Administrar


Estadisticas de visitas

EL BLOC DE NANDA CARO

grosske | 29 Gener, 2011 17:32

                                nanda y mas 

La candidata d'Esquerra Unida - EAiV a l'Ajuntament de Palma ha començat a publicar el seu bloc  a aquest mateix servidor.

Coses de política i coses més personals. Tot just acaba de començar però sembla que l'escriurà així com és ella: sincera i amb convicció

PENSIONISTAS MAS POBRES

grosske | 27 Gener, 2011 21:41

Me declaro en desacuerdo con el acuerdo sobre las pensiones. Los futuros pensionistas serán aún más pobres que los pensionistas actuales y todo en función de una lógica miserable por la cual la crisi la han de pagar los que no la han provocado y los que menos se lo merecen. Que les den! Aqui tenéis un primer posicionamiento de urgencia de EU-EAiV sobre esta cuestión

L'EST┘PIDESA DE LES MESURES CAUTELARS

grosske | 26 Gener, 2011 08:32

                      julve

No basta que ens hagin robat 200 milions d'euros a la passada legislatura, la ciutadania de les Balears ha d'aguantar encara un altra càstic: la manca de contundència, de rigor i de clarícia a l'hora de parlar de corrupció (llevat d'EU-EAiV, per suposat).

L'absurda decisió d'UM de suspendre de mlitància els soldats  de l'Operació Claveguera tot i afirmar que la generala de la tropa, la Sra. Julve, no hi té res a veure (sic) descansa en un codi ètic que no té ni cap ni peus i que gira sobre un tecnicisme jurídic: l'existència o no de mesures cautelars. Un criteri del qual parlen polítics i periodistes com si fos normal i del qual són les víctimes principals els ciutadans menys informats i la lluita contra la corrupció.

Per donar-li més patetisme  a l'escena, diu avui el DM que molts de juristes consideren que l'obligació d'anar al jutjat cada quinze dies  sí és una mesura cautelar. Però tant és! Estam parlant de lluitar políticament contra la corrupció no de fer d'aprenents d'advocat!!

No importa anar gaire lluny per explicar el caràcter absurd d'aquest criteri: ni el PP ni el PSOE ni IU (parl dels partits a nivell estatal) NI TAN SOLS EN PARLEN de mesures cautelars als seus codis ètics .

El PP parla de  la apertura de cualquier procedimiento jurisdiccional del que puedan derivarse indicios racionales de comisión de un delito i de la utilización de un cargo público para obtener lucro, trato de favor personal o beneficio para sí o para terceros

El PSOE parla de La falta de probidad y honradez en el desempeño de cualquier cargo público

I IU parla també d'indicis racionals de delicte en el marc d'un procediment judicial i de responsabilitats polítiques per neglicència en l'exercici de les responsabiítats púliques.

Ningú seriós no parla de mesures cautelars per una raó tan simple com aquesta: perquè és ignorar les responsabilitats polítiques i perquè, fins i tot en el marc de les responsabilitats penals, és perfectament possible ser condemnat per corrupció sense que mai no s'hagin imposat mesures cautelars !!

Les mesures cautelars apareixen a les Balears en el marc d'una reunió al Consolat de Mar on, com a mínim varen participar el President Antich, Francina Armengol, Miquel Nadal, Biel Barceló i Fina Santiago. Va ser el pacte al qual es va arribar amb en Nadal per intentar salvar-li el cul al Sr. Nadal malgrat que el cas Can Domenge ja passava al Superior de Justícia per la condició d'aforat den Nadal i perquè el jutge instructor veia indicis racionals de delicte en el seu comportament. Malgrat això, en contra de la solitària protesta d'EU, el Sr. Nadal continuà com a Conseller "perquè no tenia mesures cautelars"

Aquest és el viciat orígen de les mesures cautelars en el debat de les Illes Balears.

El problema rreal que tenim a les Balears és que el PP es passa pel forro el seu propi codi ètic dia sí i dia també i que UM maneja un codi ètic absurd però del qual són coautors algúns dels líders del pacte de progrés. Perquè el PSOE no demana la dimissió de Julve i calla com un mort?, perquè el PSM demana a UM "maximitzar les responsabilitats polítiques" enlloc de parlar clarament d'abandonament de tots els càrrecs públics per part de la seva portaveu?, perquè només Esquerra Unida ha demanat el cessament dels responsables de l'Autoritat Portuària i la sortida de la política de la Sra. Julve?. That's the question

ATIARFOC

grosske | 24 Gener, 2011 18:36

atiafoc2010

Quan avui matí he llegit a El Mundo "Las fiestas de Palma tuvieron un digno colofón: un Atiarfoc mejorado y más espectacular con proyecciones asombrosas en la catedral que simulaban su destrucción y renacimiento. Iguana Teatre, sus bestias y dimonis dejaron un buen sabor de boca" i, a més, he vist una foto meva il.lustrant el comentari amb una fletxeta cap amunt he pensat: "ja està!, ja t'has equivocat amb la medicació"... però no, era cert. A les 21,35h hi havia al Parc de la Mar unes 100.000 persones seguint l'event i encara no conec la xifra dels espectadors d'IB3.

Hi hagué punts febles a l'esdeveniment de dissabte? Sens dubta: punts febles i detalls que millorar. Ha tocat sostre l'Atiarfoc?. De cap manera. L'estam fent amb un 25 % menys del pressupost del 2008 per mor de la crisi. Imaginau-vos unes projeccions sobre la Seu encara més espectaculars, imaginau-vos un piromusical sense restriccions de renou perquè el facem mirant cap a la mar i no cap a la Seu...

El que si és  JA l'Atiarfoc és el següent:

El correfoc - amb mil dimonis -  més espectacular i grandiós de Mallorca; comparable, si no millor, a qualsevol altre que es pugui organitzar a qualsevol altre indret

Un retrobament de Palma amb la cultura popular mallorquina.

Un "producte" singular i inimitable. Enlloc del món la Seu de Palma podrà ser el rerafons d'un espectacle d'aquestes característiques

Un "producte"  atractiu per a la gent de fora de l'illa.

Un esdeveniment de masses tant pel que fa a  participants directes com pel que fa a espectadors.

I, si em permeteu que parli el protoartista que hi ha en mi, una "fàbrica" inesgotable d'imatges d'una bellesa plàstica increible. Fris ja de veure el resultat del concurs de fotografia que hem convocat per a l'edició d'enguany

Així que gràcies a Iguana Teatre, a Joan Font, als tècnics de Participació ciutadana, a la Comissió de Festes Populars i a tots i totes els que han fet possible aquests quatre anys d'Atiarfoc

PROHIBIT PERDRE'S L'ATIARFOC D'ENGUANY

grosske | 18 Gener, 2011 23:11

                             ATIARFOC2011

La major concentració de dimonis de la història de Mallorca, innovadores projeccions a la façana de la Seu, 23 colles i batucades, 10 bèsties de foc, 100.000 vats de so i una coral crearan l’espectacle

Avui he presentat l’aTIÀr FOC 2011, acompanyat de Jordi Banal, productor executiu i Carles Molinet, director artístic de l’espectacle i d'una representació dels dimonis que el proper dissabte 22 de gener participaran al correfoc de Sant Sebastià.

L’aTIÀr FOC és un dels esdeveniments que es celebren a Palma que compta amb major assistència de públic, juntament amb la Cavalcada de Reis i la Rua. Per tant, el fet que un espectacle jove com aquest compti amb un recolzament de públic tan nombrós és indicador de la gran acceptació que té i de l’arrelament d’aquest dins les festes tradicionals de Palma. Enguany el Drac de Na Coca es sumi a la celebració del correfoc, passant a ser part imprescindible de la iconografia tradicional i municipal.

Jordi Banal ha explicat que l’aTIÀr FOC d’aquest any s’ha plantejat per sorprendre al públic, intentant innovar i incorporar elements nous al de l’any passat. Per això ha explicat que les persones que hagin vist aquest espectacle en edicions anteriors podran tornar a repetir enguany com si es tractés d’una cosa nova.

En aquest sentit, Carles Molinet ha donat detalls de com transcorrerà l’espectacle, indicant que a nivell de guió, l’aTIÀr FOC d’enguany vindrà a ser la continuació dels esdeveniments que tingueren lloc l’any passat. Així a les 20 hores es produirà la sortida de l’infern des del col·legi Jaume I, seguit del tradicional correfoc i la marxa de les bèsties que començarà a les 20’15 hores al Parc de la Mar, i l’espectacle final s’allotjarà davant la Seu a partir de les 21’30 hores.

Molinet ha indicat que la sortida de l’infern és una de les parts més espectaculars de l’aTIÀr FOC i per tant val la pena que el públic s’acosti a veure-ho. Així mateix ha manifestat que les persones que acudeixin a l’inici de l’espectacle no tendran cap problema per veure el final al Parc de la Mar, ja que aquest any l’escenari estarà ubicat en altura, just damunt del Guiness Bar. D’aquesta manera, el públic assistent podrà ocupar tot l’espai de l’autopista fins el mar, augmentant en gran mesura la visibilitat de l’espectacle final respecte a d’altres anys.

L’aTIÀr FOC 2011 comptarà amb la participació d’un 40% més de colles de dimonis respecte a l’any passat, el que representarà més de mil persones participant de manera directa al correfoc. Així mateix, hi participaran 25 agrupacions de tambors i batucades i deu bèsties de foc d’arreu de Mallorca. Pel que fa a la il·luminació, el recorregut del correfoc estarà il·luminat en 6 grans instal·lacions i com a novetat, enguany es duran a terme projeccions sobre la façana de la catedral, una experiència totalment innovadora i sense precedents a cap lloc del món degut a la dimensió de l’edifici. Finalment, Molinet ha explicat que enguany hi haurà la participació d’una coral i un gran treball a nivell dels efectes de so que acabaran de donar, juntament amb l’esperada pirotècnia, el caràcter espectacular a tot l’esdeveniment.

LA GERENT I PRESIDENTA D'EMAYA HA DE DIMITIR

grosske | 17 Gener, 2011 21:27

Avui ens hem barenat amb la notícia que la gerent i presidenta interina d'EMAYA, Malen Tortella, ha estat cridada a declarar com a imputada en el marc de l'operació Maquillatge.

Per suposat no faré cap afirmació que presuposi comportaments delictius en la Sra. Tortella. Això són els jutges els que ho han de dir. Però el que sí dic és que la ciutadania de Palma no té perquè aguantar que dirigeixi la principal empresa municipal una persona sota sospita. La seva permanència en el càrrec no beneficia ni a EMAYA ni a UM ni al PP ni al govern ni a l'Ajuntament en el seu conjunt... ni a la Sra. Tortella en particular.

Arribam a les darreries de la legislatura i encara surten noves operacions com a l'Operación Cloaca o el tema de l'Autoritat Portuària. Ja està bé!. Tolerància zero com sempre ha reclamat Esquerra Unida (fins i tot, recordem-ho, quan només EU reclamava el cessament den Miquel Nadal com a conseller del Govern Balear)

I dues recomanacions:

A l'oposició de l'Ajuntament en el seu conjunt. Deixau de mantenir aquesta situació anòmala a EMAYA i permeteu que el seu president sigui un president del govern municipal o, com  a mínim, una persona de consens amb el suport de tots.

I a UM en particular: Si només renovau els vostres dirigents quan la seva situació judicial és insostenible, aqui no hi ha ni "nova UM" ni res. Demanau a la Sra. Julve que abandoni els seus càrrecs i ajudau a normalitzar la situació d'EMAYA. Altra cosa no són més que contes de fades per a ingenus (dit sigui amb la major cordialitat, Xisco)

MES DEL 40% DELS CASALS DE BARRI GESTIONATS PER LES AAVV

grosske | 13 Gener, 2011 23:16

                     casals de barri

Es un nou model que hem implementat de manera gradual però que té un enorme potencial. Les entitats que apreixen a la foto han estat contundents: un avanç en la participació, democràcia compartida, força per al moviment associatiu...

Aquesta mesura significa transformar els casals de barri d'acadèmies de l'Ajuntament en  "quarters generals" del moviment associatiu a cada barri on, lliurement i amb el suport de l'Ajuntament, les entitats desenvoluparan tot tipus d'activitats

S'insereix dins un programa que es diu Barris en Marxa, marca "comercial" de l'impúls del desenvolupament social i el treball comunitari als barris.

Barris en Marxa es desenvolupa en les següents actuacions:

1.    Passar d’una ciutadania passiva i consumidora de serveis a una ciutadania activa, que pren part en les decisions que afecten a la seva ciutat i el seu futur

2.-   Enfortir el teixit associatiu de la ciutat

3.    Donar protagonisme a les associacions de veïns.

4.    Dotar els barris d’òrgans de participació directa: els consells de barri.

5.    Fomentar que les entitats desenvolupin projectes de caràcter social amb un línia específica de subvencions.

6.    Dotació d’espais per al treball comunitari als barris entre els quals els Casals de Barri

7.    Posada en valor del treball comunitari a través dels premis Rosa Bueno

Esper que, a finals d'any, tots els Casals de Barri de la ciutat puguin funcionar de la mateixa manera

PENSIONES: VERDADES Y MENTIRAS

grosske | 13 Gener, 2011 07:48

                    pensiones

Es verdad que como cada vez vivimos más hay que bajar las pensiones? , es verdad que hay que retrasar la edad de jubilación o cambiar el periodo de cálculo para reducir el gasto en pensiones?... muchos tecnócratas, el PP, el PSOE, CiU y PNV nos dicen que sí.

Pero se olvidan de decir que algunos datos de la realidad que ellos dan por inmutables se pueden cambiar. Ahí está la trampa!. Si no quieres ser inocente y quieres saber más sobre el tema clica aquí

FESTES DE SANT SEBASTIA 2011

grosske | 10 Gener, 2011 21:08

                    

Les Festes de Sant Sebastia ja no són el fruit d'una empresa anomenada "Cort Productions": és el fruit d'un debat al sí de la Comissió de Festes Populars que és la que les dissenyen, les caracxteritzen i, fins i tot, decideixen sobre els artistes que s'han de contractar: aquest és el canvi real d'aquesta legislatura.

Dir-vos també que el pressupost del 2011 ha devallat un 25% respecte al de l'any 2009 però que es mantén l'atractiu del programa per la col.laboració de les següents empreses i entitats:  40 Principales, Europa FM, Cadena 100, BN Ràdio, Coordinadora de Festes Populars i Loco Circo, el Corte Inglés, Endesa i Sol Melià.

Alerta amb l'Atiarfoc d'enguany que vé ple de noves idees a càrrec d'Iguana Teatra i que serà el més espectacular de tots els celebrats fins ara

Enguany no hi haurà projecció audiovisual a Cort (ooooooohh) per mor de les obres a la façana però hi haurà un concert gratuït a la Plaça d'Espanya amb Mago de Oz i, al dia següent, el concert de la Cadena 100 a la mateixa plaça amb Pignois

Si clicau aqui podreu veure la informació bàsica sobre les Festes de Sant Sebastià i tenir el programa en pdf.

Bones festes a tothom

MES XORRADES DE EL MUNDO I UNA COSA GUAI

grosske | 04 Gener, 2011 22:34

Amb molt de sentiment per la meva part, he de tornar a treure El Mundo en aquesta secció de "Xorrades en els papers". Edició d'avui, cinc columnes a mitja pàgina: Grosske copia el modelo UM: coloca en el IMFOF a la dirección de EU.

I que es pensaven?, que col.locaria  gent de la direcció del PP?... o al cap de redacció de El Mundo?

L'"escàndol" que avui descobreix El Mundo es produeix a les altres regidories de la meva àrea des del principi de la legislatura i sospit que també passa a d'altres regidories i a d'altres institucions.

Els staffs polítics han de ser això: persones que assegurin que el projecte polític amb el qual ens vàrem presentar a les eleccions surti endavant (com està sortint, per cert). Els treballadors públics són els que aporten la qualificació tècnica necessària perquè aquest projecte polític s'implementi de la millor manera possible des del punt de vista tècnic, jurídic i administratiu.

Per tant, sí: vull estar a les institucions per fer canvis amb criteris polítics i auxiliat per gent amb criteri polític.

El que no vull són figures com el Director General d'Habitatge del govern del PP i de la Sra. Cirer, el Sr. Javier Alarcón, que ni trepitjava la regidoria perquè, en realitat, aquest càrrec era un sobresou per imitar a Jiménez Losantos des de l'antena de la ràdio pública autonòmica. Això ho va denunciar EU en el seu moment i no m'en record que El Mundo s'en fés gaire resó.... Ai, no! Es cert! Es que el Sr. Alarcón també era columnista de El Mundo...

Bé, i ara un premi per als que hagiu tengut la paciència de llegir sobre xorrades. Obriu aquest video sobre la religio: vos assegur que riureu 

LA COLACADA DELS REIS MES ACCESSIBLE

grosske | 04 Gener, 2011 08:22

Probablement serà la més accessible del conjunt de l'Estat. Hi ha mesures per a persones amb mobilitat reduïda, persones grans, nins i nines celíacs o diabètics, amb problemes d'audició o visió, malalts crònica. Una experiència pionera que acosta la colcada a TOTS els nins i nines de la ciutat. Si voleu més informació, entrau aquí

XORRADES EN ELS PAPERS

grosske | 03 Gener, 2011 22:08

Un dia havia de passar i aquest dia és avui. Fa temps que deia que els dois que publica la premsa havien de tenir contesta i el 2011 he decidit posar-m'hi

Estrena la secció "Xorrades en els papers" una pàgina i un editorial de "El Mundo. El Dia de Baleares" on es demana ni més ni manco que la desaparició de l'Institut d'Ocupació de l'Ajuntament de Palma. Base argumental: El Mundo - en la seva inesgotable tasca investigadora - ha "descobert" que ahir l'IMFOF ofertava 6 llocs de feina i que el seu pressupost anual és de 9 milions. 9 milions... 6 llocs de feina: quin escàndol!. `Per si qualcú no s'havia enterat del missatge hi ha un acudit "graciossissim" on un senyor assegut darrera una taula de l'IMFOF afirma "Un plan de empleo? Conservar el mío". Olé! Per completar el panorama un Ediotorial del diari demanant a n'Aina Calvo la supressió de l'IMFOF

Suprimir un Institut municipal d'ocupació quan hi ha més aturats que mai és una jugada una mica forta però, clar, si l'inútil den Grosske es gasta 9 milions d'euros en intermediar 6 contractes laborals i en donar de menjar als gairebé 200 treballadors de l'IMFOF que, suposadament no fan altra cosa que gratar-se la pantxa...

Dona dades incorrectes El Mundo?. En general no (excepte en una cosa que diré al post scriptum)... tampoc no ho necessita: "només" manipula i tergiversa les dades i s'aprofita de la poca informació de la gent sobre el tema per construir una realitat fictícia i donar un missatge absurd i ridícul.

Només algunes dades:

Entrau a la pàgina de l'IFOC de Calvia : dues ofertes d'ocupació i 4 milions de pressupost (més o manco); entrau a la pàgina del SOIB: 18 ofertes d'ocupació per a totes les Balears i un xinxé de milions de pressupost.

Què passa? Idò que així està el mercat laboral a Palma, a Calvià i a les Balears i que als instituts d'ocupació arriben molt poques ofertes de feina: en el darrer any calcul que l'IMFOF haurà intermediat uns 800 contractes.

Justifiquen 800 contractes 9 milions d'euros de despesa?. Obviament, no... però és que la intermediació no és més que una petita part del que fa l'IMFOF. L'IMFOF fa una forta inversió en formació ocupacional, en orientació laboral, en acompanyament als demandants d'ocupació, en generació d'ocupació per als col.lectius més desfavorits, en suport a la iniciativa empresarial, en orientació i suport als que es volen constituir com a autònoms i en activitats de promoció econòmica general.

Això és el que ens costa 9 milions d'euros i ocupa als treballadors i treballadores de l'IMFOF. Per tant, el que diu El Mundo d'avui no és més que fems informatiu

PS: També argumenta El Mundo que l'IMFOF no té cap pla de feina. Llàstima que els fets el desmenteixin i que, el mes d'Octubre, acordassim amb CCOO, UGT i CAEB allò que ha de fer l'IMFOF fins a finals del 2011

 

ENHORABUENA A LOS 1.400 QUE VAN A DEJAR DE MORIR

grosske | 03 Gener, 2011 07:30

Cada año mueren  en España 1.400 personas a causa del tabaco... y no fuman. Es un número similar al de los accidentes laborales o los de tráfico.

Pero los telediarios siguen abriendo con lo de la ley antitabaco aprobada con las reticencias de las patronales de rstauración y hostelería y, también, del Partido Popular.

No estoy de humor para entrar en polémicas que, dentro de veinte años, nadie entenderá ni siquiera que hayan existido. Así que este comentario es sólo para darle la enhorabuena a estas 1.400 personas y, muy especialmente, a los trabajadores de establecimientos - especialmente de restauración y ocio -que, sin comerlo ni beberlo ni fumarlo, opositaban cada día al enfisema, la bronquitis crónica o el cáncer de vejiga y de pulmón.

También mi enhorabuena a los 50.000 que mueren anualmente por el tabaco que consumen voluntariamente: con toda probabilidad fumarán menos en el futuro y seguirán vivos más tiempo... a pesar suyo

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS