Administrar


Estadisticas de visitas

COOPERACIO INTERNACIONAL: VOLEM MES

grosske | 10 Maig, 2011 22:45

                              cooperacio     

La foto correspon a la campanya de sensibilització  que té en marxa l'Ajuntament de Palma.

Aina Comas, que té un màster en cooperació internacional i ha dirigit la política de l'Ajuntament en aquest tema durant els darrers 4 anys, li ha donat un gir qualitatiu important a la situació anterior.

Res més satisfactori (electoralment) per a una institució que convertir la cooperació en una "repartidora" entre ONG's que són les que et poden votar (no els beneficiaris de la cooperació). Així que la única feina és fer la convocatòria de subvencions i repartir una mica a tothom.

Això que feia l'Ajuntament - i que fan altres institucions - condueix a mapes de cooperació canviants any rera any, a poc control sobre l'efectivitat d'allò finançat, a manca de continuitat, a manca d'eficiència i també al fet absurd que els contribuients no arriben a saber perquè serveix el doblers destinat a cooperació.

N'Aina ha canviat això radicalment. Ha concentrat una bona part de la cooperació en les AMAT (Cochabamba i Kayes) i també al Sahara i Palestina, ha establert lligams amb les institucions dels països beneficiaris, ha posat èmfasi en la sensibilització (Mali pais convidat, Bolivia pais convidat, Sahara pais convidat...). Ha fet una política seriosa i coherent.

Ara el repte és més pasta. Si obriu aquesta ressenya de la roda de premsa que ha donat avui sobre el tema, veureu dades molt interessants sobre com s'han comportat les comunitats autònomes de l'Estat, el Govern Balear i algúns Ajuntaments d'aquí i de la peninsula

A Palma hem aguantat el tipo però volem més: volem el 0,7% del propi Ajuntament... i dels seus organismes autònoms i empreses municipals (és a dir, volem doblar el pressupost). I també tenim idees interessants i novedoses per aconseguir-ho... però les trobareu al mateix enllaç de la roda de premsa

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS