrullo o no, pero quería matizarlo a raíz de las palabras emitidas por el compañero Òscar: el propio nombre del blog lo indica (Grosske. Bloc personal).

  En cuanto a los temas por tratar. Lo más evidente y que tampoco debería decir es que un blog, desde el momento en que se convierte en propaganda de logros y hazañas particulares o de un colectivo afín, pierde el espíritu crítico y, con él, cualquier interés. En cambio, sí sería de recibo leer entradas informativas o aclaratorias sobre medidas gestadas en el seno de los equipos de gobierno, siempre a través de un prisma particular, y -hablando en plata- mojándote hasta donde las nuevas circunstancias te lo permitan.

  En cuanto a la estética y una necesaria renovación estructural del blog, pues es verdad que andamos flojillos, el verde glauco comienza a aburrirme las retinas. Una nueva organización temática tampoco vendría mal. Pero vaya, esto es para cuando te aburras -si es que vas a tener tiempo para el aburrimiento estos cuatro próximos años-, lo primero está claro que son los contenidos.

  Otra cosa, que no sé si es factible o no: ¿sería posible implementar el sistema de respuestas jerarquizado que tienen algunos foros de debate? Así nos podríamos responder entre nosotros y originar varios focos de discusión porque todo mezclado resulta ser un batiburrillo de aquí no te menees, especialmente cuando Dolors suelta alguna de las suyas y todo el mundo entra al trapo. De esta manera nos podríamos saltar los comentarios-paja sin tener que estar rodando el scroll media hora, saltando descalificaciones y subidas de tono. Matarías dos pájaros de un tiro, porque no sería necesario censurar (en su lugar seríamos nosotros los que seleccionaríamos lo que queremos leer y lo que no) y por otro lado se potenciaría el debate a distintos niveles, dándole mayor dinamismo a la sección de comentarios.

  Bueno, ya iré poniendo más cosas a medida que se me ocurran... saludos.

  Anónimo | 30/06/2007, 17:40
 11. Re: QUE FER AMB AQUEST BLOC?

  Si una cosa he admirat de tu i d'altres polítics (toni roig) que han mantingut la seva coherència "bloguística", és que has mantingut el blog fresc, visceral i sincer.
  Per si et serveix de consol, quan he tingut converses polítiques amb els meus companys i t'han posat a parir per diferents motius, evidentment influenciats pels mitjants de comunicació com p.e el mund0, els he explicat que em sembles un tio legal, feiner...amb defectes com tothom, emperò compromés amb la vida política. I que si volien saber la teva opinió es dirigeixin al teu blog
  El teu "blog" serveix, per a jo, més que el "bloc".

  Segueix així: fresc, visceral i sincer...al manco al blog, i per favor que no et CAPIN la llibertad. La llibertad no entén de partidismes, de influències...dígues el que et sents, fes-ho per noltros, emperò _sobretot_ per a tu

  XYZ | 30/06/2007, 18:52
 12. Adéu Grosske

  Ves-te'n ja i no ens emprenyis més!

  Cul de bòtil | 30/06/2007, 19:44
 13. A cul de bòtil

  Segurament no saps què és un bòtil, emperò t'ajudaré. Cul == allà on tens la llengua. Això està clar.
  Ara ve lo difícil

  bòtil: del ll. vg. buttis 'bot', probablement a partir d'una forma bote, pronunciada búti o buti en hispanoàrab, i una terminació suspecta de mossarabisme.

  1 dial Palet de torrent.
  2 Botella grossa.
  3 Botiró2

  Au! tria qualsevol de les 3 t'anirà bé per posar-hi el cul

  XYZ | 30/06/2007, 20:00
 14. l'opinió d'una beneita

  Ebe, jo crec que has de continuar, si vols una mica més en el teu paper de senyor gros ( Tinent de batle ) i també els que a vegades escrivim dois hem de procurar no fer al joc a na Doloretes, per la gent que no vivim a Mallorca, però el nostre cor està allà, els blocs com el teu, en d'en Jordi Bayona i el d'en Biel són inprescindibles per seguir la política no oficial i la veu de la gent, els diaris no basten.

  conxa | 30/06/2007, 20:55
 15. Ebe, com a ciutadana puc fer una pregunta

  Qui és l'encarregat de pujar el recull de premsa a la plana del govern balear, tenc molta curiositat per sebre qui fa la selecció de qui ell o ella troba interessant, no és una queixa a jo em tracta bé, només és curiositat

  conxa | 30/06/2007, 22:18
 16. Oh no!

  No ho deeeeixis, que no podrem parlar-te directament del galliner...

  gallineròfil | 01/07/2007, 10:33
 17. accidentes

  Es el ùnico espacio de participación que conozco. Me molesta que "Dolors" aparezca. Es por ella que dejé de visitarlo. Desde la izquierda se ha de fomentar la participación. Aunque si tiene que ser como la que hay en mi comunidad... Haz política de izquierdas y déjate de blocs... Y en las escuelas hay que volver a crear disciplina. Nuestros hijos se drogan (como yo hacía a su edad) pero luego cogen el coche, se meten en el maletero y luego tienen un accidente. Yo no tenía carnet. Me drogaba pero no conducía. Arregla esto.
  Los aparcamientos de Gesa han desaparecido y el Ayuntamiento sigue empecinado en montar el monstruoso palacio de congresos.
  Enhorabuena por tu nuevo cargo. Creo que te lo has ganado.

  Damià | 01/07/2007, 15:13
 18. no afluixis¡

  és interessant mantenir el blog, però no mesclis ous i caragols. Els temes s'han de mantenir al marge de la teva activitat institucional, però hi ha molt que parlar i això t'anirà bé per pulsar el que diu una part de la gent que te recolça, o que et critica.

  Per cert, pots tenir el teu blog institucional, juga amb la web de l'ajuntament. És una bona plataforma per explicar el que es fa i el que es diu....

  No afluixis...i apunta bé.

  miope | 01/07/2007, 18:50
 19. Endavant, sense por i amb peus plans.

  De tancar el blog, ni parlar-ne. No tenen molts de polítics en actiu obertes bitacores? Mira en Jordi Sevilla, Segolene Royal, etc...Mai és bo tancar mitjans d'expressió lliures. Això no vol dir que no s'hagi de posar un poc d'ordre.
  El que si es podria fer és posar un apartat a on els ciutadans podèssim fer preguntes o propostes, sense haver d'anar a la finestreta o tenir bo amb cualqú.

  sense nom | 01/07/2007, 19:00
 20. El PP és la Mort!

  Y las cucarachas que invaden nuestras casas?.Qué hace EMAYA al respecto?

  a | 01/07/2007, 19:35
 21. El PP mata

  Las ratas también corren por nuestras calles durante toda la noche!Qué hacen los farsantes de EMAYA?.

  a | 01/07/2007, 19:35
 22. Economia Criminal

  Hace poco ví cómo un gato [ jugueteaba con una rata que había cazado en una calle de esta ciudad!Qué hace EMAYA para combatir estas plagas que afectan a los ciudadanos de esta ciudad

  a | 01/07/2007, 19:36
 23. Alcatraz PP

  Dimisión responsables de Emaya por la plaga de cucarachas y ratas que asolan esta ciudad!

  a | 01/07/2007, 19:37
 24. El PP és la Mort!

  Hay que dar la voz de alarma contra la plaga de cucarachas y ratas que estamos padeciendo los ciudadanos de Palma!

  a | 01/07/2007, 19:37
 25. Re: QUE FER AMB AQUEST BLOC?

  Com bé s'ha dit abans, no es pot mantenir el discurs d'augmentar la participació ciutadana i tancar el bloc.
  Tampoc està gens malament la proposta d'institucionalitzar el bloc (cosa que te permetria escriure-hi en hores de feina sense problemes de consciència).
  El que crec que ha de canviar, en tot cas, no és el bloc en si, sino tu, en el sentit de opinar i escriure en coherència amb el nou paper que jugues a nivell municipal i del pacte de govern, ja que ets el tinent de batle de TOTS els ciutadans.
  De totes maneres, gràcies per escoltar (és normal que apareguin per aquí "intrusos", els seus no els escolten...)

  tomeu | 01/07/2007, 19:41
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS