Administrar


Estadisticas de visitas

MATAS: ESTAM TORNANT POBRES

grosske | 24 Abril, 2006 06:26

Avui la premsa local duu una notícia molt interessant sobre l'increment de demanada que estan tenguent els Serveis Socials de Palma.

Per entendre el que està passant, basta veure dues dades més. Una, un estudi de la Caixa que ens diu que lideram el creixement poblacional; l'altra, una notícia sobre creixement econòmic regional que ens sitúa a la cúa del cdreixement econòmic de tot l'Estat. Dit amb altres paraules, tornam més pobres i quan la pobresa general creix, la pobresa que cerca refugi en els Serveis Socials augmenta també

L'acció política den Matas durant aquesta legislatura s'ha basat en l'obra pública i un endeutament astronòmic. Es la recepta clàssica per generar ocupació, malgrat que sigui conjuntural, i perquè els sectors econòmics lligats a la inversió pública (construcció, especialment) creixin espectacularment. Però aquest model de "vender las joyas de la abuela" no només és ecològicament insostenible, també és insostenible des del punt de vista social

Comentaris

 1. MES FEINA
  Avuí al blog de Joana Maria també hi ha més feina i un poc reflexió sobre l'economia de l'habitatge http://bloc.balearweb.net/616.
  Biel | 24/04/2006, 07:04
 2. Qué pensau fer?
  Hola Grosske, les noticies molt interessants, ara, falta que la gent agafi conciència sobre aixó que està passant xq aqui la gent encara pensa que som la comunitat més rica de totes i que aixó va per a llarg. Unaltre cosa que et volia comentar és, quines polítiques pensau duur endavant si es renova el difícil ara com ara pacte de progrés? Només queda un any i m´agradaria sebre quines polítiques en concret durà endavant cada partit polític.
  Republicà Ψ | 24/04/2006, 10:21
 3. I ells tornen més rics!!!
  Això és el que realment passa. La nostra població torna més pobre. La majoria de ciutadans ténen problemes per arribar a final de mes i ells, els 4 grossos de l'illa, cada vegada ténen més i més. Desprès diuen que som una de les comunitats més rica, clar que sí, per a uns quants. A més a més, teniu en compte que aquestes dates no son més que aquelles persones que es dirigeixen a l'administració a sol.licitar ajudes, pensau ¿quantes n'hi haurà que no arribin a final de mes i que no demanin res? A més a més són dates especialment de ciutat perque als pobles de Mallorca també tenim grans problemàtiques socials: moltes famílies amb problemes econòmics, discapacitats, persones majors que no poden estar soles, gent al carrer, etc., clar que son menys perque els pobles son més petits. Però els ajuntaments no ténen ajudes especials per aquestes coses i ens trobam que els serveis socials dels ajuntaments no dónen sol.lució a res. I desprès el PP s'omple la boca xerrant de les necessitats dels ciutadans i dels serveis socials, jaja. El primer que feren en arribar al Govern va ser tancar la Conselleria de Serveis Socials, deixant els serveis socials en segon lloc, demostrant que per a ells els serveis socials són com unes ajudes de caritat que es donen quan es poden donar. Aquesta és la diferència, per a nosaltres els Serveis Socials son prioritaris. Els ciutadans ténen dret a tenir cobertes les necessitats mínimes simplement pel fet d'existir. I l'Administració ho ha de fer ja que és la que gestiona els nostres impostos, tan sols ens retornen el que noltros invertim en serveis que necessitam. Que no ens enganin, a n'aquest govern no l'importa les nostres necessitats, l'importa inflar a diners a empreses constructores i especuladors, inflar a diners grans pesos pesats de l'hosteleria de l'illa, inflar a diners a l'esglèsia, inflar a diners als seus companys de partit (col.locant-los o contractant les seves empreses, o subvencionant associacions properes), i, sobretot, que els seus amics estiguin agraïts amb ells i les inflin de diners.
  Conxi | 24/04/2006, 10:49
 4. Olé Conxi
  Olé, olé i olé conxi, aqui has tractat un tema fonamental en la psicologia social i a la sociologia: "La sociología de las desigualdades sociales", és complex però aqui passa desmessuradament, per aixó li deman a en Grosske quines polítiques en concret pensen dur a terme, Toni Roig les ha possat (tot i que, amb un grau massa ample d´abstracció, tampoc concreta) al seu bloc.
  Republicà Ψ | 24/04/2006, 11:09
 5. Per a Biel
  Gràcies per la referència del bloc de na Joana Maria, un bloc interessatíssim i que no deix de seguir
  grosske | 24/04/2006, 21:20
 6. per a Republicà
  Es complicat fer un compendi programàtic a un bloc. Només et diré dues coses quedant a la teva disposició per a qualsevol qüestió que em vulguis plantejar: 1) No pot ser que hi hagi sempre doblers c per a infraestructures i que, per a les polítiques socials, tot sigui plorar per manca de recursos. 2) Hem de trobar un model de desenvolupament sostenible en el temps (respectuós, per tant, amb el territori i el medi ambient),amb capacitat per generar ocupació estable i que es basi en creixements qualitatius i no quantitatius
  grosske | 24/04/2006, 21:25
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS