Administrar


Estadisticas de visitas

PALMA, CITÀ APERTA

grosske | 09 Abril, 2007 07:30

Palma està com la lliga de futbol des d'ahir: en un mocador.

L'enquesta del DM d'avui no vos prohibiré llegir-la perquè, per damunt del detall, expressa molt bé una idea que em sembla clau: Palma és una ciutat oberta i, ara mateix, és impossible fer un pronòstic mínimament segur.

La majoria absoluta del PP està, efectivament, caig no caig (igual que a d'altres eleccions); UM està entraré no entraré i l'esquerra es manté en les seves posicions amb una lleugera tendència a l'alça.

Podria aprofitar aquest 17 i pico per cent per al Bloc per fer una mica de xovinisme però ni en broma.

També podria dir que estic convençut que el PSOE millorarà posicions respecte al 2003 però no cal.

Allò més important és que el canvi és possible, que està en les nostres mans, que la Vellíssima Mallorca pot ser derrotada, que podem posar rumb cap a la modernitat, el progrés i la decència política... i que hem de posar el màxim entusiasme per no deixar passar aquest tren

Comentaris

 1. Re: PALMA, CITÀ APERTA

  Perdó per canviar de tema.

  Eberhardt, suposo que com persona sensible amb els drets dels animals, com has explicat en el bloc del BLOC, estaràs demà dimarts 10, en la seu del "CENTRO CANINO INTERNACIONAL" protestant pacíficament per precinte de les seves instal·lacions en "És Pil.lari" i el trasllat a Son Reus dels animals que allí han estat acollits, entre les 10 i les 12 del matí.

  Animalista Convencido | 09/04/2007, 08:26
 2. Calvo

  se'm fa difícil creure que n'Aina Calvo no aconsegueixi cap millora per al PSOE respecte a les eleccions de 2003. PSOE=10/11; BLOC=4/5; PP=13/14; UM=1

  J | 09/04/2007, 09:49
 3. Un poc d'esforç!!

  Idò, que sols son dos mesets de no res de cada quatre anys. Hem de fotre tota la canya per tombar el PP.
  Però canya amb seny i arguments, així quedarà més clar les males idees dels conservadors.

  Palma progressista ja!

  Jus | 09/04/2007, 11:28
 4. Propostes engrescadores

  Per favor, animau i il·lusionau la gent.
  El PP domina com ningú el màrquetin. Ja està penjant cartells amb tot el que han fet (destrossat) amb el lema "complit" (s'obliden d'afegir "pendent de pagar"). No tenen problema a l'hora d'apropiar-se dels símbols, en aquest cas l'escut de la comunitat autònoma, com a Espanya ho han fet amb l'himne.
  Però això ven, i ells ho saben. Per tant, convendria centrar la campaya en el què es farà i deixar de banda el que no.
  D'altra banda, em sembla mentida que n'Antich hagi dit que no farà més línies de Metro. A qui vol engrescar així? És patètic. El PP no anuncia mai polítiques antipopulars, i menys en campanya; les practica quan ja té el poder assolit.
  Per favor, jo confiï molt en el BLOC, però esper que faceu una campanya en positiu, que animi la gent d'esquerres a anar a votar, i no que provoqui un "tanmateix" que doni el poder als, per què no reconèixer-ho, més pragmàtics del PP.

  Toni | 09/04/2007, 13:22
 5. Enquesta?

  PSIB 10/11,BLOC 4,PP13,UM 1/2

  RICARD | 09/04/2007, 13:48
 6. Re: PALMA, CITÀ APERTA

  La meva quiniela a Palma:
  PP:14. PSIB:10. BLOC:4. UM:1.

  El vertader problema és saber qui formarà govern...

  Bernat | 09/04/2007, 14:42
 7. Aquesta és la bona!

  La meva quiniela és... PP 13 PSIB 11 BLOC 5

  guapa | 09/04/2007, 15:22
 8. Avui, 6 d'abril 2007

  el govern crearà una comissió d'experts
  Felicitat i menudeses
  Reflexions sobre la felicitat. Avalada per l'aire festiu i joliu del calendari, que ens inclina a les bones intencions, m'ha semblat oportú avançar feina i estalviar diners a la Generalitat. Després dels més d'onze mil euros que varen dedicar, des de la conselleria de Relacions Institucionals, a saber si els catalans érem o no feliços, ara diuen que volen muntar una comissió d'experts per acabar d'esbrinar la cosa.

  La pregunta és qui formarà part d'aquesta comissió? Humilment proposo algunes idees, abans que no ens inundin amb un exèrcit de psicòlegs, experts coneguts a casa seva i recomanats diversos, cap d'ells gratis et amore. Aquestes són algunes de les persones que proposo com a membres de la comissió sobre la felicitat: ciutadans que tenen al seu càrrec persones discapacitades, i que són enormement felices amb les moltes ajudes públiques que reben; aturats de més de cinquanta anys, que els explicaran com es pot ser feliç capejant la depressió pertinent; uns quants joves mileuristes que feliçment van a la recerca de l'habitatge perdut; veïns d'algun nucli marginal amb alegres pisos pasteres al replà; persones separades amb fills i sense pensió; mares treballadores amb marits feliçment despistats; pacients que fan alegres cues de mesos per a una operació de genoll; i, per rematar-ho, en el súmmun del coneixement precís del que és la felicitat, alguna vídua de les que intenten sobreviure amb 300 euros al mes. Tota aquesta gent, i molta altra que podria esmentar, en saben molt de la felicitat, en saben tant, que probablement es pregunten com és possible que un govern dediqui diners públics a navegar pels camins eteris de la metafísica, i no els dediqui a la dura física de millorar les seves vides. Ho dic amb propietat? Literalment, és una parida. Tant que només es pot explicar de dues maneres: o aquest govern està tan despistat que pentina el gat mentre cerca desesperadament alguna idea, o després de l'escàndol de l'estudi sobre la felicitat, treu pit, aplica la teoria de les dues tasses i fa una fugida endavant, bo i intentant vendre com a seriosa una frivolitat de manual. Sigui com sigui, resulta força deplorable veure com es despenen diners públics amb aquesta mena d'impertinències.

  Al marge del govern, les comissions que crea i els gats que pentina, el tema de la felicitat és un tema d'un gran atractiu des de la perspectiva de l'especulació intel·lectual. Atractiu i sinuós, la dificultat del qual comença amb la pròpia definició. Què és la felicitat? Es conjuga amb el verb ésser, o amb el verb estar? Hi ha una sola definició, o cadascú n'inventa una de pròpia? És un estat anímic, o és una gramàtica de la vida? I quines condicions mínimes són exigibles per poder plantejar la pregunta? Probablement aquesta és la qüestió, que el llistó de la felicitat creix en la mateixa proporció que disminueixen els problemes estructurals. És a dir, difícilment hom es pot considerar feliç si la mort propera li ha esgarrapat l'ànima, si la supervivència familiar està en risc, si l'amor se li esmuny per la ferida o si la salut s'ha trencat seriosament. Però a partir d'aquests mínims bàsics, goso sostenir que tenim l'obligació de pensar en la felicitat, d'exigir-la a les nostres vides, com si fos un contracte vital, com si fos el llenguatge quotidià. Som feliços en la mesura en què ens adonem que ho som, i només aquest acte conscient de voluntat ens apropa a la felicitat. Com vaig escriure fa molt temps: de tant en tant, ens hem d'asseure al sofà de casa i contemplar la vida. La felicitat té molt a veure amb la mirada...

  Ara comencen vacances per a molts de nosaltres. La felicitat també és això, temps, temps per gaudir, temps per conviure, temps per perdre, temps per guanyar. El temps recuperat. M'agradaria, des d'aquest espai còmplice, enviar desigs de felicitat. Entenguin-me! No he desenvolupat una tendència irrefrenable a la cursileria, però com més temps passa, més milito en el partit de les emocions. M'amoïna aquesta dificultat col·lectiva per expressar-nos sentiments, per recordar que, per molt que ens elevem en la cursa dels èxits professionals, res no té sentit sense la xarxa d'emocions que ens protegeix i ens contempla. El cercle d'amor que fa bella la vida compartida. En el meu cas, una família que sap harmonitzar les seves contradiccions, uns fills que creixen a l'empara dels bons averanys, una parella que batega al mateix ritme, i un temps i un espai per saber-se viu. Deu ser la felicitat això mateix, paladejar la vida?...

  Pilar Rahola
  Periodista i escriptora

  Premsòmetre | 09/04/2007, 15:49
 9. travessa

  no vos confieu, és una estratègia per movilitzar al vot de la dreta.
  Avui per avui: PP15, PSIB 9,Blog 6
  però amb un poc de feina i bona oposició, tal vegada encara en rapinyerem un més al PP.
  Tenim 2 mesos per fer bona feina, basta mostrar en foto el que s'han gastat amb aquest parc de la vergonya i ja en rapinyarem alguns més

  ciutadana | 09/04/2007, 17:14
 10. errade

  perdò volia dir psib 8

  ciutadana | 09/04/2007, 17:16
 11. Resposte a n' Prensòmetre

  "un seminario de expertos internacionales" -alrededor de la Universidad Pompeu Fabra- para estudiar y discutir sobre la felicidad de los catalanes ¡Sí! ¡Lo que leen! ¡Ah, la felicidad...!
  de tots els ciutadans???
  ver catalufos o españolazos por las calles, no nos hará más felices???

  En 2005 un estudio encargado por la Generalidad, que costó 17.400 euros, ya informaba (?) de la felicidad de los catalanes; pero para Saura parece que no fue suficiente....en el seminario, que tendrá lugar a finales de año, se tendrá en cuenta aspectos que hasta ahora no se habían valorado como, por ejemplo, el PIB, indicadores de bienestar subjetivo y de capital social, para saber si los ciudadanos son felices o no.

  Más dinero público, invertidos en el avance y bienestar de los ciudadanos de Cataluña, para luego argumentar con peso y poso que Madrid nos roba o que nuestros hijos no tienen ordenadores en las escuelas.

  hiedra | 09/04/2007, 17:35
 12. Crec que no importa

  Hiedra anar a fer els comptes a Catalunya per veure doblers tudats, crec que pegant una ullada per Mallorca ja n'hi ha suficient, tu quan sents Catalunya tot d'una botes. Què mos conèixem herbeta!!!
  A jo me pareix una pardalada lo de la felicitat de la gent, però almanco per una vegada se'n recorden de que les persones existèixen.

  Conxa | 09/04/2007, 18:00
 13. Més travesses

  BLOC:15
  PSIB:13
  UM:1
  PP:0

  Somiar és gratis, no?

  güeb | 09/04/2007, 18:09
 14. Més travesses

  BLOC:15
  PSIB:13
  UM:1
  PP:0

  Somiar és gratis, no?

  güeb | 09/04/2007, 18:10
 15. Més travesses

  BLOC:15
  PSIB:13
  UM:1
  PP:0

  Somiar és gratis, no?

  güeb | 09/04/2007, 18:10
 16. blah blah

  i tant güeb...
  ...bueno Conxa, era para matizar un poco sobre el tema que sacó Premsòmetre y ampliar conceptos sobre la cara amable del precio de la felicidad..y puesto que estas cosas se pagan con dinero público, pues...(ya sabes, todos tenemos nuestras neuras) Pero me alegra saber que no estás del todo de acuerdo, como tampoco yo, caso de que al futuro pacto (...) se le ocurriera copiar esa memez de la pequeña madre patria a les illes.
  Pienso que con una sóla persona que se pusiera "rumbo a la decencia" podríamos conseguir progresar sin asistir impotentes cada día a delirios patrióticos ni paranoias de modernidad ni demás zarandajas. Con una gran dosis de sentido común en política bastaría...eso sí nos haría felices.
  Por cierto, muy actual tu artículo en el Balears de hoy...y picantón lo de los "botonets".

  hiedra | 09/04/2007, 19:04
 17. i no ho saps bé ...

  jo, com que vivia en una casa que tenia avior, em podia posar les camises de les avantpassades amb els botonets ... no havia d'anar a comprar lenceria nova per Madrid.

  Conxa | 09/04/2007, 19:17
 18. Tu creus que IB3

  duu la felicitat als mallorquins? i mira lo que costa. No crec que se pugui comparar a si un dia el Pacte vol copiar en Saura. Tu que ets com jo que som dels temps de la bíblia i aprofitant que encara fa olor de Setmana Santa et record allò de la "paja i la viga". No crec que ningú del PP de Mallorca pugui criticar el tripartit de Catalunya en el tema de tudar doblers de bades. Tu creus que el Parc de les Estacions fa feliços als mallorquins després de lo que ha costat?

  Conxa | 09/04/2007, 19:26
 19. pues creo que sí

  podría mejorarse claro, como todo, pero de que la zona ha ganado es innegable...ya me hubiese gustado hace treinta años disfrutar de tantos parques como tiene hoy Palma..yo creo que paso a paso van mejorando la Ciudad y las demandas de ésta...en cuanto a IB3, pues en mi entorno se mira más que canal 4,(sosa a más no poder) si les hiciese infelices no lo harían. A mí me encantan los debates.

  hiedra | 09/04/2007, 20:01
 20. crec que no has mirat

  els idex d'audiència... jo no sé quina Palma has conegut tu, però jo no la canvií per la de fa 40 anys. Fins i tot la plaça Major tenia pedrissos, brolladors i herba, no una plaça dura i castellana com la d'ara. Hiedra ja sé que ets del PP, i ho has de defensar, però no se pot anar en contra de les evidències. Per tu tot lo que faci el PP està ben fet, però no em vulguis fer combregar amb rodes de molí.

  Conxa | 09/04/2007, 20:29
 21. a més a més tot venia

  de com se gasten els doblers els qui manen, tu criticaves els catalans ( com de costum) i jo només et volia dir si els doblers que s'han gastat amb el Parc de les Estacions fan la felicitat dels mallorquins, una volta pel bloc de na Joana no t'anirà malament

  http://joana.balearweb.net/

  Conxa | 09/04/2007, 20:38
 22. pitjor impossible

  Ahir vaig anar per primera vegada al nou parc de ses estacions, i em va caure l’ànima als peus ,en veure “ la madre de todas las chapuzas “ , d’aquí un parell d’anys, recalificaran els terrenys , un enreixat al voltant de cada casseta i ja tenim una nova promoció ; “ viva en pleno pulmón verde de Palma “

  pere | 10/04/2007, 07:31
 23. PP = Parc dels 25 xiringuitos

  Mirau, el PP només és façana falsa d'obra pública sense sentit ni ordre... La prova la teniu amb el finat parc de les estacions. L'he visitat i ara és una zona estèril amb 4 herbetes rostides, 10 arbrets mal plantats, caminals amb macs quadradets on et romps el peu en un 3 i no res, el vell pont des tren tomat(perquè?) y 25 xiringuitos ferestos que usaran els peperonis, quan dia 27-M es quedin sense feina i puguin vendre cuponets. Aixó és el PP.
  Per recuperar el GB, amb una mica d'organització, disciplina i l'ajut d'un altre escàndol del llistat 2003-2007, això està fet camarades!
  D'organització n'hi ha: el PSOE comanda a Madrid, el BLOC és una realitat sòlida, els seus supporters ultres(els hotelers)han fuit gaire bé tots al Carib i Xina.
  D'escàndols, n'hi pot haver qualque sorpresa més a Andratx abans de la cita electoral(cony!!!que només han agafat al foresteret que signava llicències i el misus engarregar de cobrar-les), resten els lladres organitzadors i els que beneïren la trama!!!). Ara m'en record que avui no és dilluns i no son al meu despatx...
  Tan sols queda fer una demostració de força més amb el GOB o el Correllengua i la balança es deslissarà cap als llibertaris. A Eivissa passarà, doncs allà els cacics Matutes & Cia han destrossat l'illa de N a S i d'E a O. A Menorca ja sabem lo que passa: son civilitzats. Queden el CIM i Palma. Hem de fer 2 dianes amb 1 cartutxo. Ànims a tots i salut.

  Makineto | 10/04/2007, 08:22
 24. Eivissa Confidencial

  La proximitat de les eleccions i la incertesa sobre el resultat es nota també en la tramitació dels macroprojectes especulatius que estan sortint arreu, emparats per la política permissiva del PP. Els promotors del camp de golf amb urbanització de Sant Antoni, que es diu que treballen per al magnat Mark Rich, són dels que semblen tenir-ho més clar. José Sala, candidat del PP a l’alcaldia de Sant Antoni, no té cap problema a vincular la seua alcaldia al projecte d’una persona tan controvertida. S’ha dit que els representants de l’empresa que promou el camp de golf ja han comprat nombroses finques a la zona on el volen fer, però segons diuen hi ha propietaris que es neguen a vendre. La necessitat d’un mínim de metres de terreny per a fer viable el projecte fa que els intents d’aconseguir les seues finques no hagin cessat. De fet, ens comenten que diverses persones han sentit a parlar de les pressions i amenaces velades que pateixen els vesins a la zona, amb l’objectiu poc dissimulat d’obligar-los a vendre els seus terrenys als especuladors tant si volen com si no.estam parlant de màfia pura i dura, que ningú es confongui, que no son simples especuladors del que estam parlant. Els diners d’aquesta gent ve del tràfic d’armes, de petroli, de drogues… Es podria tractar de blanqueig de capitals, però això no importa res a Sala o a Palau…

  Fletxa aguda | 10/04/2007, 09:12
 25. Città aperta

  Eberhard,

  "Città" en italià s'escriu amb dues "t" i nom amb una.

  Tanti saluti

  Dizionario | 10/04/2007, 10:29
 26. Città aperta

  Eberhard,

  "Città" en italià s'escriu amb dues "t" i no amb una.

  Tanti saluti

  Dizionario | 10/04/2007, 10:30
 27. Re: PALMA, CITÀ APERTA

  Menuda ppanda de asedoreres tiene el jaumet del palau, a quien se le ocurre empapelar las calles con el lema lema "COMPLIT", con lo fácil que es cambiar por "OMPLIT", y bien "omplits", Andratx, IB3, Palacio, Consellera de inmigración....

  Xavix | 10/04/2007, 11:00
 28. Les enquestes i els seminaris sobre la felicitat i la política d'isquierda unida

  El que ha penjat el Premsòmetre sembla simplement per posar de relleu les propostes doiudes d'IU-ICV and Cia. Ni més ni menys. Fer anticatalanisme d'això és malaltia. I parlar de si és o no important la felicitat no ve a to. La felicitat és important, però fer-la servir per despistar la ciutadania de la precària política que s'exerceix és ... marca d'IU-ICV-EU. Ni més ni menys.

  del bloc, no | 10/04/2007, 12:38
 29. hola

  hola

  hola | 10/04/2007, 15:37
 30. Re: PALMA, CITÀ APERTA

  Sr. Grosske: utilitzau l´expressió Vellíssima Mallorca en contraposició a la Nueva Mallorca dels vostres ex-amics d´El Mundo? Seguiu ridiculitzant la vellíssima llengua dels mallorquins en les vostres participacions a tertúlies radiofòniques començant a parlar en castellà per acabar fent-ho invariablement en castellà?
  Vos vaig votar fa quatre anys, i vos vull donar l´enhorabona pels resultats esplèndids que vos pronostiquen les darreres enquestes, però enguany el meu vot anirà cap a qui pens que tindrà la clau per evitar la majoria absoluta del PP (i segurament no només a Ciutat)-

  joan | 11/04/2007, 00:28
 31. CIudadanos de Segunda

  Amenazas existen.

  Agresiones existen a quienes defienden que se pueda estudiar en castellano.

  A los niños se les controla en los patios el idioma que hablan. Esto tambien pasa en catalunya y no solo a los niños sino alos medicos y a los profesores. A los niños se les insta a cambiar de idioma bajo amenazas de castigos o en los mejores casos bajo amenaza de no llevarse premios.

  Se puede estudiar en cualquier idioma del mundo menos en castellano.

  Hay comercios ( no todos ) que han recibidos amenazas y denuncias incluso despuezs de haber puesto los carteles y las rotulaciones en catalan, solo por el hecho de conservar las de castellano.

  Amenazas existen en muchisimos comercios que no rotulan en catalan...

  En fin, muchas verdades contiene este documental, totalmente INDUCIDO ( para que nos vamos a engañar ) pero refleja un PROBLEMA REAL que los politicos y comisarios catalanes hacen lo posible para ocultarlo

  Mi lengua materna es el mallorquín por tanto el catalán y por esto y mi sentido comun no peudo estar a favor de parte de la conclusion del reportaje asi como de muchos comentarios que se notan que estan hechos por personas ajenas a la realidad catalana.

  Sin embargo, el reportaje refleja UNA VERDAD ocultada por el nacionalismo

  Joan mesqui | 12/04/2007, 16:30
 32. CENTRO CANINO INTERNACIONAL

  L’oposició a la instal·lació del refugi de cans està protagonitzada principalment per uns veïnats del Camí de Ses Barraques que estan molt a prop de la Canera. S’oposen al seu funcionament perquè es incompatible amb fer una vida normal a les nostres vivendes que l’envolten. Hem de patir hores i hores d’un renou reiteratiu, irritant; diuen que el sistema hormonal està regulat per una part del cervell molt primitiva que ens fa reaccionar immediatament a missatges de desesperació o amenaça que estan implícits en la veu de un ca lladrant; per això la gent que sempre sent lladra torna boixa. La canera s’ha situada en sol rústic, a una zona amb un clar predomini de vivendes, , sense respectar les distancies mínimes, sense llicencia i generant una gran contaminació acústica. A més té una gran capacitat, y per ara encara no està plena. El renou que s’ha patit aquest estiu ha estat horrorós; hem presentat cents de denuncies per aquest motiu sense que a hores d’ara s’hagi fet cap actuació per part de l’Ajuntament, ni una sola medició acústica. Pensem que si a qualcú de nosaltres fos gent amb poder o influencia difícilment hauríem de patir el calvari que ens ha tocat viure. No més ens queda seguir lluitant contra aquest abús. Per això tot el nostre recolzament cap els més directament afectats i les seves famílies. Dit això, volem deixar ben clar, que res tenim contra els animals, i contra aquelles persones que honestament es comprometen en la seva defensa;i no admetrem que se ens acusí falsament de fer mal els animals. Nosaltres no tenim res a amagar, defensem ca nostra. Qui ens ataca diu defensar els animals; nosaltres tenim un altre punt de vista, creiem que hi ha molta demagògia i a més algun interès ocult e inconfessable.
  ASSOCIACIO CAMI DE SES BARRAQUES.

  ASSOCIACIO CAMI DE SES BARRAQUES | 17/05/2007, 13:44
 33. primarias al cpf

  Compañero Grosske:
  Soy Pedro Rodriguez concejal de IU de un pueblito malagueño llamado Colmenar.
  He seguido como muchos con apasionamiento el desarrollo de nuestra IX Asamblea Federal.
  Te escribo para hacerte llegar dos ideas que sostengo desde hace mucho y que hoy me parece más importante que nunca.
  1ª.- ES MÁS IMPORTANTE HOY QUE NUNCA SER MÁS DE IZQUIERDA UNIDA QUE DEL PCE, IZQUIERDA UNIDA ABIERTA, NACIONAL II O CUALQUIER OTRA SENSIBILIDAD INTERNA.
  2ªSERÍA POSIBLE CONVERTIR EL ACTUAL IMPASSE POLÍTICA EN EL PRIMER CAPÍTULO DE LA AUTENTICA REFUNDACION DE IU MEDIANTE LA ELECCION DE LOS 90 COMPAÑEROS/AS QUE FALTAL PARA EL CPF MEDIANTE EL PROCEDIMIENTO ELECTORAL DE LAS PRIMARIAS!!
  IZQUIERDA UNIDA LO PRIMERO. ILOVEIU
  SALUD Y FRATERNIDAD

  PEDRO | 18/11/2008, 11:15
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS