Administrar


Estadisticas de visitas

EL PSM VOL ACABAR AMB EL BLOC, SEMBLA

grosske | 22 Gener, 2010 19:23

A l'esquerra del PSOE ningú no està en condicions de donar lliçons a ningú i tothom té moltes coses que arreglar dins ca seva abans d'anar a arreglar la dels altres. Així que escric aquest post amb humilitat i respecte cap a un PSM que, segons tots els indicis, té previst que el Bloc  desaparegui com a opció política el 2011.

Crec comprendre moltes de les coses que es mouen al sí del PSM: la gent que diu que aquest Bloc no és el Bloc que varen acordar a la seva Assemblea, la gent que diu que ERC o Esquerra Unida no són socis còmodes, la gent que vol retrobar-se amb el seu partit, tornar als feliços  anys 80 i principis dels 90... Esper, de la mateixa manera, que en el PSM comprenguin la incomoditat d'EU pel fet que, quan el Bloc encara no tenia ni un anyet de vida, a les legislatives del 2008, els nostres socis s'estimassin més anar amb UM a les eleccions generals i no reeditar l'experiència del 2004 - prel.ludi del Bloc - de Progressistes per les Illes Balears.

Però la resposta a la pregunta del què fer no ens l'ha de donar un llistat sempre discutible de retrets, problemes o dificultats. La resposta al que s'ha de fer l'hem de trobar en funció d'un altra pregunta: què es el que més l'interessa a les polítiques de canvi a la nostra terra, a la gent que volem representar?

EU ha tengut sempre clares les seves apostes unitàries: Progressistes, el Bloc, Eivissa pel Canvi... i, per això, entenem que el PSM s'equivocarà moltíssim  si, a la fi, acaba amb el Bloc per Mallorca. I  això és perquè estam convençuts - i és una opinió molt generalitzada - que  aquestes experiències han estat molt positives per a obtenir rèdits electorals imprescindibles per a un canvi de govern a les nostres institucions i per a impulsar polítiques de canvi des d'aquestes institucions.

Puc ser molt empàtic amb els interessos de partit però crec que hi ha una frontera que no es pot traspassar: la d'ajudar el PP a  tornar a governar les principals institucions de les Illes Balears

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS