Administrar


Estadisticas de visitas

CATALUNYA: LLUM VERDA AL CATALANISME D'ESQUERRES

grosske | 01 Novembre, 2006 22:40

Avui mé n'aniré content a dormir per una raó molt simple: perquè els electors i les electores de Catalunya han donat llum verda a la continuitat d'un govern catalanista i d'esquerres.

Les dues alternatives possibles - l'acord PSC/CiU i l'acord CiU/ERC - em semblen molt improbables.

L'acord amb CiU és temptador per al PSOE i ZP però ho és menys per al PSC perquè sap que això no és el que vol el seu electorat; l'acord CiU/ERC seria una pirueta d'altísssim risc tant per un com per l'altre.

A partir d'aquí, un parell de qüestions a ressenyar:

1.- Una participació a la baixa que és un nou toc d'atenció i que respon al rebuig davant uns comportaments polítics que es desenvolupen en claus incomprensibles per als ciutadans i ciutadanes

1.- Que ERC i PP devallen però menys del que estava pronosticat 

2.- Que ICV-EUiA, la única força del primitiu tripartit que ha apostat clarament pel propi tripartit i que també ha volgut projectar una imatge de seriositat i coherència coneix un increment realment espectacular

3.- Que el PSC davalla de manera significativa en benefici d'ICV-EUiA i, probablement, de Ciutadans.

4.- Que CiU continúa sent la força més votada i puja en suport electoral però menys del que estava previst (l'increment no arriba a un 1%)

5.- Que Ciutadans és un fenòmen de dimensions reduïdes i que no cal magnificar però de cap manera menyspreable.

 Nota final: Per arribar allò on molt segurament s'arribarà més d'un estarà temptat de fer una mica de show; esper que s'enrecordin del nivell d'abstenció i que no se passin

 

Comentaris

 1. Quin Bloc...

  En Sampol amb CiU, en Groesske amb ICV,...i el mini-Bloc que avança...

  un de decebut | 01/11/2006, 23:02
 2. Dorm com un angelet

  Santa inocència. El pacte d'esquerra amb convergència està servit

  RP | 01/11/2006, 23:11
 3. x Catalunya!

  ERC+CIU
  x Catalunya!

  toni | 01/11/2006, 23:25
 4. Ciutandans

  Ciutadans a Mallorca ja!!

  jlamotta2 | 01/11/2006, 23:42
 5. Re: CATALUNYA: LLUM VERDA AL CATALANISME D'ESQUERRES

  jlamotta2 és conya,no?
  aqui ja tenim ASI,Clau,Partido Balear...per que punyetes vols una nova formació xapusa?
  a més el PP aqui és com Ciutadans allà.

  toni | 02/11/2006, 00:22
 6. Informació calenteta

  Malgrat el que diu RP - tant de bo que no ho vaig llegir abans d'anar a dormir - l'ambient a Catalunya avui matí és que es dóna per feta la reedició del tripartit. Això no vol dir que no es facin reunions ERC/CiU, PSC/CiU i s'explori tot el que s'hagi d'explorar però, a la fi, ja veureu que el que ha de ser serà

  grosske | 02/11/2006, 08:47
 7. Vius i orella dreta

  Avui al matí reunió de la comissió executiva federal del PSOE.

  jordi | 02/11/2006, 10:35
 8. CIU mes Esquerra

  Distinguit Sr, Groskke,

  voste com membre des partit comunista de Espanya,
  dou tenir informació de primera ma, des comunista Sr.Saura

  pero.....

  a mi me diguen que en Mas i en Carod, varen pactar sa semana pasada, perque el sr.
  Carod no vol socialistas i comunistas en es gobern de Catalunya.

  Per cert quants de punts li han llevat a Marratxi, per
  conduir malament 3 o 6.

  que tengui un bon día sr. Groskke.

  A,A, | 02/11/2006, 11:08
 9. Catalunya

  Com a català, socialista militant i resident a Balears, estic content de que a Catalunya hi hagi una majoria d'esquerres en posició de governar. Estic orgullós de que el PP sigui una força irrelevant i a la baixa (no passa enlloc de l'estat espanyol). Espero reedició del Tripartit. De fet, la "sociovergencia" causaria la meva baixa al PSC i una aposta personal per alguna opció d'esquerres ecologista (en coneixem cap?).

  Seguirem parlant-ne, segur...

  Salut

  The Laughing Man | 02/11/2006, 11:22
 10. Escons buits

  Propos que l'abstenció estigui representada als parlaments. El tant per cent corresponent a l'abstenció hauria d'estar representat pel mateix tant per cent de escons buits a les cameres. Al menys ens estalviariem una bona quantitat de sous i la representació politica s'ajustaria més al seu suport real ciutadá.

  Mireusté | 02/11/2006, 11:58
 11. Re: CATALUNYA: LLUM VERDA AL CATALANISME D'ESQUERRES

  Completament d'acord amb The Laughing Man. Quant el que diu mireusté és una mica "rebuscado" però no és que no es pugui fer. L'únic inconvenient és que els Parlaments necessiten tenir un mínim de diputats i diputades per funcionar correctament. Llevar escons ocupats estalvia despesa però també significaria una activitat legislativa i de control del govern més lenta i ineficaç (sortiriem realment guanyant?). Pel que fa a AA., gràcies pel teu interés però no m'han llevat cap punt

  grosske | 02/11/2006, 13:31
 12. Abstenció

  Mireusté, el vot és un dret, i no un deure. Jo crec que els que no van a votar com a protesta s'equivoquen. En aquest cas li han donat combustible a la tàctica incendiaria popular.

  De qualsevol manera,son els polítics els que ens han d'apropar la política, fer-nos part del procés. Aquest és el fracàs personal dels partits catalans.

  I en un altre moment podem parlar de Ciutadans...

  The Laughing Man | 02/11/2006, 14:22
 13. Enhorabona ZP

  Montilla perd 241.687 vots respecte de Maragall

  Toni | 02/11/2006, 14:33
 14. Bilingüisme

  Proposo tema de conversa sobre la posició del PP respecte al bilingüisme. Tenen un discurs bífid (que no bilingüe) i a les comunitats on governen (com aquí) només es donen en castellà assignatures tan potents com religió, plàstica i esport. Com sempre, el PP actua de cara a la galeria per donar municions al Jimenez (Lossantosdelacopeylacortecelestial) i l'amic Pedrojota.

  I sembla que el PPiqué proposa pactar els temes de bilingüisme a Catalunya amb Ciutadans. Quina poca vergonya.

  The Laughing Man | 02/11/2006, 14:42
 15. Re: CATALUNYA: LLUM VERDA AL CATALANISME D'ESQUERRES

  La veritat és que no m'acaba de desagradar el que comenta mireusté. Peró crec que seria més interesant que es "representés" el vot en blanc. Així potser molta gent que queda a casa el dia de les eleccions vagui al menys a votar per "ningú". Una manera de diferenciar el pasotisme del descontent polític.
  Per altre banda crec que un fet interesant que no s'assanyala dels resultats de les eleccions catalanes és que la única força política que enlloc de perdre vots en guanya és icv-euia.

  Joan J | 02/11/2006, 15:44
 16. Reflexió

  Tots els partits, tots, ahir al vespre van començar diguent que era preocupant la baixa participació a les urnes, i que haurien de fer una "reflexió".
  Alguns es van atrevir a donar una "raonadíssima" explicació
  - és que era dimecres,
  - és que era el dia dels difunts,
  - és que feia un bon dia i la gent surt.

  Quan els partits s'asseguin a fer la "reflexió", que es demanin..

  - no hauríem de ser més sensibles a les preocupacions dels ciutadans?
  - quins són els problemes reals de la gent?
  - no hauríem de baixar d'aquest "status polític" i baixar al carrer?

  I si la pregunta és: tan malament ho fem els polítics perque el 50% de la gent no vagi a votar?. La resposta és SÍ, no n'hi ha d'altre.
  Imaginau un hospital on el 50 % dels pacients moren. Tan malament ho farien els metges: SÍ. La classe política no s'hauria d'excusar diguent que els pacients es volen morir.

  No és necessària una "reflexió" cara a la galeria. És fa necessari posar fil a la agulla.

  XYZ | 02/11/2006, 16:35
 17. Votant molt ocasional

  El vot blanc el puc interpretar com que estás d'acord amb el sistema pèro no hi veus cap partit que es presenti amb el que et puguis identificar. L'abstenció, pel contrari, vol dir que rebutjes el sistema per no identificar-te amb ell. Jo vaig votar a les darreres generals i no ho feia des del Referendum de l'OTAN. Soc abstencionista perque crec que aixó que tenim no es una democràcia real on la gent pugui participar. Les campanyes electorals les trob un insult a l'inteligència i els recurses que s'els dediquen una auténtica indecencia.(Per cert, qualque dia podriem xerrar de aquests préstecs que reben els partits dels bancs i que mai tornen perque tanta generositat bancària em té sorprès). Aixó no vol dir que a una "situació d'emergencia" pugui decidir anar-hi tapant-me el nas. Aixó vaig fer a les darreres generals i aixó faria ara (quatre anys més del PP poden ser letals) pèro no veig a quí.

  Mireusté | 02/11/2006, 17:51
 18. Sobre la representació i l'abstenció

  Que l'abstenció demostra un fracàs polític general em sembla evident. Ara bé, respecte a lo de representar les abstencions no ho acab de veure clar, i lo dels vots en blanc tampoc. Crec que moltes vegades és facilíssim jugar a "tots els polítics són iguals", sobretot quan el que passa es que la majoria de gent està despolititzada, no s'interesa per res. De qui és la culpa? tota dels polítics i dels partits? ho dubt bastant. Crec que això és el fruit d'un model social, d'una educació i d'una manca de sensibilitat social en general, individualisme i falta de sentiment del que és col·lectiu. Això, no s'arregla canviat els polítics, ni els partits, ni representant els vots en blanc o l'abstenció al parlament. A més, a tots aquells que diuen "tots els polítics són iguals", "no es preocupen dels meus problemes", "la política no serveix de res", m'agradaria, primer de tot saber, què fan ells per canviar aquesta situació: simplement, queixar-se? "patalear"? jo els hi anim a que participin socialment i/o políticament, que es montin un partit si fa falta, però que es faci en possitiu. Els problemes i el sistema no s'arregla o es canvia des de la butaca de casa nostra. La democracia la fem tots i la que tenim, bona o dolenta, també, encara que no hi participem, ja que tampoc fem res per canviar-la.

  la monda | 02/11/2006, 18:40
 19. para ti .................

  http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1340&pIdSeccion=4&pIdSeccionOriginal=4&pIdNoticia=220845&pIdNoticiaOriginal=220844&rand=1162543300064

  Que no nos tome mas el pelo ......, lo sabia perfecatmente tanto uno como el otro.

  ciudadano | 03/11/2006, 12:20
 20. LAS TORRES DEL TEMPLE

  ¿El Ayuntamiento de Palma que negocia dinero y trueques con ...........?,
  Ellos están por encima del mal y el bien ............. son dios, no son dioses, tan solo se suben a la parra y se creen que lo son ........, por lo tanto hay que bajarlos ..., tanto a uno como al otro .... .

  post | 03/11/2006, 12:27
 21. Tan pillao, especuladorcillo!

  "clara persecución por parte de movimientos anarquistas, de la izquierda radical (IU)" jajajajaja
  Comunistas y peluts le ha faltado. O...yonkis melenudos!
  Qué país.

  baphometa | 03/11/2006, 12:54
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS