Administrar


Estadisticas de visitas

PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

grosske | 30 Maig, 2007 05:55

Es complicat saber el que passarà durant les properes setmanes en matèria de pactes però és més fàcil saber el que és molt dificil que passi. Per exemple:

1.- Es molt dificil que no hi hagi pactes i que el PP governi en minoria a Palma. Consell i Govern.La raó és que UM vol exercir poder i té en el poder el seu principal mecanisme de supervivència

2.- La Presidència del Govern està tancada per a UM. Les altres illes - d'un i altre partit - no ho tolerarien

3.- Nadal té pràcticament impossible ser batle.

Per al PP, suposaria sacrificar na Cirer - una candidata que ha tornat treure un 46% dels vots (dos punts més que Fageda el 99) -  i crearia  una avaria interna i amb el seu electorat d'imprevisibles dimensions

Per a l'esquerra, hi ha una dificultat doble. Pel que fa al Bloc, perquè ja hem manifestat la nostra posició mesos abans de les eleccions. Igual passa amb el PSOE: votar en Nadal com a batle significaria que n'Aina Calvo  començàs la seva trajectòria municipal desdint-se en un tema sensible com aquest i, probablement, una hipoteca important per al seu futur electoral   

 

Comentaris

 1. sobre els pactes

  crec que oblides alguns aspectes interessants,

  a) a molts municipis la llista d'UM ha pujat de forma significativa i també te la paella pel mànec. però als pobles, on quasi tothom es coneix, els odis africans entre components de les candidatures d'UM i PP s'ha posat molt de manifest, sobretot gràcies a la "Nueva Mallorca" que en els darrers mesos ha fet de bombero pirómano. com exemple, Campos. di als d'UM, que fins i tot els han acusat de robaporcs, que pactin amb el PP.

  b) Consells de Menorca i d'Eivissa (pendent del CERA) en mans de la esquerra. això pot provocar que un govern d'en màtigues no aprovi un pressupost en quatre anys.

  c) fins ara, si no m'equivoco, ningú d'UM ha començat a desfilar dels jutjats. no se que podria passar a partir del 16 de juny.

  d) el pacte de carreteres no s'ha signat. dels pactes dependrà, possiblement, el seu contingut final.

  e) UM ha de consolidar el seu sol electoral aquesta legislatura. el PP ha observat que amb atacs no aconsseguirà diluïr-la. que es prepari, doncs, si pacten, a la estratègia contrària. d'aquesta manera, quina diferència hi hauria en els seus discursos?.

  així i tot, no m'ho creuré fins que no ho vegi amb els meus propis ulls.

  finalment, estic content de que el Bloc hagi aguantat a nivell de Mallorca i Parlament. penso que heu fracassat a Palma, i que s'hauria de posar de manifest l'assumció de responsabilitats per part d'algú.

  així i tot, una decissió com la de formar el Bloc s'ha de valorar després d'un llarg recorregut, que francament, dessitjo que sigui possitiu.

  gabriel | 30/05/2007, 07:21
 2. Autocrítica

  On està la teva autocrítica? Ets un "vividor" de la política, sense cap tipus de complexe per apoltronar-te 4 anys més.

  Vividor | 30/05/2007, 08:05
 3. Buen analisis

  Es un muy buen analisis grosske. Tambien se percibe la perdida de poder de Jaume Matas dentro de su partido, los exitos tanto de Rotger en Inca y Delgado en Calvia hacen mas visible su fracaso. De entre estos dos saldra el sustituto de Matas que es evidente que muestra un importante desgaste. De estos dos depende que UM se encuentre comoda o incomoda. si se impone en el PP el estilo de Delgado caciquil,anticatalan, declarado enemigo de la normalización lingusitica, espanyolista y sensible a los planteamientos ultracatolicos y del Opus dei entonces la salud del pacto entre PP-UM sera precaria y perjudicaria a los dos partidos. UM no soporta a Delgado y esta claro que los proyectos faraonicos de este ultimo en Calvia que supondrian la destrucción de extensas areas de alto valor paisajistico, se encontraran con la frontal oposición de la izquierda que encontraria a UM como aliada en su particular enfrentamiento con Delgado. En cambio con Rotger,que represetna a la derecha mas civilizada y Europea el pacto PP - UM seria mucho mas comodo para ambos. En Mallorca ahora mismo los problemas los tiene la derecha y aunque no lo parezca son graves. Una derecha que ya no es monolitica. El actual PP es incapaz de fagocitar a una UM que ha crecido mucho. Por otro lado dentro del PP tarde o temprano se enfrentaran el modelo ultra de Delgado con otro mucho mas moderno y progresista que defiende Pere Rotger. Y donde queda Matas ????. Pues como siempre, por donde sople el viento. Pero esta muy debilitado. Ante este panorama a la izquierda no le conviene pactar con UM, le basta esperar y hacer una buena oposición y dentro de cuatro años gobernar sin necesidad de UM

  Murex | 30/05/2007, 08:14
 4. Esperar

  Esperau, esperau...

  Esperanceta d'altres esperes | 30/05/2007, 08:25
 5. jo flip!

  murex, a tu qui et paga, en delgado o en rotger?

  gabriel | 30/05/2007, 08:33
 6. El BLOC ha de reflexionar seriosament

  Jo sóc pessimista i no acab de veure clar la possibilitat d'un nou Pacte de Progrés. La raó és el mal rotllo entre UM i BLOC.

  Crec que, sobretot el BLOC, hauria de reflexionar sobre quin és el seu paper a partir d'ara en la política balear. I d'això depèn que avui per avui el PP segueixi governant aquesta terra.

  Bernat | 30/05/2007, 08:34
 7. Buen cronista/pésimo político

  Eber me encantan tus crónicas, podrías incorporarte al staff de Serra como hizo Pere Muñoz.

  Creo que ha llegado la hora que gente como tú y como Matas se vayan ya de la actividad política. Estáis muy quemados.

  Viva la Nueva Mallorca de Delgado...Viva la gente sin complejos

  Dolors | 30/05/2007, 08:45
 8. los dos

  "gabriel | 30/05/2007, 10:33
  murex, a tu qui et paga, en delgado o en rotger?"

  Los dos, me vendo a cualquera de ellos. no te jode.

  Murex | 30/05/2007, 08:45
 9. Darrera Hora

  Segons Gara, en Mates s'ha afiliat a ANV, vegent les possibilitats de futur.

  Izaskun | 30/05/2007, 08:56
 10. por dinero baila el perro

  murex, ets un troll

  gabriel | 30/05/2007, 09:09
 11. a Dolors

  Dolors Rosa Estarás ha sacado menos votos en Mallorca que Matas, si hubiera sacado los mismos serçia presidenta del consell. Cirer tres cuartos de lo mismo, menos que Fageda que defiende los pactos con UM. La nueva Mallorca esta muerta antes de haber crecido, así que antes de dedicarte a enterrar políticamente a los miembros de otras formaciones como el que escribe este blog, hazlo con los tuyos. Siento joderte pero Matas y su vieja Mallorca parece que en la isla han funcionado mucho mejor. Ya te lo advertí votar a Estaras era apoyar el pacto PP-UM si este llegaba a producirse, pero claro tu no puedes alejarte de la línea editorial de quien te paga, que por cierto parece ser que tiene sus días contados.

  anonimo | 30/05/2007, 09:33
 12. a Dolors

  Dolors Rosa Estarás ha sacado menos votos en Mallorca que Matas, si hubiera sacado los mismos serçia presidenta del consell. Cirer tres cuartos de lo mismo, menos que Fageda que defiende los pactos con UM. La nueva Mallorca esta muerta antes de haber crecido, así que antes de dedicarte a enterrar políticamente a los miembros de otras formaciones como el que escribe este blog, hazlo con los tuyos. Siento joderte pero Matas y su vieja Mallorca parece que en la isla han funcionado mucho mejor. Ya te lo advertí votar a Estaras era apoyar el pacto PP-UM si este llegaba a producirse, pero claro tu no puedes alejarte de la línea editorial de quien te paga, que por cierto parece ser que tiene sus días contados.

  anonimo | 30/05/2007, 09:33
 13. Problemes del Bloc

  El BLOC ha perdut les eleccions. Quina és la solució ?

  Per Llorenç Buades Castell

  El BLOC tal com s’ha construït ha fracassat. No es poden amagar els mals resultats, ni adornar amb històries poc convincents que es fabriquen per part de les direccions polítiques per tal d’assegurar la supervivència en els càrrecs.
  La responsabilitat del fracàs del BLOC és de les seves direccions polítiques,que han bastit una entitat amb una estructura piramidal fonamentada en el repartiment de càrrecs.
  El Bloc ha minvat considerablement el nombre de càrrecs públics electes: davalla de 15 a 9:
  Ha perdut sis dels quinze càrrecs públics institucionals que tenia (5 diputats + 5 consellers + 5 regidors a Palma).
  Se'n queda 9 (nou) solament (4 diputats + 3 consellers + 2 regidors a l'Ajuntament de Palma).
  El BLOC PER MALLORCA al Parlament:
  · Ha perdut un diputat. Dels 5 que hi tenia, s'ha quedat amb 4
  · No ha sumat els vots que havien fet anteriorment els 4 partits que l'integren
  · No ha aconseguit llevar al PP la possibilitat de governar
  El BLOC PER MALLORCA al Consell:
  · Ha perdut dos consellers. Dels 5 que hi tenia, s'ha quedat amb 3.
  · No ha sumat els vots que havien fet anteriorment els 4 partits que l'integren
  · No ha aconseguit llevar al PP la possibilitat de governar
  El BLOC PER PALMA a l'Ajuntament:
  · Ha perdut tres regidors. Dels 5 que hi tenia, s'hi ha quedat amb 2
  · No ha sumat els vots dels seus partits: no solament no ha sumat els vots que feren els 4 partits l'any 2003, sinó que n'ha restat un bon grapat de milers
  · No ha servit per llevar la majoria del PP a Cort: és clar i evident que qui la hi ha llevada no poden ser aquells partits polítics (BLOC) que, lluny de guanyar-ne qualcun, n'han perdut tres, d'escons
  · Ha engreixat UM: els vots que no ha obtengut el Bloc no solament han servit per engreixar PSOE i l’abstenció, també han engreixat UM on han anat a parar bona part dels vots d'antics votants d'algun dels partits del Bloc
  · Ha contribuït al manteniment de la dreta a Cort: en perdre vots dels seus propis partits -nacionalistes!- i fer-los anar cap a UM

  Per què ha fracassat el BLOC ?

  Tots i totes entenem que la unitat de l’esquerra és necessària , però també és necessari que que les persones que la fan possible tenguin un projecte polític comú i un programa assolible pel conjunt de les que posen en marxa el projecte.
  Aquest projecte comú ha fallat per la seva concepció piramidal i perquè la transversalitat que ha de tenir una esquerra al dia d’avui no hi és en el pensament de les bases dels diferents partits que integren un BLOC bastit des de l’oportunisme de les seves direccions.
  Les persones que es mouen en la base social d’Esquerra Unida són republicanes espanyoles i són poques les persones que comparteixen el criteri de la lluita per la llengua, l’autodeterminació, i encara menys un projecte independentista com pugui tenir Esquerra. Cap d’aquests elements és prioritari per a la base social d’Esquerra Unida.
  La base social d’Esquerra Unida és més propera al PSOE que al PSM o a ERC. Les diferències amb el PSOE es refereixen a les pràctiques en relació a qüestions socials com puguin ser les contrareformes laborals, però l’evolució d’Esquerra Unida cap a la dreta i l’acceptació cada vegada major de les reformes laborals fa que les distàncies entre EU i PSOE siguin menors.
  La prioritat per la llengua , la cultura i els drets nacionals és el fonament de la base social del PSM i d’ERC. Entre el PSM i ERC hi ha més diferències en les direccions que en les bases. Aquesta divisió es fonamenta en l’aliança del PSM amb CIU i ,en que el PSM ha volgut sempre monopolitzar l’espai del nacionalisme a les Illes Balears i impossibilitar altres opcions possibles com l’existència d’Esquerra. D’altra banda, les distàncies entre la part del PSM que ha derivat en Entesa són molt menors amb UM que amb EU i Verds, com s’ha demostrat. I encara queden moltes persones al PSM més properes a UM que a Esquerra Unida, i així ho demostra la pressió existent en bona part de les bases pels pactes amb Unió Mallorquina. Aquest fet il·lustra que les qüestions socials passen a un segon plànol en la valoració de la base social del PSM i que fins i tot la qüestió territorial, que seria el punt més fàcil d’assolir en comú per les diferents formacions que integren el Bloc podria ser moneda de canvi per tal d’arribar als pactes.
  Les diferències en les bases socials dels diferents partits són fonamentals per entendre que una part dels votants i jo diria també que antics quadres d’Esquerra Unida ha fet opció pel PSOE i per la CTD del castrista Tomeu Sancho.
  El BLOC és un pacte incoherent perquè no surt de la base. Aquesta incoherència s’expressa en que a molts de pobles no ha existit cap voluntat d’unir-se fins a l’absurd de que persones que competien als pobles anaven en les mateixes llistes al Consell o al Parlament.
  Aquest fet, absurd, significa que ni les bases dels partits assoleixen la voluntat de les seves direccions, ni tampoc les seves bases electorals.
  En l’espai polític actual és molt més fàcil articular una formació política al voltant del PSOE, EU,Verds, que l’actual configuració del BLOC, perquè allò que més trenca el BLOC és la diferència de projecte nacional. El cas d’ICV-Verds, com a complement del PSC és l’exemple més clar. La possibilitat d’unir ICV-Verds amb ERC és tan difícil com el que s’ha volgut fer aquí amb el BLOC.
  Seria desitjable el creixement d’ aquesta transversalitat que volen projectar les direccions del BLOC, però ara mateix les seves bases militants i electorals han d’escurçar moltes diferències.
  Ara mateix la lògica dels espais electorals a Mallorca es determina per dues realitats diferenciades, EU-Verds i PSM-Esquerra. Al voltant d’EU i Verds encara hi ha dos element minoritaris de fragmentació: els anticapitalistes residuals encara presents dins Esquerra Unida i que no volen cap pacte amb la dreta, es digui UM o PP, i els Verds més fonamentalistes que coincideixen per diferents raons amb els anticapitalistes en aquest aspecte.
  Dins el PSM i ERC, que poden compartir l’espai socialdemòcrata en comú i majoritari dins Esquerra Unida, i ha un element pertorbador,UM que ara mateix és un element prou atractiu per aquells i aquelles que volen fer el viatge cap al centre.
  Aquestes diferències han de sortir a escena en el període que s’obri ara, i de la seva resolució dependrà el futur de l’esquerra.
  http://www.nodo50.org/ixent/index.htm Web Ixent (L´Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)

  Ixent | 30/05/2007, 10:01
 14. GROSSKE DIMISSIÓ!

  Eberhard, dimiteix!

  Votant del Bloc | 30/05/2007, 10:38
 15. M'estimo més un acord inicial PP-PSIB

  I no és broma, ni sóc d'El Mundo (diari coherent i en possessió de la veritat, com tots sabem, l'Eber inclòs) ni un furibund antinacionalista.

  Em refereixo a un acord de principis, sense pactes concrets, dirigit a recuperar la proporcionalitat de les quotes de poder a les institucions.

  Que UM pacta amb el PP o el PSIB? bé. Però UM tindria el paper correspondent al seu pecentatge de vots. Que governi el primer o segon més votat, amb o sense pactes; però no la quarta força.

  Si UM veu que els dos grans es posen d'acord en no cedir als xantatges de repartir cadiretes, la situació es normalitzarà. I Munar negociarà basant-se en la seva força real, sense apoiar-se en el millor postor.

  En cap cas parlo d'un pacte PP-PSIB per a governar cap institució. El PP estaria disposat, i no és broma: té molt més a perdre (Govern, Consell i Cort), i el PSIB ja ha guanyat (té tres consells).

  Des de llavors, el debat polític estaria molt més normalitzat. I el nacionalisme mallorquí (UM, PSM, ERC i Entesa) es veuria forçat a unir-se davant la necessitat de sobreviure fora del control directe de cap institució.

  Au, ara digueu-me de tot, jeje

  Manel | 30/05/2007, 10:52
 16. PP-PSIB/PSOE

  Un pacte PP/PSIB-PSOE seria lo mes desitjable per aquesta terra. Amb la minima crispacio possible y amb un enteniment minimament viable, a més aixi la "todopoderosa" UM y l'agónic BLOC desapareixerien del mapa electoral, y d'aqui a 4 anys, marcadors a cero y a disputarse la victoria.

  Ciudadano | 30/05/2007, 11:24
 17. UM

  UM no desapareixerà

  Per sort

  mallorquí | 30/05/2007, 11:41
 18. Re: PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

  Demasiados trolls circulan por aquí pidiendo dimisiones sin estar legitimados para ello y poniendo de manifiesto que no están acostumbrados a militar en partidos cuyo funcionamiento interno es democrático y por consiguiente las dimisiones de los candidatos elegidos en asamblea también se deciden en asamblea. Que se vayan a sus respectivos partidos a pedir responsabilidades.

  A diferencia de ellos y como cualquiera que haya apostado por el Bloc yo también estoy fastidiado por los resultados de Palma pero creo que hay otras cuestiones a considerar

  Nadie ha mencionado aquí la campaña mediática que tuvo que sufrir el candidato a Palma y que en un partido sin los recursos económicos de UM puede tener efectos mucho más devastadores , durante más de dos meses se han estado sufriendo ataques que, me consta personalmente ,en algunas ocasiones han surtido los efectos deseados. A mi y a muchos nos hubiera gustado otro candidato pero la cuestión es que este era el mejor posible y así se decidió y se votó. He echado de menos ese argumento cuando se hablaba de los resultados
  y sólo se referían al efecto “Aina Calvo” parece que El Mundo sólo se dedico a atacar a MAM y a nadie más, los militantes y simpatizantes también hemos tenido que aguantar toda esa porquería.

  Para colmo desde ayer estoy escuchando comentarios y rumores por parte de gente de uno de los partidos integrantes del Bloc criticando a esa persona y culpándola directamente del fracaso. Ya empezamos mal, chorradas y peleas internas ante el primer “ fracaso” de una formación nueva que si se pretende que tenga futuro y se consolide es a base de mantenerse unida. Un poquito de por favor y más responsabilidad ,a todos nos escuecen las heridas pero si empezamos así apaga y vamonos, el Bloc tendrá menos futuro que Schwazzenagger bailando el lago de los cisnes .
  Particularmente y ya se que mi opinión puede resultar un poco pesimista no soy partidario de continuar con el experimento, visto que ante el primer tropiezo empiezan las disensiones internas no creo que parte de los socios tengan una actitud leal y que inspire confianza, pero estaremos a lo que se decida en las asambleas como siempre.

  jose | 30/05/2007, 11:43
 19. PP-PSIB

  M´encanta veure qué no estic tot sol amb lo que vaig dir ahir al post anterior, pacte PP-PSOE, mínima crispació, repartició de responsabilitats coherent, i UM sense poder, qué si en Grosske encerta -i en aquestes altures ja tots ho dubtam-, i el poder és on s´aferra UM per sobreviure, sense aquest no sobreviuria altres eleccions, fent posible a les següents un govern plenament d´esquerres PSIB-Bloc.

  Aish... | 30/05/2007, 11:48
 20. Unaltre observació...

  M´oblidava: allà a on hi ha un PSM fort, no hi ha apenes UM, mirau el cas d´Esporles 2003: PP 4 PSM 4 PSIB 2 UM1; 2007: PP 5 PSM 5 PSIB 1; PSM era la segona força municipalista i ara casi s´ha extinguit... per al PSM ha estat mortal unir-se al Bloc, unaltre de les claus del "pseudotriompf" d´UM.

  Aish... | 30/05/2007, 11:51
 21. campanya d'intoxicació

  molt de troll de la "nueva mallorca"

  feis ganes de riure amb això del pacte PP-PSIB

  no recordeu que el PSIB-PSOE es l'amic dels etarres, el partit que romp espanya, que han venut Navarra a Euskadi, que es el partir del "paro, corrupción y despilfarro", etc, etc, etc,....

  si sereu hipòcrites!

  gabriel | 30/05/2007, 12:01
 22. La Nueva Mallorca en forma

  Ni Estarás, ni Cirer está muerta...el único es Matas CULPABLE del fichaje de Janer, del PUTO CAT, del desastre de Andratx, del desastre de Son Espases, del Palassete, de las lista autonómica infumable....éste es el que se tiene que ir

  Dolors | 30/05/2007, 12:11
 23. Incògnites

  Atenció cavallers
  Això quedarà així:
  El Govern en mans del PSOE i UM, per protegir a na MAM dels possibles escandols (amb la seva condició de parlamentaria).
  La presidència del Govern pel PSOE, i UM amb varies conselleries.
  El Consell pel PSOE i el BLoc per menjar-se el "marrón" de l'urbanisme i que UM no tengui cap culpa del desastre que faran (perquè ho voldran prohibir tot i armaran un bon kko).
  L'ajuntament de Palma pel PSOE, BLOC i UM amb la batlia per UM.

  Missatge per IB3 i TVM en relació al seu comportament la nit de les eleccions:
  La mateixa PORQUERIA i els comentaristes polítics que hi havia a totes no són més que BUFONS DEL REGNE DE MALLORCA
  (UNS MOLT MÉS BUFONS QUE ELS ALTRES,PERQUE S'ENTRENEN TRES DIES PER SETMANA)

  La conciència | 30/05/2007, 12:12
 24. Dimisión

  Eber, quién va a asumir la responsabilidad política del batacazo del Bloc en Palma????

  Dolors | 30/05/2007, 12:13
 25. divisió al PP

  que el PP es divideixi en dos i cada un quedarà al seu lloc

  anonim | 30/05/2007, 12:32
 26. El beneficio

  No sé porque en estas islas siempre nos toca un gobierno contrario al central, con el consiguiente perjuicio económico en inversiones.

  Por una vez existe la posibilidad de coincidencia, y UM ya avisa que quiere compromisos por parte de Madrid:
  UM pretende que Zapatero se implique para pactar con el PSOE

  ¿Sería posible que los políticos locales miraran el beneficio de los habitantes de Balears e hicieran un esfuerzo por entenderse?

  Algunos pretendemos que nuestro voto sirva para mejorar las islas, y para eso hace falta el dinero de Madrid ¿no?

  Nando | 30/05/2007, 13:05
 27. El BLOC ha de triar endavant

  Som dels qui pensa que ara és hora de fer una oposició constructiva i fiscalitzadora del nou govern pp-um en aquesta terra. És hora de quedar a l'oposició. Ja sé que és la nostra particular travessia del desert, però trob que en podem treure més rendiment que fins ara. Pensau que encara que les direccions del pp i d'um tenguin un pacte de ciment entre elles, les bases s'odien, i això a vegades repunta per amunt. Una legisladura plena de marrons m'estim més que l'hagin d'aguantar ells que no nosaltres. És més, per ventura podriem guanyar certes votacions claus, tal com ha passat ara amb l'edifici de GESA!!! Trob que els nostres líders haurien de fer un referendum intern amb la militància del BLOC per veure que se'n pensa d'això. Els que no volem pacte som majoria. Un nou pacte de progrés seria molt difícil de dur...

  Per altra banda, i en clau interna, sé que correspon a la gent d'EU decidir sobre el futur de Grosske, però el fet és que qualque cosa haurà de passar, confii amb els meus companys. En tot cas, a jo personalment, na Nanda no és santa de la meva devoció, ans al contrari, no la trob una gran oradora precisament, per molt que sigui molt fenera!!!!

  Pesemero | 30/05/2007, 13:06
 28. Re: PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

  Dolors como explicas que Matas haya sacado más votos que Estarás y (proporcionalmente) que Cirer, tanta autocritica que pides para otros y tu no te enteras. Cuando la nueva Mallorca pacte con UM espero quew te pases toda la legislatura vomitando .
  De acuerdo con pesemero en lo de dejar a UM en la oposición .

  anonimo | 30/05/2007, 13:19
 29. Aquí jugam tots.

  Estic d'acord amb Manel i d'altres com a punt de partida. Encara que pugui fer pudor. I no som antimallorquí. Al contrari, el que ha contribuit a destrossar Mallorca ha estat UM i na MAM. I ara és de vacances al Carib. O sigui, a damunt pitorreo. Doncs si voleu veure diarreas per Cancún recolzau aquesta proposta.
  L'únic problema que hi veig, és que aquesta proposta de l'extrema dreta va de farol. A l'hora de posar els papers a damunt la taula, el PP es faria enrera.
  PD. Un punt fonamental per aquest pacte hauria de ser canviar la llei electoral per suprimir el vot de persones amb més de deu anys de viure a l'estranger.

  sense nom | 30/05/2007, 13:22
 30. Com la maionesa quan es "tria"

  El bloc s'ha "triat", com la maionesa quan no surt, o sigui, que no pot "tirar" endavant. No arriba mai a port!

  Divertit | 30/05/2007, 13:33
 31. BLOC sí!

  Som un típic ex-abstencionista d'ideologia més aviat llibertària però amb els peus a terra, que vota desde aquelles el·leccions que van acabar en Pacte de Progrés. Mai he militat a cap partit, i l'únic que he tingut sempre clar és que MAI votaré ni al PSOE ni, per descomptat, al PP. El Bloc es la meva opció natural, ja que uneix la sensibilitat social d'esquerres, la defensa de la nostra cultura, l'ecologisme, etc... Si no hi fos, potser ni m'hagués molestat en anar a votar. Com jo hi ha milers de persones, i em consta

  Els dirigents del Bloc heu estat molt valents. Heu fet el que era necessari, tot i sabent que vos la jugaveu a les urnes i que hi hauria escampada tan a EU-eV com a PSM (no crec que a ERC això li preocupés tant). De fet, el que hi ha hagut ha estat una "depuració" en el millor sentit. Els votants de PSM que eren nacionalistes però no d'esquerres han migrat a UM, i gran part de la base d' EU s'ha distanciat de la defensa de la nostra cultura o a optat pel "vot util" en ares d'un efecte Calvo però també de l'efecte ZP. I fins i tot de l'efecte Armengol (el pobre Antich en te poc, d'efecte).
  Ja està bé. El que hi ha és, doncs, una reordenació de forces a Balears.

  El vostre es un projecte jove. Vos acabau d'estrenar, apenes manejeu pressupostos, patiu una persecució mediàtica...peró sou la tercera força. No perdeu, ara, la il·lusió, tirau endavant. L'objectiu ha de ser, ara, aconseguir un diputat a Madrid pel Març. Els que marxen, ja tornaran si volen. Continuau amb aquest viatge cap a una esquerra social i nacionalista, continuau amb l'ecologisme, continuau atreguent a la gent jove, als sectors més àcrates però compromesos. Consolidau-vos, confiau uns amb els altres, en definitiva, heu de ser un BLOC . Endavant!

  MSM | 30/05/2007, 15:26
 32. A la deriva vamos

  El problema del Bloc es que los que están arriba no van a ceder el asiento bien pagado de las instituciones a los que de verdad trabajan en los partidos y para los partidos, a decir verdad, corre más la sangre en los partidos mayoritarios que en los pequeños, se exigen más responsabilidade, se pelean más las listas, hay más renovaciones etc, etc. Grosske se autoidolatra y exige a las bases que le idolatren también, él nunca se equivoca, (y que asco dan aquellos que hasta les ríen las gracias en el bloc sobre su vida sexual, sorteos de huevos y chorradas varias, a lo mejor, para ver si pillan algunas migajas, dejadme deciros que ya las tienen repartidas niños y niñas), la izquierda unida Balear, a la deriva total, en su intento de sobrevivir ha creado su secta, a su Dios y en su caída libre, en un último estertor para sobrevivir fagocita todo aquello que ve: verdes, nacionalistas de izquierdas, independentistas, el creciente movimiento republicano, etc, etc. Los que somos de izquierdas realmente no merecemos esto, más democracia en el Bloc, gente intelectualmente más preparada llevando a cabo proyectos y buenos candidatos o a la ruina total. PD: UM fora de les institucions!

  Playstation3 | 30/05/2007, 16:28
 33. zero PPatatero

  eivissa es del poble, eivissa es nostra.

  màtigues, si governes, no aprovaras ni un pressupost!!!

  Ramon d'Ullastret | 30/05/2007, 16:31
 34. Endavant BLOC!

  Endavant les atxes BLOC! Ànims!

  Peret | 30/05/2007, 17:23
 35. La desfeta

  Abans d'una setmana, els integrants del Bloc, es treuran els ulls.
  Només cal escoltar les bases nacionalistes del PSM i l'imposibilitat dels seus dirigents de controlar-les.
  El partit ha quedat desfet i l'experiència del Verds, voltetja com un falcò sobre la consciència del nacionalisme d'esquerres a Mallorca.

  Raimundo Lulio | 30/05/2007, 18:19
 36. Opción Tierra

  Ni segundo cinturón,ni Son Espases!

  Anónimo | 30/05/2007, 18:26
 37. Recordant 1

  A M. Rossello i laseuplenadous

  XYZ | 28/06/2006, 21:10
  No conec als de UM (sí a un "parell" del PSM), emperò dir que UM són 4 socis/amics que es reuneixen per repartir-se doblers i que NO tenen res de nacionalistes, és tant com dir (al meu parer) que els de EU són 4 comunistes que s'han canviat el nom , que els Verds són 3 de locos de greenpeace que tenen un xalet a vorera de mar (i a primera línia), que els del PSM són el 2 ricatxos dels pobles que es dediquen a l'especulació inmobiliària venent finques als alemanys, i ja no m'atreveixo a dir lo que són els de ERC. Per favor! siguem una mica seriosos. Et pot agradar o no UM, emperò no pots negar que ara per ara és l'únic amb sentit nacionalista. I com bé interpreta en Grosske, crec que entra dins la normalitat que molts descontents del nacionalisme (que no socialisme) psmero se'n vagin a UM. La part nacionalista els pesa molt més que la part d'esquerrisme

  XYZ | 30/05/2007, 19:36
 38. Que va!!

  Avui m´he topat amb uns col·legues i m´han dit: "el bloc ha estat un desastre, treïen més vots per separat", el Bloc ha estat un desastre gran!!! el PSM era la segona força municipalista i ara no es res!!!! si comencen ara, es reformen, quatre anys són més que suficient com per reafirmar el partit i ser el que foren, UM estirïa perdut si en els seus feudos reapareguès un PSM enfortit! endavant PSM!

  Que torni el PSM | 30/05/2007, 20:25
 39. Per a Dolors o millor Dolores

  Els blogs estan oberts a tothom i en el teu cas també i m'agrada veure els punts de vista de tot el ventall ideològic. Pel que he pogut llegir de tu i dim-ho si m'equivoc ets votant del PP i més del nucli dretà.

  M'agradaria fer-te uua pregunta. Perque demanes la dimissió d'en Eberhard? Si se supossa que ho fa tant malament i el Bloc es un partit radical etc etc ja te va bé que hagin tret mal resultats o no ? Com més malament ho facin millor. Però entent-me un votant del bloc en sa vida votara PP, per tant l'unic que podeu fer es llevar vots al PSOE i a UM i com es pot veure en les darreres eleccions en general no ho heu fet.

  Si n'Eberhard s'en va votarás BLOC? jeje. Demana responsabilitats al teu partit i no els dels altres.

  I endavant a les generals units i possam un ciutadà balear que lluiti per les illes com quasi va passar amb en Bernat Joan llastima del efecte 11-M.

  P.D: Segueixo pensant que a EU s'hauria d'incorporar gent nova i jove.

  Biel | 30/05/2007, 21:01
 40. MÉS BLOC

  És interessant comparar l'evolució del vot a Mallorca des de 199 fins a 2007. Les conclusions són sezilles:

  - El PP ha pujat dos punts, de 44,5 a 46,6
  -El PSOE sis punts i mig, de 23,1 a 29,6
  - Els partits que formen el BLOC han perdut més de vuit punts percentuals. Baixà més entre 1999 i 2003, que entre 2003 i 2007
  - UM ha perdut 0,7 punts, passant de 9,1 a 1999 als 8,4 de 2007

  (Perdonau la meva ignarància però no he estat capaç d'annexar el gràfic que havia fet)

  Tot plegat confirma una tendència clara: el PSOE puja per l'esquerra, quan creix ho fa sobre els vots dels esquerrans (PSM i EU). Pareix que el BLOC com estratègia defensiva front a aquesta tendència ha funcionat.

  Per altra part, l'estabilitat d'UM no pot ser conseqüència de la minva del BLOC, de fet si hi haguès trasvas s'hauria incrementat considerablement.

  Per tant, i a partir d'aquestes dades, pareix que hem de reforçar el BLOC, convertint el que ha estat un projecte resultat d'una estratègia defensiva, en una aposta de futur.

  Per altra part, si el PSOE vol posar-se a nivells "normals", al mateix nivell que al conjunt de l'estat, no li resta més que creixer pel centre. La qual cosa ens afavoreix.

  Per acabar, no crec que ara sigui el moment de parlar de la continuitat o no del projecte. Ara és moment d'analitzar fredament les dades i prendre les decisions en fred.

  Particularment, consider que ja basta el que ens entimen els altres, com per que nosaltres mateixos ens tirem els "trastos" pel cap.

  Què tal si començam a preparar la campanya de les properes generals? El PP i el PSOE ja han començat, i són ells els que de moment guanyen les eleccions. Ben segur que si mostram divisió no farem res.

  miope | 30/05/2007, 21:21
 41. Chipum

  Crec que tindrem Matas i Munar per estona,

  http://www.youtube.com/watch?v=TWoe6bWNM5A

  almenys ens divertirem amb les paròdies

  Manel | 30/05/2007, 22:02
 42. Re: PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

  Si la memoria no me engaña ( de lo contrario que alguien me corrija) , nadie con "sangre joven" o de las bases se postuló como candidato para las municipales en las asambleas internas y tanto peso no debían tener cuando por votación mayoritaria se eligió al que se eligió. Insisto gente como PlayStation3 and company no tiene ni puta idea de lo que es el funcionamiento demócratico interno de un partido. Si hay responsabilidad es de todos y la autocrítica nos incumbe a todos los afiliados que votamos.
  En cuanto al resto de peticiones de dimisión , de verdad que me parto el culo, la cuestión seria dejar al numero 2 Nanda que es del PSM . Se os ve demasiado el plumero, no hace ni dos días y ya estais maniobrando en la sombra.
  Si el Bloc no interesa como opción futura ya lo decidirán democraticamente LAS BASES de los partidos que lo forman , al que no le guste lo que hay tiene dos opciones afiliarse votar y trabajar para cambiarlo o dejar de meterse en asuntos de otros y ocuparse de sus fracasos y de las responsabilidades de los suyos ( Cirer o Estaras en un caso y ex-psemeros que auparon a UM en el otro) .

  jose | 31/05/2007, 06:28
 43. Pere Muñoz

  27-M: Bloc

  Per Pere Muñoz

  El Bloc ha perdut uns 15.000 vots de mitjana, però el gran esclat ha estat a Palma, on ha passat de 5 a 2 regidors. Anem a analitzar-ho. A Son Ferriol, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 330 vots. A Can Pastilla, es Coll i es Molinar, on hi havia una agrupació forta del PSM que ara ja no hi és, el Bloc ha perdut 750 vots. A Pere Garau, on el PSM -com a les altres dues barriades anteriors- tenia molta gent fent feina i on el grup municipal havia fet especial incidència, el Bloc ha perdut més de 1.000 vots. Són només alguns exemples. No hi estic content en absolut, però queda demostrat que el Bloc a Palma no ha sumat perquè ha fet que molta gent i agrupacions del PSM deixassin d'actuar. Fins i tot a Sant Jordi s'han perdut uns 200 vots, els mateixos que s'han perdut a Son Sardina.
  El candidat Grosske (que encara no ha dimitit), a més, no es prodiga pels barris, trepitja poc el carrer, i per un candidat municipal això és fonamental no només en campanya sinó els quatre anys. Per fer un paper digne a unes eleccions cal treballar i el PSM ho va fer i per això la feina de la legislatura i les enquestes pròpies li donaven per al 2007 els dos regidors que ha aconseguit el Bloc. En qualsevol cas, queda demostrat que no tots els votants del PSM i d'EU comparteixin el projecte Bloc. No només s'han perdut els vots dels que varen fugir. A més, Entesa no s'ha presentat, i s'han perdut milers de vots. Potser tot plegat convé replantejar el projecte i escoltar persones com Sebastià Serra, amb una llarga experiència municipal.

  Diari de Baleares (31-V-07)

  Pere Muñoz | 31/05/2007, 06:41
 44. cainitas

  Dentro de EU hay un debate abierto sobre el Bloc y los resultados electorales que de momento tiene dos características, que creo que nos honran: procuramos hacerlo sin crear más tensiones de las necesarias y procura saber qué ha pasado realmente, sin utilizar los resultados para hacer ajustes de cuentas internos o externos. La verdad es que leyendo el bloc de Barceló o éste está claro que no pasa lo mismo entre los nacionalistas. Por cierto, ahora mismo no llego a acordarme de si Pere Muñoz llegó a dimitir cuando el PSM en Palma, el 2003, pasó del 10,6% de los votos al 6,4%

  uno de eu | 31/05/2007, 07:11
 45. Democracia interna?

  Yo me parto el culo cuando se habla de democracia interna y dentro de Alternativa se han buscado las mil y una para instaurar el pensamiento único, los resultados serían muy diferentes si de verdad se pudiera opinar como por ejemplo en un foro sólo para las bases donde se garantizase en anonimato, votaciones secretas abiertas, etc, etc. Es totalmente evidente que en una reunión con el "lider" delante se producirá conformidad. Si se hiciese garantizando la democracia me partiría yo de ti jose al ver tu cara de vergüenza, con este dogmatismo me dan ganas de volver a la CNT y olidarme de la política.
  Para más información sobre como los partidos políticos coaccionan la libertad interna incluido el Bloc y funcionan como un partido de derechas, mirad los experimentos de:

  -Asch: Conformidad
  -Milgram: Obediencia
  -Sherif: Conformidad
  -El experimento de la cárcel de Stanford

  Entonces me reiré yo.

  Playstation 3 | 31/05/2007, 13:08
 46. Re: PACTES UNA MICA IMPOSSIBLES

  Será en tu caso que tienes lideres, en primcipio yo tengo compañeros y he votado siempre lo que me ha dado la gana y los que tenía a mi alrededor parece que tambien ya que nadie ha dicho lo contrario. Aquellos acomplejados como tu y otros que no se atreven porque tienen al lider delante deben ser del PP, creo que allí funcionan así pero en la organización donde yo milito no, de hecho no siempre se ha adoptado la postura que yo quería ( no soy ni he sido partidario del bloc), pero acepto y aceptaré lo que ha decidido la mayoría con lealtad eso es algo que muchos deben aprender, el día que no esté dispuesto ha hacerlo me ire a mi casa o a otra formación con la que me sienta más identificado, pero no andaré por ahí apuñalando a la gente por la espalda. Resulta deprimente y bastante facha el concepto que tienes de los militantes de base: gente asustadiza, que sigue a lideres, que no se atreve a expresar abiertamente su opinión. No todos somos como tu crees, la mayoría de mis compañeros tienen crietrio propio y hacen y votan lo que quieren, en definitiva no necesitan ser "conducidos " por ningún lider .

  jose | 31/05/2007, 17:23
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS