Administrar


Estadisticas de visitas

ALBA, MENOR MALTRACTADA, MENOR TORTURADA

grosske | 08 Març, 2006 08:18

Avui és el dia de la dona treballadora. Però demà és urgent que sigui el dia del menor... i passat demà també. Hi ha, afortunadament, associacions de dones; hi ha, afortunadament, un moviment feminista centenari; hi manca molt de camí per recòrrer però les coses s'estan moguent (per cert, avui, a les 19,30, mani a la Plaça d'Espanya) ... però no pot haver-hi associacions de menors.

Ells són, juntament amb els discapacitats psíquics, el segment més feble de la nostra societat.

En matèria de violència contra el menor estam com ara fa trenta anys en matèria de violència contra les dones. La tragèdia és molt poc transparent, la consciència social, política i mediàtica molt menor... ah! sí, i se m'oblidava: els menors no voten, ni compren diaris ni pinten una regadora més que com a consumidors o com a inductors al consum (les grans empresses ho tenen més que clar)

Això no vol dir que ningún no s'ocupi d'ells. Vol dir que sense pressió social, política i mediàtica tenen totes les paperetes per a patir un pitjor tracte pressupostari de les institucions i per a no fer-se presents al debat polític i social.

Casos com el el d'Alba, la nina torturada a Barcelona, ens recorden el nostre oblit. L'esquerra fa molt poquet que comença a parlar de protecció a la família. Ja passa d'hora que deixem de fer el pardal i ens ompliguem la boca de protecció a la família, de protecció als menors, de protecció a les persones majors assistides, de protecció als discapacitats

Comentaris

  1. No és el mateix
    No se pot parlar de discapacitats en general ni els hauries de comparar amb els menors.Gent que va en cadira de rodes, segurament és molt més inteligent que altres que van a peu.Els infants, fills de mares mortes o torturades no entenen el que passa.Han de menester una acollida social que no sigui sols un cap de setmana amb una familia de rics.
    Miquel | 08/03/2006, 21:02
  2. per a miquel
    Tens tanta raó que fins i tot he modificat l'article per aclarir-ho. Em refereix bàsicament a les persones majors que han de ser tutelades per malalties degeneratives (demències, Alzheimer) o les que pateixen d'altres discapacitats psíquiiques greus. Posats a matissar també és molt distinta la situació d'un discapacitat físic amb un percentatge baix que la dun gran discapacitat físic. Gràcies per la teva advertència i el teu aclariment
    grosske | 08/03/2006, 22:03
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS