Administrar


Estadisticas de visitas

PROJECTE HOME: VIATGE A L'INTERIOR

grosske | 31 Agost, 2009 06:25

Comentari remés  per Joan Truyols el  30/08/2009 a les  09:23:
Projecte Home. No escrius res sobre sa teva visita al XXII aniversari de PH??? Crec que val la pena
Estic d'acord amb en Joan. No només val la pena parlar-ne: val  molt la pena anar-hi i conèixer aquest projecte. El procés d'adicció a les drogues és sempre la conseqüència d'una fallida important en els panell de comandaments de la nostra navigació vital. Els factors externs que amb més facilitat ens venen al cap són importants, és clar, però no es pot posar remei sobre la base d'explicacions simplistes: cal saber amb precisió quin factor o combinació de factors han provocat l'avaria d'una o més parts del nostre vaixell.
Els mètodes de treball per a superar les drogodependències no fan unanimitat entre els experts però el que impresiona a qui s'acosta a PH és la percepció immediata d'una feina duríssima i sistemàtica d'introspecció interior i de despullament cap a l'exterior. No només es va a les arrels del problema, aquestes arrels són mostrades, compartides i debatudes amb enorme valentia i dignitat. Per això, quan parles amb gent que duu un temps en el projecte, t'invaheix l'agradable i insòlita sensació d'arribar a un lloc autèntic on els convencionalismes amb els que ritualitzam les nostres relacions semblen més aviat ridículs i mancats de sentit. Es per això que algúns comenten que, a la fi, l'adicció a les drogues ha estat el tortuós camí pel qual persones i famílies, a la fi, es pòsassin front al mirall i es mirassin cara a cara, tal qual són

PERQUE DIC QUE EN QUIĐONERO ES XENOFOB

grosske | 29 Agost, 2009 16:45

Un editorial del Diari Balears d’ahir em renyava per dir que el discurs del Sr. Ginés Quiñonero, president de l’AVV Orson Wells de Son Gotleu, és xenòfob. La renyada és correlativa a un editorial anterior on DBalears qualificava de progresista, lúcida i valenta la posició d’aquest senyor.

No tenc ganes de polemitzar amb un mitjà de comunicació més enllà d’allò estrictament imprescindible. Així que em limitará a deixar-vos a continuació un seguit d’escrits apareguts a l’òrgan oficial d’expressió d’aquesta associació així com algunes cites textuals del Sr. Quiñonero aparegudes darrerament a la prensa. Vosaltres mateixos podreu jutjar si clicau a "segueix":

“Las autoridades solo piensan en atender lo mejor posible a esta incesante avalancha inmigratoria, que tiene desbordados todos los servicios, cuya calidad ha empeorado ostensiblemente. De tal modo es así, que al dar total prioridad a los recién llegados, se está discriminado conscientemente a los naturales del país, importándoles un bledo sus quejas…¡Zas!, ponen una Consellera para que les atienda mejor y les de más dinero para que se encuentren más a gusto y se traigan a sus familias para disfrutar juntos de la “Isla de la Calma”…somos famosos en el mundo entero y tenemos en nuestro seno inmigrantes de 130 países, cuando se nos otorgue por la gracia de ZP el don de nación y tengamos, en lugar de una Consellera, una Ministra de Inmigración de la Repúblcia de Mallorca, tan humana, tan dadivosa, como la actual, alcanzaremos la gloria, el éxtasis, de ser el país más rico del mundo en inmigrantes, pues vamos a sobrepasar las 1.000 nacionalidades.” (Papeles de Son Gotleu, 43. 2n trimestre de 2006, pàg. 21). 

 "debido principalmente a los ruidos, gritos, escándalos, peleas, que se han producido en torno de los negocios nigerianos y de otros grupos…el acoso, la extorsión, la violencia que se está llevando a cabo contra nuestros ciudadanos…es imprescindible realizar esta ofensiva para hacerles retroceder…” (Papeles de Son Gotleu, 44. 2n trimestre de 2006, pàg. 3).

 " que ha nombrado una extraordinaria consejera que se distingue, no por el efecto llamada, sino por llamarles continuamente para que cada día vengan más. ¿Hasta donde vamos a llegar, D. Eduardo Inda?. ¿Sabe que apestaron a toda Roma?.”(Papeles de Son Gotleu, 44. 2n trimestre de 2006, pàg. 13).

" destacando los nigerianos que desde un principio dijeron que nos iban a echar y hacerse suyo el barrio, consiguiendo que la mitad de nuestros vecinos huyeran despavoridos hasta otros lugares…” (***) (Papeles de Son Gotleu, 49. 4t trimestre de 2007, pàg. 19).

  “Denunciamos otros desafueros del Ayuntamiento, cuyos representantes se reúnen continuamente con los africanos –principalmente Nigeria Unida– en el Casal de Barrio, inclusive en domingos y festivos, dándoles todo tipo de ayudas, asesoramiento y servicios, con total deprecio a los demás ciudadanos”. (Papeles de Son Gotleu, 55. 2n trimestre de 2009, pàg. 7). 

 “Hace tiempo que estamos sufriendo las consecuencias de la imparable invasión inmigratoria que no cesa, que ha trastocado nuestras vidas, envileciendo el ambiente en que vivimos y que ha obligado a muchos vecinos –demasiados-a marcharse con sus familias a vivir a otros lugares más acogedores(***). Hemos luchado incansablemente para que las autoridades pongan orden en esta inmigración desordenada y, en muchos casos, violenta y avasalladora(Papeles de Son Gotleu, 51. 2n trimestre de 2008, pàg. 3). 

 “Nos sentimos agradecidos a este pueblo tan sufrido, tan maltratado, al que unas autoridades entregadas en cuerpo y alma a la imparable y funesta invasión migratoria, como si fuera una bendición de Dios, ha permitido que se nos extorsionara, violentara, amenazara, provocando el miedo y el terror entre nosotros (***), ocasionando que la mitad de nuestros convecinos, al sentirse indefenso y muchos encontrarse desmoralizados y destrozados por las tensiones a las que estaban sometidos, se marcharan a otros lugares, lo cual significa un éxodo sin precedentes en la historia de la barriada y de la ciudad…y nada espera sino su extinción. Dedicamos este 50º número de “Papeles…” a todas las personas que fueron obligadas a marcharse y a todas las demás que aguantan estoicamente los avatares de este desastre. Gracias a todos…La gente agradece estas actuaciones en que se deja fuera de combate a estos criminales de los que Son Gotleu está infectada.” (Papeles de Son Gotleu, 50. 1r trimestre de 2008, pàg. 3).

  La pelea de ayer “es el resultado de una dejación de la autoridad por parte de los poderes públicos, a favor de la inmigración y discriminbando a la población natural” (Ginés Quiñonero, UH, 22 d’agost de 2009 pàg. 13)

 Quiñonero manifestó que la pelea de ayer es la punta del iceberg de “un problema muy gordo que viene desde 2001” cuando, según recordó, su asociación ya avisó al Ayuntamiento de que la inmigración “había crecido muchísimo en el barrio” (El Mundo, 22 d’agost del 2009 pàg.11) 

Entrevista a Ginés Quiñonero: “Quina será la vostra posición en la reunió d’avui (del Consell de Barri)? – No pensam assistir-hi. No volem dialogar amb aquesta gent violenta. Son irracionals, uns invasors…(referint-se a les associacions d'immigrants) (***)” (Diari Balears, 25 d’agost del 2009 ) 

Entrevista a Ginés Quiñonero: “Així, què proposau vos per solucionar aquesta problemática social?.- … Jo en quatre dies retiraría els ajuts que atorguen a l’Associació de nigerians que volen acabar controlant Palma”(***) (Diari Balears, 25 d’agost del 2009 ) 

“El Ayuntamiento de Palma les da nuestro dinero a todos los negros mientras que los españoles, los vecinos de la barriada están sin trabajo y en paro” (Ginés Quiñonero UH 27 agost 2009 pàg.14)

(***) Respecte als paràgrafs assenyalats amb tres asteriscs cal recordar que el Codi Penal castiga severament els qui, amb coneixement de la seva falsedat o temerari menyspreu cap a la veritat, difonen informacions injurioses sobre grups o associacions en relació amb la seva ideologia, religió o creences, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia, minusvalidesa”.

QUE DURAN DIMITEIXI DE PORTAVEU NO ARREGLA RES

grosske | 28 Agost, 2009 08:20

Diu el Sr. Duran que dimiteix com a portaveu perquè la seva situació judicial no pugui afeblir l'oposició del PP al govern municipal progressista.

El raonament és correcte però no entenc com el Sr. Duran  no es dóna compta que la seva permanència com a regidor també afebleix, per idèntic motiu, la tasca d'oposició del PP

Amb quina autoritat moral podrà demanar el PP de Palma rigor, austeritat i defensa dels interessos públics a l'actual govern de Cort si té entre les seves files l'ex-president del Consorci que va construir el Palmarena, que va tudar 52 milions d'euros sortits de les butxaques de tots els ciutadans, que va fer un equipament esportiu caríssim sense homologació internacional,  que permeté que s'en aprofitassin de l'obra una caterva infinita d'escurabutxaques sense escrúpulos i que va cometre i permetre la comissió  - això ho determinaran en darrera instància els jutges - tot tipus de delictes?

Encara més: com pot fer oposició coherent un grup municipal que té entre les seves files a la Sra. Marina Sans, ex-presidenta de la Funerària Municipals i que està perseguida per la justícia per pagar més de 9000 euros de viatges particulars d'ella i de la seva família?; una regidoras que tenia a l'EFM com a principal càrrec de confiança (anomenat per la Junta de Govern presidida per la Sra. Cirer) un gerent, el Sr. Oscar Collado, també perseguit per la justícia i que va arruinar l'empresa aprofitant-se també econòmicament per múltiples mecanismes i duent a terme una gestió nefasta

I encara més: com pot fer una oposició eficaç el grup municipal popular si té entre les seves files la Sra. Catalina Cirer, que fou batlessa de Palma mentre el seu inicial regidor de confiança, el Sr. Antoni Nadal, feia mobbing immobiliari a unes llogateres (raó per la qual fou condemnat judicialment i va haver de dimitir), mentres el Sr. Rodrigo de Santos utilitzava la targeta de crèdit de l'Ajuntament per pagar-se les juergues a un prostíbul, mentres el Sr Duran presidia el desastre de Palmarena per delegació de la pròpia Cirer i mentres la Sra. Sans aficava mà al calaix de l'Empresa Funerària?.

 No, realment, que el Sr. Duran dimiteixi de portaveu no arregla res

SON GOTLEU

grosske | 24 Agost, 2009 07:45

Son Gotleu és ara mateix un dels barris amb més problemes i potencialment més conflictiu de la ciutat.

Hi ha problemes econòmics i socials, problemes de degradació física del barri i problemes de convivència, de seguretat ciutadana i de delinqüència organitzada entorn, bàsicament, al narcotràfic.

Sobre aquesta base hi ha dos clans de narcotraficants, un format per persones d'ètnia gitana i un altre format per persones subsaharianes, que es disputen el control del territori. És a aquests narcotraficants a qui els interessa promoure escenaris de batalla ètnica per continuar desenvoupant la seva activitat, i és sobre aquests escenaris on troben lloc brots de violència com el del passat dijous.

Per si hi mancava qualque problema als anteriors, també té Son Gotleu qualque entitat que suposadament hauria de posar seny en aquesta situació i que malauradament es dedica a llençar gasolina sobre l'incendi amb discursos obertament racistes i xenòfobs que faciliten objectivament l'estratègia dels narcotraficants.

Afortunadament, Son Gotleu també té moltíssims de ciutadans i ciutadanes de bona voluntat, magnífics professionals que hi treballen i entitats cíviques de diversa mena que tenen com a objectiu solucionar els problemes reals del barri i apostar per la convivència.

Demà es reuneix el Consell de Barri de Son Gotleu per analitzar la situació. Esper que allà es senti amb força la veu dels veïnats, que en surti un discurs racionalitzador del conflicte i, també, un emplaçament a totes les administracions (municipal, autonòmica i central) perquè en tots els seus àmbits (educació, policia, serveis socials, habitatge, educació,  etc) redoblem els nostres esforços i la nostra coordinació per tal de millorar la qualitat de vida del barri i dels seus habitants. Sempre sense perdre de vista que mentre no es desfaci el nus del narcotràfic i dels posicionaments xenòfobs serà molt difícil posar solució a conflictes com els apareguts aquests dies als mitjans de comunicació.

 

JAUME MATAS Y LOS 40 LADRONES

grosske | 22 Agost, 2009 19:36

                                            mitin pp al palmarena

                                               Foto d'un mítin del 2007 al Palmarena

                                               que avui publica el Diario de Mallorca

 

El que vos deia a un post d'11 d'agost titulat "Palmarena, Jaume Matas i  el finan çament irregular del PP" s'ha confirmat plenament.

Avui els diaris van plens d'elements del sumari (que ja s'ha fet públic) on queda clar que Palmarena va servir, a més de per omplir la butxeca d'algúns impresentables, per finançar la campanya electoral del PP. Aquí, aquí i aquí teniu algúns exemples

Fins i tot El Mundo es rendeix davant l'evid¡ència i parla a un editorial d'avui de "Filesa balear".

Les imputacions de Matas i Rosa Puig estan molt properes i tot indica que Palmarena serà a Jaume Matas el que el tùnel de Soller va ser per en Gabriel Cañellas.

La incògnita és saber si, utilitzant l'exemple del Padrino, a Marlon Brando i a  Al Pacino els seguirà un altre mafiós o si el PP de Balears, d'una punyetera vegada, es convertirà en un partit mínimament normal

SAPS: DUES REFLEXIONS

grosske | 19 Agost, 2009 08:24

El SAPS ja duu funcionant una setmana al Molinar sense cap novedat ressenyable (com no va haver cap novedat ressenyable durant la seva ubicació durant un any al carrer Can Campaner). Gairebé em costa escriure això perquè és d'allò més normal. Com s'ha procurat explicar mil vegades des de l'Ajuntament, un centre de transeúnts gestionat seriosament i amb rigor  no té perquè ocasionar cap tipus d'impacte negatiu en el seu entorn. D'altra banda, el caràcter provisional d'aquesta ubicació - que molts es negaven a creure - és un fet cada cop menys discutit.

El que motiva aquest escrit són dues reflexions:

La primera, que la reacció d'una part dels veïnats del Molinar en contra de la ubicació del SAPS al seu barri és molt freqüent, aquí i a moltes altres bandes, davant equipaments d'aquestes característiques. En part, per aquell principi de "sí, però no en el meu pati" que rebutja tot equipament que no suposi valor afegit específic per al barri  i, en part (i això és important), perquè els centres socials - gestionats moltes vegades en condicions de precarietat i sense prou recursos humans i materials - sí que han originat impactes negatius al seu entorn. En tot cas, vull donar les gràcies als veïns més reticents a aquesta decisió per l'actitud cívica que estan demostrant davant un centre ja en funcionament i amb uns usuaris que són els darrers que haurien de patir qualsevol discrepància amb la decisió adoptada per l'Ajuntament

La segona és que tots, Ajuntament i veïns, hem d'estar vigilants per mantenir un entorn de qualitat per als veïnats del Molinar. Ningú no pot garantir que no es produeixi un incident aïllat al voltant del SAPS tant per part d'un usuari com per part d'un veïnat; ningú no pot garantir que les normes de convivència no es vulnerin per qualsevol altre concepte al Molinar o a qualsevol altre indret de la ciutat. Garantir una convivència normalitzada i que generi benestar per a la ciutadania és una tasca complicada a qualsevol gran ciutat. Requereix educació cívica i una actitud vigilant per part dels veïnats i , també, eficàcia, fermesa i una bona ca

TRACTE INHUMA ALS IMPLICATS EN EL PALMARENA?

grosske | 14 Agost, 2009 21:43

Va el PP remogut demanant una investigació sobre el tracte "inhumà" als detinguts pel Palmarena.

El Sindicat de la Policia Nacional primer va criticar aquest tracte inhumà i ara critica una instrucció del Delegat del Govern (que no va ser obeïda) en el sentit que les detencions es fecin amb la màxima discreció poerquè diu que aquesta instrucció era il.legal (en què quedam?)

Com que no m'agrada donar la impressió que no vull opinar sobre un tema delicat, diré molt breument el següent:

1.- Qui va fer "volar" 50 milions d'euros dels nostres impost no va ser en Ramon Socias, delegat del govern, sinó una concorxa on hi participaren els detinguts del Palmarena i algunes persones més

2.- 50 milions d'euros són 20 vegades el que destina durant un any la regidoria de benestar social de l'Ajuntament de Palma a ajudes d'emergència per a famílies amb dificultats.  20 vegades!... Això em sembla prou inhumà

3.- Em podeu creure si dic que em sap molt de greu el patiment personal dels delinqüents i dels presumptes delinqüents (som dels que creuen molt en aquella dita segons la qual cal odiar el delicte però compatir el delinqüent) però em sembla impresentable que polítics en llibertat sota fiança no tenguin la decència de complir el codi ètic del seu propi partit i apartar-se de la politica fins que el seu cas s'hagi aclarit.

4.- La policia ha de tenir protocols clars i aplicar-los però tant en aquest cas com com en d'altres: molt alerta, per tant, amb acabar fent un protocol policial aposta per a polítics acusats de corrupció

5.- I darrera. El que m'ha impresionat molt de tot això és que el Sr. Duran digués que els llits de comissaria estaven compixats. Si això és així és imprescindible que, per la dignitat de TOTS els  detinguts, s'arregli aquest tema de manera immediata i jo li deman des d'aqui al Sr. Socias amb tota fermesa. Llàstima que això, que jo recordi, no hagi estat demanat també ni pel PP ni pel SUP

AVUI, 20 H, A LA PLAăA DE TOROS (DAVANT)

grosske | 13 Agost, 2009 11:58

S'acaba de produir la imputació del cunyat den Jaume Matas que anunciava a un post anterior però el post d'avui no és per això, és per convidar-vos a la concentració convocada per Baldea davant la Plaça de Toros de Palma.

La concentració és a les 20h amb motiu d'una nova cursa de braus a la nostra ciutat. Serà silenciosa, hi haurà una "performance" entre les 20h i les 20h i es convida als assistents a anar de negre (però si qualcú va de blau o de vermell no passa res, que s'hi sumi igual).

En això de la protecció dels animals hi ha gent de moltes sensibilitats i ideologies però que tenen clar que això de les curses de toros és una rèmora, com tantes altres, de la barbàrie del passat. Respectar els animals, respectar les persones i respectar la naturalesa és el futur

 

PALMARENA, MATAS I EL FINANăAMENT IRREGULAR DEL PP

grosske | 11 Agost, 2009 21:57

Palmarena no és únicament el robatori als contribuients de les Balears de més de 50 milions d'euros, és - com es desprén de les investigacions del jutge José Castro i d'una sensacional notícia que avui publica El Pais - un cas de finançament irregular del PP que implicarà en Jaume Matas, ex-president del PP i del Govern Balear i el patrimoni del qual ha estat investigat per fiscalia (i esper que ho continui estant malgrat les maniobres den Conde Pumpido)

Mentres tant, el PP està en la batalla de fer-nos creure que el problema del Palmarena són les fotos que li varen fer als detinguts i en Miquel Segura, paraperiodista directament implicat en el cas Mapau, demanava fa uns dies que "Grosske se calle de una vez". Molt em tem que no colará ni una cosa ni l'altra

L'auto del jutge José Castro que ha posat en llibertat sota fiança els implicats en el cas Palmarena, és molt aclaridor del que ha passat amb aquest escàndol.

Jaume Matas, sense ser anomenat explícitament, és, amb tota probabilitat, l'"alta instància" que dirigeix tota la operació, el que interlocuta directament amb els contractistes, el que decideix canviar un prestigiós arquitecte internacional, el Sr. Schürmann,  pels arquitectes Lluis i Jaume Garcia Ruiz i el que utilitza en Pepote Ballester i en Jorge Moisés com a transmissors de les seves instruccions.

Rafael Duran va declarar no fa gaire que ell mai no va rebre cap instrucció del president Matas sobre el Palmarena. Probablement és cert i ell no servia ni per això. Ell es limitava a fer carrera obeint els emissaris del "jefe", firmant i donant la cara sense fer preguntes però conscient (hauria de ser molt ase, en cas contrari) del que allà es cuinava, és a dir, del suvorn, la falsedat documental i la malversació de fons públics que cita el jutge Castro

Miquel Romero, responsable de l'empresa Nimbus. ha confessat haver pagat comissions a Jorge Moises i ha justificat despeses injustificables i, segons El Pais, va rebre 70.000 euros en negre den Fernando Areal,  cunyat den Matas i responsable de la Fundació Antoni Maura, lligada orgànicament al PP . Pepote Ballester, segons l'auto judicial, mantenia una "relació de connivència" amb determinats adjudicataris, inclós el proveïdor del marcador electrònic que va costar la friolera de 1.992.000 euros. Els germans García Ruiz, per la seva banda, cobraren uns honoraris absolutament desorbitats (9 milions d'euros)

Vaja! que aquí "el que no corre vuela" i els que varen acabar volant varen ser 50 milions d'euros. Quantitat, perquè us faceu a la idea, equivalent al DOBLE del Pressupost de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma.

Però el que és més interessant és que els arquitectes contractats digitadament per en Matas al Palmarena són els mateixos que varen fer la reforma de la suntuosa seu del PP al carrer Palau Reial i que l'empresa Nimbus, encarregada del marketing del Palmarena, és la mateixa que va fer la suntuosa campanya electoral del PP el 2007.

Que el jutge Castro continui investigant els pagaments que avui denuncia El Pais però que, per favor, comprovi també que Nimbus treballava caríssim per al Palmarena i molt barato per al PP i que els arquitectes Garcia Ruiz feren el mateix: aquestes són (al marge dels clàssics maletíns) les noves formes de finançament irregular dels partits

Això del Palmarena encara durà molta coa

CONTRA ETA, UN APERITIU AL PORTITXOL

grosske | 10 Agost, 2009 17:46

Condemna, tranquil.litat, confiança. Ho vaig dir ahir després dels atemptats i a la seu de la Delegació del Govern.

Què es pot afegir a allò dit?. Afortunadament, poca cosa: les escalades verbals no condueixen a res, denoten inseguretat i d'alguna manera, fan que ETA ens atrapi en la seva dinàmica.

Nosaltres som demòcrates i  respectam la llibertat els drets humans;  ells, no. I aquesta equació, tan simple i formulada d'aquesta manera, és, amb diferència, la que més mal els fa.

Si, a més de parlar, volem fer alguna cosa, una bona manera de lluitar contra el terrorisme, aqui i ara, és actuar amb normalitat, anar a fer una llarga i agradable passejada pel Portitxol, menjar qualque cosa als restaurants de la zona i, després, anar a fer algunes compres a la galeria comercial de la Plaça Major

PALMARENA: EL COS DEL DELICTE

grosske | 07 Agost, 2009 09:04

Dimarts, 22 de maig del 2007, la campaya electoral està en el seu punt àlgid i no es sap qui governarà a les Baleares la setmana següent.

Rafael Duran, encara portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma i aleshores President del Consorci del Palmarena reuneix els responsables del Consorci per acordar - de manera manifestament il.legal - abonar 37 milions d'euros corresponents a obres digitades que el propi consorci havia ordenat durant els darrers anys. "Todos los modificados y complementarios se realizaron sin contrato porque no se podian hacer por estas cantidades", han dit els serveis jurídics del govern actual.
 
37 milions d'euros impossibles d'encaixar legalment en un contracte de gairebé la mateixa quantitat, 37 milions d'euros encarregats verbalment pels propis membres del Consorci: un riu de doblers del qual molta gent tenia l'expectativa d'aprofitar-s'en.

Aquell matí del mes de maig els autors d'aquell desastre intentaren tapar-lo amb una ordre de pagament tan il.legal com el propi encàrrec de les obres.
 
Per això, i per altres irregularitats de caràcter menor comparades amb aquesta, avui són encara a comissaria i un dia seran condemnats per la justícia. 

PP: COMENCEN A FER PENA

grosske | 05 Agost, 2009 20:29

  

Estava cantat que la justícia donaria compta dels 40 i pico milions "volats" des del Palmarena a les butxaques d'empresaris, polítics i, molt probablement, del propi Partit Popular

No m'ha sorprés veure detingut per la Policia en Rafa Duran, el tercer home de confiança de na Catalina Cirer per ordre d'aparició en pantalla. A fi de comptes, després den Toni Nadal i en Javier Rodrigo de Santos, era l'únic que faltava.

Si m'ha sorprés, en canvi, veure un altre Director General del Govern Matas,en Pepote Ballester, perseguit per la justícia: no sabia que al darrer govern den Jaume Matas hi hagués tants de directors generals.

Quant a la implicació de Nimbus, l'empresa participada pel Sr. Javier Mato, ex-Director General (un altre) de comunicació en el penúltim govern Matas, receptor dels informes (juntament amb la Sra. Estaràs) relatius a la captació de vots a Sudamèrica en el marc del cas Mapau i beneficiari d'un munt de concessions de televisions locals al darrer Govern Matas (em deix res?)... idò tampoc no m'ha sorprés massa veure-la ballar en el cas Palmarena.

La que sí m'ha sorprés, ho he de confessar, és la Sra. Catalina Cirer sortint a la palestra poques hores després de les detencions per explicar que, en el cas  Palmarena, tot s'havia fet correctament: una posició agoserada tenguent en compta que, ara mateix, és la única persona de tota Espanya que pensa d'aquesta manera.

I més agoserada encara si tenim en compta el seu historial de defenses de la integritat del seu equip de regidors quan era batlessa de Palma: defensa a ultrança den Toni Nadal fins que una sentència judicial s'el va endur per endavant; defensa a ultrança den Rodrigo de Santos (aquesta en privat) quan Jaume Santandreu li advertia que aquest senyor feia mangarrufes amb els doblers públics a l'hora de pagar  els seus vicis privats i defensa, molt recent, de na Marina Sans poc abans de demostrar-se que ella i Oscar Collado (càrrec de confiança  del govern de na Cirer) pagaven els seus viatges particulars amb càrrec a l'Empresa Funerària Municipal.

Vaja, que un ja no sap si indignar-se o sentir pena per aquest personal

SUPORT A LA CIUTADANIA: UNA EXPERIENCIA POSITIVA

grosske | 04 Agost, 2009 12:56

Totes les ciutats grans de l'Estat estan donant voltes al tema dels aparcacotxes al.legals que és una forma com un altra de mendicitat i que, a més,  s'exerceix, en algunes ocasions, de manera coactiva sobre els ciutadans.

Les fòrmules que s'han provat fins ara no han funcionat bé: la "mà dura" no és eficaç perquè són persones insolvents que no paguen les multes. Quan encara s'ha volgut afegir duresa i s'ha intentar dur-los a la presó per desobediència a la autoritat el fracàs ha estat rotund.

La idea de posar  una gorra municipal als aparcacotxes menys conflictius (donant peu a la denominació de "gorrillas") tampoc no ha resolt res.

El programa pilot desenvolupat per l'Ajuntament amb el nom de "servei de suport a la ciutadania" ha suposat la contractació durant 6 mesos de 21 persones i no ha pretés mai acabar amb els gairebé 200 aparcacotxes al.legals que hi ha a la ciutat. Ha estat això: un programa pilot que ha demostrat´una cosa molt important: que, allà on estava implantat, els aparcacotxes al.legals eren desplaçats de manera natural i sense conflictes.

 Sens dubta és per això que, de 263 persones enquestades per l'Ajuntament, més d'un 60% han valorat el programa com a positiu o molt positiu i només un 21% l'han valorat de manera negativa o molt negativa

Sobre aquesta via hem de continuar fent feina definint millor les funcions del servei i les zones on s'ha d'implantar per tal d'aconseguir un doble objectiu: generar un entorn ciutadà més segur i generar ocupació per a aturats de llarga durada.

L'experiència, en realitat, no és tan novedosa com això. L'Ajuntament de Palma també té en marxa un programa de guardaparcs per a tenir cura dels parcs urbans; a Astúries i Catalunya han tornat fer la seva aparició "remakes" dels antics "serenos". A la fi, adel que es tracta és d'utilitzar noves figures que tendeixin a generar un entorn ciutadà més amable i més segur 

CAMPS, INOCENTE SINVERGUENZA

grosske | 03 Agost, 2009 19:19

Aquí os dejo el auto del TSJ de Valencia.doc que archiva la causa contra Camps por cohecho impropio.

Son ciento y pico páginas de las cuales a mí, que me gusta la política, me interesa, sobre todo, un párrafo de la página 57 que dice así:

Debemos comenzar pues, por analizar los distintos recursos formulados por los imputados, en los que citando el artículo 637, 1.º de la Ley de Enjuiciamiento Criminal (“cuando no existan indicios racionales de haberse perpetrado el hecho que hubiere dado motivo a la formación de la causa”), cuestionan los hechos que, con el carácter indiciario propio de la fase de instrucción, ha estimado el Iltmo. Sr. Magistrado Instructor que se desprenden de las diligencias practicadas, y ello porque de estimarse que los hechos no han quedado debidamente acreditados sobraría cualquier otra consideración o pronunciamiento sobre los aspectos genuinamente jurídicos a los que se refieren los recursos. 

En cristiano dice que lo primero que tiene que hacer el tribunal es decidir si tienen solidez los razonamientos del juez instructor a la hora de determinar que los famosos regalos existieron realmente o si, por contra, hay que atender los recursos de los imputados en el sentido de que no hay indicios racionales para pensar tal cosa. Porque. dice, si lo que manifiestan Camps y compañía al negar los hechos tuviera visos racionales de verosimilitud, ya no importaría hacer ningún tipo de razonamiento jurídico y habría que archivar el tema.

La conclusión, por abreviar, es que el razonamiento del juez instructor es correcto  y los del Sr. Camps y compañía no. Es decir, que lo racional en este momento (técnicamente no hay hechos probados hasta que no hay una sentencia firme que los avale) es pensar que Camps y cía montaron todo este obsceno proceso de visiteo a tiendas de moda de alto standing con cargo a contratistas de la Generalitat que el auto describe con enorme detalle y que, por tanto, Camps ha mentido a la opinión pública sobre esta cuestión

En un país civilizado - no es nuestro caso, obviamente - ésta se consideraría la cuestión políticamente y éticamente  importante y el Sr. Camps ya estaría haciendo las maletas.

Aquí no, claro. Aquí lo importante es todo un discurso en arameo que hace el TSJ de Valencia sobre si los hechos de que se trata entran o no en el artículo 423 del Codigo Penal como cohecho impropio. No tengo ni una centésima parte de la ciencia jurídica necesaria para meterme en este berenjenal pero, políticamente (una vez más) debo decir que si recibir regalos de enorme cuantía por parte de contratistas del gobierno que presides no va contra el Código Penal es que el Código Penal no está bien hecho

Me queda, nos queda, una última tortura: la de ver a un corrupto mentiroso presumiendo de haber escapado a la justicia y al Sr. Rajoy dándole la enhorabuena: menudas vacaciones nos están dando

┐COMO ACABAR CON ETA?

grosske | 02 Agost, 2009 09:29

Escribo desde la indignación personal por los últimos atentados, escribo desde la emoción por haber visto a los familiares de los guardias civiles en la capilla ardiente y escribo desde la rabia  por haber visto todo aquel enorme grupo de veinteañeros y veinteañeras que, en vez de estar en la playa - como debería ser - estaban en la catedral de Palma llorando a sus amigos.

Pero las emociones no pueden impedirnos plantearnos con el máximo rigor la gran pregunta: ¿cómo acabar con ETA?.

En este año ha caído su cúpula dirigente en cuatro ocasiones sucesivas, se les han incautado ordenadores, documentación y ha habido muchísimas detenciones derivadas de esta información. Pero los hechos demuestran que la cosa es mucho más difícil de lo que parecía.

Ayer dijo el Rey que había que "darles en la cabeza hasta hacerlos desaparecer" y Carlos Delgado dijo que la solución estaba en endurecer las penas (pareciendo ignorar que las penas por terrorismo ya fueron endurecidas durante el ultimo gobierno del PP). Son pronunciamientos explicables desde la emoción y destinados a ganar amigos pero que no aportan nada interesante en la lucha contra el terrorismo

A ETA se la ganará porque ETA representa cada vez menos conflictos pasados, porque está cada vez más aislada en el presente (a pesar de que aún la apoya, de manera más o menos explícita, más de un 10% de la población vasca) y porque no tiene ningún tipo de futuro.

El tema es cómo conseguimos que su derrota suceda cuanto antes y con los menos muertos posibles.

Para conseguirlo creo imprescindibles dos cuestiones:

1.- Intensificar hasta donde sea posible las medidas policiales y judiciales

2.- Construir un discurso cívico y democrático que haga prácticamente unanimidad entre los no violentos

A su vez, este discurso cívico compartido por todos debería descansar sobre los siguientes pilares:

a.- El coraje democrático:  la racionalidad frente a la viceralidad, la tolerancia frente al fanatismo, la "lucha limpia" contra el terrorismo frente a la "guerra sucia" del terrorismo 

b.- La renuncia a utilizar el terrorismo con finalidades partidistas. Es decir, cualquier discrepancia sobre la cuestión ha de ser vista como un problema, no como una posible fuente de votos

c.- Negar cualquier legitimidad política a las acciones de ETA. En Euskadi hay un conflicto político como lo hay en todas partes. Pero ETA no representa en particular ningún conflicto político: es sólo una secreción, una desgraciada derivada de dicho conflicto.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS