Administrar


Estadisticas de visitas

UM I ELS CRITICS DEL PSM

grosske | 26 Juny, 2006 16:44

Una mica estorat he assistit a l'apropament entre els escindits del PSM i UM. I una mica estorat també he llegit avui una entrevista on Pere Muñoz declara no estar tancat a militar en el futur a Unió Mallorquina.

Cadescú milita on  vol i vota allò que vol però els partits no són ens abstractes que floten entre els niguls: els partits es defineixen, bàsicament, per la política que practiquen.

En aquest sentit, UM és qualque cosa més que un partit autodefinit "de centre nacionalista": UM és el partit aliat del PP durant 15 dels seus 23 anys d'existència; el partit que va votar en Gabriel Cañellas com a president del Govern Balear l'any 1983 i que es va coaligar amb ell, preelectoralment, l'any 1991; i el partit que poc després va trencar amb el PP... perquè en Cañelles els va treure del govern i els va intentar destruir com a partit.

Sense anar tan lluny, UM és el partit que, ara fa tres anys (el 2003) podia triar entre governar al CIM amb el PP o amb un pacte progressista i va triar el PP. No ho oblidem: el PP de la darrera etapa de n'Aznar, el PP que sostenia el govern més reaccionari (i més antinacionalista) que hem tengut a Madrid des de la transició democràtica.

UM és el partit que, en aquesta legislatura, ha venut Son Espases a canvi del "negociete" de Can Domenge, el que dóna suport a una IB3 molt menys compromesa amb la normalització lingüística que Televisió Espanyola, el que ha montat la més descarada xarxa clientelar d'entitats afíns al partit finançades amb doblers públics, el que ha votat sí a la reforma d'Estatut, el del Pla Territorial, el que diu que no vol habitatges de protecció oficial, el que... he de continuar?

A aquestes alçades de la pel.lícula jo ja ho comprenc gairebé tot però continu pensant que en política no val tot

Comentaris

 1. PLORERA
  Aquesta és la paraula perfecta per definir Mallorca en aquests moments. Deixem-nos de fer els beneits, com pot ser que diverses persones tan arrelades a l'esquerra d'aquest, el nostre petit país, vulgui anar agafada de la mà en gent que mai ha estimat aquesta illa. Hem de fer el possible per derrocar el PP i si hem de passar pel forat, feim un esforç i hi passam.
  emPPrenyat (ACR) | 26/06/2006, 17:39
 2. Cada oveja con su pareja.
  I els votants posen en el seu lloc als partits. D'aquí ve la devallada espectacular del PSM vegent que feia una política de pactes amb el PP que res tenia que veure amb la seva suposada ideologia. Faran molt bé, aquests que no eren pesemeros a anar al lloc que els hi pertoca. I sort.
  laseuplenadous | 26/06/2006, 18:17
 3. No crec...
  No crec que Pere Muñoz sigui capaç d'entrar a UM, però, si ho és, haurà de sentir coses molt fortes i tenir la cara molt dura per a suportar-les. Vull creure que no ens ha venut cap moto durant aquests anys i que, si estava dedins el PSM, era per a defensar unes idees, no la poltrona.
  Toniet | 26/06/2006, 19:30
 4. Un oblit?
  M'alegra que comenceu a veure que en poítica no val tot. Encara que a vegades ho disimulau molt bé. Grosske, crec que també podries haver dit: "UM és el partit que durant la legislatura 1995-1999, va ser recolçat per EU al Consell de mallorca" "1995-1999 El 7 de juliol de 1995 es va constituir el nou Consell Insular de Mallorca, controlat per l’anomenat Pacte de Progrés. Maria Antònia Munar (UM) fou elegida presidenta amb els vots del seu partit i els del PSIB-PSOE, PSM i EU; en total 17 vots"
  XYZ | 27/06/2006, 03:57
 5. Mediocre
  Lo tengo que decir bien claro, A Pere Muñoz, lo considero un politico mediocre, no sabe medir el tempo politico en que que se encuentra situado y mucho menos como afrontar el mundo actual, no es el unico, Lo digo porque en las pasadas elecciones autonomicas coincidiendo con la feria del libro, el hombre hacia campaña en Es Born, estuve hablando con el unos 5 minutos y me di cuenta que no se enteraba de nada. Con algunas excepciones el PSM tiene una alarmante falta de cuadros con visión de futuro y discurso.
  Dr Maslow | 27/06/2006, 07:45
 6. A XYZ
  No és un oblit, és que crec que no és el mateix arribar a acords de govern amb UM que militar a UM. Per molts de problemes que provoquessin, és innegable que els pactes amb UM el 95 i el 99 foren globalment positius i, impresindibles (malauradament) per desallotjar el PP del Govern. Però, insisteix, no és equiparable pactar postelectoralment a una institució determinada amb una força política que plantejar-se el militar dins aquesta força política
  grosske | 27/06/2006, 10:15
 7. La realitat?
  Segur que no és lo mateix, Grosske, segur. Emperò oblides que la gran majoria de noltros, els simples ciutadans que anem a votar cada 4 anys, no cavilam tant, i és relativament fàcil embullar-nos. En canvi el que has dit ho entenem molt bé: "els partits es defineixen, bàsicament, per la política que practiquen". No va ser _política pràctica_ de pactes la que va fer EU (entre d'altres) amb UM? I ara al teu bloc (i segurament en raó?) "despotriques" de UM?. És això que no entenem: ara sí, ara no, ara no, ara sí. I ara és veu que no. Motiu: que part dels suposats vots del psm que havien d'anar al bloc, aniran a UM? És aquest el motiu real del "despotricament"? És aquesta la realitat? O és que jo visc en un altre mon polític?
  XYZ | 27/06/2006, 12:13
 8. Cansat
  Grosske, em tens a tres metres del despatx i em podries haver demanat per l'entrevista. Llegeix el meu Bloc i veuràs que en cap moment pens entrar a UM. Li has dedicat més articles al PSM que al PP. No és un poc excessiu? Jo estic a un partit que vol pactar amb el teu. No trobes que aquests atacs sobren i no faciliten gens la tasca?
  Pere Muñoz | 27/06/2006, 12:43
 9. UM
  Em sembla que pots dir lo que vulguis d'UM, però et record que la legislatura passada pactares amb ell al igual que tot noltros.
  pere muñoz | 27/06/2006, 12:44
 10. ¿defensant UM?
  Pere, aquests retrets d'un blog a s'altre no m'agraden gens. Si vols militar a UM me sembla perfecte, com si vols militar al PP ara que et passes a l'empressariat i molt probablement hauràs de contractar amb els seus ajuntament i institucions. Però defensar a mort UM en aquest moments, sent UM una col·laboradora imprescindible dels atacs del PP a la llengua, el territori i la justícia social, me sembla depriment...
  Demòfil | 27/06/2006, 13:35
 11. A XYZ 2
  Tens raó que la cosa pot ser embullada però no impossible d'entendre. Jo crec que UM és un partit essencialment conservador i amb una tendència natural a donar suport al PP. Per tant, no entenc que, des d'opcions progressistes es plantegi militar dins UM o demanar el vot per a UM a les properes eleccions. Dit això, si, a un moment determinat, UM - emprenyada per l'OPA impulsada per en Cañellas - va voler canviar la seva política d'aliances jo crec que l'esquerra en general i EU en particular vàrem fer bé d'aprofitar l'ocasió i constituir majories progressistes a Mallorca (95-03) i Balears (99-03). La "política concreta" és el que es va fer des d'aquestes instucions en aquells anys i jo crec que el balanç es globalment positiu... malgrat els nombrosos problemes que varen sorgir
  grossle | 27/06/2006, 21:17
 12. A Pere Muñoz
  Es cert que al bloc parl molt del PSM (no sé si realment tant com del PP: aquí parl del que m'interessa i del que pens que està d'actualitat. En tot cas, hi ha una diferència a considerar: al PP l'atac gairebé sempre, al PSM no l'he atacat mai. Sort i una abraçada
  grosske | 27/06/2006, 21:21
 13. A grosske
  Al meu parer també s'hauria d'afegir: "UM és un partit essencialment conservador i _nacionalista_ (vegeu-ne exemples de partits conservadors i nacionalistes: PNV i CIU ). Em pareix que entra dins la "normalitat" que partits com el (ex)PSM anteposin el nacionalisme a l'"esquerrisme". Evidentment vist des d'una òptica nacionalista. En canvi la teva òptica és d'esquerres. La part nacionalista de EU està ben capada (al meu parer).Per tant, SI entenc que, des d'opcions progressistes es plantegi militar dins UM o demanar el vot per a UM a les properes eleccions. I més tenint en compte que molta gent que milita o és simpatitzant del PSM als pobles et ben asseguro que són la _autèntica_ "jet set"
  XYZ | 28/06/2006, 03:58
 14. A XYZ 3
  Anam afinant el tir. Enhorabona, Et contest a un nou post titulat "Més nacionalistes o més d'esquerres"
  grosske | 28/06/2006, 09:56
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS