Administrar


Estadisticas de visitas

ELECCIONS CATALANES. ICV-EUiA, LA UNICA NOTA POSITIVA

grosske | 28 Novembre, 2010 09:47

                                  yo mismo 

Pronostic que la única alegria que em duré avui vespre  seran els relativament bons resultats d'ICV-EUiA a Catalunya. Uns resultats que van en la línia d'un despertar de l'esquerra alternativa arreu de l'Estat que, una vegada més, obeeix - la història es repeteix vint anys després - a la decepció provocada pel PSOE en el govern.

Què és ICV-EUiA?. Abans que a Mallorca ningú no intenti fer lectures interessades, tal volta valgui la pena recordar que ICV-EUiA no és una coalició entre ERC i ICV sinó entre el partit germà d'IU federal a Catalunya i ICV

Cap dels partits que formen ICV-EUiA es defineix com a nacionalista:  aquesta és una coalició de l'esquerra alternativa i verda que està enriquida internament amb una ampla gama de matissos i on hi participa un partit  català sorgit, per cert, del PSUC, i, com he dit,  un partit federat amb Izquierda Unida.  

Perquè serà aquesta la meva única alegria de la nit? Perquè si hem d'escoltar els darrers sondeigs, CiU fregarà o obtindrà la majoria absoluta, el PSC i ERC coneixeran importants devallades, ICV-EUiA es mantindrà  i hi haurà pujades del PP i Ciutadans però no per tirar cohets.

Què vol dir això en termes de govern? Idò que si CiU té majoria absoluta tendrem un panorama prou transparent: gir a la dreta (un més a Europa!) i que, si no la té, el PSC li oferirà acords - sense arribar a a entrar en el govern - a canvi de contrapartides de suport (més implícites que explícites) al govern de ZP.  The end

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS