Administrar


Estadisticas de visitas

IB3: DEPURAR-LA NO, DESINFECTAR-LA

grosske | 04 Abril, 2007 16:19

Estava molt ofés avui el PP pels desigs expressats per en Francesc Antich de depurar segons quin personal al servei d'IB3. Les  declaracions del portaveu popular s'aferren a la paraula depurar que, com ha reconegut posteriorment el propi Antich té, en política, una merescuda mala fama.

Però el problema no és de paraules. El problema és que aquí tenim un ens públic que és una mala còpia de la COPE i que no té parangó ni amb la RAI dels temps de Berlusconi... i el problema és que jo encara no sent amb prou força les protestes ni de la societat civil, ni del PSOE ni del Bloc.

En tot cas, jo el que propos amb IB3 no és depurar-la, és netejar-la i desinfectar-la.

Per on començam? Lògicament, no pels conductors d'informatius/Directors Generals d'Habitatge a Palma i altres elements que fan la feina bruta: s'ha de començar per la cadena de mando formada pel trio Matas - Estaràs (la dolça Estaràs) - i Umbert. Una neteja que només poden fer les urnes

Després lògicament, caldrà acomiadar als telepredicadors estil Javier Alarcón i a tots els braços executors del trio abans esmentat.

Si Jiménez Losantos s'està convertint en un problema democràtic, el que és intolerable és tenir una imitació d'aquest subjecte a la radiotelevisió pública de les Illes Balears. Com "Don Federico", Alarcón fa homilíes on insulta els polítics de l'oposició i a la societat civil no adicta al règim; a més, apostilla permanentment les "notícies" dels seus botlletíns carregant-les de propaganda pepera de la més barroera. La darrera, ahir mateix: es va permetre insultar els 50.000 manifestants de "Salvem Mallorca" dient que, en realitat, era una manifestació de "Salvent-nos nosaltres" i dilluns va fer un joc de paraules amb el nom del candidat del PSOE a Calvià, Antonio Manchado, dient que el seu llinatge descrivia bé la seva manca d'honestedat. Es a dir, el discurs de la radiotelevisió pública que pagam entre tots nosaltres és encara més radical i sectari que el del propi PP

Si qualcú té dubtes sobre el que estic dient, li propós el següent exercici. Imaginau-vos un Informatiu Balear en aquest pla: insults permanents a Matas i l'equip de govern i ridiculització de les propostes del PP a Govern i Ajuntaments. Ho considerau acceptable?. Jo no.

Item més: vos imaginau el pollo que montaria el PP en una situació així, un PP que va montar un "sarao" pel simple fet que TVE s'"atrevís" a fer una transmissió en directe del concert organitzat a l'Auditorium per la Plataforma Salvem La Real?.

Repetesc: no sent amb prou força les protestes davant tanta indignitat

Comentaris

 1. IGNORAR

  Heu fet 'important' l'insult i l'insultador a força d'esmentar-lo...i escoltar-ho.És el seu èxit, emprenyar i que l'insultin a l'hora. Ni cas. Ni un minut per la reacció. Despreci sigilós. O als jutjats.---------
  Antich retirà la paraulota, un gran error seu

  Ni cas | 04/04/2007, 16:24
 2. EL SINDICAT DE PERIODISTES CRITICA ANTICH I DEMANA A IB3 DEMOCRACIA

  El Sindicato de Periodistas de las Islas Baleares (SPIB) ha reprochado en un comunicado al secretario general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, que defendiese una "depuración" en la dirección del ente IB3 y propugna la elección de los cargos del mismo con el mismo procedimiento empleado en RTVE.

  El SPIB responde así a la solicitud de amparo pedida por IB3 tras las afirmaciones de Antich, quien posteriormente matizó sus declaraciones.

  El sindicato "cree absolutamente inadecuado el tono de una afirmación que en ningún caso se puede corresponder con la esencia de la democrática", pues sostiene que "el uso de la palabra 'depuración' no puede ser entendido más que como vestigio de una época inquisitorial".

  El SPIB reconoce el derecho de amparo solicitado por IB3, al tiempo que "valora" que Antich retirase la palabra que motivó la controversia.

  UN SISTEMA DE ELECCIÓN DE LA DIRECTIVA COMO EL DE RTVE

  El sindicato expresa su solidaridad con los trabajadores de IB3 y defiende "un sistema de elección democrática de la cúpula directiva de los medios de comunicación públicos de Baleares".

  Ese sistema, agrega, debe "concitar el consenso de la sociedad, en su representación en el Parlament, en los plenos de los consejos y de los ayuntamientos por mayoría cualificada". El sindicato entiende que ese sistema de elección, que se ha aplicado en la Corporación RTVE, se debe extender también a las radios y televisiones dependientes de los consejos insulares.

  Un lector de digitals | 04/04/2007, 16:27
 3. Solución Final al problema de Mallorca

  Volen matà sa pagesía perquè estorba a nes especuladors,lladres i destructors des territori.Bien dijo Don Oscar Romero, también asesinado en El Salvador, a quien tú tanto asesoraste: «Se mata a quien estorba».

  Fletxa aguda | 04/04/2007, 16:29
 4. LA POSTURA DEL SINDICAT DE PERIODISTES SENSE INTERMEDIARIS

  NOTA PÚBLICA DEL SINDICAT DE PERIODISTES DE LES ILLES BALEARS

  L’SPIB lamenta profundament les declaracions públiques del Secretari General del PSIB-PSOE Francesc Antich, encara que han estat matitzades pel mateix autor posteriorment. En aquestes declaracions en una entrevista a l’agència Europa Press Antich es referia a la necessitat de realitzar una “depuració” entre els integrants d’IB3. Un qualificiatiu que Francesc Antich ha retirat en una nota posterior enviada al mateix mitjà de comunicació.

  El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears creu absolutametn inadeqüat el to d’una afirmació que en cap cas es pot correspondre amb l’essència democràtica. L’ús del mot “depuració” no pot ser entès més que com a vestigi d’una època inquisitorial, mancada de llibertat i democràcia.

  Davant d’això, l’SPIB vol deixar clar que:

  1.-Es solidaritza amb els treballadors d’IB3, el veritable bessó de la ràdio i televisió públiques autonòmiques de les Illes Balears.

  2.-Es posiciona en favor d’un sistema d’elecció democràtica d ela cúpula directiva dels mitjans de comunicació públics a Balears. Un sistema que conciti el consens de la societat, en la seva representació al Parlament, als Plens dels Consells i dels Ajuntaments, per majoria qüalificada. No és la primera vegada que l’SPIB es pronuncia en contra del sistema de nomenament de l’actual cúpula d’IB3, en decisions polítiques sovint mancades del necessari debat, de pluralisme, i sense tenir en compte criteris fonamentals d’experiència i meritoriatge professional.

  3.-Reconeix la sol.licitud d’empar demanada en nota pública signada pel Comitè de Direcció d’IB3.

  4.-Valora que el mateix Francesc Antich hagi retirat el qualificatiu objecte de la controvèrsia, de les seves declaracions. Un fet, però, que no el pot exonerar del tot per l’error comès.

  L’SPIB es vol mostrar una vegada més, contrari a las interferències i ingerències dels partits polítics en el funcionament dels mitjans de comunicació públics. El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, com a proposta per acabar amb aquesta situació, es mostra partidari d’aplicar a les Illes un model com el que s’ha acabat pactant a la recent Corporació de RTVE, atenent a reivindicacions històriques demandades per organitzacions de treballadors dels mitjans de comunicació, a les que l’SPIB s’hi ha sumat repetidament durant els darrers anys.

  Per tant, mitjançant aquest model, a Balears l’elecció dels directors d’IB3 Ràdio i Televisió, i del seu Ens Públic; els de TVE i RNE a les Illes; i els de les ràdios i televisions dels Consells Insulars, ha d’estar pactada entre tots els partits polítics a través dels seus representants electes a cada institució corresponent. A més, es tracta de cercar candidats entre professionals de reconegut prestigi i independència en la seva trajectòria. Un cop triats, seran els mateixos directors generals els encarretgats de formar el seu equip amb llibertat i sense coaccions polítiques de cap casta.

  L’SPIB vol insistir en què les televisions i les ràdios públiques només han de tenir com a objectiu el servir als ciutadans, fent una programació i uns informatius plurals i independents, sense manipul.lacions barroeres, i sota el control econòmic i democràtic dels mateixos ciutadans a través de les institucions públiques.

  Un afiiliat al SPIB | 04/04/2007, 16:36
 5. I el poble, que????

  El poble no te cap dret? A saber quins desemparats viuen de sa mamella PPera, amb quins contractes? Amb quins mèrits? (acadèmics o de partit, o de família ) perquè Jo no som metge, ni embalsamador. Però si em paguen el que cobren aquests senyors, podria ésser fins a comunicador (peró no mentider,ni fals)

  Mut | 04/04/2007, 17:24
 6. Re: IB3: DEPURAR-LA NO, DESINFECTAR-LA

  Cuando Antich señala la Luna, el Sindicato de Periodistas mira el dedo

  selenita | 04/04/2007, 18:42
 7. Depuració IB3

  Amb IB3 val la pena tornar a començar. Va ser un error crear-la, per unanimitat al Parlament, si mal no record. Però, a més, va neixer malament, té un funció evident per l'actual partit en el govern: ús partidista i "propaganda" del PP s.l.

  Ha estat un espai més per a "pelotazos". A quin país vivim que ens gastam més pressupost amb tv que amb la universitat? Ja està bé d'abocar els doblers públics en els interessos d'uns quants d'afiliats al PP s.l.

  És indignant¡¡¡

  Miope | 04/04/2007, 19:25
 8. Metàstasi

  Clausurar-la i començar de bell nou és el que es mereix. A més, ja no és possible la depuració perquè la gangrena un cop espargida difícilment es pot esberlar. Si la factura del que ens costa es cobràs casa per casa ja fa estona que estaria tancada, però com que sembla que no pagam res el balafiu no s'atura.

  Un | 04/04/2007, 20:24
 9. Te han dado

  en Ib3 me han contado que te han zurrado fuerte, en un ib confidencial, lo veo en un post de otro blog, de esta noche. Camarada aguanta

  Marcelo | 04/04/2007, 21:11
 10. joana,balearweb habla de IB3

  COÑO MARCELO HE TENIDO QUE INDAGAR DONDE ESTABA LA NOTA http://joana.balearweb.net/

  Xisco | 04/04/2007, 21:20
 11. Acció depuradora

  És coneguda l'acció depuradora i manipuladora psociata. El sindicat no mira el dit sinó la lluna, selenita.

  psociata, no | 05/04/2007, 09:09
 12. SO4H2

  La merda d'IB3 no es treu ni amb Zotal. Aquí s'hi haurà d'entrar amb monos com els dels treballadors de Txernòbil i enterrar-ho tot.

  sense nom | 05/04/2007, 09:37
 13. 1er Premi

  Enhorabona,
  És el blog més animat i engrescador de tot el ciberespai-illenc.
  Ánim!

  Jus | 05/04/2007, 10:29
 14. de tot

  la verdad es que la politica provoca dolor de cabeza cuando se pretende que el sentido comun y la honestidad venzan a la herencia y a la vanidad. No es pues menester de un verdadero pensador los juegos a los que se prestan los rostros famosos, las televisiones como juglares contratados, y los periodicos como palomas mensajeras mecanizadas.

  uiiiii | 05/04/2007, 18:50
 15. a Jus

  Gràcies.

  grosske | 05/04/2007, 20:53
 16. IB3 es requaranta vegades pitjor que la COPE!!!

  El que fan a IB3 no té comparació amb el que fan a la COPE. Es requaranta vegades pitjor!!!

  IB3 ES PUBLICA I LA COPE NO!

  ELS QUE NO VOTEM PP (I SOM MOLTS) TAMBE PAGUEN L'ENERGUMEN ALARCON (ENTRE ALTRES) PERQUÈ FACI BEFA DE MITJA SOCIETAT.

  ES INTOLERABLE.

  Com pot ser que ningú faci res per aturar-ho?

  Si guanyen s'emportaran pel davant la resta de mitjans publics i ens deixaran amb la seva una grande y libre montonada de mierda mediatica.

  Disculpau els crits, aquest tema em treu de polleguera. Ja m'han insultat massa des d'aquells micròfons i aquelles càmeres.

  Joan | 06/04/2007, 17:47
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS