Administrar


Estadisticas de visitas

CRITERIS BASICS PER PACTAR

grosske | 08 Juny, 2007 07:16

Durant l'anterior pacte, moltes vegades vaig dir quer, si fallàvem, hi hauria PP per molta estona. Vàrem fallar (no és el moment ara d'explicar en què i per què) i, efectivament,  l'operació den Matas era assegurar una majoria PP llarga i indiscutible. Només un petit grapat de vots estratègicament situats i factors novedosos com la constitució del Bloc han impedit que això hagi estat així i que un enorme suport electoral no s'hagi transformat en un "triunfo arrollador" del Partit Popular.

Vuit anys després, l'anàlisi és la mateixa i amb major motiu: si feim pacte no tenim dret a fallar.

Això vol dir, en primer lloc, claredat amb el què es vol fer. La premsa només parla de càrrecs però hi ha i hi haurà d'haver un gran debat i una gran claredat programàtica. Si hem d'arribar fins aquí, fins aquí; si fins allà, fins allà, però no pot haver ni sorpreses ni improvisacions ni intents de "colar" coses, sobre la marxa. a la resta de partits.

En segon lloc, ha d'haver coordinació i corresponsabilitat. Es sabuda la reticència d'UM a cogovernar amb el Bloc i, fins i tot, a negociar amb el Bloc. No seré jo qui li retregui però UM ha de ser honesta amb sí mateixa i amb la ciutadania i no s'ha de fer trampes en el solitari. Per una qüestió de simple aritmètica, el Pacte progressista ha de ser necessàriament amb el Bloc i això ho ha de tenir en compta UM igual que el Bloc ha d'assumir que no es pot firmar un pacte progressista sense UM. Els mecanismes de coordinació i corresponsabilitat poden ser diversos però aquests dos conceptes s'han de tenir clars si no volem anar abocats directament al fracàs.

En tercer lloc, i com a conseqüència del segon, es bo que tothom estigui present al govern de les tres institucions implicades. La fòrmula del 99 - UM fora del Govern i PSOE i EU-EV fora del govern del Consell - no va ser una bona fòrmula.

Corresponsabilitat en la gestió d'uns governs que tenguin les coses clares sobre el què s'ha de fer és la fòrmula més adient per encertar 

Comentaris

 1. El Bloc

  Efectivament, ha estat un factor novetós la formació del Bloc, però he de reconèixer, mal que em pesi... que aquesta vegada 2+2 no han sumat 4. Per tant, no l'afegiria jo com a element desestabilitzador de la majoria absoluta del PP.

  Punjabi | 08/06/2007, 07:25
 2. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Nadie sabe realmente el papel que ha jugado el Bloc. Para saberlo habría que tener clara una pregunta cuya respuesta nadie coonoce con certeza: qué resultado hubieran tenido PSM i EU-EV yendo a las eleccions por separado?.

  victor | 08/06/2007, 07:39
 3. Comença la repartició de càrrecs

  PSIB i UM avancen en els pactes globals malgrat l'escull de Palma
  Els socialistes ja perfilen com serà el futur Govern Balear i qui en formarà part

  J.T./LL.P.Palma.
  Les negociacions entre el PSIB-PSOE i UM avancen a nivell global, però queden serrells importants com el de l'Ajuntament de Palma, on no s'acaba de trobar una fórmula que pugui satisfer ambdues formacions. A l'espera que el PP iniciï les converses amb UM, la formació de Maria Antònia Munar sembla tenir decidit que el vent bufa cap a l'esquerra. Els líders del PSIB i d'UM mantingueren ahir contactes després que es conegués que el sector proper al candidat d'UM a Palma, Miquel Nadal, no era partidari de renunciar, de bon començament, a la batlia. La novetat provocà moviments a l'esquerra, fins al punt que s'hauria avaluat la possibilitat d'aplicar una fórmula de torn que permetria compartir la batlia: 3 anys un i un any l'altre. Amb tot, aquesta opció toparia amb les pretensions de l'aspirant socialista a la batlia, Aina Calvo, i tampoc seria acceptada d'entrada pel Bloc. En canvi, el PP sí que podria fer una oferta similar a UM. Per altra banda, tampoc no es descarta que no s'assoleixi un acord abans de dia 16 i Catalina Cirer (PP) comenci governant en minoria.
  El candidat d'UM a la batlia de Palma, Miquel Nadal, deixà clar ahir que «l'única que té autoritat per negociar és la presidenta» de la formació, Maria Antònia Munar, i «jo faré el que digui ella» perquè «serà el millor per al partit». «Molta gent em telefona perquè sigui el batle però jo faré el que digui la presidenta», reiterà Nadal, que es troba a l'estranger participant en una cursa aèria. Malgrat l'escull de Cort, les negociacions entre el PSIB i UM continuen avançant i ahir ja es començaren a apuntar possibles càrrecs. Fonts properes al PSIB donen per fet que la socialista Francina Armengol seria la presidenta del Consell en cas que es tancàs el pacte amb UM. Altres fonts, en canvi, apunten la possibilitat que sigui Antoni Pascual, número dos de la llista d'UM al Consell.
  L'oferta dels socialistes passava, en principi, perquè el Consell quedàs repartit entre les tres formacions que assolirien l'acord. La presidència seria per al PSIB, que compartiria govern amb el Bloc, mentre UM controlaria l'àrea social. La presidència del Govern també quedaria en mans dels socialistes. Francesc Antich presidiria un executiu que, a diferència del que liderà entre 1999 i 2003, estaria molt més coordinat, seria més tècnic i evitaria els compartiments estancs per a cada partit. PSIB i UM pretenen que aquest hipotètic govern s'assembli més a l'executiu català de José Montilla que al de Pascual Maragall. Per això, s'està pensant en la figura d'un vicepresident fort, capaç de coordinar l'acció de govern, i el nom que sona per ocupar el càrrec és el del socialista Albert Moragues, expresident de Menorca i actualment assessor de la Delegació del Govern. Ell seria la 'Rosa Estaràs' d'aquest hipotètic gabinet. Els socialistes estarien pensant també en una vicepresidencia ocupada per un eivissenc i haurien oferit a UM una altra vicepresidència i almenys dues conselleries. Tot i que la vicepresidència estava pensada perquè l'ocupàs Miquel Nadal, aquest no sembla disposat a abandonar Cort. UM, que preferiria que el Bloc no entràs al Govern i es quedàs al Consell, controlaria la Conselleria de Turisme. Els de Munar també tendrien la presidència del Parlament i el senador autonòmic.

  Diari de Balears (8-VI-07)

  Comença la repartició de càrrecs | 08/06/2007, 07:46
 4. gravacions

  Parlant d'errades passades, crec que hauries de demanar disculpes per la gravació que vares fer al teu batle.

  És evident que la teva situació era molt incòmode, davant la impossibilitat de fer-te sentir al mateix nivell dels que t'estaven llançant tot un munt de merda. També és comprensible que esperessis un comportament més correcta per part del batlle de Sencelles. Tot plegat en un moment de tensió afegida per la proximitat de les eleccions.

  Però, dit això, també es pot veure la situació d'una perspectiva diferent. La situació era també un enfrontament d'estils. El Mundo representa una forma de política que no estem massa acostumats a veure per aquesta terra. Un "tot val" si el resultat final és la victòria. Està clar que no és fàcil contrarestar aquesta estratègia amb formes més nobles, però l'esforç i el sacrifici val la pena tenint en compte el que ens jugam.

  Gravant al batle vares creuar la línia. Pots dir, i és cert, que vares aplicar les regles dels que t'atacaven. Però molts ho varem veure com una acceptació del nou estil, de la "Nueva Mallorca", per emprar una denominació molt popular entre els comentaristes d'aquest bloc.

  Seria bo que ara, en temps de més tranquil·litat, demanessis disculpes i treballéssim en definir (o redefinir) el marc en que s'ha de moure la política, al manco a nivell local.

  cap | 08/06/2007, 07:48
 5. Los asesinos territoriales del PP

  El PP es un plato de mierda del que tienes que tomar todos los días una cucharadita!

  Anónimo | 08/06/2007, 07:49
 6. En positiu.El Bloc estabilitzador d'un pacte progressita

  En politica, no es pot sumar tan alegrement.Hi ha molts de factors que han fet que el Bloc no tregués els cuatre que podía esperar.El que es important és que la dificilíssima pèrdua de la majoria absoluta del PP, i que el Bloc hagui tret els justs per esser necessaris en el pacte progressista.

  Bloc, si | 08/06/2007, 07:53
 7. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Em fa molta gracia i a la vegada una mica de pena tota aquesta gent que demana la dimissió de Grosske ,això denota una concepció tan pobre de la política com si tot depengués del que fa o no fa una persona i oblidessin que es tracta de col•lectius , projectes i programes.
  Aquesta persona va fer una excel•lent feina durant el pacte, i ha estat la única oposició a Cort aquest darrers anys ( del PSOE no es sentia ni parlar , del PSM es sentí més per qüestions internes que per altra cosa i desprès de l’aixecada de cul d’en Pere Muñoz, que per cert no va dimitir a pesar dels seus resultats el 2003, res de res). Fins ara a representat el projecte amb dignitat, sense donar motius per pensar que no es lleial al programa que les persones que el varen elegir l’hi encomanaren defensar.
  Més gracia em fa encara que la gent que demana això es digui votants del Bloc, dona la casualitat que aquesta persona ha defensat la unitat de l’esquerra per damunt d’interessos partidistes ja que la major part dels vots que s’han perdut a Palma han estat de votants d’EU i per tant resulta molt sospitós que es demani la seva dimissió sapiguent que el numero dos de la llista es del PSM a mi em sembla pur oportunisme i falta de lleialtat si es que de veres son votants i no gent interessada en crear mal ambient i confusió.
  El retret que li fan es el de que no ha estat capaç d’engrescar a la gent per anar a votar, però això suposa un insult als votants ja que no se’ls considera capaços de distingir entre la persona i el programa que representa. Jo mes bé crec que la gent no anà a votar per que no va voler i en aquest sentit els considero a ells els únics responsables , que no culpables ja que cadascú fa el que vol, de l’actual situació política. Si el projecte hagués esta mes consolidat i conegut la gent l’hauria votat independentment del cap de llista, però no confiaren i ara tenim la representació política que tenim amb totes les seves conseqüències.
  Per que ningú demana responsabilitats a tota aquella gent que es va quedar a ca seva i va propiciar amb això la pujada d’UM ? La veritat si qualque no va votar per el cap de llista m’estimo més que no doni suport al nostre projecte i que se’n vagi cap a partits presidencialistes com es PP o UM.

  arnau | 08/06/2007, 08:04
 8. GROSSKE DIMISSIÓ!

  GROSSKE DIMISSIÓ!

  Votant del Bloc | 08/06/2007, 08:21
 9. Eber comentarista

  Eber eres más útil ahora como comentarista que como político en activo...¿pordías quitarle el puesto a Pedro Munyòs, el nacioanlista del euro???

  Dolors | 08/06/2007, 08:26
 10. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Estimat Eber,

  Has fet mai res més que no sigui seure a sa poltrona?

  Gràcies

  The observer | 08/06/2007, 08:38
 11. endevant Eber

  Anímo Eber , mira como les pica, cuando más acertado estás más furiosos se ponen.

  pep | 08/06/2007, 08:47
 12. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Lo que tienes que hacer es poner la otra mejilla, no utilizar sus armas para defenderte y consentir que te pisoteen, te insulten, difamen etc. Conformarte con el hecho de que ellos dispongan de medios ilimitados como prensa, radio, televisión, helicópteros,. Soportar las reprobaciones por parte de gente que está implicada en asuntos como los de Son Espases. Aceptar sin rechistar ser el primer habitante de tu pueblo al que se le ha abierto un expediente por un techo de pladur interior que no tenía nada que ver con la denuncia presentada. Sonreír a los periodistas de El Mundo que te acosan a ti y a tu familia a la puerta de tu casa. Considerar normal que las denuncias presentadas contra ti reciban un trato de favor y se agilice su tramitación . Ver como el alcalde de tu pueblo reconoce y te comenta que recibe presiones e informes desde la sede del partido en Palma a consecuencia de las cuales envía tu expediente al Consell a sabiendas de que no tiene sentido y es irregular para comunicárselo inmediatamente a la prensa que así puede proseguir con la campaña de desprestigio y difamación contra tu persona .
  Después de todo esto y sin que nadie te haya pedido disculpas a ti o se haya arrepentido de lo que ha hecho ni de los medios utilizados ( incluyendo el dinero público de la radio o la televisión) o como lo ha hecho ( amenazando incluso al alcalde para conseguir que se sometiera)tu tienes que pedir disculpas por haber utilizado medios nos muy ortodoxos en defensa propia ¡Hay que joderse!.
  Bueno después de esto ya veo a los de Greenpeace disculpándose por interferir en la ruta de los balleneros japoneses , a los antisistema confesándose después de cada reunión del G8 etc,etc. Mucho mal rollo de sentimientos de culpa católicos circulan todavía por ahí y mucha estupidez.
  Lo que la izquierda debe plantearse no es no grabar a los alcaldes o a aquellas personas que intentan prevaricar, lo que nos tenemos que plantear es no copiar jamás esos comportamientos y por consiguiente no dar motivo para grabaciones.

  anonimo | 08/06/2007, 08:49
 13. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  El criteris bàsics per pactar són molt més simples del que creus.

  1- Els infinits partits del bloc vos heu de deixar de xorrades.
  2- Feina, feina, feina i més feina. Però que sigui bona feina. Ehh, ho enteneu?
  3- Saber vendre la bona feina.
  4- reconèixer i saber donar a UM el que es mereix. Ells han fet possible un canvi a Palma, Mallorca i Balears. Recordeu que futurs pactes de Govern sempre passaran per UM, sinó: majoria absoluta del PP. És el que hi ha, se que no vos agrada, però és el que hi ha.
  5- En Miquel Nadal ha de ser batle de Palma.
  6- Sempre complir el punt primer.

  Toni | 08/06/2007, 09:10
 14. Estic d'acord

  Estic d'acord en tot el que dius excepte en què la suma dels partits del bloc han servit per evitar la majoria del PP, ja que a Mallorca han aconseguit els mateixos diputats, on ha baixat a estat a Eivissa, per tant, la pèrdua de la majoria del PP la hem d'atribuir a la coalició d'Eivissa pel canvi i al seu posterior pacte amb el PSOE, que permetrà a Xico tarrés ser president del Consell insular d'Eivissa.

  Aquí on esperavem menys ha estat on s'ha aconseguit més, el matutisme i el seu amic Roque López no han pogut evitar el canvi a Eivissa.

  Ignasi Serra | 08/06/2007, 09:10
 15. Vaya jeta!

  Quina vergonya els resultats del Bloc a Palma.. i aquí ningú no dimiteix...

  Indignat | 08/06/2007, 09:31
 16. la figura del Bloc i d'en Grosske

  Este comentario no es exclusivamente de su blog de hoy.

  Sr. Grosske,
  Si me permite me gustaría analizar la trayectoria política de su partido.
  Ud. pertenece a un partido político que desde hace 3 legislaturas esta perdiendo vootos, ya sea en su candidatura al govern a palma, a sus uniones con otros partidos políticos, verds, psm, erc etc.(No és normal que la única alegria de BLOC, sea que el PP no gobierne en mayoría)

  Si esto que le planteo cree ud. que es cieto, implica que convendría estudiar las diferentes variables que lo han provocado, una de ellas puede ser su figura, que al igual que otros políticos de otros partidos (MAM, Matas), se esta alargando en el tiempo en demasia. Desde mi humilde opinión convendría dejar el paso a gente joven con otras cualidades diferentes a la suyas, ya que ud. no ha conseguido los resultados que le den la confianza y la seguridad para continuar. Yo entiendo que se ha acostumbrado a un sueldo que hay mucha gente en la empresa privada no cobra.
  Hay una cosa de los políticos que no entiendo, cuando hablan de cualquier tema se supone que representa una parte de la población que le ha votado, en cambio cuando ud. habla se cree que lo hace en nombre de todos los palmesanos o mallorquines, y recuerde que aunque esto es una democracia su opinión solo refleja la de un 6% +/-.

  En referencia a los pactos,

  Intentamos analizar los resultados lo más objetivamente posible:
  Ganador PP
  PSOE al alza
  Bloc debacle
  UM un poco menos que antes, pero con aumento en Palma.

  Posibles pactos,
  si lo miramos objetivamente tendrían que governar PP en mínoria o PP pactando con alguien, en principio todo el mundo dice que con UM, pero por que darle a un partido toda la capacidad de decisión si sólo tienen 3 parlamentarios, incongruencias de la política. Otro posible pacto PP PSOE, en principio parece una aberración, pero ¿no son los dos partidos más votados?, realmente su programa político en Baleaes, Mallorca y Palma son tan diferentes (no olvidemos que durante los últimos 4 años el PSIB no han hecho oposición).
  PSIB+BLOC+UM: en principio el pacto PSIB BLOC es normal y puede ser que positivo, el pacto PSIB UM, puede entenderse, ahora creo que el pacto BLOC+UM es incongruente, tanto por progama, por ideas políticas, como por los comentarios xenófobos del sr. Nadal durante la campaña elctoral.

  Pero con tal de tener poder todo es posible.
  Y que no olvide nadie que el pactar con UM implica que en la siguiente legislatura, pierde la capacidad de gobiernar.

  Pero a pesar de todo esto és lo bonito de la política que cada uno hace lo que quiere, dimite cuando quiere, se queda si quiere, PACTA con quién quiere, pone a parir a quién quiere, Y SE OLVIDAN DE LO QUE LA GENTE QUIERE (es decir de lo que ha votado).

  Agradecedería una respuesta.

  En mi humilde opinión lo mejor para Baleares, Mallorca y Palma, és que el PP gobierne en mínoria, así para tomar decisiones importantes, necesitará el apoyo del PSIB, o del Bloc, o de UM, así supondría una verdadera democracia parlamentaria (posiblemente soy un iluso).

  xavier | 08/06/2007, 10:22
 17. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  ja ha sortit un pepero parlant de xenofòbia. Volen acabar amb la nostra llegua, cultura i tradicions i encara ens venen a donar lliçons d'ètica i moral.

  La gent ha votat un canvi, un pacte, sinó hagués tornat a donar la majoria al PP.

  UM no ha baixat, tot el contrari ha pujat, mira les xifres al Consell.

  I en la meva també humil opinió és necessari un pacte PSOE+BLOC+UM que és el que ha volgut la majoria de ciutadans d'aquestes illes.

  Un d'UM | 08/06/2007, 10:44
 18. Tranqui.

  Ai!! Xavier. Necessites una infusió de camomil·la.

  sense nom | 08/06/2007, 11:01
 19. les mentides (again)

  com els del Pp volen intoxicar, jo torn a les dades, les xifres pures i dures.

  El PP diu que no ells han pujat i que una injusta llei d’hondt els ha privat de la majoria tots els governs.

  1. Les llistes anti UM i anti PSOE, amaguen el fracàs del PP

  El PP ha passat de 189.800 a 191.500 vots (del 44,7% al 46%), és a dir, +1.700 vots i + 1,3%

  gràcies a recuperar el vot dels partits com CLAU i ASI, creats i subvencionats per l’entorn del PP, aquest partits han passat de 10.700 a 2.600 vots (del 2,2% al 0,6%) (ja que aquestes organitzacions ja no eren utils el PP s’ha encarregat d’eixugar aquest vot, per exemple fitxant al líder de CLAU)

  Per aquest costat s’han perdut 8.100 vots (i el 1,6%) !!!!

  Qui ha baixat 6.400 vots? El PP i el seu entorn.

  2. La malèfica llei D’Hondt.

  El PP+AIPF amb el 46,5% del vots tè 29 escons, el 49% de la representació gràcies a la llei electoral

  En canvi UM, amb el 6,7% té el 5,1% dels escons.

  Al consell, el PP té el 45,7% dels vots i 16 conselles, el 48,4%. Bloc i UM tenen 10,5% i 9,9% respectivament i 3 consellers el 9,1% de la representació.

  Qui guanya amb aquesta llei electoral? El PP

  Xco | 08/06/2007, 11:07
 20. altres temes

  també s'ha de xerrar d'altra tema: el programa

  el que volia el PP: continuar amb una IB3 que fa oi, menysprear la cultura i l'idioma, destrucció del territori, venta als poders fàctics de Madrid (Pedro J, Florentino Perez,...) ....

  que volien PSOE, Bloc, UM sobre aquest punts: FER EL CONTRARI: IB3 que sigui una televisió pública per a tots, defensa de la cultura i de l'idioma, protecció del territori (del que vivim gràcies al turisme...

  es a dir, copiant el lema del PSOE, defensar el nostre (el de tots) futur. No el d'un grapat d'aprofitats

  Xco | 08/06/2007, 11:13
 21. ¡UMBERT DIMISIÓN!

  COMUNICADO DEL COMITÉ DE EMPRESA

  SALOM AUDIO Y VIDEO, S.L.

  El Comité de Empresa de Salom Audio y Video, S.L. Considera necesario romper el silencio en éstos momentos de turbulencias políticas y falsedades reiteradas sobre el conflicto que l@s 250 trabajador@s de la principal subcontrata de IB3 mantienen con su empresa desde hace ya muchos meses. Ante los reiterados comunicados en la prensa por parte de IB3, María Umbert a título personal y la empresa Salom Audio y Video, S.L., queremos dar nuestra versión de los hechos con el único fin de que la opinión pública pueda hacerse una idea lo más fiel posible del conflicto abierto en el seno del ente público que preside María Umbert.

  Asimismo confiamos en que éste comunicado tenga el mismo tratamiento en los medios que han recibido los comunicados de IB3, ya que somos una de las partes implicadas.

  Declarar que la "dolorosa huelga" a la que se refiere el penúltimo comunicado de IB3, no ha sido causada por intereses políticos sino por la constante negativa de Salom a acercar posiciones entre las partes, y a admitir nuestras constantes rebajas económicas. Los mediadores del TAMIB podrán dar fe de que sólo una de las partes - nosotros - tuvo intención de llegar a un acuerdo con el que desconvocar la huelga.

  Las tensiones producidas durante los tres días de huelga, no fueron generadas por l@s trabajador@s sino por el impedimento por parte del conglomerado Salom - IB3 de ejercer nuestro derecho fundamental de huelga. Son muchas las denuncias que están tramitándose, como la contratación ilegal de trabajadores, sanciones aleatorias a la plantilla, prohibición de paso al Comité de Huelga a los centros de trabajo, servicios mínimos ilegales, amenazas, incumplimiento de una orden judicial, etc.

  Además exigimos una explicación de la Directora General acerca de las acusaciones de sabotaje, de haber causado incidentes graves, de tener intereses políticos por encima de los laborales y de radicalismo en nuestras protestas y reivindicaciones, cuando durante dichos actos no hubo ni siquiera una intervención policial. Consideramos inadmisible que desde un ente público como es IB3 se esté generando tal cantidad de contaminación informativa hacia l@s trabajador@s de una empresa con la que supuestamente nada tienen que ver. En todo momento nos hemos movilizado por un convenio colectivo que dignifique nuestras relaciones laborales, y para ello hemos utilizado algunas de las herramientas que nos reconoce la ley, entre las que está la huelga, con un seguimiento del 95% de la plantilla. No somos saboteadores. No somos criminales, sino sólo trabajador@s que queremos que se reconozcan nuestros derechos. Y continuaremos defendiendo la plataforma de convenio que en su día presentamos.

  A pesar de lo anterior, l@s trabajador@s nos congratulamos de que por primera vez IB3 reconozca que es necesario aumentar nuestros salarios y mejorar la organización de la empresa Salom A.V. Intentaremos retomar las negociaciones aunque hubiéramos deseado que la intervención del Ente hubiera llegado antes, ya que el conflicto lleva abierto desde hace más de un año.

  También queremos informar de que las futuras negociaciones serán llevadas por el Comité de Empresa en representación de toda la plantilla. Las centrales sindicales CGT, UGT, y CCOO, nos asesorarán y colaborarán con nosotr@s en dichas negociaciones tal y como han hecho hasta ahora. El portavoz de l@s trabajador@s seguirá siendo el Comité de Empresa.

  Tampoco creemos que los márgenes de los presupuestos de IB3 sean tan estrechos como sostiene la dirección, más aun siendo de dominio público que es una de las televisiones autonómicas más caras por habitante. Simplemente pensamos que están distribuidos de una forma muy injusta, con unas enormes diferencias entre las remuneraciones de unos trabajadores y otros.

  Por último reiterar nuestra disposición a reunirnos nuevamente con las representantes de Salom Audio y Video para continuar las negociaciones "fuera ya de las crispaciones políticas" e instamos a la dirección de IB3 a aceptar una reunión con nosotr@s.

  Atentamente,

  Comité de Empresa Salom Audio y Video

  AL ISKANDAR AL KABIR | 08/06/2007, 11:35
 22. A Xavier

  Informa't. EU-EV a l'ajuntament varen pujar, no duen tres anys baixant per tot listillo. El psm el 2003 si que va baixar per tot. Respecte al sou d'en Grosske, estic segur que el seu sou de funcionari es millor i sobretot, més còmode que el que cobra de regidor. Fes-t'ho mirar rei.

  Victor | 08/06/2007, 11:42
 23. Críteris bàsics per a pactar

  Diguem amb qui pactes (UM) i te diré a qui et sembles

  13 de setembre de 2004 El fiscal demana la inhabilitació
  de dos anys per a l'exbatle de Muro Jaume Perelló (UM)
  per presumptes irregularitats urbanístiques.

  15 de setembre de 2004 El Consell de Mallorca retira
  bona part de les subvencions que tradicionalment
  atorgava a Unió de Pagesos.

  23 de setembre de 2004 La desaparició de la Teulera de
  Ca sa Rotera (Campanet), considerada una «greu pèrdua
  patrimonial» víctima de les decisions del PP-UM.

  23 de setembre de 2004 El Consell dóna el vistiplau a la
  urbanització ilegal de Son Talent de Manacor.

  30 de setembre de 2004 Associació d'Activitats
  Socioculturals de Mallorca, entitat propera a UM de
  Campos obté 98.000 euros de subvenció del CIM.

  30 de setembre de 2004 El Consell de Mallorca ha donat 1.263.857,42 euros el 27,72 % dels fons de promoció cultural a entitats relacionades amb Pere Serra. Promomallorca S.L (Enciclopèdia de Mallorca) obté 180.304 euros de subvenció del Consell Insular de Mallorca.

  4 d'octubre de 2004 PP i UM impedeixen investigar la
  política de subvencions del Consell.

  5 d'octubre de 2004 El Consell de Mallorca aprova construir un zoològic al nucli de son Sant Martí de Muro sense tenir en compte els informes desfavorables dels tècnics de l'Ajuntament de Muro i del mateix Consell de Mallorca.

  26 d'octubre de 2004 ALM-UM proposa la construcció d'un
  camp de golf en el Pla general de Manacor.

  30 de novembre de 2004 Jesús Boyero, gendre de l'editor Pere Serra obté del Consell la reclassificació d'una finca a Son Massot (Calvià),- Ara val 34 milions més.

  1 de novembre de 2004 Al Consell de Mallorca li correspondran 1.604.786 euros per la cessió estatal de part dels imposts sobre el tabac.

  4 de novembre de 2004 El Consell de Mallorca preveu que la pròxima dècada surtin al mercat 8.000 nous habitatges anuals.

  13 de desembre de 2004 El Consell de Mallorca aprova un
  Pla Territorial desenvolupista amb el rebuig de l'oposició i
  els vots favorables del PP i UM.

  Any 2005

  El Consell de Mallorca gestionà un pressupost consolidat de 238.117.888'53 euros.Més de la meitat del pressupost del Consell de Mallorca se l'endugueren l'Institut de Serveis Socials i Esportius -ISSEM, controlat pel PP- i el departament d'Obres Públiques, que els va destinar bàsicament a carreteres.

  1 de gener de 2005 El Consell destina 1'4 milions per a la carretera sa Pobla-Alcúdia i dos milions per a l'accés de Muro.Es preveu una despesa de 469.000 euros per a la rotonda de Porreres i 730.000 per a una altra a Pollença.

  24 de febrer de 2005 PP , PSOE i UM aproven la
  construcció de 18 habitatges a la primera línea de la
  Colònia de Sant Pere al Molí d'en Regalat.

  7 de març de 2005 El PP,UM i PSOE al Consell de
  Mallorca aproven un conveni amb l'Ajuntament de Palma
  que permetrà ampliar les dues línies d'incineració
  actuals.

  5 d'abril de 2005 PP i UM s'oposen a reconèixer als
  homosexuals el dret d'adoptar nins.

  6 d'abril de 2005 Els tècnics del Patrimoni del Consell acorden la demolició de l'hostal de cas Tix, a la carretera Inca-sa Pobla.

  19 d'abril de 2005 L'Ajuntament de Palma ha cedit 25.285 metres quadrats al Consell de Mallorca perquè pugui ampliar la incineradora de Son Reus.

  29 d'abril de 2005 UM de Muro vota en contra de totes
  les multes per les obres il·legals que els altres grups
  aproven.

  8 de maig de 2005 El PP i UM en el Consell de Mallorca es
  neguen a aixecar un monument a les víctimes del
  franquisme.

  17 de maig de 2005 El Ple del Parlament aprova, amb el
  suport del Grup Popular i UM, la llei de conservació dels
  espais de rellevància ambiental (LECO).

  3 d'agost de 2005 El batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo
  (PP), destitueix del seu equip de govern les dues
  regidores d'UM, Isabel Alemany i Maria Porcel.
  responsables d'Obres Públiques.

  13 de setembre de 2005 El PP de Calvià usa el vot del
  trànfuga d'UM Thomàs per a l'aprovació de distints
  projectes.

  4 d'octubre de 2005 Aprovació dels pressupostos del Consell de Mallorca que arriben als 278 milions d'euros.

  20 d'octubre de 2005-El Dia-El Mundo informa que
  dirigents d'UM amb la ficció de ser pagesos i pescadors
  aprofiten l'associació Foravila per rebre 164.000 euros de
  subvenció.

  22 d¡octubre de 2005 Segons El Dia del Mundo el Consell de Mallorca paga l'activitat privada dels despatxos de «Artigues i Galmés, Asesoria i Administracions», que és a la vegada seu de l'associació fantasma Foravila.

  4 de novembre de 2005 Magdalena Rigo Vanrell (UM) ha
  rebut 10.465,90 euros pel seguiment de l'activitat del
  Museu de l'Esport.

  13 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca dedica
  247.500 euros en la contratació de dinamitzadors
  juvenils mitjançant una empresa de treball temporal
  dirigida, casualment, per Aina Colom Umbert.

  18 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca ha
  subvencionat amb 396.000 euros l'Associació per a la
  Conservació i la Difusió del Patrimonio (Acidep), un
  directiu dels quals és Bartomeu Ferragut (UM).

  22 de novembre de 2005 El Consell de Mallorca ha subvencionat per valor de 441.000 euros a l'Associació de Societats de Caçadors de Mallorca.

  14 de desembre de 2005 L'Ajuntament d'Andratx inicia un
  expedient sancionador contra Josep Bestard, president
  d'UM a Andratx, per l'ampliació d'una casa d'eines.

  14 de desembre de 2005
  L'Ajuntament d'Andratx inicia un expedient sancionador
  contra Antoni Rosselló Porcel, fill de la regidora d'UM a
  Andratx, per construir una edificació destinada a
  habitatge sense la preceptiva llicència.

  31 de desembre de 2005 Segons un informe del Departament d'Economia del Consell de Mallorca, cada ciutadà de Mallorca va fer efectiva una mitjana de 648,44 euros al seu ajuntament.Els ajuntaments de les Illes augmentaren la pressió fiscal un 18% durant el 2005, segons es desprèn d'un estudi realitzat pel Departament d'Economia del Consell de Mallorca.

  Any 2006
  El Consell Insular de Mallorca dedica 191.000 euros en subvencions al Grup Serra, al marge de les despeses publicitàries.

  El Consell de Mallorca incrementa un 15,07% el cost de la tarifa de residuus.

  3 de gener de 2006 El Govern Matas s'oposa que el Consell de Mallorca empri les cendres de la incineradora de Son Reus com a material de construcció.

  7 de febrer de 2006 El ple del Consell de Mallorca ha declarat bé d'interès cultural el monestir de la Real amb un perímetre de protecció de dos-cents metres i no dels cinc-cents que reclamaven les entitats ecologistes.

  21 de gener de 2006 El Consell de Mallorca autoritza l'Ajuntament de Capdepera l'aixecament de la suspensió de llicències a dues urbanitzacions a Cala Provençals i a Canyamel.
  21 de febrer de 2006 PP i UM acorden retirar l'autovia
  Inca-Manacor del Pla de Carreteres després de tudar
  258.000 euros en el projecte.

  23 de març de 2006 El Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma obre diligències contra els dirigents del Consell de Mallorca, d'Unió Mallorquina, en relació a les subvencions.
  25 d'abril de 2006 UM rebutja de pla la llei de capitalitat
  perquè lleva competències al Consell Insular en matèria
  urbanística.

  5 de maig de 2006 El Consell de Mallorca adjudicà la
  venda i urbanització de Can Domenge (Palma) de 52.000
  metres per 30 milions d'euros a la societat formada per la
  constructora mallorquina Ferratur-Sacresa.

  5 de maig de 2006 La comissió insular d' Urbanisme
  aprova el pla parcial del polígon industrial de Son Fosquet
  (Llucmajor) amb els vots de PP i UM, i les abstencions de
  l'oposició.

  5 de maig de 2006 El PP i UM rebutgen la declaració de
  zona arqueològica de Son Real.

  19 de maig de 2006 La Comissió d'Urbanisme del
  Consell, amb els vots del PP i UM autoritza l'hospital de
  Son Espases.

  31 de maig de 2006 El PSOE i UM d'Artà expulsen el
  regidor Julen Adrian (EU-Verds) del govern municipal.

  4 de juny de 2006 Biel Barceló, nou secretari del PSM
  manifesta que està disposat a pactar amb UM.

  5 de juny de 2006 El ple del Consell aprova el projecte de
  l'hospital a Son Espases i la urbanització de Can
  Domenge amb els vots del PP i UM.

  3 de juliol de 2006 UM vota amb el PP al Consell perquè
  es mantengui el Decret de trilingüisme.

  20 de juliol de 2006 El GOB acusa UM d'haver contribuït
  amb el PP a la destrucció del territori mallorquí.

  4 de setembre de 2006 El Consell de Mallorca allarga fins el 2041 el contracte amb Tirme, que invertirà 376'7 milions.

  19 de setembre de 2006 El GOB presenta un total de 14 denúncies al Consell i a l'Ajuntament de Sencelles per obres il·legals que es duen a terme a sòl rústic d'aquest municipi.

  28 de setembre de 2006 El Consell aprova la protecció de quatre metres a la font de la Vila.Els missioners de la Real demanaven que l'àrea fos de 15 metres.

  2 d'octubre de 2006 El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat amb els vots a favor de PP i d'Unió Mallorquina, la inversió de 9.226.281 euros per al desenvolupament del pla concertat de prestacions socials bàsiques en diferents ajuntaments de l'illa.

  13 de novembre de 2006 Segons El Dia-El Mundo el Consell de Mallorca ha concedit 453.500 euros a la societat Almacenes Rullán S.A., del seu candidat Miquel Rullan Coll, en partides que no arriben als 30.000 per tal d'evitar el concurs públic.

  22 de novembre de 2006 L'equip de govern (PSOE-UM) ha
  decidit suspendre, fins a nova ordre, el Fòrum de
  participació ciutadana de la Colònia de Sant Pere perquè
  és un òrgan que «està polititzat».

  24 de novembre de 2006 El Jutjat d'Instrucció 3 admet a
  tràmit una denúncia per edificació il.legal contra el
  portaveu del PSM d'Andratx, Gabriel Puigserver, i una
  altra contra el director insular de Turisme del Consell de
  Mallorca, Josep Bestard (UM).

  16 de desembre de 2006 L'equip de Govern en minoria
  (PSOE-UM) a Artà no pogué aprovar la seva proposta per
  cedir la gestió de l'aigua potable per 25 anys, amb els
  vots en contra de UIA, PP i EU-EV.

  29 de gener de 2007 L'herba artificial del camp municipal d'esports de Santa Eugènia ha costat 550.715'78 euros, dels quals, el Consell de Mallorca n'ha subvencionat 385.501'05 mitjançant el Pla d'Obres i Serveis.

  31 de gener de 2007 EU-EV du davant el Consell les 19 infraccions urbanístiques de Pula.

  20 de febrer de 2007 PP i UM impedeixen la investigació
  de la gestió de l'exdirector d'ordenació del Territori
  Jaume Massot en el Govern.

  14 de març de 2007 El batle Matas es desmarca del PP i
  s'abstén en la protecció del Turó de Sant Joan, però UM
  vota amb la resta del PP contra la seva protecció.

  7 d'abril de 2007 L'Ajuntament de Pollença (PP-UM) ha
  concedit la llicencia per construir un agroturisme al golf
  il·legal de Can Guilló, a Pollença. Han legalitzat també
  les obres de construcció del llac i el molí adossat.

  19 d'abril de 2007 UM adjudica l'obra de rehabilitació dels Sestadors d'Ariany
  valorada en 270.000 euros a Pere Ribot Vanrell, pare del
  seu candidat municipal.

  26 d'abril de 2007 La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell aprova l'ampliació de l'hotel Formentor en cent noves places

  Críteris bàsics per a pactar | 08/06/2007, 12:15
 24. t'hem descobert

  Llompart, t'hem descobert.

  perquè ets tant il·luminat?

  tens por que el vot nacionalista es vagi a UM?

  deu ser que perquè el teu programa ja no és nacionalista

  un del migjorn | 08/06/2007, 12:33
 25. UM = $ = PP

  Mirat així de tirada... i suposant les que et deixes pel camí (d'avorrit)... FA POR!

  caim | 08/06/2007, 12:45
 26. GROOSKE DIMISSIÓ

  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!
  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!
  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!
  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!
  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!
  Grosske Rücktritt!
  GROSSKE DIMISSIÓ!

  Bloquer | 08/06/2007, 12:47
 27. UM = IB3 en català

  com que no voleu escoltar no posaré la resta de coses.

  unionista | 08/06/2007, 12:49
 28. vergonyós

  Si en Carles Marx o en Friedrich Engels aixecassin es cap...

  Unglaublich! | 08/06/2007, 12:51
 29. Menschen

  Die Menschen machen ihre eigene Geschichte, aber sie machen sie nicht aus freien Stücken, nicht unter selbstgewählten, sondern unter unmittelbar vorgefundenen, gegebenen und überlieferten Umständen.

  Karl Marx | 08/06/2007, 12:56
 30. Un vertader home d' esquerres

  Friedrich Engels (Barmen (Alemanya), 28 de novembre de 1820 - Londres (Anglaterra), 5 d'agost de 1895) fou un filòsof socialista alemany i co-fundador, conjuntament amb Karl Marx, de la teoria del comunisme modern.

  Nasqué a Barmen (Renània, actualment Wuppertal) dins d’una família d’idees liberals moderades, amb una ferma lleialtat al regne de Prússia, que s’havia annexionat Renània el 1815, i una molt devota fe protestant. El pare d’Engels era l’amo d’una fàbrica tèxtil a Barmen i soci de l’empresa cotonera Ermen & Engels, que posseïa una factoria a Manchester. Malgrat les seves idees revolucionàries, Engels sempre va poder comptar amb l’ajuda econòmica de la família.

  En la seva època d’estudiant, Engels va demostrar algun talent poètic, però el seu pare el va fer anar a treballar als negocis familiars; per això, entre 1838 i 1841 va estar-se a Bremen com a aprenent en una empresa exportadora. Tanmateix, tot i no descurar mai la seva feina a l’empresa, va començar a interessar-se per autors revolucionaris i liberals com ara Ludwig Börne, Karl Gatzkow i Heinrich Heine; aviat, però, va abandonar aquests pensadors per trobar les seves idees massa vagues i va iniciar el seu contacte amb les idees dels Joves Hegelians, entre els quals s’hi incloïen Bruno Bauer i Max Stirner: un grup d’intel·lectuals esquerranosos seguidors de la dialèctica hegeliana, segons la qual el progrés racional i el canvi històric resulten del conflicte entre punts de vista oposats. Aquest conflicte és el que porta a una nova síntesi; partint d’aquesta idea, els Joves Hegelians intentaven accelerar el procés de canvi històric criticant tot allò que consideraven irracional, antiquat i repressiu; el seu primer atac fou contra els fonaments del cristianisme, cosa que va convertir Engels d’agnòstic en ateu militant. Malgrat no tenir formació universitària, gràcies al prestigi adquirit per una sèrie d’articles publicats a Bremen sota el pseudònim de Friedrich Oswald, Engels va aconseguir ser admès al cercle dels Joves Hegelians, on conegué i feu amistat amb Marx.

  Després d’haver acabat el seu servei voluntari d’un any en un regiment d’artilleria a Berlín, la capital del regne de Prússia (1842), Engels va conèixer Moses Hess, segons el qual, la conseqüència lògica de la filosofia hegeliana i de la dialèctica era el comunisme; Hess considerava Anglaterra com un focus revolucionari a causa de la seva avançada industrialització, el seu proletariat creixent i els seus freqüents conflictes de classe; això va motivar Engels a voler continuar la seva formació laboral a la fàbrica que el seu pare tenia a Manchester.


  Casa d'Engels a AnglaterraA Anglaterra, on va estar-s’hi des de 1842 a 1844, Engels va dur-hi la doble vida que el caracteritzaria sempre: treballar amb èxit a l’empresa familiar i, en el seu temps lliure, relacionar-se amb els cercles radicals i comunistes. A Manchester, va conèixer-hi Mary Burns, una noia irlandesa de classe obrera sense cap tipus de formació, amb qui va conviure-hi sense casar-s’hi, cosa que resultava tant de l’aversió d’Engels a la institució matrimonial com, possiblement, del temor, bastant fonamentat, que la seva família no acceptés Mary; a la mort de Mary (1863), Engels va amistançar-se amb Lizzy, germana de Mary. El 1844, Engels va escriure dos articles per al Deutsch-Französische Jahrbücher (en alemany: Anuaris Franco-Alemanys), editat per Marx a París, on hi exposava els que després serien els principis del marxisme: les contradiccions de la doctrina econòmica liberal feien que el sistema basat en la propietat privada hagués de portar a un món dividit entre milionaris i pobres; la revolució duria a l’eliminació de la propietat privada i a la reconciliació de la humanitat amb la natura i amb si mateixa.

  El 1845, Engels va publicar Die Lage der arbeintenden Klasse in England (en alemany: Sobre les condicions de la classe obrera a Anglaterra) i també va escriure conjuntament amb Marx Die deutsche Ideologie (en alemany: La ideologia alemanya); la col·laboració d’Engels amb Marx, establerta a partir de 1844, va dur a la publicació del Manifest der Kommunistischen partei (en alemany: Manifest del Partit Comunista), que, tot i ser principalment obra de Marx, recollia força idees expressades per Engels a Grundsätze des Kommunismus (en alemany: Principis del Comunisme), escrit el 1847.

  A Anglaterra, on va anar-hi a viure, igual com Marx, després de la fi de les revolucions de 1848 a Alemanya, per tal de guanyar-se la vida i de poder mantenir Marx i la seva família, Engels va acceptar treballar com a empleat a Ermen & Engels de Manchester, de la qual, el 1864, n’esdevingué soci; la seva ideologia comunista no va interferir mai la seva gestió com a empresari, que va dur a terme d’una manera convencional sense dur a terme mai experiments socials com els que havia intentat Robert Owen; per això, quan, el 1869, va vendre’s la seva part del negoci, Engels en va tenir prou per viure’n de les rendes tota la seva vida i, a més, passar una pensió mensual a Marx.

  Els articles apareguts a The New York Tribune entre 1851 i 1852, signats per Marx eren, en realitat, d’Engels, qui va publicar-los sota el seu nom amb el títol Revolution and Counter-Revolution in Germany in 1848 (en anglès: Revolució i Contrarevolució a Alemanya el 1848). En la col·laboració entre Marx i Engels, aquest darrer era l’especialista en qüestions de nacionalisme, afers militars, relacions internacionals i en ciències; sovint, Marx demanava a Engels que li aclarís qüestions d’economia, sobretot en temes de gestió empresarial.

  Engels va dur a terme una tasca divulgadora del primer volum de Das Kapital (en alemany: El Capital), aparegut el 1867 i reeditat el 1873, fent-ne ressenyes; després de mort Marx (1883), Engels, esdevingut la principal autoritat del pensament marxista, va completar els volums segon i tercer de Das Kapital, a partir dels esborranys manuscrits de Marx. De fet, algunes de les crítiques de Marx a l’economia burgesa expressades a Das Kapital, ja apareixien enunciades a Umrisse zu einer Kritik der Nationalökonomie (en alemany: Esbós d’una crítica de l’economia política), una crítica dels economistes clàssics com ara Adam Smith, David Ricardo, John Stuart Mill i J.B. Say, escrita per Engels el 1844.

  [edita] Anti-Dühring
  Per tal de refutar els plantejaments d’Eugen Dühring, un professor de Berlín que qüestionava el lideratge de Marx entre els socialdemòcrates alemanys, el 1878 Engels va escriure Herrn Eugen Dührings Umwälzung der Wissenschalft (en alemany: La revolució del senyor Eugen Dühring en ciència, obra coneguda popularment com l’Anti-Dühring); aquesta obra, que va promoure el coneixement del pensament marxista, conté tres parts: Filosofia, Economia Política i Socialisme. A la primera part, Engels hi afirma que les ciències naturals, fins i tot les matemàtiques, són dialèctiques, ja que la realitat observable és dialèctica; el mètode dialèctic d’anàlisi i de pensament s’imposa als homes per les forces materials a què s’enfronten; per tant, resulta correcte aplicar-lo a l’estudi de la història i de la societat humana. Fent la crítica dels plantejaments de Dühring segons els quals, les forces polítiques prevalen sobre totes les altres en la configuració de la història, Engels proporciona una clara exposició de la seva concepció materialista de la història, que presenta els factors econòmics com a les forces principals de la història. Els capítols d’Economia Política són una introducció a les principals idees econòmiques de Marx: el valor (simple i complex), el treball, el capital i la plusvàlua. A Socialisme, formula de nou la crítica al sistema capitalista feta a Das Kapital; al final, Engels hi descriu com seria la societat socialista: la noció de valor ja no hi tindrà més relació amb la distribució de productes perquè, aleshores, tot treball esdevé treball social i la quantitat de treball social que tot producte conté no necessita pas ser valorat mitjançant un intercanvi; la divisió del treball i la separació del camp i la ciutat desapareixeran amb la supressió del caràcter capitalista de la indústria moderna; gràcies a l’economia planificada, la indústria s’establirà a tot arreu del país segons les necessitats de l’interès col·lectiu. Un cop alliberat l’home de l’opressió capitalista, l’Estat i la religió moriran del mort natural.

  [edita] L'Origen de la Família, de la Propietat Privada i de l'Estat
  A Der Ursprung der Familie, des Privateigentums und des States (en alemany: L’origen de la Família, de la Propietat Privada i de l’Estat), escrit el 1884, Engels hi aplica la teoria materialista de la història a l’estudi de la societat primitiva; així, arriba a la conclusió que el principal factor de la història és la producció i la reproducció de la vida mateixa, que presenta dos aspectes: d’una banda, la de les subsistències i dels instruments de treball, i, de l’altra, la dels homes mateixos. Les institucions socials d’una època i d’un país determinat depenen d’aquestes dues classes de producció, del grau de desenvolupament del treball i de la família. Si el treball i la riquesa social es troben poc desenvolupats, tal com passa en les societats primitives, llavors els llaços familiars es fan més predominants en la constitució de la societat. Ací, Engels admet que durant bastant de temps, fins a la dissolució de la comunitat primitiva, la producció de béns no formava pas la base de la constitució social, ja que aquesta depenia de l’evolució de la família; la selecció natural féu passar cada poble des de la promiscuïtat primitiva a establir la institució familiar. El factor econòmic va anar guanyant importància fins esdevenir preponderant sobre el factor familiar i aconseguir la primacia en la vida social.

  En la versió original –la de 1847- del Manifest Comunista la frase La història de totes les societats que han existit fins avui és la història de la lluita de classes resumeix la concepció materialista de la Història de Marx i Engels; ara bé, en una nota a peu de pàgina de l’edició anglesa de 1888 i de l’alemanya de 1890,Engels hi explica que, la frase hauria hagut de passar a ser La història escrita de totes les societats que han existit fins avui és la història de la lluita de classes; el 1847, no hi havia cap coneixement sobre les societats prehistòriques, anteriors a la història escrita; segons Engels, els estudis duts a terme d’ençà d’aleshores pels estudiosos de la prehistòria, han descobert que la propietat comuna de la terra va ser la forma primitiva de la societat des de l’Índia fins a Irlanda; l’organització interna d’aquesta societat primitiva, afirma Engels, fou descoberta arran dels treballs de l’antropòleg Morgan sobre la veritable naturalesa de la gens (grup de famílies descendents d’un avantpassat comú) dins de la tribu. Amb la divisió d’aquestes comunitats primitives, comença la divisió de la societat en classes diferents que acaben oposades mútuament; a la nota a l’edició anglesa de 1888, Engels hi diu Jo he provat de seguir aquest procés de dissolució a “L’origen de la Família, de la Propietat Privada i de l’Estat”.

  Bloquer | 08/06/2007, 13:12
 31. El Bloc de rodillas

  Como os están chuleando esta gentuza de UM antes incluso de pactar!!!!

  Gran dignidad del Bloc de rodillas ante la princesa de la grava!!

  LA RECETA: LA NUEVA MALLORCA PONDRÁ UN POCO DE ORDEN Y DECENCIA EN ESTA ISLA!!!

  Dolors | 08/06/2007, 13:35
 32. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  NUEVA MALLORCA= JOSEPH GOEBBELS

  The observer | 08/06/2007, 13:41
 33. OFERTA DEL PP

  m'acab d'enterar que l'oferta del PP pot esser, la meitat del govern. Visca el programa!

  Bloc, si | 08/06/2007, 13:45
 34. Programa, programa

  Pos está claro. MAM de la A a la N y PP de la Ñ a la Z (que entra la u de urbanismo ,je,je,je)

  Bloc, si | 08/06/2007, 14:07
 35. A Xco,

  Resultat Escrutini Definitiu:

  Resultats eleccions per Circusncripcions:

  Mallorca:

  PARTIDO POPULAR 157.135
  PSIB-PSOE) 101.364
  BLOC PER MALLORCA 37.572
  UNIO MALLORQUINA 28.178

  Menorca:

  PARTIDO POPULAR 15.801
  PSIB - PSOE 14.113
  SOCIALISTA - ENTESA 3.292

  Eivissa:

  PARTIDO POPULAR 19.641
  PSIB - CANVI: 19.094

  Formentera:

  AGRUPACIO INDEPENDENT POPULAR DE FORMENTERA 1.795

  Per tal motiu si sumam el total dels vots finals, el PP té 194.372 vots sense contar nis ASI, CLAU i els partits per tu anomanats "trampa".

  Tots els partits en representació parlamentaria suman 203.613 vots es edir 9.241 vots sumant els de UM que no es de esquerres.

  Està vist que el manipulador/intoxicador ets el tu. La pròxima vegada informa't millor.

  Està demostrat que si un no pensa igual com gent de la teva ideologia, és un intoxicador i només sabeu desqualificar. Però demostrau quina classe de persones sou: RADICALS pitjor que els faxas

  TONI ALOY | 08/06/2007, 16:33
 36. Una bona visió

  Crec q es blog de Manel ho resumeix forsa be,

  http://maiorica.balearweb.net/post/35470

  http://maiorica.balearweb.net/post/35722

  anonimo | 08/06/2007, 17:26
 37. Dolors i la Nueva Mallorca

  Dolors, jo som un home, i això és el que pens: No sé si te'n dones compte, però estàs parlant com una feixista totalitària. He dit: "com una feixista totalitària". Atenció: ho dic seriosament. Nosaltres som persones (vulenerables, contradictòries, imperfectes) i tu tot el temps ens parles des d'una veritat il·luminada de telepredicador sectari sudamericà. Si no sabés que al fons no tens gens de poder ni influència, se'm posarien els pèls de punta. T'assegur que no necessit la teva Nueva Mallorca per saber què és la vida. Dolors: ets una dona premoderna, antiil·lustrada, simple, monolítica. No sé si m'he passat, però és el que crec. I rebutjam, les persones humanes, les recpetes unívoques, els dogmes totalitaris. Estàs passada de moda, això s'estilava la dècada dels 30. Salut companys!

  Toni | 08/06/2007, 17:37
 38. Toni

  Hombre de la Vieja Mallorca...hay una parte importante de la población mallorquina que estamos hartos del establishment político de estos 25 años de que TODO dependa del capricho de un Sultán llamado Pedro Serra y su favorita llamada La Princesa de la Grava...hay una parte de la población mallorquina que estamos hartos de tanto catalanismo que nos diga lo que es bueno y es malo...hay una parte de la población mallorquina que queremos cambiar de verdad las cosas y que hemos empezado a cambiarlas en Calviá y muy pronto en la dirección regional del PP-Balear cuando vosotros los "progresistas" os arrastreis en el lodo de la corrupción para conseguir un puestecillo en la administración...hay una importante de Mallorca que luchamos ya por una Nueva Mallorca más LIBRE y ABIERTA sin sultanes, sin catalanismo axfisiante y sin tanta mangancia intelectual.

  Dolors | 08/06/2007, 18:50
 39. Toni

  No sé si vas de veres o de bromes. En qualsevol cas, no fas gens de gràcia. Te promet, però, que tot això me sona a discurs hitlerià: una nova civilització que triomfarà per damunt dels mals irreparables de la "Vieja Mallorca" i que posarà l'illa al lloc que li correspon al món. Això de la "Mallorca LIBRE Y ABIERTA"... En fi, tanta sort que no tens gens d'influència. Com diu la "Vieja Mallorca", "Déu mos n'alliber!"

  Toni | 08/06/2007, 19:07
 40. Dolores confidencial

  Dolores! Pshht! En conec un de les FET i les JONS dels collons que encara guarda el corretjam, les polaines i el mosquetó i el té venal. Què t'interessa? La munició ja no serveix però l'ensurt que donaries als rojos catalanistes seria per filmar. Per començar la vostra creuada des de la vostra Covadonga Calvianera et seria força útil. T'aniria molt bé. Posa-hi preu i farem barrina. Au, va!

  Nu | 08/06/2007, 19:40
 41. NU

  NU: Mallorca no puede vivir anclada en el feudalismo. La clase política balear es una CASTA que debe desaparecer.

  Gente nueva, sin complejos van a regenerar a la Vieja Mallorca..tú estás invitada a participar en esta aventura...aunque me da la impresión que prefieres una asesoría en la última consellería que os adjudique con desprecio la Princesa de la Grava, vuestra Jefa y Señora.

  ABAJO LA DICTADURA CATALANISTA!! VIVA LA NUEVA MALLORCA

  Dolors | 08/06/2007, 21:10
 42. a dolors

  si estimes tant mallorca, el primer que has de fer es parlar amb la seva llengua.
  Ja està be de beneitures. I si no t'agrada la vella mallorca.... ja ho saps aquí hi sobra gent!

  ciutadana | 08/06/2007, 21:56
 43. la veritat

  la veritat es que el PP ha tret menys vots que els altres. Al contrari del que deia en Toni Aloy.

  i els altres tenen un programa que pot tenir moltes més coincidències que amb el del PP.

  Per cert, Toni aloy, contes els vots de Formentera del PP i no els de l'esquerra?

  Xco | 08/06/2007, 22:21
 44. Bones relacions

  Dolores! Pshhht! Quasi preferiria qualque coseta per Calvià. Tu que et fas amb en Delgado, que no em trobaries res? Ja sé que ara hi haurà colzades però...en el "amanecer de una Nueva Españ"...perdó! Mallorca m'agradaria començar ben prest. S'agraeix!

  Nu | 08/06/2007, 23:15
 45. NO AL CATALÁN

  Ciudadana: la llengua de Balears siempre ha sido el CASTELLANO Y EL MALLORQUÍN nunca el CATALÁN

  En estos momentos la mayoritaria es el CASTELLANO. La juventud mallorquina ODIA en su mayoría aplasatente este CATALÁN de BARCELONA que la CASTA política se esfuerza en IMPONER en esta isla.

  La Nueva Mallorca respeta la LIBERTAD en la elección de LENGUA y el respeto de los NUEVOS MALLORQUINES que vienen de Hispanoamérica....es el futuro

  Dolors | 09/06/2007, 05:12
 46. Na Dolors

  i el seu discurs arnat i ranci de cada vegada fa més oi. Quines pretensions xerrar en nom de la juventut mallorquina. Encara sort que només és un moneiot de fira que ni tan sols fa gràcia.

  Conxa | 09/06/2007, 07:06
 47. a dolors

  jo he parlat de la llengua d'aquí, tú li has posat el nom de llengua catalana (cosa que compartesc) i això que dius que actualment la més parlada és el castellà només és a Palma, t'oblides de la part forana i de les illes de menorca i eivissa. A més a més si això fos ´com tu dius amb més motiu la llengua propia dàquí s'ha de protegir més.
  Per cert.... la llengua magrebí també comença a parlar-se molt per Palma... Vols que en parlem?

  ciutadana | 09/06/2007, 08:36
 48. la llengua d'aquí

  els importa un rave. Tenen una bona excusa amb el tòpic de que s'imposa el barceloní, un doiot, quedaria lleig dir que van en contra del mallorquí,en canvi contra el català pareix que queden bé i tot davant segons quina casta de gent. Però en el fons tots sabem que lo que volen és fer desapareixa la nostra llengua, tengui el nom que tengui.

  conxa | 09/06/2007, 08:51
 49. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Segueixo pensant que aquesta Dolors és un/a troll contractat pel sr. Grosske per tal d'augmentar el nombre de visites. No té altre explicació. No potser mai que aquesta Dolors existeixi de veritat. Com han dit a comentaris anteriors, fa posar els pels de punta.
  El terme fatxa/feixisme se li pot aplicar perfectament.Ho demostra amb frases com:

  "La clase política balear es una CASTA que debe desaparecer"
  "ABAJO LA DICTADURA CATALANISTA!! VIVA LA NUEVA MALLORCA"

  Serà la darrera vegada que faci referència a aquest/a ésser viu que s'alimenta de respostes, com ara aquesta meva.
  Només un suggeriment. Si no et trobes bé a la "vieja mallorca", si penses que estàs en una "dictadura catalanista", lo millor és que et cerquis un país dictatorial de veritat, que per desgràcia, encara n'hi ha.

  XYZ | 09/06/2007, 09:55
 50. Nueva Mallorca LIBERAL

  Gente de la Vieja Mallorca,

  Yo soy mallorquina y joven. Liberal y tolerante que quiere mucho a su tierra y por eso lucha contra esta mierda de sistema que tenemos aquí montado en el que gobiernan quien menos votos tienen y en donde las cuestiones particulares están por encima de los intereses generales.

  Francamente, es muy patético ver como TODA la clase política balear está de rodillas a la espera del favor de La Princesa de la Grava, Eber tú que cargo esperas que te den????

  El único que ha plantado cara a esta situación es Carlos Delgado de la Nueva Mallorca.

  Dolors | 09/06/2007, 10:30
 51. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  he llegit per aquí i estic d'acord amb que el bloc ha estat un fet novedós, però no crec que hagi estat s'element clau (desgraciadament) ja que han perdut sa majoria absoluta per els vots d'UM a Palma per exemple.

  tens raó però en que no vos podeu permetre més errors, heu de ser un govern, no 4 governs que cada un mira per el seu interés.

  ginjol | 09/06/2007, 10:50
 52. A Dolors

  Liberal y tolerante?
  Doncs no s'et nota gens, et podríes fer actriu. És vera i anar a Hollywood o ser una "chica Almodovar".

  Mira nina (si ets jove et podré dir així)aquí jo sóc de la nova Mallorca (tenc 20 anyets) i sempre he parlat en el català de Mallorca i mai m'han ensenyat el català de Barcelona (excepte quan hem fet dialectologia, on a més del de Barcelona m'han ensenyat les característiques principals dels dialectes de Tarragona, Lleida, Girona, B¡València i les altres Illes).

  A mi em pareix molt bé que siguis gonella (no n'hi deu haver més, com diuen a Mallorca), però no ens venguis amb imposicions, si vols parlar en castellà hi parles, però als mallorquins deixa'ns parlar en català, que és la llengua que es parla a Mallorca des de la conquesta de Jaume I (el de la Plaça Espanya) el 1229, i conseqüentment l'arribada de catalans vinguts de Barcelona per repoblar l'illa de Mallorca (igual que feren els castellans amb Granada per exemple).

  Au salut!

  Ignasi Serra | 09/06/2007, 11:01
 53. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  NUEVA MALLORCA=JOSEPH GOEBBELS

  observer | 09/06/2007, 11:01
 54. Caja de Resistencia

  CAJA DE RESISTENCIA:

  ENTIDAD "LA CAIXA".

  TITULAR: CDESALOM.

  Nº DE CUENTA: 2100-3668-38-2100243300

  Se han puesto a vuestra disposición los bonos de soporte (5 Euros o la voluntad) a los trabajadores sancionados por Salom (Grupo de Usureros).

  Os recuerdo que han sido once los sancionados con suspensión de empleo y sueldo durante catorce días.

  ¿El motivo? Haber participado en una cacerolada detrás de la verja de la Feria Naútica, fuera de su horario laboral, fuera de su lugar habitual de trabajo y en medio de la via pública.

  ¿Pruebas utilizadas para aplicar el castigo y reprimir el derecho a la libertad de expresión? Las fotografías del acto tomadas por una redactora de IB3 (eso es una pedazo de compañera, aunque se merezca un manteo y lo demás tonterías).

  ¿Resultado?

  Once compañeros que se ven con la nómina de este mes reducida a unos cuatrocientos euros. A perro flaco todo son paparras (garrapatas) Salomitas.

  Podeis solicitarlos para su compra o para su venta a los miembros del Comité de Empresa.

  Tambien se ha abierto una cuenta bancaria para recoger las posibles aportaciones voluntarias de quien quiera colaborar.

  Esperamos sugerencias y aportaciones no solo económicas.

  Si a alguien se le ocurre o conoce alguna institución que se dedique o no le importe hacer aportaciones económicas a fondo perdido como estas, que nos mande el dato a cde.salom@yahoo.es.

  Se os mantendrá al tanto del estado de las cuentas de este fondo de resistencia a través de este medio o el que se os ocurra.

  En principio, se supone que para el quince del mes corriente, habría que abonar a los sancionados lo que llevemos recaudado.

  Muchas gracias.

  ALISKANDAR AL KABIR | 09/06/2007, 11:08
 55. Iganasi Serra

  Me gusta más Santiago Segura que Almodóvar..la expresión DONCS "tan mallorquina" irrita a mi abuelo palmesano cantidad..

  Xerra es mallorquì, per favor no facis catalanades si estimes Mallorca!!

  Dolors | 09/06/2007, 15:03
 56. quanta ignorància !!!

  Idò només és la contracció de i doncs. Jo som partidària de l'idò, fins i tot està acceptat per l'IEC, però "doncs" és tan correcte en mallorquí literari com idò.

  Per vosaltres el bon mallorquí és una llengua estibada de "barbarismes", el teu padrí se queixa quan sent "pues"? si és així tot lo dia deu estar emprenyat.

  Conxa | 09/06/2007, 15:50
 57. Catalanades

  Defineix catalanada

  Ignasi Serra | 09/06/2007, 16:02
 58. Es Meu Senyor Avi

  Conxa,

  Es meu senyor avi no enten com voltros no defensau es mallorquí de bon de veres. Perquè aquest doi de dir que això que xerrau es "català vulgar" Mai ha estat català. Mallorca tè una llengo molt més rica i pulida que es barceloní que es com un castellà ordinari.

  També s'empipa molt amb mi perque diu que estic sempre xerrant en "foraster".

  Dolors | 09/06/2007, 16:33
 59. L'Ai al cor

  Dolores! Pshhht! I quin foraster parles? De Madrid, de Vallecas, d'Argentina, Mèxic, Perú, de Móstoles, de Saragossa. Redell! Em tens amb un ai al cor. O tal vegada els mescles tots, com una truita, ja m'entens! El normatiu, el d'anar pel carrer, sesseges, ieeiges, escups? Crec que et convé torcar-te la llet del morro perquè em sembla que fa poc temps que has deixat de mamar...que ets jove, vaja! Això de que ets mallorquina deu ésser una broma, un acudit, no? Deus voler dir que vius a Mallorca, fins i tot pot ser que hi hagis nascut per casualitat, igual que ho haguessis pogut fer a La Pampa, pero mallorquina???
  Tal vegada si, amb molta paciència, comences a dur senalles al mig de la mar puguis fer una petita "Nueva Mallorca" i t'hi pots perdre. No et trobaré a faltar gaire i fins i tot et duré cacauets torrats o de l'Havana, que ja saps el que diuen.
  Apa, venga, una abraçada!

  Nu | 09/06/2007, 17:21
 60. i ara na Dolors mos resulta botifarra

  Això de senyor avi i senyora avia només ho deien els botifarres, la gent normal tenim padrins i padrines.
  Qui diu que xerram català vulgar, de cada vegada dius més dois, i quin és el mallorquí de bon de veres?

  No m'agrada la forma dialectal del barceloní, però això que és un castellà ordinari és un altra desberat dels teus, no xerra el mateix barceloní un senyor de l'Ateneu que una peixatera de la Barceloneta ( amb tots els respectes per les peixateres) Fins i tot a Palma hi havia diferència entre el parlar del centre i el del barri de Santa Catalina. M'agradaria sentir-te xerrar, segur que ho fas en un maiorcano fabulós.

  conxa | 09/06/2007, 17:41
 61. demana al téu senyor avi

  que et resi el parenostro o l'Ave Maria, meam en quin mallorquí ho fa.

  conxa | 09/06/2007, 17:46
 62. i per acabar aquesta eterna discussió

  Catalunya no només és Barcelona, hi ha manco diferències entre l'eivissenc i certes formes dialectals de l'Ampordà que entre l'eivissenc i el mallorquí. Paraules pròpies només de Mallorca se poden comptar amb els dits, fes una volta pel diccionari Alcover, et convé pentura així no diràs més bestieses.

  conxa | 09/06/2007, 18:13
 63. Músicos fascistas de mierda en el Parc de ses Estacions!

  Desconocen el articulo 18,2 de la Constitución.La Feria del Libro sólo habrá servido para molestar a los vecinos

  Anónimo | 09/06/2007, 18:32
 64. Celebración

  Grosske, ¿ cuándo hemos de celebrar tus fantásticos réditos electorales con una fantástica picadita en tu chaletito de Sancellas ? Besos.

  Admirador | 09/06/2007, 19:33
 65. Conxa

  Conxa,

  A ca meva sempre hem dit senyor avi i senyora avia mai padrí ni padrina. Mon Pare i mu mare.

  Sa meva familia es molt de Ciutat i es meus besavis escribien poemes en bon mallorquí amb Na Maria Antonia Salva a S'allapasa a LLucHmayor...

  Idò tota sa meva familia mallorquina de tota sa vida es ignorant per reivindicar sa llengo mallorquina i sentirmos orgullosos de aquesta illa,

  Dolors | 09/06/2007, 22:25
 66. Sa llengo

  Idó, quina colla de caps de faba. Sa unica llengo mallorquí verdadera es el atragantado de Sant Joan de Sineu.
  El resto es medio valensiá castellanizante peró.
  La Dolors es una caquita de perro, medio residuo de la Operación Condor en Argentina y reimplantada en ses Illas.

  Es Foner des Plâ | 09/06/2007, 22:40
 67. Na Dolors ens ha regalat una revelació…

  … i mira que a mi aquesta dona em produeix arcades.

  "També [el meu senyor avi] s'empipa molt amb mi perque diu que estic sempre xerrant en "foraster"."

  Donen ganes de plorar… fins i tot a ca seva (que són bons mallorquins, no en tenc cap dubte) li diuen forastera. Ha perdut qualsevol rastre de la seva indentitat mil·lenària, la que es trasmet de pares a fills… i, en què es converteix una persona que renuncia a les seves arrels fins a perdre-les completament? En res, en pols deambulant esperant el judici final.

  I encara té collons de donar-nos lliçons de donar-nos lliçons de liberalisme…

  Però és liberal negar al català/mallorquí o com li vulgui dir els mínims mitjans per a la seva subsistència?

  NO, AIXÒ ÉS FEIXISME!

  Però és liberal defensar l'entrada indiscriminada d'hispanoamericans i no la de magrebins, per exemple, ja que uns parlen la "lengua del Imperio" (aquella que s'ha de respectar al màxim) i uns altres l'àrab vulgar?

  NO, AIXÒ ÉS EL QUE FAN ELS COMUNISTES XINESOS AL TÍBET!

  Au, no cansaré més, crec que ja ha quedat ben clar que la Nueva (?) Mallorca d'aquesta gentota només són escòria que volen exterminar els indígenes mallorquins igual que els nazis ha van fer amb els jueus i gitanos.

  PS: Senyoreta Dolors, la pròxima vegada no parli en nom de la joventut mallorquina. Jo també som jove i vostè no em representa, i a més, em consta que al 99,99% de joves mallorquins tampoc.

  Joan | 09/06/2007, 22:41
 68. La Nueva Mallorca se impondrá

  Joan,

  Te guste o no te guste la Nueva Mallorca se impondrá. Vosotros estáis con un discurso del XIX, la Renaixença, que tiene como base un supuesto erróneo. Mallorca Nunca ha sido ni es ni será Cataluña.

  Las nuevas generaciones de mallorquines son básicamente peninsulares e Hispanoamericanas y encima hay una parte importante de los mallorquines que tú llamas indígenas que se rebelan con toda esta tontería de la llengua catalana i Paisos Catalans...sois una superminoría que todavía ocupáis puestos clave en la Administración porque la mayoría por pereza no se ha organizado.

  Dolors | 10/06/2007, 06:54
 69. Un moment

  Bé Dolors, per començas no m'has definit catalanada, però bé és igual, no suposaré que no m'ho saps definir.

  Aquí no esteim parlant de Països Catalans ni que si Mallorca és Catalunya o no. Aquí hi ha un marc jurídic que és el que és i discutir-lo és tonteria.

  Parlam de l'idioma i la llengua catalana és aquella formada per totes les seves variants. Jo xerr alhora català i mallorquí, per una senzilla raó perquè utilitz el dialecte del català de Mallorca, que és el meu propi. I una cosa, tots els professors de català que he tingut han utilitzat el dialecte de Mallorca, mai cap el de Barcelona, ni tan sols l'estàndard, que supòs que saps què és.

  Si feim de cada idiolecte un idioma (idiolecte és la manera de xerrar que té cada persona, hi influeix el sexe, l'edat, la seva varietat geogràfica i el seu estatus social) no ens entendríem.

  A Argentina xerren molt diferent que a Andalusia, i a Mèxic xerren molt diferent que a Madrid i ningú comet l'estupidesa de dir que són llengües diferents, encara que cada dialecte tingui paraules i expressions pròpies. Igual que l'anglès de Londres i el de Liverpool, o l'anglès de Estats Units, que si ens hi posam no serà anglès sinó estatsunitsià, per després convertir-se en novayorkí i desprès en bronxià. No? ës aquesta la teva teoria?

  Per escriure en article salat no significa que no s'escrigui en català. L'article salat vé del llatí Ipse i el literari (el,la) de ille. Per cert l'article salat es parla a una zona de Catalunya, entre Girona i Barcelona i av ser des d'on partiren els repobladors de Mallorca, si la teva família és mallorquina d'arrel (que no en tenc cap dubte si ho dius, ni m'importa per altra banda) i fas l'arbre geanològic de la teva família veuràs que segur que tens parents molts llunyans d'allà. Els pares de Ramon Llull, el mallorquí més gran de la història i el primer que va escriure en català temes reservats al llatí com la filosofis, són d'allà.

  Vinga salut i ànims, que el que diu la història i la filologia mundial no ho canviaran les teves percepcions.

  Ignasi Serra | 10/06/2007, 07:40
 70. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Algú em pot explicar per quines cinc-centes els comentaris de Dolors mereixen resposta, convertint-la en reina d´aquest blog, i atorgant-li una importància que en absolut es mereix?
  Ignorant-la no evitarem que existeixi (Deú li do molts d´anys de vida), però farem l´ambient d´aquest blog (i, per extensió, d´aquest país, amb personatges similars) molt més respirable!

  joan | 10/06/2007, 11:27
 71. U nostra llengo

  Pollencí llengo oficial: ja!

  Demòfil | 10/06/2007, 13:37
 72. U President

  Delgado presidente del PP: ja!

  Demòfil | 10/06/2007, 13:37
 73. U consellera

  Mapau consellera del Palasete: ja!

  Demòfil | 10/06/2007, 13:38
 74. Re: CRITERIS BASICS PER PACTAR

  Ignasi, aquesta dona no atén a raons. Deixem-la estar. Que es farti de publicar pamflets sobre la Nueva (?) Mallorca i després que es posi a estudiar, o a fer qualque cosa de profit per a la societat. Això que diu del català i dels Països Catalans és com anar en contra d'un teorema o una llei natural, hi pots estar en contra, però és inútil.

  N'hi ha que estan al segle XVIII, quan el Decret de Nova Planta (a més d'un d'aquests els he sentit dir que en Felip V era progressista). Jo prefereixo estar al segle XIX, que almenys és el de les revolucions liberals i obreres i el de la primavera de les nacions.

  No sabia que tengués cap càrrec a l'administració… esper que un dia d'aquests em diguin quin és el meu despatx.

  Això que guanyarà la Nueva (?) Mallorca està per veure. Per ara l'únic que han aconseguit aquests és revolucionar a sociates ex-PSM i a mig PP, i no per haver-los seduït, precisament.

  L'orígen de la joventut mallorquina és independent de la ideologia. Molts no en voldran saber res de la Nueva (?) Mallorca.

  Joan | 10/06/2007, 13:49
 75. Tens raó

  Joan tens tota la raó, deixaré de contestar-li. Com si no hi fos.

  Ignasi Serra | 10/06/2007, 14:07
 76. En positiu

  Per mèrits propis i pel gran esforç fet en menys d'un any per engegar un projecte nou i valent, el Bloc es mereix ser al Govern i al CIM i ser tractat amb respecte. Vist des de fora (no som militant ni ex militant de cap dels partits del Bloc), no entenc aquest mal rollo i aquesta mala llet que hi ha en el món nacionalista ni les ganivetades que es vol clavar al Bloc. Aquest país es mereix gent que treballi en positiu. Els Pactes, feis-los també en positiu, per favor: al Parlament hi anireu quatre persones feineres, amb criteri i molta d'il·lusió, per lo que he vist. Seguiu així i ja veureu com a les properes eleccions les coses aniran millor, ànims!

  Miquel | 10/06/2007, 17:04
 77. I torna el temps dels monstres que no són morts

  El feixisme no es motrarà mai més de la mateixa manera que eu fèu al passat, no utilitzarà les mateixes formes externes, ni bigoti ni cranc ni creu gammada. Emperò les idees motrius permaneixen i tot el que enrevolta "Nueva Mallorca" conté els elements bàsics del feixisme espanyolisme chauvinista; cretinisme, intol·lerància i un odi ferotge cap a la nostra cultura i llengua catalana. Ja perseguiren la llengua i la cultura durant el franquisme i ara volem ofegar-la i deixar-la arraconada. No hi ha que fer-lis cas emperò que ni ningú s'equivoqui: son ells, els de sempre els que finalitzen les seves il·lusions possant en marxa el forts crematoris i no per fer ensaïmades.

  Un peix | 10/06/2007, 17:57
 78. No teniu dret a fallar

  En Grosske diu que si es fa un nou Pacte "no tenim dret a fallar". A continuació enumera tres condicions perquè el Pacte sigui un èxit: claredat, coordinació i corresponsabilitat.

  Jo n'hi afegiria un altre: discreció i els pedaços bruts se renten a casa. No pot ésser que els diferents socis de govern es tirin els trastos pel cap damunt els mitjans de comunicació com va passar a l'enterior Pacte. Dit això em sembla un precedent preocupant l'entrevista de Biel Barceló avui a El Mundo.

  El que comença malament sol acabar malament. Tenint en compte tot el que ha publicat El Mundo contra Grosske i tants d'altres l'entrevista d'avui a Biel Barceló a El Mundo és preocupant perquè les negociaons s'han de fer a les taules dels despatxos i no s'ha d'anar al diari del PP a provocar mals rollos i malentesos.

  Lluís | 10/06/2007, 18:05
 79. Barceló en EL MUNDO!!

  Chicos de la Vieja Mallorca,

  Doy la enhorabuena a Barceló por su entrevista en EL MUNDO de la Nueva Mallorca. Me han gustado algunas de sus ideas.

  Grosske a qué esperas a dimitir y dejar paso a gente más coherente como Barceló???

  Dolors | 10/06/2007, 18:53
 80. ai nina ja que campes per aquí

  Na Maria Antònia Salvà i jo estam molt enfadades, mos vols fer de la "Nueva Mallorca", noltros som de la vella Mallorca i no volem canviar, a la nostra edat ja no estam per aventures, ja mos basta amb el marqués de Collera que fins i tot al cel mos dona la llauna, criatura no anomenis el nostre nom em va i no mos fiquis amb es teus embolics.

  Aina Cohen | 10/06/2007, 19:37
 81. i per cert

  ca na Maria Antònia era sa Llepassa i no S'allapasa, una mica de respecta, si no fas bonda encara et recitaré el meu poema de la pageseta.
  Visca la malvasia !!!

  Aina Cohen | 10/06/2007, 19:45
 82. Pacte amb el PP

  No se perque no obriu converses amb el PP potser fos facin més cas!!

  No es cap bajanada: tot el que demana la princesa per voltros. Així sabrien que val un pacte amb el Bloc!

  boccoris | 10/06/2007, 22:59
 83. M. A. Salvà

  Aina Cohen,

  Em sap greu, Aina, emperò crec que S'allapasa és es nom correcte.

  Na Maia Antònia Salva mai fou de Sa Mallorca Vella, tot al contrari, va esser una lluitadora pes drets de ses dones i molt lliberal.

  Dones | 11/06/2007, 06:15
 84. Pacte PP-UM?

  Sabeu si han pactat ja PP i UM? És que veig que no funciona la web d'El Mundo-El Día i no sé si és que s'ha complit alguna condició que posàs na Munar sobre aquest diari...

  idò | 11/06/2007, 07:18
 85. Llapassa

  És Sa Llapassa

  Un de per aquí | 11/06/2007, 07:48
 86. Dolors

  Dolors: You are the very best..., si señor, la mejor, "la millor"...Concha, por favor, no te tomes tan en serio el tema de la lengua..., al fin y al cabo es secundario..., que estamos en ESpaña, donde el idioma oficial es el castellano,ala pues, ¡¡¡ARRIBA ESPAÑA!!! Y ¡¡¡VIVA MALLORCA!!!

  Sol (de Caralsol) | 11/06/2007, 19:02
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS