Administrar


Estadisticas de visitas

ERC I L'ESTATUT: PATINANTGE SOBRE GEL

grosske | 03 Maig, 2006 06:23

Les assemblees territorials d'ERC, convocades ahir, desautoritzaren de manera molt majoritària la posició de la direcció sobre el Referèndum de l'Estatut.

Jo som dels que pensen que ERC pot recomanar el que vulgui de cara al Referèndum i  no m'agraden les pressions tipus "si votes que no, no pots continuar al govern" i coses per l'estil. No crec que estigui escrit a cap manual vincular una cosa amb l'altre. Però...

..., dit això, és obvi que ERC haurà d'assumir, com tothom, les conseqüències que s'en derivin de la seva posició tant per a l'Estatut com per al propi partit.  

De moment, la suma de les diverses posicions institucionals que ERC ha adoptat al Congrés i al Senat i la fuita cap el vot nul en el Referèndum el que semblen haver provocat és descontent i deorientació en la militància que, cansada de veure ERC patinant sobre gel, s'ha decantat per una posició clara i radical: el no. Un no que, es vulgui o no, s'alinea objectivament amb la posició del PP (com li passa al PA a Andalusia) i que em sembla una errada política (respectable, sí, però errada) 

Desautoritzada la direcció, és probable que es decanti per una fòrmula mixta on hi càpiga tant el no com el vot nul.

Internament dividida, a ERC li pot passar una cosa encara pitjor: que els ciutadans de Catalunya comencin a considerar la seva posició un "assumpte intern" definit en clau interna i poc relevant per a la batalla política real sobre l'Estatut de Catalunya

Comentaris

 1. Que es respectin les bases
  Per una vegada que es respectin les decisions de les bases. Si la militància d'ERC aposta pel "no", la direcció hauria de fer campanya en favor del "no". Tant de bo en el seu moment més partits s'haguessin oposat a la monàrquica, centralista i filocapitalista constitució espanyola de 1978...
  Formigueta | 03/05/2006, 07:57
 2. Després s´extranyen...
  I és que després els partits s´extranyen de que la gent no vulgui participar, si és que és evident... la majoria funciona així, les bases només estàn per aportar diners a les arques del partit, si no hi ha democràcia dedins dels partits, si les posibilitats de participar són nules... com podem participar d´algo així? Més democràcia, però ja!
  Fitipaldi | 03/05/2006, 10:25
 3. Más historia
  Nada es nuevo, nada. A mi esta historia me recuerda al posicionamiento de lo que entonces era Alianza Popular durante el referendum de la OTAN. Sin que nadie lo entendiera, y menos sus socios europeos, decidieron abanderar la abstención. Solo tenía lógica leido en clave interna: Fraga pensaba unicamente en el desgaste del gobierno de Felipe Gonzalez, que se quedaba solo defendiendo el sí, y se frotaba las manos pensando en el fracaso del gobierno. La pregunta que hacía Gonzalez en cada mitin era: Si gana el no, ¿quien lo administrará? Y eso mismo me pregunto yo ahora. Si gana el no ¿Quien lo va a administrar? A veces, en politica pasa como cuando juegas bolos, que das a uno, y se cae otro que parecia lejano. Chercer la fem... o a quien se forta las manos, y estaremos más cerca de la respuesta.
  Jo Mateix | 03/05/2006, 10:49
 4. Calle Jose Alemanu Vich
  Podrias confirmarme, si la calle Jose Alemany Vich esta dedicada a un Falangista que participo activamente en la represión contra la mallorca republicana durante y despues del golpe militar de franco. En caso afirmativo, se tendria que incluir el nombre de esta calle entre los elemntos de sinbologia fascistas a eliminar de nuestra ciudad.
  Solnegre | 03/05/2006, 12:16
 5. Que pasarà si el no surt guanyador?
  Si hi ha majoria de no, es refà de nou l'estatut, o els catalans es queden una vintena d'anys més amb el que tenen?
  De_política_en_sé_0 | 03/05/2006, 12:57
 6. Si gana el no...
  Es dificil imaginar un escenario catalán donde pueda triunfar el no, pero...Bueno, imagino que la primera en la frente para Maragall: Dimisión y convocatoria de elecciones. Al menos eso en el mundo real,que el de la política se rige por designios más inexcrutables. Aqui el que sabe es el blogger asi que ¿Que piensa Grosske de esa hipotética situación?
  Jo Mateix | 03/05/2006, 15:50
 7. No som adiví però...
  si triomfàs el no, efectivament, Maragall dimissió i noves eleccions a Catalunya. Resultat probable: triomf de CiU en molta minoria. En segon lloc, ZP "las barbas a remojar": el cop intern (al sí del seu propi partit) i extern seria important, s'hauria demostrat que el seu model d'Estat és inservible; el PP avança posicions i possiblement guanyés el 2007 i 2008. Obviament, no hi ha condicions per emprendre una nova reforma de l'Estatut en molt de temps. El que la victòria del NO és gairebé impossible. De fet, molts d'electors d'ERC votaran no confiant en que surti el sí
  grosske | 03/05/2006, 16:56
 8. NO ROTUND ......
  AIXÒ ÉS UN NO ROTUND I SENSE DUBTAR RES.
  Illenc | 03/05/2006, 20:06
 9. La política: el mundo al revés
  Entonces... ¿veremos a ERC y el PP defendiendo el no al referéndum? y si ganan ¿los catalanes se quedarán sin estatut? ¿se romperá el tripartito y se harán nuevas elecciones? ¿realmente vale la pena? Yo creo en que los partidos tienen que hacer lo que les dictan sus bases pero en este caso ¿las bases han pensado en qué pasará si gana el no? y ¿qué pasa con los ciudadanos de Catalunya que les votaron? ¿los que se alegraron de que por fin se fuera CIU y entrara el tripartito? En política hay que pensar más allá de lo que yo quiero o al partido le interesa... hay que pensar en lo que necesitan los ciudadanos y en qué posibilidades hay para conseguirlo.
  Sandra | 09/05/2006, 14:16
 10. Les bases
  Quina extranya voluntat, la dels dirigents dels partits, que pretenen «controlar» les bases...
  Prieto | 11/05/2006, 18:15
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS