Administrar


Estadisticas de visitas

LES TORRES DEN GRANDE

grosske | 09 Novembre, 2006 13:34

Avui matí ens han mostrat durant una hora i mitja un power point amb els projectes urbanístics del Reial Mallorca/Vicente Grande. L'estudi econòmic - ni més ni manco que l'estudi econòmic -no l'han duit però diuen que ens el faran arribar.

Bàsicament, són tres torres de 34, 22 i 16 plantes a Son Moix més una zona comercial i de serveis i una ampliació i millora de l'estadi. Al final tot el patrimoni immobiliari generat més els terrenys i el propi estadi (que ara són de propietat municipal) passarien a ser propietat de la Societat Anònima Esportiva Reial Mallorca.

Hi ha una segona variant amb una sola torre però que implicaria construir la resta del complexe a un altra zona Una tercera variant passa per construir-ho tot "ex novo", fins i tot l'estadi, a un altra zona  Han proposat tres: Son Brotad (a la cantonada de la Carretera Vella de Sineu i el Camí Salard), Son Rossinyol (al Coll den Rabassa, aprop de l'autopista) i Son Sardina. Els tres terrenys són propietat de Vicente Grande però diuen que un altre també els vendria bé.

Per al Mallorca és un negoci fabulós... però, què guanya la ciutat? Jo crec que perd.

Perd la propietat d'un estadi i d'uns terrenys a Son Moix o, cas de construir-se el complexe a un altre banda, es queda amb un estadi molt infrautilitzat.

Perd amb l'impacte visual de les torres Perd amb la construcció d'un complexe estranyíssim on s'apleguen equipaments esportius, una zona comercial (un altra zona comercial!), habitatges tutelats, establiments d'oci i fins i tot s'ha parlat d'una residència per a la tercera edat, de centres de dia i escoletes. Què és això, un nou model de barri?, un macropolígon de serveis habitat els vespres pels residents als habitatges tutelats i a la residència de la tercera edat? Necessitam centres de dia als barris o aïllats del teixit urbà?, necessitam els habitatges tutelats integrat en la trama urbana o enmig de polítgons de serveis?

Això és el problema de fer urbanisme com una manera de treure doblers i no per organitzar racionalment la ciutat. Aquí, a més, els doblers són per a una entitat privada i no per al conjunt dels ciutadans

Comentaris

 1. Movilización yá¡

  Grosske, este tema es más grave que el de Son Espases. Creo que ya es hora de que la oposición de Cort empecéis a manifestaros de forma clara y contundente contra estos proyectos y movilicéis a los ciudadanos.

  Un ciutadà | 09/11/2006, 16:11
 2. Jo tembe estic amb tu!!!

  JO crec q Son Moix NO es te q tocar ja q perdra tot l'encant q te fins ara, a més si el sr. GRANDE te ganes d'unbanitzar q urbanitzi a un altra lloc però NO a SON MOIX!!
  NO A LA DESTRUCCIÓ DE MALLORCA i SÍ A LA CONSERVACIÓ!!

  CONSERVADOR | 09/11/2006, 16:27
 3. Dios los cria...

  I que diu el petit comerç? No se'n adonen que això els hi llevara clients? No n'hi ha prou amb els embussos que ja hi ha per encara congestionar més Palma? Això és progres, diuen...quins dellons!!! Malparits!!!

  laseuplenadous | 09/11/2006, 16:35
 4. més manipulacions

  El PSM penja a la seva web l'article de Diari de Mallorca de n'Araceli Bosch, parlant del acte commemoratiu dels 30anys del PSM al club DM.

  El copien tot, però és deixen la darrera frase:

  "Faltaron muchas caras, las que justamente dejaron el PSM tras la crisis de su último congreso."

  quina casualitat.

  un q demana clemència | 09/11/2006, 20:32
 5. Siempre nos pillan "cagando" ........................

  Una primera propuesta de las torres "del especulador" ................., Que dice la Oposicion y que medios utiliza .... "cero" ...tan solo un poco de pataleo ..... SIN PROBLEMAS= prova pasada; Que dicen los ciudadanos ...... nada están a espensas de los políticos y en el mejor de los casos de la oposicion ...... por lo tanto a verlas venir .... tan solo se quejaran a los que les tapen las vistas ...., osea en este caso en concreto no hay ni pataleo .... SIN PROBLEMAS = prova pasada.
  El primer sondeo ..... puesto por el especulador en medios de comunicacion .... sin problemas se pasa facil, queda demostrado para el que gobierna ...... no perderá votos por lo tanto listo.
  Ya vamos por el segundo sondeo ...... veremos que pasa ....... .
  ¿Porque le gustará tanto el futbol ............?,estamos perdidos .... hasta en esto nos fastidian .... .
  ¿PARA QUE NECESITAMOS LAS TORRES LOS CIUDADANOS ...QUE GANAMOS?.......

  TORRETA ..... PERO HISTORICA | 09/11/2006, 21:27
 6. Torres

  Yo he oído hoy a la candidata del PSOE que decía que éste era un tema para tratar después de las elecciones. Pues yo creo, precisamente, que es un tema para tratar antes de las elecciones. Cada partido debe exponer claramente su posición. Por otro lado, creo que hay mucho miedo en la prensa a posicionarse en contra de la construcción de las torres. En el caso de los periodistas deportivos se ve una clara tendencia a favor.

  IVR | 09/11/2006, 22:30
 7. No a les torres

  Vaja escàndol, jo també vull que em requalifiquin una rústica amb valor 1 i poder edificar i que arribi a un valor 10.000. I els treballadors patint fam. Així tothom capitalista. Vergonya cavallers, vergonya...

  Demòfil | 09/11/2006, 22:39
 8. Todos juntos

  ¿Y si en lugar de comenzar a lamentarnos, alguien decide montar un show informativo como dios manda? ¿Que tal si todos los partidos de la oposición en Cort montais actos informativos en barrios, casals, colegios, asociaciones, organizaciones de comercio, en el Diario de Mallorca o en el Parc de la Mar, llegado el caso, enseñandonos a todos los ciudadanos ese power-point, a ver si de una vez por todas estallamos?
  Que tal si todos nos enteramos de una p... vez lo que esta gente no tiene freno? ¿Que tal si dejamos de permitir que se rian de nosotros cada día?

  Jo Mateix | 10/11/2006, 08:29
 9. ¿Ahora sorprende?

  Gil-Atco.Madrid, Fadesa-Depor, los sucesivos cementeros/presidente de Barça, Valencia, R.Madrid, R.Mallorca,.. y hasta el Atco.Baleares que es C'anKhun.
  La excusa de los golf-os ya ha reventado, ahora vienen los ultraciments con carácter mesiánico dispuestos a salvar al pueblo, ofreciendo pan de microondas y un circo de futbol
  de empresa, nada representativo de nuestra cultura. Vicente Grande es eso, no un gran Vicente.

  Renato Sant Jordi | 10/11/2006, 09:47
 10. alerta, alerta.

  anem alerta, grosske. sor catalina es molt llesta. com mes parlem d'en big towers menys parlarem de Swords Hause

  biel, no biel martí | 10/11/2006, 13:59
 11. Re: LES TORRES DEN GRANDE

  Eber estic d'acord amb tú i amb la majoria d'opinions sobre el gran negoci de les torres. Ja tenim un altre pelotasso com el de Son Espases. Però te volia fer una matisació. El negoci o pelotasso no és del Mallorca, es del Sr Grande ja que el club de futbol és una societat anònima propietat d'en Grande, els socis i aficionats del Mallorca no en tenen res a veure amb tot aixó

  M. Rossello | 10/11/2006, 19:18
 12. Señores la tapadera es el futbol .........................

  No seamos gilipo... , este sr. utiliza el futbol y a su alcaldesa para hacer negocios privados ..... bueno GRANDES NEGOCIOS, y como bien han dicho antes .... de momento vamos perdiendo .... el primer sondeo lo superaron sin rival ..... veremos como acaba el partido .... en "son gato" .........., hay que poner toda la carne y los huevos en la sarten .... y salir a por todas.

  fins els ...... | 10/11/2006, 21:26
 13. les torres MALLORQUINISTES

  Per què vol la propietat d’un estadi que de no ser pèl Mallorca estaria infrautilitzat?
  Les torres no suposen un impacte sinó tot lo contrari, dotarien a la ciutat amb una nova atracció turística, i en quant al model de barri, aquesta sería una bona forma de creixement vertical sense malgastar innecessàriament una gran quantitat de sòl. (I vostè es dels verds?)
  Si, el Reial Mallorca és una entitat privada però una entitat, un club de futbol que representa a (quasi) tots els mallorquins i que passeja el nom de la nostra illa arreu del món.
  El problema potser és que tota l’esquerra catalanista d’aquestes illes és del barça.

  Mallorquinistaº | 24/11/2006, 21:20
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS