Administrar


Estadisticas de visitas

ESTATUT: AFORTUNADAMENT, HA ESTAT QUE SI

grosske | 18 Juny, 2006 19:58

Les dades són aclaparadores: 73,9% del  SI vs 20,7% del NO.

PP i ERC han perdut un 8% del seu electorat a l'hora de votar que no. Crec evident que els infidels han estat més entre l'electorat d'ERC que entre l'electorat del PP

Sobre la participació, em qued amb la valoració molt assenyada de Carod Rovira: l'abstenció és de l'abstenció, no és sumable ni al sí ni al no.

En qualsevol cas, la participació fregant el 50% - que és una mala notícia per als partidaris del sí i, sobre tot, per als partidaris de la democràcia i de la política - no deslegitima greument el resultat i, per tant, deixa en una exabrupte insensat la petició de Rajoy de paralitzar l'entrada en vigor de l'Estatut. Reflexió: si això ho fa amb un 74% de vots a favor i un 49,4% de participació, què no hagués fet amb uns resultats més ajustats?

I allò més important: avui ja hi ha Estatut i d'això, com explicava a un post avui matí, s'en beneficiarà Catalunya i ens beneficiarem tota la resta que aspiram a un altre model d'articulació de l'Estat

Comentaris

 1. Re: ESTATUT: AFORTUNADAMENT, HA ESTAT QUE SI
  buuufff...de cada dia estic més preocupat si EU, pensa així i ha d'estar dins del BLOC estic preocupat...
  Biel | 18/06/2006, 20:13
 2. Y que esperabais
  Claro que sí, la gente con dos dedos de frente en catalunya a votado el SÍ.
  Pedro | 18/06/2006, 20:20
 3. Molt preocupant
  Abstenció = ciutadans que passen de (la política + dels polítics) És hora que els polítics s'ho facin mirar. A aquest ritme només votaran els familiars dels polítics per veure si els donen qualque càrrec
  XYZ | 18/06/2006, 20:25
 4. EL "SI" GANA, LOS CATALANES TIENEN EL ESTATUT QUE QUERIAN Y LA CULTURA DEMOCRATICA YA SABIAMOS COMO ESTABA
  Ya podemos intuir lo que será en las próximas semanas el discurso político del PP, apuntándose el “NO” y la abstención, poniendo en duda el resultado del referéndum, hasta que la mentira a fuerza de ser repetida se convierta en verdad. Recordad que solo el 43% de los Catalanes participaron en el ultimo referéndum de la Constitución Europea y nadie puso en duda la legitimidad de los resultados, creo que la falta de cultura política es la responsable de la baja participación, fruto de 40 años de dictadura, países como España, Grecia y Portugal, tienen un comportamiento similar en participación democrática ( además de otros indicativos como el bajo tejido asociativo). Si hablamos de reconstruir tejido asociativo mi apuesta seria clara, recuperando lo mejor de la cultura republicana, una fuerte apuesta por un amplio movimiento asociativo en la educación desde el tiempo libre infantil y juvenil (en nuestras islas en manos de la iglesia), capaz de trasmitir valores humanistas, Laicos y progresistas. Hablando de laicidad la posición del estatut de Cataluña era bastante pobre y contradictoria.
  DANI | 18/06/2006, 21:10
 5. Democracia?
  Ara em ve a la memori una càmera fotografica que em varen regalar. Una Leica. Enginyeria alemanya. El summun de la fotografia en 35mm. Es com parlar de Rolex, Jaguar, Mercedes, RollsRols, etc.. Una Leica Digital. Leica?, sols la carcasa de plàstic i el retol -Leica- que porta al frontal. Perquè per dins és una Panasonic Massutchita -o com es digui- fabricada al Japó. Igual que la democràcia, sols és la carcasa, per dins res de res. Dins la carcasa de la democràcia sols hi ha corrupció, "pelotassos". Forum 2004, autopistes, urbanitzacions, Zaragoza 2008, Grande i les torres, Son Espases..... Ahir vaig veure un documental "A Tornallom" No, no el vaig veure a cap TV, o vaig davallar de internet, de les xarxes P2P. Escarrufa, Policia de part dels especuladors, per desallotjar cases i esbucarles perque fan nosa per fer-hi no se que. Molt parescut al que passa a Eivissa.
  Pep Torro | 18/06/2006, 22:13
 6. Diguem no
  Un estatut "cepillado" tal i com va dir en Guerra? No! Un estatut que s'ha carregat el tripartit després de la traició ZP-Mas? No! Diguem no a n'aquest estatut.
  Demòfil | 18/06/2006, 22:27
 7. ¿Ganó el SI? ...........ó ......... ¿Ganó el paso de todo?
  Censo de votantes: 5.202.291 habitantes, total de los que votan: 2.570.478 habitantes; Votan SI: 1.882.650 habitantes; VOtan NO: 528.721; Votan pero NO voy a la playa y paso de todo: 136.061; Y directamente paso de todo y me voy a la playa: 2.631.813 habitantes. ¿QUIEN GANA? ...... PUES SUMAMOS; ENTRE LOS QUE PASAN DE TODO Y VAN A LA PLAYA, Y LOS QUE PASAN PERO NO VAN A LA PLAYA Y VAN A LAS URNAS SUMAN: 2.767.874 Paso de todo; Frente a 2.411.371 Convencidos de algo, bien sea el si o el no. PUES SIN DUDA GANA EL PASO DE TODO, LA CREDIBILIDAD DE NUESTROS POLITICOS ESTA CADA VEZ PEOR ...... . ¿UN ESTATUTO IMPORTANTE PARA UNA COMUNIDAD DE PERSONAS? ..... COMO SI LE ESCRIBEN UNA CARTA A LOS REYES MAGOS .... ME ABSTENGO.
  Illenc | 20/06/2006, 18:54
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS