Administrar


Estadisticas de visitas

PREMIS ROSA BUENO: HEROES DEL SILENCIO I FALSOS HEROIS

grosske | 30 Octubre, 2010 07:44

Dijous passat vaig viure la nit més gratificant de tota la legislatura. Des de la regidoria de Benestar Social varem lliurar la primera edició dels Premis Rosa Bueno al treball comunitari.

Amb això teniem l'oportunitat de retre homenatge i donar suport material (el premi major va acompanyat de 6.000 euros) a un grapat de gent que, cada dia, regala el seu temps i el seu esforç perquè la gent, al seu voltant, visqui una mica millor.

Un model de ciutat amb molt de serveis públics que funcionin molt bé - que no és el cas, per cert,  a cap ciutat d'aquest Estat nostre del MigBenestar  - no s'identifica amb els valors de la vertadera transformació social i la democràcia participativa. Front a la ciutadania únicament consumidora de serveis, s'aixeca la ciutadania activa, crítica, associada, que treballa en xarxa, que defineix els problemes  prioritaris i que  és protagonista en la seva ressolució: aquest és el vertader sentit del desenvolupament comunitari

Les persones que varen ser premiades i les que són com ells  són, sens dubta, el millor de la nostra societat... però són persones bàsicament anònimes.

Aquí els famosos amb més reconeixement mediàtic i institucional són persones tipus Jorge Lorenzo, habilidoses en l'estrany i dubtós art de llençar-se sobre una moto a 200 kms per hora, multimilionaris ... i que paguen els seus imposts a Andorra. Però això no té cap importància: res més fàcil per als mitjans de comunicació que fabricar mites de consum que res tenen a veure amb valors col.lectius mínimament raonables però  que permeten incrementar vendes i nivells d'audiència i, en definitiva, fer negoci. I res no resulta més gratificant per als polítics que perdre l'oremus - com va passar no fa gaire a Palma - per tal de fer-se una foto on puguin aparèixer com a partíceps de la suposada gloria col.lectiva 

Enmig d'aquesta inversió de valors, res més gratificant que retre homenatge públic i institucional als vertaders "herois del silenci" de la nostra ciutat

I ara cinc imatges sobre el tema:

 1) Quarter d'Intendència. El local on es va desenvolupar l'acte. Un magnífic equipament sociocultural de 1.600 m2  comprat amb els doblers de l'ecotaxa i posat recentment en marxa. Honor, docs, a l'ecotaxa, víctima d'un dels debats més absurds que ha viscut la nostra comunitat 

 premis rosa bueno premiats

2) Banner amb un resum dels projectes i l'entitat premiats

premis rosa bueno banner

En  aquest enllaç  podreu trobar més informació sobre quins son i el que han fet 

3) Foto de les persones que recolliren el premi en nom de les seves entitats respectives

premis rosa bueno premiats

4) Foto meva besant una monja meravellosa de Son Roca i que demostra que el meu pretés anticlericalisme és només un mite: hi ha clero i clero...

opremis rosa bueno 2

 

 

MARCELINO CAMACHO

grosske | 29 Octubre, 2010 06:41

Marcelino Camacho no pasará a a la historia de  lo mejor de este este país por lo que pensaba o por lo que decía; pasará a la historia por lo que hizo y, sobre todo, por como fue.

Decir se pueden decir muchas cosas y normalmente es gratis,   pero dedicar los 92 años de tu vida a ser consecuente con lo que dices, ésto tiene un mérito difícil de igualar

Para jugarte 30 años de prisión por aquéllo en lo que crees hay que ser muy valiente y, además, con una valentía mucho más auténtica y especial que la de quienes se dejan la piel practicando deporte de riesgo

Vivimos en un mundo donde Belen Esteban puede ganar en un día lo que Cospedal gana en un año (que no es poco, como hemos podido saber recientemente), y Marcelino, que adquirió una cierta notoriedad, se las arregló para morir tan pobre como nació.

A quienes no nos gusta este mundo, nos queda la satisfacción de saber que existe gente así, de que tenemos un espejo donde mirarnos y de que, por tanto, no tenemos motivos para perder la esperanza, porque, como diria Raimon "som molt més dels que ells volen i diuen"

SON BORDOI I EL CONSELL DE BARRI DEL MOLINAR

grosske | 27 Octubre, 2010 06:44

Ahir vespre es va celebrar un Consell de Barri del Molinar monogràfic sobre Son Bordoi.

Ple de gom a gom amb entitats que, per a qui conegui el barri, són de tots els colors i tendències. I tres conclussions molt clares que varen fer gairebé UNANIMITAT:

- No a Son Bordoi si abans no s'implementen  les connexions del Molinar amb la via de cintura i l'autopisa del Molinar

- No a Son Bordoi si no es garanteix la protecció efectiva de la franja de sòl rústic que separa El Molinar de la Via de Cintura

- No a Son Bordoi si la urbanització només és d'habitatges i no hi ha botigues en planta baixa

Per suposat, faig meus aquests criteris, el meu vot queda vinculat a aquests criteris  i tenc l'esperança i la confiança que l'equip de govern en el seu conjunt els expressi amb claredat a la seva proposta que demà es durà a plenari

 

MIQUEL RAMON I EIVISSAXCANVI: ANIM!

grosske | 26 Octubre, 2010 06:01

                                       miquel ramon

Aquest senyor en el primer plànol de la foto és en  Miquel Ramon, company d'Esquerra Unida i conseller d'ordenació del territori d'Eivissa fins fa dos dies. Ha hagut de dimitir perquè l'altre senyor de la foto, Xicu Tarres, encara president del Consell d'Eivissa, s'ha posat d'acord amb el PP per retirar la modificació del Pla Territorial.

El PSOE no atura de donar-nos alegries en tots els terrenys. Estam a set mesos de les eleccions i el projecte de canvi a Eivissa es queda sense una peça clau - la política territorial - perquè el partit del Sr. Tarres s'ha fet por de les manifestacions anunciades en contra d'una modificació del Pla Territorial que tothom coincidia en qualificar de modesta i prudentíssima.

La cosa és important i tots hauriem de recordar que Matas va guanyar el 2003 bàsicament pel moviment de vot a les Pitiüses. Malauradament, els mitjans de comunicació segueixen renunciant a tractar les Balears com una comunitat autònoma i tracten Eivissa com si fos Tegucigalpa (i viceversa pel que fa als mitjans eivissencs).

Per acabar: ànim a Miquel Ramon i  a EU d'Eivissa i Formentera i ànim, sobre tot, a Eivissa pel Canvi.  Heu demostrat que sou això: l'Eivissa que està pel canvi.

I ara no és el moment ni de lamentar-se ni de fer guerres partidistes de curta volada. Ara és el moment d'adreçar-se a la ciutadania i demanar-li força per poder seguir tenguent esperança

RODRIGUEZ, CANDIDAT A BATLE DE PALMA (porfi porfi)

grosske | 24 Octubre, 2010 12:10

                           rodriguez 

Diu avui la premsa que en Rodriguez té por que el partit estatal i en José Ramon Bauzá (perdò per la redundància) s'oposin a la seva candidatura a la batlia de Palma l'any qui vé.

I jo vull expressar-me amb claredat sobre un punt tan delicat. Jo també em sentiria molt malament si el Sr. Rodríguez no fos el candidat.

Crec que ningú com ell representa l'essència del PP de Balears. I aixi ho demostra - com molt bé recalca el propi interessat - el suport molt majoritari que va tenir entre les bases del partit a l'hora d'elegir-ne el seu President a Palma. El PP de Palma va parlar clar: molt millor la bulímia de poder del Sr. Rodríguez que aquest cursi den Tito Fiol que només presentava la credencial de ser més aviat centrista (uuuuuuuuhh), ser un bon gestor i, a més, saber parlar en públic.

La seva vinculació estretíssima amb l'ex-president Matas des de la Conselleria de Presidència del govern més corrupte de la història de les Balears, el seu apadrinament sense fisures del famossíssim ex-batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo i l'intent d'aliança amb en Miquel Nadal - ara fa sis mesos - per presentar una mociçó de censura a Palma fan innecessri aportar més elements per demostrar fins a quin cert punt el Sr. José Maria Rodríguez representa el millor del PP balear. Ell no és ni de l'espanyolisme delgadista ni del PP de Madrid ni del regionalisme den Jaume Font. Ell és només  de comandar i de donar de menjar als qui l'ajudin a comandar. Es a dir: PP Balear en estat pur.

Per favor, insistesc, deixau-lo ser candidat

BINGO I TERCERA EDAT

grosske | 20 Octubre, 2010 17:36

Si qualcú de la Conselleria d'Interior del  Govern Balear va voler incrementar la seva projecció mediàtica avui haurà pogut cantar un Bingo! com unes cases.

L'ocurrència d'enviar la policia als centres de tercera edat per clausurar els bingos, requisar la pasta i el material està sent notícia a totes les cadenes de televisió estatals. Allò més graciós, el videomontatge de Cuatro

Diu el Govern que no vol prevaricar i que ha de tramitar les denúncies de l'Associació de Bingos de Balears. Jo no vull que prevariqui però tampoc no vull que perdi el seny.

Els bingos que es practiquen al clubs de la tercera edat són bingos socials els guanys dels quals serveixen per pagar el barenar que es consumeix durant l'event o per finançar activitats del centre. Res a veure amb un negoci lucratiu que faci una competència real als Bingos oficials

Si hi ha qualque club on aquesta pràctica es dugui de manera abusiva hi ha mil  maneres de controlar-ho. Tots els clubs reben subvencions de les institucions i són entitats sense ànim de lucre. Per tant, amb la llei de subvencions i els seus propis estatuts a la mà es pot localitzar i controlar qualsevol abús per mitjans estrictament administratius i sense necessitat d'enviar la policia.

Reguli la conselleria el que hagi de regular per tal de prevenir possibles abusos, demani l'auxili de les administracions que subvencionen els clubs per garantir la màxima transparència però deixem de sortir a tots els telediaris i de molestar gent honrada.

- Però a tu et sembla bé tant de bingo a als clubs de tercera edat?

Idò això és com la cervesa: depén de la dosi. Però l'administració no pot entrar en el control d'oportunitat del que fan associacions privades: només ha de fer complir raonablement normes raonables

HAMBRE EN EL MUNDO

grosske | 17 Octubre, 2010 22:58

"Hola Eberhard!

Ayer era el Día Mundial de la Alimentación. Hubo un debate en RNE con José Antonio Marina, el director de la FAO en España y el director de estudios sobre hambre y pobreza de la Universidad de Córdoba, sobre si es posible erradicar el  hambre del mundo.

Triste conclusión, “no hay voluntad política para ello”.  Sí es posible, la tierra produce alimentos para todos, es un problema de distribución.  Mil millones de personas pasan hambre, cada día mueren 50.000 personas de hambre, 17 millones al año. Los gobiernos se han preocupado por la gripe A, nos alarmamos por los accidentes de tráfico que hay cada año... y  nos quedamos impasibles ante esta gran tragedia.

¡¡¡Es espeluznante!!!, un claro ejemplo del interés que hay por resolver esta tragedia, el presupuesto regular de la FAO de 10 años es el equivalente a lo que el mundo se gasta en armamento en un día.  Esto lo dice todo.

Alguien dijo, las persona que tienen hambre no tienen voz, y el hambre no es contagiosa, (no es la gripe A).

Resultaría ingenuo si te preguntara que pasa en esa persona que en su carrera política comienza con las ideas de luchar por estos temas y acaba haciendo nada. Parto de la idea (puede que también ingenua) que a la persona que se mete en política le mueven  las ganas de dar soluciones a estos problemas de calado humano, (pienso en políticos locales,  nacionales, europeos, ..). Que registros cambian que impiden acabar con estos problemas, aunque solo fuera por egoísmo inteligente debería dársele una solución.

¿No crees que el logro máximo de la inteligencia es la ética, la puesta en práctica de ésta?

Idea: podrías hablar en tu blog de este tema, que se oiga. Desde la  izquierda debemos entrar en estos debates, deberíamos dejar claro que esta es una de nuestras luchas"

Gracias X por tu correo. Lo he encontrado tan interesante que, ya ves, me he limitado a reproducirlo sin más

1140,33 EUROS PER ALS SINDICATS

grosske | 14 Octubre, 2010 05:58

Els càrrecs públics d'EU-EAiV varem aturar el 29 de Setembre i, igual que vàrem fer amb la vaga de funció pública, hem renunciat a percebre els salaris corresponents a aquesta jornada.

Així ho han fet la trentena de càrrecs públiucs de l'organització a les Balears.

No obstant això, a Mallorca hem introduit una variant: hem cobrat els doblers i hem decidit repartir-los entre els sindicats convocants i adherits a la vaga general (CCOO, UGT, STEI-i, USO i CGT).

Aquests 1.140,33 euros són només un gest però que simbolitza moltes coses. La més important és que, per damunt de totes les diferències i des de la independència de cadescú, tots anam en un mateix vaixell: el de la lluita contra el tsunami neolliberal, el de la defensa dels valors col.lectius per damunt de l'individualisme i  la llei de la selva. No és un problema d'estabilitat en la feina, de possibilitat de fer feina o d'accés a unes pensions dignes (que ja n'hi ha només amb això): és un problema de valors i de model de societat.

A França ahir es va fer una vaga general contra l'ampliació de l'edat de jubilació dels 60 als 62 anys. Aquí ens volen fer treballar fins al 67. No és només un problema per als futurs jubilats, és un problema per als joves que encara tendran més difícil trobar una feina. Més informació aqui

LES DARRERES ENQUESTES

grosske | 09 Octubre, 2010 20:45

Aqui vos deix algunes enquestes que s'han publicat darrerament. Vaig afegint a mesura que es publiquen

Enquesta estat cope Sept 2010.doc

Enquesta Estat espanyol Antena 3 Setembre  

Enquesta pais valencia setembre.doc (feta per Las Provincias)

Enquesta Estat Espanyol Publico (7 d'Octubre)

Enquesta Pais Valencia de El Pais 9 d'Octubre 

Enquesta El Mundo sobre Madrid  (10 d'Octubre)

Enquesta Estat espanyol de La Razón (11 d'Octubre)

Enquesta Heraldo de Aragon per Aragon (12 d'Octubre)

Constants a totes elles: una correlació de forces PP/PSOE abrumadorament favorable al primer i IU que puja de manera notable

Vosaltres què opinau?

LIU XIAOBO, QUE BIEN!

grosske | 08 Octubre, 2010 21:12

Excepcionalmente, el Premio Nobel de la Paz se lo acaban de otorgar a alguien que no tiene las manos manchadas de sangre.Es una gran noticia para el propio premio y tambien para los amantes de los derechos humanos.

Para gente de izquierdas como yo, aun es mejor noticia. Capitalismo economico y dictadura politica es una mezcla repugnante. Si, encima, la mezcla se adorna con una bandera roja, la resultante es sencillamente vomitiva.

El gobierno de la segunda potencia economica y de la primera dictadura del mundo ha dicho que este premio era una obscenidad. No hacen falta, pues, mayores argumentos: enhorabuena a Liu Xiaobo y a todos y todas los amantes de la libertad

MISLLORA ESPECTACULAR DE L'ATENCIO ALS SERVEIS SOCIALS

grosske | 06 Octubre, 2010 21:03

L'increment de persones ateses als Serveis Socials de Palma ha crescut enormement: un 61% en els darrers tres anys.

En un primer moment, els dies d'espera per ser atesos pels treballadors socials en els casos no urgents (els urgents s'atenen d'immediat) varen crèixer de manera igualment espectacular i varen arribar a l'intolerable xifra de 70 dies durant el mes de febrer del 2009.

A partir d'aquí, l'equip de Benestar Social (Joan Miró, Joana Gual, NandoRuiz i, poc més tard, Marian Feliu i LLucia Carreras) varen iniciar una creuada contra aquesta situació i ahir vàrem poder anunciar a la premsa que els dies d'espera per als casos no urgents s'havien reduit a 6,9. Trobareu aquí dades i gràfiques sobre el tema

Es el fruit d'un equip fantàstic d'alts càrrecs de la regidoria (sí, d'aquests alts càrrecs que la demagògia conservadora i l'"amarillismo" mediàtic menysprea continuament) i d'uns magnífics professionals que han sabut adaptar-se a nous procediments, noves situacions i nous perfils d'usuaris. Es també el fruit de la voluntat política i de l'empenta per fer canviar les coses fins i tot, ja ho veis, en temps d'aquesta crisi que sembla que ha de servir d'excusa per a tot

MILLORES ALS CENTRES DE SERVEIS SOCIALS

grosske | 05 Octubre, 2010 06:08

  •           inauguracio CMSS

Aquestes persones semblen contentes però són les que, dia a dia, s'enfronten als problemes socials, familiars i  personals més sagnants que el sistema provoca a la nostra ciutat

Drames de tot tipus van a parar a les seves taules en bona mesura perquè el famós Estat del Benestar és, moltes vegades, un Estat del Malestar, amb una enorme mancança de recursos sanitaris, sociosanitaris, educatius i d'habitatge (entre d'altres)

La foto està presa a la inauguració ahir de  l'ampliació del Centre de Serveis Socials que serveix a barris com Son Gotleu i Pere Garau.

Per a aquesta legislatura hem tengut dos objectius: ampliar el nombre de professionals i acabar amb la "cutrez" de les instal.lacions on fan la seva feina i l'objectiu - ja vos faré un altre dia el balanç - s'haurà aconseguit clarament... El proper mandat haurà de ser el de l'ampliació del nombre de centres i el de continuar ampliant el nombre de professionals

PSM I ESCINDITS D'EU: DISCREPANCIES O COMEDIA?

grosske | 02 Octubre, 2010 19:26

No deixa de ser sorprenent que, a aquestes alçades de la pel,lícula, PSM i el seus futurs acompanyants expressin discrepàncies públiques sobre la fòrmula amb la qual han d'anar a les eleccions.

Ahir llegiem una notícia amb el següent subtitular "Biel Barceló 'liquida' el Bloc y sólo contempla como socio a Iniciativa-Verds". Avui un altra que diu: Iniciativa sí ve factible que Entesa e IU vayan en su coalición 

Discrepàncies o comèdia?. A mí em consta que dins els escindits d'EU hi ha gent de bona fe que vol una coalició ampla però els seus dirigents sabien perfectament on anaven i què és el que passaria quan es decidiren a dur a terme l'escissió.

La intenció del PSM en tota aquesta qüestió era absolutament transparent (enfortir el seu partit, passar d'aliances amples,enviar a la cuneta a Entesa i ERC i trencar amb EU)i la tenc explicada a diversos articles d'aquest Bloc. Els més significatius:  un del  mes de maig i un altre el mes de juliol

Si la posició del PSM és i ha estat des del principi tan transparent, què significa la posició dels escindits d'EU?: que aspiren a fer un pols al PSM i guanyar o que intenten mantenir una posició estètica de cara a la poca gent a la qual li varen fer creure que ells eren més unitaris que ningú?; tal volta no sabien quina era la posició del PSM quan varen signar el seu acord de coalició?... no li varen demanar? 

Nosaltres, des d'EU-EAiV, seguim desitjant una candidatura unitària tal i com vàrem aprovar a la nostra assemblea constituient. Simplement, per sentit de la responsabilitat, perquè pensam que la divisió és una mala notícia per a l'electorat progressista i una bona notícia per al PP. Però, en qualsevol cas, estam fent molta feina perquè ni l'atur ni les pensions ni tantes altres coses poden esperar

MARGINACION, FASCISMO SOCIAL Y PILAR GARCES

grosske | 01 Octubre, 2010 00:37

La marginación severa, la que se asocia al alcohoolismo u otras drogodependencias, es una gran tragedia personal y social

Las personas que han bajado los brazos ante la vida y dimiten de cualquier tipo de responsabilidad rechazan la sociedad desde la derrota, no desde la rebeldía. Cuando los vemos beber en el banco de una plaza no vemos un gesto de libertad, vemos un signo de esclavitud y autodestrucción. Su situación debería mover al respeto y la solidaridad de todos

Desgraciadamente, lo que provoca muy frecuentemente es una mezcla de miedo rechazo y desprecio que, en algunas ocasiones, adquiere tintes de verdadero "fascismo social". Se olvida que son personas con todos sus derechos y se exige de los poderes públicos que los saque de calles y plazas como si se tratara de simples objetos. Por la misma razón, y como se pudo comprobar en Palma no hace demasiado tiempo, se organizan con mucha facilidad crispadas protestas contra la instalación de centros de acogida para excluidos o para simples personas sin hogar.

Creo que el hecho de haberme enfrentado personal, pública y notoriamente con estas actitudes me hace poco sospechoso de contemporizar con ellas, pero creo que seria hipócrita y poco inteligente no valorar dos circunstancias que, en cualquier ciudad y situación, pueden alimentarlas:

En primer lugar, la eventual escasez y/o la mala calidad de los centros y recursos destinados a estas personas que amplifica el problema y dificulta su ya de por sí difícil inserción social

En segundo lugar, los comportamientos incívicos y los perjuicios a otros ciudadanos que, en ocasiones, llevan a cabo estas personas. Unos comportamientos que los poderes públicos, con mucha frecuencia, son incapaces de atajar porque la insolvencia económica de los infractores los hace inmunes a las sanciones con que se castigan las infracciones administrativas

Tengo la firme convicción de que la izquierda ha de ser particularmente firme en solucionar lo primero y lo segundo.

Precisamente porque la solución a estos problemas es lo que más puede favorecer el combate contra las actitudes insolidarias a las que antes hacia referencia y, desde luego, lo que mas autoriza moralmente a llevar a cabo este combate

Nota final para Pilar Garcés, periodista. Queria felicitarte por tu artículo en el que, por sostener estas tesis, me comparas con Ana Botella.

No es que un tema tan serio se preste demasiado a las hipérboles vacuas pero, desde luego, este artículo mejora mucho aquel otro en que te desmarcabas de tus convecinos que sufrian agresiones verbales y tomatazos en sus fachadas por defender la instalacion de un albergue de transeúntes en El Molinar y prefirías buscar el aplauso fácil de quienes se manifestaban contra este equipamiento con sloganes que sonroja recordar

De todas formas, me atrevería a pedirte que siguieras mejorando. Siendo como eres una persona de reconocido cachet progresista, lamento que los pocos temas que has tenido a bien dedicarme tu atención (desde el cambio en el trayecto de la cabalgata de reyes hasta el  que hoy nos ocupa) tus argumentos no tuvieran otra traducción que seguir haciendo (o no haciendo) lo mismo que hacia (o no hacia) el PP

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS