Administrar


Estadisticas de visitas

CIRER NO VOL PACTAR

grosske | 29 Maig, 2007 07:54

Si veis els resultats electorals del Parlament de les Illes Balears, veureu que la correlació de forces esquerra/dreta és ajustada però que està lleugerament escorada cap a la dreta (4 punts, més o menys, i dos diputats). D'aquí que un partit frontissa, amb el 6,7% dels vots i tres diputats, sigui decisiu

Igual passa a Palma, amb un décalage dreta esquerra més estret quant a vots (3%) però més gran quant a regidors (3) i on UM, amb el 6 i pico per cent i dos regidors també és decisiva.

Aquesta correlació de forces té una doble lectura: negativa per a l'esquerra, perquè perd (malgrat que sigui per poc) i també positiva perquè, si un pensa els poderosíssims mecanismes de captació de vot que ha tengut el PP a la seva disposició - econòmics, mediàtics i la utilització clientelar del propi poder -, hom podria esperar uns resultats bastant més brillants per part del partit que lidera  Jaume Matas

Un líder destacat del PP deia aHir a qui el volia sentir que el PP no tenia altre remei que arribar a acords amb UM, que el PP no es podia quedar a Balears només amb quatre Ajuntaments.

Però un dels drames del PP és la seva dificultat per establir aliances. El PP ha anat a cercar a UM sempre que l'ha necessitada però, quan s'ha sentit fort, sempre ha caigut en la temptació d'eliminar-la del mapa; la primera ocasió fou el 92 i la segona ha estat ara, el 2007.

El sentiment antiuemita ha arrelat fort en els sectors més ultraconservadors del PP. D'aquí que una de les notícies més significatives del dia siguin aquestes declaracions de na Cirer que avui publica el Balears en exclusiva: malgrat haver guardat silenci oficial tot lo dia, ahir, a un programa de ràdio sobre fútbol (genio y figura!) es va esplaiar i va dir que o seria batlessa en minoria o cap de l'oposició o s'en aniria a ca seva.  Dit amb altres paraules: es nega taxativament a arribar a qualsevol pacte amb UM, fins i tot un pacte on ella seguís essent la batlessa.

La crònica del Balears parla de com en Rafa Duran va anar al despatx de la batlessa des de la seu del PP sobre el migdia. Casualment,  el vaig trobar en el trajecte i, realment, la seva cara podia ser una bona il.lustració de les tensions internes que viu el PP

Comentaris

 1. Hoy es martes, y ya no estoy en el despacho.

  N'hi ha que encara no se'n han temut que les coses ja no són com abans. En Grande encara espera saber amb qui farà les torres....

  sense nom | 29/05/2007, 09:00
 2. No ho entens

  No veus que la culpa de tot la té na Maria de la Pau Janer i el domini .cat? (portada del Inmundo d'avui).
  Lo de Son Espases, el pont de's tren, el parc de ses estacions, la prepotència i tot això no té res a veure.
  De fet, tot plegat no és més que un error del sistema democràtic, que permet que la ciutadania se radicalitzi (editorial de n'Inda d'ahir). El Bloc i UM sou es "juanetes" en es peu de la democràcia.

  Miguel Ángel | 29/05/2007, 09:21
 3. Cirer fuera y Nadal Alcalde.

  Creo que el PP sacrificara a Cirer. No tienen porque mantenerla, para que ?. Ha sufrido un batacazo muy importante y lo que es peor han perdido la confianza en ella. Un pepero lo decia ayer Fageda gano 3 veces y Cirer a pinchado en su primer intento de reelección, creo que el PP la sacrificara sin miramientos. Dicen que el vencedor ha sido Nadal. Ni mucho menos, la ganadora ha sido Aina Calvo, que lo tienen claro, no piensa ceder un apice, porque es conciende de su capacidad y poderio, una legislatura en la oposición la puede catapultar a una mayoria absoluta dentro de cuatro años. De todas maneras el resultado en Cort ha sido fabuloso, porque se tendran que consensuar los proyectos de ciutat, La vergonzosa fachada maritima que pretendia imponer el pp, el parc de ses vies, que para mi ha sido junto al asunto de Es pont des tren, la autentica sangria de votos de cirer, sin olvidar Son Espases y la reforma de la playa de Palma, casi nada. Ponen los pelos de punta el solo hecho de imaginar que hubiera sido de todos estos proyectos con una mayoria absoluta de cirer.

  Murex | 29/05/2007, 09:28
 4. Després de la feta

  El problema d'UM per pactar amb el psoe és que us ha d'arrossegar a vosaltres...un anacronisme gens operatiu i molt capellanesc.

  Eo, eo, eo, eooooo, eo | 29/05/2007, 09:45
 5. "El mundo " El gran perdedor

  A parte del PP, los grandes perdedores de estas elecciones han sido Eduardo Inda y Antonio Alemany, los autenticos ideologos del diario "El mundo" en su versión "balea". Es evidente que Inda esta acabado y dudo mucho que continue, si lo hace mucho mejor, porque el posible pacto PP-UM no durara ni dos dias. Alemany creo que deberia hacer valer sus influencias con Matas, para que le consigua una plaza en una de las residencias para la tercera edad, es evidente que le ha llegado el retiro. A la izquierda, le puede resultar mas rentable no pactar con UM a cualquier precio ya que una buena oposición a un pacto entre PP-UM dos partidos que van a estar toda la legislatura a la greña, le puede resultar muy rentable de aqui a 4 años. No olvidemos que UM puede pactar y formar parte de un govern que tiene interpuesto un recurso de incostitucionalidad contra el Estatut Catalan y UM ha sido socio de CIU en las elecciones Europeas, si el constitucional declara incostitucional el actual estatut catalan, nos vamos a reir, ya me diran como se conjugan las posturas radicales del actual PP con la lengua y un partido como UM, sera divertido

  Dr Maslow | 29/05/2007, 10:11
 6. L'editorial de El Mundo

  Miguel, per lo que més vulguis, transcriu s'article de n'Inda d'ahir, que no som a balears i el vull llegir per riure una estona. Ha de ser realment èpic.

  I bé, parlant de les eleccions, des de luego la situació está més entretenguda de lo que ha estat aquests darrers anys...

  Variat | 29/05/2007, 10:20
 7. Editorial

  Variat, millor que la transcripció, pos l'enllaç a l'article, que duu de títol "El triunfo de la incertidumbre y la corrupción": http://www.elmundo-eldia.com/2007/05/28/illes_balears/1180303201.html
  Ja vaig fer una ressenya ahir al meu blog (http://www.malabache.com/?p=164), però no vos perdeu els comentaris.

  Miguel Ángel | 29/05/2007, 10:39
 8. Eber patético

  Eres el miembro más patetico de la Vieja Mallorca y con mucho el más indigno.

  ¡¡¡Cómo te atreves a arrastrarte a pedir, mejor mendigar, un acuerdo con el aviador Nadal que ha realizado el discurso más ANTISOCIAL QUE SE HA VISTO EN CIUTAT!!!!

  Ten un poco de dignidad, dimite ya y deja paso a gente joven como Antoni Esteva que habéis sido laminados en Palma

  Dolors | 29/05/2007, 12:12
 9. Dimissió

  Quan dimitiràs? Patètics els resultats que has tengut. Apart del efecte Calvo, la teva arrogància i xuleria ha fet que el BLOC perdi molt de vots.

  Dimissió | 29/05/2007, 12:31
 10. Els dos darrers comentaris...

  En certa manera estic d´acord amb els dos darrers comentaris, el Bloc era decisiu i no ho ha estat per un motiu ben simple: al igual que als grans partits "rige el pensamiento único", el bloc és un conjunt de partits on els joves ho fan tot: possen els seus cèntims, obrin noves seus als pobles, mouen gent, arrosseguen gent, porten les noves idees, possen les seves il.lusions i tota l´empenta, són més propers a la realitat quotidiana, més científics, estàn mijor formats... i després s´espenya quan les llistes estàn plagades de gent que duu anys vivint d´aixó i no està dispossada a perdre el seu generòs sou, que fa estona s´han desconectat de la realitat, que ja ni tenen empenta ni transmeten il.lusió, faràn lo que sigui per mantenir-se al poder, i lo primer és el pensament únic, xq les bases són tan joves i les llistes estàn plagades de gent molt gran que quasi ningú coneix i que ja han perdut el seu carisma si el tenien??

  Aish... | 29/05/2007, 12:49
 11. Endavant!

  Endavant amb el BLOC!!! Que no defalleixi l'esforç fet!!! Penseu que sou, realment, una força nova, que ha patit escisions (entesa), que per a la gran majoria apolitica tot just vos acabau de dar a conéixer (no caigueu en el parany endogàmic dels que segueixen la politica)

  NO PACTEU AMB NINGÚ, ni amb el PSOE,enlloc, sinó és per defensar el programa: política social, d'esquerres, il·lustrada, ecologista i de defensa i alliberament nacional...i si no ho volen, pitjor per ells: que es matin, que governin en minoria, si poden, uns i altres...

  No faceu pactes globals!!! Negociau cada institució per separat, i sobre programa, no sobre càrrecs...

  NO SIGUEU COM ELLS...el que la sigue la consigue...

  Humà | 29/05/2007, 13:17
 12. què ofereix El Bloc

  La qüestió per a UM és: què me pot oferir el Bloc que faci que pagui la pena pactar amb ells? Resposta: RES!

  Bernat | 29/05/2007, 13:58
 13. els resultats d´UM

  Els resultatss d´UM no han estat per a tant, no són com ells dïuen la tercera força política sino la quarta, han perdut més de 3500 vots, a molts de municipis han perdut la representació, i el seu territori particular, Costix, els ha donat l´esquena, tot i així seràn els qui governin de veritat quatre anys més, la culpa és del bloc que no sap atreure el vot nacionalista. Renovació o mort!!

  Passo | 29/05/2007, 14:34
 14. DIMISION

  CUANDO DIMITES?
  - 17000 PARLAMENT
  - 15000 CONSELL
  - 14000 PALMA
  CLARISIMO

  JAIME | 29/05/2007, 14:37
 15. AUTOCRÍTICA

  Eber, el teu sentit de l'autocrítica està a l'alçada del betum!

  moixet | 29/05/2007, 15:09
 16. Re: CIRER NO VOL PACTAR

  Auunque Jaime se invente cifras en castellano y en mayúsculas, las cifras correctas son, en Palma, las siguientes:
  Parlament: 13.978 (9,84%)
  Consell: 12.887 (9,08%)
  Ajuntament: 11.780 (8,2%)
  Es decir, hay menos de un punto de diferencia entre las listas del Ajuntament y del Consell (la misma que entre el Consell y el Parlament tanto en Palma como en el conjunto de Mallorca)

  victor | 29/05/2007, 15:46
 17. pactes

  Si els pròxims quatre anys el PP només gestiona quatre ajuntaments, a les properes eleccions que no esperin treure els vots que han tret ara. No tindran suport de les administracions (quantes hores de feina de funcionaris s'han dedicat a la campanya del PP?), no podran presentar resultats (ni bons, ni dolents), no podran alliberar gent que treballi pel partit (quants de càrrecs d'empreses, organismes autònoms, consorcis, s'han dedicat a treballar pel partit al llarg de quatre anys?), no tindran suport econòmic de les empreses que treballen l'obra pública (quantes donacions privades han permès pagar els sopars de campanya?). Per tant, na Munar ha de decidir: si mira el curt termini pactarà amb el PP, si mira a mig termini pactarà amb els partits d'esquerres.

  El Mundo i els radicals del PP han aconseguit exactament allò que no volien, ara tot és a les mans de Munar.

  miope | 29/05/2007, 15:46
 18. La veterania es un grado.

  La veterania es un grado y en politica dos. Es cierto que hay politicos que continuan elección tras elección acomodandose a esta situación, pero esto les pasa a jovenes y veteranos, creo que la labor de la izquierda es motivar a individuos muy capacitados que rehuyen la politica por el tema mediatico. Hay veteranos con muy buen discurso y conocimientos del mundo actual y su problematica. Al igual que los hay entre los jovenes. Al bloc le he visto falto de cuadros con buen nivel, tanto jovenes como veteranos, Grosske tiene un gran nivel, pero es evidente que los años le han desgastado y le cuesta como a muchos candidatos del bloc dar con la formula correcta de acercamiento. El bloc es una gran esperanza, mejorara resultados, pero necesita cuadros y discurso para la complicadisima realidad de estas islas en el siglo XXI. Grosske es un gran valor para la izquierda, lo veo lejos de la lucha por el escaño. El lugar de Grosske es sin lugar a dudas el activismo
  On Line, la web social la mal llamada web 2.o, aqui esta demostrando su gran capacidad y visión, Para mi estos blogs de izquierda han sido muy importantes para que el PP perdiera la mayoria absoluta y dentro de cuatro años seran imprescindibles, cuatro años de internet significan 20 para otro medio. En el futuro veremos como seran casi mas conocidos por el electorado lo s bloggers politicos que los mismo candidatos y cuando digo futuro me refiero a cuatro años vista.

  Murex | 29/05/2007, 16:28
 19. Pactes

  Podriem fer una porra, a veure qui guanya. Se dice, se comenta, se rumorea, que UM vol, per sobre de tot la batlia.

  Jo crec que qualsevol dels dos grans, li donaria Palma a canvi de consell i govern.

  Així Nadal seria batle, Munar presidenta del Parlament, Matas President del Govern. I si li dona la gana, la Munar pot demanar el cap de na Rosa Estaràs en safata de plata...

  Ara tira amb bala contra el PP, i com més dispari, més aconseguirà. Quan els tingui tots amb els pantalons baixats, llavors decidirà.

  The Laughing Man | 29/05/2007, 16:38
 20. Cegats

  Murex, el PP perd la majoría absoluta per un trés i no rés a Eivissa.
  El conflicte ´partidari a Mallorca es més pla que La Meseta castellana. la dreta nacionalista i la radical estan on han estat sempre, com l'esquerra. Menos lobos per les mallorques, que sempre us han de treure les castanyes els formenterés i ara els eivissencs.

  Annibal | 29/05/2007, 16:45
 21. siguem seriosos

  Siguem seriosos, UM son uns mediocres populistes de botifarrada. El problema es que estan molt mal acostumats, per aportar quatre vots clau demanen la lluna.
  DIGUEM NO!
  FEM POLITICA!
  a esquerra republicana, tot i ser claus, mai els hi han donat l'ajuntament de barcelona ni la presidència de la generalitat, SIGUEM SERIOSOS!
  La negociació amb UM ha de ser proporcionada i digna, NO LLEPEM CULS!
  Pot ser val més la pena negociar amb en Matas (uig lo que ha dicho) que amb UM???
  A l'Ajuntament de Palma o hi ha n'aina o na cirer, cap ciutadà de Palma entendrà que un partit polític, del color que sigui, ens vengui de carnassa a UM, i si això passa... crec que passaré a engrossar les llistes d'abstenció per sempre més
  Val més segui fent oposició digna que prostituir-se
  Els resultats del Bloc a Palma... bueno... n'aina a estirat molt...

  1er cop que voto al bloc | 29/05/2007, 17:19
 22. Nunca digas nunca jamás

  MES NACIONALISTES O MES D'ESQUERRES?
  grosske | 28 Juny, 2006 11:26

  Es per això que jo no podria militar de cap manera ni a UM ni (per raons molt diferents) a un partit stalinista ni tampoc a un partit d'esquerres que no reconegués els drets de les nacions que estan integrades a l'Estat espanyol

  Visionari | 29/05/2007, 18:03
 23. LSD

  Si algú es pensa que UM es rebaixarà a negociar res amb el Bloc amb aquests resultats és perquè s´ha pres un tripi!

  un d´es Rafal | 29/05/2007, 19:10
 24. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  PP:Guerra criminal diaria contra los ciudadanos de este país y contra España.

  Anónimo | 29/05/2007, 19:25
 25. Bloc me molais

  Chicos os doy la enhorabuena..veo que hay gente sana en el Bloc y que hay autocrítica como nosotros...Eber eres un yogurt caducado, debes volver a la UIB porque pareces un tipo muy divertido para contar batallitas a los alumnos.

  Un besote

  Dolors | 29/05/2007, 20:03
 26. La solución

  La solución sería un pacto PP - PSOE, La Alcaldía para Aina Calvo xq Cirer lo ha hecho estrepitosamente mal, el Consell para Estarás, la presidencia para Matas y la vicepresidencia para Antich con algo de repartición de poder. Cuatro años así, sin crispación ni nada, y con UM sin poder trincar... a las siguientes estarían acabados.

  Es triste de desir esto pero máj triste es de derrogarle a UM | 29/05/2007, 21:20
 27. Endavant !

  Grosske, eres el mejor, no hagas caso a los trolls inmundos que buscan cualquier motivo para pedir dimisiones.
  La autocrítica se hará entre quienes corresponda, y no es precisamente en este blog.
  De todos los sabios que opinan no veo que nadie haya dicho que además de que mucha gente de la Izquierda se abstuvo de votar, por los motivos que sean, nadie ha dicho que la mayoria de los escindidos del PSM, se han volcado con un interés más que sospechoso no sólo a votar a UM sino a colaborar estrechamente en la campaña electoral, en las mesas de votaciones, etc. Y eso se ha podido comprobar perfectamente estos días. y qué pasa con estos "chaqueteros " ?? Acaso no ha tenido la culpa el PSM de no saber atraer a sus antiguos afiliados y dejarlos que tan descaradamente se unan a UM ??
  Los de Izuierda se habrán abstenido o habrán dado el voto útil al PSOE, pero mucho peor es ser chaquetero y darle los votos a UM.
  Es triste, pero real.

  Irene | 29/05/2007, 21:26
 28. BLOC

  Ja ha arribat s'hora de que vos lleveu del mig, aliarse amb el PSM ja va ser penós, pero ara amb ERC ja es patetic. Estic convinçut de que l'aliança amb ERC vos ha perjudicat infinitament (salta a la vista).

  A un palmesano no se li pot demanar que doni el seu vot a ERC, es insultant!!

  Ciudadano | 30/05/2007, 11:14
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS