Administrar


Estadisticas de visitas

LA DIMISSIO DE MUNAR: AVUI ES UN DIA HISTORIC

grosske | 26 Febrer, 2010 22:11

No és només que na Maria Antònia Munar surti de la política, és com ho fa: en el marc d'una desfeta generalitzada del seu partit aufegat en la seva pròpia corrupció.

Em vaig equivocar al meu darrer post (i amb jo molts d'analistes). En Miquel Nadal no va dimitir per temes relacionats amb la moció de censura: va dimitir perquè havia pactat amb fiscalia el que es coneix vulgarment com "cantar la Traviata". En Miquel Nadal, que feia protestes d'innocència fins fa dos dies (i al qual ahir mateix  un editorial d'UH donava chances de retorn el 2011) ha cantat de pla davant els jutges sobre l'operació "maquillatge", la xarxa d'agents electorals que varen contractar amb doblers públics i el fet que - en una escena digne d'una pel.lícula de gangsters - na Maria Antònia Munar li lliuràs 300.000 euros en el seu propi cotxe oficial per comprar part de l'empresa que després afavoririen amb la concessió de TV Mallorca i de múltiples subvencions. L'"ària" den Nadal ha estat tan espectacular que na Munar s'ha vist obligada a abandonar la política de manera immediata.

Amb això acaben quinze anys de munarisme i quinze anys en què un partit frontissa que tenia per principal bandera la recerca del poder ha decidit en bona mesura l'orientació política de les institucions balears. Però, com es sòl dir, "la avaricia rompe el saco" i UM és, ara mateix, una triste caricatura de sí mateixa.

Què farà en el futur més immediat?. Ara mateix no ho saben ni ells. Impossible en aquestes circumstàncies que el PP els compensi de cap manera pel seu suport a eventuals mocions de censura. Per tant, donar suport a aquestes mocions significa satisfer la seva set de venjança amb l'esquerra però amb la garantia d'alimentar un PP que, l'any qui ve, els aplastarà definitivament. També poden optar per acabar de rentar-se la cara, mantenir el statu quo,  pregar per treure el 2011  representació institucional  i que, bingo!, la resta de resultats els tornin a convertir en frontissa. I també hi ha d'altres opcions entre les quals no tenir força ni tan sols per seguir una estratègia racional... o, fins i tot, desaparèixer.

Insistesc en què ni ells mateixos ho saben en aquests moments però avui és un dia històric perquè el que és segur és que, a partir de demà,  res no tornarà a ser com abans

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS