Administrar


Estadisticas de visitas

MES SOBRE MAHOMA

grosske | 07 Febrer, 2006 20:43

No és que vulgui trobar la "cuadratura del círculo" però els comentaris fets a la meva anterior nota sobre aquest tema no són, malgrat el seu apassionament, tan contradictoris com sembla... com tampoc no ho són molts dels que sent i llegeix a d'altres àmbits.

Jo defens el DRET del diari danés a publicar la caricatura en qüestió i defens el meu DRET a criticar-la per desacord amb el seu contingut i amb la seva orientació política (típica de l'extrema dreta) que pretén identificar Islam i terrorisme.

Gairebé tothom que he sentit parlar del tema està d'acord amb això. Encara no he sentit ningú que defensi una reforma legal que prohibís la publicació de caricatures d'aquest tipus  i tampoc no he sentit ningú que identifiqui Mahoma o Islam amb terrorisme.

Però a partir d'aquí l'ànima de l'esquerra s'escindeix: uns posen l'èmfasi en  la llibertat d'expressió i en el seu rebuig a l'integrisme religiós (del qual a Espanya n'hem patit a balquena) i d'altres posen l'èmfasi en la comprensió cap el rebuig que desperta la dominació imperialista dirigida pels USA a molts de països musulmans (i que, òbviament, explica en bona mesura, malgrat que no exclussivament, l'ample onada de protestes populars)  

Però, realment, és necessari escindir la nostra ànima? No podem criticar el contingut de la caricatura sense que s'ens acusi de posar en dubta la llibertat d'expressió? no podem defensar la llibertat d'expressió sense que s'ens acusi d'insensibilitat respecte a civilitzacions alienes a la nostra?, no podem criticar la política exterior d'occident sense que s'ens acusi de complicitat amb l'integrisme musulmà?, no podem criticar l'integrisme religiós sense que s'ens acusi de complicitat amb l'imperialisme?

Comentaris

 1. Hauríem de poder
  Tens raó i se podrien afegir moltes altes preguntes. Per exemple ¿els partits polítics d' Esquerra no hauríen de posar més emfasi en la separació entre Esglesia i Estat?. També hi ha integrisme catòlic i se que un partit que s' arrisca a aconsellar apostata pot perdre vots.Però...
  Joana | 07/02/2006, 22:22
 2. l'Islam
  A mi en fan molta por els fanatismes, siguin del culte que siguin, pero crec que és molt important la llibertat d'expressió, esper que tot acabi be. Per cert esper que la teva mare estigui un poquet millor i poguem fer aquest café
  joana maria | 07/02/2006, 22:49
 3. No estic d'acord en un detall...
  És a dir, que estarem tots d'acord en que cal defensat els drets de publicar caricatures i de criticar continguts. Però fixa't en canvi que les caricatures en sí no identifiquen directament Islam i terrorisme. Des del meu punt de vista, és el que cadascú vol interpretar. Aquí, però, la qüestió més enllà de la llibertat hi hagi un RESPECTE per la creença dels altres. Perquè ofendre és molt fàcil, i sobretot a una gent crispada de per si....
  Holaiquetal | 08/02/2006, 08:54
 4. Sí, es pot
  Hola Eber, sí que es pot. És més: precisament els que pensam que la invasió d'Iraq és un atac a qualsevol legalitat internacional digna d'aquest nom, els que pensam que l'ocupació israeliana és el principal obstacle a la pau a l'Orient Mitjà, els que no volem tanques electrificades a Ceuta els que hem de repetir que qui demasna responsabilitats (cremant banderes, tancant ambaixades, etc) a un govern pel que publica la seva prema lliure dissimula malament la seva vocació totalitària. No deixem la defensa de la llibertat d'expressió en mans de gent com Oriana Fallaci, predicadora de la superioritat occidental, una doctrina desmentida per la dada delas cinc milions de persones que varen veure la final de Gran Hermano.
  miquel àngel llauger | 08/02/2006, 08:58
 5. Me cagoenmahoma en sancristobendito y todo dios!!!
  Hola holaiquetal, te he descubierto! en realidad eres un agente de CSI LLORITO, tu capacidad de deducción te ha delatado. Pero la policía no es tonta y creo que no has estado fino en el caso de las caricaturas danesas. Permíteme un par de aportaciones. 1) COLILLA EN EL SUELO= AQUÍ HAN FUMADO. 2)BLANCO Y EN BOTELLA = A LECHE. 3) MAHOMA O SEÑOR SOSPECHOSO CON TURBANTE + BOMBA= A MAHOMA TERRORISTA= PATADA EN LOS COJONES (SEGURO QUE SON COJONES) DEL MUNDO ISLÁMICO.
  Ana | 08/02/2006, 20:00
 6. fantàstic
  Primera constatació: ens hem posat bàsicament d'acord (la qual cosa és l'hòstia tenint en compta el que està caiguent). Segona constatació: són molt més interessant els vostres comentaris que els meus articles. Tercera constatació: Ana és la prova viva que les terroristes poden ser bona gent. PS Joana Maria: mu mare està millor, crida'm abans que no s'espenyi
  grosske | 08/02/2006, 21:27
 7. que divertit!
  Acab de descobrir aquest bloc tan divertit i estic encantada perquè els assumptes es tracten amb humor i serietat alhora. Com que una ja no sap si riure o plorar davant tanta desvergonya d'aquesta dreta que ens ha caigut al damunt, trobar-me amb la salut mental de Grosske em reconcilia amb la política més propera i més humana. I també amb la més allunyada de la paraula buida, mentidera i corrupta dels qui tots sabem. Consideracions que faig extensives al Jordi, que tan gelós posa a n'Eberhard.
  mercè | 18/03/2006, 17:57
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS