Administrar


Estadisticas de visitas

LA MORT CIVIL

grosske | 18 Febrer, 2007 11:05

És molt perillós aquest reeiximent de l'extrema dreta que viu des de fa uns anys Mallorca. Són preocupants els ideòlegs d'aquest Ordine Nuevo que intenta acabar amb paisatge, llengua, territori, cultura, sensibilitat artística i tot el que faci nosa a aquesta Nueva Mallorca (en realitat la Vieja Meseta) que tracta l'illa com si fos el Mèxic de Moctezuma durant la conquesta d'Hernán Cortés. És a dir: aplicació de l'extermini d'un poble en nom dels nous valors dominants i com a pròleg de la rapinya i l'espoli. Són antigues aquestes tècniques. Comencen amb l'insult i la desqualificació de la personalitat que no es doblega, en la destrucció del seu honor. Després s'imparteixen lliçons d'il·legalitat a partir d'arguments cínics i demagògics. I a partir d'aquí es passa a l'etapa de les llistes negres, de l'odi i de la histèria. També els nazis empraren aquesta tècnica, no tant per destruir els jueus com per convertir el poble alemany (els fills de Hegel i de Goethe) en un ramat manipulable, amoral i servil, el qual aconseguiren vestir d'uniforme i el forçaren a l'autodestrucció de la seva pròpia pàtria. Els nazis (la Nueva Alemania) avançaven no a partir de l'autoafirmació, sinó alimentant la negació dels altres, del sentiment de venjança i de ràbia. Presentaren els jueus com la decadència, els culpables de l'empobriment del poble, representants de la vella cultura, ja superada. Insultaven d'igual manera els empresaris de dretes i els intel·lectuals d'esquerres. Els posaren a tots dins el mateix sac i després als mateixos forns crematoris. Sabien que per assolir el poder pel poder el millor camí era encendre els baixos instints de les capes socials més illetrades i irreflexives. I ho aconseguiren. Els nazis cremaren muntanyes de llibres a places i carrers en nom de la Nova Alemanya.

Les dècades passen, les generacions canvien, però no les maquinacions dels qui no poden assolir el poder absolut-absolut amb arguments racionals i han d'acudir a la ràbia i les dentellades dels xacals.

Avui en dia, amb la victòria de la democràcia arreu d'Occident, les pràctiques d'extrema dreta ja no són les bel·licistes de l'antiga escola. Ja no cerquen l'extermini físic. Es conformen amb la mort civil i social de les seves víctimes. Però l'objectiu és el mateix: imposar-se sobre els altres a partir de la destrucció de l'adversari a força d'oferir pa per avui i fam per a demà als qui els segueixen. Avui l'espai vita d'aquesta neodreta exrema és el control del Pla Territorial sense compartir-lo ni negociar-lo amb ningú i, en conseqüència, fer-se amos absoluts del negoci urbanístic. És formigonar l'illa al màxim i sempre al servei del seu cercle de poder, i desautoritzar per decadent el que s'hi oposi. Ara els jueus són els que creuen en la seva llengua i en mantenir Mallorca digna de cara a les pròximes generacions. Ara ja no es cremen llibres, però valors molt preuats corren perill real de ser exterminats.

Aquest article el publica avui en Joan Riera al Diari Balears amb el títol "La maquinació del poder pel poder". Normalment, hagués fet un link i l'hagués glossat però aquest article no necessita ser glossat i mereix qualque cosa més que un link

Comentaris

 1. Predica amb l'exemple

  Supòs que en Joan Riera del Diari Balears es deu refererir a les tècniques utilitzades pel Sr. Pere Serra : pilotades urbanístiques (Son Massot), falsificació de factures, "catador de senyores", putades a rompre (demanau-li al ex-batle de Palma Ramon Aguiló), compra de polítics, tècniques mafioses d'una persona sense escrúpols ....

  Toni | 18/02/2007, 11:34
 2. VIVA LA NUEVA MALLORCA

  Eber,

  Joan Riera TIEMBLA ante el fin de una era de mangancia y subvenciones pancatalanistas. La Mallorca LIBERAL y de PROGRESO ha dicho BASTA YA a los paniaguados y caraduras que llevan 30 años viviendo del cuento.

  Es un movimiento joven y rebelde que surgió con fuerza en la Universidad y que ahora reclama su sitio en las esferas de poder Balear.

  Besos, Dolors

  DOLORS DE LA NUEVA MALLORCA | 18/02/2007, 11:50
 3. Dolors, te lo voy a decir con música de nuevo

  El nombre del presidente lo dejo a tu imaginación, joven y rebelde! jajajajaja

  pincha aquí para ecuchar | 18/02/2007, 12:20
 4. Vídeo

  A la següent plana Web, hi ha un video dedicat a Grosske. Interesant :

  http://ultimatrola.blogspot.com/

  Toni | 18/02/2007, 12:35
 5. a toni

  No toni, en Joan Riera es refereix precisament a comentaris com el teu, a la desvirtuació del debat polític i a la cacera de bruixes. Lluitar contra la corrupció política passa per jutjar fets i els autors d'aquests fets, en tant que autors d'aquests fets!!. Per res té a veure amb fer judicis globals de les persones. difamar-les i massacrar-les

  grosske | 18/02/2007, 12:37
 6. NUEVA MALLORCA

  De acuerdo con tu comentario Eber, pero entonces explícame vuestro folleto ESPECIAL CORRUPCIÓN PALMA donde llamais corrupta a Santa Catalina Cirer y a Super-Rodrigo de la Nueva Mallorca
  ¿no es eso difamar o masacrar a esta gente??

  Toni: Flipamos los del Círculo Balear con lo de Ultima Trola nos gustaría contactar contigo. Deja tus datos en BALEARES LIBERAL y los chicos de redacción contactarán contigo.

  Besos a Todos

  DOLORS | 18/02/2007, 15:19
 7. Re: LA MORT CIVIL

  "Avui l'espai vita d'aquesta neodreta exrema és el control del Pla Territorial sense compartir-lo ni negociar-lo amb ningú i, en conseqüència, fer-se amos absoluts del negoci urbanístic."

  Per aquí gratei. Jo no només hi anomenaria la neodreta.
  El pastís és gran i ara resulta que en lloc de "compartir-lo" una mica, tot-hom ho vol per ell.
  Sembla, i em sap greu dir-ho, que la disputa és per veure qui es menja el pastís. No per guardar-ho, millorar-lo o conservar-ho per futures generacions.

  Està clar que hi ha un mal endèmic generat i consentit pels polítics:
  negoci urbanístic --> política --> corrupció

  XYZ | 18/02/2007, 15:56
 8. Colònia

  No importa recórrer al nazisme, perquè fou terrible, per assassí, i el rebaixam en comparar-lo amb altres coses no tant terribles. També pot passar que els comparats no s'hi vegin: «naltros no som assassins».

  Potser s'hi escau la definició de colonització, perquè és just el que fan amb nosaltres:

  «S'anomena colonització al fet de crear colònies, establiments fundats per un cert nombre d'habitants d'un país que van a poblar una terra allunyada d'aquell, amb el qual continuen vinculats. Els colonitzadors no es solen adaptar als costums del nou territori, i sovint imposen en el nou territori costums, religió, llengua i lleis. I un cop assentats augmenta el comerç amb els indígenes, i així es difonen avenços (sigue del tipus que sigue).»

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Colonització

  Benjamí | 18/02/2007, 16:01
 9. A Dolors

  Dolors,

  Progrés és catalanisme.
  Progrés NO és IU i acòlits però sí és catalanisme, mallorquinisme, balearisme...
  Desarrelament és barbàrie.
  L'arbre creix bé quan està ben arrelat.

  Delsistema | 18/02/2007, 16:26
 10. Re: LA MORT CIVIL

  La gent normal sap perfectament que tots els polítics participau en "la desvirtuació del debat polític". La política, en el fons, és demagògia. Res pus. Predicar unes coses i fer-ne unes altres (com els capellans i tu).

  Respecte a la "cacera de bruixes" : demana-li que significa a l'editor Pere Serra que vos ampara en el seu diari Balears. Penso que ell en té una gran experiència en el tema.

  Toni | 18/02/2007, 16:27
 11. Re: LA MORT CIVIL

  Respecte a les caceres, crec que l'esquerra, juntament amb el DM i Ultima Hora, n'hi vareu fer una al Ex-director General d'Ordenació del territori : el vàreu demonitzar i li vàreu penjar tots els morts pel cas Andratx. Finalment aquest senyor va sortir sota fiança amb una fiança baixíssima pels fets que el DM i UH li imputàven.

  Grosske, no has de confondre els fets i la veritat real (i per tant judicial) amb la "realitat" mediàtica ... La gent normal d'aquesta terra sap a què jugau l'esquerra i determinats mitjans de comunicació ... Ja es diu que no hi ha res més mentider que un diari, així és ....

  Toni | 18/02/2007, 16:32
 12. Neofeixistes

  Els mètodes d'aquesta gent son vomitius. El feixisme no tornarà amb els mateixos icones, té mil i una cara, emperò sempre el mateix fons. Tot això de "Nueva Mallorca" es neofeixisme. Els vells monstres, l'indignitat i la mentira com eix. Hi ha que posar-se les piles i denuciar-los amb les paraules adients: feixistes que per vergonya no mostres la seves verdaderes intencions.

  Observador | 18/02/2007, 17:00
 13. NUEVA MALLORCA

  Totalmente de acuerdo con Toni...Hidalgo es un impresentable que afortunadamente ya no existe en la vida política...PERO la actuación de la Fiscalía y la Policía por parte del PSOE es FASCISMO PURO.

  Catalanismo NO ES LO MISMO que Mallorquinismo y por tanto NO se defienden nuestras raíces sino TODO lo contrario estamos insultando 700 años de nuestra historia al llamar Catalán al Mallorquín.

  Y lo peor de todo es que este crimen se haya por dinero asqueroso que manejan el Sultán Serra y Munar

  DOLORS | 18/02/2007, 17:12
 14. A Dolors

  Dolors,
  Atesa la teva exhibició d'ignorància i barbàrie, millor ni llegir-te.
  Les nostres arrels ens lliguen a l'antiga i respectable Catalunya, ara governada per un govern de fireta i caos, això sí.
  Tenir arrels catalanes és tenir la millor base per créixer, perquè sempre ha estat un poble feiner i assenyat. Pareix que aquest seny no l'has heretat, tu.
  Si "Nueva Mallorca" és arrasar amb tot el que fa que siguem com hem estat i com encara som, anam arreglats.

  Delsistema | 18/02/2007, 17:29
 15. Dolors nina

  La política llingüistica de Mallorca està en mans del PP. No d'en Serra. L'Estatut diu que la llengua és la catalana i el PP mai ha dit lo contrari, així que si no t'agrada, demana responsabilitats als qui comanden, no com sempre cortines de fum i donant la culpa als suposats "catalanistes". Si haguessis vist en Mates a Barcelona a la inaguració de Irradiacions i omplint-se la boca amb "la nostra llengua catalana", per ventura t'agafaria un cubricor.

  Conxa | 18/02/2007, 17:39
 16. Nueva Mallorca

  No queremos "arrasar" NADA. Claro que tenemos raíces catalanas pero también aragonesas, valencianas, moras...el rollito del catalanismo del XIX está pasado de moda y los jóvenes de la UIB hemos dicho PROU!! queremos otro discurso pensando en el futuro abierto a España y Europa y ahora encima con la inmigración SIN IMPOSICIONES DE LENGUA y que NUNCA MÁS nos digan quiénes son los BUENOS y MALOS MALLORQUINES

  dolors | 18/02/2007, 17:39
 17. NUEVA MALLORCA

  Para nosotros querida Conxa, Matas no es referencia de NADA más bien de lo que NO debe ser un político. y la gente le votará porque NO QUIERE UN NUEVO PACTO DE REGRESO no porque le mole o porque vea alguna virtud destacable. Este es nuestro drama... Te lo regalo con un lazo!!!

  DOLORS | 18/02/2007, 17:47
 18. MALLROQUÍ PER SEMPRE

  Idò, es nostros avantpassats eran beneits???
  Sempre s'ha dit Mallorquí a sa nostra llengo i sa majoria des poble així vol dir-ho

  dolors | 18/02/2007, 17:55
 19. Dolors

  No t'enfilis per ses bardisses, he posat l'exemple d'en Mates, però et torn a repetir que els responsables de la política llinguïstica són el PP, no només en Mates, així que si no t'agrada que s'anomeni mallorquí al català, t'has de queixar al teus amics del PP. No aquí, no podem fer res per tu.

  Conxa | 18/02/2007, 18:03
 20. Això mateix: per sempre

  És que dir mallorquí, dolors, no té res de dolent. Però no es contradiu amb "català". Com "colombià" o "argentí" no es contradiu amb "castellà" o "espanyol". No sé si ets capaç d'abandonar la visceralitat per entendre-ho. I ja té raó el company que diu això de "mallorquí per sempre" i "castellà tot lo dia" és una bona contradicció que teniu. Pareixeu en Grosske i els comunistes de caviar, que prediquen el que no fan....Que bo...

  Delsistema | 18/02/2007, 18:04
 21. A na Dolors

  Te respondré amb un exemple molt il.lustratiu: mentre dins Espanya sa majoria de gent fa servir l'adjectiu "castellà" per referir-se a la llengua comuna de tots els espanyola, fora de ses nostres fronteres,sempre s'ha anomenat "espanyol".Vol dir això que siguin dues llengues diferents?Evidentment,NO.
  I,per favor, no sé quina edat deus tenir però crec que per ventura hauries de tornar a s'escola. Llegir el que escrius fa mal en els ulls:"els" i no "es", "eren" i no "eran", "llengua" i no "llengo"...

  Ai, Deu meuet,no sé com acabarem amb gent com tu...

  Pep | 18/02/2007, 18:06
 22. jo no tenc problema de nom

  Com si volen anomenar la llengua valencià. Però lo que tenc clar que si defens una cosa no ho faré com na Dolors i els seus amics de la Nueva Mallorca, que el mallorquí els importa un rave. Basta veure a qui han concedit els premis del Círculo Balear, per compixar-se de riure. Són uns farsants.

  Conxa | 18/02/2007, 18:09
 23. Article de Joan Prunés

  La societat cultural del Círculo Balear, que presideix Jordi Camps, perdó, Jorge Campos, enguany tampoc ha volgut ser menys i també ha concedit els seus premis, als quals no sels i pot negar un toc d'originalitat, escoltin qualcuns...

  Premi LLibertat d'expressió ..a Sr.Eduardo Inda (Director de El Mundo /El dia de Baleares) .. au venga ... s'ha de recordar , per aquells que ho hagin oblidat i posar en coneixement d'aquells que no ho saben ,que aquest diari ha estet condemnat ,repeteixo , condemnat per:

  Publicar notícies falses , per vulnerar la llibertat d'expressió , per falta de veracitat , per intromissió il.legítima a l'honor i per publicar notícies difamatories ... això que jo sàpiga ... que com que no faig feina a El mundo , ni puc pretendre saber-ho tot ...

  O sigui és com si el Circulo Balear donés el premi de notari de l'any , a una persona condemnada deu vegades per perjuri o li donés a Hitler el de jueu ilustre ... no em negaran que és un premi sorprendent ... ja posats a donar premis estranys li haurien pogut donar també a Inda el de l'amor a aquesta illa , a la seva llengua i a la seva gent..

  Però seguim...

  Premi a l'honradesa i a la coherència ... Carlos Delgado (Baltle de Calvià) ... la veritat és que coherent n'és ...va entrar amb una finalitat a la batlia i encara no l'han canviat …és el poble més endeutat de Balears..però bé…per a què serveixen els bancs..per deixar diners.. no?I si és el Popular molt millor…

  Premi Empresari compromès ; Juan Nigorra ...Compromès amb qui? ... Amb l'OPUS..' amb el batle Delgado?.. no em diran que està compromès amb calvià .... .¿B'e .. ja ens ho explicaran quan vulguin , perquè empresari requalificador .. sens dubte ho és ..però compromès ... no sé ... no sé ...però continuem.

  Premi Llengua i Cultura Balear : Asociación iniciativa cívica mahonesa ... que guanyi el premi llengua Balera una associació que fins i tot el nom l'escriu en la llengua castellana i que te una unica activitat , conseguir que la paraula Maó porti una H..no deixa de ser sorprenent .. podria seguir .. perquè el premi Naciòn Española .. li donen a ala Fundación Denaes ..que te com a patró d'honor : Alejo Vidal Cuadres un personatge del P.P., que podria dir-se , sense temor a equivocar-se , que va ser expulsat de catalunya pel seu propi partit per facha .. doncs bé ... aquets són els premis del Circulo Balear.

  I com a colofó , a la invitació , a la part inferior hi ha el lema ..." La veritat ens farà lliures "..

  pobre ... Eduardo Inda ..quina manera d'assenyalar .. s'ha quedat sense llibertat per a la resta del seus dies..

  Els premis? Es varen donar divendres passat..a l'hotel Golf Santa Ponsa

  Vaja els premis es donan a Calvià .. quina casualitat. ¿No? Per la: Societat Cultural Circulo Balear ..Societat ? Home són quatre gats i subvencionats , però bé..¿Cultura?..¿de quina cultura parlen ¿la de veure Telecinco i dirli programa del cor . els programas que son de bragueta ¿? ¿..Circulo? .. Deú meu .. però si són mes quadrats que el parxis .. Balears ? .. deu ser que segons ells el diccionari posa , Balear : Es diu del nascut a una colonia de castella situada al mediterrani.

  Sr.Inda , felicitats , mai un premi ha sigut meyns merescut .. Sr. Inda , felicitats nunca un premio ha sido menos merecido , que no pugui di que no m'enten ... , per voste , Sr. Inda , la llibertat de expressio es insultar a la presidenta del Consell , al cap de llista del Bloc , a D. Pere Serra ,al Sr Cursach , el Sr. rabasco o en jaume Sastre , falta el respecte als frares de la Real e insultar la llengua propia de aquestas illes... .De aixo uns quans en diuen llibertad de expresio .. el divendres pasat el Conseller Sr. joan Flaquer a les queixes que el Sr. Antich feia sobre IB3 , li deia .." Son comportamientos que no toleramos , impropios de partidos democraticos"..Sr Flaquer queda voste invitat a aquet programa i parlarem de la meva sortida de M-7 i lo democratic que va esser .. clar que la llibertad de expressio tan sols es peral Inda, han Ramirez. el Losanto o el Alarcon...els demes a calla ... aixo es la equitat que reclama el portaveu suplent del P.P. el Sr. Ferran Ros .. perdo ..el Sr. Fernando rubio …..Sr. Inda

  Ara només falta que li donin el premi Guaperes 2007 i Salvavides de piscina 2006 ... I ja podrà tornar a la seva terra natal... nosaltres no ens mereixem el premi de seguir tenin-lo aquí ...perque com deia el poeta..

  TE MARCHASTE DE TU TIERRA

  Y TE FUISTE A TIERRA EXTRAÑA

  POBLADA DE GENTE SERIA

  CON OTRO IDIOMA DE ESPAÑA…

  AIXI DE CLAR…

  .

  Info | 18/02/2007, 18:13
 24. COTILLEO

  Conxa tu tens res a veure amb sa familia Isasi??

  Perdona, emperó m'agradaria saber-ho

  Gracis

  Dolors | 18/02/2007, 18:18
 25. a Na dolors

  "família" i no "familia", "emperò" i no "emperó", "gràcies" i no "gracis".

  Ses teves constants i repetides errades gramaticals i ortogràfiques diuen bastant del teu coeficient intel.lectual...Com vaig llegir fa temps, escriuré bé no vol dir ser intel.ligent.
  Ara bé, escriure malament vol dir moltes coses...

  Diccionari | 18/02/2007, 18:24
 26. Perquè ho vols sebre?

  Bé, no tenc cap problema en dir-ho, en Rafel Isasi Truyols era cunyat del meu primer marit. Això és tot.

  Conxa | 18/02/2007, 18:30
 27. Nueva Mallorca????

  ¿Que coño es esto de la Nueva Mallorca? La verdad es que me lo estoy flipando con los comentarios de la Dolors esta tontalculo y de que todos os lanceis a comentar sus pijo-gilipolleces. Pero, en serio, que huevos es esto de la Nueva Mallorca?. Son fans Rodriguez, de su garrulismo o de su movil multiusos? Que alguien "mexplique"?

  cristo | 18/02/2007, 18:41
 28. A Cristo

  Nueva Mallorca = Vieja Meseta = España cañí, casposa y estéril = La España de siempre

  Pep | 18/02/2007, 18:47
 29. xafardeix per xafardeix

  Dolors, un altra dels teus malonons és Nuria no? això de tot "super" és marca de la casa.

  Conxa | 18/02/2007, 18:50
 30. La Nueva Mallorca

  És l'Espanya ranci de sempre, vells coneguts.

  Conxa | 18/02/2007, 18:51
 31. Aclaració.

  Quan na Dolors parla de "familia" en realitat vol dir "famiglia".

  sense nom | 18/02/2007, 19:02
 32. Xafardeix II

  Gracis Conxa..jo no coneix cap Nuria emperò crec que hi ha una al.lota a Madrid que diu que perteneix a nes Circulo Balear que mos envia recados amb aquest nom.

  Conec a un quants Isasis son gent de s'aristocracia de Ciutat??

  Una aferrada

  Dolors | 18/02/2007, 19:11
 33. A Mallorca no hi ha "aristocracia"

  això per la meseta, a Mallorca hi ha "botifarres" i gràcies.
  Però com sabies tu que jo tenia qualque cosa que veure amb els Isasis? el meu llinatge no va sospitar que pugui tenir tractes amb els botifarres. Ho teniu un servici secret?

  Conxa | 18/02/2007, 19:17
 34. A na Dolors

  Cada vegada que llegesc els teus missatges, terrible..
  Fés un esforç,nineta.

  Diccionari | 18/02/2007, 19:18
 35. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 36. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 37. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 38. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 39. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 40. HAYA PAZ

  Hacia tiempo que no leía esta interesante e instructiva sección.Perdonad que no escriba en catalán, porque aunque lo leo y lo hablo, hago muchas faltas.Me interesan vuestras peleas, pero pienso que no hay que acostumbrarse tanto, pues las elecciones están cerca, y si gente de un mismo blog se dice le nom d´un chien ya, qué va a ser cuando estemos cara cara con el ENEMIGO:La Lola-Aisha que os ama.

  Maria Dolores de Burgos | 18/02/2007, 19:28
 41. Bé, tampoc ens de ficar

  amb les faltes d'ortogràfia, jo mai he estudiat català i en faig moltes, com va dir n'Aina Moll, l'important és escriure en mallorquí, encara que el destroseu. Si li dius a na Dolors que escriu malament, tornarà al castellà.

  Conxa | 18/02/2007, 19:30
 42. Redell, Lolailo

  entres forta, 6 missatges per dir lo mateix, quina potència ...

  Conxa | 18/02/2007, 19:34
 43. ASPIRINA per Dolors

  És ben curiós. La meva teoria del futbol+idioma mai falla.
  I que tenen en comú l'idioma i el futbol? Idò això: tothom en sap molt i tots pensen que tenen raó. Tots farien una alineació diferent de la de l'entrenador, i a més donaríem els motius de perquè l'entrenador no en té ni idea. En canvi noltros, que miram el futbol dues vegades l'any (al manco jo) en sabem MOLT més que l'especialista entrenador.

  Hi ha gent que no es refia dels experts. Emperò només de segons quins experts. Depèn.

  A Mallorca Mallorquí, A Menorca Menorquí i a Eivissa Eivissenc. Res de Català diuen els "entesos" (recalco les cometes).
  Ah si? Emperò aquest tema no està ben certificat pels científics experts en llengues i historia?, demana un innocent com jo.
  Què va tot són tonteries! responen els "entesos".

  Ahhhh!! així que tu, "entès" en idiomes no creus que s'ha de dir Català de les Illes?.Per molts d'experts que t'ho diguin
  De cap manera, abans en faré matar!, respòn "l'entès".

  Aquest mateix "especialista" en cultura i llengua, se'n va a la farmàcia a comprar aspirines: Vull una capsa d'aspirines!. El farmaceutic li dóna una capseta on posa "aspirinas Bayer".
  L'especialista en idiomes li diu: segur que són aspirines? Sí, sí respòn el farmacèutic.
  És que jo no m'ho crec! diu "l'entès"
  Ah no?, respòn el farmacèutic
  No! diu l'entès
  I perquè?
  Perquè no!. No me'n refio dels científics de la Bayer
  Escolti senyor, li diu el farmacèutic, aquí posa ben clar "àcid-acetil-salicílic" : Això és A-S-P-I-R-I-N-A. Experimentalment ben demostrat per una empresa farmaceutica de gran prestigi a tot el món
  Què m'ho demostrin a jo personalment! Aquests experts de la Bayer van errats!.

  A què això darrer no passa?
  Idò amb l'idioma passa cada 2x3: No es refien dels experts!
  Què hem de fer!!

  XYZ | 18/02/2007, 19:38
 44. A na Conxa

  Sí tens molta raó però hi ha alguna cosa que me fa pensar que na Dolors no ho fa per desconeixement sinó tendenciosament.És molt evident ("gracis" i no "gràcies").
  Alguna cosa me fa pensar que potser intenten defensar una "llengo baleà" inexistent.Pensa malament i encertaràs...

  Diicionari | 18/02/2007, 19:42
 45. A na Conxa

  Sí tens molta raó però hi ha alguna cosa que me fa pensar que na Dolors no ho fa per desconeixement sinó tendenciosament.És molt evident ("gracis" i no "gràcies").
  Alguna cosa me fa pensar que potser intenten defensar una "llengo baleà" inexistent.Pensa malament i encertaràs...

  Diccionari | 18/02/2007, 19:42
 46. Xafardeix III

  Conxa, perdona Quin ambient vares viure amb ses botifarres??

  Son tan estufats com diuen???

  DOLORS | 18/02/2007, 19:48
 47. A diccionari

  No vas errat, a la plana del Círculo Balear han copiat els dois del Círculo d'en Caime Martorell, alies el piròman, no tenen puta idea de res, i copien i aferren sense cap criteri. No tenen cap coneixement de Mallorca i dels mallorquins, el seu únic objectiu és fer anticatalanisme sense mirar prim, penjat a la seva plana hi ha dois tant grossos com dir que en Llorenç Villalonga era historiador, van a "saco" sense documentar-se. Són patètics.

  Conxa | 18/02/2007, 19:54
 48. Dolors

  Si vols sebre com són els botifarres els ho demanes a ells, no m'interessa lo més mínim aquest tema, si vols sebre dels xuetons si que et puc ajudar.

  Conxa | 18/02/2007, 19:56
 49. DICCIONARI

  Amb ses beneitures de ses catalanades de escriure llengua enlloc de llengo; aigua enlloc aigo i sobre tot dir que es Mallorquí es un dialecte des Català ha fet que TOT ES JOVENT ODI ES CATALÀ I XERRI COM PROTESTA EN CASTELLÀ

  dolors | 18/02/2007, 20:03
 50. A na Dolors

  entonzez zi zoy andalú i zevillano i ezkribo tal komo ablo,el andalú ez una lengua diztinta al ezpanyó,no?y lojjjke viven en vallekas ablamos tambien otra kosa tronka ,ejjjjjjjjjjjjjjke no te enteras piba...ke pasa tronka?

  Diccionari | 18/02/2007, 20:10
 51. excuses de mal pagador

  Mira n'Alcover una mica i no diguis més dois. Ningú escriu com xerra, hi ha un standart castellà i ningú diu res. Jo no consider el mallorquí un dialecte del català, és una variant de la llengua catalan com ho pugui ésser el barceloní ect ... totes les llengues tenen varietats dialectals, no xerra igual un senyor de París que un de Marsella, i ningú discuteix a l'hora d'escriure un francés standart. No entec aquesta defensa del mallorquí per part d'una gent que no l'empren ni per dir bon dia.

  Conxa | 18/02/2007, 20:15
 52. A na Dolors

  Lo d'abans era un simple absurd per tal de que vegis on podríem arribar amb els teus "profunds i "assenyats raonaments". Les varietats lèxiques formen part de la riquesa d'una llengua però no per això se constitueix en llengua diferent. Si dir que el mallorquí és un dialecte del català és una beneitura, me remetesc al que ja ha escrit en Pep al seu post i el que duen els organismes i instituts oficials de llengua i cultura de reconegut prestigi internacional.A qui he de creure?als científics i professionals de la llengua o a tu reina meva?Crec que està bastant clar o ,com dirien al Principat, força clar...Ui perdona, havia oblidat que el català és una altra llengua que tu no entens.

  Diccionari | 18/02/2007, 20:20
 53. A na Dolors

  eeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjke me lo como todo, Dolores, aver si kedamos a exar unas cerbas,eh?joder tronkis komo esta la penya dela azotea...estoy asta la polla k digan k en vallkas hablamos espanyol,conyo!estos politikos no se kueskan de nada, piba.

  Vallekano | 18/02/2007, 20:24
 54. A na Dolors

  Olle, Dolorcillas ija mia, mirabé zi tuz amiguitoz conzigen kambià el eztatuto de una vé, xikilllaaaa.
  diléee que pongan en er papé que ablamoz andalú,no??
  venga, xikilla de mi arma,uza tuz contactilloz

  Uno de Triana | 18/02/2007, 20:30
 55. almanco

  hem aconsseguit desprogramar na Dolors del galliner d'en Grosske i xerrar de llengua, és un descans.

  Conxa | 18/02/2007, 20:31
 56. inmundo

  Títular de demà d'algun rotatiu:

  "Grosske explota a su somera y la hace trabajar 16 horas cada día, incluídos fines de semana. Grosske predica una cosa y hace otra. La somera no cotiza a la Seguridad Social y ha puesto el tema en manos de su abogado:el asno laboralista"

  INFO | 18/02/2007, 20:41
 57. las tikeras

  hola eber,

  m'havia propossat no tornar a escriure a aquest bloc.

  l'altre dia em tallares uns comentaris. d'acord. respecto les raons.

  i ara, que fan la meitat dels comentaris a aquest post encara penjats.

  a que juguem?. tornem a fer-ho com abans?. depen de l'humor del tissorer de torn?.

  estic fins als collons dels trolls fatxes que et marquen l'agenda. així no sumareu ni un puta escó, i com faci bon temps, la platja plena i les urnes buides.

  que?. a parlar de coses serioses, o a seguir fer al joc a l'entrenador de basket, dolors la mallroquina, el forense xiflado, el joier de l'abufera i en marco tulio siseron i Cia.?

  agrairé el teu comentari.

  salut.

  gabriel | 18/02/2007, 20:44
 58. I ensima

  No deja entrar a la somera a la païsa, ya que ha convertido las païsas en apartamentos para alquilar. Y las gallinas no pueden entrar en el gallinero expuestas a que una geneta se las coma, el gallinero és una galería de arte para turistas incautos.

  Conxa | 18/02/2007, 20:49
 59. tens raó Gabriel

  però jugar és molt temptador. Em sap greu per la part que em toca. No ho faré més. De totes maneres no crec que els comentaris a aquest blog llevin vots al Bloc.

  Conxa | 18/02/2007, 20:53
 60. Inmundo

  Grosske, ara no sé si te votaré. Això de la somera és molt fort.Pobreta ella.

  Lector | 18/02/2007, 20:57
 61. La Nueva Mallorca, la puta màfia franquista de sempre

  www.estrelladigital.es

  El Padrino

  Marcello no sale de su asombro con lo que pasa en este país. Creíamos haberlo visto todo o casi todo y ahí tienen los andaluces —como relucen, los andaluces— con apenas un 23 por ciento de votantes diciendo que adoran el Estatuto de la realidad andaluza, pero eso se veía venir, y a El Padrino lo del Estatuto le importa un rábano. Sin embargo, lo que más ha llamado la atención a Marcello ha sido el empeño de alguno, de El Padrino, de que los terroristas del 11M que están procesados salgan a hombros de sus abogados con el apoyo de su diario, El Mundo, y la bendición del cardenal Cañizares, que es el que protege todas y cada una de las soflamas de la emisora cristiana, y los negocios del mandril de La Mañana, amén.

  O sea, primero quisieron la anulación del sumario porque el juez Del Olmo no tragaba con la teoría de la conspiración y El Padrino de la confabulación se enfadó mucho, y no le metió en la cama al juez la cabeza del caballo de Pedro Pérez de milagro, pero eso sí, lo corrió a palos, llamó a Acebes, que se hacía el cojo, y a Zaplana, y entre los dos le metieron en represalia a Rubalcaba las mil y una preguntas de Alicia Castro en el país de las maravillas, para que se vayan enterando los del GAL de lo que vale un peine. Y a Rajoy le llegaban los mensajes como susurros de palomas zuritas, como unos extraños ronroneos, “el Padrino dice que hay que saber toda la verdad sobre el 11M, y que como te andes con chiquitas te van a hacer lo que le han hecho a Gallardón, que lo echaron a los pies de las víctimas el terrorismo...”.

  Y claro, Rajoy, que no está para muchos trotes ni para grandes esfuerzos, se achantó y dijo aquello de que todavía no se sabe bien lo de Kennedy ni lo del intento de asesinato al Papa Juan Pablo II y, el hombre se achantó. Y además a lo mejor tiene por ahí en un viejo armario algún muerto a medias, un viajecito a Guantánamo de cuando Acebes era ministro de Interior, o un viajecito a París como aquel con los “Zaplana boys” que fue cuando los pilló Rodrigo Rato y el ex vicepresidente económico, que no tiene tomates en los calcetines a pesar de presidir el FMI, lo entendió todo. Comenzó a entender cómo era la trampa que le estaba preparando Aznar para borrarlo de la sucesión. Y claro, en el crimen de don Rodrigo estaban todos, Aznar, El Padrino, Zaplana, Rajoy, Matas y Acebes. Con lo que no contaba Rato era con la traición de Esperancita, la liberticida que se ha querido quedar con todo, con la marca de los liberales, con el PP de Madrid, con el apoyo de El Mundo, la COPE, Telemadrid y la banda de los comisionistas de Juan Villalonga, que se han instalado en la Puerta del Sol como bien se ve en el gran cartel de toros —¡a que lo saco otra vez!— de la corrida de la prensa de Madrid. Si, El Padrino está en el ajo de la traición a Rato, el hombre de Carabaña, el del balcón de la Semana Santa, y pensó que Rajoy era su hombre, pero Rajoy les ha defraudado a todos, incluso a los suyos, no tiene arrestos suficientes y todo se queda en una cuestión de desmayos. O se desmaya primero Zapatero, o se desmaya Rajoy, y El Padrino ve al de Pontevedra más cerca del desmayo que al de León, y por eso ha pensado en utilizar a la liberticida Aguirre, pero tampoco le convence, y ya dice de ella en privado que es tonta —“la tonta de Esperanza”— y al final, El Padrino está pensando otra vez en volver al hombre, hombre, y no hay más que uno, Aznar, al que ya le han abierto la puerta del regreso después de haberlo corrido a palos en su final, porque no le dio, como quería El Padrino, el control de los medios de comunicación de Telefónica.

  Pero ahora El Padrino es el jefe. Viste como Corleone, más o menos, con tirantes, rayas, flores, zapatos relucientes y pelo incipiente a lo Anasagasti, y ha decidido exculpar a Zougam y apoyar a Trashorras a ver si le funciona la conspiración que es una mina de hacer lectores, cazar fanáticos y de tener pillado por sus partes más sensibles a Rajoy. Y además ya puede regresar Aznar, porque ahora él se ha quedado con Recoletos y tiene a tiro de piedra el Real Madrid —verás lo que le dura Calderón— y con Expansión pondrá, en estéreo con El Mundo, de rodillas o en las cuerdas a más de uno en la política, banca, negocios, empresas; menudo es don Vito para que le toquen el sombrero.

  A don Vito ahora le da por la literatura afrancesada y por pasear con Zapatero por los jardines de la Moncloa hablando de la inmensidad del océano, pero su objetivo principal es ir a por el Grupo Prisa, su obsesión aprovechando la paulatina retirada de don Jesús de los Prizzi, Prisa nostra, dicen por ahí, y cree que tiene una oportunidad aunque por el momento le falta el asalto final a una radio propia y una televisión, no vaya a ser que los curas los dejen en la estacada o que se retrase lo de la televisión digital. Pero mientras tanto, a verlas venir, a ver cómo va lo del 11M, a ver qué pasa en las municipales, a ver qué hace Rajoy. El Padrino está contento, está feliz, cree que todavía puede poner patas arriba el juicio del 11M, porque está convencido de que Gómez Bermúdez es de los suyos —“de los nuestros”, suele decir— y que en el peor de los casos dejara la sospecha como parte de la sentencia y así cada uno podrá hacer su interpretación. El Padrino vigila, no duerme, en realidad no puede dormir, lleva mucho peso sobre sus espaldas y apenas tiene tiempo para decidir.

  Joan | 18/02/2007, 23:28
 62. IB3

  Hola Eber... has leido el articulo de diario de mallorca sobre nuestra tele?
  Me gustaría saber que piensas y si crees que se debe seguir llendo a los debates

  Javier | 18/02/2007, 23:37
 63. A CONXA

  llevar, pot ser no els llevi molt vots.

  em preocupa més que molta gent que habitualment votava a n'Eber es quedi a casa o s'en vagi a la platja.

  al PP el que l'interessa es que la participació sigui el mes baixa possible, i així que els vots dels seus hooligans incondicionals valguin, percentualment i gràcies al Sr. d'Hont, més que els dels partits que reben menys vots.

  gabriel | 19/02/2007, 08:22
 64. Re: LA MORT CIVIL

  La nueva Mallorca... He,he,he.Per començar vull parlar d'un tema que s'ignora perquè la gent té poca memòria històrica:
  1-El primer president de la nostra comunitat autònoma d'ença del 'restabliment de la democràcia', en Gabriel Cañellas Fons és un delinqüent considerat en la jerga tècnica de les decisions judicials 'criminalment responsable del delicte d'acceptar suborns'. Això per començar. Per on seguim?
  2- Per dir que l'actual consellera d'Immigració és una persona que ha cooptat la seva amant a llocs de responsabilitat política sense que aquesta hagi pogut demostrar cap tipus d'experiència en aquest camp, o sigui que la senyora Encarnación ha baratat papers per sexe.
  3- Problemàtica social: El P.P es va carregar el programa 'A ca vostra' del pacte de progrés que permetia disposar de 360 € a famílies amb ancians depenents per malalties diverses; el sistema triat fou apujar el barem del grau de minusvalia necessària per a poder disposar d'aquesta ajuda, cosa que va excluore a la majoria dels beneficìaris. Mentrestant ells se n'anaven de putes al Rasputin de Moscou.
  4- Si la llengua catalana és oficialment reconeguda en el nostre estatut com a pròpia de les Illes Balears: per què no podem veure les pel·lícules en aquesta llengua a IB3? Per què l'impresentable 'comunicador' Beltran tria gairebé sempre convidadats forasters al seu programa? El P.P està jugant amb el futur dels nostres fills (que majoritàriament assisteixen a escoles on la llengua vehicular és el català)tot atorgant a aquesta llengua un paper subsidiari i menor als mitjans de comunicació. Sisplau, mallorquins: obriu els ulls!!!

  Joan | 19/02/2007, 11:51
 65. GROSSKE TOMA EJEMPLO

  MENORCA, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El concejal del Partido Popular de Alaior, Onofre Pons Quintana, hizo pública hoy su dimisión por la presunta irregularidad urbanística cometida en una finca ubicada en la zona de Es Plans. El caso saltó a la opinión pública durante la semana pasada y la presunta infracción se centraba en la construcción de una piscina en un terreno declarado como protegido.

  Según indicó él mismo, Pons Quintana abandonó su acta de concejal para "no dañar la imagen de la agrupación" y lo hizo acompañado por la candidata 'popular' a la alcaldía de Alaior, Misericordia Sugranyes, y el presidente de la junta local, Bernat Pons. El abandono se tramitará de forma definitiva en el próximo pleno que acogerá el Consistorio presidido por Pau Morlà...

  RIC | 19/02/2007, 16:33
 66. PP-UM és la mort.

  Página web:Rebelión.España: Documental sobre la destrucción de la huerta valenciana (48:11)
  A tornallom

  Rebelión
  L´Horta valenciana contra las excavadoras: Ir a tornallom es cuando los labradores se unen para hacer trabajos en común, hoy en el campo de uno, mañana en el campo de otro. “A tornallom” es el nombre de un documental que narra la lucha que en “La Punta” emprendieron en común jovenes procedentes de la ciudad y los vecinos de toda la vida, por la defensa de “l´horta”.

  Schwarzer Tee | 19/02/2007, 17:02
 67. PSM Petra

  El marido de la teniente alcalde de Petra (gobernado por el PSM) se construyó una nave ilegal sin pedir licencia urbanística. Aún se espera su dimisión .... Esta es la doble moral de la izquierda farisea : predica unos principios (para los otros), y para ellos, practican otras cosas ....

  Soy de derechas | 19/02/2007, 18:12
 68. tu casa

  No se como se ha montado este follon por una casa tan cutre. El mal gusto clama al cielo. Eres un cateto, rojo de mierda!!!

  Toni Enseñat | 19/02/2007, 18:38
 69. a RIC

  Cuando me construya una piscina en un paraje protegido no te preocupes que también dimitiré pero lamento comunicarte que en un documento que encontrarás en este bloc, en Albums/ General/Casa2, llamado "informe zelador municipalo1.jpg", de 1o de febrero del 2007 dice que en mi casa no se ha construído nada desde que la compré. Lo siento por tí. Otra vez será

  grosske | 19/02/2007, 19:19
 70. Ebe

  Has llegit el final del meu article d'avui?

  C | 19/02/2007, 21:07
 71. A GROSSKE

  Perdona querido amigo, pero esa es la cuestión. Vives al parecer en una casa ilegal/ilegalizable en rústico, aparte de eso tienes un gallinero, perdón tenías un gallinero que ahora no lo es, destinado a estudio de pintura. Y si no fuera todo eso, ya te lo ha comentado mucha gente, debes dimitir por un mínimo de coherencia, con lo que has rajado de los que tienen viviendas en suelo rústico...
  Ok no has construido nada, aceptamos barco, pero has cambiado el uso de las dependencias y eso no se puede hacer. Yo también lo siento, das mucho juego a la vida política de estas islas pero... tendrías que dimitir.

  RIC | 20/02/2007, 08:54
 72. Re: LA MORT CIVIL

  Però en Gabriel Cañellas Fons no va dimitir fins que n'Aznar li pegà una potada al cul. Després, va ser condemnat per "criminalment responsable del delicte d'acceptar suborns". Si en Grosske no dimiteix és perquè sap que no el condemnarà cap tribunal. Tampoc està embolicat en afers de faldes com la consellera d'Immigració. Ni per suposat visita clubs d'alterne amb càrrec al contribuents.Ni l'engarjolaran com a l'exbatle d'Andratx.Ni ha de renunciar a la continuïtat del seu càrrec per evitar mals majors, com el batle de Santa Margalida.....

  Joan | 20/02/2007, 10:58
 73. Re: LA MORT CIVIL

  Rectific, n'Aznar no li pegà cap potada al cul a Cañellas: l'humilià tirant-li per la cara el fum del puro que fumava mentre li feia saber que hauria de dimitir. Això ho sabem gràcies a la 'entrevista de memòries' que li féu en Jaume Sastre del Lobby per la Independència!!!!
  I cap tribunal espanyol ha aixecat l'estigma infamant que pesa com una llosa damunt del primer president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:"criminalment responsable del delicte d'acceptar suborns"!!!!

  Joan | 20/02/2007, 11:23
 74. Re: LA MORT CIVIL

  I els nostres infants, escolaritzats en català com a llengua vehicular, sotmesos a la esquizogènesi de veure com la tv i la ràdio d'aquests corruptes desprecien la nostra llengua en relegar-la a un paper secundari i subsidiari a major glòria de quatre arreplegats de la 'Nueva Mallorca'.

  Joan | 20/02/2007, 11:51
 75. LA MORT CIVIL

  Simplemente lo que quiero relejar es que en el Partido Popular, si alguien hace algo, le sacan a la calle (ejmplo caso Voramar), pero en otras casas eso no pasa. Tanto en el caso Grosske como en otros... El alcalde des mitjorn está condenado, y ahí sigue... como Grosske. Sólo hago una reflexión.

  RIC | 20/02/2007, 11:55
 76. Re: LA MORT CIVIL

  Si en el pp al que hace algo lo sacan a la calle. Que hacen que no estan en la calle Lluc Tomàs (Llucmajor), Gabriel Matas (Montuïri), Catalina Soler (Felanitx), Antoni Serra (sa Pobla), Joan Rotger (Selva) Joan Jaume (Lloret)...

  cristo | 20/02/2007, 17:36
 77. LA MORT CIVIL

  Uno de IU que hace algo, ya veis, ahí sigue.

  RIC | 20/02/2007, 18:24
 78. Re: LA MORT CIVIL

  Mira RIC eso que si a uno del PP le hacen algo le sacan a la calle ¿ te lo crees de verdad?. Nornmalmente los sacan los tribunales o la justicia ( en el caso de Grosske de momento nadie excepto elMundo habla de infracción porque que yo sepa pintar en un gallinero todavía no es delito en este pais)Lo que hacen en el PP con sus corruptos y dependiendo de las circustancias son varias cosas:
  1 pagarle un abogado como
  Perera, cuando ya el corrupto sale directamente esposado.
  2.-Un homenaje como en el caso de Guiem Vidal ex alcalde de Marratxi, o a del Olmo o al Cañellas
  3.- Darles un cargo como al Berastain ( implicado en el caso Tunel de Soller), al Sr. Jaume Font , condenado por un delito electoral y actual conseller de Medi Ambient.
  5. Insultar a aquellos que han denunciado al infractor como es el caso del regidor de Alaior
  Anda y vete por ahi a hablar de gallineros

  ramon | 20/02/2007, 19:34
 79. a RAMON

  hablando de homenajes, recuerdas el peazo de homenaje que le hicieron a Vera y Barrionuevo el Presidente del Gobierno, cuando los metieron en la cárcel por secuestrar, torturar y matar...
  No teneis memória histórica y creais una ley... sois la leche...

  RIC | 22/02/2007, 09:18
 80. repeticiones

  Estoy acongojada por haber salido mi comentario conciliador 6 veces seguidas. No sé que ha pasado.El ordenador me puede.Pero la Dolors esta que lleva mi nombre (yo soy Lola-Maria Dolores-Aisha,según donde esté, no me privo de nada)me parece una taruga impresentable que callada estaria más mona.Adios y gracias. Y paz en la tierra a los marxistas de buena voluntad.Salud, Salam.

  Maria Dolores de Burgos | 07/03/2007, 10:25
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS