Administrar


Estadisticas de visitas

PERE MUÑOZ TE RAO... EN PART

grosske | 07 Juny, 2006 07:19

Planteja en Pere Muñoz al seu bloc un interessant raonament:

Si ERC s'integra l'any qui vé a la coalició PSM/A.EU-EV, ja va bé (estic segur que en Pere em perdonarà la simplificació) però, si no, es pot convertir en l'únic referent d'esquerra nacionalista en estat pur que es presenti a les eleccions i captar un bon grapat de vots del PSM que no vulguin renunciar a emetre un vot més "ideològic".

Jo crec que Pere Muóz té raó... però només en part.

Els resultats electorals es poden llegir des del punt de vista de les preferències ideològiques manifestades pels votants però no és l'únic punt de vista possible perquè, a la fi, molts de votants utilitzen d'altres criteris que els estrictament ideològics a l'hora de votar. De fet, la pregunta és saber si un partit ha d'afrontar  les eleccions prioritàriament com un marc per a la reafirmació ideològica i identitària

Sense perdre de vista aquesta perspectiva, que em sembla important, jo pens que, des d'un punt de vista estrictament partidista, només hi ha un termòmetre real per saber com t'han anat les eleccions:

Quines eines polítiques i institucionals tenc, el dia després, per desenvolupar la meva política, impulsar el meu programa i combatre per les meves idees. Això vol dir representació institucional i, també, capacitat de maniobra per utilitzar-la (si fas una coalició per assegurar una bona representació institucional però sacrifiques el programa el negoci és dolent). Dit amb altres paraules: quines eines polítiques tenc per defensasar els interessos socials que vull representar.

Convertir aquest termòmetre en guia per a l'acció és refrescant, et posa en contacte directe amb els interessos de la gent i et permet sortir de la visió de la política com a un taurell d'escacs on els partits es disputen entre ells el control dels espais (amb el risc cerT que una part cada cop més grossa de la societat quedi fora del taurell) 

Fa molt temps que EU, quan arriben les eleccios, es "disol" en projectes unitaris (la coalició amb Els Verds a Mallorca, el Pacte Progressista d'Eivissa, la COP de Formentera, Progressistes per les Illes Balears a les passades legislatives...fins i tot no hem tengut inconvenient en acordar que el cap de llista de Mallorca, el 2003 i el 2007, sigui un memebre d'un partit més minoritari); qualcú té la percepcio que aquesta política ha desdibuixat el nostre perfil, ens ha desvirtuat ideològicament o ens ha fet invisibles davant l'electorat?. Per citar un altre exemple en sentit distint i una mica exagerat:  Joan Buades i Els Verds d'Eivissa feren, durant la passada legislatura,  una gran aposta identitària en contraposició amb el Pacte de Progrés; els ha estat útil per a l'impúls del seu projecte polític?

Comentaris

 1. Tens raó
  Està clar que en Pere Muñoz no ho té tan clar com tu, i encara li dóna voltes i més voltes... Personalment, crec que ja hauria de passar pàgina. Ja li he donat la meva opinió al seu bloc.
  Punjabi | 07/06/2006, 07:36
 2. La paciència té un limit. La pardaleria, no.
  I aquesta pornogràfica campanya radiofònica del Govern, és a dir pagada per tots, qué és?. Un atac de nirvis?. Una pèrdua de papers?. Una nova manera de cobrar comissions?. Qué hem d'esperar a que no ens prenguin més el pél?. A que seguin els mateixos a les mateixes cadires?
  laseuplenadous | 07/06/2006, 12:21
 3. del bloc de pere muñoz
  El más listo de esta historia ha sido Groske. Se ha quitado de enmedio al único que le hacía sombra en la oposicion, Muñoz. Se ha quedado de cabeza de lista en Palma del Bloc y ha salvado su partido de una ostia electoral. Este si que vale. Y además no se jubila hasta los 70!
  m | 07/06/2006, 12:35
 4. ¿Tanta ideología arqueolòcia para qué?
  ¿Cuál es la ideología tan defendida por Pedrito? Por favor que me lo aclare alguien. Con la evolución actual que llevaba el PSM en breve tiempo no hubiera habido distinción alguna entre PSM rancio y una UM progresista.
  Tomeu | 07/06/2006, 12:36
 5. Objectius i Finalitats
  Aquest posicionament davant el doble eix : “ defensa ideològica/ defensa del interesos socials que represento” al que en Grosske fa referència de forma recurrent és per pensar-hi una estona. Tot i això crec que avegades, pot portar a discusions absurdes, com algunes de les que es troben en el bloc al qual cita. Obtenir representació institucional ha de ser un OBJECTIU fonamental de qualsevol formació política. Dur endavant el seu programa polític , on es defineixen els interesos socials que és volen representar, fruits d’una ideologia concreta, ha de ser la seva FINALITAT. Confondre objectius i finalitats, un error. Es obrir la porta, com apunta en Grosske, a la desconfiança de la societat davant els seus polítics.
  Òscar | 07/06/2006, 13:04
 6. La rosa dels vents
  El problema del PSM, es que ja no podía mantenir per més temps, la paradoxa que sempre està present en el nacionalisme: per on tirar cap a llevant o ponent davant una tramuntanada.
  Jordi | 07/06/2006, 17:18
 7. Punyetes
  No ho havia pensat això. Au, Grosske, posa't a rebentar la possibilitat que ERC vagi tota sola perquè igual aplega qualque escó que sigui més radical que els vostres dos o tres probables i que ja tenim controlats. Aquests d'ERC són encara una incognita i per res voldria perdre la majoria absoluta a causa d'això. I no podries embatumar en Muñoz en qualque escàndol perquè s'estiga callat? Això t'ho agrairia molt també. Jaume Mates.
  Jaume Mates | 08/06/2006, 20:34
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS