Administrar


Estadisticas de visitas

MACROBOTELLON: L'EXPERIENCIA CANTA

grosske | 18 Març, 2006 15:14

El balanç dels macrobotellons d'ahir és prou aclaridor. Allà on més s'ha prohibit´(Barcelona) és on més follon hi ha hagut. Un "tanto", per cert, per a IC-V-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona que es va desmarcar de l'anomenada "Ordenança per la convivència".

Això vol dir que EU-EV  a Palma també va encertar quan es va desmarcar del grup de treball  que preparava una ordenança prophibicionista i també vol dir que el PP va encertar a Palma quan va rectificar i abandonà aquest projecte. De fet, la Junta Local de Seguretat de Palma ha aprovat mesures de cara al macrobotellon de dia 8 d'abril que van bastant en la línia d'allò proposat per EU-EV a Palma. Ara cal esperar que tot passi com a Granada: pocs incidents malgrat les 20.000 persones reunides

Dit això, he de dir que, a títol personal, la diversió entorn a una botella no em resulta particularment atractiva ni positiva

I dit això darrer, també vull alertar a tots aquells que es "rasgan las vestiduras" i s'escandalitzen del binomi diversió/alcohol i dels riscs de l'alcoholisme (és a dir, tots els informatius de televisió d'avui migdia). Qualcú ha vist una celebració social important i respectable sense alcohol pel mig?, unes noces, una comunió...? no identificam a la nostra societat celebrar i brindar amb alcohol? No és per les festes de Nadal que els nins veuen a la tieta o al tiet una mica trompes perquè "ho estan celebrant"?... Idò el botellon és això mateix però d'un altra manera 

Comentaris

 1. botellada de Barcelona
  No crec que els 200 que varen protagonitzar els aldarulls anassin de botellada, una cosa és dur una botella de ginebra i l'altre de benzina. Per cert que la vidriera de l'Espai Mallorca ja només és record. Afortunadament deveren pensar que només era una llibreria, si arriben a sebre els litres de xoriguer, herbes ect que hi ha, no queda una gota de suc. Va ésser una vertadera salvatjada lo que va passar divendres a vespre, s'ha de veure com va quedar el Raval després. Supòs que queda més políticament correcta dir que la culpa la té la policia o l'ajuntament, però en aquest cas no ho som i trob que aquestes bèsties mereixien encara més branca. I tu em conèxies prou per sebre que no som amiga de la policia ni de segons quin tipus d'ordre precisament.
  conxa forteza | 19/03/2006, 13:54
 2. Hola Conxa
  He d'escollir necessàtiament entre l'Ajuntament de Barcelona i els 200 "gamberros" als que tu al.ludeixes?. Esper que no. Les bestieses són bestieses i s'ahn de castigar. Punt. Però els poders ppúblics no només estan per reprimir bestieses (que ho han de fer), estan per crear les condicions més favorables perquè hi hagi el menor nombre de bestieses possibles. I aquí és on l'Ajuntament de Barcelona, des del meu punt de vista, ha encertat bastant menys que l'Ajuntament de Granada.
  grosske | 19/03/2006, 15:41
 3. Re: MACROBOTELLON: L'EXPERIENCIA CANTA
  Està clar que els macrobotellons són només un dels símptomes del problema real: els joves no tenen alternatives per al seu oci, la frustració que genera la manca de treball, la manca de vivenda, la manca de perspectives de futur...I com es canalitza tanta frustració? Efectivament amb la recerca de paradisos artificials, a través de l'ús de drogues vàries. Però hi ha un altra problema de fons, als joves sen's exclou de la societat, sen's menysprea les opinions, sen's infantilitza per part de l'estat i el que es pitjor, sen's criminalitza. Massa sovint podem escoltar referint-se a joves que reivindiquen al carrer els seus drets que són "violents, alborotadores, alteradores del orden público". Davant el problema del botellón tenim un fals debat: els interessos dels empresaris de la nit que perden molta pasta per les copes que ens deixen de "clavar" i des de l'administració sel's fa el joc (cuanta hipocresía). Es prenen mesures que restringeixen l'ús dels carrers, dels "nostres "espais públics amb ordenances municipals,(...i es que la ciutat és per als cotxes! que s'han cregut aquests joves emprar el carrer sense pagar!deuen pensar) i diuen que es perquè és un problema d'ordre públic...doncs que possin més papereres! que s'obrin espais d'oci a la nit on no es molesti als veins! que s'ensenyi als joves que no tot l'oci és el consum!
  Sara | 27/03/2006, 23:03
 4. pisto de gente!
  m kgo en catalunya i en su puta madre viva españa lufos de mierda!!!!!!!!!!!i tamb m cago en todos los moros i en buestras madres lufos de mierda!!!!!!!!
  fachista! | 06/06/2006, 08:48
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS