Administrar


Estadisticas de visitas

MATEU CRESPI, A UM

grosske | 22 Abril, 2007 11:38

El líder del grup de militants que s'en va anar del PSM - per por que aquest partit es desnaturalitzàs i perdés les seves essències participant en el Bloc - acaba d'anunciar la seva integració en la llista d'UM al Parlament.

Em sap greu sobre tot per la gent de l'Entesa que el va acompanyar en aquell raonament sobre la política d'aliances del PSM - raonament perfectament respectable, com és natural - i que ara s'ha quedat amb un pam de nassos

Tothom té dret a pensar i a fer el que vulgui en democràcia, però quan un és un líder polític (perdonau-me l'expressió, una mica desagradable) aquesta llibertat queda limitada. Quan un accepta ser depositari de la confiança d'uns altres, la lleialtat a aquest depòsit de confiança ha de ser una variable inel.ludible de qualsevol ecuació

Comentaris

 1. Quin embull!

  La incorporació de Mateu Crespí no pot deixar indiferent a ningú.
  Per mi era un gran valor dins el PSM, l'havia sentit a parlar qualque vegada i em pareix una gran persona i molt vàlida a la política. El teniu com a referent, dins el PSM després dins Entesa ( a pesar de no compartir la idea de creació d'un altra partit nacionalista)
  Però entrar dins UM, que vol dir això?. Tots son dubtes.
  És ara Tomeu Crespí més de dretes. És UM més d'esquerres? És tot indiferent, de centre? Què és el centre polític?

  Jus | 22/04/2007, 12:22
 2. Diari de Balears, 22 abril 2007

  Les llistes d'UM
  La presència de Mateu Crespí, l'home que havia de ser el candidat a la presidència del Govern pel PSM conforme als resultats de les eleccions primàries, a la llista d'Unió Mallorquina al Parlament constitueix un èxit del partit de Maria Antònia Munar a l'hora d'obrir portes al pedigrí d'esquerres, que sens dubte reforça la seva tendència electoral a l'alça. Cap on anirà electoralment l'àmbit nacionalista d'esquerres és ara una incògnita. Però en tot cas la seva ànima està més viva que un covo d'alatxes. El PSM és aliat d'EU-EV dins el Bloc, però algunes de les seves antigues figures municipalistes parteixen cap a UM. Seran les urnes les que determinaran la composició final dels defensors del país. El més importat és que hi ha nerviada grossa dins el PP. El fitxatge de Maria de la Pau Janer per Matas només té una explicació: el centre nacionalista creix. És de sentit comú aquesta consolidació unionista. Mallorca pateix una expansió migratòria incontrolable i la personalitat pròpia està amenaçada. A sobre, les barbaritats urbanístiques s'han succeït. La gent mallorquina, independentment d'ideologies i de classes socials, sent bategar l'instint de la supervivència i la necessitat de formar línia davant el perill de l'anihilament com a poble. Mentre que la inclusió de Janer en el PP és una jugada tàctica de maquillatge, l'arribada a UM de veterans lluitadors nacionalistes d'esquerres carregats de calls fa veure ànsia de defensa nacional davant la corrupció lligada al formigó, les cultures foranes i el perill de destrucció de l'essència del llegat dels avantpassats. És lògic que UM sigui tendència electoral a l'alça. Els mallorquins encara són una tropa de germans. A vegades mal avenguts de portes endins, però capaços de ser mata de jonc quan els volen prendre ca seva.

  Joan Riera. Periodista

  Premsòmetre | 22/04/2007, 13:06
 3. Gràcies

  Crespí-Josep Melià-etc: ENDAVANT.

  agraït | 22/04/2007, 13:19
 4. Jo també

  El concurs de la masia
  L'hora del tallat
  Francesc Puigpelat. Avui 22 d'abril 2007
  TV3 ha començat a buscar aspirants a participar en el concurs La masia de 1907. Malgrat que tindrà un format de reality estil Gran Hermano, em fa il·lusió veure'l, i tinc curiositat per les reaccions que suscitarà. El programa consistirà a agafar dues famílies i posar-les durant l'estiu a viure en una masia, amb els mitjans tècnics que hi havia fa un segle: el 1907. TV3 ha aconseguit una masia a uns 50 quilòmetres de Barcelona, però el viatge serà més llarg: per una mena de túnel del temps en direcció al passat.

  El primer problema que se li acut a qualsevol és que les dues famílies s'ho hauran de manegar per viure sense mòbil, sense ordinadors i sense Internet. Terrible. Però compte: encara n'hi ha més, si hem de recular un segle. Per exemple, no hi haurà tele (ni tan sols en blanc i negre). Podrà sobreviure una família tot un estiu sense tele? Tampoc no hi haurà telèfon fix, ni ràdio. Ni cotxe. Ni moto. Ni tan sols bici.

  I la cuina? Notícia bomba: no hi haurà microones. Tampoc llum elèctrica, ni gas, ni tan sols aquelles bombones de butà que són tan pesades de carregar. No: caldrà cuinar amb llenya, o sigui que per escalfar un vas de llet es pot trigar perfectament mitja hora. Preparar el dinar serà una cosa terriblement complicada, i que no els passi res per regular el foc.

  Però això no és res comparat amb la feinada que els concursants tindran per omplir les cassoles. En la seva versió gallega (l'original) del programa, els concursants havien de cuidar cinc vaques, deu ovelles, vuit cabres, dos porcs i vuit conills. Amb això i l'hort, havien d'espavilar-se per menjar cada dia. Només passava de tant en tant un venedor ambulant, que els proporcionava algun altre producte mitjançant el bescanvi o alguna minsa quantitat de diners. No cal dir que, de súpers amb els prestatges farcits de productes preparats, ni rastre. I de safates amb la carn tallada i neta, res: si es volia menjar conill, calia matar conill i tacar-se les mans amb sang de conill.

  Però el pitjor arribarà al lavabo. Perquè no existirà el water closed. I no hi haurà aigua corrent, ni dutxa, ni banyera. I el súmmum de les desgràcies: no hi haurà gel de bany, ni xampú, ni tan sols sabó. El sabó se l'hauran de fer els concursants a partir de la cendra, seguint el sistema tradicional i ecològic de tota la vida.

  He dit que tinc curiositat per veure el programa, i és per estudiar la reacció dels autoanomenats progressistes que reneguen del present i idealitzen un passat suposadament paradisíac, previ al pervers capitalisme actual. M'agradarà veure la reacció dels ecologistes de mountain bike i de 4 x 4, dels que només han vist el camp i la natura en postals i caps de setmana en cases de turisme rural. M'agradarà comprovar si continuen dient que la vida avui en dia és insuportable amb tant d'estrès i de contaminació. M'agradarà veure si sostenen que la vida actual és pitjor que la d'abans per les hipoteques, el mileurisme i la globalització. De debò: tinc molta curiositat.

  Premsòmetre | 22/04/2007, 13:32
 5. Re: MATEU CRESPI, A UM

  O sigui: na mari pau janer entra al PP i aquest partit es centra. en Mateu Cretí entrà a UM i aquest partit que fa?...guanya en credibilitat nacional? és més ecologista? més d'esquerres?....patètic. I si el BLOC fitxa algú del PP que serà? menys d'esquerres? més centrat? ens votarà més gent? La gent de l'Entesa ha demostrat el que eren: uns "xupocteros" la meitat són a UM i l'altre meitat pidolant per devers el PSOE. Els que volien un PSM-PSM de 30 anys més han acabat com el Reich que havia de durar 1000 anys...derrotats pel poder soviètic....foteu-vos cabrons!

  patètic | 22/04/2007, 13:35
 6. La mala bava

  El post de "patètic" deixa veure la mala bava que provoquen algunes bones notícies. Quins insults i quines males puces!

  contentet | 22/04/2007, 13:46
 7. Tothom al seu lloc...

  Quan es va produïr l'escissió del PSM pensava que els que deixaven el partit eren tots nacionalistes i d'esquerres, en major o menor mesura, però d'esquerres.

  Ara puc comprovar que la lectura era errònia. El problema és que els d'entesa estaven mal ubicats i recolzaven unes sigles, PSM (partit SOCIALISTA de Mallorca), en les quals no creien. Mai han sigut socialistes. Fa anys que haurien d'haver donat aquesta passa. No conec personalment a Mateu Crespí, però el que m'ha quedat clar és que s'ha retratat recolzant UM, partit còmplice del PP en la destrucció del territori, la llengua, la cultura i partit que ha demostrat una manca d'ètica democràtica i un estil vergonyós en la gestió dels diners públics.

  L'escissió del PSM em va entristir i em va preocupar en el seu moment. Ara estic ben content que s'hagi produït. La situació està molt més clara. Totohm és al seu lloc. Ara el PSM és, de veres, el PSM.

  JM | 22/04/2007, 14:18
 8. UM no té res de nacionalista

  Un partit que ha contribuït a la destrucció del territoria, a la destrucció de la nostra llengua i cultura, un partit que com diu el d'aquí dalt ha demostrat manca d'ètica democràtica i un estil vergonyós en la gestió dels diners públics, no és un partit nacionalista, és sols un partit oportunista. La majoria dels seus afiliats, simpatitzants i m'atreveria a dir votants no són ideològicament nacionalistes. Es el partit del clientalisme.

  nacionalista de centre | 22/04/2007, 14:48
 9. Re: MATEU CRESPI, A UM

  Entesa a Sóller: pacta amb ERC, a Sta. Eugènia amb UM i PSOE, a diversos pobles amb PSM o PSOE o independents. Demanaran el vot per UM i pel PSOE. Aplicarán allò de: L'enemic del meu enemic és el meu amic; si el meu enemic em fa la feina millor per mi (fins i tot si me la fa el PSM); quan pitjor li vagi al BLOC millor per mi....me'n fot del país. Me'n fot de si el PSOE és més fort al futur pacte de progrés, me'n fot de si UM té la clau...són super nacionalistes, super mallorquins, super estimadors de la terra, UM és l'òstia! No sé que deuen pensar els de l'entesa que son o es diuen nacionalistes i/o d'esquerres...els seus liders venuts per un plat de llenties a UM i PSOE i el BLOC aplegant l'esquerra nacional, l'ecologisme i l'esquerra alternativa

  la puta realitat | 22/04/2007, 14:54
 10. Digestió

  GrosKe: com t'ha caigut menjar-te el psm? Bona digestió? Ho paeixes bé?

  curiós | 22/04/2007, 15:51
 11. MATEU CRESPI, A UM

  El temps posa a tothom al seu lloc.

  El millor que poden fer els de l'Entesa es:

  Els oportunistes: poden triar entre UM o PSOE, el que més els interessi o convingui...

  Els nacionalistes d'esqerra: tornar al PSM, i continuar fent pais. No tenguin cap dubte que seran benvinguts, perquè tots som necessaris en la lluita per una societat més justa i una Mallorca lliure.

  Joan | 22/04/2007, 15:56
 12. El del dia i altres

  El que més interessa, des del punt de vista de la justícia per a les Illes Balears, ara i aquí és l'opció presa per Mateu Crespí.
  No és l'opció oportunista sinó una manera de fer alguna cosa possible i sense vocació de marginalitat pel que queda de país.
  I em permet recomanar llegir un article brilant:
  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=5380
  Si vos agrada el bon periodisme d'opinió, vet aquí una bona mostra!

  del bloc, no | 22/04/2007, 16:10
 13. Cada oveja con su pareja.

  Llàstima que no ho hagués fet fa molt de temps. Moltes coses s'haguéssin estalviat. Encara que obviament té tot el dret del món.
  A UM, amb na MAM al davant, ni aigo.

  sense nom | 22/04/2007, 17:01
 14. PRIMER EN PERE MUÑOZ I ARA EN MATEU CRESPI

  Un darrera l'altra aquells que s'esquinçaren per no anar amb EU i que maleien d'Um i haN fetr mal al PSM que els inventà com a polítics, s'han col.locat a les llistes d'UM i amb sou, com en Pere Muñoz que fa pena a Mallorca TV i al 'Balears' provant, provant i cobrant.

  Un PSM | 22/04/2007, 17:12
 15. Bones noticies

  Si seguim malbaratant les nostres energies discutint entre nosaltres el PP ens tornarà agafar amb els calçons baixos, com en l'època del pacte vaja.

  L'entrada de Melià i Crespí és la millor notícia pels nacionalistes en molt temps, és el que hauria d'haver fet el PSM en lloc de sumar-se a una opció espanyolista. De totes formes cal sumar, els vots no s'han de trasvassar del bloc cap a UM o vice-versa, els fots s'ha de prendre del PP, ja que el PSOE està dormit qualque cosa s'ha de fer, i un com més UM amb un discurs coerent de centralitat torna donar un cop d'efecte.

  manacio | 22/04/2007, 17:57
 16. UM i PP pacte per 8 anys

  I de què serveix que UM prengui vots al PP si tanmateix després pacte amb ell i li dona el seu suport de forma incondicional? A més a n'en Melià l'han fotut de núm. 4, apunt per no entrar, per que ningú se creu que entri, ni ell mateix.

  nacionalista de centre | 22/04/2007, 18:41
 17. Vergonya

  aixó es una puta vergonya camarades...Crespí és una chaquetero i s'ha anat amb la dona més corrupta d'aquesta comunitat en paraules d'en Inda y d'en pinya...
  Les tevas disculpes, Gross, son impresentables. Fa gracia veure com ets de suau quan un de l'esquerra fa aixó però com fas lo contrari quan pero no tot val per l'esquerra.
  Ah! n'hi ha un rumor que diu que tens una base de dades de les IP de aquesta pagina. T'ho dic per que es diu que l' agencia de prtecció de dades esta investigant aquesta i altres pàgines. Al loro camarada
  Salut

  Pep | 22/04/2007, 18:57
 18. Re: MATEU CRESPI, A UM

  Base de dades de les IP de aquesta pàgina?? qualsevol que tingui un bloc pot veure la teva IP i la de qualsevol altre quan es fa un comentari.

  Lola | 22/04/2007, 19:10
 19. Mateu Crespí

  No sé com hi ha gent qu'es sorprén de l'eixida de Crespí cap UM. Res de nou. El que succeix és que UM no es comporta com un partit nacionalista. De fet la seva pràctica és corrupta. La hegemonia popular, en aquesta illa, es incomprensible sense UM. Son molts d'anys de complicitat institucional amb els populars. No veurem a MAM anar al notari. La pràctic política d'UM es "clientelista" bona part del seu minso recolçament electoral té com origen donar satisfacció a "grups d'interès" - com tothom sap - caçadors, trotons, etc. etc. i una ocupació patrimonialista del Consell Insular, de fet es un tap que obstaculitza el sorgiment d'un veritable partit nacionalista de dreta. Si algú es vol enganyar, que s'engani, emperò UM és el que és i molt poc més. Una llàstima.

  Un peix | 22/04/2007, 19:58
 20. Mateu Crespí

  No sé com hi ha gent qu'es sorprén de l'eixida de Crespí cap UM. Res de nou. El que succeix és que UM no es comporta com un partit nacionalista. De fet la seva pràctica és corrupta. La hegemonia popular, en aquesta illa, es incomprensible sense UM. Son molts d'anys de complicitat institucional amb els populars. No veurem a MAM anar al notari. La pràctic política d'UM es "clientelista" bona part del seu minso recolçament electoral té com origen donar satisfacció a "grups d'interès" - com tothom sap - caçadors, trotons, etc. etc. i una ocupació patrimonialista del Consell Insular, de fet es un tap que obstaculitza el sorgiment d'un veritable partit nacionalista de dreta. Si algú es vol enganyar, que s'engani, emperò UM és el que és i molt poc més. Una llàstima.

  Un peix | 22/04/2007, 19:58
 21. Re: MATEU CRESPI, A UM

  Les variables, apreciat Grosske, "varien" i l'eqüació es pot complir igualment. Si una de les variables minva, l'altre pot créixer i al contrari. Un exemple clar ho teniu amb la vostra coalició. O no?
  En canvi la "llibertat" és això: LLI-BER-TAT, tant pels uns com pels altres. No hauria d'existir el < (menor que) o el > (major que) en la paraula llibertat
  En una cosa tens raó: l'expressió és una mica desagradable

  XYZ | 22/04/2007, 21:37
 22. a XYZ

  M'obligues a ser una mica més explícit. Fa un any era el candidat del PSM, al Parlament, després un dirigent de l'Entesa (formació que ocupa un espai entre UM i un PSM suposadament massa escorat a l'esquerra) i, 12 mesos després passa de l'Esntesa i és el candidat d'UM al Parlament. Una mica espectacular, no?

  grosske | 23/04/2007, 21:39
 23. Simple cadirisme

  Al final Crespí ha demostrat el que és: UN TREPA, o un grimpaire si voleu. Quan l'han destronat del PSM s'ha fet un partit:Entesa; quan ha vist que Entesa no portava enlloc perque el Bloc s'ha consolidat amb l'adhesió d'ERC, se n'ha anat a UM. Serà la pròxima passa entrar en el PP si encara així no aconsegueix cadira?

  Tomeu | 25/04/2007, 11:57
 24. FUTUR PONT

  UM ha fet un gran pas per agrupar a tots aquells que estimam sa nostra terra. En Crespi, Melia i molts d´altres poden ajudar a juntar una mica més tota aquella gent nacionalista que vol un sol front contra Madrid. Que es aixo de Bloc contra UM, Bloc contra Entesa..... Qui va dir " La unión hace la fuerza" no crec que ho digues per dir. UM,BLOC,ENTESA han de crear ponts i no guerres.

  RICARD | 25/04/2007, 13:13
 25. Pont???

  El comentari de Ricard no pot ser més benintencionat, ni més erroni: tots voldríem ponts entra la gent honesta d'Um i el Blocv.

  Però en Crespí no és pont de res.. Se'n va anar del PSM només per fer mal... i ara traeix ExM amb una desvergonya espectacular!

  En Payeras l'ha calat perfectament:

  "El suposat «fitxatge» de Mateu Crespí no és tal cosa. Almanco fins ara enteníem tots que un «fitxatge» consistia que un partit aconseguia que algú ics vagi a una llista electoral... per sortir. No és el cas, òbviament, de Crespí. Perquè és impossible que assoleixi acte de diputat. Aleshores? Se tracta d'una operació d'imatge improvisada, després del cop rebut pel -aquest sí- fitxatge de Maria de la Pau Janer pel PP. El mateix interessat ho reconeixia -en l'entrevista publicada despús-ahir en aquest diari- quan deia que Munar li havia telefonat divendres per presentar-se a la foto de dissabte de la candidatura d'UM. La presidenta, que a llesta no la guanyen molts polítics, sap que la imatge de moderació que ara ven el PP li pot restar potencial a ella i per compensar-ho intenta aprofitar les rebaixes a les quals pot adquirir alguns desesperats ex del PSM. L'objectiu d'UM és donar la imatge que els saldos pessemeros se'n van tots en massa cap al carrer del Sindicat. Al respecte, res millor que deixar que sigui el mateix Crespí qui valori aquest suposat fenomen: «cap nombre de vot significatiu del PSM anirà a UM sinó al PSOE», deia la tardor passada a dos periodistes -servidor i un redactor d'aquest diari-, en conversa improvisada a la plaça Santa Eulàlia."

  (Diari de Balears 25-04-07)

  Obs. | 26/04/2007, 23:13
 26. Um és el PP

  "Munar ha col·locat en els llocs de segura sortida -els dos primers de cada llista- i en els que la tenen com a molt probable -els dos tercers- persones de màxima confiança i que ja han pactat amb el PP. Per tant, si, com ella diu, no vol pactar amb el Bloc, doncs podrà fer novament la coalició amb els conservadors, sense que importi el que diguin els crítics. Els quals ocupen llocs sense importància o si més no estan allà on no podrien fer més que queixar-se però de cap manera boicotejar el pacte. Igual que passa, val a dir-ho, a la cúpula orgànica. D'aquesta manera, doncs, Munar s'assegura que la coalició amb el PP no tendria més cost intern que el mateix de 2003 i que tothom sap com acabà."

  Miquel Payeras. Balears 25-04-07

  Obs. | 26/04/2007, 23:15
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS