Administrar


Estadisticas de visitas

SARKOZY: UNA VICTORIA DE CALAT

grosske | 06 Maig, 2007 23:10

La victòria de Sarkozy ha estat incontestable i s'ha produit en un context d'amplíssima participació (un 85% aprox).

La cosa ja es veia venir després d'una primera volta on l'esquerra en el seu conjunt s'havia quedat en un 36% però el factor novedós dels 18% de vots del centrista Bayrou deixava obert un finestró a l'esperança ... que ara s'ha tancat

Sarkozy forma part del govern però encapçala una opció reformista de "dreta sense complexes", lliberal en allò econòmic i conservadora des del punt de vista dels valors; una opció destinada a fer el que finalmet ha fet: reduir a la meitat un electorat lepenista que, a les eleccions presidencials del 2002, havia assolit un 20% dels sufragis.

Sarkozy ha agrupat una important majoria entorn a un projecte clar i no sempre d'acord amb allò políticament correcte. A l'enfront, i segons algunes enquestes, l'electorat de Royal està dividit al 50% entre el manteniment en les posicions tradicionals de l'esquerra i l'ampliació al centre. Un dilema irresoluble si no es produeix una renovació important del discurs de l'esquerra (no només del PS sinó també del PCF i dels Verds). Ségolène Royal volia encarnar aquesta renovació amb un trancament amb l'aparell tradicional del partit i una barreja de blairisme i zperisme. La fòrmula, de moment, és obvi que no ha funcionat

Una nota final: Sarkozy no és en Rajoy ni el debat polític a França té res a veure amb el d'Espanya.  Allà duen gairebé un any parlant a fons de política fiscal, d'habitatge, d'immigració, d'ensenyament, de política exterior, etc.

Aquí estam a vint dies d'uns eleccions locals i el debat estatal  continúa segrestat pel PP entorn a les llistes d'ANV,  la possible influència del govern en la detenció de la Pantoja  i els passeigs per l'hospital de De Juana Chaos.  Esper que el PP comprengui, més prest que tard que aquest no és el camí de la victòria i abandoni la caverna

Comentaris

 1. Ai, Groske, no t'enteres

  El discurs de Sarkozy l'hagués pogut fer igual de fals en Jaume Matas i hagués estat igual de convincen.

  I la població de França és més dretana, imperialista i chauvinista que la d'Espanya, i tant com le de les Illes Balears. És possible que aquí calcam els resultats francesos.

  Vaig demanar una entrevista, per a l'arc46.com a tots els candidats a President de Illes Balears, Mallorca, Palma i Felanitx. Aprofito el teu bloc per a que els hi diguis als respectius i, si s'atraveixen, que me cridin per a l'entrevista. Totes les altres formacions, Maria Antònia Munar i Aina Calvo (aquesta en 7 ocasions) incloses m'han dit que sí, però a l'hora de la veritat ha estat que no. Si els vostres s'atreveixen: Antoni Ramis Caldentey, AHC i arc46.com: 660 101 187. No me cridis ara. Cridem de dia.

  I sort, tot i el canvi de parella.

 2. A años luz

  es a lo que estamos aquí, respecto de Francia. Harían bien nuestros líderes políticos en abogar por una España más justa con los que se esfuercen y menos complaciente con los que gustan de la sopa boba...en obligar a los parados a aceptar la segunda oferta laboral...en llevar a cabo, al fín, una reforma con mano firme.
  Una utopía.

  hiedra | 07/05/2007, 10:56
 3. Jornades

  Avui,a les 19.30 h, començen les XI Jornades Llibertàries a la Casa de Cultura de Palma (Ramon Llull,3) amb un programa de xerrades ben interessant i completet. Entre d'altres temes: Cuba, Memòria Historica, Desastre Climàtic, El "Camelo" de la Transició...

  Llibertari | 07/05/2007, 11:13
 4. Jornades

  Teniu tota l'informació de les Jornades a:

  www.estelnegre.org

  Us hi esperem.
  Salut.

  Llibertari | 07/05/2007, 11:14
 5. Debate

  En Palma podemos acercarnos a la democracia de Francia. He aquí una propuesta:

  Posibilidad de debate

  Creo que es lo MÍNIMO que nos merecemos los ciudadanos.

  Anónimo | 07/05/2007, 13:17
 6. La Nueva Francia de Sarkozy

  Acabo de hablar con mis amigos parisinos después de la juerga que se pegaron en la Plaza de la Concordia y están felices con el estupendo resultado obtenido por Sarko.

  Representa la Nueva Francia abierta a Europa y también a los Estados Unidos.., rompe con el viejo gaullismo corrupto de Chirac y Villepin y actuarán sin complejos.

  Lo mismo pretendemos hacer en Mallorca, nosotros, acabar con la corrupción de la derecha rancia de Matas y Munar.

  Besos,

  Dolors

  Nota: Conxa enhorabona per s'article d'ahir

  Dolors | 07/05/2007, 13:25
 7. No comparable

  Sarko no és el PP espanyol. Sarko ofereix unes propostes que cobreixen bé les expectatives d'un estat francès i una Europa actuals.

  guapo | 07/05/2007, 13:42
 8. Les enfants de la patrie!!!

  Na Dolors acaba d'inventar la quadratura del cercle. Votar contra el Bloc per defenestrar a Matas. Ai las!!! Com es nota que a França duen segles de democràcia.

  sense nom | 07/05/2007, 13:46
 9. Dolors

  ja ho deia jo que no sabies en quin temps vivies, ahir no vaig publicar cap article.

  conxa | 07/05/2007, 14:04
 10. Preaviso de huelga en IB3

  Ante el estancamiento de las negociaciones entre los trabajadores de Salom, representados por el Comité de Empresa y los representantes de la empresa Salom Audio y Video y ante la falta mediación por parte de la Dirección General de Trabajo, el Govern y el Ente Público de la Radio y Televisión Baleares, se convoca una huelga, en principio, los dias 24, 25 y 27 del mes corriente.
  Cabe la posibilidad de que se convierta en huelga indefinida según se vayan desarrollando los acontecimientos.

  Explotado por las subcontratas de IB3 | 07/05/2007, 14:07
 11. Preaviso de huelga en IB3

  POR UN TRABAJO DIGNO

  POR UN SERVICIO PÚBLICO DE CALIDAD
  TRABAJADORES DE IB3-SALOM EN LUCHA

  Explotado por las subcontratas de IB3 | 07/05/2007, 14:17
 12. DdB, 7 maig 2007

  Els francesos trien Sarkozy

  Aconseguí el 53% dels vots, sis punts per sobre de la socialista Ségolène Royal

  Amb una participació quasi històrica del 85 per cent, els francesos elegiren ahir Nicolas Sarkozy com a sisè president de la V República. El candidat de la Unió per un Moviment Popular (UPM) aconseguí el 53 per cent dels escrutinis, sis punts per sobre de la seva contrincant, la socialista Ségolène Royal, que admeté la derrota poc després que es tancassin les urnes. Sarkozy celebrà el seu triomf a la plaça de la Concòrdia amb milenars de seguidors eufòrics pels resultats. «La meva prioritat és que tots els francesos vulguin parlar-se per treballar junts, tornar als francesos l'orgull de ser francesos. Acabaré amb el penediment de ser francès i amb l'odi entre ells», assegurà Sarkozy, que assumirà la presidència dimecres dia 16 de maig, quan Jacques Chirac li entregui el càrrec. Abans, tanmateix, es retirarà a un monestir a meditar, segons un dels seus col·laboradors.

  Premsòmetre | 07/05/2007, 15:25
 13. Diferència

  La principal diferència entre Espanya i França (i Europa) és que ells no rosseguen 40 anys de Dictadura. La seva cultura democràtica és molt superior.

  Toni | 07/05/2007, 15:45
 14. A en Toni

  Evidentment, Toni, i no es passen la vida en ambient de pre o post guerra civil espanyola...com alguns de per aquí...

  guapo | 07/05/2007, 16:02
 15. CARCAMALS S.A.

  Si en Sarkozy amb la UMP es presentas a Espanya treuria més de 15.000.000 de vots. I no tot el PP el votaria. Pero, amb aquests carcamals que no tenen programa més que Zp ha fet un pet, Zp ha fet un rot, Zp ha matat a Manolete, etc...només poden aspirar ha estar dins el clot eternament.

  sense nom | 07/05/2007, 16:49
 16. 06M Sarko, 27M Matas

  Ayer ganó Francia el 27 de Mayo, ganará Baleares.
  Por cierto Eber, qué te parece las nuevas líneas de metro propuestas por el PP? Has oido hablar de transporte público???

  RIC | 07/05/2007, 16:52
 17. No se entera

  No se entera señor Grosske... Rajoy no será Sarkozy, ni España será Francia... pero por lo que se ve la izquierda gala no es muy distinta de la española... no hay más que ver como 'celebraron' los votantes izquierdistas la fiesta de la democracia tras saberse el resultado de unas elecciones democráticas...

  Por otra parte no todo en España es ETA ni la Pantoja, no señor Grosske, también se habla, y mucho, del Caso Ibiza que a Usted tan poco le preocupa... normal, ya tiene el señor Grosske lo suyo en Sencelles, tema por cierto, del que también se habla y hablará...

  ISKAN | 07/05/2007, 17:11
 18. violencia de genero...

  que opinas de la violencia de género?????

  genro | 07/05/2007, 17:31
 19. A guapo

  Tens rao, ells ja saben que allò de l'11M no ho provocà ETA... Mira jo te he donat dades objectives i tu me suets per peteneres.

  Toni | 07/05/2007, 17:42
 20. ISKAN la rata.

  Va de blog en blog repartiendo su peste bubónica pepera.

  ISKANDAR | 07/05/2007, 18:34
 21. El perill liberal

  Els resultats a França parlen per sí mateixos. El liberalisme polític va triomfant, emprant missatges semblants pertot: la POR, sobretot: a Espanya, la por a ETA, als EUA, al terrorisme islàmic, a França, a la inseguretat ciutadana, prometent més repressió...I el mateix pertot: el rebuig al forà, que tant de mal fa. El forà, que a més ve aquí - a Europa - perquè empreses que ens proveeixen a noltros no els deixen gaire opció, els governs són corruptes i les seves democràcies, en el cas que se les hi consideri, són simplement atrezzo.
  El creixement de la classe mitjana que tendeix en les seves perspectives, fins i tot subconscientment, a la classe alta, fa que gran part d'aquesta valori més els interessos dels "grans" (en termes de capital, és clar) que no els dels "petits". Per exemple, valoren més que deixi de venir un 5% de guiris un any, que no que els treballadors deixin de morir per la causa dels rics. Va pels cínics!
  (me n'he anat un poc del tema, però no més que n'ISKAN o, eventualment, na Dolors)

  Sobrenom | 07/05/2007, 21:32
 22. elsingulardigital

  Vicenç Villatoro
  Presidencials
  Les eleccions franceses han estat un èxit de participació, de debat, d’interès i d’entusiasme. Alguna cosa n’hauríem d’aprendre. Ho han estat perquè els candidats eren renovadors i renovats, amb discursos poc rutinaris i amb idees. Però també per altres coses. Per exemple, perquè el sistema francès de presidencials convida als ciutadans a prendre unes decisions polítiques que entre nosaltres han monopolitzat els aparells dels partits.

  Una prèvia: jo crec que a les eleccions no escollim quina gestoria ens portarà els números ni l’assessoria fiscal que vetllarà per la nostra butxaca. Escollim polítics perquè gestionin i governin, però també perquè encarnen valors, actituds i ideals amb els quals ens identifiquem. Un polític és un gestor, però també és un líder i un representant.

  El sistema de l’Estat espanyol converteix les eleccions en una cursa entre partits, fonamentada en la gestió. Els càrrecs més institucionals no els votem directament. El cap de l’Estat –un rei que no governa, però regna- no l’escollim. El president de la Generalitat es pacta als despatxos. Fins i tot es pot arribar a ser alcalde encapçalant una llista que només ha obtingut un regidor, si t’ajuden els pactes- Aquí no escollim càrrecs d’alta representació institucional, sinó caps de govern. I per via indirecta.

  Quin és el resultat? Està a la vista. Aquí el poder està monopolitzat pels aparells de partits que són els qui fan les llistes i els qui condueixen les negociacions. Amb sort, escollim gestors. Amb menys sort, escollim aparatchicks de partit que controlen les estructures internes de poder. Amb encara menys sort, escollim compromissaris que faran servir el nostre vot com un txec en blanc per escollir ells als qui manen de veritat. En una primera fase, el sistema va permetre encara personalitats fortes com Pujol o Maragall, com Suárez o Felipe. Ara els aparells han pres la mida al sistema i ja no permeten excentricitats perilloses.

  Amb els sistema hispànic, Catalunya inclosa, ni Sarkozy ni Royal –personalitats d’una gran independència respecte als seus propis partits- haurien arribat ni a alcaldes de poble. I així ens va.

  Premsòmetre | 08/05/2007, 09:27
 23. Rajoi, ante el espejo francés

  Fernando Ónega / desde la Corte
  LA VICTORIA del señor Sarkozy en Francia ha erotizado al Partido Popular en España. Le ha gustado mucho más, a dónde va a parar, que el triunfo de Angela Merkel en Alemania, a pesar de que también es de su cuerda política. Es que Francia está más cerca, y nos parecemos más a los franceses que a los alemanes. Es que Sarkozy, además de ser de derechas, es amigo personal y es muy probable que lo veamos en España en los mítines de la campaña del 2008. Es que los postulados del francés sobre terrorismo o inmigración son muy parecidos a los de Rajoy. Y es, sobre todo, que a Ségolène Royal la llaman Zapatera, y verla derrotada es como si los franceses hubieran derrotado a Zapatero en persona.

  Desde esas bases de análisis, las urnas del domingo no fueron analizadas por el PP como francesas. Les aplicaron lentes españolas, hasta el punto de considerarlas casi unas primarias, anticipo de lo que veremos aquí. Así se explica el entusiasmo del gran partido conservador en la noche del domingo y durante el día de ayer. No celebraron la victoria de un afín, sino la propia. Mariano Rajoy se ha visto ya como parte fundamental de un eje ideológico Madrid-París-Berlín. A pesar de que Sarkozy procede del Gobierno de Chirac y no de la oposición, los propagandistas del PP identifican su triunfo con un cambio ideológico en Europa que, por fuerza, tendrá que cristalizar en España.

  ¿Tienen razón? En parte, sí. Sobre todo en esta parte: que no ha ganado Ségolène. Si la señora Royal hubiera ganado, sería el primer triunfo exterior de Zapatero, su primera exportación de ideología y modelo, y eso sí que cotiza en la bolsa de los votos.

  En lo demás, cuidado con los entusiasmos. Aplíquenles estos elementos de reflexión: 1) La derecha francesa no tiene los antecedentes históricos de la española. 2) España aún no vive la sensación de crisis económica ni el complejo de grandeza perdida que tanto acompleja a Francia. 3) España sigue situada en el centro-izquierda, y con una participación como la del domingo, de un 85%, siempre ganaría el PSOE, como reconocen los sociólogos del PP. 4) En ninguna parte está escrito que los conceptos de mérito, trabajo, orden, autoridad, recuperados del desván por Sarkozy con gran atractivo y brillantez, sean patrimonio exclusivo de la derecha. Desde que se lanzan al terreno de juego, cualquiera los puede utilizar. Y 5) La palabra nación , del modo en que fue invocada por Sarkozy en esta campaña, resta votos en algunas de las comunidades donde el PP necesita elevar suelo electoral, si aspira a gobernar. Si se adoptan estas cinco precauciones, es verdad: Sarkozy puede ser el espejo de Rajoy.

  hiedra | 08/05/2007, 10:54
 24. Rajoy, ante el espejo francés

  Fernando Ónega / desde la Corte
  LA VICTORIA del señor Sarkozy en Francia ha erotizado al Partido Popular en España. Le ha gustado mucho más, a dónde va a parar, que el triunfo de Angela Merkel en Alemania, a pesar de que también es de su cuerda política. Es que Francia está más cerca, y nos parecemos más a los franceses que a los alemanes. Es que Sarkozy, además de ser de derechas, es amigo personal y es muy probable que lo veamos en España en los mítines de la campaña del 2008. Es que los postulados del francés sobre terrorismo o inmigración son muy parecidos a los de Rajoy. Y es, sobre todo, que a Ségolène Royal la llaman Zapatera, y verla derrotada es como si los franceses hubieran derrotado a Zapatero en persona.

  Desde esas bases de análisis, las urnas del domingo no fueron analizadas por el PP como francesas. Les aplicaron lentes españolas, hasta el punto de considerarlas casi unas primarias, anticipo de lo que veremos aquí. Así se explica el entusiasmo del gran partido conservador en la noche del domingo y durante el día de ayer. No celebraron la victoria de un afín, sino la propia. Mariano Rajoy se ha visto ya como parte fundamental de un eje ideológico Madrid-París-Berlín. A pesar de que Sarkozy procede del Gobierno de Chirac y no de la oposición, los propagandistas del PP identifican su triunfo con un cambio ideológico en Europa que, por fuerza, tendrá que cristalizar en España.

  ¿Tienen razón? En parte, sí. Sobre todo en esta parte: que no ha ganado Ségolène. Si la señora Royal hubiera ganado, sería el primer triunfo exterior de Zapatero, su primera exportación de ideología y modelo, y eso sí que cotiza en la bolsa de los votos.

  En lo demás, cuidado con los entusiasmos. Aplíquenles estos elementos de reflexión: 1) La derecha francesa no tiene los antecedentes históricos de la española. 2) España aún no vive la sensación de crisis económica ni el complejo de grandeza perdida que tanto acompleja a Francia. 3) España sigue situada en el centro-izquierda, y con una participación como la del domingo, de un 85%, siempre ganaría el PSOE, como reconocen los sociólogos del PP. 4) En ninguna parte está escrito que los conceptos de mérito, trabajo, orden, autoridad, recuperados del desván por Sarkozy con gran atractivo y brillantez, sean patrimonio exclusivo de la derecha. Desde que se lanzan al terreno de juego, cualquiera los puede utilizar. Y 5) La palabra nación , del modo en que fue invocada por Sarkozy en esta campaña, resta votos en algunas de las comunidades donde el PP necesita elevar suelo electoral, si aspira a gobernar. Si se adoptan estas cinco precauciones, es verdad: Sarkozy puede ser el espejo de Rajoy.

  hiedra | 08/05/2007, 10:54
 25. AVUI Xerrada Memoria Històrica

  Avui a les 20 h. xerrada sobre Memoria Historica a la Casa de Cultura de Palma (Ramon Llull,3). Parlarán Margalida Capellá, Maria Antonia Oliver (Secretària i Presidenta de Memòria de Mallorca respectivament) i Ermengol Gassiot (membre del Equip d'Arquelogia Forense de la Autonoma de Barcelona).
  El avui i demà de la Recuperació de la Memòria a debat.
  Tothom está convidat.
  Salut.

  Llibertari | 08/05/2007, 14:20
 26. Afortunadament...

  ... Espanya és una monarquia. Imaginau-vos un Aznar de President!

  Monàrquics pel Bloc | 08/05/2007, 14:37
 27. Funciona?

  Estic estorat amb els cartells photoshoperos del trio calavera Matas Denticlor - Cirer Lifting i el mix Gemma Nierga+Pitonisa Lola en que han convertit a na Rosa Estaras.

  Em crida l'atenció que tanquen els cartells amb la paraula CONFIANÇA. Voldran dir, en castellà CON FIANZA? És amenaça o predicció?

  The Laughing Man | 08/05/2007, 16:30
 28. aa

  ETA podría haber comenzado a exigir el pago del impuesto revolucionario a pequeños empresarios, según una información revelada por la Cadena Ser.

  Las cartas estaban fechadas en abril, aunque podrían haber sido recibidas este mesSegún la emisora, las fuerzas de seguridad del Estado habrían interceptado cartas de extorsión fechadas en abril que pedían cantidades menores a las habitualmente exigidas a los grandes empresarios.

  En este caso, la organización pediría 30.000 euros, lejos de los 180.000 o los 300.000 que pidió el mes pasado a empresarios con un gran capital.

  El presidente de la comunidad foral, Miguel Sanz, afirma tener constancia de cartas remitidas a al menos dos industriales.

  Las cartas, de las que ha trascendido las referencias a la "construcción nacional" que contienen y su lenguaje agresivo, confirman la vuelta a las actividades tradicionales de la banda tras la ruptura del alto el fuego.

  Joan | 09/05/2007, 14:17
 29. New look.

  David Beckham volvió a sorprender en la ciudad de portiva del Real Madrid. El centrocampista inglés, que el pasado 26 de abril se tiño el pelo de rubio de platino ahora ha apostado por una nueva imagen, por el pelo rapado.

  sense nom | 09/05/2007, 18:14
 30. República...ya!!!!

  Sr. Grosske, si me promete que en su programa se comprometerá a abolir la monarquía, cuenta con mi voto... Basta ya de esta panda de chupópteros vagos... Prefiero un presidente (aunque sea rojo) elegido democráticamente a un jefe de estado como el que tenemos impuesto "porque sí". Es lo único que tengo que reprocharle al Generalísimo, que se empeñara en restaurar a los borbones..., pero ya se sabe, nadie es perfecto.

  Sol (de Caralsol) | 10/05/2007, 19:04
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS