Administrar


Estadisticas de visitas

4ª PROFECIA: QUE SERA DE PSM - IV - ExM?

grosske | 18 Desembre, 2011 23:08

yo mismo

1.- PSM i ExM es fusionaran, tal i com està anunciat. El projecte serà el PSM de sempre amb les seves contradiccions de sempre. Progressistes però amb un ull permanentment posat sobre l'electorat nacionalista més moderat (del qual ExM n'és el principal valedor)

2.- El PSM intentarà mantenir la seva aliança amb Iniciativa Verds però el tracte preferencial que li ha donat a nivell de candidatures i presència pública (llocs de sortida, etc.) no arribarà a les properes eleccions autonòmiques i municipals per tres raons principals:

a) Perquè el PSM sortirà reforçat de la fusió amb ExM i es reforçarà per l'ala més dretana, la més llunyana a IV

b) Perquè IV no ha complert la seva missió implícita (acabar amb EU) i, des d'aquest punt de vista, ha perdut una bona part del seu interés per al PSM

c) Perquè l'adscripció d'IV a Equo ha introduit un element d'inquietud en el PSM en la mesura que els ha convertit en socis no només amb lligams estatals (recordem que aquesta fou la causa de la ruptura amb EU) sinó en un grup imprevisible i, per tant, incòmode

3.- Iniciativa Verds tendrà moltes dificultats internes i externes  per les raons següents:

a) perquè el seu projecte de primera hora (ICV, Confederació Verda, La Chunta) ressulta que, enlloc de formar amb IV un projecte estatal alternatiu a IU, estan aliats amb IU

b) perquè els resultats d'ICV-EUiA a Catalunya i l'elecció d'un diputat d'EUiA fa molt dificil que l'aliança ICV-IU es pugui arribar a trencar

c) perquè el seu projecte de segona hora - Equo - ha fracassat com tots els altres propiciats pel Partit Verd Europeu (ni tan sols el diputat de València és d'Equo, com es pot llegir freqüentment a la premsa)

b) perquè l'únic paper que els reserva la història és el de fer d'escolans del PSM i això no és el que varen comprar molts d'escindits d'EU que es cregueren aquella història  de què IU estava esgotada, que IU s'escindiria i que IC, la Confederació Verda i els escindits d'IU constituirien un projecte que s'aixecaria sobre el cadàver d'IU.

Cap d'aquestes prediccions s'ha complert però no de bades els ideòlegs d'aquesta història són els mateixos que, l'any 1984, teoritzaren la sortida del PCE per constituir un partit prosoviètic... només cinc any abans de la caiguda del mur de Berlin!

Comentaris

  1. Magia i sabiduria

    Jo vull saber quin numero tocara de la loteria, perque com a profeta ho fas molt be.Bon any nou. Aixo no es per publicar. Salut.

    Miquel | 20/12/2011, 12:57
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS