Administrar


Estadisticas de visitas

LA COLCADA DELS REIS I EL TUPE D'ALGUNS

grosske | 04 Gener, 2013 14:03

Un avantatge de no estar en cap càrrec institucional és que puc dir el que pens de qualsevol sense por a perjudicar la meva tasca institucional. Per això pens quedar-me a gust dient algunes coses sobre l'itinerari de la Colcada dels Reis que, amb el suport majoritari de la Comissió de Festes Populars, vaig impulsar des de l'Ajuntament i que ara el PP ha mantingut com si la cosa no anàs amb ell i - el que trob més significatiu - sense que les entitats socials i periodistes que varen posar el crit en el cèl per aquell "despropòsit" s'hagin sentit en l'obligació de tornar a obrir la boca sobre el tema.

El famós canvi d'itinerari em va costar una petició de dimissió per part del PP, una reprovació en el Plenari, consideracions de l'estil de "pèrdua de papers", "afany de protagonisme" i epítets de l'estil de "follonero" i "saltimbanqui". Tot per fer exactament el mateix que ara fa el PP enmig d'un clamorós "silencio de los corderos".

Qui són els "corderos" en qüestió. Sens dubta, el primer és el PP que, si tengués una mica de coherència, demanaria disculpes i diria "idò sí, a la vista de l'experiència hem vist que era una bona idea"; després els comerciants de Colon i Sant Miquel que exigiren amb cartells a les seves vitrines el pas de la Colcada pels seus carrers; AFEDECO i PIMECO que els donaren suport; la inefable FEPAE que va intervenir en el Ple diguent pestes d'una proposta sobre la qual ara calla senzillament perquè és el PP el que l'executa i, per últim, tot un seguit de periodistes d'Ultima Hora, Diario de Mallorca i El Mundo (només el Balears va adoptar una posició equilibrada) que es varen sumar al festival de fer passar allò no només com qualcom d'absurd sinó com un tema de la major importància política.

Podria donar-vos noms concrets i explicar raons que varen conduir a uns i altres a adoptar les posicions que adoptaren. Però no val la pena. Però el que sí val la pena és recordar-ho perquè tots tenguem més elements sobre el peu que calça cadescú en aquesta ciutat nostra on hi ha interessos molt poderosos en què res no canvii... malgrat que, per això, s'hagi d'utilitzar una cosa tan poc política com la Colcada dels Reis

Un penúltim record per a les entitats (FAAVV, OCB, Consell de la Joventut, etc.) i per als tècnics de Participació Ciutadana i de la Policia Local que, a la difunta Comissió de Festes Populars, apostaren per tenir un recorregut més ample, on la gent estigués més còmode i més segura i per on poguessin passar carrosses més grans i vistoses.

...I un últim record per a opinadors de tota casta - conservadors algúns i progres oficials d'altres - que s'escandalitzaren per un doll i que no han dit ni una paraula sobre la supressió de la Comissió de Festes Populars , un element estratègic, aquest sí, que permetia debats transparents i que suposava posar en mans de la societat civil les decisiones més importants sobre les festes populars

Comentaris

 1. Re: LA COLCADA DELS REIS I EL TUPE D'ALGUNS

  Todas estás cosas hay que explicarla de tal manera que la mayoría de la población no pensante (pero sí votante) lo digiera sin masticar. Estoy harto de oír: venga el que venga hará lo mismo. Y si les dedicas un par de minutos a explicarles cuatro cosas que habéis hecho cuando habéis gobernado no dan crédito. Creo que falla la comunicación con la población.
  Salut .

  Miguel Lorenzo | 04/01/2013, 18:35
 2. Re: LA COLCADA DELS REIS I EL TUPE D'ALGUNS

  Tu reflexión tiene mucho sentido. Este mediodia les he comentado el tema a dos veinteañeros teóricamente bien informados. Ambos recordaban la polémica perfectamente y ambos no daban crédito a que el PP esté haciendo lo mismo que yo propuse. Los medios de comunicación a estos efectos no sirven para nada, las redes sociales ayudan pero el tema es muy complicado. Estoy abierto a cualquier sugerencia ;-)

  grosske | 04/01/2013, 18:46
 3. Re: LA COLCADA DELS REIS I EL TUPE D'ALGUNS

  Hombre! La solución no la tengo, habrías sido el primero en saberlo. Las redes sociales son sin duda imprescindibles pero los medios de comunicación son imprescindibles. Es una batalla que, en mi opinión, no hay que renunciar. Te acuerdas de giñol de Llamazares? Pues a eso me refiero.

  Miguel Lorenzo | 08/01/2013, 21:39
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS