Administrar


Estadisticas de visitas

ELECCIONS CATALANES: ALGUNES CONCLUSSIONS

grosske | 29 Novembre, 2010 20:57

1.- Catalunya ha girat cap a la dreta i cap al sobiranisme. Si els empresaris li donen permís a CiU per iniciar el camí cap a la independència això seran dues legislatures

2.- El PSOE: peor imposible. Dues legislatures governant amb el tripartit per, un mes abans de les eleccions, dir-li  a l'electorat que acabes de descobrir que això del tripartit és un mal rollo i, indirectament, que no hi ha alternativa real al govern de CiU. Molt engrescador!.  Aquests duen sis mesos que han perdut el Nord.

3.- El PP està encantat d'haver-se conegut i d'haver obtingut el millor resultat de la seva història... però oblida que, en un escenari on ells tenen el millor resultat de la història i el PSC el pitjor resultat de la història, el PP està encara 9 diputats per davall del PSC.

4.- La xenofòbia, tímidament i sota diversos paraigües, avança a Catalunya com a tota Europa.

5.- El model d'Estat constitucional, gestionat pel PSOE i el PP amb miopia i partidisme barato, està cada cop més deteriorat  i no és capaç de donar-li una resposta coherent al "yo me largo" de les comunitats més riques ni al "vull un model coherent" de la resta.  Ai del meu Estat federal, respectuós de la sobirania política de les parts, constructiu i solidari! Quin somni cada cop més llunyà!

6.- El gir a la dreta és, a la fi, alé per a les polítiques neolliberals. Resistència al carrer i a les institucions. Discurs fort, actuar sense vacil.lacions, claredat, contundència... "si la sal no sala, ¿quién la salará?"

ELECCIONS CATALANES. ICV-EUiA, LA UNICA NOTA POSITIVA

grosske | 28 Novembre, 2010 09:47

                                  yo mismo 

Pronostic que la única alegria que em duré avui vespre  seran els relativament bons resultats d'ICV-EUiA a Catalunya. Uns resultats que van en la línia d'un despertar de l'esquerra alternativa arreu de l'Estat que, una vegada més, obeeix - la història es repeteix vint anys després - a la decepció provocada pel PSOE en el govern.

Què és ICV-EUiA?. Abans que a Mallorca ningú no intenti fer lectures interessades, tal volta valgui la pena recordar que ICV-EUiA no és una coalició entre ERC i ICV sinó entre el partit germà d'IU federal a Catalunya i ICV

Cap dels partits que formen ICV-EUiA es defineix com a nacionalista:  aquesta és una coalició de l'esquerra alternativa i verda que està enriquida internament amb una ampla gama de matissos i on hi participa un partit  català sorgit, per cert, del PSUC, i, com he dit,  un partit federat amb Izquierda Unida.  

Perquè serà aquesta la meva única alegria de la nit? Perquè si hem d'escoltar els darrers sondeigs, CiU fregarà o obtindrà la majoria absoluta, el PSC i ERC coneixeran importants devallades, ICV-EUiA es mantindrà  i hi haurà pujades del PP i Ciutadans però no per tirar cohets.

Què vol dir això en termes de govern? Idò que si CiU té majoria absoluta tendrem un panorama prou transparent: gir a la dreta (un més a Europa!) i que, si no la té, el PSC li oferirà acords - sense arribar a a entrar en el govern - a canvi de contrapartides de suport (més implícites que explícites) al govern de ZP.  The end

EL MANIFEST ELECTORAL D'EU-EAiV

grosske | 27 Novembre, 2010 20:43

Esquerra Unida de Palma – l'esquerra alternativa i verda orientarà el seu programa electoral cap al desenvolupament sostenible i cap a un gir social de totes les àrees de govern municipal.


Aquest matí, EU-EAiV de Palma, ha celebrat una assemblea a la que han assistit més de 90 persones, entre afiliació i persones convidades, amb l'objectiu d'elaborar el manifest electoral.

El Manifest ha estat debatut en sis comissions: Organització municipal, transparència i participació; Drets socials; Transversals: ciutadans i ciutadanes de ple dret; Teixit productiu i món del treball; Una ciutat sostenible i Cooperació al desenvolupament

El text definitiu servirà de base per al debat participatiu amb la ciutadania i entitats que donarà peu al definitiu programa electoral d'EU-EAiV.


Imatge de la comissió d'Organització municipal, transparència i participació

Així mateix, en els propers mesos el Manifest Electoral es desenvoluparà territorialment amb les propostes per als diferents barris de la ciutat.


Al llarg de la jornada i durant el discurs de cloenda la candidata a l'Ajuntamet de Palma, Nanda Caro, s'han destacat els següents eixos del Manifest Electoral:

  • El desenvolupament de l'Agenda Local XXI, que ha quedat pràcticament per estrenar durant aquesta legislatura.

  • El gir cap a la perspectiva social del conjunt de les àrees de govern. “No te sentit que la defensa dels més febles es delegui en els Serveis Socials. Des d'esports, des de treball, des de medi ambient, des de mobilitat, des d'urbanisme o des de participació també ens hem de preocupar per la cohesió social, la integració dels col·lectius en risc d'exclusió i la qualitat de vida de les persones”. És per això que es proposa una sola àrea que agrupi totes les àrees que tenguin que veure amb allò social, el treball i la promoció econòmica de la ciutat.

  • L'establiment d'un Codi Ètic que reguli, més enllà de les disposicions judicials, la pràctica de la gestió municipal i que tallin radicalment les conductes de qui vol lucrar-se i enriquir-se de forma il·lícita amb doblers públics.

D'altres mesures també incloses en el Manifest – sense perjudici de la presentació pública del document sorgit de l'Assemblea que es produirà en els propers dies – són

  • Dedicar un 1% del pressupost ordinari de l'Ajuntament a enfortir i dotar de mitjans el teixit associatiu de la ciutat.

  • Aplicar una fiscalitat progressiva que afecti els immobles de major valor cadastral.

  • Penalitzar fiscalment els habitatges buits i incentivar la rehabilitació per dotar de mecanismes i sistemes que ajudin a l'autosuficiència i a l'estalvi energètic i d'aigua.

  • Es reivindica el concepte d'austeritat però no com a menor despesa com es fa des de les posicions neolliberals sinó com a eliminació de despeses superflues i major eficiència en la despesa pública . En aquest sentit s'aposta per una profunda reorganització administrativa que -sense minvar els serveis – suposarà la desaparició d'una empresa pública i tres organismes autònoms.

Una vegada acabada l'Assemblea, un grup de membres d'Esquerra Unida-EAiV s'ha apropat a la festa organitzada per l'associació de veïnats de Canamunt per col·laborar amb la captació d'aliments del programa “Aliments en xarxa” amb les donacions fetes per l'afiliació durant l'assemblea.

EL PSM I ELS ESCINDITS D'EU 2

grosske | 26 Novembre, 2010 07:14

                                       saturno

"El PSM compartirá listas con Entesa en algunos pueblos  pero en la mayoría irá solo y sin Iniciativa". Si aquest titular d'ahir a UH es confirma seria la caiguda del darrer "taparrabos" de l'estratègia del PSM i la darrera derrota dels escindits d'EU.

Tant el PSM com IV (Iniciativa Verds) han intentant fer passar la seva coalició com una fòrmula  més estable, més funcional i amb menys contradiccions internes que la del Bloc

La unió basada en la subordinació i no en la entesa entre iguals - ha replicat moltes vegades EU-EAiV - ni tan sols és una vertadera unió.

Però la política d'aliances a la que al.ludeix el titular demostra que el PSM ja ni tan sols es creu en la necessitat d'apostar en exclusiva per conduir una moto amb un sidecar anomenat IV. I encara fa més palés allò que jo tant he afirmat des d'aquesta plataforma digital: la ruptura del Bloc no és més que una operació de reforçament partidista del PSM utilitzant IV com a cortina de fum per fer més digerible el seu gir estratègic.

Tal i com jo vaig pronosticar, un cop que el PSM ha tengut IV en posició de firmes no ha fet més que maltractar-la: - "volem una coalició més ample", deia David Abril. - "La porta està tancada a d'altres partits", contestava Barceló... i punt. "No reclameu la capçalera de Palma", demanava IV - La capçalera de Palma és del PSM, contestava aquest partit... i punt (hi ha una història políticopersonal al voltant d'aquesta qüestió però per pudor la callaré).  "Facem un bloc nacional estable i de caire estratègic", deia IV.- Sí. sí, - ha contestat el PSM... però jo vaig a les municipals preferentment tot sol o, si ho estim convenient, amb un altre partit.

Jo sé que tres o quatre persones dels escindits d'EU s'en anaren des de l'escepticisme ideològic i les ganes d'assegurar-se un lloc a les institucions. No tenc res que dir-lis. Però a la resta, amb el cor a la mà, des de l'afecte i el respecte, els convid a llegir el que deien i escrivien ara fa set  mesos (només set mesos): veuran que ja no queda res: ni projecte interinsular, ni projecte federal ni Bloc ni res

PALMA: IMPULS A LA COMPRA ETICA

grosske | 25 Novembre, 2010 07:29

                                         

Presentació Protocol Compra Ètica
Presentació de la iniciativa amb el Sr. Jordi Lopez de REAS

 

 Ahir la Junta de Govern aprovà un acord per impulsar i generalitzar la compra ètica a l'Ajuntament de Palma.

Compra ètica inclou:

- La que es fa a empreses que fomenten la inserció social i laboral de persones en risc d'exclusió del mercat laboral

- La que es fa afavorint el desenvolupament dels països del Sud tot i garantitnt condicions dignes a tota la cadena de producció

- la compra verda que minimitza l'impacte ambiental

L'acord de la Junta de Govern significa un mandat als gestors municipals per a derivar les compres cap a productes que responguin a aquests objectius, la promoció de l'adhesió de Palma a la iniciativa "Ciutats pel comerç just" i la sensibilització de la ciutadania, començant pels propius treballadfors municipals, en aquesta matèria

No es parteix de zero. Hi ha àmbits de l'Ajuntament més implicats que d'altres en aquesta qüestió però la virtut d'aquest acord és transformar la sensibilitat en mandat i en ser una eina molt poderosa per avançar decididament en aquest camí. Donya Inèrcia comanda molt però estic segur que, en pocs mesos, ja s'hauran produit canvis molt significatius

UN IMPOSTOR A CAN BUM

grosske | 24 Novembre, 2010 06:59

He pogut saber que ahir es va presentar als estudis on es produeix Can Bum una persona que es feia passar per mi. No m'estic referint al meu doble habitual sinó a un altre doble que afirmava ser el vertader Grosske, és a dir, n'Eberhard.

Els responsables del programa, en un acte de negligència imperdonable, no varen demanar la documentació a l'individu en qüestió i varen enregistrar un programa que, segons sembla, es vol emetre demà dijous.

Segons apunten les meves fonts, el pretés simple del meu doble va parodiar-me d'una manera particularment patètica i lamentable, fent tonteries una darrera l'altra amb la intenció clara de danyar greument la meva imatge.

Sentint-me absolutament indefens davant aquest nou atemptat a la meva imatge pública, immaculada com una Madonna de Rafael, vull advertir des d'aquí als responsables d'un programa el nom del qual ho diu tot - Can Bum - que no estic disposat a que això sigui Can Bum i que estic disposat a arribar als tribunals per tal d'impedir l'emissió del programa en qüestió.

De fet, ja he demanat cita a l'advocat per d'aquí mitja hora, la qual cosa m'ha obligat - ja començam amb els problemes! - a retrassar mitja hora la cita amb el psiquiatra

 

LA COMISSIO DE FESTES POPULARS DIBUIXA SANT SEBASTIA

grosske | 23 Novembre, 2010 07:35

                    atiafoc2010 

Grosske?. No. El govern municipal?. No . La Comissió de Festes populars amb la participació de TOTS els grups municipals i diverses entitats ciutadanes ha estat l'encarregada de sancionar com ha de ser la revel.la de Sant Sebastià i el conjunt de les festes. Aquest és el gir copernicà que s'ha donat respecte a anys anteriors

El punt de partida ha estat de major austeritat i, per segon any consecutiu, s'ha hagut de "torear" amb una devallada del  caché dels artistes contractats. Però aquest criteri també va ser compartit per unanimitat a l'anterior sessió de la Comissió.

El mecanisme de participació va ser una proposta tècnica que fou modificada i modulada al llarg del debat. Per exemple, el ball de bot, inicialment inserit a la programació de primera hora de la Plaça Major és molt probable que passi a una plaça específica que suposaria l'onzena i, per tant, que incrementaria en una les de l'any passat

Els artistes: Mago de Oz dia 21 a Plaça d'Espnya, Dover, Kiko Veneno i molts d'altres els trobareu més ben explicats a la premsa local d'avui

En tot cas, hi falten molts dels que actuaran a les places organitzades per entitats i empreses. En aquest sentit, vull expressar el meu agraïment per la seva implicació en les festes a Los 40 Principales (Pl d'Espanya), la Coordinadora de Festes Populars (Pl de l'Olivar) IB3 (Pl Major) Europa FM (Pl de la Reina), BN ràdio (Costa de Sa Pols), Circ de les Cultures (Pl de l'Artesania) i a Cadena 100 que també organitzarà un concert dissabte dia 22

Ah!, i no vos perdeu l'Atiarfoc d'enguany que serà sorprenent per un munt de coses

EU-EAiV MAGNIFICA CLOENDA DEL PROCES CONSTIUIENT

grosske | 21 Novembre, 2010 09:55

 logo

Idò això. Em sap greu semblar triomfalista però l'Assemblea d'Esquerra Unida de les Illes Balears. L'esquerra alternativa i verda va ser un èxit polític i organitzatiu. Ojo a los datos!:

1.- Hi havia delegats de les quatre illes i EU-EAiV es reforça com a projecte per a tota la comunitat

2.- Els delegats i delegades varen fer bons debats, es varen cercar síntesis interessants per resoldre els problemes més espinosos i el clima era d'entesa i, fins i tot, d'entusiasme. Aquesta organització s'ha retrobat a sí mateixa  i ha recuperat una qüestió essencial per a qualsevol individu i per a qualsevol organització: l'autoestima

3.- EU-EAiV ha recuperat l'autoestima però sense caure en el sectarisme ni en l'errada de voler ser un partit d'avantguarda. Estam amb els peus ben enterra, volem treballar per i, sobre tot, amb la gent i seguim sent la força política d'esquerres més unitària i més generosa des d'aquí fins a Tegucigalpa

4.- EU-EAiV es reivindica com a un força roja i verda i aquesta legitimitat ja no queda pendent de coalicions amb altres partits. Aquesta autodefinició no és artifici. Com molt bé va explicar Manel Carmona a la seva intervenció, què es digui a quina reivindicació ecologista, en quina lluita en quina proposta política cap a la sostenibilitat no ha estat EU al llarg dels seus 24 anys d'història

5.- Hi ha un avanç important en mecanismes interns de funcionament cap a la participació i la partitat

a) S'obre la porta a la cocoordinació paritària dona-home com una possibilitat que cada àmbit territorial haurà de decidir en cada moment si la vol implementar

b) La vella pol.lèmica entre llistes obertes i tancades que és molt llarga d'explicar es resol amb l'elecció a través d'un procediment mixte on una part dels òrgans col.legiats s'eligeixen en llista oberta i un altre en llista tancada

c) Es consagra el sistema de primàries per a l'elecció dels caps de llista i, en general, es reforcen els mecanismes democràtics i de participació dels conjunt dels afiliats i afiliades.

d) Esquerra Unida de les Illes Balears canvia el seu nom oficial i l'estén amb un determinat que la defineix com a l'esquerra alternativa i verda. El logo canvia i combina l'antic amb el sol antinuclear. Tot això sense perjudici de les denominacions particulars a cada illa tipus Esquerra de Menorca,etc

6.- M'ha fet gràcia llegir les cròniques dels diaris on es s'agafa una petita frase del nou coordinador: "hem passat moments difícils i avui passam pàgina" per fer-la passar pel tema estrella de l'assemblea. No li vull retreure a la premsa perquè ja entenc que hi una contaminacioó cada cop més gran de la crònica política i la crònica "del corazon". Però, per als meus nombrossissims lectors, heus aqui una dada incontestable: les referències a la sortida organitzada d'un grup de persones a Mallorca va ocupar un màxim de 70 segons de l'Assemblea (literal)

7.- En Manel Carmona va fer una magnífica intervenció de cloenda que l'avala com a nou coordinador general d'EU-EAiV. El seu compromís d'integrar a na Veronica Melià amb funcions de vice-coordinadora crec que serà una molt bona aportació a una direcció que, tanmateix, haurà de ser col.lectiva i en recerca permanent de síntesis (com ho va ser la pròpia assemblea)l

NANDA CARO, CAP DE LLISTA A PALMA D'EU-EAiV

grosske | 18 Novembre, 2010 07:33

               nanda y mas

                          nanda caro

Ahir vaig rebre aquest missatge al bloc:  Aina Comas, Nanda Caro,...cuanta verdad, cuanta fuerza y cuanto compromiso! Qué emoción ver a estas mujeres al frente de esta organización!!!

Impossible dir-ho millor amb menys paraules. Però, de tota manera, n'afegiré algunes.

Nanda Caro, entre d'altres coses,  creà l'Institut Balear de la Dona, creà la tarjeta bàsica per, des del govern, suplementar les pensions no contributives, impulsà la Renda Minima d'Inserció, incrementà els recursos per als serveis socials municipals i, més específicament, incrementà molt notablement l'aportació al Servei d'Ajuda a Domicili de l'Ajuntament de Palma (que ha quedat gairebé congelada des d'aleshores).

Mentres ella feia això, jo, a la Conselleria de Treball, creava el SOIB i el Consell Econòmic i Social, pactava les polítiques amb els agents socials  i aconseguia devallar una sinistralitat laboral que, el 1998, era un cohet disparat cap a l'estratosfera.

En realitat, el mèrit no és particularment ni seu ni meu. Es d'un equip de persones que s'hi va deixar la pell i, sobre tot, d'un partit, Esquerra Unida, que, quan té l'ocasió de governar, ho fa amb rigor, coratge i solucionant problemes... i, per suposat, amb el vent en contra de la dreta política i social i dels mitjans de comunicació que formen part de la mateixa cofraria.

Tots i totes podem estar segurs, per tant, que na Nanda Caro  farà a l'Ajuntament una magnífica feina i donarà un nou impúls a les polítiques de canvi iniciades durant aquest mandat

AINA COMAS, COORDINADORA D'EU-EAiV

grosske | 16 Novembre, 2010 21:53

                                                 aina comas ok

Aina Comas, la que tothom mira a la foto,  és la nova coordinadora de Mallorca d'EU-EAiV. Sembla fràgil i ho és com tots ho som d'una o altra manera, però no us equivoqueu. Es ferma com una roca en conviccions, en honestedat en lleialtat i en compromís cap a allò que creu.

I ella creu en moltes coses i, molt bàsicament, en la gent. Filòsofa, màster en cooperació internacional i directora general d'ocupació i formació de l'IMFOF... el seu somni és anar a viure una temporada a Africa, a viure immersa de bon de veres en una realitat de la qual vol aprendre i que, a la vegada, vol canviar

Vos contaré només una anècdota sobre ella. Erem a un poble petitíssim de Kayes (Mali). Passejàvem entre les cases de fang i jo em sentia com el que era en aquell context: un bitxo raro que caminava una mica incòmode davant la indissimulada curiositat de la gent.

N' Aina era tot el contrari. Es sentia a gust i anava a parlar amb tothom i a interessar-se pel que feien amb un llenguatge fet de gests i somriures. Al cap de pocs minuts, les dones del poblat se la disputaven per mostrar-li la roba que cosien o el menjar que preparaven... i la majoria intentava repetir el seu nom A-i-na A-i-na, mortes de rialles davant aquella paraula estranya. I jo mirava i mirava i no em podia avenir

Molta sort Aina, la mateixa que nosaltres tenim per tenir-te de coordinadora

BARRIS EN MARXA: NOU CASAL DE BARRI AL SECAR

grosske | 16 Novembre, 2010 07:24

       casal de barri

Ahir anàrem a visitar les obres pràcticament concloses del nou Casal de Barri de Can Canoves. Fruit de la magnífica restauració duita a terme d'una antiga possessió del Secar de la Real, Can Canaves serà el CINQUÈ equipament inaugurat en aquesta legislatura de crisi al servei de la participació ciutadana: tres Casals de Barri (Ca n'Alonso (al carrer Arxiduc Lluis Salvador), Joan Alcover (al carrer del mateix nom) i el propi Can Canaves als quals s'afegira, molt probablement, un quart - Son Espanyolet - i dos equipaments "de ciutat":  la primera planta del Quarter d'Intendència al carrer dels Socors i la segona planta del mercat del Camp Redó. Tot això per no parlar del milió d'euros invertits en millores als centres existents i dels projectes que deixarem en marxa a Son Dameto, Vivero, Sant Jordi, etc. (igual que Ca n'Alonso i Joan Alcover han estat projectes iniciats en anteriors legislatures)

Un esforç sense precedents però que que només cobra la seva importància si el sumam a canvis polítics com és ara el sistema de gestió dels Casals, la seva apertura cap el barri, el foment del treball en xarxa i del desenvolupament comunitari, etc

ENQUESTES

grosske | 14 Novembre, 2010 21:16

Publica avui El Mundo una enquesta en la intenció de vot de les Balears de cara a les autonòmiques del 2011. Si li hem de fer cas, el PP torna a quedar a un diputat de la majoria absoluta i UM, amb un 5% pelat  (i, per tant, a una dècima de no tenir representació) tornaria  a ser frontissa.

Aquest "emncionant" escenari encara podria variar més si tenim en compta que hi ha errades importants a l'hora de plantejar les ofertes que es trobaran els electors l'any qui ve.

Per exemple, per a l'empresa enquestadora de El Mundo, el Bloc es mantindrà el 2011 (cosa molt improbable) però, en canvi, es demana també als electors pel vot a EUiV (EU) com si no formàs part del Bloc. Perquè s'entengui: jo som portaveu del Bloc a Palma i el plantejament de l'enquesta em deixa sense saber que fer: si votar al Bloc del qual EU formaria part si el Bloc es presentàs el 2011 o si votar a EU com si fos una cosa separada i independent del Bloc. L'enquesta no planteja preguntes correctes i, per tant, no obté respostes correctes.

Tampoc no encerta a Menorca on éls enquestadors continúen demanant per una coalició PSM-Verds que està formalment trencada

I tampoc no encerta a Eivissa quan dóna per feta una coalició PSOE- Eivissa pel Canvi que, després de l'aparcament per part del PSOE i PP del Pla Territorial,  té moltes més possibilitats de no reeditar-se que de repetir-se.

Comprenc la dificultat dels enquestadors d'endevinar els escenaris preelectorals que encara estan per definir però, probablement, la solució seria demanar per cada opcíó política per separat a no ser que hi hagi un acord exprés i formal de concòrrer plegats a les eleccions.

Així, ara mateix, s'hauria de demanar a Mallorca per una coalició PSM-IV, per EU  i per ERC; a Menorca pel PSM, EU i EV i a Eivissa pel PSOE i per ExC. Cas contrari no es fa altra cosa que acumular fonts d'error a la ja discutible fiabilitat de les enquestes 

SAHARA: EL GOBIERNO HA PERDIDO LA DIGNIDAD

grosske | 13 Novembre, 2010 07:37

Mientras entre las pocas imágenes de telefono móvil que nos llegan del Sahara, podemos ver el cuerpo tumefacto de un ciudadano español asesinado en El Aaiun, Trinidad Jiménez nos explica que "lamenta pero no condena" lo que allí sucede.

La "razón" que aporta es la falta de un conocimiento preciso sobre lo que allí está sucediendo. ¡¡Qué tomadura de pelo!! Porque una cosa que sí sabemos es que si nos falta mucha información es precisamente porque Marruecos ha expulsado a todos los periodistas y ha impedido la llegada de representantes políticos y ongs que pretendían saber lo que pasaba. ¿Cree la Sra Jiménez que ésto es un fenómeno casual?. También sabemos que  el campamento saharaui ha sido desmantelado por la fuerza produciendo un número de víctimas indeterminado pero indiscutible porque hasta el propio Marruecos reconoce que las ha habido...

Así que qué tal si el gobierno rercupera la dignidad y CONDENA el desmantelamiento por la fuerza del campamento saharaui, CONDENA la opacidad informativa y la expulsión de periodistas, LAMENTA las víctimas que se han producido, EXIGE el libre acceso de periodistas y observadores internacionales, EXIGE una investigación imparcial y solvente sobre lo acaecido, CONDENA las violaciones a los derechos humanos  que se producen en el reino de Marruecos en general y, en particular,  la represión que padece el pueblo saharaui y, por último, EXIGE el cumplimiento de las resoluciones de la ONU relativas al derecho a la autodeterminación del pueblo saharaui.

Digo yo, por recuperar un poco la dignidad

 

SAHARA SERA A PALMA PAIS CONVIDAT

grosske | 10 Novembre, 2010 20:01

Què podem fer davant la intolerable injustícia que s'està cometent amb el poble saharaui?, davant els assassinats d'innocents? davant la vergonyosa complicitat de França, Espanya i USA amb el Marroc?, davant l'incompliment sistemàtic de les ressolucions de l'ONU?  Idò TOTS i TOTES TOT el que estigui al nostre abast.

Des de l'Ajuntament de Palma i des de la regidoria de Benestar i Participació hem pres algunes decisions:

1a.- Que el Sahara sigui el  "país convidat" de l'Ajuntament el 2011, continuant la línia empresa el 2009 amb Bolivia i el 2010 amb Mali. Això significa un gran esforç de sensibilització que ha d'atravessar des de  les festes populars fins a d'altres esdeveniments ad hoc que ens ajudin a projectar sobre la ciutadania la realitat que viu el poble saharaui

2a.- Incrementar l'esforç financer de l'àrea de cooperació dedicat al desenvolupament del poble saharaui  

3a.- Dur a la consideració del plenari una moció sobre la situació del Sahara que reclami el dret a l'autodeterminació del Sahara i el respecte als drets humans i polítics individuals i col.lectius del poble saharaui

Aviat ens reunirem amb l'Associació d'Amics del Poble Saharaui per concretar el desenvolupament d'aquestes propostes

Ah! ... i, per suposat, tots i totes també intentar participar a les concentracions i manifestacions que s'estan convocant

FELIPE GONZALEZ, UNA DESGRACIA PARA LA DEMOCRACIA Y PARA EL PSOE

grosske | 08 Novembre, 2010 22:55

                                felipe y el gal

La única desgracia que le faltaba a Zapatero y al Partido Socialista  es que Felipe González, en su famosa entrevista en El Pais  , removiera el tema de los GAL y certificara su participación en la guerra sucia contra ETA.

Si yo hubiera sido Presidente del Gobierno y me hubieran venido unos mendas a proponerme volar la cúpula de ETA en territorio francés (o en el territorio que fuera) los hubiera cesado de inmediato y me hubiera ahorrado la vergüenza de ser el presidente del primer gobierno postfranquista que practicó el terrorismo de Estado.

González no cesó a nadie, presidíó un gobierno bajo cuyo amparo se mató y se torturó y defendió hasta el final a los que la justicia demostró que habían amparado el asesinato y la tortura. El abrazo fraterno de González, a las mismas puertas de la cárcel, a los condenados por el GAL (momento al que corresponde la foto que ilustra este artículo) es una imagen vergonzosa. Años más tarde, tuvo que venir ZP para que el PSOE dejara de pagar a los abogados de estos criminales

Por si existiera alguna duda sobre la catadura moral del ex-presidente González, él mismo nos dice que aún duda de si hizo bien al no ordenar el asesinato de la cúpula de ETA. Y como este señor tan leído y aparentemente tan sesudo aún duda, yo, desde mi ignoracia, me permitiré explicarle lo siguiente:

Felipe: hiciste muy bien en no ordenar "volar" la cúpula de ETA e hiciste muy mal en alentar otro tipo de crímenes. En primer lugar porque el terrorismo de Estado es una perversión democrática asquerosa, una degradación intolerable de los valores por los que muchos compañeros y compañeras tuyos murieron y fueron a prisión y es, también, una violación de lo único que legítima la coerción proviniente del poder político: la defensa de los derechos humanos y de los principios democráticos.

Pero es que, además, tus actuales dudas están absolutamente infundadas: el terrorismo de Estado no produce ningún tipo de beneficio sino todo lo contrario. Tus estupideces y las de Barrionuevo, Vera, Galindo y compañía han dado a ETA, desde entonces, un apoyo social y político incalculable, han legitimiado durante décadas el discurso de ETA de que ésto era una guerra entre bandos equiparables y ha desprestigiado y embarrado a los sectores progresistas de este país que salimos de la dictadura pensando que la izquierda era una cosa conceptualmente antagónica con la corrupción y el terrorismo de Estado.

Tú te encargaste de desengañarlos y de desengañarme y aún sigues con tus aires de viejo tribuno explicando la rancia doctrina de que un verdadero estadista es sólo un político que ya ha comprendido la necesidad de hacer guarradas en nombre del Estado. ¡Qué desgracia para la democracia y también para tu partido!

Y sabes lo peor de todo?. La cantidad enorme de gente a la que has alentado a pensar: más tonto fue de no ordenar la matanza! Qué difícil es el trabajo de Amnistia Internacional habiendo gente como tú!

HAN NASCUT ELS VERDS DE MALLORCA

grosske | 07 Novembre, 2010 10:58

Els escindits d'EU i Els Verds de Mallorca estan ja en el mateix partit. Un nou partit?. Clarament, no. Són, seguiran sent, Els Verds de Mallorca. El que defineix un partit és la seva estratègia i la seva organització i, en aquest sentit, la cosa no deixa lloc a cap tipus d'especulació

La ideologia i l'estratègia és la dels Verds; la política d'aliances és la mateixa que la dels Verds d'ençà que varen descobrir que l'arbre del PSM donava més ombra que el d'EU; orgànicament seran un partit de Mallorca confederat als Verds de Menorca (com abans); els seus referents estatals seran els mateixos que el dels Verds: la Confederació verda, la plataforma que impulsa Lopez de Uralde i que es diu Equo...; no hi ha cap projecte federal d'àmbit estatal a la vista, no hi ha cap organització interinsular de caràcter federal a la vista, no hi ha defensa conseqüent de la unitat de l'esquerra des del moment que es situa com a aliat hiperpreferent al PSM, el partit que s'ha carregat el Bloc,... en definitiva, no hi ha a la vista cap de les suposades senyes d'identitat dels escindits d'EU quan es varen constituir com a Iniciativa d'Esquerres.

Dit això, enhorabona als Verds per la seva ampliació i molta sort a tots ells i al PSM en la seva singladura conjunta

VIDEO DE BARCELO ROMPENT EL BLOC A MARTELLADES

grosske | 05 Novembre, 2010 17:30

                               

El propi Barceó explica molt bé el seu bloquicidi tot just abans de carregar-se el Bloc a martellades:

"Es que ara n'estam fent un de millor, més ben fet, més ben coordinat  perque n'hi havia qualcúns que volien anar molt per sa seva..."

Es pot ser més clar, més sincer...? Efectivament, el PSM s'ha carregat el Bloc perquè n'hi havia algúns que es negaven a ser els seus escolans. Però ara ja està arreglat: està fent una nova coalició  amb algúns escolans particularment sumisos i té com a objectiu fonamental enviar a la cuneta a Entesa i ERC i quedar-se ell tot sòl com a representant del nacionalisme progressista.

Perquè? També ho explica al video quan l'actor que el representa a Can Bum, el seu doble, li demana:

- Biel, tu creus que  això de la unió fa la força?

- I saps que estam de be aquí tu i jo aquí... vaja si fa la força... sobre tot quan som tu i jo plegats

La unió d'ell amb ell... això sí que fa la força

La representació del que això significa en termes electorals la claven els guionistes de Can Bum. En Carlos Delgado apareix en escena i s'en duu un boci del Bloc destruit com si fós un tresor: és el guany electoral que el PP ha de treure d'aquesta trencadissa.

El doble den Barceló persegueix en Delgado i em demana ajuda per recuperar el "tresor"... el perd de vista i, al final, esgotat per la persecució, acaba per demanar-me: Grosske, Grosske, ho tornam montar?

Però malauradament els guionistes s'equivoquen: no ho voldran tornar a montar.

El PSM dóna per perduda la batalla amb  el PP i l'única cosa que pretén és sortir del 2011 ben posicionat com a partit. I que no és guapo això?

PRIMERA FOTO DE RAJOY SALIENDO DE LA CAMA

grosske | 02 Novembre, 2010 07:47

Se filtró no hace mucho que un asesor de Rajoy le aconsejaba que, para ganar las elecciones, lo mejor que podía hacer era meterse en la cama... y no hacer nada. Dicho más claramente: limitarse a poner el cazo y recoger el descontento con la crisis y las políticas del gobierno socialista.

Sin embargo, Javier Moreno de El Pais, ha tenido la habilidad de sacarlo de la cama durante una entrevista de lectura obligada y, bajo el negligé azul celeste y el anagrama de la gaviota, hemos visto algunos de los encantos ocultos de Rajoy.

Hoy publica El Pais otras información de interés que "remata" algunos temas.

Que qué dice Rajoy?.  Mejor clicar en los enlaces, no? pero para que veáis que no le tengo miedo al trabajo os resumo lo más fundamental:

- Copago en la sanidad: no, "en este momento"

- Recortes en las prestaciones por desempleo: no, "en este momento"

- Aumento del periodo de cálculo en las jubilaciones (una manera sutil de bajar las pensiones futuras): sí (igual que el PSOE, por cierto)

- congelación de las pensiones: no  y reivindica el Pacto de Toledo (pobre ZP!, qué vergüenza!)

 - Bajada del impuesto de sociedades: sí  (en un país milagroso, como es España, donde los empresarios - con la declaración de la renta en la mano - ganan menos que los asalariados)

- Lucha contra el fraude fiscal: ni una palabra

- Ley del aborto: recorte a la baja

- Matrimonio entre homosexuales: suprimido

- Los toros: protegidos por ley

- Corrupción: mientras no haya sentencia firme todo el mundo es inocente (traducción: el cpódigo ético del propio PP y las responsabilidades políticas sólo cuando conviene)

En fin, ésto y muchas más cosas es lo que hay. No esperési una comparativa final entre PP y PSOE que ya sois mayorcitos/as. Yo, como ya sabéis, hace tiempo que paso de elegir entre Guatemala y Guatepeor y apuesto por Izquierda Unida

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS