Administrar


Estadisticas de visitas

EXIT DE L'ESQUERRA ALTERNATIVA I VERDA

grosske | 16 Maig, 2010 09:36

Ahir es va celebrar al Palas Atenea l'Assemblea de Mallorca corresponent al procés constituient de l'Esquerra Alternativa i Verda de les Illes Balears. Dades objectives:

223 persones acreditades de les quals la meitat més o manco no eren afiliades a EUIB.

Entre les persones independents que s'han acostat al projecte gent nova i algunes recuperacions notables d'antics militants. Estic parlant de Marisol Ramírez, Nanda Caro, Alex Miquel, Antoni Picazo, Rafa Pons, Marian Feliu, Vicente Izquierdo...

Entre la gent afiliada a EU que va assistir a l'Assemblea gent de tots els pelatges (1a via, 2ª, 3ª, 4ª i més enllà). Estic parlant de Manolo Camara, Ernesto Baletto, Emylse Mas, Joana Gual i Joana Maria Petrus (aquestes tres impossibilitades d'assistir però elegidses delegades a la Interinsular), Xavi Galan, Xesca Vanrell, Joan Font, Juan Hernandez, Joan Miró, Albert Aguilera, etc., etc.

Però el més important és que hi havia un munt de gent normaleta que de la única via que era era de la via de lluitar per un món distint on, entre d'altres coses, especuladors de tota mena no visquin com a déus i, a més, puguin trobar la complicitat d'Europa, el PSOE i el PP  per fer-li pagar la crisis econòmica als més febles 

El debat sobre tesis polítiques i organitzatives tengué un resultat previsible en línia amb allò aprovat amb molt de consens al grup facilitador i a la direcció d'EU (amb l'únic disens dels membres d'Esquerra XXI que, quan encara estaven al procés, qüestionaven el lligam federal). Dit amb altres paraules, es va apostar per una força d'esquerres alternativa, transformadora, ecologista, feminista, republicana, radical democràtica i federalista amb una política d'aliances clara, que aposta per la reedició d'experiències com el Bloc i Eivissa pel Canvi i per un posicionament unitari, rigorós i responsable a les institucions on governi)

Quant el nom, es decidí traslladar a la Interinsular dues possibilitats: Esquerra Alternativa i Verda  seguit del nom del referent federal (ara seria Esquerra Alternativa i Verda - Esquerra Unida, quan acabi el procés constituient d'IU seria Esquerra Alternativa i Verda seguit del nom que es derivàs del procés constituient a nivell d'Estat) i, segona possibilitat, Esquerra Alternativa i Verda - L'esquerra

Ara tenim dos reptes per endavant:

1) organitzar correctament tota la gent que s'ha sumat al procés constituient i

2) posar-nos a fer feina de valent amb el tema de la crisi econòmica i amb la resta de reptes de la realitat: una organització no és un dibuix en un paper, és una pràctica política... o no és res

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS