Administrar


Estadisticas de visitas

JORNADES SOBRE ESPECULACIO I CORRUPCIO URBANISTIQUES

grosske | 24 Novembre, 2006 22:49

Avui he anat a Madrid a aquestes jornades que ha orgaitzat el grup parlamentari d'IU-ICV.

Els ponents han posat damunt la taula algunes dades per analitzar:

1.- Espanya ha ENCAPÇALAT aquests darrers anys el boom urbanístic que han conegut diversos països del Nord. Hem arribat a construir més habitatges que França, Alemanya i Gran Bretanya plegats

2.- Aquest boom no ha respost a cap lògica urbanística ni ha anat a cobrir les necessitats d'habitatges asequibles (de fet, molts dels habitatges han estat segones residències, apartaments a la costa,  adosats, etc.). Ha estat el fruit d'un moviment del capital financer que, a un moment de crisi bursàtil (fa cinc anys aproximadament) es refugià en el sector immobiliari

3.- En relació amb el punt anterior, Espanya està A LA CUA dels habitatges socials (només un 1% del mercat immobiliari)

4.- La fúria constructora no ha anat acompanyada d'una devallada de preus; al contrari, el 2003 Espanya fou el país dels 15 de la UE on més pujà el preu de l'habitatge: un 17%!!

5.- La llei del sòl de Cascos de l'any 98 ha afavorit clarament els interessos dels especuladors i ha dificultat l'aprofitamernt públic de les plusvàlues generades per l'acció urbanística.

6.- Intervenció d'un representant del GESTHA, col.lectiu de tècnics del Ministeri d'Hisenda, "con una agencia tributaria de juguete no podemos combatir una economía sumergida que se sitúa en el 20%, la más elevada de la UE"

7... I última. Memòria Fiscal del 2006: Els delictes urbanístics, contra el patrimoni i el medi ambient pujaren un 6,7% el 2004 i un  62,6%!! el 2005

 Són o no són dades per meditar?

 

Comentaris

 1. Exemple escandinau...

  Hem de fer seguir el model de països com Dinamarca, ja que tenen el mateix problema que Mallorca, la manca de sòl. Allà no es poden tener pisos buits, els llogues o te'ls expropien. La construcció d'habitatge social és brutal, res comparat amb Espanya. Ells també sofreixen la presió dels estrangers, sobretot dels Alemanys. La edat d'emancipació està en 21 anys, mentre que a Espanya no baixa dels 33.

 2. mucho ha subido el % .......

  Osea que hay mas de un 62% de chorizos en la calle y en muchisimos casos mandando .....,
  Y no seria mejor hacer una ley para politicos politicos ..... tipo china.

  chino | 25/11/2006, 16:02
 3. I com mos agrada es ciment a Mallorca...

  I tot això no seria possible sense una fantàstica connivència política, que no només permet tot projecte per desmesurat que sigui si això representa algun tipus de 3%, sinó que fa "mambelletes amb ses orelles" i presenta tot aquest progrés de totxo, formigó i portland com el miracle econòmic que ens ha tret a tots de la soll en la què viviem.

  No és per res...però jo crec que mantenc el meu nivell de vida des de que tenc memòria...el què si tenc consciència és de que tot ara costa més... En fi, ja veurem en què queda tot plegat quan un dia els "quefes" del BCE s'emprenyin i comencin a pujar els tipus d'interès...que està molt bé estirar més el braç que la màniga, però als Bancs, els jocs de màgia no els convencen...i ja podran estirar el braç la gent, que no tendrà ni màniga, ni camisa, ni pantalons ni calçons blancs per on treure'l...

  I què ens vénen? Que el totxo és la solució. Com ho és el turisme. I la gent, a l'hora de votar, vota allò que li farà manco mal a la butxaca. I el problema és que molts no tenen la suficient informació per saber que hi ha altres possibilitats que no només no els farien mal a la butxaca, sinó que potser de tant plena, els hi faria bossa.

  La putada és que els què ho saben, no creuen que sigui factible que un dia arribem a poder fer les coses d'una altra manera. Que un altre govern no és possible. I desencantats, callen. I callen, no sense tenir un enorme sentiment de frsutració dins seu. Callen i permeten perquè ningú no els escolta, perquè l'esperança fa temps que ja la van perdre.

  I en un entorn així, què trobam? Trobam que els de sempre, els que manen, els que ja tenen doblers, estatus econòmic i piscines arran de mar, són els que segueixen dictant com han de ser les coses. Els que segueixen omplint-se les butxaques i els que sepulten sota tones de formigó les esperances d'una manera diferent de pensar.

  Siguem realistes. Així com estan les coses ara mateix, el PP, com un Katrina, "el huracan con nombre de alcaldesa", granarà amb majories absolutes parlaments, consells i ajuntaments. I gravilla amb quitrà que te crió.

  Que poden canviar les coses? Sí. I tant i ne tenc molta de fe. Però cal fer molta feina. Començar la campanya ara ja. I no cal sortir a la tele ni als mitjans. Només podrem guanyar si feim una campanya des de i per al carrer.

  Cal que tots aquells que tenen por de que si el PP perd, ells perdran feina i diners. No basta amb criticar el que els altres fan malament. S'ha de demostrar que hi ha maneres de fer-ho millor. I no basta que els que ja ho creiem, ens ho seguim creient. Ho han de veure els que no ho veuen ara, i se'ls ha d'explicar ben planerament, com si ninons de parvulari fossin. I incidir en el benefici que en treurien. I és que la gent és molt egoista, i de vendre les coses, el PP en sap molt. Per això guanyen. Juguem al seu joc ;)

  I per altra banda, reil.lusionar als desencantats. De promeses va la política. I hi ha molts projectes ara mateix que estan creant molta polèmica. No sóc gaire bon estadista, diria, però escolta, que a mi això me fa pudor a que se li pot treure una rendibilitat política que fa por. I sí, que trist veure-ho així. Però és el que hi ha...toca posar-se a favor dels que reneguen i prometre'ls "el oro i el moro". Sí, exactament el mateix que fa el PP. Ara, noltros no prometem "pareados Llanera" com un vulgar anunci de Carrefour. Prometem qualitat de vida per a tots i cada un dels ciutadans. (Recordar lo de incidir fins fer oi en com de molt ens convé fer-ho com nosaltres creim que s'ha de fer).

  I si ha de ser un projecte possible...on son les enquestes? Sí, aquelles coses que són com un termometre de l'indignació social. És un error que només n'hi hagin al final de la campanya. Cada 15 dies n'hauria d'haver! Cal veure com influeixen les decisions en la gent. I haurien de ser publiques i "sin colorantes ni conservantes". Som una opció minoritària. I cal que la gent ho deixi de veure així. Cal que la gent vegi que les seves esperances poden tenir veu, que seran representades, que és possible. Vàtua el món! A la gent li agraden les competicions. M'hi jug el que vulguis que si hi hagués un seguiment electoral tan llarg, la participació puja...i l'intenció del Bloc poc a poc també...

  Sí...potser tot el meu post és una mica off-topic. Però només vull desitjar-vos molta sort i donar la meva visió de les coses. I és que de vegades els del poble veim coses que els de dalt no veis :P

  PD. Balears està al límit de l'emergència nacional...per això potser no acabaré de comprendre que en un moment en que tots s'haurien d'unir, tothom tiri per un costat diferent... Abans les coses estaven difícils...ara casi estam condemnats a mort. Cal fer molta feina!

  SORT!

  Rafel | 25/11/2006, 16:24
 4. Macromanifestació (ja es hora)

  Molt be, ja coneixem prou les causes i els efectes. Ara es moment de pasar a l'acció i denunciar-ho sempre que sigui posible alhora que pressionem als responsables d'aquesta situació a canviar el rumb. Una bona ocasió la tenim el dia 23 de desembre. Tothom al carrer!!

  MACROMANIFESTACIÓ PER UN HABITATGE DIGNE

  Dissabte 23 de desembre a les 17.00 hores

  RAÓ:

  Després de la primera asseguda per un habitatge digne se n'han convocat moltes d'altres a diverses ciutats. L’habitatge és un problema general, és per això que es convoca una

  Macromanifestació (no macroasseguda) pel DISSABTE 23 DE DESEMBRE a les 17.00 hores, a la plaça d’Espanya de Palma.

  Es convoca amb tanta antelació perquè es difongui el màxim possible.

  Es crida a tothom que rebi aquest missatge que ho difongui de totes les formes que se li ocorrin (pamflets, mails, fòrums d'Internet, cartes als mitjans de comunicació...).

  COM ES REALITZARÀ:

  Aquesta manifestació es farà en forma de marxa tallant el tràfic pels principals carrers de l’Estat espanyol, ja que ha quedat clar que les simples assegudes no són ateses, encara que mai no s'abandonarà l'esperit pacífic amb el qual aquesta iniciativa ha nascut.

  Si la policia deté la marxa, s'esperarà que es pugui reprendre, en el cas de no poder fer-se, es convertirà en una asseguda més, però s'haurà cridat més l'atenció.

  A causa de les dates nadalenques de la macromanifestació el lema principal serà:

  «No podem tornar a casa per Nadal perquè encara no hem marxat d'ella.»

  Ciutats convocants: [si la teva no hi és, posa-la!]

  Palma: Plaça d’Espanya

  Madrid: Puerta del Sol

  Barcelona: Plaça Catalunya

  Saragossa: Plaza del Pilar

  Salamanca: Plaza Mayor

  Valladolid: Plaza Mayor

  Pamplona: Plaza del Castillo

  Vigo: Puerta del Sol

  Elx: Plaça Baix

  Collado Villalba (Madrid): Plaza del Ayuntamiento

  A Coruña: Plaza de Maria Pita

  Toledo: Plaza de Zocodover

  Còrdova: Plaza de las Tendillas

  Palència: Plaza Mayor

  Lleó: Plaza de San Marcelo

  Bilbao: Plaza del Teatro Arriaga.

  Granada: Fuente de las Batallas

  Badajoz: Plaza de San Francisco

  Màlaga: Plaza de la Constitución

  Sevilla: Plaza Nueva

  València: Plaza de San Agustín

  Cadis: Plaza España

  Albacete: Plaza del Altozano

  Oviedo: Plaza de Ámerica

  Gijón: Plaza del Ayuntamiento

  Burgos: Plaza del Cid

  Osca: Plaza Zaragoza

  Cal fer molt de renou!

  Hem de fer-nos escoltar, tots junts som més forts!

  Feu circular això. Cal moure’s.

  No reenviïs, talla i aferra!

  Mireusté | 25/11/2006, 18:09
 5. Con estos macro manifiestos ...........

  .......... no es raro que nos pase lo que nos está pasando, nos perdemos en las palabras, en lo que podría ser .... pero no lo será, en lo que pasaría ....... pero no pasará,en lo que se podría hacer ..... pero no se hará, en lo que ...... en lo que ...... pero pero pero.

  Dejaos de teorias y pensar que los politicos son los que tienen las "sarten del mango", y a ninguno le interesa que arregle definitivamente ...... porque ellos forman parte de un sistema auto-lucrativo ..... que no les interesa que se rompa en ningun momento.
  SEÑORES EL SISTEMA ESTÁ CORRUPTO ..... DESDE EL MOMENTO QUE EL PORDER LEGISLATIVO, HACE CASO OMISO Y LA VISTA GORDA, ANTE ALGO QUE ES MAS QUE UN SIMPLE PROBLEMA, ......... LA DEMOCRACIA NO ES EL CORTIJO DE LOS POLITICOS ..... EN TODO CASO ES EL CORTIJO DE TODOS LOS CIUDADANOS ..... Y ELLOS LOS QUE ..... EN TEORIA LA ADMINISTRAN ....BAJO NUESTRA SUPERVISION CADA 4 AÑOS.
  EN ESTOS MOMENTOS EL MAXIMO ENEMIGO DE LA DEMOCRACIA SON LOS MISMOS POLITICOS.

  UN CIUDADANO MAS | 26/11/2006, 10:20
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS