Administrar


Estadisticas de visitas

ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

grosske | 23 Abril, 2007 07:18

Cinc notes d'urgència:

1.- França vol una renovació política centrada: ha creat un nou espai de centre sòlid i ha castigat els extrems

2.- Ségolène Royal ho té cru però no impossible. El seu vot (25,8%) és molt semblant al que va tenir en François Miterrand quinze dies abans de guanyar les eleccions presidencials l'any 1981 i no està tan allunyat del 31,1% del candidat conservador

3.- Sarkozy i Royal tenen cadescú un possible dipòsit de vot de rerserva d'un 10 %: Sarkozy el del Front Nacional i Royal el de diverses candidatures d'esquerra. Però aquest dipòsit sembla molt més accessible per a la candidata socialista (que, de fet, ahir ja va rebre el seu suport explícit) que per al candidat conservador que, probablement, ja ha mossegat tot el que podia mossegar d'un vot lepenista que ha caigut en picat respecte al 2002

4.- La clau és aquest 18,5% de vots de centre de François Bayrou, un centrista que, convé tenir-ho en compta, ha estat  històricament molt  més lligat a la dreta que a l'esquerra

5.- La bufetada del PCF i dels Verds voreja el ridícul (1,9% i 1,6%, respectivament). Es cert que han estat víctimes del trauma del 2002 (quan a la segona volta passaren en Chirac... i en Le Pen). Això ha provocat, efectivament, una gran onada de vot útil per tal de conjurar el perill de veure l'esquerra exclosa de la segona volta. Però el vot útil també ha comptat per una candidatura trotskysta que ha tret més d'un 4%.

... i dos recados:

1.- Al PP:  El Sr. Sarkozy, que és molt de dretes, a la seva alocució d'ahir va dir que respectava la candidata socialista i les seves idees i que esperava poder dur fins al final un gran debat sobre els seus models de nació, sobre els seus sitemes de valors i les seves concepcions polítiques. NO va dir: cal agrupar forces per evitar que guanyi una Senyora que vol conduir França a la seva desaparició i que li fa el joc als terroristes

2.- A l'esquerra extra-PSOE: El que espera la gent de nosaltres són projectes unitaris, solvents i creíbles. Els "potets de les essències", per sí mateixos, no es mengen un torrat

Comentaris

 1. Els teus

  Nin: No sies oportunista i giracasaques. Tu no ets de na Segolene. Mira la misèria de vots que han fet els teus, comunistes, verdets, esquerrans radicals, tres toskistes. Aquest és el teu mirall. A no ser que el et sumis al centre difús de Bayrou.

  Pep | 23/04/2007, 07:58
 2. Eber

  Eres un superviviente, Eber, como Matas y toda esta POMADA DE POLÍTICOS que nos chupan la sangre y se eternizan con sus cargos

  Dolors | 23/04/2007, 08:55
 3. COMPLIT!

  *espais gratuits de publicitat electoral*

  SOTERRAR EL PASSEIG MARÍTIM (promesa electoral de Catalina Cirer) COMPLIT!

  memorión | 23/04/2007, 09:08
 4. Re: ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

  Tan de bò que m'equivoqui, però crec que en Sarkozy guanyarà la segona volta... La suma dels seus vots més els de Le Pen i part dels de Bayrou que s'en pugui dur superen, de bon troç, els de Ségolène i d'aquells ubicats a la seva esquerra.

  No sóc dels que creuen que els votants de Bayrou es decantin abans per Ségolène que per Sarkozy.

  Tan de bò que m'equivoqui... però les xifres són les que són.

  Bernat | 23/04/2007, 10:03
 5. El que faci falta....

  Eber, estimat ets de veritat un "crak", sempre sures com sa merd..., ara resulta que els teus han quedat be a França, i jo que em pensava que eres comuniste!!
  Res, com a ca teve, explicació sempre en hi ha... empero coherencia i dimissió ni parlar-ne !!!!

  Analisi coherent | 23/04/2007, 10:49
 6. Re: ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

  Jo la veritat no se si la gent llegeix o si ja va a tir fixo en contra de la persona que escriu aquest bloc. En cap moment he vist que parli de que els seus hagin guanyat ( tot al contrari diu que la bufetada que l’han donada voreja el ridícul ) i la anàlisi que fa és precisament que si els partits petits no van junts no tenen cap possibilitat de aconseguir res .
  Aquesta anàlisi por agradar mes o menys i la gent pot discutir sobre això però a mi em fa l’efecte que aquí molts hi participen nomes per jugar al pim pam pum , be així queden retratats i es veu qui no te res més que ràbia enlloc d’un discurs polític .

  Si en voleu saber la meva opinió , no som massa partidari d’unions a tota costa nomes per guanyar, excepte en determinades circumstàncies i ara es una d’aquestes. Crec que el PP a fet massa mal a aquestes illes, ha tingut el poder massa temps i això mai es bo . Ja se que no és una reflexió profunda i seriosa però al manco no necessito insultar ningú per expressar-la aquí.

  andreu | 23/04/2007, 11:21
 7. Re: ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

  En mi opinión, las espadas siguen en lo alto, y se hace difícil prever cual será la evolución del voto que han recibido Le Pen y Bayrou. Por lo pronto, algunos analistas franceses ya apuntan que Le Pen se pronunciará por la abstención en la segunda vuelta. En todo caso, es una gran noticia la caida en picado del Frente nacional, y esa aparente vuelta a la sensatez que han demostrado ayer los franceses, después del susto que se pegaron hace unos años, con Le Pen en la segunda vuelta.
  Mi pronóstico, aunque me duela, es que Sarkozy lo tiene un poco más fácil.

  JoMateix | 23/04/2007, 11:54
 8. Una de las cosas que desea

  Sarkozy, (entre otras que denotan buen gusto) es que los chicos se levanten cuando entre un profesor en clase....ja, para aquí lo querrían muchos!!
  No creo que a los franceses les haya servido de mucho el apoyo de nuestro Presidente. A a poco que se les trate se descubre lo mucho que estiman "sa grandeur", y Zp es la antítesis, ya que no le inspira para nada la unidad, ni la historia y tampoco cree demasiado en las leyes.

  hiedra | 23/04/2007, 12:57
 9. Digestió

  Per què no contestes la pregunta sobre com t'ha caigut haver-te menjar el psm?

  curiós | 23/04/2007, 14:35
 10. Entrevista: bona.

  http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1509&pIdSeccion=2&pIdNoticia=257713&rand=1177305085732

  DdM, 23 d'abril 2007

  Premsòmetre | 23/04/2007, 14:42
 11. 23 d'abril 2007. Sobre la victòria d'en SarKo

  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=5502

  Premsòmetre | 23/04/2007, 14:44
 12. Carregat de raons...23 abril 2007. Diari de Balears

  http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?-1+3+181216

  Premsòmetre | 23/04/2007, 14:49
 13. a curiós

  Sobre la digestió. Perquè una cosa es deixar que es publiquin dois en aquest bloc i un altra haver de contestar-los. De tota manera, gràcies als que dignificau el debat dient coses com a mínim normals i gràcies, també, als altres, perquè em demostrau cada dia fins a quin cert punt aquest bloc (i sospit que també l'altre Bloc) vos pica i vos duu venuts

  grosske | 23/04/2007, 15:57
 14. Segona volta

  Una vegada passada la primera volta, a França,en aquest cas, com tothom sap, la pol·larització és entre dreta i esquerra i, per tant, tota l'esquerra es sent representada per l'opció que ha transpasat la primera volta, en aquest cas Ségolène Royal i, per tant és absolutament lògic que Grosske i l'opció política que ell representa, aquí i a França es senti representat per Royal. Més clar: aigo. Hi ha molt d'analfabet polítc per aquests món nostre. Amén.

  Un peix | 23/04/2007, 16:56
 15. Convencido de la victoria de Sarkozy

  Sin que sirva de precedente estoy en la línea de reflexión de JoMateix. Celebro que Le Pen se haya pegado el castañazo. Y añado que creo que el efecto de S. Royal y las fantásticas campañas de imagen que le han hecho, no han tenido el efecto esperado.
  Sarko también ha realizado una muy buena campaña y con un programa político en toda regla, esa seguridad es muy importante para el electorado.

  RIC | 23/04/2007, 17:18
 16. Si que lo tiene mal Segolene

  En unas elecciones con un índice de participación tan alto que salga una formación con 5 puntos por encima de un adversario que parecía pintar bien le da una victoria casi segura. Y más aún cuando el que ha quedado en el camino es el candidato de centro.

  No olvidemos que el centro parece tirar hacia Sarkozy según la mayoría de analistas y, para él, nada mejor que enfrentarse a Segolene ya que si hubiese sido contra la tercera fuerza los socialistas se refugiarían en el centrista.

  En definitiva, parece más que probable la derrota de "la zapatera". Si es que es ir a Francia a animar algo y siempre le pasa lo contrario (recuerden sino el referendum de la Constitución Europea que debía ser aprobado)

  Aunque hay algo que me llama mucho la atención del análisis de Grosske. Es cierto, y algo que me parece perfecto, que los franceses han preferido abandonar los radicalismos... pero no te alegres de eso porque ningún extremo ha funcionado... ni el que tú presentas en Palma y tu partido en España.

  The Fray | 23/04/2007, 17:30
 17. La Mafia PP-UM.

  PP-UM:Han venut el país a les màfies.

  Anónimo | 23/04/2007, 18:17
 18. UN ANALISIS DE CENTRO DERECHA MODERADO Y LIBERAL

  Sarkozy triunfador de la primera vuelta

  Los franceses se volcaron ayer en las urnas. Rechazaron con sus votos la
  agresiva campaña de “todo menos Sarkozy” y colocaron al líder de la UMP
  muy cerca del Eliseo.

  ¾ Zapatero se aleja del corazón de Europa. Después de insultar a la alemana
  Angela Merkel, llamándola fracasada, y de anunciar la victoria de Kerry en
  EEUU, Zapatero dio su apoyo a Segolene Royal. Los franceses prefirieron a
  Sarkozy, que se sitúa en cabeza para la segunda vuelta con un amplio 30%.

  ¾ El apoyo de Zapatero a Royal no ha servido para que la socialista francesa
  gane, pero si para ver a Zapatero utilizando la bandera española en un mitin. El
  PSOE nunca utiliza la bandera española en sus actos públicos. Los dirigentes
  socialistas siguen apostando para sus mítines por banderas
  preconstitucionales, como la republicana.

  ¾ Zapatero también debería tomar buena nota de lo poco que ha servido la
  campaña “todo menos Sarkozy” orquestada por la izquierda francesa. El “todo
  contra Rajoy” que practica el PSOE tendrá el mismo efecto en la urnas.

  ¾ El corazón de Europa se llama Merkel en Alemania, se llama Sarkozy en
  Francia y se llama Rajoy en España. Los tres son la apuesta por una Europa
  pujante, liberal, dialogante, que defiende los valores de Occidente y que mira al
  futuro.

  ¾ Rajoy acudió al mitin que dio Sarkozy en Madrid. Sarkozy estuvo en la última
  convención del PP, el año pasado. Sarkozy es el presidente que necesita
  Francia y un gran líder para Europa.

  El cinismo de Zapatero

  Zapatero hace del cinismo su eje de campaña. El PSOE sólo insulta y
  descalifica mientras Zapatero intenta vender talante.

  ¾ ¿Cuáles son las ideas y propuestas que presenta el PSOE a estas elecciones?
  ¿Las que copió Juan Fernando López Aguilar en Canarias? El PSOE copia los
  programas porque no tiene nada que ofrecer. Copian porque sus promesas
  son siempre para no cumplir; son sólo hueca propaganda.


  ¾ Zapatero sigue hablando de moderación y centrismo cuando su campaña,
  como reconoce el propio manual de candidatos, está basada en la crispación,
  la descalificación y el insulto al PP. Sigue hablando de futuro cuando
  desempolva la ley de la memoria histórica, cuyo único objetivo es fomentar la
  división. Sigue hablando de consenso cuando hace caso omiso al
  emplazamiento de Rajoy para hablar, cuanto antes, de política antiterrorista.
  ¾ Los españoles ya conocen que Zapatero es el líder del enfrentamiento y de la
  ruptura de los consensos. Estos tres años de mal gobierno han dejado al
  descubierto la verdadera cara del PSOE de Zapatero.
  ¾ Zapatero ha engañado a los españoles en su política con ETA. No ha sido una
  política antiterrorista, sino una política de cesión a ETA. Y serán los españoles
  quienes se lo reprochen. Ya lo han hecho en la calle y lo harán en las urnas.
  Según una encuesta publicada hoy (ABC) ocho de cada diez encuestados
  consideran que el Gobierno no ha puesto fin al proceso.
  ¾ Los españoles saben que el PP ha cumplido con su deber democrático al
  desvelar los engaños del falso proceso de Zapatero. El PSOE acusa al PP de
  utilizar el terrorismo porque no quieren que desvelemos las mentiras de
  Zapatero.
  ¾ Los españoles quieren un Gobierno que luche contra el terrorismo y no que
  negocie en secreto con los terroristas. Quieren un Gobierno que no ceda al
  chantaje de los terroristas y no un Gobierno que llame al portavoz de los
  terroristas, Arnaldo Otegi, hombre de paz. Los españoles quieren un Gobierno
  que trate a las víctimas del terrorismo como se merecen y no que ceda al
  chantaje de un asesino como De Juana Chaos.
  ¾ El PP exige a Zapatero que impida que ETA-Batasuna se presente a las
  elecciones de mayo. ANV está incluyendo en sus listas a personas próximas a
  Batasuna, pero el dirigente del PSE, Patxi López, señala en una entrevista que
  no hay impedimentos para que esta formación esté en las elecciones.

  Un Votante del PP | 23/04/2007, 18:35
 19. Re: ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

  "Prefiero que ocupen un escaño a que empuñen una pistola"
  José Maria Aznar-1999

  Abate Faria | 23/04/2007, 20:37
 20. Cretí

  Expulsarà Entesa al cretí d'en Cretí? Si segueixen així n'Huguet en quedarà tot solet...podrà entrar al BLOC! serà el nostre fitxatge estrellat! ha hahahahahahha

  cretinisme | 23/04/2007, 22:07
 21. Francia

  Grosske, es increíble el análisis que has hecho. Sarkozy ha ganado rotundamente y va camino del Elíseo. Ha ganado la derecha, ni más ni menos.

  Maria | 23/04/2007, 23:16
 22. i aquí?

  Grooske diu: "El que espera la gent de nosaltres són projectes unitaris, solvents i creíbles. Els "potets de les essències", per sí mateixos, no es mengen un torrat" (sic).

  I...aquí? què feis. Perquè no feis coalició amb el PSOE??

  clot | 24/04/2007, 10:43
 23. Re: ELECCIONS FRANCESES: 5 NOTES I 2 RECADOS

  GROSSKE PACTARÀS AMB UM A CORT?

  POTS ASSEGURAR QUE NO HO FERÀS??

  AM | 24/04/2007, 10:45
 24. 2.- A l'esquerra extra-PSOE: El que espera la gent de nosaltres són projectes unitaris, solvents i creíbles. Els "potets de les essències", per sí mateixos, no es mengen un torrat

  2.- A l'esquerra extra-PSOE: El que espera la gent de nosaltres són projectes unitaris, solvents i creíbles. Els "potets de les essències", per sí mateixos, no es mengen un torrat.

  Idò a Menorca, els teus d'IU van d'aquest pal de "potet d'essències", ja us podríeu aprendre la lliçó vosaltres i no predicar tan als altres.

  Salut i que no guanyi el PP

  ;-) | 24/04/2007, 17:08
 25. aclariment

  Aquest darrer, sobre el potet de les essències d'Iu a Menorca que ho expliqui, per favor. A Migjorn van junts EM-IU, Verds i, enguany, PSM. a Ferreries van junts en l'Entesa el PSM i EM-IU, a Mercadal, PSM i EM-IU també han pactat una candidatura. A Alaior, on el PSM mai no s'ha presentat, va sr el PSM que va decidir que en 2007 tampoc no es presentaria, però que tampoc faria una candidatura unitària. A Alaior, EM-IU va a les eleccions amb ERC i Iniciativa per Alaior. A SAnt Lluís, EM-IU va proposar un acord al PSM, i la resposta va ser negativa. A Ciutadella, el PSM va sol, i la candidatura unitària la formen Verds, Fòrum i EM-IU. A Maó i Es Castell (per completar el mapa) van cadasacú per un costat. A nivell insular, la meva teoria és que el PSM va preferir comprar la franquícia d'EV que crear, com a Mallorca ha fet, un espai d'unitat a l'esquerra del PSOE, que ha defensat EM-IU. Així són les coses, tal vegada es pot veure també d'una altra manera. No hgo dubt. Ho dic sense cap recança, només amb la creença que en el futur serà possible engrandir el marc unitari.

  MENORCA | 24/04/2007, 18:46
 26. Francia

  Pues a mi me gusta "Lepain", ese que dice lo que todos pensamos, aunque por la sociedad de hoy (que esta de moda ir de tolerante, moderno, progre, chachi, loli, super vanguardi y demas...), nadie se atreve a manifestar.
  Tambien me encanta "Queen Elisabeth"

  Sol (de Caralsol) | 24/04/2007, 21:20
 27. AM

  Claro que pactará con UM (ja, ja..., bueno no creo que tenga la ocasión, pues está la cosa un poco "verde"), pero en el caso de que tuviera la posibilidad, por supuesto que lo haría..., la política es esto, venderse al mejor postor, al que tenga la llave del poder..., todos son iguales, el mismo perro con distinto collar... un ASCO!!!!

  Sol (de Caralsol) | 24/04/2007, 21:24
 28. guanyi qui guanyi

  ni amb l'una ni l'altre França reconeixera la cooficialitat del català a la Catalunya Nord, ni la Val d'Aran deixarà de ser l'unic lloc on l'occità és oficial. Molta revolució, molta igualtat, molta fraternitat i molt de Murunoa. Això és el que hi ha. Que en pensau, d'això?

  Ratapinyada | 25/04/2007, 10:23
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS