Administrar


Estadisticas de visitas

UNA SITUACIO APASSIONANT

grosske | 28 Maig, 2007 07:33

Començam el dia 28 amb una situació complicada i apassionant.

El PP fa el mateix percentatge que el 2003 però no ha aconseguit cap dels seus objectius electorals: no manté la majoria absoluta a Eivissa i Balears, ha perdut la de Palma (per primera vegada en 16 anys!) i no ha obtingut ni la de Mallorca ni la de Menorca

Han gastat una doblerada, tenen una influència mediàtica impresionant (inclosa IB3), tenen un partit que és una tanqueta, tenen un munt de vot captiu... però és evident que les Illes no són Madrid ni el Pais Valencià.

Com utilitzarà UM el seu manat de claus?. Dificil predir-ho. Per segona vegada - la primera fou el 92 - Munar ha sentit que el PP volia la seva destrucció i això la pot convidar a tornar a castigar el PP i intentar baixar-li definitivament els fums i garantir que mai més tendrà la maquinària del PP amenaçant la seva supervivència.

Malgrat que en Matas estigui disposat a donar-li tot tipus de garanties i a enviar n'Inda de corresponsal de guerra a l'Orient Mitjà, també és cert que la línia dura del PP és molt potent;  Cirer i Estaràs són reconegudes antiuemites  i Calvià - la derecha sin complejos, que diu n'Inda - ha obtingut uns magnífics resultats. El PP estatal, per la seva banda, ha guanyat les eleccions municipals al conjunt de l'Estat (en nombre de vots) i això reforça als que creuen que el PP, tard o d'hora, pot conquerir definitivament les Balears practicant una política "sin complejos".

Jo crec que hi ha condicions objectives per arribar a majories de progrés i defensaré fermament que s'avanci en aquesta línia, sobre tot perquè, en aquests moments, és quan més ens hem d'enrecordar de la gent  - moltíssima - que espera canvis i que ha votat canvi... però també som conscient que a UM li fa una peresa infinita tornar a girar el timó i pactar amb l'esquerra: uns pesats que s'encaparroten en parlar tot lo dia  de política i de programes.

Per tant, tots els escenaris estan oberts - des de majories diverses fins a governs en minoria passant per fòrmules diverses segons de quina institució es tracti. Una situació realment apassionant.

PS Del Bloc i els seus resultats només dues notes: Bé al Parlament i el Consell on s'aguanta el tiró del PSOE i el Bloc és la tercera força política i més malament a Palma on, malgrat ser també la tercera força, el Bloc ha obtingut pitjors resultats que al conjunt de Mallorca en les votacions al Parlament i el Consell i, especialment, a la candidatura municipal que jo encapçalava.

La comparança amb els resultats del 2003  - on EU-EV i PSM anaven per separat és fotuda però l'exercici correcte - i molt difícil de fer - és comparar amb el que s'hagués tret anant el 2007 per separat

Comentaris

 1. El català a Palma

  La situació del Bloc a Palma crec que té molt a veure amb la situació del català a Palma. N'Aina Calvo ha fet part de la seva campanya en castellà i això crec que li ha ajudat a captar el vot progressista castellanoparlant. Com a estratègia em sembla bé sempre i quan, si té responsabilitats a Cort, torni a donar protagonisme al català a Palma.

  tomeu | 28/05/2007, 08:23
 2. Renovación ya!!

  Totalmente de acuerdo Eber con tu análisis...lo lógico es que se fueran Matas y tú a su casa y dieran paso a gente joven no tan quemada (lo digo con cariño y admiración)

  Besos,

  Dolors

  Dolors | 28/05/2007, 08:41
 3. Voto útil

  Creo que el tirón de Aina Calvo ha hecho daño al bloc y para el bloc no es una novedad, lo esperaban.
  Hay que tener en cuenta que el bloc lleva sólo un año en funcionamiento. Hemos sacado 5000 votos más que Nadal en Palma. Espero que el bloc no entre en una crisis separatista por estos resultados ya que posiblemente los mejoraran en las próximas elecciones.

  Javi | 28/05/2007, 08:55
 4. Resultats

  Lamento la baixada del Bloc. Sembla que a Balears no hi ha més vot d'esquerres, i ens l'hem de treure els uns als altres... Això, o és que els d'esquerres només ens mobilitzem contra moviments de la magnitud de la mentida de l'11 al 13-M

  Eduardo Inda ja surt amb un coet al cul cap al Marca.

  I pel que fa als pactes avui he tingut un malson... la Munar era batlessa, presidenta del Consell i del Govern Balear.

  SORT I SENY!!

  The Laughing Man | 28/05/2007, 08:55
 5. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Estic molt decebut amb els resultats a Palma no ho puc negar i, la veritat, no puc entendre el que passa . Em fa l’efecte que hi ha hagut una espècie de vot de càstig per al Bloc per que no pareix que tot s’hagi anat cap al PSOE. Es una situació difícil si l’esquerra va separada ens culpen de dividir el vot ara que hi anava junta pareix que el problema es que la mescladissa no inspira confiança.
  L’únic que m’ha animat una mica es la pèrdua de majoria absoluta del PP , veure ses cares de Matas, Estaràs i Cirer i imaginar-me a tota la gent de la Nueva Mallorca i al impresentable de Inda o Rodrigo de Santos mes cabrejats que moneies , es cert que tenen a Delgado però qui pareix una aposta segura pel futur es Rotger.cat. que a Inca ha tornat treure bons resultats.

  andreu | 28/05/2007, 09:01
 6. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Dolores tu tambien te puedes ir a casa con tu jefe y la Nueva Mallorca a descansar un poquito, o mejor aún vete a Calvia y dejanos vivir.
  Enhorabuena al Psoe

  anonimo | 28/05/2007, 09:08
 7. problema del BLOC

  el problema es que si votes al PSM ,saps que votes...però amb el BLOC, no saps ben bé aque t'atens,i no vull ofendre als d'esquerra unida, però als mallorquins tenen una espècie de fòbia a EU.

  Josep | 28/05/2007, 09:10
 8. La decepció

  Sincerament, sense ofendre ni cercar punyir, crec que us ho heu de fer mirar, especialment tú Grosske i unes quantes velles glòries de l'esquerra que ho copau tot des de fa tants d'anys...
  I sembla mentida que no tinguis el coratge suficient per fer una autocrítica mínima.
  Què vol dir això de "anar per separtat al 2007". No t'hauries de demanar que hauria passat tal vegada si no haguessiu matxacat i aniquilat als Verds?
  Tens unes dades objectives: les dades del 99.
  Fes-t'ho mirar.

  grumer | 28/05/2007, 09:30
 9. La Nueva Mallorca

  Ha mort abans de nèixer. Requiestcat In Pace. Amén. Així i tot, no crec vital renovar el Pacte de Progrés a qualsevol preu. Més val que se la peguin sols que no fer el borino que va fer UM del 1999 al 2003. Bastaria simplement control a IB3 per part d'UM, enviar a n'Inda d'ambaixador de Balears a Guinea Ecuatorial i que se lo coman con patatas.

  sense nom | 28/05/2007, 09:38
 10. Canvi!

  A Campos PP 5 , UM 5 i Campos pel Canvi (una espècie de Bloc amb PSOE inclòs) 3.

  El PP ha perdut un feu on governava amb majoria absoluta des que hi ha democràcia.

  Hi ha motius per estar contents.

  Punjabi | 28/05/2007, 09:52
 11. ESTE VOTANTE DEL PSIB LO DEFINE DE PUTA MADRE...

  Grosske: ¿Tú también le chuparas el culo a la MAM?

  Joder Bayona, tu te conformas con un chupa-chup. Resulta que el PP ha conseguido al Parlament 78.37 votos más que el PSIB y 12.841 vots más que sumando todos los del PSIB + BLOC + UM.

  Tu escribes: "En els resultats electorals finals hi ha un missatge escrit: la gent vol un canvi per tot".

  Como analista no eres muy bueno. Vuestra gran victoria es que el PP no tenga mayoría absoluta, pero la gran mayoría de ciudadanos que han ido a votar, han votado al PP. Es decir el 46% de todos ellos.

  Un 40% de ciudadanos de estas islas, pasan del PP, PSIB, BLOC, UM, etc, etc y les da igual lo que salga. Están desencantados de la política y todo ello gracias a los POLÍTICOS!!! por ello no han ido a votar.

  En definitiva, UM que tiene 163.435 votos menos que el PP y 85.057 votos menos que el PSIB, va a decidir quien debe de gobernar. ¡Que triste! y este es el cambio que quiere la mayoria. Tu te crees que los votantes del PSIB queremos que MUM proporcione un cambio que será un traje a su medida?? NO Bayona, NO. La hemos vuelto a cagar.

  La gente no queria un cambio, la gente quiere CASTIGARNOS!!! NOS HAN CASTIGADO.

  Y ahora, quedate con tu chupa-chup y chupa, chupa, chupa del culo de la MUM.

  VOTANTE DE IZQUIERDAS | 28/05/2007, 09:57
 12. Lo repito

  Ya lo dije una vez: El Bloc mete demasiadas reivindicaciones en la misma cesta: la lucha por la llengua, por la naturaleza, por los derechos de los trabajadores y por el "autogobierno".
  Habeis cerrado los ojos a la realidad de una gran parte de Mallorca castellano-parlante y españolista. Para mi que aún habeis sacado muchos votos con la campaña que habéis hecho.
  Hala, a pactar.

  Uno_de_tantos | 28/05/2007, 11:09
 13. Balanç

  Uno_de_tantos, no ha servit per res al psm desintegrar-se dins la panxa del bou (iu)! I IU fa poc paper a les Illes Balears. Tot sol o ajuntat. IU és un anacronisme. Ni més ni menys.

  guapo | 28/05/2007, 11:27
 14. Coherencia

  La grandeza de las personas se demuestra en el momento de los fracasos y las derrotas. Dudo que sepan hacerlo los peperos, pero la izquierda derrotada debería mostrarse grande y coherente. Lo contrario es defender el asiento y el futuro personal

  Diego | 28/05/2007, 12:19
 15. la pregunta correcta

  quina part de l'electorat del Bloc no ha votat el Bloc?

  els del PSM? o els de EU?

  està clar que com a mínim hi ha un terç dels electors d'EU del 2003 que no ho han fet ara.

  PD: hi ha fatxes que entren als blogs es fan passar per gent d'esquerres fent atacs anti Mallorca, no lis fageu cas, intenten fer mal i dividi.

  Willy | 28/05/2007, 13:55
 16. Els resultats

  Hola, Eberhard, som en Josep Portella. En primer lloc, felicitats pels resultats al Parlament i al Consell. Crec que era molt difícil el moment. Crec que haureu de fer una reflexió serena (ja la feis, segur) sobre les causes dels resultats a Palma, molt decebedors. També crec que és molt prest per valorar el present i futur del projecte del Bloc. ´Sobre els acords futurs, el meu cap no encerta avui en dir el que desig.

  Josep Portella | 28/05/2007, 14:15
 17. Por ahí van los tiros

  Estoy deacuerdo con lo que se ha dicho anteriormente.
  Hay un voto de izquierda que no va a votar porque ni defiende el autogobierno y la lengua se la trae al pairo.
  Me sabe mal, si vosotros no caiais tanto hubierais obtenido la alcaldia sin el apoyo de UM.
  Asi las cosas no tiene sentido que sigais adelante. MAM tiene la sarten por el mango, que no sean vuestros huevos, los que se cuezan, que se las arregle con el PP. Y asi desaparezca del mapa.
  Si el nacionalismo de Cataluña baja, el de Galicia baja. El pais vasco es otro planeta. No es un sintoma bastante evidente?
  No deberiais recuperar al currante de fuera, este no se queja de que sus hijos estudien en catalán. Pero aparte de eso quiere algunas cosas más o almenos que se las cuenten.
  Me parece que vosotros vivis en otro planeta, hace cuanto que no te vas a un barrio obrero a tomar unas cañas y que te digan a la cara lo que piensan?

  Foraster | 28/05/2007, 15:55
 18. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  El resultado del BLOC ha sido malo en Palma, en Consell y Parlament salvan los muebles pero poco mas, significa eso que el BLOC es un mal invento?

  El BLOC como acuerdo a nivel institucional, no solo tiene futuro si no que es una necesidad para la izquierda en Baleares, pero es evidente que existen espacios políticos distintos y que es necesario que cada “organización” (o la suma de algunas) trabaje su espacio, para perder los menos votos posibles y ganar nuevos votos.

  La caída del BLOC no solo ha sido en Palma (donde estaba sobre todo el voto de EU), en otros pueblos no se ha cumplido con las expectativas y donde los partidos del BLOC han ido solos o en coaliciones pero no como BLOC no se han comido un torrado, es de imaginar que en solitario el OSTION de los partidos del BLOC hubiese sido aun mayor, casi de desaparición en algunos lugares.

  Lo importante ahora es buscar en las 3 instituciones el mejor acuerdo que permita gobernar desde una mayoría progresista por el bien de la mayoria de la poblacion y no solo por el de unos pocos como hasta ahora y que permita a los integrantes del BLOC reconstruir su espacio político y su voto, desde el ejemplo de gobierno.

  Fundamental también reconstruir la izquierda social (será mas fácil si gobiernan las opciones progresistas) que aunque ha estado muy activa en los últimos meses sigue siendo débil y minoritaria (salvo el ecologismo), en Mallorca es necesario un cambio “CULTURAL” y eso solo se hace desde abajo. Apostando por la ciudadanía que de forma organizada y desde el apartidismo quiere hacer avanzar los valores de la izquierda.

  D. | 28/05/2007, 16:33
 19. El Votante del PSIB no tiene ni puta idea

  Votante de Izquierdas. No tens ni puta idea de fer números. T'ensenyaré:

  Partits de extremadreta:

  PP + AIPF + ASI = 191.517 + 1769 + 1927 = 195.213

  Partits centre i esquerra:

  PSOE + PSOE-EXC + BLOC + PSM-VERDS + EM-EU + PSOE-GxF + UM = 204.161

  Govern Actual PP – OPOSICIÓ = 195.213 – 204.161 = -8948

  No he mirat els partits de menys de 1000 vots i no sé res del partit TD que té 2.061 vots, però no canvia molt la situació.

  O sigui que la diferència és favorable a un canvi.

  Per cert, UM no decideix que manarà. PP i PSOE són lliures de pactar amb qui vulguin.

  Visca Mallorca i les persones que viuen i estimen aquesta terra.

  Un Nacionalista. | 28/05/2007, 17:15
 20. El valor dels vots

  Els vots progressistes no han estat robats ni comprats, s'han aconseguit davant de dos bulldozers carregats d'euros i de col·locacions a dit. Cuida-los i no els malbarateu amb UM, deixau PP i UM que es matin entre ells, és només qüestió de paciència.

  Neus | 28/05/2007, 17:25
 21. Cuadernos Rubio

  Ara ho entenc. El que passa és que la gent d'esquerres, com que som de lletres i no sabem de números (o això es pensen els nostres líders espirituals) encara que perdem sempre guanyam.

  Eberhard, joder, més autocrítica i menys malabarismes "y tira p'alante", que t'haurem de comprar un Cuaderno Rubio dels facilets, d'aquests de "sumas y restas". Però vaja, no esperava més de tu...
  Dos regidors. Això és una debacle. Tanta història per això? Jo de tu dimitiria, per dignitat. Ah, i si de passada t'acompanya na Nanda, millor.

  El comptable | 28/05/2007, 18:02
 22. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Yo voté al Bloc para Palma y el Consell no porque simpatice especialmente con un partido que incluye a ERC, sino porque creo que puede hacer una buena labor fisalizadora en temas de urbanismo y medio ambiente principalmente. Pero la verdad es que prefiero a Cirer de alcaldesa que cualquier clase de pacto con alguien como Nadal, con sus discursos contra los pisos-patera, las tiendas chinas, etc., etc. Basura moral. ¿Qué pacto progresista puede incluir a UM?. Al menos Cirer es simpática y parece buena persona.

  Ignacio | 28/05/2007, 18:38
 23. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  Ahora más que nunca tenemos que seguir desde todos los ambitos machacando al PP.

  Anónimo | 28/05/2007, 18:52
 24. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  ostres, votar a na cirer per què es simpàtica (que ho és, i molt) és d'una tonteria supina. ignacio, si és així com votes, sa veritat és que et llueixes.

  peixet | 28/05/2007, 18:55
 25. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Sí, Ignacio, Cirer es una buena persona. Que dios te conserve la vista, hombre.

  Toniet | 28/05/2007, 19:42
 26. ENHORABUENA

  Por fin os veo debatir en la Vieja Mallorca...estoy muy de acuerdo con vuestros planteamientos.

  Eber se ha pegado una castaña de aupa en Ciutat y ahora pretende gobernar con el discurso racista del aviador Nadal????

  Dolors | 28/05/2007, 19:54
 27. Empacho de trolls

  ¡Cuanto fachilla disfrazado intentando quitarse el mal sabor de boca!
  Me parece a mí que este blog va a estar infestado de ellos una temporada.

  Ya sabeis, fachillas... ¡ajoyagua! XD

  Nando | 28/05/2007, 20:10
 28. Grosske ets el millor

  Endevant i no et paris , segueix donat pel cul als fatxes.

  Carlos | 28/05/2007, 20:49
 29. calapots

  ebe ara és l'hora de demostrar alguns dels valors de la "esquerra" que tu sempre has volgut encapçalar (fa més de 20 anys !!!!) : la humilitat i l'autocritica (els quals no existeixen dins el teu bagatge cultural polític).
  Has tingut un resultats molt dolents , l'esquerra ha tingut un mal resultat a Palma....i tu , no hi tens res a dir? , res a veure?...
  Pensa , reflexiona profundament .. (si ets capaç) recorda que sempre has anant donant lliçons en els altres, criticant a tots els "altres"... pensa , i dimiteix.. faries un favor a l'esquerra d'aquesta illa....

  biribiri | 28/05/2007, 20:49
 30. La pregunta correcta?

  Serà cosa de la memòria emperò crec que el que això demana s'oblida - a més d'ERC- als Verds, els quals després de quedar totalment dividits per les maniobres fagotils dels d'EU, han quedat totalment diluïts. Pensa que més de la meitat dels que votaren als Verds la darrera vegada molt probablement s'ho hagin pensat molt abans de votar a una llista on s'incloïa a Miquel Angel Llauger, àngel exterminador dels Verds, i als companys d'EU.

  Jo mateix mai m'hauria pensat que ahir hauria votat al PSOE a Ciutat, al Parlament i al Consell. I és que sempre havia votat a partits d'esquerres o darrerament als Verds.

  Però que vols que te digui Eberkhard a mí no m'apassiones!

  Cardenio | 28/05/2007, 20:58
 31. apassionant?

  Però és possible que no hi hagi ningú a EU que faci una mica d'autocrítica.
  Potser la coral d'adul·ladors que veig que t'acompanya no te deixa sortir de la bimbolla en què estàs.
  Anau a porgar fum!

  P.S. I no veiei fatxes allà on no n'hi ha.

  Romput | 28/05/2007, 21:02
 32. Grosske és hora de deixar-ho

  El Bloc ha baixat si però al Consell i al Parlament han tret un resultat digne. No podem dir el mateix de Palma i supòs que la gent ho veu.
  La senyora Aina Calvo una persona nova amb empenta no com vosté sr Grosske ja fa molt de temps que està i l'únic que ha fet es reduir els vots d'esquerra qu s'envan a la centre esquerra o directament no van votar.
  A Palma el vot que ha perdut el PP s'en ha anat al PSOE i a UM. Però lo trist es que el vot perdut pel BLOC a part d'anar a PSOE ha anat a UM.

  Algún problema hi h no creis.

  I el que mai hem de fer es deixar de lluitar en contra de la dreta d'aquestes illes que son moltes desgraciadament.

  Salut i força (podria haver estat pitjor)

  Biel | 28/05/2007, 21:57
 33. crisi

  Em sembla molt interessant la reflexió de Foraster. És un deure de l´esquerra d´aquesta terra moure els seus votants potencials, majoritàriament castellanoparlants, encara que no generalment bel.licosos pel que fa a la normalització de la llengua pròpia d´aquí.

  Els resultats del Bloc han estat dolents, es miri com es mir. A Palma, catastròfics. Tal vegada si després de Progressistes haguéssiu seguit units, en lloc d´unir-vos pràcticament abans de les eleccions, la imatge hauria estat diferent, i el missatge hauria calat un poc més...

  S´obre la crisi: o seguiu junts, malgrat els mals resultats, amb la teoria que sou un projecte nou que necessita enfortir-se. O us separau: Alternativa que ajunti forces amb el PSOE, i els nacionalistes a engrandir el projecte nacionalista transversal liderat per UM.

  joan | 28/05/2007, 22:56
 34. El futuro

  Sr Grosske:
  Usted sabía que el empuje de Aina Calvo le restaría votos. Hubiera sido una estupidez decirlo en campaña, pero lo sabía.
  otra cosa que sabe: la izquierda en baleares es extremadamente acomplejada, basta ver algunos comentarios pidiendo cabezas el dia despues de las elecciones.
  Como Usted dice en el post, se abren todas las posibilidades para formar pactos.
  Por todo ello y antes de que nos arrepintamos le exijo que se levante y haga todo lo que esté en sus manos para que las islas vuelvan a ser gobernadas por la izquierda. No ceje ante las presiones.
  Suerte.

  Javi | 28/05/2007, 22:58
 35. Mals resultats, bones perspectives

  1. L'abstenció es l'enemic més important de l'esquerra, hi ha massa decencís.
  2. La formació del BLOC ha resultat molt problemàtica, tots els seus integrants han patit una crisi profunda -tots-
  3. Una part important del votants d'EU o s'ha decantat cap el PSOE. Potser que votants del PSM també hagin dirigit el seu vot cap el PSOE inclús cap UM
  4. Hi hi ha que homogenitzar el BLOC, simplificant el seu discurs i ampliant la seva base social i electoral.
  5. Ningú ha de dimitir. Hi ha que fer feina cap a les eleccions generals i aconseguir un diputat BLOC
  6. S'han de pactar, sobretot, aspectes concrets vinclats amb els interessos del ciutadans: La Real.Son Espases, Parc de les Vies, façana marítima.
  7. S'ha donat una nova realitat: el PP, per primera vegada perd la majoria absoluta a TOTES les institucions, Parlament, Consells i els ajuntaments de les capitals de cada Illa, Palma, Maó, Eivssa, ara hi ha que continuar realitzant la millor feine possible. Paciència i seny.

  Un peix | 28/05/2007, 23:28
 36. Mals resultats, bones perspectives

  1. L'abstenció es l'enemic més important de l'esquerra, hi ha massa decencís.
  2. La formació del BLOC ha resultat molt problemàtica, tots els seus integrants han patit una crisi profunda -tots-
  3. Una part important del votants d'EU o s'ha decantat cap el PSOE. Potser que votants del PSM també hagin dirigit el seu vot cap el PSOE inclús cap UM
  4. Hi hi ha que homogenitzar el BLOC, simplificant el seu discurs i ampliant la seva base social i electoral.
  5. Ningú ha de dimitir. Hi ha que fer feina cap a les eleccions generals i aconseguir un diputat BLOC
  6. S'han de pactar, sobretot, aspectes concrets vinclats amb els interessos del ciutadans: La Real.Son Espases, Parc de les Vies, façana marítima.
  7. S'ha donat una nova realitat: el PP, per primera vegada perd la majoria absoluta a TOTES les institucions, Parlament, Consells i els ajuntaments de les capitals de cada Illa, Palma, Maó, Eivssa, ara hi ha que continuar realitzant la millor feine possible. Paciència i seny.

  Un peix | 28/05/2007, 23:28
 37. Mals resultats, bones perspectives

  1. L'abstenció es l'enemic més important de l'esquerra, hi ha massa decencís.
  2. La formació del BLOC ha resultat molt problemàtica, tots els seus integrants han patit una crisi profunda -tots-
  3. Una part important del votants d'EU o s'ha decantat cap el PSOE. Potser que votants del PSM també hagin dirigit el seu vot cap el PSOE inclús cap UM
  4. Hi hi ha que homogenitzar el BLOC, simplificant el seu discurs i ampliant la seva base social i electoral.
  5. Ningú ha de dimitir. Hi ha que fer feina cap a les eleccions generals i aconseguir un diputat BLOC
  6. S'han de pactar, sobretot, aspectes concrets vinclats amb els interessos del ciutadans: La Real.Son Espases, Parc de les Vies, façana marítima.
  7. S'ha donat una nova realitat: el PP, per primera vegada perd la majoria absoluta a TOTES les institucions, Parlament, Consells i els ajuntaments de les capitals de cada Illa, Palma, Maó, Eivssa, ara hi ha que continuar realitzant la millor feine possible. Paciència i seny.

  Un peix | 28/05/2007, 23:28
 38. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Cuidadin, cuidadin con UM, de no darle IB3,Emaya, policia local, Tirme...estos de MªAntonia deben muchos favores y les interesa mas una buena cantera de puestos de trabajo que una regiduria.

  cristo | 28/05/2007, 23:51
 39. A CASA

  - 17.OOO PARLAMENT
  - 15.000 CONSELL
  - 14.000 PALMA
  CREO QUE EL SR. GROSSKE DEBE IRSE A CASA.

  JAIME | 29/05/2007, 07:30
 40. Eivissa

  Hem de donar les gràcies a la gent d´Eivissa que ha votat esquerra per haver confiat en la proposta electoral liderada pel PSOE perquè gràcies a ells és que ara estam parlant d´altres possibilitats a Mallorca. Cal prendre nota de la recepta i recordar que un dels ingredients són els líders amb prestigi, bon gestors, pròxims a la gent, que no monten bronca ni números i amb un discurs progressista moderat que s´entén a la primera.

  Toni | 29/05/2007, 08:48
 41. Auto-crítica

  En primer lloc, Eberhard, reconeix que has fracassat i ves-te'n cap a casa teva. Estas més vist que en Canyelles, no entenc com un partit que neix i vol creixer encomana els seus destins a una "vieja gloria", ja que no ets res més que això.
  Els dels BLOC quan festejaveu els resultats semblaveu els dels Barça quan veuen perdre el Madrid, feieu pena -aquesta lliçò es la que apresa de voltres ja que jo com a barcelonista així ho feia -
  Per altre banda s'ha de donar l'enhorabona al PSOE, que si ha fet uns bons comicis.
  Eberhard, ves a pintar al teu estudi que crec que et deu anar millor, i obri les portes a la joventut

  Un barcelonista de centre (no com na Munar) | 29/05/2007, 12:34
 42. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Auunque Jaime se invente cifras en castellano y en mayúsculas, las cifras correctas son, en Palma, las siguientes:
  Parlament: 13.978 (9,84%)
  Consell: 12.887 (9,08%)
  Ajuntament: 11.780 (8,2%)
  Es decir, hay menos de un punto de diferencia entre las listas del Ajuntament y del Consell (la misma que entre el Consell y el Parlament tanto en Palma como en el conjunto de Mallorca)

  victor | 29/05/2007, 15:50
 43. Ajuntament versus Parlament

  El cas és que, partint de les dades aportades per en victor, ( font?) un 15.72 % (càlcul personal) dels votants de Bloc al Parlament no ho van fer a l'Ajuntament. També seria correcte dir que un 84.27% sí ho van fer, es clar.

  Aquestes són les hipòtesis que he sentit respecte la causa d'aquest diferencial.

  1- Només acabar l'escrutini de la mesa on jo hi era com apoderat pel Bloc, amb una diferència de 7 vots a favor del Parlament ( en vots totals pel Bloc, vull dir), un apoderat d'un altre partit va sentenciar: Al Parlament heu presentat un candidat nou i aquests sempre tiren més. Em va sorpendre la capacitat d'anàlisi polític, quina rapidesa mental...i només per set vots!

  2- La culpa es d'en Grosske, està cremat i la gent ja no el vol. Aquest bàsicament l'he llegit aquí. Sovint acompanyat de comentaris més aviat poc carinyosos cap el candidat. Anàlisi seriòs o expressió d'una opinió personal?
  3- La situació del català a Palma. Aquesta jo no li veig la conexió. Ho deixo pels que saben més.
  4- El tirón d'Aina Calvo a Palma. Deu ser una variant de la primera. Jo no la conec però fins ara ningú m'ha parlat del seu potent carisme. Que opinin els que la coneixen.

  5- Els votants del Bloc d'EU/EV han votat Bloc sense discriminar Ajuntament/Parlament/Consell. Els votants de PSM han discriminat Ajuntament /Parlament. L'argument és que la segona llista era encapçalada per un dels "seus" i la primera no. Interessant. No m'agradaria que fos certa en tot cas.

  6- Vot útil. Es veu que els votants d'esquerra tenien més dubtes del seu vot militant al Parlament que a l'Ajuntament en el sentit de trencar la majoria absoluta pepera. I s'han apropat al PSIB. Ignoro que els podria fer pensar això.

  7- Vot útil II. Aquesta no l'he sentit a ningú. Cirer molesta menys que en Matas. Difícil de creure, no? Jo tampoc li veig ni cap ni peus.

  El cas es que tothom diu la seva. Segurament la resposta no és única, o cap d'aquestes, o la mescla d'algunes d'elles. Amb dades reals a la mà moltes poden ser descartades i alguna podria guanyar pes. En tot cas, clarificar això, podria ser important alhora de pendre decissions en positiu.
  Algú dóna llum?

  Òscar | 29/05/2007, 17:53
 44. Luz

  Creo que, sencillamente, se intenta sacar punta de donde no la hay. En las candidaturas de UM en Palma (al Parlameent, Consell y Ajuntament) hay una horquilla de un 1,1% entre la lista más votada y la menos votada. En el Bloc hay una horquilla de un 1,64% y en el PSOE una horquilla de un 2,7%!. El único ámbito donde se intentan hacer lecturas interesadas es en el Bloc por razones obvias de codazos entre partidos. La clave de Palma para el Bloc no es que el Ayuntamiento haya funcionado particularmente mal, es que el conjunto de listas han funcionado bastante peor en Palma que en el resto de Mallorca

  victor | 29/05/2007, 20:02
 45. Grosske, per favor...

  Venga va, IU s'ha enfonsat per tot. O matau directament aquest partit, o l'agonia serà insuportable. Allà o s'ha fracassat es allà on havien de respondre els d'IU. Fora de Palma la cosa ja es per flipar, ERC te més regidors que IU a Mallorca!! I mirau també al País Valencià, heu perdut 2/3 parts dels regidors. Semblava que el Bloc entraria per vosaltres i ha estat a l'inrevés. Si a les properes us presentau sols desapareixeu del mapa, a Balears i a tot arreu. Esper que el PSM (que tampoc es que s'hagi lluit) i Esquerra no us acompanyin. Grosske, amb aquests resultats dimiteix, es l'unic util que pots fer ara mateix. Salut!

  Jo mateix | 30/05/2007, 20:10
 46. Re: UNA SITUACIO APASSIONANT

  Viendo lo mucho que te jode la existencia de IU sospecho que no está tan muerta como dices

  Blas | 01/06/2007, 13:22
 47. AUTOCRÍTICA JA!!!

  Fa 4 anys ni PSM, ni Verds, ni EU, varen fer una autocrítica. Aquesta vegada pareix ésser que tampoc ho pensen fer i crec que això és un gran error. Jo no faré cap teoria, però m'agradaria deixar aquí algunes dades. Fixau-vos en les dades municipals d'Esquerra Unida i Els Verds.
  Tots els pobles on encapçalava qualcú d'EU hi ha hagut gran davallada de vots: Palma, Marratxí, Sencelles, Calvià, Manacor... En canvi les encapçalades per gent dels Verds han pujat!!! Capdepera, Son Servera, Sóller, Santa Maria... I fixau-vos com puja EU-EV de Pollença! El seu candidat Pepe Garcia fa la mateixa política que els seus companys de la comarca, na Maria Orts o na Conxi Peña. I justament aquests pobles i candidats han tengut molts de problemes amb EU. Feis-vos-ho mirar. Gent com en Manel Carmona, n'Eberhard Grosske o en Manolo Camara, esteis aconseguint acabar amb EU. Això és el que voleu? Eber no cerquis excuses heu passat de 5 regidors a Palma a 2. No et fa vergonya??? I la culpa serà de na Cirer! jajaja... Esteis caducats i acabats i no sou capaços de veure que ja és hora de deixar pas a la gent nova?

  Anònim | 02/06/2007, 21:32
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS