Administrar


Estadisticas de visitas

COMPLICADA INTEGRACIO D'ERC AL BLOC

grosske | 08 Setembre, 2006 14:25

Avui matí ens hem reunit PSM,A.EU-EV i ERC per tractar, d'acord amb els desigs d'ERC, de la possible ubicació dels seus candidats a les futures llistes electorals del Bloc.

ERC ha demanat el tercer lloc tant de la llista al Parlament com la del Consell. PSM i A.EU-EV hem coincidit en garantir-li, exclussivament,  un lloc de sortida al Consell. Per tant, a falta de les reunions pertinents dels òrgans de direcció de cada força política, sembla que la integració d'ERC al Bloc està molt complicada.

Per a les posicions d'uns i altres hi ha tot tipus d'arguments i tots són respectables. Personalment, crec que la posició del PSM i d'A.EU-EV és molt raonable.

En el 95% dels casos, aquestes coalicions intergren un soci extraparlamentari en el lloc següent al darrer obtingut per la força o les forces polítiques que obtingueren representació a les darreres eleccions. Prescindir d'aquesta regla i oferir a ERC un lloc institucional que, tota sola, no està en condicions d'obtenir em sembla una posició, repetesc, raonable i intergradora. Serà una llàstima si ells, finalment, no ho veuen així

Comentaris

 1. Llàstima de tots
  Setà una pena si finalment no hi ha bloc, una pena que pagarem entre tots. Aquesta aposta l'havíem vista amb gran il·lusió; si no hi ha res, segur que PSM i EU corrareu a donar les culpes a Esquerra, és el més fàcil per vosaltres. La pregunta, Eberhard, és: Esquerra Unida tota sola està en condicions d'obtenir representació? Les enquestes no diuen això, precisament. I posau condicions a Esquerra? Quina pena, tot plegat! Posau-vos d'acord, que la gent vos ho demana!
  Blocger | 08/09/2006, 14:47
 2. Es repeteix la història...
  El 2003 foren alguns verds que cregueren les enquestes inflades que els donàven un resultats magnífics. Ara és ERC que sobrevalora les seves possibilitats. És una pena. De totes maneres, sigui com sigui, sort i força per a tots els partits d'esquerra.
  J | 08/09/2006, 14:54
 3. Ens podem aferrar a res?
  De totes maneres, complicada vol dir impossible, o no?
  Blocger | 08/09/2006, 15:42
 4. Pregunta mal feta
  He formulat malament la pregunta; el qur volia demanar és si 'complicada' vol dir 'impossible' o si, al contrari, la cosa encara es pot salvar.
  Blocger | 08/09/2006, 15:50
 5. Zero
  Jo esper que mantingueu els dos dits de seny que molts encara us atribuim i de cap de les maneres accepteu fer el regal d'anar amb voltros a ERC. Si van tots sols treuran 0 diputats. Quina falta us fan ?
  Pep | 08/09/2006, 15:55
 6. Unitat
  Seguiu provant-ho, per favor, i al mateix temps anau per feines: no podeu esperar-los més temps mentre tothom ja està en campanya! Au, endavant, que sabeu que som molts els que us volem veure units i amb ganes de contribuir al canvi en aquest país, que això no és aguantador...
  Neus | 08/09/2006, 16:39
 7. Ara ho veig clar
  Ara veig ben clar què preteneu de bon de veres amb tot això d'aquest "Bloc" ditxós: Més que facilitar l'entrada a les institucions d'una tercera força política (ERC) distinta a la del PP (que no havíeu ideat el Bloc amb l'excusa de traure fora el PP?), allò que cercau en el fons és mantenir i assegurar la vostra presència institucional, la de dues forces polítiques que ja hi sou. No serà que hi veis perillar la vostra continuïtat? Si jo fos d'ERC, francament vos diria amb totes les lletres que, per fer aquest camí així, m'estim més anar tota sola que mal acompanyada!
  Laura M. | 08/09/2006, 17:27
 8. A blocger
  Gràcies a tu i a tots els altres comentaristes per intervenir. Complicat vol dir complicat, no impossible. EU és al Parlament de les Illes des del 1995 (en coalició amb EV des del 99); això no és cap garantia però no permet negociar sobre la base de la nostra impossibilitat d'entrar a les institucions. A la fi, I EL QUE ES MES IMPORTANT: l'acord ha de venir de les ganes d'arribar a un acord i també de la mà d'un acord RAONABLE, la qual cosa vol dir ajustat a les forces de cadsescú. El que és raonable no està escrit enlloc però és una guia per a la decisió irrenunciable, tant amb ERC com entre PSM i A.EU-EV si, finalment, són aquestes forces les úniques que integren el Bloc
  grosske | 08/09/2006, 17:42
 9. Endavant Esquerra
  A les darreres eleccions Europees aquests foren els resultats. Voleu dir que és inconcebible que Esquerra Republicana ocupi un lloc digne a la llista? ERC 7.498 2,87% EUIB 6.167 2,36%
  estadista | 08/09/2006, 20:59
 10. A estadista
  Sincerament, les eleccions de l'any que ve no son europees. ERC a les darreres autonòniques va aconseguir 1294 (el 0.3%) devora dels 33922 vots del PSM o els 20746 d'EU, i en els municipis tres quarts del mateix,a Palma (un dels municipis on ERC va treure més vots) varen ser 433 vots devora dels 16003 d'EU-EV o dels 9829 del PSM. Així que, la veritat, un partit com ERC que des de que s'ha començat a parlar del Bloc, només han volgut parlar de llistes i llocs... no és gaire prometedor. Sincerament crec que ja és prou generós oferirli un lloc de sortida, que ERC tota sola dificilment aconseguirà.
  Sembla que ERC només veu al Bloc un lloc a la llista | 08/09/2006, 22:08
 11. Repartiment del pastís abans d'hora?
  Segons veig (reconec que no tenc gaire vista política) estau negociant (barellant?) per tal de repartir-vos els càrrecs entre els diferents partits del bloc. Pareix que voleu cobrar abans de fer la feina. I si el nombre d'escons/càrregs a repartir és = zero?. Tal vegada aquesta seria la solució . Així a les properes eleccions (al 2011) anirieu tots juntets. Feis el repartiment del pastís, i encara ni tan sols està enfornat. Perquè no feis primer de tot el pastís, el mimau, l'enfornau i després ja el vos menjareu?
  XYZ | 09/09/2006, 04:10
 12. Vot útil.
  Jo, per vot útil, vaig votar ERC a les europees i no m'he equivocat.En Bernat Joan és diputat a Brussel·les. Ara bé, a les autonòmiques i municipals ho tenen molt cruu si pretenen extrapolar els resultats. I ara, el vot útil, serà BLOC.
  aseuplenadous | 09/09/2006, 15:15
 13. Laseuplenadous té raó
  Laseuplenadous té raó, el vot d´esquerra només pot ser ùtil a un bloc ja que ens esteïm tornant com els Estats Units: bipartidistes; amb un partit de dretes neolliberal i catolicista agressiu i un de centre-esquerra cada cop més de centre i menys d´esquerra... la cosa no pinta gaire bé. Aixó sí, també és cert que ERC demana molt per lo que és... ja que de les eleccions de farà ara 8 anys i les de fa 4 han perdut molts de vots... també s´ha de tenir en compte. Lo seu seria un bloc on els militants i simpatitzants tinguessin més veu i menys força les directives dels partits.
  Fitipaldi | 09/09/2006, 18:10
 14. No vos erreu de comptes
  Miquel López Crespí ho ha explicat molt bé: Tot el conjunt és un problema de matemàtiques EU veia la possibilitat de quedar-se extraparlementari i vol assegurar, al menys un escó. Per això L'Angelet Miquel, llauger de manies s'ha carregat els Verds (ja no existeixen) i ha sabut dividir per dos el PSM, el més fort, fins a les darreres eleccions, de tots els possibles pactants del Bloc. Pel que fa al Parlament, el PSM, hagués pogut obtenir uns quatre diputats, EU, un o dos, els Verds un i ERC dos o tres, pactant amb PSOE i UM el grup hagués pogut aportar 8 diputats. El Bloc si es presenta com a nou partit, dilapidant les emotives sigles PSM, EU i Verds, no podrà aportar al Pacte més de quatre escons, quatre menys que de l'altra forma. Fa 20 anys que votava Verds. Ara hauré de votar ERC si es presenta fora del Bloc o PSIB-PSOE en cas contrari.
  Sa Talaieta Petita | 09/09/2006, 22:27
 15. A XYZ
  No sé qui ets però, pel que t'he llegit, sé dues coses de tu: una que ets molt intel.ligent i l'altra que saps un rato de política. Per tant, esper de tu una cosa més fina que desqualificar els acords sobre llistes parlant de pastissos, càrrecs, etc. Que jo sàpiga, i tu també ho saps, per presentar-se a unes eleccions cal posar-li noms a una llista, tant si ho fa un partit com si ho fa una coalició; si ho fa un partit, cal que discuteixi les persones més idònies, si ho fa una coalició cal parlar de persones i, a més, dels partits als quals han de pertànyer. No hi ha altra manera de fer-ho
  grosske | 09/09/2006, 22:39
 16. A sa Talaieta Petita
  ERC dos o tres escons al Parlament!!!??? Quina imaginació.
  matemàtiques | 09/09/2006, 22:41
 17. A Sa Talaieta Petita
  No sé on ha explicat en Miquel Lopez Crespí la qüestió però aquesta quiniela segons la qual, sense Bloc, el PSM treu 4 escons, EU 1/2, EV 1 i ERC, 3 m'agradaria saber d'on surt: és una predicció tan sorprenent com fascinant que, a més, es contradiu amb l'inici del teu comentari
  grosske | 09/09/2006, 22:44
 18. Fòra palla....
  A mi les opinions i la credibilitat d'un personatge que escriu a Elinmundo no m'interessen gens. Ja fa estona que no el llegeisc. Ara, bé, les matemàtiques d'aquest individu les se pot passar per s'entreforc, per que, si no hi ha bloc, molts no votarem, per a major glòria de Matas, Antich i López Crespí.
  laseuplenadous | 10/09/2006, 06:25
 19. un altre Bloc
  El Bloc més atractiu seria un que formassin dues formacions a l'alça com son ERC i Entesa i no dues altres a la baixa com PSM i IU-EU (dels Verds millor no dir res perquè ja han estat liquidats).
  mallorquinista | 10/09/2006, 07:07
 20. La _meva_ realitat política (equivocada , segurament)
  En cap moment he desqualificat _cap_ llista, i si per les meves "paraules" qualqú ho interpreta així, primer li demano disculpes i segon que sàpiga que NO és la meva intenció. Només dic les impresions que donau des de fora del vostre àmbit polític, de del punt de vista d'un ciutadà normal i corrent. I aquesta impresió és (per no tornar al pastís) la d'un galliner on tothom es baralla per veure qui se'n duu més menjar en menys picades. Aquesta és la "realitat" que _jo_ veig: mercadeig polític. També podria dir-te que sou un exemple de cordialitat i d'enteniment polític i que tot ho feis beníssim. És com si li dius a l'amo d'un restaurant que el menjar és excel·lent quan en realitat només té gust de sal. Què prefereixes les opinions plenes de realitat (des del _meu_ punt de vista) o les mentides piadoses??. Si jo fos l'amo del restaurant, prefereixo que em diguin la veritat (els clients) per tal de poder millorar i no haver de tancar el restaurant abans d'hora. Estic interesat (encara que et faci difícil de creure) en què la vostra opció política funcioni. No tant perque hi estigui d'acord, si no més bé per salud política. Estam (per sort, i també per gent com voltros) en un pais lliure i democràtic. Com més opcions polítiques (serioses) tinguem els votants, millor. Finalment dir-te que la meva intel·ligència és de lo més normaleta (tirant per baixa). I de "intel·ligència política == 0". Ara de percepció de la realitat, crec, que n'estic suficientment dotat. P.D: recorda el primer paràgraf del comentari
  XYZ | 10/09/2006, 16:15
 21. Quina llastima...
  Jo vull votar nacionalista o independentisme, ja me es igual, estic desesperat perque entri a governar gent que faci qualque cosa per evitar la desaparició de la meva cultura... vaig pel carrer, i em fix amb la gent, amb el seu xerrar, sabeu que n'es de dificil, al manco a Palma, sentir xerrar el mallorqui... avui vaig al futbol, sona La Balanguera, l'himne de Mallorca, i la gent es queda asseguda... com si fos un anunci mes de megafonia... estic astorat i trist... que sera del meu poble i de la meva cultura... que serà?
  Xavin | 10/09/2006, 21:13
 22. maria dolores
  Poneos de acuerdo, por Dios, que si no tenemos PP para rato. Pensad antes en el bien comun que en vuestras conveniencias o rencillas.
  maria dolores de burgos | 11/09/2006, 10:20
 23. És senzill
  Ho he dit a aquest mateix blog altres vegades, i crec que no som l'únic, jo deixaré de votar erc si es presenta amb isquierda hundida i el que queda del psm.
  Engels | 12/09/2006, 14:23
 24. Re: COMPLICADA INTEGRACIO D'ERC AL BLOC
  Bloc si, ERC norr, 433 votos en Palma que puta miseria, ERC no es nada en Mallorca.
  jlamotta2 | 13/09/2006, 05:30
 25. Es vuestra tumba
  A ERC habrá que darle en todo caso lo que se merece. ERC por si solo en las islas no obtendrá ningún gran resultado. ERC podría ser vuestra tumba politica, ya que en caso deque hagias el "bloc " intentaráabsorver al PSM y a vosotros, los de EU os absorveran o bien os reciclaran. No les interesais para nada, solo vuestros votos. Por otro lado no se que pinta ERC en Baleares, solo quiere crispar a la población, escomo si Unión Mallorquina se `presentara a las elecciones de Catalunya, no tiene ningún sentido.
  Azathoth10 | 13/09/2006, 11:38
 26. BENEITETS AMB MALA INTENCIÓ
  Azathoth, si ESSPAÑÑÑÑA és tot, fins i tot Catalunya i Balears, (això és el que tu defenses), per què no s'haurien de presentar? Per què no s'hauria de presentar um al Principat? No se presenta erc a ESSPAÑÑÑA? i el bng? i batasuna? Coherència, germanet, no donis lliçons de democràcia, si no es poden presentar tots els partits per tot i en igualtat de condicions, no hi ha democràcia ni res semblant. A mi erc no me "crispa" ni mica, la gent com tu sou els especialistes en crispar i embullar. Segueixes sense saber escriure ni el teu idioma. Tu també tendràs el que mereixes, com erc.
  Engels | 14/09/2006, 14:15
 27. A ver
  Yo no he dicho que no se pueda presentar, solo digo que no se que pinta. Que pintaria UNION MALLORQUINA en Cataluña? o un partido gallego en Cataluña?... Respecto a la libertad, cuidala mientras puedas, yo por ejemplo No tengo la misma que tu, ya que soy CENSURADO, mi blog borrado, por ir en contra del nacionalismo, en cambio blocs que insultan como este ""http://bloc.balearweb.net/post/445/21415 " al ser nacionalsitas no son censurados. Disfruta de tu libertad, yo por desgracia no tengo y todo por pensar diferente a ti
  Azathoth10 | 14/09/2006, 15:39
 28. NO DIGUIS MENTIDES
  Azathoth, el teu blog fa oi, no el censura ningú per anar contra el nacionalisme, o també haurien de tancar el inmundo, la cope, l'abc, etc. etc. Repetesc, el teu blog fa mal a la vista, vomitera, mal de ventre, etc. Ni tan sols saps escriure en espanyol sense errades.
  Engels | 15/09/2006, 11:35
 29. A ver
  Mi BLOG LO HAN CENSURADO,no puedo entrar, lo han borrado!!!Cuando creo unnuevo blog es BORRADO inmediatamente
  Azathoth10 | 15/09/2006, 21:03
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS