Administrar


Estadisticas de visitas

LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

grosske | 11 Juny, 2007 07:13

Jaume Matas dóna voltes pel Consolat de Mar meditant sobre un dilema irresoluble: si no fa un intent seriós per pactar amb UM, ni Rajoy ni els seus companys de partit (especialment els alts càrrecs)  li perdonaran; si fa un intent seriós (que passi per ofertar presidències o sacrificar na Cirer a Palma), ni les bases del seu partit ni el seu electorat li perdonaran.

Matas, com un nou Hamlet, dóna voltes i voltes al seu dilema i sap que. tal volta, aquesta calavera que duu a la mà és, en realitat, la seva.

Per la seva banda, avui es reuneix una UM a la qual, per tàctica negociadora, li hagués convingut més un PP amb més iniciativa i menys dubitatiu. Escorada clarament a un pacte progressista, mirarà de posar les bases per solventar el tema de la batlia de Palma.

El PSOE i el Bloc ens oposam a cedir la batlia a UM per les raons moltes vegades expressades al llarg de la campanya. El PSOE, també, per una raó suplementària: sap  que la lògica de la batlia compartida és compartir-la a tres, no a dos, i que, cas contrari, les compensacions que es farien necessàries farien  l'esquema de gestió de Cort tan complicat com poc convenient per als interessos socialistes

Comentaris

 1. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Em preocupa que els dinosaurios d'UM apostin pel PP abans que pel Pacte.

  Quin criteria prevaldrà dins UM? Els dels negocis conjunts dels dinosaurios o els ideològics de les bases electorals?

  Aquesta setmana és clau.

  Bernat | 11/06/2007, 08:45
 2. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Molt bé tot això, Eber, però tu quan assumirâs sa realitat, dimitiràs, te n'aniràs i deixaràs pas gent més jove després del FRACÀS amb majúscules de Palma?Jo,i gran part del teu electoral, seguim esperant una resposta per part teva.Tens una gran oportunitat de demostrar sa teva dignitat.

  Votant del Bloc | 11/06/2007, 08:56
 3. Compartir ¿La soll?

  Jo no deman que pleguis perque t'ha votat molta gent. Emperò després de l'èxit que has tengut i el pes que ens has penjat, supòs que deus voler compartir la batlia de Sencelles o la de la teva soll reformada?...........Així que comandi na Cirer directament

  Fora bromes | 11/06/2007, 09:11
 4. Ideología en UM

  ¿De verdad Bernat crees que puede haber algún tipo de base ideológica en los votantes de UM?.

  pepe de sa cova | 11/06/2007, 09:23
 5. Per què no calles Grosske o canvies de tema?

  Mentre es negocia el millor és no fer declaracions públiques i guardar-les per a quan hi hagi alguna cosa definitiva. Mentre està en joc un nou Pacte de Progrés o un nou pacte UM-PP, els únics que tenen incontinència verbal ets tu Grosske i ahir en Biel Barceló a El Mundo. No m'estranya que molta gent no se fii del PSM o de tu Grosske a l'hora de fer pactes. Acostumats a estar sempre a l'oposició no sabeu negociar ni estrènyer allà on toca: a les taules de negociació. I és que amb un bocamoll fa mal negociar, a Mallorca però també a qualsevol lloc del món.

  És ben hora Grosske que canviies de xip mental. Tu continues fent aquest blog de la mateixa manera que feies l'oposició al PP a Cort i, és clar, una cosa és estar a l'oposició, una altra cosa és governar per majoria absoluta, una altra cosa és governar a través d'un pacte amb altres forces i una altra estar negociant.

  No es pot repicar i anar a la processó. No es pot governar i a la vegada mantenir una mentalitat d'oposició. Per negociar cal crear un clima de confiança mútua, posar el comptador a cero i evitar malentesos.

  Les explicacions s'han de donar al final: si ha anat bé s'ha d'explicar a fons perquè ha anat bé, i si ha hanat malament, igual.

  En Grooske i el PSM, però, pareix que no han après la lliçó del primer Pacte de Progrés que va anar com va anar i va acabar com va acabar.

  Ernest | 11/06/2007, 09:23
 6. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  A mí lo que dice Grosske me parece prudente e interesante pero, en todo caso, da la cara. Algunos comentaristas me parece que aprovechan el anonimato para gritar y amonestar más de lo debido. Por ejemplo, el tal Ernest tiene toda la pinta de ser de UM y lo del contador a cero, frase textual de Munar, le delata. No es que me parezca mal pero sería interesante que lo dijera. El de más arriba, el de Grosske dimisión, sospecho que es la quinta vez que la pide pero sigue sin dar argumentos. La lista del Bloc en Palma ha sacado un 0,8 % menos que la lista del Consell en Palma. Estaria bien un poquito de seriedad

  Blas | 11/06/2007, 09:39
 7. Dimissió Grosske

  Estimat Blas,

  Crec que encara no t'ha llegit els resultats del BLoc a Palma. I si ho has fet, els has comparat amb els del 2003 i 1999 i 19995?els has comparat amb els resultats del Consell i del Govern?
  Què n' opines?Hem de seguir baixant fins a ser extraparlamentaris?

  Plas a lo que diga Blas... | 11/06/2007, 09:57
 8. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Blas

  un 0.8 % quan treus un 8,2% és el 10%.Crec que és bastant o no?

  Pep | 11/06/2007, 10:00
 9. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  GROSSKE DIMISSIÓ JA!

  Bloquero | 11/06/2007, 10:02
 10. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  en els moments actuals, la teva dimissió faria més mal que be, per la qual cosa no es d'extranyar que els trolls vagin per aquest camí.

  també crec que pareix que el que va passar a 1999-2003 no ens ha servit per aprendre'n. no es pot fer de bomber-piróman. no es pot negociar i impulsar un pacte i al mateix temps, i en públic, ficar el dit dins l'ull del que es seu a negociar davant.

  en temps de negociació, el silenci i la prudència son les millors armes, per qui sap usar-les. no errem el tret.

  P.D. Dolors, t'enyor. No puc viure sense els teus dois.

  gabriel | 11/06/2007, 10:22
 11. resposta a n'en blas i a n'en grosske

  Jo també he votat al Bloc i estic totalment decebut amb els nostres candidats perquè, enlloc de ser un poc més dignes i humils i acceptar sa desfeta, encara tenen es coratge d' evitar qualsevol exercici d' autocrítica, atribueixen els mals resultats a factors externs o se vanaglorien de ser els responsables de la pèrdua de la majoria absoluta del PP a Balears i el subsegüent possible canvi polític.
  Quan obriran els ulls d' una vegada?Voldria pensar diferent però crec que molts d'ells ja els han obert per s'estimen més no dir res, callar i seguir endavant... amb llargues hipoteques per davant és millor seguit aferrat a sa poltrona pública i no tornar a s'empresa privada amb sous de 1000€ o al lloc de funcionari de s'ajuntament per 1200€ mensuals..

  No és vera?

  miquel | 11/06/2007, 10:31
 12. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Em resulta vomitiva la concepció elitista i secretista de la política que te Ernest, pròpia de qui està acostumat a tractar el tema des de les direccions politiques sense donar cap tipus d’explicació. Tothom te dret a saber i tothom te dret a donar la seva opinió Així que me pareix beníssim que a aquesta pàgina se digui tot el que es diu i que el que la escriu no hagi canviat el seu xip. Pareix que hi ha altres que encaran no han tocat cadira però ja actuen de una manera prepotent intentant prescindir de les bases i de l’opinió de la gent pensant que són ells els únics capaços de resoldre els problemes i que la gent “corrent” no els hi fa mes que nosa.
  Pel que fa al bloquer que no fa mes que desmanar la dimissió : Mira no se per que però em sona que ets de la mateixa corda que la de la “ Casa Cortijo” o això o estàs molt frustrat, ja que si ets militant o d’EU o del PSM la setmana passada a les distintes reunions i assemblees vares tenir la oportunitat de dir la teva i no ho vares fer per que ni tan sol es va presentar com a proposta la dimissió de Eber , es ben clar que això respon a interessos molt concrets que no tenen res a veure amb els del Bloc ni la seva gent, és evident que a la gent del PP els interessa massa que les relacions entre els partits d’un possible pacte de progrés siguin dolentes i ja comencen a emmerdar. La llàstima es que sou tan grollers amb les postres campanyes que sempre acabeu provocant lo contrari, alerta que no et passi el mateix que amb la MAM i desprès resulti que gràcies als vostres atacs el facin conseller.

  andreu | 11/06/2007, 10:34
 13. Conseil

  Pens Eberhard que hauries de dedicar més temps a analitzar i explicar nostres propostes que a fer articles sobre el que fa o deixa de fer el PP o UM.
  Per exemple; quins punts pensas que són innegociables per EU geovernar?

  Pepe | 11/06/2007, 10:52
 14. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Al llest que opina que un diferencial del 0,8% sobre la base d'un 8,2% de vots entre l'elecció a una institució i a un altra és motiu suficient per demanar la dimissió del cap de llista li faig saber el següent: que, a més de la dimissió den Grosske, ha de demanar la de Munar com a candidata al Pârlament (perquè baixa en la mateixa proporció en relació a la llista QUE ENCAPÇALA ELLA MATEIXA al Consell) i la de Xisco Antich perquè també baixa en la mateixa proporció respecte a la candidatura municipal... o és que quan es diu Grosske dimissió la cosa no va realment de percentatges sinó de maneres distintes de veure el Bloc?

  Personal Computer | 11/06/2007, 10:56
 15. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Al llest del Personal computer li dic que es miri s'evolució de la tendència del vot de tots els partits des de 1995?Què me diu vosté d'això?hem d'arribar a ser extraparlamnetaris per prendre segons quines decisions?

  Versus | 11/06/2007, 10:59
 16. Silencios

  No soy muy amigo de andar regañando a nadie, pero en esta ocasión haré una excepción y regañaré (cordialmente eso si), a Grosske por su comentario.
  Coincido con los que opinan que no es momento de andar haciendo especulaciones de según que tipo en este blog, ni de mostrar cartas antes de tiempo y mucho menos, de utilizarlo para enviar avisos a navegantes más o menos próximos en este viaje.
  Es, en mi opinión, momento de silencios cautelosos, dejar hablar a los que tienen en sus manos el encargo de las negociaciones dado por los órganos correspondientes de cada partido, y de hablar tan sólo allí donde hay que hacerlo: En las mesas de negociaciones, y en las reuniones de los partidos. Allí es donde se deben de dar explicaciones y, una vez acabado el proceso, que se haga publicamente y con lealtad, pero no antes.
  Discrepo con quien antes afirmaba que hay que escuchar a las bases y a la gente para que den su opinión, y creo que aunque tiene razón, los militantes de los partidos cuentan con vías para expresar sus opinones sin necesidad de acudor a ningún blog, y los ciudadanos, muy libres de opinar donde quieran y de lo que quieran, lo hacemos y lo seguiremos haciendo aquí y en cuantos sitios nos parezcan oportunos, mientras alguien nos brinde la oportunidad para ello.
  Por tanto, que cada uno hable de lo que quiera, que opine tanto como sepa, pero en el caso de personas con responsabilidades en este proceso, un proceso que tiene en sus manos cambiar radicalmente la realidad polític ay social de estas islas, esas personas deberían de ser muy muy prudentes, que las palabras las carga el diablo.

  JoMateix | 11/06/2007, 11:07
 17. Pintar dins es bouer

  Així què, idò, Grosske: te'n vas a pintar dins es bouer o arrossegaràs es fracàs quatre anys més?

  Menorquí | 11/06/2007, 11:26
 18. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Eber: 6 legislatures més de regidor a Palma i,amb sort, 2 més de conseller de Treball i hauràs pagat s'hipoteca de Sencelles...

  Calculadora | 11/06/2007, 11:29
 19. A"Plas a lo que diga Blas... "

  A veure si llegeixes bé el resultats. El psm pot ser que baixas a Palma a les altres legislatures, però EU-EV el 2003 va fer una bona pujada. Tal vegada la culpa no és de Grosske i si de amb qui s'ha ajuntat...

  Llegeix bé els resultats | 11/06/2007, 11:36
 20. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Seguireu justificant lo injustificable...

  EU+EV+PSM: 5 regidors a Palma al 2003
  BLOC: 2 regidors al 2007

  COM PUNYETES ES POT INTENTAR JUSTIFICAR AIXÒ?

  ....O, MILLOR DIT, COM ES POT TENIR SA BARRA D'INTENTAR SEGUIR AFERRAT A SA POLTRONA?

  A "Llegeix bé els resultats" | 11/06/2007, 11:40
 21. A Versus

  EU-EV el 2003 a l'ajuntament va fer una bona pujada, cosa que per cert, no va fer el psm.

  llesta | 11/06/2007, 11:43
 22. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Al 2003 en Grosske no s' havia comprat un xaletarro a Sencelles...

  a "LLESTA" | 11/06/2007, 11:45
 23. Estic fart d'oportunistes

  Ya está bé del oportunistes que venen ara a demanar dimissions absurdes. És molt respectable que no agradi que en Grosske sigui el cap de llista del Bloc, és molt respectable que hi hagi gent que pensi que el fet de que Grosske encapçali el projecte del Bloc a Palma li dóna un tint molt Izquierda Unida (igual que na Mascaró o en Barceló li donen un caire molt pesemero a les altres llistes), i és molt respectable que pensassin que seria millor que el Bloc per Palma tingués una altra imatge. Ara bé, si la candidatura ha fracasat, no ha esta pel cap de llista, en qualsevol cas ho ha estat per tota la llista sencera i per les organitzacions polítiques que han integrat el pacte del Bloc i que han recolzat la candidatura.

  Jaume | 11/06/2007, 11:47
 24. A: "A LLESTA"

  Si ja, i segur que serà amb els 1700 euros que cobra com a regidor que ho ha aconseguit, no es vera?? quines xorrades dius

  Llesta | 11/06/2007, 11:48
 25. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  és trist reconéixer-ho però sa campanya infame contra Grosske va donar resultats...Si no hi hagués hagut casa, no hi hagués hagut campanya; si no hi hagués hagut campanya, el BLOC no hagués tret aquest resultats a Palma..

  a "llesta" | 11/06/2007, 11:54
 26. Pere Muñoz, exdirigent del PSM

  Diari de Balears: 27-M: Bloc

  Per Pere Muñoz, exdirigent del PSM

  El Bloc ha perdut uns 15.000 vots de mitjana, però el gran esclat ha estat a Palma, on ha passat de 5 a 2 regidors. Anem a analitzar-ho. A Son Ferriol, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 330 vots. A Can Pastilla, es Coll i es Molinar, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 750 vots. A Pere Garau, on el PSM -com a les altres dues barriades anteriors- tenia molta gent fent feina i on el grup municipal havia fet especial incidència, el Bloc ha perdut més de 1.000 vots. Són només alguns exemples. No hi estic content en absolut, però queda demostrat que el Bloc a Palma no ha sumat perquè ha fet que molta gent i agrupacions del PSM deixassin d'actuar. Fins i tot a Sant Jordi s'han perdut uns 200 vots, els mateixos que s'han perdut a Son Sardina.
  El candidat Grosske (que encara no ha dimitit), a més, no es prodiga pels barris, trepitja poc el carrer, i per un candidat municipal això és fonamental no només en campanya sinó els quatre anys. Per fer un paper digne a unes eleccions cal treballar i el PSM ho va fer i per això la feina de la legislatura i les enquestes pròpies li donaven per al 2007 els dos regidors que ha aconseguit el Bloc. En qualsevol cas, queda demostrat que no tots els votants del PSM i d'EU comparteixin el projecte Bloc. No només s'han perdut els vots dels que varen fugir. A més, Entesa no s'ha presentat, i s'han perdut milers de vots. Potser tot plegat convé replantejar el projecte i escoltar persones com Sebastià Serra, amb una llarga experiència municipal.
  Diari de Baleares (31-V-07)

  Pere Muñoz, exdirigent del PSM | 11/06/2007, 11:57
 27. no emprenyeu s'al·lot!

  pareix mantida, no s'ha signat cap acord i ja ens dediquem a enfonsar-lo.

  els castellans diuen: "entre todos la mataron y ella sola se murió".

  panda de cagats. poseu-hi collons i a governar. i a veure si sou capaços de governar sense que vos cegui la comandera.

  gabriel | 11/06/2007, 12:04
 28. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Estic segura que la campanya de difamació contra en Grosske ha contribuït al fracàs, però no t'enganis ni treguis la conclusió fàcil de pensar que aquest ha estat l'únic motiu. Si fos així la sol·lució seria molt fàcil. Jo pens que hi ha un conjunt de factors que han duit el fracàs del Bloc a Palma:
  1.- Campanya de difamació contra Grosske i el Bloc.
  2.- Que ERC entràs al Bloc, crec que hi ha molts de votants d'EU-EV que no ho han vist amb bons ulls i han duit el seu vot al PSOE.
  3.- La improvisació en que s'ha fet el Bloc. A pocs mesos de les eleccions encara no estava configurat i ERC es va apuntar al darrer moment. Ha costat molt fer arribar a la militància dels partits i a la gent del carrer el que és el Bloc.
  4.- Vot útil. Aina Calvo ha fet una bona campanya i es una bona candidata sobretot davora en Toni Roig, molta gent ha votat el canvi. Calvo ha suposat un revulsiu socialista.
  5.- La candidatura de Progressistes per les Illes de les generals també va "punxar" a Palma. Els resultats varen ser quasi idèntics als del Bloc per Palma ara. Tal volta s'hauria de pensar si és o no una bona fórmula a Ciutat, o com fer entendre a la gent que sí ho és.

  Llesta | 11/06/2007, 12:05
 29. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Aquest Anàlisi està molt bé i és més global que sa meva però no creus que algú hauria de prendre responsabilitats?és n'eberhard es nostre millor candidat?

  A "llesta" | 11/06/2007, 12:09
 30. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Una pregunta tonta: hay alguno de los que opinan que Grosske ha de dimitir que no sea de los que, antes de las elecciones, ya opinaban que no debía ser candidato?

  PC | 11/06/2007, 12:21
 31. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Resposta:
  He recolzat sempre n'Eberhard i creia que era el nostre millor candidat. Vist el resultats, se n' ha d'anar.

  Un | 11/06/2007, 12:23
 32. Ojo que sin Grosske en las listas habria sido peor

  El Batacazo del bloc en Palma sin Grosske habria sido mucho peor. Le tendrian que dar las gracias los que piden su dimisión, porque es posible que otro candidato no hubiera sacaso ningun concejal.Seamos realistas, el principal problema del Bloc, es la falta de cuadros y de politicas imaginativas al tiempo que realistas. La falta de cuadros en el PSM,IU, el verdes, es preocupante.

  Murex | 11/06/2007, 12:30
 33. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Tal vegada no ho sigui pel 2011 (o jo crec això), ara bé, la responsabilitat de que ell fosi candidat per aquestes eleccions no va ser una decisió seva, va ser una decisió col·lectiva, primer per part d'Alternativa EU-EV (on va ser ecollit per primàries) i després pel Bloc per Palma. Per tant, no crec que la manera de prendre responsabilitats sigui dimitint, hem sembla un error. Si li demana el seu partit o el Bloc col·lectivament, tal vegada ho hauria de fer, però dimitir ell me semblaria deixar "en la estacada" a totes aquelles persones que han confiat amb ell pel canvi, maldament hagi anat malament. Imagína't que no hi ha pacte, t'imagines que n'Eberhard dimiteixi i deixès el "marrón" a na Nanda i en José Manuel?? o que dimiteixin en "tàndem" i és quedèssin en José Manuel Gòmez i na Caty Swining. A mi me semblaria molt malament.
  A mi això me recorda als equips de futbol que quan perden, canvien a l'entrenador!! és el més fàcil de fer, tallar-li el cap a un, i deixar en ell tota la responsabilitat d'un fracàs, però aquesta no és la solució del problema del Bloc per Palma. És veritat que s'hauria d'anar donant relleus, i pens que la candidatura del 2011 hauria de ser molt més jove i "fresca", com ho és el Bloc, però dimitir... no me sembla cap solució, de veritat.

  Llesta | 11/06/2007, 12:30
 34. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Por qué nadie pide la dimisión del tándem?? Aquí aparecen todos los enemigos de grosske y los antigrosske aprovechando la coyuntura para cortarle la cabeza!!! EU-EV en Palma yendo solos hubieramos sacado estos mismos 2 concejales!!! es que nadie se da cuenta!!!???

  Ramon | 11/06/2007, 12:34
 35. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  NANDA i EBERHARD DIMISSIÓ!

  Bloquer | 11/06/2007, 12:35
 36. No fiarse de los post que piden dimisión

  Estos post pidiendo la dimisión de Grosske, son una intoxicación pepera.

  B.Florit | 11/06/2007, 12:50
 37. Dimissió i renovació

  Era i som un fervent partidari del Bloc, però començ a tèmer que els que deien que això només era un invent per salvar un parell de culs no tenguin raó...

  A Bèlgica, avui mateix, el primer ministre ha dimitit pels seus mals resultats en les eleccions d'ahir. Els responsables del PSOE de Madrid també ho feren, igual que un parell de candidats d'ERC de ciutats catalanes on han fet mals resultats. I aquí, què passa? Tant a Madrid com a Bèlgica com a Lleida, els candidats ara dimitits eren 'els millors' del seu partit, se suposa, elegits per primàries i tota la resta, però això no els eximeix de culpa; sortosament, l'han assumida i han dimitit.

  A Palma, el Bloc va fer una campanya extremadament personalista i de poc contengut: Eberhard i Nanda, Nanda i Eberhard (basta veure el blog: http://bxp.balearweb.net). No crec que ningú sàpiga el nom del núm. 3 o 4, o el 5...

  Na Nanda ha fracassat a totes les eleccions on s'ha presentat: Progressistes, primàries del PSM (no la votaren ni els seus) i ara el Bloc; quants de fracassos més haurà de recollir per veure que no és una bona candidata? No seria millor que partís avui mateix, amb un gest que l'honoraria, i es dedicàs a fer feina dins el partit (que diuen que és tan feinera)?

  En Grosske està més vist que el TBO, i poca cosa pot aportar que no hagi dit i repetit durant els 30 anys que fa que es mou per la política d'aquestes illes. I si, després de tants d'anys, només és capaç d'engrescar 9000 votants (manco que fa quatre anys), és que està més que caducat políticament.

  Na llesta també diu un parell de coses a tenir en compte: els votants d'EU no volen votar nacionalista. Els fa nosa l'independentisme d'Esquerra, el catalanisme del PSM. Pot ser ara havíem de fer una solució d'urgència per aturar el PP, però ara que ho hem aconseguit, almanco, de moment, valdria la pena replantejar-se si convé agrupar en una mateixa marca espais que, tanmateix, són diferents, i que més aviat es molesten en lloc de sumar (també s'ha dit que a Palma, que és pràcticament l'únic lloc on EU hi té implantació, Progressites va punxar). El Bloc s'ha de refer, pot ser sense una part d'EU, encara que això suposi que alguns candidats hagin de tornar a la feina que fa anys que no fan...

  Bloquer convençut, votant, i decebut | 11/06/2007, 13:46
 38. INFILTRATS

  ELS INFILTRATS: la meitat dels que fan comentaris és en LOPEZ CRESPI i la resta un dels 8 de l'ENTESA

  Rafel | 11/06/2007, 15:42
 39. Autocritica constructiva

  És cert que el BLOC ha fet figa a PALMA, on tenia l'envit més difícil: mantenir aplegats els electors d'IU-Els Verds i els del PSM. No hi ha dubte que en aquest sentit ha fracasat i que les persones destinades a reunir aquesta transversalitat no han aconseguit el seu objectiu. Bona parte dels electors d'EU-Els Verds han optap pel PSOE i altra part del PSM podem haver passat a UM: tot plegat: pèrdua de majoria absoluta del PP emperò minva important dels vots aconseguits per separat el 2003.

  En segon lloc cal dir que era pràcticament impossible mantenir aplegats ambdòs nuclis electorals, no obstant, la`pèrdua d'electors ha estat molt gran, massa. Com a mínim hi hauria que haver aconseguit 4 regidors a Palma i un major nombre de vots urbans cap al Parlament i el Consell. A Palma, doncs, hi ha la clau dels resultats, dels mals resultats.

  La primera pregunta és si realment és possible homogeneitzar els electors del nacionalisme d'esquerres amb els electors ecologistes i d'esquerra progressita. La unificació del vot esquerrà i ecologista s'aconseguí amb éxit a les eleccions municipals del 2003 amb més de 15.000 vots a Palma.

  No basta amb presentar candidatures conjuntes hi ha que fer-ho de manera creible. Aquesta manca de rodatje i credibilitat del BLOC a Palma segur que és un dels facors dels relatiu fracàs, no l'unic, emperò no hi ha que menyprear-ho, és un argument de pes. Una coalició tan diversa -Verds, PSM, Esquerra Unida, Esquerra Republicana, no és fàcil que sigui aceptada, sense més, per a motls d'electors. La clau del futur deu estar en aprofundir amb la tasca unitària i no preparar candidatures a darrera hora on només es discuteix el lloc de sortida a la llista electoral. O el BLOC s'homogeneitza -sense perdre els seus continguts bàsics - o el seu futur és negre. Esbilitat, credibilitat i feina unitària.

  Per altra banda no hi ha que restar importància a la campanya de desprestigi que ha tingut més efecte no tant pel seu continguts sino perque alguns l'hi han donat oxigén per una manca de consens en relació a la persona que encapçalava la llista - divisió al PSM i divisió als Verds - També, sens dubte, ha jugar el factor Aina Calvo - sobrevalorat ja que era pràcticament una desconeguda- que ha facilitat el trasllat d'antics electors d'EU-Els Verds cap el PSOE a més de l'efecte ZP i vot útil.

  Hi ha que cercar cares noves, emperò no qualsevol cara, fa falta incorporar noms propis de relleu, no qualsevol que estigui a la llista d'espera. Això només es pot aconseguir incorporant al projecte polític, al BLOC, gent de valúa procedent - com es sol dir- de la societat civil. Gent amb prestigi, professionalitat i honestetat. La revonocació de l'esquerra no passa per retirar a ningú més bé es tracta de INCORPORAR GENT NOVA DE VALÚA. Feim feina per idees i no per a persones, per projectes i no por càrrecs. Dignificar la política amb transparència, participació i volutant transformadora. Aprendre dels errors i mirar cap el futur amb esperança. Els vots i són i encara n'hi més que resten a l'abstenció. Aprendre i treballar.

  Salut

  Un peix | 11/06/2007, 16:28
 40. Tristes perspectives

  Alguns comentaris semblen d'escola militar: "rindete", "eres un perdedor".El bolc ha anat enrere i el PSOE envant. La prepotència de Cirer ha estat nefasta i Nadal te la clau, però això no deu voler dir que els dos del bloc s'hagin d'amagar davall les pedres i no sortir fins que algú comandi per a dir amén. S'han de respectar els seus votants, pocs o molts: justament els que no volien un vot ütil. ¿ Quants vots útils també haurien anat a Aina Calvo sense el bloc?

  Maria | 11/06/2007, 17:12
 41. 2 calaveras

  Eber, me ha encantado tu comentario de la calavera PERO tú también eres un cadáver político como Matas. A qué esperas a dimitir???

  Dolors | 11/06/2007, 18:25
 42. Això.

  Ladran, luego cabalgamos.

  sense nom | 11/06/2007, 18:32
 43. Eber, quines ganes de fotre...

  I és qué són ganes de fotre collons!! primer te fiques amb na Munar que està al Carib, mostres les cartes cada dos per tres... joder, aixó són ganes de fotre i sebre que un pacte serà fotut de dur, ho tenim pitjor que Zapatero a Madrid amb tant d´atac, i sense pacte el "voto útil" a les properes serà més bestia però bueno, en quant al pacte, com deïa Anguita: "programa, programa, programa", després ja xerrarem.

  Raül | 11/06/2007, 18:37
 44. Animo Raul

  Tranquilo Raul que si hay pacto PP-UM los de la Nueva Mallorca nos pasamos al Bloc...me ha caído muy bien este Barceló si no fuera nacionalista, le votaba.

  Dolors | 11/06/2007, 20:02
 45. Això no és una trollada

  Mentres esperem a veure què fa en Hamlet-Matas amb na Ofèlia Munar (ningú com en Lawrence Olivier), em sembla irrenunciable recompondre ls proporcions a l'hora de establir pactes.

  I les proporcions són 11-2-2 regidors. Per tant, Calvo batlessa els quatre anys perquè té la confiança de molts més electors.

  A partir d'aquí, si Eber i Nadal volen ser els dos primers tinents de batle, tenir papers destacats a Cort, i plegats fer actuacions com "los Tres Sudamericanos", tot es pot parlar.

  Fer pactes contranatura de l'aritmètica espatlla de base qualsevol funcionament, i en Nadal (i Eber) ha d'admetre que no pot ser batle qui té 2 de 29 regidors.

  Manel | 11/06/2007, 20:51
 46. un Bloc esquerdat

  No és que n'Eberhard sigui un mal candidat, és que n'Eberhard es pensava ser un candidat capaç de fer l'impossible. Salvar el Bloc a Palma era molt difícil. La realitat ha posat les coses al seu lloc. Un Bloc entès com a "mal menor", com la solució per salvar les cadires de na Nanda, n'Eber, en Miquel Rosselló, n'Alorda i en Barceló, no podia anar mai bé. La precipitació i la "cadiritis" han mort l'invent. EU està en plena decadència arreu d'Espanya i el PSM du quatre anys practicant l'autoimmolació. Ara la pactera els rovega. I com és lògic, na Munar i n'Antich veuen l'ocasió de fer-los passar per l'aprimador. Tot això del Bloc ha estat un episodi desafortunat i tristíssim. I el més fotut és que ja no té marxa enrera: anam cap a un bipartidisme PP-PSOE molt fort (amb una UM d'àrbitre si és capaç de resistir l'espantada cap al Parlament i els negocis privats -Port-grava-obres-carreteres-benzineres- de na Munar i en Pasqual). Que dimiteixi o no n'Eber ja no té rellevància.

  Lluc | 11/06/2007, 21:37
 47. L'ESQUERRA GUANYARA

  Unió Mallorquina afirma que prefiere un pacto con el PSOE para gobernar Baleares
  ELPAIS.com /EFE - Palma - 11/06/2007

  El Consejo Político de Unió Mallorquina (UM) ha expresado su preferencia por pactar con la izquierda antes que con el PP "en igualdad de condiciones" para gobernar las principales instituciones de las islas, aunque no ha cerrado el estudio de eventuales propuestas del partido que lidera Jaume Matas.

  Así lo ha asegurado la presidenta de UM, Maria Antònia Munar, quien esta noche, en rueda de prensa tras la reunión del máximo órgano del partido entre congresos, ha dicho que en las negociaciones va a pesar más la petición de áreas de gestión que no las presidencias de las instituciones.

  Las elecciones celebradas el 27 de mayo provocaron que el PP no alcanzase la mayoría absoluta en el Parlament, el Consell de Mallorca y el Ayuntamiento de Palma, lo que obliga a pactar el gobierno de estas instituciones con UM. El PP fue el partido más votado en las islas con el 46% pero sin mayoría absoluta en el Parlamento, Ayuntamiento de Palma y Consell de Mallorca. Los populares también cortejan a UM para asegurarse el control en estas instituciones. Las incompatibilidades personales entre los candidatos del PP y Unió en el Ayuntamiento de Palma y el Consell de Mallorca bloquean, de momento, la reedición del actual acuerdo PP-UM tanto en Ayuntamiento como en el Consell.

  El socialista Francesc Antich, también ofreció a la minoría de Unió, a finales del mes de mayo, un pacto de Gobierno multipartito, similar al que presidió entre 1999 y 2003. Sin embargo, hace tan sólo tres días, Munar no descartaba por el momento un eventual pacto con Matas.

  Lector | 11/06/2007, 21:54
 48. um amb l´esquerra

  Visca Munar i visca Mallorca!
  Ara la podeu seguir criticant...

  joan | 11/06/2007, 22:17
 49. Joan Ingenuo

  Joan, que ingenuo eres fill meu!!!

  Na Munar pactará con el señor del Palasete, los dos quieren ser botifarras.

  Me parece lamentable todo este espectáculo de estar pendiente de lo que hace esta señora que va vestida de Escada, tiene un discurso xenófobo y tercermundista.

  Donde esta esa izquierda comprometida????

  Dolors | 11/06/2007, 22:31
 50. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  PP=Ruido,antenas de telefonia móvil y cáncer.

  Anónimo | 12/06/2007, 06:53
 51. El PP mata

  El PP sólo ofrece mierda!

  Anónimo | 12/06/2007, 07:15
 52. Economia Criminal

  Palma,ciudad cancerígena.¡Complit!

  Anónimo | 12/06/2007, 07:33
 53. Fracàs

  La davallada més important ha estat en la llista a l'Ajuntament de Ciutat, on el Bloc per Palma, ha perdut tres regidors dels cinc que hi tenia i s'hi ha quedat amb dos. Aquí, novament, el Bloc no ha sumat els vots dels partits que el formaven ja que, dels 25.832 vots obtenguts per separat entre EU-Verds, PSM i ERC, el 16, 80 dels electors, s'ha passat a 11.723 vots. Tot plegat significa que el Bloc ha perdut 14.105 votants a Palma, el 54,60 de l'electorat. Un fracàs que, evidentment, ningú no pot amagar ni dissimular.(Miquel López Crespí"

  Un peixet | 12/06/2007, 07:33
 54. Los asesinos territoriales del PP

  Es por culpa del PP que existe ETA.

  Anónimo | 12/06/2007, 07:46
 55. Economia Criminal

  El atropello de peatones es un deporte en alza en Palma gracias al PP.¡Complit!

  Anónimo | 12/06/2007, 08:35
 56. El PP mata

  Los mallorquines somos cobayas en manos del PP

  Anónimo | 12/06/2007, 09:14
 57. La calavera “es torro” y “el aire fresco” ¿En igualdad de condiciones?

  MAM lo ha dejado medianamente clarito: “El Consejo Político de Unió Mallorquina (UM) ha expresado su preferencia por pactar con la izquierda antes que con el PP "en igualdad de condiciones"” , pero alguien en algún sitio sabe algo que algunos nos tememos y ya han transmitido esa desigualdad en las ofertas, ¿O no le damos credibilidad a dos veladas alusiones?: El comentario de la propia MAM solicitando que por favor paren el aire acondicionado porque no le sienta bien ese “aire fresco”, la cabeza de “Sa bruixa” en bandeja de plata.. Y la segunda la viñeta de “El Almendro”, ahí está la gran diferencia, no se habla de “El Lobo” ni de “La Fama” ni de “1880” sino solo del que “vuelve a casa per Nadal”

  Gurb | 12/06/2007, 09:31
 58. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  PP=Polítics no homologats.Polítics fraudulents.

  Anónimo | 12/06/2007, 09:56
 59. El PP mata

  Palma es una megaburbuja de gas que engloba a todos sus habitantes.Gasificación constante del ciudadano.Made in PP.Otro gran logro.¡Complit!

  Anónimo | 12/06/2007, 10:12
 60. El PP és la Mort!

  PP=Boira pestilent!

  Anónimo | 12/06/2007, 10:23
 61. no más ladrillos, por favor

  Sí peixet, Miquel López Crespí en un artículo citando a Pere Muñoz. Jijiji, vaya par de genios de las letras.

  Ana Lista | 12/06/2007, 11:21
 62. Los asesinos territoriales del PP

  Con el PP el número de damnificados de todo tipo ha crecido espectacularmente.

  Anónimo | 12/06/2007, 12:51
 63. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  Repoblación forestal del Puig Major,ya!

  Anónimo | 12/06/2007, 14:54
 64. Nuria Llibertat. Joan Saura Repressor

  «NO ÉS CERT QUE NÚRIA PÒRTULAS ESTIGUI EN LLIBERTAT»
  per Víctor Alexandre

  No és cert que Núria Pòrtulas estigui en llibertat. No ho està. L'únic que ha fet l'Audiència Nacional espanyola ha estat una operació de maquillatge destinada a treure's la pressió social del damunt i, de passada, fer un favor a Joan Saura i a Joan Boada, conseller i director general d'Interior, respectivament, que temps enrere es declaraven enemics aferrissats de la Llei antiterrorista, per ser contrària als Drets Humans, i que ara l'apliquen fins i tot vulnerant la presumpció d'innocència de les persones. Aquest és el cas de Núria Pòrtulas, una noia contra la qual Saura i Boada han estat incapaços d'aportar la més mínima prova que permeti retenir-la a la presó després d'haver-la presentat com una perillosíssima fabricant de bombes. Estem parlant, per tant, d'una farsa que es fa encara més palesa en la flagrant contradicció entre l'informe del fiscal, que explicita que "no hi ha perill de fugida", i el fet que no se li permeti sortir de l'Estat tot obligant-la a presentar-se cada dia al jutjat de Girona. Cosa que significa que ni tan sols no podrà fer una casolana ascensió al cim del Pedraforca, ja que el marge de temps no li ho permetria.

  El pla dels dèspotes, és clar, és que un dia, davant la manca de proves, el cas sigui arxivat en silenci i que la gent oblidi els noms de Saura i Boada com a responsables de l'empresonament i de l'escarni d'una persona innocent. Però s'equivoquen. El que han fet és tan greu que els serà impossible eludir-ne les conseqüències mediàtiques. On són les bombes, senyors Saura i Boada? On són les proves que havien de tancar vint anys Núria Pòrtulas a la presó? Què hipòcrites i que covards. Quines nàusees que em produeix el fet de saber que hi ha gent així al govern del meu país. Estem parlant de dues persones que pertanyen a ICV, un partit que fa proclames sobre els Drets Humans cada deu minuts i que, alhora, no té escrúpols a aplicar una llei que fins no fa gaire deien que els vulnerava. Qui ens ho havia de dir: la immaculada ICV al servei del vell Tribunal de Orden Público franquista rebatejat com Audiència Nacional... Deu ser que no hi ha principi prou sòlid que resisteixi el seu afany de poder.

  Solidari | 12/06/2007, 16:43
 65. cansado de los que no participan y de los tomateros

  Parece ser que cuando alguien quiere criticar a alguien por algo y no tiene demasiados argumentos, opta por la vía del "aqui hay tomate" y del amarillismo más sucio y radical.

  Estoy muy cansado de toda la gente que critica a Groske por haberse comprado una chalet en Sencelles. Parece que cuando es político tiene que vivir como un franciscano, vestir como un franciscano y comer como un franciscano, porque de esa forma se demuestra su rectitud. QUE TRIBALIDAD! Groske tiene derecho a hacer lo que quiera con su patrimonio, a ver si es un delito irse a vivir a chalet que pagas con lo tienes y que te has trabajado durante toda la vida.

  Por otra parte, ¿cuántas personas de las que se definen como votantes del BLOC o como afiliados/as a partidos del BLOC han participado activamente en la campaña electoral? ¿Cuantos/as afiliados/as a EU-EV que piden la dimisión de Grosske asistieron a las asambleas previas a la elección de candidatos se presentaron, o presentaron otra candidatura? Seguramente la respuesta sea ninguna, y seguramente sea porque es demasiado facil criticar a toro pasado.

  Me gustaría ver el trabajo que hacéis cada día por intentar cambiar la mentalidad de las personas que hay a vuestro alrededor. No sé si pensáis que el candidato/a tiene que ir a casa de cada ciudadano/a y comerle la cabeza.

  Por cierto, de todo lo que he oído desde el 27 de mayo, algunos de los análisis electorales que se han hecho aquí son los más simples que he visto, los que tienen más sesgos y los más manipulados. Mezclando variables cuantitativas y cualitativas arbitrariamente, confundiendo el análisis descriptivo del analítico. Un auténtico desastre metodológico. Antes de opinar con tanta facilidad y rotundidad, habría que estudiar un poquito o al menos, pararse a reflexionar.

  Pese a todo, como votante del BLOC y militante de EU admito que los resultados en Palma han sido un auténtico desastre y que si siguen así, dentro de 4 años no habrá polo alternativo de la izquierda en el Ajuntament. Ahora, también diré que la culpa no es totalmente del candidato (aunque parte de responsabilidad debe tener) me parece que TODAS LAS PERSONAS AFILIADAS O SIMPATIZANTES DEL BLOC Y SUS FORMACIONES POLÍTICAS, TIENEN LA OBLIGACIÓN MORAL DE TRABAJAR CON SUS ORGANIZACIONES POLÍTICAS PARA REFORZARLAS, MEJORAR SU FUNCIONAMIENTO Y MANTENER LA PUGNA POR IMPLANTAR NUESTRO IDEAL PROGRESISTA.

  Muchos de los comentaristas de este blog me parecéis unos hipócritas irracionales, llorones y desanimados sin haber estado animados nunca, unos especialistas en pataletas y en lloriqueo. En lugar de trabajar por vuestras organizaciones, hacéis crítica destructiva estéril.
  Y ASI NOS VA

  Alex | 13/06/2007, 02:04
 66. Mucho camuflado y muchas doloretas y alter egos.

  No te canses Alex.

  Esos son tan del Bloc como tú y yo del Opus.

  No son más que derrotistas y quinta columnistas que, como bien dices critican con el único proposito de destruir, malmeter y desanimar.
  A saber quienes son, quienes los comandan y cuales son sus intenciones.
  Muy sospechosos en cualquier caso.
  Menos criticar en vacio y a toro pasado y más currar cuando hace falta (que suele ser cada día).

  Anónimo. | 13/06/2007, 06:33
 67. Poltrona

  En Grosske s´ha acomodat a sa poltrona i ja no té edat no ganes de "fer es carrer". Ni efectes ni Calvo ni dois similars. A n´en Grosske no se l´ha vist ni a Son Ferriol , ni a Son Cladera, ni a Santa CAtalina, ni al Terreno, ni a la Soledat, ni a Son Gotleu,etcètera. Només ha fet una parell de paradetes de campanya davant s´ajuntament.
  I els electors això ho veuen..saben qui està més preocupat per ses seves hipoteques que pels problemes reals de sa gent...

  P.D:Vos en recordau del "porta a porta " de na Calvo i n´Antich?Doncs mirau els resultats ara...

  Ruix | 13/06/2007, 06:38
 68. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Eberhard,

  Has fet mai res apart de sa política? gràcies, és només curiositat
  ..

  Un peixet | 13/06/2007, 06:40
 69. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Es problema de s´esquerra nacionalista i ecologista no són els progarmes, son els candidats que no transmeteixen res ...Na Nanda aquesta només ha fracassat a sa política i encara ho intenta.Perquè no deixa pas a altre gent?

  Pep absent | 13/06/2007, 06:48
 70. pep

  Hago este comentario para que haya 70 porque se han quedado en 69 y no me parece decente.

  pep | 13/06/2007, 07:57
 71. antena 3

  la cadena de televisión Antena 3 ha difundido que el PP y UM han llegado a un acuerdo.El Govern para el PP y la alcadia de Palma dos años para cada uno.Del Consell no han dicho nada.

  Cala Bona | 13/06/2007, 13:35
 72. Fuig

  No facis nosa a l'hora de pactar

  nacionalista a Mallorca | 13/06/2007, 14:39
 73. Los asesinos territoriales del PP

  Mierda en Cala D'or y por todo por culpa del PP!

  Anónimo | 13/06/2007, 14:42
 74. Raro

  todo esto es rarisimo. Antena 3 ha difindido hace 2 horas y media que PP - UM estaba hecho y sin embargo nadie dice nada. Nadie

  Javi | 13/06/2007, 15:25
 75. Raro

  Creo que antena 3 lo que ha difundido es el acuerdo que propone Matas. No lo que han acordado.

  Javi | 13/06/2007, 15:26
 76. !

  Granera i pala
  Algú endevina a qui tocaran en el pacte que se signarà?

  Endevinallaire | 13/06/2007, 15:50
 77. Mallorca Diario ho desmenteix

  Mallorca Diario

  POLÍTICA
  El Partido Popular desmiente la noticia de Antena 3 de que el pacto con UM ya está cerrado
  - OPINIÓN: Los pactos están sin pactar

  Conxa | 13/06/2007, 16:37
 78. I Mallorca Confidencial diu

  Salta la gran noticia del día...en Antena 3 TV, a nivel estatal...gran medio de comunicación se hace eco de una trola, hay alguno de pequeño que también..."EL PACTO PP-UM ESTA HECHO", mientras que en su web dicen lo contrario.

  Uno de los lugares donde las risas y carcajadas se han oido más fuertes ha sido en la sede del Consell de Mallorca donde Munar y Antich comían "tranquilamente" perfilando los últimos retoques del pacto.

  conxa | 13/06/2007, 16:39
 79. Re: LA CALAVERA DE MATAS I LA BATLIA COMPARTIDA

  Yo no soy afiliado a ningún partido del bloc, ni siquiera simpatizante, pero voté al Bloc para Palma y el Consell, sin haberlos votado nunca, porque veo que es un partido que puede hacer una buena labor de fiscalización en temas medioambientales y de urbanismo.
  Por si le sirve de ayuda a alguien: No me gusta ERC, no me considero nacionalista, no recuerdo el nombre de los candidatos del Bloc al Govern y al Consell, ni creo que nadie de mi familia sepa su nombre. La única persona un poco conocida del Bloc, para gente no muy atenta a la política, creo que es Grosske.
  Si hay un pacto progresista para el Govern, por mí, mejor que pongan a alguien de UM en Turismo y Trabajo (no en Inmigración) El Bloc estaría bien en Medio Ambiente, Urbanismo e Inmigración (no en Trabajo). Déjenle lo demás al PSOE. Bueno lo de inmigración no se si se lo dejaría al Bloc, no sea que pongan barcos de rejilla...ven como no era bueno lo del pacto con ERC.

  Ignacio | 13/06/2007, 22:26
 80. El PP se rompe

  Empezando por Rotger, que se autodescarta como sucesor de Matas, luego por Delgado que no asiste a apoyar a su junta directiva y además la critica muy duramente, tambien por Cirer, que queda sumida en la miseria política, habiendo "ganado" la alcaldia de Palma, pero su partido la ofrecia en bandeja a UM, ahora por Menorca, con la pérdida de multitud de alcaldias y empiezan desde esta tarde numerosas dimisiones, incluso Antoni Borras renuncia a la presidencia d'Es Mitjorn junto con toda la cupula del PP...

  ¿El PP se rompe?, y ¿donde hay que apuntarse para terminar de romperlo?

  Es hora de que saquen sus trapos sucios y dejen que la cordura y la limpieza en el buen hacer político se impongan.

  Catina | 14/06/2007, 18:47
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS