Administrar


Estadisticas de visitas

MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

grosske | 07 Juny, 2007 06:30

Per comprendre millor el què ha passat publica avui una crònica en Joan Riera que consider d'obligada lectura.

Tal volta en Riera no fa prou èmfasi en el 46% de vots trets pel PP al conjunt de les Illes, però en aquesta vida tot és relatiu i en Riera fa una interessant relació de factors pels quals en Matas estava en condicions d'ampliar considerablement la majoria del 2003; val la pena donar una ullada a aquesta relació que complementa la que jo vaig fer al meu post del dia d'ahir.

En definitiva, examinar tots aquests factor il.lumina la reflexió a la llum d'una nova pregunta: perquè en Matas no ha tret una majoria absoluta a la valenciana?

Algú cita interessadament na Maria de la Pau Janer i el .cat,  d'altres citen els casos de corrupció, d'altres citen la prepotència i agressivitat en l'acció de govern que ha galvanitzat l'oposició i ha permés constituir experiències guanyadores com PSOE-Eivissa pel Canvi. En Joan Riera posa èmfasi en un altre factor molt interessant: la llunyania den Matas respecte als poders fàctics tradicionals, la seva subordinació als poders fàctics "madrilenys" tant econòmics com mediàtics i l'alé que ha donat a tota aquesta gent de la Nova Mallorca; una gent que ara és la primera en demanar el cap den Matas i que representa una política molt distant de l'exitosa fòrmula del Cañellisme pseudopagés que mantingué el PP en el poder des del 1983 al 1995

Comentaris

 1. Re: MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

  La via de entrada de la Nueva Mallorca no´es el "alé" de Matas que pienso que no los puede ver ni en pintura. La Nueva Mallorca proviene directamente de la extrema derecha del PP estatal que cada vez tiene más fuerza. Para comprobarlo, basta ver los enlaces de la web de Baleares Liberal

  Blas | 07/06/2007, 07:05
 2. Rotger vs. Delgado (en Matas està acabat)

  no he votat mai al PP..., però al fil de lo de'n Gabriel Cañellas...pens que si volguessin tornar a governar durant lustres haurien de fer una refundació del partit eliminant la gent de la "Nueva Mallorca" i apostar fort pe'n Rotger que és moltíssim més neutre i moderat que en Cañellas però amb el populisme mallorquí d'aquell.

  Tant de bò això no sigui així i qui agafi les regnes del partit PP sigui en Delgado.

  Això seria un futur bonissim per partits tradicionals com UM o PSM o fins i tot per algun altre partit que es pugui crear a mig termini.

  Salut a tots.

  Enric | 07/06/2007, 07:27
 3. Saura, ICV i la brutalitat policíaca

  DIJOUS, 07/06/2007 - 06:00h

  Milers de mossos reclamen la dimissió de Saura en una manifestació a Barcelona
  Culpen el conseller d'Interior del 'descrèdit' del cos
  Milers de mossos d'esquadra (entre tres mil i cinc mil, segons les fonts) es van manifestar ahir a la tarda al centre de Barcelona per defensar la dignitat professional del cos i exigir un reconeixement social de la feina que fan. Aquest vídeo, que recull les impressions de representants sindicals, mostra el recorregut de la manifestació del principi al final, cronológicament, i com els agents van llançar crits de 'Saura dimissió'.

  El manifest, llegit al final del recorregut, acusava el Departament d'Interior de 'promoure i de permetre el descrèdit' del cos. El malestar dins i fora dels mossos s'ha fet evident arran de casos com les presumptes tortures a la comissaria de les Corts, que han portat el Departament d'Interior a suspendre de sou i feina cinc agents; la mort d'un esquizofrènic a Malgrat de Mar, la polèmica per l'ús del punxó kubotan a la manifestació okupa de fa dues setmanes i la imputació dels dos mossos que custodiaven el detingut de Badalona que va trobar la mort provant de saltar d'un cotxe patrulla.

  Contramanifestació

  Simultàniament a aquesta manifestació, alguns moviments socials, crítics amb les actuacions dels mossos, es van concentrar davant el Liceu, on van acusar-los de 'torturadors i d'assassins' i van llançar crits de 'prou brutalitat policíaca'.

  Així mateix, un grup d'encaputxats va penjar una pancarta, amb acusacions als mossos, a l'edifici de Comissions Obreres de Via Laietana.

  Vilaweb

  Saura, ICV i la brutalitat policíaca | 07/06/2007, 08:02
 4. ICV contra els moviments socials

  DIJOUS, 07/06/2007 - 06:00h

  El fiscal de l'Audiència
  Nacional demana la llibertat sota fiança de Núria Pòrtulas
  L'alliberament podria dur-se a terme avui o demà
  Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter, detinguda el mes de febrer acusada de terrorisme, va declarar dilluns al jutge de l'Audiència nacional espanyola, Juan del Olmo i tot sembla indicar que sortirà en llibertat avui o demà. Segons que ha sabut VilaWeb de fonts pròximes a la detinguda el fiscal Miguel Ángel Carballo n'ha demanat llibertat sota fiança de deu mil euros, de tal manera que els jutges de l'Audiència espanyola no dictaran pas una pena més alta.

  Pòrtulas ja havia declarat a l'Audiència espanyola quan fou detinguda ili aplicaren la llei antiterrorista. La segona declaració, de dues hores, va circumscriure's a la documentació confiscada al domicili de Pòrtulas i fou concedida a petició del seu advocat, Benet Salellas, que n'ha demanat l'absolució per manca de proves inculpatòries.

  L'advocat ha informat després de l'interrogatori que Pòrtulas havia explicat tots els punts sobre la documentació confiscada, que contenia retalls de premsa i fitxers informàtics. En un disc, segons l'acusació, hi havia instruccions tretes d'internet per a fabricar còctels Molotov.

  Durant la declaració, Benet Salellas ha aportat al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades per municipis catalans (entre els quals el de Girona) en favor de la llibertat de Pòrtulas.

  Des de la detenció, el 7 de febrer, hi ha hagut incomptables concentracions de suport i moltes crítiques a la gestió del Departament d'Interior.

  Vilaweb

  ICV contra els moviments socials | 07/06/2007, 08:05
 5. Indacents

  A primera vista tota aquesta dreta tan espanyolista és minoritària, però té mitjans per difondre's i tapar a la resta d'opcions més moderades, fet que ha sigut clau a València i Madrid (allà tenen Libertad digital TV i altres vehicles propagandístics).

  Tot l'entramat de círculos, mundos, balearesliberales etc no es fiancia del no res: obré suports gens clars que representa a pocs però influeix sobre molts.

  Aquí és terreny abonat per la submissió cega i el populisme, que es veu (per fortuna?) acompanyat d'una concienciació creixent que encara el compensa. El pitjor de tot és que encara funciona amb molta gent, il·lustrada inclús, i que es transformen en monstres goebelians quan els xerres de política.

  Manel | 07/06/2007, 08:22
 6. Nueva Mallorca

  La Nueva Mallorca preparada para el asalto del PP-Balear cuando fracase el inútil de Matas.

  Dolors | 07/06/2007, 08:22
 7. Re: MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

  Us acordeu d'aquella cançó d'un concurs de televisió que deia:

  "Se lo merece, se lo merece, se lo merece, se lo merece"

  Per menysprear als mallorquins enfront dels madrilenys.

  fralokus | 07/06/2007, 08:29
 8. El pacto de 1999

  Tio, sales riendo en una historia de El Pais que acabo de ver."El recuerdo del pacto de 1999 sobrevuela el futuro de Baleares". Cuenta detalles curiosos de nuestro héroe ignorado Manolo Cámara.

  Pep (comunista sense excusa) | 07/06/2007, 08:46
 9. Interessant

  La Nueva Mallorca té un regust de Ciutadans (en els diferents sabors -de Catalunya, de Euskadi...)que tira enrera.

  Si el PP perd el govern, li veig un futur complicat. L'aparició d'una "frontissa" espanyolista-mallorquina dins la dreta por "convergencitzar" (i perdoneu la invenció del mot) la política mallorquina i dividirla amb dos eixos (esquerra/dreta i Espanya/Mallorca).

  Si això passa, el PP té un problema ben gros. L'esquerra no el té, ja que ja estem fraccionats y segmentats.

  The Laughing Man | 07/06/2007, 09:00
 10. Matas ha hecho bueno a Canyellas

  El inicio del declive del PP, fue la defenetración de Tofol Soler. Fue como el cambio climatico, al principio no se notaba, era irrelevante, es ahora cuando se comienza a notar con crudeza. El cese de Soler, nos trajo al PP que ahora ha perdido la mayoria absoluta. Matas ha perdido 2 de las de tres convocatorias a las que se ha presentado. Porque para el PP Balear que aglutina a toda la derecha Balear, solo le vale la mayoria absoluta, ya que esta solo por vocación propia. No era ajeno Canyellas a la presión de la corriente madrileñista, bastante escorada a la dererecha e iluminada por el Opus Dei. Esta corriente alejaba del poder a los poderes facticos Mallorquines y acercaba a los madrileños, siempre he creido que si no hubiera sido por el choque de estas dos placas tectonicas del PP Balear, el caso tunel de Soller, jamas habria visto la luz. Mucha de la información sobre el escandalo, es muy posible que hubiera sido filtrada interesadamente desde el mismo PP con el fin de derrocar a Canyeñas y lo que este significaba. La defenestración de Soler, fue un paso mas en la consolidación de la corriente madrileñista "La nueva mallorca". Era un conflicto larvado y tapado dentro del PP Balear, la primera derrota de Matas, nos mostro a un PP que podia ser batible, la mayoria absoluta del 2003, conseguida con mucho esfuerzo y con la ayuda de Madrid, calmo los animos, pero ni mucho menos aglutino a los dos sectores del PP Balear, esta derrota y los enfrentamientos que esta provocando del PP Balear, nos demustra claramente que el cambio climatico es claramente perceptible dentro del PP Balear. Ahora mismo UM no sacaria ningun beneficio pactando con el PP, si no todo lo contrario. Si UM es capaz de meterse al empresariado Mallorquin(pequeños,medianos y autonomos) en el bolsillo y el PSOE les da tranquilidad, el golpe para el PP sera muy importante. Este declive pepero, con los años podria relegarlo a un papel similar al que desempeña en PP catalan.

  Dr Maslow | 07/06/2007, 10:36
 11. Re: MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

  Quina fòbia tens amb el PP. Això és malaltís. Escriu i comentanos el perquè del teu estrepitós fracàs com candidat a l'ajuntament de Palma.

  Que fàcil és escriure i comentar sobre els altres i no rentar la roba en la teva pròpia casa.

  Diuen que Matas o Cirer han de dimitir per no aconseguir el seu objectiu de la majoria absoluta. Matas a aconseguit augmentar vots, Cirer li falta la gestió que li sobra de populisme....

  Però el tu ja no ets ni populista, ni creible i sobretot, milers de ciutadans han deixat de creure en vostre, el teu projecte municipalista.

  Tu si que hauries de dimitir i deixar pas a nova sàvia.

  GROSSKE DIMISSIÓ!!!

  TONI ALOY | 07/06/2007, 10:50
 12. Para el PP lo que no sea mayoria absoluta es derrota.

  En Baleares, de la manera que esta situado el PP, por su forma de ejercer el poder y aglutinar a toda la derecha, al estar contra todos, lo que no sea mayoria absoluta es derrota. derrotado en el consell de Menorca, Ibiza y Formentera por la izquierda y en Mallorca hace años que no gana. Lo veran como lo quieran ver. Pero esta es su dura y realidad. Ahora andan enfrentados entre ellos, el PP cassola, el PP madrileñista o del cocido y la extrema derecha Balea, con este panorama si UM pacta con ellos, se habra metido en un avispero del que saldra malparada.

  B.Florit | 07/06/2007, 11:03
 13. NO CAURE EN EL PARANY!!!

  ALERTA,

  Na DOLORETES ens cerca com a aliats en l'atac que el fatxum espanyolista farà a la direcció del PP.

  No hem de caure en el parany i convertir-nos en pinsa.

  val mes que entre ells mateixos s'ho facin. en l'actual possible situació, val més que s'enmerdin solets.

  gabriel | 07/06/2007, 11:27
 14. Re: MATAS, CAÑELLAS I EN JOAN RIERA

  Escric des d'Eivissa. M'ha semblat prou reveladora la frase d'un mig familiar meu, votant del PP de tota la vida i que en aquestes darreres eleccions es va quedar a casa seua, després que li expropiassin fins els calçotes per fer les famoses autopistes. "Que jo sigui dels seus no vol dir que jo sigui seu", em va dir.

  entrepokimassa | 07/06/2007, 11:51
 15. El tir de gràcia als PPronis

  Pens que a aquest PP balear radicalitzat, espanyolitzant i ultra li vendria molt bé 4 anyets d'oposició, on tendria temps de cercar noves fórmules, eliminar liders inútils i democratitzar les bases i dirigents.
  Ha estat massa pel poble sobirà: Andratx, Ses Covetes, Sta. Margalida, els cavalls, parc de les"desesperacions", les putes macroautopistes d'Eivissa, el bunyol de Formentera, el cacic Matutes, l'urbanisme a la carta pels"amigos", l'estafa del bulevar Jacint"Cimernter".
  A prendre tots pes cul!!! i demanau feina al führer Delgado o a Rotger.

  Makineto | 07/06/2007, 12:27
 16. Aprendre a caminar.

  Anau tots equivocats. El PP ha perdut per que tots els seus votats no havien fet "el mes de Maria" que era el maig passat. Totes les altres interpretacions, són vuits i nous i cartes que no lliguen. Ja saben que a partir d'ara no podran anar de putes amb diners públics i no anar a missa.

  sense nom | 07/06/2007, 12:37
 17. nacionalisme de centre a menorca i eivissa?

  Eberhard, enhorabona per dur la desfeta tan bé (no has perdut la rialla, mentre que en Barceló no la troba per enlloc i els ulls ja no li brillen com abans de les eleccions), i mostrar-te tan obert a l´entesa amb UM. Ho dic sense ironia.

  Dr. Maslow, també enhorabona per la teva anàlisi.

  Eivissenc entrepokimassa: no trobes que a aquest mig familiar teu li aniria bé poder tenir una opció tipus UM a l´evissenca a qui votar, després de la bufetada rebuda pel "seu" PP de tota la vida?

  joan | 07/06/2007, 12:52
 18. Crisi al PP?

  No sé si hi haurà pacte PSOE-BLOC-UM o no (molts el donen ja per fet), però si en realitat n'hi ha, auguro una profunda crisi interna al PP de Balears de final difícil de preveure.

  I, evidentment, no faig comptes perde'm ni un detall de tan prometedora novel·la!

  Bernat | 07/06/2007, 17:26
 19. GROSSKE DIMISSIÓ JA!

  GROSSKE DIMISSIÓ JA!

  Bloquer | 07/06/2007, 17:36
 20. PACTE YA!!

  A qué esperáis a llegar a un PACTE con la princesa de la grava????

  Es vergonyós como la Vieja Mallorca se arrastra por un cargo que le otorgan los nazional-catalanistas y corruptísimos de UM...Menudo progreso!!!!

  Necesitamos un PACTE para tomar al asalto el PP como primer paso para conseguir una Nueva Mallorca.

  Dolors | 07/06/2007, 18:17
 21. El PP mata

  PP=Mierda de Satanás

  Anónimo | 07/06/2007, 18:23
 22. El PP és la Mort!

  PP=Funerarias de campo de concentración.Die weise taube.

  Anónimo | 07/06/2007, 19:13
 23. Dimisions, pactes...

  Jo estic amb tots aquells que volen la dimisió d´en Grosske: es prepotent, un cregunt, es creu el rei del mambo, etc, etc. (opinió de molts)

  Te un doble rassell: nosaltres minipisos en lloguer, i ell un bon txalet a les afores pagat amb els nostres impostos.

  És un continuista d´aquesta esquerra a la deriva satélite del PSOE, que en un intent per no continuar enfonsant-se ha fagotitzat tot lo que podia: ja no existeixen els verds, el PSM està destroçat, i ERC que collons és ERC??... i tot per aquests magres resultats.

  I lo més important, l´esquerra necessita de nous líders amb nous valors actualitzats, amb projectes pragmàtics i de canvi, no com en Grosske que "parasita el movimiento republicano" per exemple xò després diu que ell tractarà al rei amb el màxim respecte i anirà a totes les reunions que facin falta i per descomptat no farà res per la repùblica... aixó és jugar amb el seu propi el·lectorat.

  Raül | 07/06/2007, 21:29
 24. bones!

  Hola Grosske, avui a nes meu blog, xerr de blogs polítics, cada 4 anys?

  Seria interessant contar amb el vostre punt de vista, ja que ets un dels pocs que manté un blog des de ja fa temps!

  Salut! i sort amb es pactes

  ginjol | 07/06/2007, 21:59
 25. migracions polítiques

  crec que ara seria un moment ideal per a que gent moderada i carismàtica dins del PP (estil rotger) agafassin els atapins i se n'anassin a UM i deixassin el PP en mans de delgado, campos i demés fatxarelos importats. aleshores l'escena política de ses illes s'assemblaria bastant a la de la catalunya: un partit de centre dreta nacionalista fort, uns quants partits d'esquerra amb diferents graus de nacionalisme i finalment, quatre anacronismes arreplagats dins el PP que no farien res a les eleccions. potser llavors podríem començar a avancar com a pais...

  calimer | 07/06/2007, 22:40
 26. Gosske vés-te´n

  Grosske:Hi ha una altra vida després de sa política.Tot anirà bé,no passis pena.

  Bloquer decebut | 07/06/2007, 23:13
 27. El PP mata

  PP=Desayunos con mierda!

  Anónimo | 08/06/2007, 03:43
 28. A Joan

  En un comentari anterior Joan em plantejava si seria factible a Eivissa una opció política similar a UM. He de dir-te que, salvant les distàncies, el primer president del Consell Insular a Eivissa, Cosme Vidal, després d'enemistar-se amb el PP va intentar encetar aquesta opció. La resposta del PP va ser ferotge, similar a la que ha patit UM a Mallorca, arribant a les qüestions més personals i privades. La diferència és que a Eivissa al PP li va sortir bé. Des de llavors, ningú s'ha atrevit a seguir les passes de Cosme Vidal.

  entrepokimassa | 08/06/2007, 07:23
 29. A Raül

  Grosske pot caure bé o malament, de fet, es destaca per desfermar pasions, la gent o li odia o s'enamora. Per tant, la gent que tu dius que el troba prepotent, xulillo etc, ja pensava això abans de les eleccions.
  Si en Grosske ha de dimitir o no, ho ha de decidir la seva organització en qualsevol cas, i aquesta, ni ho ha fet ni ho farà.
  Me fa gràcia tota aquesta gent que, com tu, veu a EU com a la gran deboradora de partits polítics, primer EV, després PSM i ERC... me fa gràcia, perquè per estar a "la deriva" EU sembla prou potent si te la capacitat de fer tot el que dius.
  I sobre lo de que parasita el moviment republicà... me sembla una tonteria, dius que no farà res per la República i que juga amb el seu electorat?? quines xorrades! què se suposa que ha de fer per la República segons tu??
  Ala venga... que ni en Grosske dimitirà, ni el PSM desapareixerà, i tots els pesemeros/ex-pesemeros sobrevivireu i vos acostumareu a tenir un governant comunista, que no passa res! Besadetes!!!

  cansadeta de xorrades | 08/06/2007, 07:45
 30. La Nueva Mallorca

  Tot això de la Nueva Mallorca, no trobau que fa una pudoreta nazi-totalitària que posa els pèls de punta? I quan dic "feixista-totalitària" dic "feixista-totalitària", no "fatxa convencional". Aquesta gent parlen de l'adveniment d'una nova societat ideal, perfecta. En parlen com els telepredicadors aquests sectaris sonats. Com un fet inexorable. Assuta, això. No creuen que res pugui relativitzar-se, no creuen amb el pacte ni amb el consens, només amb la veritat il·lumniadora que ells coneixen. Certament, actuen "sin complejos". A favor de la ideologia que ells prediquen, contra els que no pensen igual que ells. Res d'escoltar, rs de pacte i encara menys res de consens. Tot això en l'època mpotmoderna, que es caracteritza pel relativisme i l'acceptació de la diversitat. És un pensament premodern, antiil·lustrat, simple. A mi me fan por.

  Toni | 08/06/2007, 17:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS