Administrar


Estadisticas de visitas

SEBASTIANA RIGO

grosske | 30 Juny, 2009 20:55

Se ha muerto a los 50 años de un ataque al corazón, como Michael Jackson, pero no era famosa, así que su muerte no será noticia en los medios de comunicación.

Tiana era "sólo" una trabajadora social del Ayuntamiento. Una trabajadora veterana, pegada al terreno, bregada en mil batallas contra la miseria y, además, responsable del famoso SAPS (el servicio municipal para transeúntes)

No hace demasiado me preguntó: "Ja has vist el nou edifici del SAPS?". - "No", le contesté. "Idò està beníssim. T'ho jur, eh?. Quan l'he vist m'he emocionat". Y a mí me emocionó ver a aquélla trabajadora, con tantos trienios a sus espaldas, emocionándose por tener un edificio digno y amplio para "sus" usuarios.

Sirvan estas líneas de homenaje para ella y para todos aquéllos y aquéllas que han decidido convertir en profesión la atención a las personas con mayores dificultades y la restitución de sus derechos a las personas arrolladas por una sociedad tan injusta como la nuestra.

Descanse en paz

EL GOVERN MES CORRUPTE DE LA DEMOCRACIA

grosske | 29 Juny, 2009 18:45

 

La Guàrdia Civil ha finalitzat la seva investigació sobre l'economia particular den Jaume Matas, president del Govern més corrupte de la democràcia

La filtració d'aquesta investigació la trobareu avui al Diario de Mallorca salpimentada amb referències al seu palacete del carrer Sant Felio  de 3 milions d'euros o a la compra d'un cotxe de 24.000 euros per l'esposa del Sr. Matas...  al comptat i en bitllets de 500 euros!!

Suvorn, frau fiscal... ja ho diran els jutges.

"Nos están robando la cartera y esta es una buena razón para cambiar las cosas" és un fragment d'un mítin que vaig fer al Rafal Nou el 2007 i que al meu amic José Luis Aparicio li agrada reproduir a molts d'actes públics entremeliat amb la música de fons.

Pardillo!!. No tenia ni idea de fins a quin cert punt ens robaven la cartera. Ni en els meus pitjors somnis imaginava que, durant aquells anys, s'havia produit un saqueig sistemàtic de les nostres carteres a càrrec d'alts càrrecs i representants polítics del PP.

Que, mentres Ordinas i Rosselló aficaven mà a la caixa del CEDEIB sota l'atenta mirada den Josep Juan Cardona, ho feien els Gálvez i companyiaTurisme Jove, en Damià Vidal a Bitel 2, na Marina Sans i en Collado a l'Empresa Funerària Municipal, en Rodrigo de Santos a l'EMOP, n'Hidalgo i en Massot a l'Ajuntament d'Andratx i en Jaume Matas ves a saber a on (o a totes parts)

Que, mentres uns robaven descaradament, d'altres tudaven els doblers públics construint un Metro caríssim i que s'espanyava quan plovia, gastant 1.200.000 euros en un projecte d'Opera que no era més que un gadget electoral, unvelòdrom, Palmarena, tan car com a inservible, 300.000 euros en inaugurar dos mesos abans de les eleccions un centre per a discapacitats - Joan Crespí - que encara no s'ha pogut inaugurar... 

Que, mentres uns robaven i d'altres tudaven els nostres doblers, uns altres disssenyaven el pelotasso de Can Domenge o  negociaven plusvalúes multimilionàries al voltant del Pla Territorial...

El President de les Balears d'aquest negre periode el trobareu avui a El Mundo més content que unes castanyetes com si fós un famós més estiuejant a Mallorca, la vicepresidenta d'aquell govern, Rosa Estarás, segueix essent la presidenta del PP Balear i els portaveus del partit els trobareu a la premsa de dissabte donant el seu màxim suport a la Sra. Marina Sans i a la premsa d'avui donant el seu màxim suport al Sr. Matas. 

I què han de fer? Els uns es protegeixen als altres i quan comencin a caure un darrera l'altre - que cauran - no quedarà ni l'apuntador 

QUE HAN DE FER MARINA SANS, NADAL, BARCENAS, MERINO...?

grosske | 26 Juny, 2009 06:17

Ahir varen imputar na Marina Sans pel Cas Funerària, la jutgesa instructora de Can Domenge és molt probable que, observant indicis de delicte en persones imputades, remeti el sumari de Can Domenge al Tribunal Superior de Justícia de les Balears, el tresorer del PP i un dels seus diputats en el Congrés ja  están en el Suprem pel cas Gürtel i la seva condició d'aforats...

Com hem de valorar aquestes situacions?

Marina Sans, fins ara, ha sostingut que la cosa no anava amb ella, Nadal diu que dimitirà si el TSJB dicta mesures cautelars contra ell i el PP diu que assumeix el cost polític de mantenir en Bárcenas i en Merino als seus càrrecs "perquè no volen cometre una injustícia" (sic). Quin desgavell!.

Afortunadament, em puc adreçar al Codi Etic contra la corrupció aprovat el novembre del 2008 per EUIB i arribar a les següents conclussions:

Na Marina Sans fa temps que hauria d'haver dimitit però no per la seva recent condició d'imputada sinó per altres dues causes que figuren a l'esmentat codi ètic

- La comissió acreditada  i evident  d’actes greus i reprovables en l’exercici de la seva activitat pública, tan si són penalment punibles com si no. (I ella mateixa ella i la seva família varen fer viatges particulars amb doblers de la Funerària)

- Les errades o negligències greus en la gestió que hagin permès l’aparició de comportaments corruptes en àmbits de la seva responsabilitat (les pròpies confessions del Sr. Collado acrediten el desastre que era aquella empresa)

Quant a Miquel Nadal, el Codi Etic d'EU diu que s'haurà de dimitir cautelarment i sense perjudici de la presumpció d'innocència quan existeixi

...una inculpació per part d'un jutge o magistrat  - no només per part de la Fiscalia - de delictes relacionats amb la corrupció

Es a dir, si la jutgesa instructora remet el cas al TSJB vol dir que veu indicis de delicte en el comportament del Sr. Nadal i, per tant, aquest haurà de dimitir.

Quant a Bárcenas i Merino, el cas s'inscriu en el supòsit anterior perquè la remisió del cas al Tribunal Suprem del sumari ja va suposar que el jutge veia indicis raonables de comissió d'un (o més) delictes

El Codi Etic d'EU, que podeu consultar aquí 14_11_08RESOLUCIO_CORRUP_EUIB.doc no és la Biblia ni, com diu el mateix document, es pot aplicar mecànicament en tots els supòsits però és un criteri que, com a mínim, t'estalvia la vergonya de fer un discurs diferent segons convengui políticament en cada cas, que és el que fan la majoria de partits

CASI CASI...

grosske | 24 Juny, 2009 16:51

 SENYAL TRANSIT

En las últimas horas hemos estado a punto de ver un pacto del gobierno con IU-ICV para corregir políticas fiscales... y hemos visto como dicho pacto naufragaba tan deprisa como se fraguó

La mayoría de periodistas y tertulianos leen este asunto en clave de "crónica de la corte" o de "crónica del corazón"... que si ésto demuestra la debilidad del gobierno, que si ha sido una táctica para encelar a CiU, que si a CiU se la vió rozándose voluptuosamente con el grupo socialista en un pasillo del Congreso... basura!!.

Aquí lo importante es que hemos perdido la oportunidad de aumentar la contribución de quienes más tienen para poder favorecer a los que menos tienen, que no vamos a acabar con discriminaciones absurdas en favor de los futbolistas extranjeros que son fichados por clubs españoles, que continuaremos teniendo ayudas fiscales y familiares que afectan por igual - enorme injusticia! - a quién tiene en su puerta un ferrari y a quién va en autobús o en un cochecito de segunda mano.

Esto es lo sustancial. Y que no me venga el PSOE a contar que el acuerdo no ha sido posible porque IU no sé qué o porque IU no sé qué cuántos. El escándalo es que el PSOE entienda que la corrección de estos disparates ha de ser una concesión a una minoría en vez de ser una bandera enarbolada por el propio partido en base a su cultura supuestamente de izquierdas

LA SEPULTURA DEN DURAN

grosske | 19 Juny, 2009 18:53

L'Empresa Funerària Municipal era el 80% de la tasca de gestió de la Sra. Marina Sans.

Ara sabem que aquesta empresa era una cova on es robaven els doblers públics i es gestionaven els interessos generals com si allò fós un cortijillo privat. La Sra. Marina Sans opina que ella no té cap responsabilitat sobre això... fins que els jutges no opinin el contrari.

No li hem de retreure massa. Tal volta ella sí que s'en aniria però en el  PP Balear saben que l'assumpció de responsabilitats polítiques és un luxe que no es poden permetre: si l'exemple es generalitzàs no quedaria ni l'apuntador (començant per la seva Presidenta, la Sra. Estaràs)

Mentres els jutges avalúen el tamany del robatori, ha aparegut l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament i ex-regidor d'Esports i Joventut com a comprador d'una sepultura quan formava part de l'equip de govern i la Sra. Cirer era encara batlessa de Palma.

Segons sembla, va comprar una sepultura de 3 unitats per 4.800 euros.

Dues preguntes només:

Una: Quin és el preu normal d'una sepultura d'aquestes característiques? Es cert que, al cementeri de Sant Jordi (menys "cotitzat" que el de Palma) una sepultura així val més del doble?

Dos: hi ha un xinxé de gent que està esperant poder comprar una sepultura al cementiri de Palma on fa temps que s'han acabat les existències (només en té disponibles a contagotes quan uns particulars li retornen a l'Ajuntament). Formava part el Sr. Duran d'aquesta llista d'espera o es va colar descaradament?

En resum: tot sembla indicar que el Sr. Collado es va lucrar amb la venda de tombes. També aprofitava el tema per fer favor als amics que el mantenien en el càrrec?.

ABORTAR Y MAS

grosske | 19 Juny, 2009 06:05

Lo de abortar es un superpecado mortal para la Iglesia Católica. Esto lo sabe todo el mundo y hoy es portada en todos los periódicos.

Pero para los jóvenes que léeis este bloc y que quizás no andéis muy duchos en las cosas de la Iglesia quiero advertiros de lo siguiente:

Abortar con la antigua legislación ("la que estaba vigente con el PP y la Iglesia no decía nada" como malignamente ha afirmado Pepe Blanco) también era pecado

Masturbarse es pecado

Salir de marcha y darse un magreo en el coche con el/la novio/a es pecado

Hacer el amor (ellos lo llaman fornicar) antes de casarse es pecado

Usar preservativo es pecado

Los que viven juntos sin estar casados (a ésto lo llaman concubinato) y los que están casados sólo por lo civil están en  grave pecado mortal

Si te has casado por la Iglesia, te divorcias y te vuelves a casar por lo civil también estás en grave pecado mortal 

Y si te mueres en pecado mortal te vas a ir al infierno a sufrir horriblemente durante toda la eternidad.

Es sólo para avisar pero espero que comprendáis el esfuerzo que he tenido que hacer para informaros: me ha dado un montón de mal rollo sólo con recordarlo

EL BLOC X PALMA I L'ESTAT DE LA CIUTAT

grosske | 17 Juny, 2009 19:02

Aqui vos deix amb el guió - no de lectura literal - del meu discurs en el debat de l'Estat de la ciutat d'avui matí.

Són 8 pàgines on es repassa la crisi social i econòmica, el tsunami social, les mesures que s'han d'adoptar, la reivindicació del salari social, l'ajornament de la revisió del cadastre, la mobilitat, la cultura, la corrupció la participació i algunes coses més.

Si voleu saber la nostra opinió clicau a: discurs_debat_estat_ciutat_2009.pdf


LES ELECCIONS A EL MOLINAR

grosske | 14 Juny, 2009 20:36

2004

PP      : 721 vots (43,91%)

PSOE : 692 vots (42,20%)

EU-EV:   17 vots (  1,40%)

2009

PSOE : 909 vots (41,68%)

PP      : 856 vots (39,25%)

EU-V :   77 vots (  3,53%)

Només un comentari: quan deim "El Molinar..." o "Els veïns del Molinar..." (o qualsevol altre indret) "...opinen tal cosa" o "... fan tal cosa", tal volta hauriem de dir "Veins del Molinar opinen tal cosa o fan tal cosa". Només per ser rigorosos

FUNERARIA MUNICIPAL: HO VAIG DIR FA 11 MESOS

grosske | 13 Juny, 2009 11:41

En un article de fa onze mesos, molt abans d'esclatar l'affaire dels viatges de na Marina Sans i n'Oscar Collado, molt abans de la detenció d'aquest darrer, vaig clavar el que passava a la Funerària eb un post que vaig publicar a aquest mateix bloc.

Es titulava molt significativament "Voltors a la Funerària" i deia així:

grosske | 14 Juliol, 2008 07:57

Primer el PP va dur a Fiscalia l'assumpte dels ossos cremats  a l'aire lliure, després el PP va explicar a qui el volgués sentir que existia un pla per privatitzar la funerària, després va sortir a la llum el pèssim estat financer de l'empresa, després una empresa de Sòller anuncià el seu interés en treballar a Palma, després el President de l'Associació s'empreses funeràries de Mallorca diu que, per privatitzar-se, l'EFM ha de sanejar-se prèviament i, per últim, el PP ha denunciat l'adjudicació de la cura dels jardins a una empresa de la qual és soci el company de na Francina Armengol.

Uf!! Molta funerària, no?. Què passa realment?. Heus aqu la meva opinió en apretat resum:

1.- L'Empresa Funerària municipal està, efectivament, feta pols des del punt de vista econòmic: massa anys de mala administració d'aficar-hi cunyats, d'inflar la plantilla, de tudar doblers per a profit de proveïdors i qui sap de qualcú més. Les funeràries mouen molt de doblers, tenen usuaris que protesten poc i són propícies a ser víctimes d'administradors sense escrúpols

2.- Existeix gent que, quan ha deixat de treure doblers directament de la funerària municipal, ha canviat d'estratègia i, amb la inestimable complicitat del PP, opta per propiciar la seva substitució per altres empreses

Estic segur que el govern municipal no caurà en aquest parany. Es ridícul que una empresa en situació de monopoli virtual, costs de producció adaptables i demanda assegurada (ai!) perdi doblers. La única cosa que es necessita és dur endavant una gestió enèrgica, reduïr costs, fer fora els voltors i posar l'empresa al servei dels interessos generals

OSCAR COLLADO I EL PACTE PER L'OCUPACIO

grosske | 12 Juny, 2009 16:47

Ahir es va signar a l'Ajuntament de Palma un Pacte per l'Ocupació, la cohesió social i el foment de l'economia productiva. Un títol una mica llarg que trobareu tal qual al pacte de govern signat el 2007, al programa electoral  del Bloc per Palma... i al pacte signat a nivell autonòmic quan jo era Conseller de Treball.

Es tracta d'un model de Pacte superador dels que signen moltes corporacions locals i que va més enllà de les polítiques actives d'ocupació: es tracta de veure globalment el model i de veure en conjunt les polítiques d'ocupació, les que afecten al model de desenvolupament i les socials.

Em sembla una molt bona notícia però que no ha tengut gairebé repercusió als mitjans de comunicació. Avui la portada era per a Oscar Collado, ex-gerent de l'Empresa Funerària quan era regidora Marina Sans i batlessa na Catalina Cirer...i jo protest, és clar: que a Palma es signi un Pacte per l'Ocupació ambiciós és una novedat; que personal de confiança política del PP o polítics del PP siguin investigats per aficar-li mà al calaix és repetitiu fins a l'avorriment. Collado, Marina Sans, Rodrigo de Santos, Cardona, Ordinas, els de Turisme Jove, els de l'IBATUR... això ja és com "la lista de los reyes godos": impossible d'enrecordar-se de tots sense deixar-se qualcú al calaix

DOS ANYS DE TREBALL A L'AJUNTAMENT DE PALMA

grosske | 10 Juny, 2009 06:35

Crec que està bé, de tant en tant, fer un balanç de la feina feta a les institucions. Aquí teniu el de dos anys de Benestar Social i Participació Ciutadana.

Sé que és molt llar però pensau que també està superressumit:

La valoració general és de satisfacció continguda i de què el projecte poolític de canvi a aquestes regidories ja té - a l'equador de la legislatura - cara i ulls.

 

Participació Ciutadana

L’objectiu principal és el de dotar a Palma de canals de participació que permetin que la societat civil s’impliqui amb l’administració pública per tal de definir el model de ciutat a assolir. En aquest sentit, Grosske s'han creat 5 nous instruments de participació ciutadana:

Consells de Barri: són l’espai de trobada d’associacions i entitats  dins el seu territori, al qual l’administració es desplaça per interlocutar amb elles. Actualment hi ha quatre consells de barri en ple funcionament, i es preveu crear-ne dotze més en els propers mesos. Així mateix, l’objectiu de la Regidoria és que al final de la legislatura tots els ciutadans i ciutadanes de Palma comptin amb un d’aquests consells al seu barri.  

 Consells Sectorials: són el marc d’encontre d’entitats dedicades al mateix sector d’activitat. Ara per ara n’hi ha 12: cultura, educació, discapacitat, cooperació, comerç, turisme, drogues, infància, dona, festes, immigració, exclussió 

Consell Social de la Ciutat: constituït recentment, representa el màxim òrgan de participació ciutadana, reflex dels consells de barri i els consells sectorials

Defensor de la Ciutadania: per primera vegada Palma compta amb aquesta figura, mèrit de tots els grups municipals que es van implicar en la seva creació. 

Comissió de Festes: des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’ha defensat la idea de que les festes no han d’esdevenir instruments polítics, sinó que han de ser patrimoni de la societat civil. Per això es va constituir la Comissió de Festes, que ha elaborat un pla director de festes que serà sotmès a audiència pública el proper dia 16 de juny i que s’espera sigui aprovat aviat inicialment abans de sometre'l a informació pública

 Un altre punt molt important és el canvi de relació de l’Ajuntament amb les associacions veïnals, a les que considera essencials per a articular els processos participatius. D’una banda, s’han incrementat notablement els recursos destinats a subvencions, passant de 305.000€ a l’any 2007 a 773.000€ l’any 2009. D’altra banda, s’ha apostat per què les associacions veïnals realitzin activitats de caire social, a fi de que entrin en contacte amb la realitat del seu entorn i no esdevinguin únicament gestores de festes i celebracions. Així doncs, la Regidoria va destinar el 2008 61.000€ en subvencions per a projectes socials, i al 2009 ha incrementat aquesta quantitat fins a 196.000€.

Pel que fa a la Regidoria de Benestar Social, en aquests dos primers anys de govern s’ha impulsat un canvi quantitatiu i qualitatiu en els serveis socials municipals.  L’augment de recursos per part de la Regidoria es tradueix en:

Increment del 52% en  ajudes econòmiques a famílies, passant de 1.600.000€ l’any 2008 a 2.400.000€ a l’any 2009 (400.000 dels quals han estat aportats per la Conselleria d'Afers Socials)

Ampliació i millora de la xarxa de Centres Municipals de Serveis Socials: està prevista la creació d’un nou centre al sector Mestral, dos nous punts d’atenció al sector Litoral, ampliacions del 50% de l’espai als sectors Llevant Nord i Estacions, i millores als centres dels sectors Nord, Llevant Sud i Ponent.

Augment de recursos humans als Centres Municipals de Serveis Socials: està previst un increment de 50 a 80 treballadors socials 30 de les quals vendràn finançats per la Conselleria d'Afers Socials.

Atenció a la Dependència: destaca el projecte conjunt amb la Conselleria d’Afers Socials per construir la primera residència pública per a persones majors, així com la construcció de 20 nous centres de dia per a persones dependents que representa crear 600 noves places, és a dir, multiplicar per set el nombre de places públiques actuals 

En dos anys, s'ha incrementat en un 25% el nombre d'usuaris del Servei d'Ajuda a Domicili

 Des de la perspectiva dels canvis qualitatius duts a terme per la Regidoria de Benestar Social, cal destacar el següent:

 Creació del Programa Aliments en Xarxa: representa la implicació de la societat civil amb l’Ajuntament per abordar de manera conjunta els problemes derivats de la crisi econòmica. Per a Aliments en Xarxa s’ha creat una xarxa de 16 entitats que repartiran aliments a les famílies que ho necessitin, segons els informes que realitzin els centres municipals de serveis socials.

Abordatge de situacions històriques d’infrahabitatge, donant prioritat a les persones i entenent els reallotjaments com una oportunitat per a aquestes de passar a formar part de la vida de la ciutat de manera normalitzada. Destaquen les actuacions a l'edifici abandonat del carrer Brotad, Sínia den Gil,  Canòdrom i Ca n'Angelí que han afectat a unes 160 persones

Implicació del conjunt del Govern en matèria de discapacitat, fent de Palma una ciutat de referència en matèria d'accessibilitat. El teixit associatiu ha reconegut els esforços realitzats sota la bandera de Pobles i Ciutats per a Tothom.

Promoció de la sensibilització en matèria de cooperació, promovent el coneixement de la utilització dels recursos en aquest àmbit, i impulsant convenis i agermanaments per tal d'incrementar la sensibilitat social envers a aquest tema

 

EUROPEAS: NOTAS URGENTES

grosske | 08 Juny, 2009 05:37

Ha ganado la abstención que alcanza mínimos històricos. La economia està en crisis y Europa también.

Avance general de la derecha en todas partes. Contra la crisis del capitalismo, los que han ido a votar piden, mayoritariamente, más capitalismo. La izquierda, en general, tenemos un problema.

En España, fuerte bipartidismo pero un poquito menos. PP y PSOE bajan. Ni disfrazando las europeas de generales han conseguido estos partidos movilizar a sus electorados.

El PP ha ganado pero poco. El PSOE ha resistido bien a pesar de que España sea el país más castigado socialmente por la crisis.

IU tampoco consigue movilizar el electorado en torno a una política diferente desde la izquierda. Pero salva los muebles porque ralentiza su descenso, se mantiene como tercera fuerza y mantiene los dos diputados

En Baleares, hay algunos factores diferenciales: el PP baja más que en el Estado y el PSOE se mantiene en vez de bajar.

El resto de fuerzas nos movemos en un pañuelo con una horquilla de diferencia de un punto y pico. A destacar la novedosa presencia de UPyD (en términos parecidos a los del resto del Estado) y que  Esquerra Republicana no capitalice la ausencia electoral del PSM.

EU-V sube ligeramente y es tercera fuerza  en Menorca y Eivissa (detrás de PPy PSOE) y cuarta en Palma (detrás de PP, PSOE y UPD). Como casi siempre, nos comportamos peor en el resto de municipios de Mallorca  

 

 

OS HAN TOMADO POR TONTOS

grosske | 05 Juny, 2009 22:22

Esta a punto de acabar una campaña electoral más bipartidista que nunca. de nivel bajísimo, simplista hasta la grosería, donde se ha hablado de viajes en avión, de la escolta de Aznar y de mil y una tonterías... de todo menos de Europa, de la directiva de las 65 horas, de la política monetaria europea, de los bancos europeos, del Banco Central, de su control, del papel de Europa ante la crisis económica, de la ampliación a Turquía, de la política de defensa, de la política agraria común, de la liberalización de los servicios, de la protección al consumidor, de la Constitución Europea, de las directivas medioambientales...

Ha sido una pelea de gallos entre los que aventaban el miedo a la derecha que venía y los que aventaban el miedo al gobierno incompetente que estaba y que nos llevaba a la catástrofe. La política ha estado ausente de la campaña y, por tanto, tú has estado ausente de la campaña.

Puedes cabrearte y abstenerte, puedes entrar en la lógica de votar para castigar a uno o a otro. Pero, por si acaso eres de izquierdas, por si acaso ya estás un poco harto de todo este tinglado, yo te recomiendo que votes a Izquierda Unida, a Iniciativas per Catalunya Verds y a Esquerra Unida i Alternativa. Quizás no consigamos cambiar las cosas tanto como nos gustaría pero a tiro fijo que será una buena contribución para que ésto suceda. En te_juegas_mucho.pdf tienes algunas ideas al respecto

EU I EL TSUNAMI DE NOVEMBRE

grosske | 04 Juny, 2009 18:23

El mes de novembre les Balears seran víctimes d'un tsunami social.

Els mesos d'estiu - les darreres dades de l'atur així ho demostren - seran una treva en el deteriorament de les condicions socials de molts de milers de persones però el novembre... el novembre serà el mes on es colapsaran les oficines del SOIB i els Centres Municipals de Serveis Socials.

Avui Esquerra Unida ha fet una roda de premsa per advertir d'això i per reclamar mesures contundents.

Necessitam una renda bàsica de subsistència: cap persona ni cap família es pot quedar sense ingressos regulars

Necessitam crear una línia d'ajuts específica per evitar desnonaments per impagament de lloguers. La pèrdua de l'habitatge és un greuíssim factor d'exclussió quan no hi ha una xarxa familiar potent que es faci càrrec del problema

Necessitam programes més ambiciosos de generació d'ocupació temporal des de les administracions públiques, especialment les administracions locals

Necessitam reforçar els dispositius d'ajuts directes a les famílies: ajuts d'emergència, beques de menjador, etc.

No és un programa per quedar bé: és una necessitat a la qual s'ha d'atendre des d'un govern de progrés tant a nivell municipal com insular com autonòmic

Tampoc no és un brindis al sol, és una proposta seriosa als nostres socis de govern que negociarem durant aquesta estiu i que, perquè vos faceu una idea, ens interessa molt més que la majoria de pol.lèmiques que omplen les primeres planes dels diaris un dia sí i un dia també

GENERAL MOTORS AL TALLER. AQUI, NI ESO

grosske | 02 Juny, 2009 06:04

"Obama nacionaliza General Motors" es la portada de Público, un periódico de obligada lectura para la gente de izquierdas de este país. Pero yo me permito disentir no del texto (que es impecable) sino de la intención del presidente norteamericano que parece derivarse de dicho titular

La operación de salvamento de la corporación va a doler un montón: sobre todo a los 20.000 trabajadores que se van a ir a la calle y a los 377.000 pensionistas de la empresa que sufrirán recortes en su sistema - privado, por supuesto - de pensines. Pero yo no creo que la intención de Obama sea realmente mantener GM bajo control público. Obama se lleva a GM al taller y. una vez reparada, se la devolverá a grandes accionistas que le seguirán sacando pingües beneficios en futuras épocas de bonanza.

Aquí ni éso. El PSOE le aplica a la crisis del automóvil la misma receta que el PP: cheques regalo para los compradores cuyo destino final será... el bolsillo de los fabricantes. Aquí ni el PSOE ni los socialistas europeos amagan tan sólo con la recuperación del control público de una parte al menos de esta banca que nos ha llevado a la ruina o de sectores como la energía. Aquí se hacen , como  en tiempos de Felipe González, políticas ecoómicas de derechas combinadas con políticas sociales  tímidamente sonrosadas. Por éso el debate electoral se centra en quién narices va en avión a no se sabe qué narices de mítin 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS