Administrar


Estadisticas de visitas

PALAU DE CONGRESSOS (i 2)

grosske | 28 Desembre, 2010 22:58

Que faltin cinc mesos per les eleccions no dóna permís per perdre el seny i enagatar-se de demagògia. Aquí teniu les condicions d'Esquerra Unida- Esquerra Alternativa i Verda per arribar a un acord de tots i entre tots sobre el Palau de Congressos amb una foto guai meva i den Manel Carmona davant les obres del Palau

EL PALAU DE CONGRESSOS

grosske | 27 Desembre, 2010 18:11

A cinc mesos de les eleccions s'ha produït, a l'Ajuntament de Palma, el primer desmarcament públic del PSM respecte a Esquerra Unida - Esquerra Alternativa i Verda. Casualitat? Cadescú pot jutjar el que vulgui. El que sí està clar és que fins ara hem mantingut una posició comuna que es remonta a més de déu anys enrera: que ha d'haver un Palau de Congressos a Palma. Cal recordar, a aquests efectes, que el primer projecte de Palau el va redactar en Pere Sampol com a Conseller d'Economia a la legislatura 1999-2003.

També hem compartit moltes altres coses: una visió crítica sobre la nova ubicació i sobre el projecte arquitectònic en sí i, sobre tot, una fòrmula de gestió perversa i molt made in Matas que permetia que els doblers públics finançassin un 25% del Palau i aquest funcionàs gairebé durant quaranta anys com si fos un equipament privat

La darrera notícia de fa un parell de dies venia de la Conselleria de Comerç i Industria de l'actual govern (també gestionada pel PSM) on es veia en el Palau una oportunitat per ubicar-hi el recinte firal i la penúltima la trobam al bloc del candidat del PSM a Cort qui afirma que:  "així com estan les coses, el millor ara és acabar quan abans el Palau de Congressos i hotel annex. Aquell edifici mastodòntic no pot quedar a mig fer. Això no ho discutim". Idò perquè es discuteix la firma d'un aval que és condició sine qua non per a la continuació de les obres cas de trencar amb el grup Barceló? La veritat és que no ho tenc molt clar

El que sí tenc clar és que, per a Esquerra Unida-Esquerra Alternativa i Verda, cal aprofitar la sortida del soci privat del Consorci per a la construcció del Palau perquè aquest equipament es gestioni amb control públic, en funció dels interessos públics  i de manera transparent . Estam parlant d'un equipament econòmicament rendible i capaç de generar ingressos (a més de dinamitzar el conjunt de l'economia), uns ingressos que cal garantir que s'utilitzin en benefici de la ciutadania

Aquest és el vertader debat. El PSOE, fins ara, i la batlessa de Palma i Presidenta del Consorci, Aina Calvo,  han aguantat fins ara la pressió del Grup Barceló per invertir més doblers en el Palau... mantenint ell la fòrmula de propietat privada durant 40 anys a la qual abans feia referència. Aquesta resistència - que nosaltres hem secundat, com no podia ser d'altra manera -  és la que ha provocat la imminent sortida del Grup Barcel´´o del Consorci. En quines condicions? La batlessa assegura que no es farà lesionant la butxaca dels ciutadans. Caldrà comprovar-ho en el moment de la ruptura.

Demà EU-EAiV explicarà en roda de premsa la seva posició i les condicions que posarem per a arribar a futurs acords sobre aquest tema. No les avançaré en aquest post però sí que diré que EU-EAiV serà rigorosa amb dues coses: el seu propi discurs (malgrat que s'acostin les eleccions)  i la defensa dels interessos generals

PARA SER FELICES DESPUES DE NAVIDAD

grosske | 25 Desembre, 2010 09:39

Hace tres días hicimos la típica comida navideña en el Ayuntamiento y comí al lado del portavoz del PP, Julio Martínez.

Constatamos 4 coincidencias: que ambos éramos del Madrid (anodina), que ambos podíamos alimentarnos sólo a base de pan con aceite, tomate y queso (curiosa), que ambos nos partíamos de risa con "Aterriza como puedas" (reveladora de nuestro humor más bien primario) y que a ambos nos encantaba "Sonrisas y Lágrimas" (realmente inquietante). Le dije que paráramos porque todo aquéllo empezaba a darme miedo.

Sostengo con firmeza que alguien que puede ver diez veces "Sonrisas y Lágrimas" no puede ser un capullo integral (ni siquiera tratándose de mí mismo). Así que llegué a la conclusión de que detrás del portavoz del PP, detrás de Martínez, había un Julio; igual que detrás de Grosske hay un Eberhard al que sólo los lectores más agudos y fieles de este bloc habrán podido empezar a descubrir (particularmente aquéllos que hayan leído los artículos que no hablan de política).

- Bueno, menudo descubrimiento!, esto lo sabe todo el mundo!, pensaréis muchos de vosotros/as ... pero os equivocaréis de medio a medio

Uno de los grandes lastres para ser felices y para prolongar en el tiempo este estado de euforia pactada que es la Navidad es, precisamente, nuestra dificultad para ver a los demás como personas y no como personajes. Sin darnos cuenta tendemos a confundir a las personas con sus roles: éste es "un policia",  ésta, "una compañera de trabajo", éste, "el jefe"... incluso en el ámbito familiar nuestra madre es tan nuestra madre que llegamos a olvidar que también es Candelaria López (y con una historia que empieza mucho antes de ser nuestra madre) y los hijos también son esas criaturas que "no me comen" o que "me matan a disgustos" o que "me ha salido un buen estudiante" antes que personas de cuerpo entero e independientes de mí. La cosa llega a su paroxismo cuando una persona deja de serlo para ser únicamente "un gitano", "un forastero" o "un inmigrante".

No pongo en cuestión la utilización de estas categorías que, lógicamente, es imprescindible para la relación social. Sólo digo que para hacernos valer,  competir y para abrirnos paso a codazos - que es para lo que estamos genéticamente programados - nos conviene identificar a las personas únicamente con estas categorías. Pero para ser felices, para seguir superando la genética a base de civilización, casi bastaría con que aprendíéramos a ver a los demás como personas y no como personajes, es decir, sólo en función de la relación que mantienen con nostros

Ah! y, por cierto, feliz Navidad a todos y todas!

CUBA

grosske | 20 Desembre, 2010 09:24

Siento tener que decirlo porque soy de los que han comprendido el inmenso valor de la revolución cubana al enfrentarse al imperialismo norteamericano en un momento en que éste consideraba (y aún considera) que la América Central y del Sur son su "patio trasero".

Siento tener que decirlo porque siempre me he enfrentado a quienes despreciaban los logros de la revolución cubana en materia de salud y educación. Y porque siempre he defendido que las democracias donde los niños mueren de miseria, analfabetos y buscando entre la basura algo de valor, como pasa en tantísimos países de Centro y Sudaméríca, no tienen nada de democráticas.

Pero la rectificación anunciada por Raúl Castro en el día de ayer ni está bien orientada ni será suficiente para evitar el fracaso de la revolución que pretende conjurar.

Está bien dejar una parte de la economía en manos de la iniciativa privada siempre que los poderes públicos se reserven el control de los sectores estratégicos, pero lo que necesita el régimen cubano para legitimarse y consolidarse es dar paso a un sistema de pleno respeto a las libertades individuales y colectivas y de democracia política plena.

Si no, la anunciada "apertura" económica puede acabar en un engendro " a la China" de capitalismo agresivo controlado por el Estado y envuelto, para más INRI, en una bandera roja; un modelo deplorable en lo social y en lo político que, más tarde o más temprano, derivará en más capitalismo, menos estado y menos bandera roja.

QUE FA ESQUERRA UNIDA A L'IMFOF?

grosske | 17 Desembre, 2010 08:33

                   imfof

Aquesta panda de la foto és l'equip que duu l'imfof des del mes de febrer.

D'esquerra a dreta: Aina Comas, Veronia Arteta, un que no pinta res però que volia sortir a la foto, Fernando Galan, amb cara de foto i coordinador de la cosa, i Alejandro Aparicio


-S'ha notat en res que EU gestiona l'IMFOF a l'Ajuntament de Palma? Hi ha més feina?, es demanarà qualcú.

-Idò no estimat -li contestaré- els serveis públics d'ocupació no creen llocs de feina. Tot just ajuden als demanadants d'ocupació a trobar-la 

-Idò que heu fet?

-Idò hem fet d'intermediaris per a la contractació, hem fet formació, hem donat orientació laboral, hem assessorat als que tenien iniciatives empresarials o es volien constituir com a autònoms...

-Sí, sí -em torna a demanar el mateix que es veu que és un "resabiao"- però això ja ho feia el PP i UM. En què s'ha notat que EU ha agafat aquesta responsabilitat?

-Idò això és precisament el que vull contar si em deixes estar de tanta pregunta -li contest una mica impacient. Aqui et deixo la llista de coses que hem fet i tu mateix jutjaràs:

Llista de coses:

 1. Aposta pel diàleg social: patronals i sindicats formen part del Consell rector de l'IMFOF
 2. Més diàleg social: hem signat un Pacte Local per l'Ocupació amb sindicats i patronal sobre les polítiques a dur a termes des de l'IMFOF
 3. Millora en l'atenció als aturats: ja no caldrà apuntar-se a l'IMFOF i el SOIB. Està a punt de signar-se un conveni per treballar en xarxa el servei autonòmic i el municipal i evitar duplicitats i mal rollos pels aturats
 4. Millor  atenció als col.lectius més vulnerables
  a) està a punt d'aprovar-se un protocol de clàusules socials per a la contractació municipal.
  b) s'ha gairebé duplicat l'esforç de formació per a aquests col.lectius

  c) s'ha arribat a un acord amb Benestar Social per convertir el menjador social en un àmbit de formació en restauració per a joves amb dificultats d'inserció en el mercat laboral
 5. Suport al moviment cooperatiu: Estam a punt de firmar un conveni amb la UCTAIB per fomentar la creació de cooperatives
 6. S'ha racionalitzat la despesa en contrates externes per temes de comunicació, un alt càrrec i altres qüestions: 300.000 euros d'estalvi
 7. S'ha iniciat la regularització de la situació de la majoria del personal de l'IMFOF que estava en una situació de frau de llei i en una situació de precarietat important malgrat dur fins a vuit anys a l'Institut
 8. S'ha implementat un model participatiu i transparent per gestionar la fira de Son Ferriol des del Consell de Barri i amb participació de totes les entitats del barri. Adéu  

TE BAJAN LAS PENSIONES

grosske | 16 Desembre, 2010 07:17

Los periódicos lo explican de muchas maneras en muchas páginas pero yo te lo explicaré en una frase: "a los que aún no estamos jubilados nos quieren bajar las pensiones". Quienes?. Con diferentes fórmulas, todos . El único partido de ámbito estatal que se opone es Izquierda Unida.

Pero tú, por supuesto, no votes a partidos minoritarios, que es cosa de mal gusto y sobre la que hay que dar muchas explicaciones en la cafetería; tú sigue votando a los partidos mayoritarios que son los que más salen en la tele...o, mejor aún, pon cara de dignidad y anuncia tu abstención: ésto se respeta mucho en las tertulias de café y, además, si PP, PSOE, CiU, PNV, etc. se enteran, seguro que se acojonan y no te bajan las pensiones

ADEU A LA INCUBADORA DE SON BANYA

grosske | 14 Desembre, 2010 23:26

                                        son banya

Avui s'ha enderrocat la antiga incubadora de Son Banya. Va ser l'escola segregacionista que acollia els nins i nines de Son Banya fins que na Joana Gual i en Ramon Aguilo varen integrar aquests infants en escoles "normals" de l'entorn.

Posteriorment, ha estat la seu de múltiples serveis municipals per als veïns de Son Banya. El missatge era igualment segregacionista: mirau que bé vos tractam vos duim serveis municipals al vostre costat... però vosaltres no vos mogueu d'aqui, no us barregeu amb la resta de ciutadans.

En el procés de desmantellament del poblat, per tant, aquest enderrocament té un simbolisme molt important

ENS PREMIEN PER LES POLITIQUES CAP A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

grosske | 11 Desembre, 2010 22:49

Ahir vespre era a Toledo amb la batlessa i la Directora General de Planificació dels Serveis Socials, Llucia Carreras, per recollir un premi de ASPAYM a l'Ajuntament de Palma  per la política que duim a terme en favor de la integració social de les persones amb discapacitats

 L'any 2007, quan vàrem adquirir el compromís de lluitar per una ciutat accessible per a tots i en tots els aspectes de la vida (accés als edificis, al transport públic, als espais públics, a l'esport, al lleure, a l'ocupació, etc.) a través del programa "Palma, Ciutat per a tots" vaig dir el que molts anomenen una "grosskada":

Palma serà en uns anys una ciutat pionera en matèria d'accessibilitat per a persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials. I això mateix ho vaig repetir en aquest bloc ara fa gairebé dos anys

Encara no som una ciutat pionera però anam prou ràpid cap a aquest objectiu com perquè s'ens reconegui la tasca feta en el conjunt de l'Estat. I continuarem per aquest camí ... si l'electorat ho decideix d'aqui uns mesos

EU-EAiV ES SOLIDARITZA AMB WIKILEAKS

grosske | 08 Desembre, 2010 22:05

A través de la xarxa, EU-EAiV es compromet a formar part del munt d'iniciatives destinades a donar-li la màxima difusió als documents publicats per Wikileaks, a donar camíns per expressar-li el nostre suport, fins i tot financer, i a facilitar instruments per fer palesa la nostra protesta davant els governs i les empreses que estan duent a terme el major atac a la llibertat d'expressió que s'ha produit mai a la xarxa

Entrau a aquest enllaç i trobareu maneres de signar una petició en favor del dret a la informació exercit per Wikileaks, accés als documents publicats per El Pais, accés a un grup de suport de Facebook i a la pròpia pàgina de Wikileaks a Facebook... de moment: anirem engreixant aquest pack en favor de la llibertat d'expressió

HAGAMOS ALGO POR WIKILEAKS

grosske | 06 Desembre, 2010 18:29

"Nunca sucedió antes", es el título de un editorial de El Pais de hoy que se refiere a la filtración masiva  de informes diplomáticos a través de Wikileaks.  "...hoy la ciudadanía es más libre que ayer, y los grandes poderes se saben más vigilados

Julian Assange y Wikileaks son benefactores de la democracia y han hecho una gran contribución a la transparencia de un  mundo particularmente sucio y opaco: el de las relaciones internacionales.

Hoy sabemos muchas más cosas sobre la corrupción del gobierno marroquí e italiano, los engaños de Zapatero respecto a los vuelos de la CIA y a las detenciones ilegales y torturas a presuntos terroristas; respecto a las las fuerzas que empujan en favor de la invasión de Iran, las investigaciones por parte de la CIA de la vida privada del Secretario General de la ONU, la posición de China respecto a Corea y el ataque que organizó en 2009 contra Google, las relaciones entre Cuba y Venezuela,  la posición de Pakistan respecto al islamismo radical, etc., etc.

Y mañana, con suerte, sabremos los entresijos de esta conjura internacional contra el mensajero, el montaje penal contra Julian Assange, el intento de sacar a Wikileaks de la red y el intento de cortar los apoyos financieros que acaba de materializarse en la cancelación de su cuenta bancaria.

En esta batalla indecente del Poder para evitar que sepamos lo que hay bajo su mugriento taparrabos debemos encontrarnos todos. ¿Qué podemos hacer por Wikileaks?

CONTROLADORES DESCONTROLADOS

grosske | 04 Desembre, 2010 23:30

Lo de los controladores ha sido una barbaridad social y una barbaridad política que desprestigia el sindicalismo y el derecho de huelga y que perjudica al conjunto de los trabajadores

Dice su portavoz que ayer los controladores estaban fuera de sí. o sea, descontrolados. Pero no es excusa.

CC.OO ha mostrado su "más contundente y radical rechazo" a la actitud de los controladores que considera "ajena a los códigos del sindicalismo". En este sentido, CC.OO. ha advertido de que "no se debe hablar de huelga, conflicto laboral o sindicalismo reivindicativo".

"Si quieren convocar una huelga que hagan públicas sus peticiones, informen con antelación a la ciudadanía y cumplan el plazo de convocatoria que marca la ley", ha añadido el sindicato

Más claro agua: el derecho de huelga no puede confundirse con hacer cualquier cosa por parte de cualquiera en el momento en que le venga en gana

A mí no me gusta el pastón que ganan los controladores y no me gusta como está organizado el servicio; creo que la administración ha cometido muchos errores en este tema y no me gusta, tampoco, que la militarización sea la manera de enfrentarse a un conflicto laboral

Pero coincido con el Gobierno en una cosa: esto no tiene que volver a pasar. Y la izquierda hará bien en aportar ideas que no signifiquen retrocesos en derechos y libertades y que, al mismo tiempo, den tranquilidad sobre el hecho de que ésto, o cosas parecidas, no van a volver a pasar

RODRIGUEZ ENGANA A LA PREMSA

grosske | 03 Desembre, 2010 14:49

Publica la UH d'avui que Rodríguez se da un "baño de masas" al reunir a "casi 1500 personas" en la presentació del programa del partit; diu el Balears que Rodríguez "exhibeix la seva força" davant "més de 1300 persones"; el DM es limita a constatar que foren "más de 1.400" i  El Mundo parla de "más de 1.250"...

Però jo, que conec la sala, m'en he hanat a la web de l'Hotel Melia Victòria secció de Reuniones&Eventos  i he vist que parla de ", un Centro de Congresos con capacidad de hasta 800 personas y personal altamente cualificado"

Vius amb el que llegiu!!... i vius amb els comunicats de premsa del PP

CANYA A LA CORRUPCIO I... ai!, UN "CAPON" MEDIATIC

grosske | 03 Desembre, 2010 08:32

En el video que podeu veure a continuació li tir en cara a PP i UM, entre d'altres coses,  que estan asseguts a la cadira en base a una campanya electoral finançada amb doblers públics. Martínez improvisa una rèplica acusant-me d'haver  encarregat a un amiguete l'auditoria de l'IMFOF que vaig posar en marxa un cop accedir a la seva presidència. Heus aquí el video:

                                   

- Bé, bé, - em direu - està bé el que li dius al PP, però qui és aquest amiguete a qui li contractares l'auditoria de l'IMFOF?.

Aqui teniu la pàgina web del meu "amic". Com veis és un bufet amb 24 oficines obertes a 4 continents, un dels bufets més prestigiosos d'Espanya i que ha fet feina amb multitud d'institucions de tots els colors polítics (incloses les del PP, per suposat) apart d'institucions privades com el CF Barcelona - per citar un cas notori - en  l'auditoria dels contes den Laporta. Es de suposar que entre els avocats que treballen per a la firma també n'hi ha de totes les tendències polítiques  però això és una dada irrellevant per a tothom excepte per al Sr. Martínez

Quant a perquè es contractà afora l'auditoria no crec que calgui ni explicar-ho: és allò normal. I el Sr. Martínez - que hipòcritament fingeix sorpresa - ho sap perquè ell va participar de la reunió de 30 de setembre que, per consens, decideix fer auditories de gestió de diverses empreses i organismes autònoms municipals... i contractar-les a empreses d'afora  

Sorprenentment, l'absurda acusació del PP - ignorada per gairebé tots els mitjans -  troba un resó mediàtic important en la Ultima Hora que obre local al dia següent amb aquest titular a tres columnes .

La informació és 100% correcta però UH sap que en periodisme "el tamaño importa y mucho". Per a qualsevol lector, aquest  tipus de titular és el que correspon a l'anunci d'un escàndol amb consistència. S'ho creu realment la Ultima Hora?. En realitat no. Ni tan sols m'ha cridat per demanar-me explicacions ni ha tornat a publicar una línia sobre el tema. Senzillament, deixa flotant en la ment dels seus lectors i per internet un titular que apunta a que m'han trobat amb un marron de corrupció. No hi ha intenció d'anar més enllà (a no ser que aquest post que estau llegint canvii la cosa): és només un "capón", coms tants d'altres,  per donar massa canya a qui ells troben que no li he de donar.

Així funciona la cosa

Algunes conclussions:

1.- Fixau-vos que el Sr. Martínez ni tan sols intenta discutir-me que es varen finançar il.legalment: és tota una confessió.

2.- Incapaç de defensar-se, el Sr. Martínez utilitza una tàctica moralment impresentable però exitosa: la calúmnia. Si estic de brutor fins adalt de tot, pensen, al manco que sembli que tothom és igual que jo.

3.- Cada cop que sentiu dir a qualcú dir "tots són iguals", estau davant un còmplice conscient o inconscient d'aquesta estratègia.  . En el millor dels casos, vos trobau davant una persona que li fa peresa mental discernir la veritat de la mentida i encobreix la seva ignorància amb aquesta distància aparentment contundent però que li va de perles als corruptes de veritat

4.- I per últim, una recomanació: no llegigueu acriticament la premsa. Tots juguen un rol en aquest partit i no tenen necessitat de mentir per colar-vos un gol  

PROGRAMA DE FESTES DE NADAL

grosske | 01 Desembre, 2010 18:18

Aqui teniu el programa d'activitats de les Festes de Nadal que hem presentat avui matí. Pesa una mica però es carrega bé

Hi ha una mica de tot, malgrat la crisi. Fins i tot hi haurà més compases a la Colcada dels Reis i més música a la Festa de Cap d'Any. Hi ha teatre, mercadets, visites guiades, espectacles d'animació al carrer, concerts de la Banda Municipal. Un esforç de Participació, de Turisme i Comerç, de Cultura, de la Fundació IBI-Comerç, d'empreses privades, d'entitats ciutadanes... com ha de ser. No només pel tema de la crisi, sinó perquè així han de ser les festes populars

      carlos mendoza

Aqui teniu en Carlos Mendoza, guanyador del concurs de cartells de la colcada dels reis recollint el premi juntament amb els representants de GESA i El Corte Inglés

                      

ENS TROBAM A FACEBOOK?

grosske | 01 Desembre, 2010 07:10

Fa uns dies vaig obrir un perfil a Facebook.

He de confessar que em vaig resistir molt de temps però ara no m'empenedesc. Es compatible amb aquest bloc (el potencia, de fet) i té un munt de possibilitats interessants algunes descobertes però encara per descobrir.

Idò això, que, si vols, ens veim a facebook

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS