Administrar


Estadisticas de visitas

BALEARS VA BE?

grosske | 09 Març, 2007 07:17

En l'anàlisi de les dades macroeconòmiques és freqüent l'aplicació del principi de la botella mig plena i mig buida ben regat amb unes importants dosi de demagògia. Procuraré no fer-ho així.

El Centre de Recerca Econòmica ens diu que Balears creix molt per davall de l'Estat (gairebé la meitat) però la bona notícia és que així i tot, el creixement de Balears, del 2,6%, es pot considerar raonable

També vol dir que el discurs del PP de recessió=Pacte de Progrés, rellançament= PP és pura demagògia: Balears segueix els cicles econòmics generals tant de l'Estat com d'Europa (en ser una economia molt oberta a l'exterior) 

No obstant això, fa uns sis anys que seguim aquests cicles situant-nos a la zona baixa respecte a la resta de comunitats

L'estudi del CRE ens dóna una clau molt preocupant: l'endeutament de les famílies de Balears és molt alt (molt per damunt de l'Estat) i això minva la seva capacitat de consum i repercuteix negativament en el petit comerç.

Conclusions finals: Les polítiques d'habitatge han de ser la màxima `prioritat i el discurs oficial del Govern sobre "lo bé que va" la nostra economia és pura demagògia

Comentaris

 1. ANAM MALAMENT

  GROSS
  DE VERITAT QUE ETS IMPRESENTABLE. NO PER QUE ARA TINGUEM L'OPORTUNITAT DE CONEIXER LA TEVA INCULTURA I LA TEVA MANCA D'INFORMACIO Y CONEIXEMENT (AVUI HO DEIXAS BEN CLAR) SI NO PER QUE ET SOLIDARITZES AMB UN TIO QUE TE ME MOLT QUE CALLAR (EL POLI FEMENIES) I QUE COM TE UNA CASETA COM LA TEVA LLAVONCES TOT ESTA BE, TOT VA BE, I JA ESTA TOT BEN ARREGLAT.
  LO TEU ÉS COM LO QUE DIUEN LES VICTIMES TERRORISTES, QUE CADA COP QUE SURT UN NOU MORT, UN NOU ATEMPTAT VIUEN EL SEU. TU ARA VEUS UNA CASA EN SOL PROTEGIT, EN SOL RUSTIC COM LA TEVA, I ES DESPERTA UNA DISCULPA, UNA ANYORANÇA, UNES PARAULES QUE NO SE COM T'ATREVEIXES A DIR LO QUE DIUS.
  LA CASA DELS PARES D'AQUESTO NOU ES UNA VERGONYA, LA TEVA DISCULPA ÉS UNA VERGONYA Y LA TEVA FALTA DE COHERENCIA POLITICA (DE TU I DE TOTS EL QUE ENS REPRESENTAU ARA EN ES BLOC) ES UNA PUTA VERGONYA. NO TENS LA DIGNITAT SUFICIENT NI PER AMAGAR-T'HE, NI PER CALLAR QUE ES LO QUE DEURIES DE FER.
  ARA IMPUTARAS TOT ALLÓ DEL DRET A PARLAR, DE LA LIBERTAT I DE TOT ALLÓ QUE ET FAÇI SEGUIR DISCULPANT-T'HI DE TOT ALLÓ QUE FAS Y HAS FET MALAMENT AMB LO QUE CA TEVA.
  ARA VAS COM N'INDA: DE VICTIMA DE EL MUNDO O DE CUALSEVOL MEDI DE COMUNICACIO QUE ATEMPTI CONTRA EL TEU "STATUS" DE COMUNISTA AMB AQUELLA CASA QUE TENS.
  LES CONTES NO SURTEN: NI EN LA TEVA, NI EN LA DE EN FEMENIES NI EN LA D'EN HIDALGO, NI EN MASSOT, DONA IGUAL SI SON DELS NOSTROS QUE DE LE DRETA.
  UN "FLACO" FAVOR ENS FAS A TOT, EBERHARD DISCULPANT LES IRREGULARITATS DE TOTS. MES VALDRIA QUE DIGUESIS BEN ALT QUE TOT LO QUE HAS FET ABANS (CRITICAR AMB DEMAGOGIA TOT LO QUE ERA IRREGULAR EN EL PAIS DE LA IRREGULARITAT) ESTABA DE MES I SOBRE TOTO: QUE SE HA TORNAT CONTRA TU.
  SEMPRE O MAI AMB TU. JA NO HO SE

  CAP ROIG | 09/03/2007, 09:33
 2. a cap rroig

  has de saber diferenciar: Hidalgo ha fet fortuna amb els nostres doblers, amb Matas s'ha comprat un palau de 800 milions de ptas, I el sou de president no dona per tant.
  n'heber es va comprar una casa amb la venda del seu patrimoni, la va comprar que ja estava feta, i es va assabentar a l'ajuntament de Sencelles si era legal, a la qual cosa li van contestar que si. Per tant no has de ficar a tothom dins el mateix colador

  ciutadana | 09/03/2007, 10:19
 3. Mesclar ous amb caragols.

  En Cap Roig, mescla ous amb caragols. El missatge és, embulla que fa fort. I ficar tothom dins el mateix paner. El que passa és que ell pertany a la llista d'aquests nous espanyols que han entrat a la llista Forbes. S'ho han fet a costa de l'especulació immobiliària i d'això no diu res. I si no pertany a n'aquesta llista i és un assalariat ja no cal ni fer cap comentari. Ell mateix se qualifica.

  sense nom | 09/03/2007, 10:35
 4. Keep on rockin'

  Cap roig (m'imagin que amb aquest nom deus ser ben esquerrà, o si no un peix), escolta: et sabria greu en tornar no escriure tota la parrafada en majúscules, és que el text així és molt mal de llegir i fa que a la meitat et cansis i ho deixis fer, realment a simple vista fa mal als ulls. A més sembla que etàs cridant... no sho sé com si estassis exaltat. Gràcies guapo, una besada marina.

  hazey jane | 09/03/2007, 10:41
 5. discurs popular

  sembla que el discurs:

  - hi ha corrupció al PP, però això hi és per tot
  - a més, el que importa és el que han fet per tots (obres, en el sentit encimentat de la paraula) i no petites "corrupteles"
  - per tant, tota l'activitat de la justícia no té sentit, sinó que estorba

  està calant fort. Es veu sense gaires variacions a El Mundo, IB3 radio i a determinats participants d'aquest foro.

  ignorant | 09/03/2007, 11:14
 6. Grosske, dimiteix

  Grosske: en Julián Muñoz ha demanat presó suavitzada en base a la que han atorgat a de Joana Chaos. Aviat faran lo mateixn'Hidalgo, en Massot i tutti quanti.
  Per cert_ ja has pensat en dimitir per mentider, calumniador i impresentable?

  Alcudienc | 09/03/2007, 12:43
 7. a ignorant

  Tienes razón en todo, salvo en que cale hondo en la población... Creo que cala en los votantes del PP de toda la vida, lo cual es suficiente para preocuparnos.
  Friamente, sería suficiente que un 5% de sus votantes habituales dejaran de asistir a las urnas para que se produzca un vuelco. Esto lo saben la mayoría de ellos y por ello empujan.

  Por cierto, trabajo para ib3 y os puedo decir que ahora mismo el jefe de contenidos no trabaja. En su lugar "esta pensando" una persona allegada al Dr. Beltran. Esto también es preocupante.

  Javier | 09/03/2007, 12:44
 8. No en tens ni idea

  Vols dir que amb l'economia intervencionista i inhibidora de la iniciativa privada milloraria la situació? Au, au...

  fart | 09/03/2007, 14:19
 9. a RIC

  Por cierto ¿ Que opinas del hecho de que mayor Oreja le haya echado la culpa al Director del Centro de Melilla ,de haber concedido una reducción de condena a De Juana después del famoso escrito de la petición de un banquete. El Director envio las correspondientes notificaciones a sus superiores, quienes a su vez las remitieron al Ministerio del Interior y fue el propio Mayor Oreja quien firmó, suspuestamente leyendo lo que firmaba ( al menos espero que no tratara ese caso como un mero asunto de trámite ya que se trataba de alguien que habia matado a 25 personas). Por fuerza tenía que estar al corriente del tema o asumir su responsabilidad política.

  Otra cuestión esta misma mañana he oido al Sr. Aznar hacer un llamamiento a la participación diciendo que era contra la puesta EN LIBERTAD de un asesino. ¿ Qué opinas de que se siga mintiendo y manipulando para convocar a la gente?.
  No lo entiendo, sinceramente no veo diferencia entre vuestra política penitenciaria y la del PSOE. Pero lo que me da más rabia es que se pretenda manipular a la gente. Eso fue lo que hizo perder al PPlas últimas eleciones y creo que ahora se está equivocando de nuevo. La crispación y la mentira no conducen al tipo de Estado que queremos la mayoría de los españoles.

  antonio | 09/03/2007, 14:26
 10. Entrevista

  Salutacions.

  Un grup d'estudiants de periodisme del Centre d'Ensanyament Superior Alberta Gimébez (adscrit a la UIB) administram un bloc (Www.incomunicacio.com) sobre l'actualitat del món periodístic i audiovisual. En aquest sentit, ens estam posant en contacte amb els candidats a la batllia de Palma en les properes eleccions municipals per entrevistar-los.

  Aquest missatge es per demanar-li si seria possible fer-li una petita entrevista (d'unes deu preguntes) sobre la seva candidatura, per a publicar-la en el nostre bloc.

  Gràcies pel seu temps i esperam la seva resposta.

  Incomunicacio | 09/03/2007, 14:47
 11. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  Balears va malament.Lo que està passant ens ho indicà.Demolició de tota ilegalitat i desfer ses autopistes.

  Jucef ben Maimó Aletzar | 09/03/2007, 14:48
 12. No va bé

  Balears no va bé, i fa molt de temps. I no és culpa exclusiva del PP (encara que en té molta). El problema és estructural. Caldria reflexionar sobre un parell d'aspectes:

  - El model està basat en el consum del territori (construcció) i en un valor fluctuant com és el turisme (ja se sap que l'any que ve no serà tan bo; serà l'ecotaxa?).
  - Els tradicionals votants d'esquerres (classe treballadora) són arengats i acollonits per patrons que preconitzen l'Apocalipsis.
  - PSOE i PP utilitzen les Illes per fer caixa i "putejar-se" mútuament.

  Toni | 09/03/2007, 16:08
 13. Pues yo creo que va bien

  * 1.700 plazas de residencias de tercera edad.
  * 3 hospitales públicos (Formentera, Inca y Menorca)
  * Centros de día para nuestros mayores.
  * Metro.
  * 17 nuevas carreteras.
  * Recuperación del Turismo.
  * Pleno empleo.
  * Casi 3.000 Hipoteca jove.
  ...
  En definitiva, el Partido Popular ha hecho bastante por los ciudadanos de estas islas y su economía.

  RIC | 09/03/2007, 16:13
 14. a Antonio

  Mira, Antonio, lo primero que te voty a decir es que no creo que con el tema del 11M (aprovecho para mandar un abrazo a todas las victimas y familiares) no se hizo todo bien por parte del Gobierno. Pero pienso que hay demasiadas dudas e interrogantes que no se pueden dejar escapar. La mochila sin explotar,los tedax se contradicen en cada inform con el tipo de explosivos, lasmdos caravanas de explosivos, la furgoneta Kangoo llena o vacia, el piso de Leganes (por qué no se inmolan en el tren y se suicidan una semana después???, no lo entiendo, la mayoría de los implicados, son confidentes de la policía o de la Guardia Civil y estos a su vez no se enteran de nada, la verdad es que cuatro mataos que pasan chocolate y tarjetas de teléfonos, no los veo capaces de montar un pollo tal como matar a 200 personas... Hay tantas interrogantes, que sinceramente, me da la impresión de que coinciden pocas cosas.
  Con esto, no te estoy diciendo que quien puso las mochilas en los trenes, fuera Otegui o De Juana Chaos.
  Sobre el tema de las reducciones de las condenas creo que te lo he aclarado en el post anterior...

  RIC | 09/03/2007, 16:42
 15. Yo también lo creo

  Y a todo lo que resalta RIC deberíamos añadir:

  -En tan solo un año y medio un 20% más de hectáreas terrestres protegidas...

  -Un 16% más de hectáreas marinas...

  -Unos presupuestos para Serveis Ferroviaris de Mallorca de 390 millones de Euros cuando con el Pacte solo llegaba a 185 millones...

  -Una inversión tres veces mayor por alumno que la que llevó a cabo el Pacte... el Pacte dejó un agujero de 40 millones de Euros...

  - Centro Joan Crespí para Grandes Discapacitados Físicos...

  -Creación de hospitales mientras el Pacte dejó un agujero de 110 millones de euros...

  ...

  Esta ha sido una auténtica legislatura de progreso... la del Pacte fue una legislatura de crispación, enfrentamientos, ineficacia, inactividad, crisis y recesión... por algo están donde están...

  ISKAN | 09/03/2007, 16:48
 16. Solución Final al problema de Mallorca

  Amb aquest model l'Apocalipsis arrivarà segur i per un altra via.

  Jucef ben Maimó Aletzar | 09/03/2007, 16:50
 17. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  ¡Salvem Mallorca!¡Salvem la Terra!

  Jucef ben Maimó Aletzar | 09/03/2007, 16:55
 18. Als rics rucs

  Supòs que sabeu que les estructures sobredimensionades s'han de pagar -no surten de franc- i després s'han de mantenir. Debades es poden fer escoles, hospitals, centres de dia o residències si després venen mal dotades o insuficientement equipades. M'ensum que qualque dia els nostres néts -quan encara no hagin acabat de pagar el nostre deute- ens demanaran el motiu que ens va impulsar cap a aquest creixement sense mesura, irracional i foll.
  Direm que els palaus surten molt cars, que els "porxes" i els iots són mals d'assadollar i que les joies, les pells i els capricis dels rics costen molt.
  Ara, que encara es pot, el que toca és xuclar, sucar i rapinyar tot el possible perquè això són faves comptades i ja s'ho faran els que venguin després.
  Maleïda cobdícia! I encara ens diran que som uns malagraïts!

  Un | 09/03/2007, 17:58
 19. Ja ho vaig dir

  Aquest Govern ens ha hipotecat per a molts anys.

  Toni | 09/03/2007, 19:09
 20. a RIC

  No has contestado a mis dos preguntas.
  O bien Mayor Oreja aplicó la reducción para evitar males mayores o bien metió la pata y no leyo el expediente completo antes de firmar ya que, de haberlo hecho, se hubiera dado cuenta que había motivos más que suficientes para no aplicar la reducción. No me cabe otra explicación.
  En cuanto a la pregunta de Aznar, francamente me decepcionas.Si suelo dirigirme a ti es porque
  ( visto lo que circula por este bloc) parece que eres sensato y capaz de autocrítica. Aznar mintió deliberadamente y tu lo sabes puesto que admitiste que se trataba de una reducción de condena. Te lo repito yo no estoy de acuerdo con la decisión del gobierno, pero me indigna que pretendan manipularme con mentiras. Militar en un partido no significa aceptar todas las consignas sin hacer una sola crítica si te interesa saber la verdad del 11 M supongo que también te repugnará lo que Aznar y muchos del PP están haciendo ahora: mentir.

  antonio | 10/03/2007, 11:17
 21. Habitatge

  Molt be per la conclusió final. Deixant de banda es tema de sa corrupció de determinats polítcs, no ens hem de enganyar, l'economia va bastant be -i jo no crec que els governs autonómics tenguin molt que fer-, excepte una cosa, la vivenda.
  Si no s'arregla es tema de sa vivenda qualque dia explotará. Hi ha que cercar solucions i segur que no és fàcil per l'alta demanda i per les restriccions de sol. Es el principal repte que teniu els politics. Deixau-vos de tant d'odis entre voltros, que vos pensau que sou el centre del mon, i arreglau els problemes de la gent.

  Ignasi | 10/03/2007, 23:57
 22. LENGUA BALEAR: APUNTES HISTÓRICOS

  LENGUA BALEAR: APUNTES HISTÓRICOS

  En palabras de D. César Vidal: "Que la lengua catalana sea oficial en Baleares es un dislate histórico y una falsedad lingüística"

  La Historia nos da la razón para resistir ante una de las mayores estafas históricas y lingüísticas perpetradas por el catalanismo.

  Avalados por historiadores, filósofos y lingüistas, que no se nombran, que no se estudian, que no convienen al statu quo catalanista

  Argumentamos:
  • Mallorca fue, durante más de mil años romana de intensa romanización. Los miles de romanos que se instalaron tras Cecilio Metelo, dada la demografía de aquellos tiempos, produjeron un impacto poblacional obvio.
  • Ello quiere decir que el latín fue, durante mil años, la lengua de esta tierra y que evolucionó hacia fórmulas pre-romances al igual que el resto del territorio de su entorno.
  • Los musulmanes de origen nunca fueron demográficamente superiores a la población autóctona. Estuvieron trescientos años frente a los mil años romanos y pos-romanos.
  • Cataluña NO protagonizó la Conquista de Mallorca entre otras razones porque Cataluña no existía como tal entonces.
  • El catalán, en tiempos de la Conquista, no se llamaba "catalán”. Había de pasar más de un siglo para que –en Cataluña, jamás en Mallorca- se denominara “catalán” a lo que hablaban.
  • Las lenguas romances, en pleno siglo XIII, apenas están diferenciadas.
  • Y ello significa que los conquistadores de Mallorca se entienden entre sí a pesar de tener distintas procedencias, no sólo catalanas. Y aquí, en 700 años jamás llamamos “catalán” al mallorquín -ni los mallorquines, ni la Iglesia, ni nadie- sencillamente, porque no era "catalán” sino latín evolucionado hacia el mallorquín.
  • Por todo ello, los mallorquines debemos llamar a la lengua, mallorquín, los menorquines, menorquín y los ibicencos, ibicenco. Sin complejos, legitimados por la Historia.

  Pedrot | 11/03/2007, 20:36
 23. Apunts histèrics.

  Els de Formentera, formenterino, els de Cabrera, cabrerenco i els de Búger, bujarrano.

  Pedrote | 11/03/2007, 20:51
 24. economia balear

  Dicen por ahí que las cosas en nuestras islas van bien, ya saben, la macroeconomía y las interpretables estadísticas: que si el aumento del PIB, que si tantos millones de turistas,... pero para muchos la realidad es otra: precariedad laboral y dificultades económicas para llegar a fin de año.
  Resulta paradójico que siendo el sector turístico el que más valor añadido aporta al PIB balear sea el sector en el que los trabajadores tienen, si no en las leyes sí en la vida real, las peores condiciones laborales y económicas, mientras que otros, como los funcionarios por ejemplo, a los que, por cierto, el sector hotelero contribuye a financiar con generosidad, disfrutan de una mayor estabilidad en el empleo y, por ende, de mejores perspectiva y calidad de vida.
  No está en mi ánimo incitar enfrentamientos entre los trabajadores, pero sí llamar la atención de los agentes económicos, sobre todo de los sindicatos, para que se busquen soluciones a esta injusticia. Porque, desde una perspectiva sindical unitaria (como debiera ser) y no corporativista, que buscase el bien común o bienestar para todos, no es concebible, o por lo menos no estratégicamente aconsejable, la existencia de tantas diferencias laborales que están fomentando aún más la desunión de una ya de por sí fragmentada clase asalariada.
  A los empresarios decirles que no practiquen ya más la doble moral. Mucho hablar de calidad, turismo sostenible, desestacionalización, reconversión hotelera,... pero a la hora de la verdad demasiados siguen gestionando el chiringuito con formas autoritarias y con el beneficio puro, duro y, a ser posible, fácil como único objetivo. Cómo hablan de calidad teniendo al personal, hoy más que nunca, ninguneado y cabreado. Cómo osan hablar de sostenibilidad o respeto al entorno si están exportando el "modelo" a países en vías de desarrollo con menores exigencias medioambientales. Cómo hablan de alargar la temporada cerrando cada vez más hoteles en invierno.
  En fin, los negocios y la economía irán bien para los hoteleros, también para los constructores y algunos personajes más de dudoso pelaje..., pero no así para muchos de los que nos ganamos la vida en el turismo estacional.

  guillermo | 14/03/2007, 16:20
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS