Administrar


Estadisticas de visitas

UM MES APROP D'UN PACTE PROGRESSISTA PERO...

grosske | 02 Juny, 2007 12:43

El contingut d'aquest article - escrit en el dia d'ahir - ha estat refrendat, afortunadament, per la reunió de la direcció d'UM. Llegida la premsa d'avui no és necessari tocar ni una coma. Destacar, tal volta, la renúncia implícita a la batlia de Palma que - com ja vaig assenyalar al post "Pactes una mica impossibles" - era un objectiu inassolible tant si es pactava amb el PP com amb el PSOE i el Bloc 

Avui es reuneix la direcció d'UM. Tal volta en surtin indicis sobre la seva política d'aliances però s'en guardaran prou d'adoptar una decisió definitiva.

En el seu cap hi pesen factors contradictoris:

A favor del pacte amb el PP

- Major afinitat política amb el PP

- Més facilitat per arribar a acords amb el PP

- Pressió de la major part de l'empresariat cap el pacte amb el PP

A favor del pacte amb les forces progressistes

- La por i l'animadversió que genera l'apisonadora pepera i l'intent - per segona vegada des del 92 - d'acabar amb UM

- La possibilitat de deixar al PP en una situació molt pitjor que la del 99 (no tendria ni Palma ni el govern de l'Estat) i, per tant, de donar-li un cop important que l'allunyi per un temps de la majoria absoluta (l'escenari que més por fa a UM)

- La lectura dels propis resultats: després de 4 anys de pacte de progrés, UM passà del 7,4 al 7,5 (vot autonòmic, Balears), ara ha baixat al 6,7%

- La major facilitat per treure finançament de l'Estat si hi ha govern progressista a Mallorca i les Balears) 

- L'existència de governs progressistes a tota la resta de Consells Insulars 

El segon grup d'arguments em semblen més poderosos però també podria ser que UM intentàs el pacte amb el PP previ exigir-li que trancàs definitivament amb la seva ala més extremista i aconseguís enviar n'Inda de corresponsal a l'estranger. Però no està clar que en Matas tengui capacitat per assumir els costs d'aquesta operació

 

Comentaris

 1. Dimissió

  Grosske, encara no has dimitit després del teu fracàs a Palma?

  Jo | 02/06/2007, 13:11
 2. pregunta

  sabeu si aquests 14.000 vots perduts són majoriariament del PSM o d'EU?

  crec que la resposta a aquesta pregunta pot aclarir el futur del bloc

  Willy | 02/06/2007, 17:23
 3. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  Los amenazados por el terrorismo del PP somos todos!

  Anónimo | 02/06/2007, 18:19
 4. ¡Salvem Mallorca!

  El terrorismo del PP nos amenaza a todos por igual!

  Anónimo | 02/06/2007, 18:20
 5. Opinión respecto a una noticia

  Estimado señor Grosske, me gustaría mucho que nos diera su opinión respecto a la posibilidad planteada por el PSIB de ofrecer a UM entrar en el Govern de un futuro pacto progresista ofreciendole dos conselleries y la presidencia del Parlament, a cambio de el PSIB poder obtener la presidencia tanto del Consell de Mallorca como del Govern.

  ¿que opina al respecto sobre esta noticia publicada en el diario ULtima Hora?

  PD. si no le voté a usted (cosa que si hice en el 2003) es por Aina Calvo. De no ser por ella, le garantizo que mi voto hubiera sido para la lista que usted encabezara.

  Un fuerte abrazo.

  mingorance | 02/06/2007, 19:51
 6. grosske

  Ánimo grosske. He oido que la tal Aina Calvo tuvo un puesto en la Universidad. Aquella buena gestión la catapultó hasta aquí. Ha sido su candidatura que os ha restado votos. Y por supuesto los votos de izquierda no nacionalista que como siempre se quedan en casa. Yo no te voté porque estaba de viaje. Cuando quise ejercer el voto por correo no pude porque había un plazo para solicitarlo. ¿Cómo puede suceder esto? A ver si se informa de cómo funciona el voto por correo. Como yo seguro que se han quedado unos cuantos sin poder hacerlo. Tú eres el único político que has sabido poner de rodillas a los peperos fachas de ésta puta y facha isla. Así y todo la prefiero a Eivissa en donde gobierna Matutes y su hija ¡¡¡alucinante lo del m2 a 10 €...

  Damià | 02/06/2007, 20:23
 7. grosske

  Ánimo grosske. He oido que la tal Aina Calvo tuvo un puesto en la Universidad. Aquella buena gestión la catapultó hasta aquí. Ha sido su candidatura que os ha restado votos. Y por supuesto los votos de izquierda no nacionalista que como siempre se quedan en casa. Yo no te voté porque estaba de viaje. Cuando quise ejercer el voto por correo no pude porque había un plazo para solicitarlo. ¿Cómo puede suceder esto? A ver si se informa de cómo funciona el voto por correo. Como yo seguro que se han quedado unos cuantos sin poder hacerlo. Tú eres el único político que has sabido poner de rodillas a los peperos fachas de ésta puta y facha isla. Así y todo la prefiero a Eivissa en donde gobierna Matutes y su hija ¡¡¡alucinante lo del m2 a 10 €...

  Damià | 02/06/2007, 20:23
 8. La decisió d'UM

  Crec que UM té decidida ja l'opció. Però s'ha de fer de rogar... sols així aconseguirà "les presidències i batlies" que avui na Munar diu que "en principi" no cerca.

  Però la decisió, està presa.

  Bernat | 02/06/2007, 20:54
 9. el final del article d'en Francesc Bujosa al Balears

  toca amb els peus enterra

  Estam en dissabte dels pactes i jo vull fer un pronòstic. Per poder fer aquesta profecia acudiré -i esper que sabreu perdonar-me el possible anacronisme- a un dels meus clàssics: el senyor Carles Marx. Algú el recordà? Jo crec que si Marx fos aquí, entre nosaltres, i examinàs els resultats no tendria gaires dubtes. Diria que el que ens espera als mallorquins, amb tota certesa, és un pacte entre PP i UM. Ell va exposar-ne molt clarament la raó: «al final, els interessos de classe són els que prevalen sobre els altres». Els que tenen doblers van sempre amb els que tenen doblers: el PP pactarà amb UM. Creis-me: vos ho diu un «balearico».

  Conxa | 02/06/2007, 21:32
 10. Au!

  Ara a esperar que UM vos "salvi"?

  de passada | 03/06/2007, 08:03
 11. Eso mismo

  A esperar que UM nos salve a todos los mallorquines de las garras carroñeras del pp.

  ese mismo | 03/06/2007, 08:59
 12. ¿Se han disputado unas e-lecciones?

  Falso, todavía. La blogosfera está dominada por la izquierda, pero el nivel de autocrítica de esta secta es tan elevado que la reflexión acaba siendo contraproducente y anula la movilización.

  Matías Vallés. DM 03-06-07

  Premsímetre | 03/06/2007, 09:18
 13. Resposta

  Com be deia en Buades, el BLOC és una coalició d'estructura piramidal, les bases, sobretot les d'EU, no son partidàries de pactes amb nacionalistes i no ho veuen amb bons ulls. Crec que la major pèrdua de vots a Ciutat provenen de votants d'EU que s'han decantat (com per quasi totes les espanyes) per al PSOE. També els crítics del PSM (ara ja ex-PSM) amb la creació del bloc potser han votat a na Calvo i en menor mesura a en Nadal, però aquests son molt manco. El gruix de la fuga de vots prové d'EU, sense cap dubte.

  un que s'ho veia venir | 03/06/2007, 09:52
 14. La derrota del Bloc

  Pere Muñoz

  27-M: Bloc

  Per Pere Muñoz

  El Bloc ha perdut uns 15.000 vots de mitjana, però el gran esclat ha estat a Palma, on ha passat de 5 a 2 regidors. Anem a analitzar-ho. A Son Ferriol, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 330 vots. A Can Pastilla, es Coll i es Molinar, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 750 vots. A Pere Garau, on el PSM -com a les altres dues barriades anteriors- tenia molta gent fent feina i on el grup municipal havia fet especial incidència, el Bloc ha perdut més de 1.000 vots. Són només alguns exemples. No hi estic content en absolut, però queda demostrat que el Bloc a Palma no ha sumat perquè ha fet que molta gent i agrupacions del PSM deixassin d'actuar. Fins i tot a Sant Jordi s'han perdut uns 200 vots, els mateixos que s'han perdut a Son Sardina.
  El candidat Grosske (que encara no ha dimitit), a més, no es prodiga pels barris, trepitja poc el carrer, i per un candidat municipal això és fonamental no només en campanya sinó els quatre anys. Per fer un paper digne a unes eleccions cal treballar i el PSM ho va fer i per això la feina de la legislatura i les enquestes pròpies li donaven per al 2007 els dos regidors que ha aconseguit el Bloc. En qualsevol cas, queda demostrat que no tots els votants del PSM i d'EU comparteixin el projecte Bloc. No només s'han perdut els vots dels que varen fugir. A més, Entesa no s'ha presentat, i s'han perdut milers de vots. Potser tot plegat convé replantejar el projecte i escoltar persones com Sebastià Serra, amb una llarga experiència municipal.

  Diari de Baleares (31-V-07)

  Bloc - Per Pere Muñoz, exdirigent del PSM | 03/06/2007, 10:13
 15. Més mayolades. Avui 2 juny 2007

  Engrunes (fragment) Joan Oliver
  Clau nacional
  A l’entrevista d’ahir a l’AVUI l’Imma Mayol també donava alguna pista sucosa sobre el rerefons de la sortida d’Esquerra del govern municipal. Deia que la decisió d’en Jordi Portabella “pot respondre més a una lògica d’aliances, de partit, de percepció en clau nacional...”. I ho deia com si això fos un mal, com si això demostrés que la decisió d’Esquerra no té ni cap ni peus. Quan s’arriba a l’extrem de pensar que no té sentit que una decisió sobre el govern de la capital de la nació es prengui “en clau nacional”, ja no cal donar-hi gaires voltes més. No hi ha res a fer.

  Premsòmetre | 03/06/2007, 10:18
 16. No flipem

  és curiòs com en els dos o tres post anteriors la gent es menjava a en Grosske (dimisión!), i ara que diu que pot ser hagi pacte de progrés la gent li torna a fer la pilota... ido no! ens han soplat que desde Madrid presionen als dos grans partits xq pactin al preu que sigui (casi, casi), mentres que a nivell autonòmic cap partit vol pactar amb UM per aixó de que aquell qui pacta amb UM perd vots "a lo grande", i s´estimen més 4 anys fent una bona oposició i esperar mijors resultats. Jo vull que en Grosske expliqui els resultats desde el seu punt de vista després de l´anàlisis que hagi de fer amb el partit etc, etc. PD: Aina Calvo batlesa!!

  Raül | 03/06/2007, 10:52
 17. Auto critica ja!

  Malament han anat les coses a Palma, no cap dubte.
  Tots esperam una auto critica del Bloc, jo ho reclamo personalment com a votant.
  Ho sento molt Grosske, però la norma en política és clara, has d'abandonar el cap de la formació i passar relleu. No és dolent ja que es cerca el millor per el partit, i no per el individuo.
  Ben segur que hi ha molta gent jove i preparada al Bloc per a liderar la direcció, sempre li caldrà gent amb experiència al darrera per recolçar-los.

  No correu que la pressa és dolenta. Però això si, cal ser valents i assumir la derrota, i sobretot, la renovació.

  Ànim i endavant, que jo continuo apostant per vosaltres.

  Jus | 03/06/2007, 11:02
 18. GROSSKE.......

  D I M I S I Ó!!!!!

  Palmesano | 03/06/2007, 13:12
 19. A Damià

  A Damià
  "...peperos fachas de ésta puta y facha isla..."

  Un altre que no sap que és el feixisme, encara que se'n omple la boca. Crec que ja és el tercer en 2 dies.
  Segurament aquest "Damià" no ha nascut a la ILLA (amb majúscules i fora "puta"). Si no li agrada la nostra estimada illa, se'n pot anar quan vulgui: estam en un pais lliure i democràtic, ningú li impedirà la sortida, segur.
  Ho tornaré a repetir: aquesta és la típica gent que fa mal a l'esquerra.

  XYZ | 03/06/2007, 16:23
 20. Fachas

  Admirables los fachas que para negarse van a la etimología del término.
  Llámales facha y te dirán: no sabes lo que es el fascismo. Es como si negaran la interpretación de un siglo nefasto lleno de barbaries.

  Javi | 03/06/2007, 16:34
 21. Joan Font

  Eber,

  Lamentable escrito sobre super Joan Font de la Nueva Mallorca...a qué esperas a pedirle disculpas o es otra jugada como la grabación inconsentida del alcalde de Sancellas???

  Tampoco has aclarado qué responsabilidades políticas vas a asumir por el descalabro en Palma.

  Dolors | 03/06/2007, 17:33
 22. ¡Salvem Mallorca!

  Matas ha perdido el pulso con los ciudadanos de este país

  Anónimo | 03/06/2007, 18:14
 23. Los asesinos territoriales del PP

  No se deben aceptar ofertas del máximo responsable de la corrupción(Matas)

  Anónimo | 03/06/2007, 18:15
 24. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  El reparto debe ser justo,no caprichoso!.El elector lo tendrá en cuenta en las próximas elecciones.

  Anónimo | 03/06/2007, 18:16
 25. ¡Salvem Mallorca!

  Alguién debe echar por tierra las mesas de los cambistas políticos y convertir la política en un templo de Justicia!

  Anónimo | 03/06/2007, 18:17
 26. ¡Salvem Mallorca!

  Los niños de este país pueden y deben aprender un mínimo de 7 lenguas en su etapa escolar!

  Anónimo | 03/06/2007, 18:17
 27. A Javi

  Tal vegada si haguéssis seguit els comentaris que he fet, no parlaries d'aquesta manera.
  Ara ja només falta que et diguin fatxa pel fet d'anar a la definició. Viure per veure!

  XYZ | 03/06/2007, 18:44
 28. Un futuro negro negro...

  Parece ser que el PSOE no gobernará en Canarias, el PP y CC ya se han repartido las grandes capitales insulares y maniobran para obtener el gobierno, tampoco se atreven los socialistas a hacerse con el gobierno de Navarra por el tema de Pamplona, donde está presente ANV, y en Baleares parece que tampoco habrá pacto de progreso, estamos todos jodidos, ya que hay la impresión de que el PP ganará las próximas generales con el apoyo incondicional del Galeuscat... la derecha regionalista va a dar el poder a la derecha españolista más rancia de todos los tiempos ya con los estatutos reformados... vaya patriotismo... el de un lado y el de otro... xq iba a ser menos aqui? Hay que hacer algo ya, no puede ser que Madrid, Valencia y Murcia gobiernen toda España...
  PD: Como se nota que prima la corrupción en Canarias... bonito gesto el de CC...

  Raül | 03/06/2007, 19:48
 29. Conxa: ¿has visto caminar a F.B.?

  no toca con los pies en tierra...camina de puntetas.
  Pregúntale a Sebas.

  hiedra | 03/06/2007, 21:45
 30. A Raül

  En que te basas para decir que no habrá pacto de progreso.
  ¿Por que ves un futuro negro? Francamente, no lo entiendo
  El futuro lo construímos nosotros

  javis | 03/06/2007, 23:16
 31. Hate M@il

  Wow!

  Això es massa nanu!

  Me he metido en este bloC por curiosidad verso a los pronósticos políticos respecto a pactos a los que os veís forzado. ¡Pero! Me he quedado aturdido al ver tantos comentarios absurdos y repletos de rabietas infantiles ("niños, lo primero que fuimos y lo que nunca dejaremos de ser").
  ¿Dimitir? ¡Pero si resulta ser la única oposición real a una militancia que cojea hacia la derecha! Pero en fin, supongo que hay gente que prefiere que hubieran gobiernos absolutos y absolutistas en vez de un choque frontal de ideas los cuales derivarian a síntesis aplicables a la vida del pueblo que se molestó a ir a las urnas.

  Otra curiosidad que me ha llegado en forma de SMS al móvil esta mañana: ¿Pacto PP-PSIB? Entre risas y juguetonería lasciva se plantea: Matas a Madrid, Antich al Govern, Estarás al Consell y Calvo a Ciutat. ¿Y Munar? A la calle, que le sienta mu bien (espero que este comentario no afecte ninguna posibilidad de pacto jojo).

  Pero bueno, en realidad solo quería pasarme por aqui para darte las gracias por llamarte Eberhard. Suena como BraveHeart ¿verdad?

  Flipante.

  Sebast | 04/06/2007, 07:51
 32. A javis

  Hola Javi, me baso en el hecho de que en Galiza el BNG está pactando con el PP en una setentena de alcaldías dándole portazo al PSdG. Coalición Canaria ya ha pactado con el PP para las alcaldías y el PSOE ya ha desistido de formar gobierno en las islas, me baso también en que tanto CiU como PNV han manifestado su apoyo a Rajoy y la posibilidad de pactar con el PP, me baso en que Rajoy ha mencionado un nuevo pacto "Majestic"... si UM es la marca de CiU en las islas, y CiU es la marca del PP en Catalunya (disimuladamente pero lo es), xq MAM no iba a pactar con Matas? Yo lo veo negro, y más las próximas generales. Espero haberte contestado "javis".

  Raül | 04/06/2007, 11:38
 33. A Raül

  Permíteme decirte que aparentas tener una vision sesgada de la realidad en referencia a los Pactos y colores políticos.

  Si bien es verdad que el BNG pacta con PP en alcaldías en Galicia, tambien es cierto que en cuestión de municipios pequeños se ven muchas cosas disparatadas. Es un buen ejemplo Mallorca, donde se ven pactos de todos los colores.
  Lo que me parece un disparate es lo del apoyo de PNV y CIU a el partido de Mariano Rajoy.
  Imaz dijo que el podría pactar con todos los partidos. En ningún momento dió su apoyo explícito al PP.
  En cuanto a CIU, notarios a parte, convendrás conmigo que las relaciones no son fáciles. El recurso de inconstitucionalidad es una traba importantísima, además de la política de demonización sobre el catalan y la persecución al castellano.
  Desde luego no se de donde has sacado que CIU apoya al PP en algo. Lo único que ha dicho Duran y LLeida es lo que ya dijo Imaz, que ellos pueden pactar con todos.
  ¿En que lugar quedaría CiU pactando en Madrid con el PP teniendo un tripartito en Cataluña?
  Otra idea que lanzas es la de la marca del PP en Cataluña y Baleares. Que hablemos de partidos de derechas no quiere decir que se trate del mismo partido. Los mensajes en muchos casos son iguales, sobre todo en el económico. Pero en lo cultural y social son muy diferentes.
  Por cierto, que Rajoy hable de un pacto no quiere decir que automáticamente esté firmado.
  Por útimo hacerte un pronóstico. En las próximas generales, en Marzo, Rajoy se va a ir a su casa cargado de reproches. No es un buen lider en comparación con Zapatero. Una cosa es votar en las autonómicas a Gallardon o a Matas y otra diferentes es votar a Mariano.
  un Saludo

  Javi | 04/06/2007, 12:07
 34. Diari de Balears: El fracàs del Bloc

  Diari de Balears: El fracàs del Bloc

  Per Jaume Lladó, professor

  Independentment del que diguin els polítics, que sempre volen haver guanyat, és evident que els resultats del Bloc en aquestes passades eleccions han estat magres. S'han perdut un munt de vots i molta representació institucional. Al Consell de Mallorca han passat de 5 representatns a només 3. Al Parlament han salvat un poc més els mobles i només han davallat un diputat, de 5 a 4, però just just. I allà on la cosa ha anat pitjor ha estat a Palma, on han obtingut menys de la meitat dels regidors que varen treure l'any 2003 per separat.
  És hora, per tant, de fer autocrítica i analitzar el perquè d'aquest fracàs. Des del meu punt de vista els estrategues del Bloc, especialment els del PSM, han comès algunes errades greus.
  En primer lloc ha quedat clar que el PSM i Esquerra Unida són dues formacions força diferents, amb una base electoral no gaire coincident. Els electors més nacionalistes tenen dificultats per votar una força que no s'ha caracteritzat mai per la seva sensibilitat envers la llengua, la cultura i la simbologia pròpia del nostre poble. Basta recordar com a petit exemple, que EU es va negar al seu moment a institucionalitzar dia 31 de desembre com a Diada de Mallorca. Per altra part, una bon part de les bases històriques d'Esquerra Unida, especialment les que provenen de l'antic Partit Comunista d'Espanya no volen ni sentir l'olor del nacionalisme. Com a anècdota us contaré que, poc després de la formalització del Bloc, un dirigent del PSM d'un municipi que no cal anomenar es va trobar a la taverna amb un antic militant comunista. El primer li va dir al segon: -Uep, Bernat! I ara haurem d'anar plegats a les eleccions! Tot d'una en Bernnat va contestar: -No, Tomeu, jo no votaré mai el PSM, abans quedaré a ca nostra o votaré el PSOE.
  Aquest ha estat el problema que ha provocat que molts d'antics votants d'EU quedassin a casa seva o es passasin al PSOE i una part dels del PSM fessin al mateix o votassin UM i a Palma s'estimassin més votar na Calvo que en Grosske.
  Això ja explicaria per si mateix que la suma de vots de les dues formacions per separat sigui més alta que la de la coalició. Però és que encara hi ha més. La formalització del Bloc va causar una autèntica sagnia dins el PSM, fins al punt que va provocar una escissió i el naixement d'una nova força política, Entesa per Mallorca. Els enfrontaments personals que varen desembocar en aquesta situació varen fer mal a molta de gent. Moltes persones que en altres escomeses electorals havien treballat de valent pel PSM aquest pic varen quedar a casa seva o ho varen fer per altres formacions. Això ha estat especialment rellevant a algunes barriades de Palma i a alguns municipis de la Part Forana on el partit havia quedat xapat per la meitat.
  Tampoc no ha estat un èxit per Entesa ni pels nombrosos grups independents que varen néixer de les cendres del PSM. Santa Maria i Vilafranca en serien dos exemples significatius. Els electors coneixien les sigles i el missatge del PSM, però no han entès que aquests grups representassin el mateix i han dispersat el seu vot.
  Des del meu punt de vista és imprescindible que els dirigents del PSM, d'Entesa per Mallorca i de tots aquests grupets i grupúsculs que s'han forrmat, reflexionin detingudament i vegin que és la unió i no la dispersió el que dóna la força al nacionalisme. Basta veure que allà on els resultats han estat millors ha estat on s'han mantingut les sigles PSM i no s'hi ha presentat cap alternativa dins el mateix espai. A Petra, per exemple, els resultats han estat excel·lents.
  Cal que els dirigents del PSM i d'Entesa reflexionin i treballin per refer la unitat que mai s'havia d'haver trencat, al mateix temps que s'abandona un pacte amb Esquerra Unida que no ha funcionat ni ha estat entès per l'electorat nacionalista. Això no vol dir de cap de les maneres que no es pugui pactar amb EU, però els pactes han de ser sempre postelectorals. Han d'entendre que, per la divergent procedència ideològica i social de les bases de les dues formacions sempre s'aconseguiran més vots anant per separat que anant junts.

  Diari de Balears (4-VI-07)

  Diari de Balears: El fracàs del Bloc | 04/06/2007, 12:33
 35. brutor

  Ja que us ompliu tant la boca amb paraules com ecologisme o medi ambient, a veure si retirau les banderetes que heu penjat a la UIB, que s'estan rompent i despenjant amb el vent, i embruten el camp. A veure si demostrau la vostra ideologia amb fets i no amb paraules

  estudiant | 04/06/2007, 12:37
 36. Pinto, pinto, gorgorito...

  Extrapolar resultats de les autonòmiques i municipals de Madrid i Valencia a tot l'Estat me pareix un poc fort. No sé com acabarà aquí el bollit, però pensar que en Rajoy podrà governar a Madrid me pareix una passada.

  sense nom | 04/06/2007, 12:44
 37. Cesantes

  Que mal llevan algunos peperufos la cesantía en ciernes.

  anonim | 04/06/2007, 14:34
 38. A javis

  En cuanto a sesgos cognitivos...(soy estudiante de psicología) y ten en cuenta que ahora mismo Durán i Lleida sólo ve como única salida digna a su carrera la política a nivel estatal, se siente acorralado y el tiempo se le acaba... una CiU fuerte en Madrid le daría fuerza en Catalunya, donde una ERC que no levanta cabeza y con un partido nuevo escisión suya (el CUP) se está planteando romper el tripartito (o almenos una parte)a favor de CiU.

  Es un principio de aprendizaje javis: después de 4 años de totalitarismo Aznarista los nacionalistas apoyaron directa o indirectamente a Zapatero, han ido perdiendo votos (ya lo hacían por otros motivos que también se pueden analizar desde las teorías del aprendizaje, pero cada vez están más desesperados), ergo la asociación llegada a ese punto emocional crítico les va a llevar a buscar nuevas alternativas de conducta, que ya están manifestando a modo de tanteo, y cuando el rio suena...

  Por otro lado, respecto a lo que tu dices de que en lo económico se parecen pero no en el resto del programa eso se salva por los "sesgos" que tú dices: Coalición Canaria piensa que pactando con el PP va a seguir enriqueciéndose a costa de la corrupción, y eso es motivo suficiente para vender cualquier ideología, mira como por ejemplo Grosske vive en un chalé bien acomodado mientras dice que nosotros vivamos en minipisos de protección oficial en régimen de alquiler entre otras cosas para proteger el territorio (o eso dice su programa)... la conciencia, por desgracia, se vende, y barata.

  Otro ejemplo PP y UM, donde discrepacncias a parte, el tema de las autopistas se zanjó así de fácil a pesar de que unos estaban de acuerdo y otros no: las autopistas las hace Acciona que es de Matutes pero el asfalto lo pone el marido de Maria Antonia Munar, y todos contentos, recuerdo las palabras de Miquel Segura (columnista de ultima hora) cuando UM pasó de estar en contra a hacer propaganda de las macrocarreteras: "que buena es la fe del converso"

  PD: La izquierda ya se puede poner las pilas de Madrid al sur en las ciudades y de Madrid al norte en el campo o estamos jodidos, xq como se repitan los resultados de las municipales en las generales, el PP y los partidos nacionalistas mencionados no pactarán sobre programas: pactarán sobre sus negocios sucios.

  Raül | 04/06/2007, 15:07
 39. una d'eu farteta

  Com a afiliada i militant a esquerra unida em sobta molt una cosa....Molts dels que diuen esser d'esquerra unida i demanen el cap de n'ebe fan un "tufarro sospitòs"...tant per l'argument reduccionista que empren de manera compulsiva "dimiteix pels resultats de palma" com per aquestes ansies renovadores de donar relleus joves al nostre partit. Sospitòs que no es doni el debat dins l'organització a la que diuen pertànyer, sospitòs que es doni precissament ara...De fet,jo que soc una militant de 29 anys és la primera vegada que sento això!! O potser no són qui diuen ser?
  Per cert, recomanaria que cadasquú faci net a casa seva com trobi oportú i els ventiladors i la merda no són bona companyia

  sm | 04/06/2007, 15:32
 40. Manolo Cámara, Rosa Aguilar i Llamazares preparen el punt i final d'Izquierda Unida

  Manolo Cámara, Rosa Aguilar i Llamazares preparen el punt i final d'Izquierda Unida

  Manolo Cámara, Rosa Aguilar i Llamazares preparen el punt i final d'Izquierda Unida, una vegada passades les eleccions municipals i autonòmiques.

  En aquestes eleccions municipals Izquierda Unida ha gaudit d'un tractament més correcte i benevolent que el que es tenia amb Julio Anguita, i d'un finançament molt major en algunes comunitat autonòmiques, com és el cas d'Astúries.

  La divisió interna d'Izquierda Unida ha generat enfrontaments i ocupacions de la seu del PC d'Astúries per part de IU a Oviedo, i també a Extremadura i altres indrets. La imposició de llistes a dit com és el cas de Madrid o de Còrdova, i el creixement del poder executivista ha configurat els preliminars d'una nova etapa que es definirà pel trencament amb els orígens marxistes i la definició d'un partit semblant al Partito Democratico Italiano i que fa poc va deixar de banda el concepte de "Sinistra". Aquest nou partit, envernissat d'un ecopacifisme políticament correcte (dels que admeten intervencions a l'Afganistan, Haïti, etc.) a posar en marxa toparà amb els corrents interns que volen mantenir una formació comunista similar a la portuguesa i altres que des de dins i des de fora aspiren en breu a la constitució d'un nou referent de caire marxista-leninista, en el qual ja s'han situat Nines Maestro, el Corrent Roig, i el PCPE.

  Aquest trencament i redifinició d'Izquierda Unida tendrà també les seves conseqüències a les Illes Balears, els preliminars de les quals ja s'han expressat amb la desviació del vot d'Esquerra Unida cap a altres formacions.

  Web Ixent (Esquerra Anticapitalista de les Illes)

  Manolo Cámara, Rosa Aguilar i Llamazares preparen el punt i final d'Izquierda Unida | 04/06/2007, 16:08
 41. Ixent el Visionàri

  La capacitat analítica de Ixent és insuperable. Diu tants de dois que es queda sol, tot sol, com un mussol, sol i de dol. Ell mai s'equivoca, sempre té rao, digui una cosa o el seu contrari, tant se val ...

  Un peix | 04/06/2007, 17:14
 42. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  El PP quiere matar a una mujer (UM).Orden de alejamiento!

  Anónimo | 04/06/2007, 18:15
 43. El PP mata

  PP=Vagos,maleantes y asesinos!

  a | 04/06/2007, 18:16
 44. claro, calvo

  El Mundo ya tiene alcaldesa

  sofia | 04/06/2007, 20:23
 45. A Raül

  Compañero estudiante de piscología, antinacionalista y consecuente...

  La versión que planteas del panorama catalán me parece rocambolesca. Pretendes decir que Durán i Lleida quiere pactar con Rajoy en Madrid y con la versión CPU de ERC en Cataluña? Desde luego tiene que estar muy desesperado y algo "entonado".

  Por suerte tu análisis en otras coyunturas del pais es más afortunado.

  Es verdad que CC pacta con el PP en Canarias en aras de una continuación de la especulación, pero tu estrapolas esta versión lastimosa de partido a todos los nacionalismos.
  No estoy para hacer una defensa de los mismos. Al contrario de tu rotunda coherencia, voté al bloc no siendo nacionalista, pero apoyando a una uníon acertada de izquierdas que acabó quitándole la mayoría absoluta a Matas por 700 votos.
  Estoy de acuerdo contigo: Los partidos nacionalistas están entrando en crisis cuando ya se alzan voces, sobre todo desde la derecha, clamando por los Partidos totales a la francesa. Pero sería un error preveer que la alternativa final sería unirse a la derecha. Te digo lo mismo que te vengo diciendo en todos los comentarios. Tus comparaciones son erroneas porque supones la misma coyuntura en todas.

  Por otra parte, en el fondo de tu discurso se esconde una vieja y oxidada llave anti socialista. Esto es el demagógico razonamiento de la casa de Grosske.
  Este señor, como lider político ha hecho mucho más que miles de persona por la Izquierda.
  Para nuestra deshonra y seguramente para la de él, tenemos en la retina todos los detalles sobre la manipulación a la que fue sometido por medios de la derecha sobre su chalet. Todos sabemos los metros cuadrados que pisa y aspectos totalmente irrelevantes para la lucha socialista.
  Esta maniobra es vieja y se ampara en un cuadro de la izquierda que sistemáticamente se autoflagela con delirantes reflexiones tales como, "es lógico que los lideres de la derecha vivan en palacios regalados pero no que nosotros nos compremos una casa con una hipoteca".
  Cómo aclaración te diré que la propuesta del bloc en materia de vivienda iba dirigida a gente joven.
  Por suerte la mayoría de nosotros tenemos al enemigo bien identificado.

  Javi | 04/06/2007, 20:40
 46. A javis

  Buenas Javis, estás en lo cierto, no soy nacionalista, pero soy independentista puesto que si no hay república federal, la expresión máxima de soberania populae encuentro que es la secesión, y además, soy catalán como toda mi familia... he pasado allí media vida -x lo de que mi análisis en Catalunya es rocambolesco... no se...-, si lo dices porque escribo en castellano es porque me educaron en un colegio católico que no era muy amigo del castellano... y nunca me enseñaron a escribir bien en catalán por lo que me da un poco de vergüenza, al igual que oralmente es a la inversa (como ves escribo mi nombre con diéresis en forma de protesta, ;) )

  Xq es demagógico nombrar el chalé de Grosske? xq tb lo critica el "Inmundo"? no tengo el mismo derecho yo de decir: "Hey! el que habla de defensa del territorio y etc. vive en un señor chalé!" No es coherente, no es congruente con el discurso, y no gusta a muchos el doble rasero... pero bueno, como decíamos en la CNT cuando militaba en el sindicato "el poder corrompe, y el poder absoluto corrompe absolutamente", pero bueno, como quieras, tampoco entiendo lo de la llave anti socialista o eso...

  Tampoco se a que viene lo de los partidos a la francesa... nuestro sistema electoral aunque imperfecto como todos, dentro de lo que cabe está bastante bien, solo quería exponer mi punto de vista, xq todos parecen bastante dormidos en los laureles pensando que aunque el PSOE no gane por mayoría absoluta siempre quedarán los pactos... y no va a ser así... ojo xq la cosa va a estar jodida.

  PD: Tampoco he mencionado pactos Durán i CUP, o si?

  Raül | 04/06/2007, 21:02
 47. A Raül

  A la PD:" una CiU fuerte en Madrid le daría fuerza en Catalunya, donde una ERC que no levanta cabeza y con un partido nuevo escisión suya (el CUP) se está planteando romper el tripartito (o almenos una parte)a favor de CiU." (tu mismo)

  Te pido que des una ojeada a toda la información aportada por el dueño del blog en referencia a su chalé.

  Por cierto, en la CNT, en vez de lanzar frases hechas divertidísimas, ¿porque no reflexionabais sobre el gran favor que contínuamente le haceis a la derecha?

  Javi | 04/06/2007, 22:11
 48. A javis

  Pues si has copiado mi postdata... leela... quién se plantea pactar con CiU es ERC... o encontrarías lógica la relación sintáctica que tu propones sobre mi propia frase??

  No voy a leer más informaciones sobre el chalé de Grosske, simplemente digo que no es congruente con el mensaje que da y reduce su efectividad como lider (Wright 1996)

  Y yo ya no milito en la CNT, lo dejé hace tiempo. Soy anarquista, pero epistemológico. Y lo que dices de la CNT es una tontería, xq no le dices a los Skins Head que no votan el gran favor que le hacen continuamente a la izquierda? es una tonteria, reflexiona.

  Ahora hablan en la sexta sobre lo de los pactos miembros del PP y del PSOE, está interesante.

  Raül | 04/06/2007, 23:06
 49. De la CNT? Miscojones treintaitres.

  Conozco a unos cuantos falangistas que dicen y alardean de haber militado en la CNT.
  No os lo creais. Son ideologos fascistas bien aleccionados para crear confusión.
  En realidad son todos ideologos y militantes duros de Falage adosados al pp.
  Son su nucleo duro ideológico y de acción.
  Camaleónicos pero facilmente discernibles.
  Actuan por la tremenda y se ocultan bajo otras siglas y discursos dialécticos.
  No han cambiado nada desde la treintena del siglo pasado, ni en tácticas ni en ideología.
  Por eso mismo es tan fácil, para algunos avisados, desenmascararlos.

  LA MANO NEGRA | 04/06/2007, 23:39
 50. Ixent no diu dois

  La informació transmesa a Ixent és a partir d'un militant del Partit Comunista d'Andalusia i D'Izquierda Unida de Còrdova.
  El Partit Comunista no està per la mateixa refundació que proposen Llamazares, Cámara, y Rosa Aguilar.
  EL PCE no vol que desapareixi Izquierda Unida i allò que vol és la seva reformulació federal i republicana.
  En canvi l'equip de la presidència d'IU vol segons va explicar aquest militant una nova marca, amb continguts propers al model italià del Partito Democràtico i de caràcter ecopacifista (És clar que a Itàlia no hi ha el PSOE, ni la relació de forces hi té absolutament res a veure).

  Qui no coneix els problemes interns d'Izquierda Unida és perquè és un ignorant, i sembla que la situació de la mateixa, després de molts anys de desequilibris és molt mala de mantenir.Els enfrontaments a Astúries, Salamanca, etc, en parlen..Es tracta més d'una unitat de conveniències que d'una unitat ideològica.
  El PCE, per exemple, no està a favor d'experiències com el BLOC, com no està a favor d'experiències amb Aralar, sinó per la marca Izquierda Unida.

  Però no tot és una lluita entre l'aparell de Llamazares i el de Frutos i Alcaraz, hi ha també altres sectors que no són ni dels uns ni dels altres i cap a aquests sectors va dirigida la formulació d'un Front d'Esquerres de Nines Maestro, el Corrent Roig, el PCPE i altres.

  A més aquí teniu el que deia El Pais de 28 de Maig.

  "Los problemas internos de IU tuvieron su máxima expresión en la elaboración de las candidaturas de Madrid, donde una parte de los militantes consideraron que las candidaturas eran ilegítimas. La impugnación de las mismas fue aceptada y finalmente los puestos fueron repartidos ente dos sensibilidades. Si Sabanés ha repetido como candidata ha sido gracias a esa impugnación. Ha frenado la caída de IU, aunque el avance del PP hace imposible repetir la fugaz alianza de 2003.

  Tras las elecciones, cabe esperar a ver qué da de sí la anunciada "refundación" de IU que ha propuesto Llamazares. El coordinador dijo que espera que el Partido Comunista participe de forma activa y constructiva en este proceso, del que no ha dado detalles. El PC ya ha expresado públicamente su desconfianza respecto a este proyecto."

  LBC | 05/06/2007, 08:34
 51. Ixent no diu dois

  La informació transmesa a Ixent és a partir d'un militant del Partit Comunista d'Andalusia i D'Izquierda Unida de Còrdova.
  El Partit Comunista no està per la mateixa refundació que proposen Llamazares, Cámara, y Rosa Aguilar.
  EL PCE no vol que desapareixi Izquierda Unida i allò que vol és la seva reformulació federal i republicana.
  En canvi l'equip de la presidència d'IU vol segons va explicar aquest militant una nova marca, amb continguts propers al model italià del Partito Democràtico i de caràcter ecopacifista (És clar que a Itàlia no hi ha el PSOE, ni la relació de forces hi té absolutament res a veure).

  Qui no coneix els problemes interns d'Izquierda Unida és perquè és un ignorant, i sembla que la situació de la mateixa, després de molts anys de desequilibris és molt mala de mantenir.Els enfrontaments a Astúries, Salamanca, etc, en parlen..Es tracta més d'una unitat de conveniències que d'una unitat ideològica.
  El PCE, per exemple, no està a favor d'experiències com el BLOC, com no està a favor d'experiències amb Aralar, sinó per la marca Izquierda Unida.

  Però no tot és una lluita entre l'aparell de Llamazares i el de Frutos i Alcaraz, hi ha també altres sectors que no són ni dels uns ni dels altres i cap a aquests sectors va dirigida la formulació d'un Front d'Esquerres de Nines Maestro, el Corrent Roig, el PCPE i altres.

  A més aquí teniu el que deia El Pais de 28 de Maig.

  "Los problemas internos de IU tuvieron su máxima expresión en la elaboración de las candidaturas de Madrid, donde una parte de los militantes consideraron que las candidaturas eran ilegítimas. La impugnación de las mismas fue aceptada y finalmente los puestos fueron repartidos ente dos sensibilidades. Si Sabanés ha repetido como candidata ha sido gracias a esa impugnación. Ha frenado la caída de IU, aunque el avance del PP hace imposible repetir la fugaz alianza de 2003.

  Tras las elecciones, cabe esperar a ver qué da de sí la anunciada "refundación" de IU que ha propuesto Llamazares. El coordinador dijo que espera que el Partido Comunista participe de forma activa y constructiva en este proceso, del que no ha dado detalles. El PC ya ha expresado públicamente su desconfianza respecto a este proyecto."

  LBC | 05/06/2007, 08:34
 52. A la mano negra

  Yo Falangista? de qué? por haber militado en la CNT? por ser anarquista epistemológico? por no militar ya? anda ya... XDD

  Raül | 05/06/2007, 09:51
 53. bostezo total

  Miquel López Crespí es muy prolífico, os habeis percatado? Conocéis a álguien puede pasar del primer párrafo? Me aburro sólo de pensarlo.
  Qué intelectualidad esta! no hay quién pueda!

  adicta al texto de calidad, más que de cantidad | 05/06/2007, 11:17
 54. A adicta

  Si no sabes leer, a la escuela que es pública i gratuita que desde la pereza mental no se transforma la sociedad.
  Carlos Marx no dijo algo así como "Burros de todo el mundo uníos"

  LBC | 05/06/2007, 15:15
 55. A LBC

  Además de leer, sé separar el grano de la paja. Es contrarevolucionario del todo es no usar puntos y aparte.
  Hay autores de los que no me atrae ni el fondo, ni la forma.
  Cada una es cada una.

  adicta al buen texto | 06/06/2007, 08:18
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS