Administrar


Estadisticas de visitas

SALVEM PALMA

grosske | 23 Març, 2007 06:53

Així hem titulat un dossier sobre les amenaces més importants a la sostenibilitat de Palma. No puc deixar de referir-me al Segon Cinturó o a l'ampliació de l'aeroport.

No fa gaire vaig dir que el Segon Cinturó em semblava el "timo de la estampista" pèl que fa a la mobilitat. Una bona mobilitat depen de dos factors: organitzar bé la distribució espacial de la ciutat per tal d'evitar desplaçaments innecessaris i un transport públic ràpid, barato  i suficient que pugui competir en atractiu amb el transport privat. Si no feim cap de les dues coses, ja en podem fer de cinturons: cada cop tendrem una ciutat més caòtica i inhabitable.

Quant a l'aeroport, un creixement del trànsit de fins al 80% pot significar convertir en invivibles barris sencers com Sant Jordi, Casablanca, Coll den Rabassa o Can Pastilla

Però el document parla de més coses: de Ses Fontanelles, del golf de Son Sardina, de Sonb Espases... crec que val la pena donar-li una ullada. El trobareu aquí: Salvem Palma.pdf

Comentaris

 1. una santjordiera d'esperit

  Què vol dir que Sant Jordi és un barri. Ofensa! És un poble!

  xes | 23/03/2007, 08:14
 2. Malauradament

  L'ampliació de l'aeroport de Palma és ja una realitat. Han començat a construir la nova terminal de càrrega i ampliar la plataforma de rodatge. Les zones industrial nord i sud estan gairebé acabades i el maig començaran a fer més grossa la zona de recollida d'equipatges sud.

  emPPrenyat - Alexandre | 23/03/2007, 08:20
 3. Re: SALVEM PALMA

  a la fi! a la fi!

  M | 23/03/2007, 08:45
 4. PUES YO DIGO LO MISMO...

  Vamos a ver, una buena distribución espacial de la ciudad, el segundo cinturón, para comunicar los extremos de la ciudad, sin tener que atravesarla. Un transporte público, rápido y barato y que pueda competir con el transporte privado, pues está claro, el metro. Se ampliará, tranquilos.

  RIC | 23/03/2007, 09:15
 5. edificio gesa

  Me extraña que Salvem Palma no haga referencia al Edificio Gesa y la macrourbanización de lujo que nos pondrán en su lugar.
  UM se opone y tiene el proyecto de zona verde para esta zona, sin solucción de continuidad con el parque del Mar.
  PSIB tiene su propio proyecto.
  ¿El Bloc está de acuerdo con la macrourbanización de Núñez?
  El Palacio de Congresos y el hotel de 20 plantas junto a Gesa nos ha quitado 500 aparcamientos gratuitos. ¿estais de acuerdo con estas moles de cemento frente al mar ?

  Damià | 23/03/2007, 12:13
 6. El 2n Cinturó

  El 2n cinturó no és més que una pèssima excusa per ampliar la zona urbanitzable de Palma. Com poden parlar de 2n cinturó, si el primer no està acabat. Quà passa amb el tercer carril de la via de cintura?
  A més, la gent no vol travessar Palma,com diu en RIC, la gent va a Palma, i els accessos són el que són i la capacitat de la ciutat és la que és.
  Sens dubte, cal fomentar el transport públic, interconnectar les barriades i pobles de Palma, limitar el trànsit privat al centre. A més, a un preu atractiu i amb una eficiència digna d'una ciutat de primera.
  Fa molts anys que el PP gestiona Palma, i el seu fracàs és prou evident. Ha arribat l'hora de deixar la gestió en mans de gent il·lusionada, amb ganes (no com passa amb en Matas amb Mallorca), ha arribat l'hora de canviar. I jo, de moment, només he vist una formació que obertament defensa el territori d'una manera constructiva i sense ambigüitats, el BLOC. Per això, bàsicament, i per la política llençamerdapertotarreu del PP, El Mundo,La COPE i altres, jo votaré, i vos votaré a vosaltres.

  Toni | 23/03/2007, 15:31
 7. incineracion, ecotasa y residuos

  La ecotasa se aplica a las personas, pero éstas sólo contaminan con sus excrementos y con el consumo de agua. La verdadera contaminación la producen los productos. Se debería aplicar una ecotasa a los envases, a las bolsas de plástico, a los electrodomésticos (ya existe, pero en la práctica no se está aplicando, y lo digo por experiencia), a los coches...es decir: TODO BIEN DE CONSUMO SUSCEPTIBLE DE CONVERTIRSE EN BASURA DEBERIA PAGAR UNA ECOTASA PARA SU RECICLADO. Y esa ecotasa debería emplearse para financiar plantas de separación de basura, campañas de concienciación ciudadana, multas a los bares que tiran sus botellas a contenedores que no son los de vidrio, (mira que bien funcionaron los policías de paisano que vigilaban que la gente no tirase la basura antes de hora). Y una orden para que los comercios tiren sus cajas de cartón (que es de lo que más hay) en el contenedor correspondiente... y si no: MULTA GORDA. Ya verías como a la segunda multa todo el mundo iba más recto que un palo y nos ahorrabamos un horno incinerador y toneladas de residuos tóxicos y dioxinas.

  XOR | 24/03/2007, 09:36
 8. transport

  bé a jo lo des metro me pareix be. anes principi pensava que era un projecte massa exagerat per una ciutat tan petita com Palma i pensava que perquè no s'augmentaven es numero de busos els seus recorreguts i ampliació d'horaris però així com està ara per qualque zona des centro de Palma ja és un caos entre es cotxos i els busos i més en hores punta. vale es metro no se veu. no colapsa. d'acord però voldria saber ses tarifes que es cobraràn i si de veres sirà un mitjà accessible per tots com a transport habitual o si encara mos sortirà més a compte pagar benzina. bé ja ho miraré però per jo es problemes de tràfic de veres venen a s'estiu quan surten a ses carreteres es cotxes dels rentacars. crec que s'haurien de controlar aqueses empreses. no sé legislar uns límits de qualque manera. però sa veritat és que tothom vol un cotxo, ara es model és de cotxo per persona i això és difícil de canviar i cada vegada hi ha més gent. però això és així perquè molta gent s'ha de moure cada dia entre barris o de poble a ciutat perquè en general els pobles no generen suficient feina, ses tendes petites familiars tanquen i ses fàbriques també i no hi han molts de negocis. encara a damunt es camp no dóna un duro i així van que han de convertir ses possessions en agroturismes amb parquing pista de tenis i piscina si pot ser. s'hauria de generar activitat laboral dins els pobles i no vull dir amb això fer polígons monstruosos ni naus industrials per llogar per una doberada sino conservar els antics oficis, sa pagesia i artesania i potenciar també els nous per avançar sense perdre moltes coses que ja no tornarem a tenir. no sé si m'explic tot va massa ràpid coño que això és mallorca

  no ho vull dir | 24/03/2007, 21:34
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS