Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSM I ELS ESCINDITS D'EU 2

grosske | 26 Novembre, 2010 07:14

                                       saturno

"El PSM compartirá listas con Entesa en algunos pueblos  pero en la mayoría irá solo y sin Iniciativa". Si aquest titular d'ahir a UH es confirma seria la caiguda del darrer "taparrabos" de l'estratègia del PSM i la darrera derrota dels escindits d'EU.

Tant el PSM com IV (Iniciativa Verds) han intentant fer passar la seva coalició com una fòrmula  més estable, més funcional i amb menys contradiccions internes que la del Bloc

La unió basada en la subordinació i no en la entesa entre iguals - ha replicat moltes vegades EU-EAiV - ni tan sols és una vertadera unió.

Però la política d'aliances a la que al.ludeix el titular demostra que el PSM ja ni tan sols es creu en la necessitat d'apostar en exclusiva per conduir una moto amb un sidecar anomenat IV. I encara fa més palés allò que jo tant he afirmat des d'aquesta plataforma digital: la ruptura del Bloc no és més que una operació de reforçament partidista del PSM utilitzant IV com a cortina de fum per fer més digerible el seu gir estratègic.

Tal i com jo vaig pronosticar, un cop que el PSM ha tengut IV en posició de firmes no ha fet més que maltractar-la: - "volem una coalició més ample", deia David Abril. - "La porta està tancada a d'altres partits", contestava Barceló... i punt. "No reclameu la capçalera de Palma", demanava IV - La capçalera de Palma és del PSM, contestava aquest partit... i punt (hi ha una història políticopersonal al voltant d'aquesta qüestió però per pudor la callaré).  "Facem un bloc nacional estable i de caire estratègic", deia IV.- Sí. sí, - ha contestat el PSM... però jo vaig a les municipals preferentment tot sol o, si ho estim convenient, amb un altre partit.

Jo sé que tres o quatre persones dels escindits d'EU s'en anaren des de l'escepticisme ideològic i les ganes d'assegurar-se un lloc a les institucions. No tenc res que dir-lis. Però a la resta, amb el cor a la mà, des de l'afecte i el respecte, els convid a llegir el que deien i escrivien ara fa set  mesos (només set mesos): veuran que ja no queda res: ni projecte interinsular, ni projecte federal ni Bloc ni res

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS