Administrar


Estadisticas de visitas

SANT SEBASTIA 2010: EL MES PARTICIPATIU DE LA HISTORIA

grosske | 09 Gener, 2010 12:38

                                                            CARTELL sANT sEBASTIA

A mí, personalment, el que més m'agrada d'aquest Sant Sebastià 2010 és que és fruit de la participació ciutadana.

A través del Pla Director de Festes  i de la Comissió de Festes Populars, ho és en la seva configuració, en els seus criteris organitzatius  i pressupostaris i, fint i tot, en la programació dels principals artistes contractats

I també ho és en la implicació d'entitats i empreses en el patrocini i organització d'activitats

Sé que és un raonament una mica abstracte però crec que això és l'element nodal del canvi polític en matèria de festes populars

A més, aquest canvi ha permés que , en un ambient d'austeritat, s'hagi aconseguit el miracle dels pans i els peixos i tenir unes Festes de Sant Sebastià amb més esdeveniments i artistes que mai

Trobareu el programa a la web de l'Ajuntament (a més de a les vostres bústies, i, de la revel.la, una magnífica informació a la següent pàgina web: www.macrofono.es/santsebastiaEl meu reconeixement a les empreses i entitats que col·laboren en l’organització d’aquestes festes, entre els que es troben Gesa-Endesa, Sa Nostra, Sol Melià, El Corte Inglés, La Caixa, 40 Principales, Cadena 100 i enguany també s’han sumat Europa FM, la Coordinadora de Festes Populars i El Loco Circo de la Vida, que també organitzaran concerts i activitats en el marc d’aquestes festes.

La incorporació d’aquests nous col·laboradors ha permès ampliar el nombre de places que serviran d’escenaris per a la Revetla, que passa de 7 places a l’edició del 2009 a un total de 10 per al Sant Sebastià d’aquest any. A les ja tradicionals places de Cort, Espanya, Major, St. Francesc, Sta. Eulàlia, Joan Carles I i la Reina s’afegeixen enguany la Plaça del Mercat, la dels Patins i la de l’Artesania. Aquesta ampliació de places ha permès també incloure una major varietat d’estils musicals, a fi de tenir unes festes per a tots els públics. 

D'altra banda, tal i com va acordar la comissió de festes, més d’un 50% d’aquests grups són de les Illes Balears i entorn a un 25%  canta en llengua catalana.A més, de la Revetla no només tendrem els altres esdeveniments tradicionals: el pregó de festes, que enguany anirà a càrrec de la Terremoto de Alcorcón, amb una festa a continuació (novedat  iniciada l'any 2009), les projeccions audiovisuals a la façana de Cort (també novedat de l'any passat) i l’aTIÀr Foc. Tendrem, també, la celebració d'un macroconcert a càrrec  Fito & Fitipaldis y La Cabra Mecànica que estarà ubicat al nou recinte de Son Fusteret.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS