Administrar


Estadisticas de visitas

ALIMENTS EN XARXA

grosske | 31 Maig, 2009 18:57

                                                              xarxa aliments

A l'Area de Benestar Social de  l'Ajuntament de Palma la progressió d'ajudes econòmiques concedides per facilitar l'accés als aliments ha seguit la següent progressió:

-  184 ajudes a l’any 2007

-  215 al 2008

-  284  fins al mes de maig del 2009

Si la progressió de l'any 2009 s'extrapolàs a la resta de l'any estariem parlant de 684 ajudes. Es a dir, un 317% d'increment respecte al 2008

La situació es realment dramàtica  i és per això que, en el marc de Xarxa Palma de resposta a la crisi hem desenvolupat el programa Aliments en Xarxa d'acord amb el qual l'Ajuntament ha llogat una nau al Polígon de Son Castelló per a l'emmagatzemament d'aliments, i ho distribuirem a les persones informades favorablement pels Serveis Socials municipals a través d'una xarxa de 16 entitats que s'han prestat a col.laborar desinteressadament per a aquest tema.

Són:

-        AAVV Camp d’En Serralta

-        AAVV Son Rapinya

-        AAVV Son Dameto

-        Associació de Veïns Rafal Nou

-        Veïns Sense Fronteres

-        Associació de Dones Llatinoamericanes

-        Nigeria Unida

-        A.I.S.E. Yapo

-        Confer

-        Parròquia Son Roca

-        Caputxins

-        Club Elsa

-        Fundació Patronat Obrer

-        AMIPA Els Tamarells

-        CSI Indioteria

-        Fundació Deixalles 

De moment, ens arreglarem amb els aliments derivats del  “Pla 2009 d’Ajudes de la Comunitat Europea” a través de la Creu Roja. Però amb el que caurà a partir del mes d'octubre estic gairebé segur que serà necessari recòrrer al compromís de cadenes de supermercats i d'establiments de restauració i qui sap si a la pròpia solidaritat directa dels ciutadans i ciutadanes de Palma 

PALAU DE CONGRESSOS: AFARRAU BE LES CARTERES

grosske | 29 Maig, 2009 06:26

La possible paralització de les obres del Palau de Congressos és un bon exemple de com han funcionat i funcionen les coses a la nostra comunitat (i a moltes altres bandes)

La fòrmula de Matas per escometre aquest equipament era 100% pur lliberalisme pepero: un equipament estratègic per a Mallorca posat en mans privades que, teòricament, es feian càrrec de la inversió (120 milions)... i també dels beneficis derivats, entre d'altres coses, de l'explotació de dos hotels annexes.

Qui ara mateix pensi: "Ah, bé!. Tampoc no està tan malament... tenim palau de congressos i als ciutadans no ens costa ni un duro" és que ja ha picat en el parany den Matas. En realitat, la ciutadania ha posat un 25% de la inversió (30 milions d'euros) però això no la converteix ni tan sols en partícep del negoci: els 30 milions són una "subvenció" a fons perdut.

A més, com va ser propi d'aquell govern presidit per en Matas i  vice-presidit per aquesta senyora que ara surt a les valles electorals del PP (no oblidem el Metro inundable, el Palmarena inacabat i d'altres joies de la seva gestió) el projecte es va fer amb el nas. Us recoman un article d'avui del Balears que explica les filigranes - algunes d'elles molt forçades -  que s'han hagut de fer per fer flotar un projecte absolutament foradat.

Ara el grup Barceló, el que està cridat a construir i gestionar el Palau i l'hotel diu que vol més doblers, que els 30 milions no basten. Obviament no pot esser i ell ho sap: es va convocar un concurs amb unes determinades condicions i sobrebeneficiar ara el guanyador del concurs seria fàcilment recurrible pels altres concursants i, fins i tot, per altres empres que no varen arribar a concursar. Però l'amenaça de deixar 400 treballadors al carrer amb la que està caiguent i de paralitzar un projecte estratègic per a la ciutat i la illa és molt potent.

Maniobra econòmica, maniobra política?. No ho sé massa bé encara. Però jo, de moment, estic còmodament assegut amb una llibreta a la mà per apuntar a tots aquells que demanaran que na Calvo, n'Antich i en Barceló s'en vagin un dia a sopar per decidir quants de doblers cal treure de les butxeques dels ciutadans per arreglar aquest petit incident

I ARA QUE?

Idò s'ha d'intentar que el Grup Barceló mantengui els seus comprimisos i, si es confirma que el renuncia a fer-lis front, se li haurà de reclamar la indemnització que preveu la llei i obrir un nou concurs.

Com?. Estic segur que EU donarà suport a una fòrmula de col.laboració entre institucions públiques i partenairs privats. Sense cap tipus de dubta. Però tractant-se d'un equipament estratègic - com tots no ens cansam de repetir - el control de l'operació ha de ser públic i el paper dels partenairs privats ha de ser de participació en la gestió del model i de recuperació de la seva inversió amb un marge de benefici suficient i raonable

RAJOY DE GIRA EN DEFENSA DE LA CORRUPCION

grosske | 24 Maig, 2009 19:21

                                                  RAJOY APOYA LA CORRUPCION

                                                   Rajoy y Estaras

                                                   (ex-vicepresidenta del govern Matas)

Anteayer fue en Valencia: arrumacos con Camps y otros imputados por el caso Gürtel y denuncia de los "inquisidores del siglo XXI" que intentan evitar que a los ciudadanos nos roben la pasta.

Ayer vino a Baleares. Menos mal. Me hubiera parecido un feo intolerable a su organización en las islas que no la incluyera en su gira teniendo en cuenta que el gobierno Matas en la anterior legislatura no sólo fue el más corrupto de la historia de Baleares sino también uno de los más corruptos de España.

Aquí habló de persecución judicial, o sea, de lo malos que son los jueces y fiscales que cumplen con su cometido y nos van sacando a la luz el sinfín de sinvergozonerías que cometió el gobierno Matas (y quizás el propio Matas, cuyo patrimonio también está siendo "perseguido" por la fiscalía). En agosto del año pasado hice un primer recuento que, cuando tenga tiempo, intentaré actualizar

Quizás tenga razón Rajoy cuando dice que no pasa nada y que, de todas formas, ganarán las elecciones. Quizás sea cierto que a los ciudadanos estas cosas no les importan en momento de crisis. Pero me gustaría pensar que no, no sólo por la ética, también por aquello de proteger nuestros bolsillos de futuros saqueos

CHEQUES REGALO

grosske | 22 Maig, 2009 05:58

El cheque-regalo es un invento perverso de los gabinetes electorales para ganarse el favor de las clases medias que son, piensan ellos, las que deciden las elecciones.

2000 euros al que se compre un coche, 2.500 euros al que tenga un niño, 200 euros a los jovenes que alquilen un piso.... Las rebajas fiscales tipo 450 euros menos en el IRPF son otra variante de la misma cosa que a los gestores políticos les gusta más porque no implica proveer fondos extraordinarios y porque difiere el impacto de la medida en los presupuestos que administran. Pero  los gabinetes electorales lo tienen claro: lo más atractivo, lo más impactante, es meter dinero fresco en el bolsillo de los electores

PP y PSOE están lanzados por esta pendiente en un patético tonto el último aunque, como es natural, las conexiones neuronales del PSOE con los valores tradicionales de la izquierda hacen que, en ocasiones, atemperen o afinen más el lápiz a la hora de concretar las propuestas.

Pero hemos de tener claro que los cheques regalo son perversos tanto económicamente como socialmente.

Económicamente porque tienden a incorporarse rápidamente a los precios: ¿qué concesionario de coches - todos metidos hace tiempo en una política de rebajas - no está  ya calculando que no importa hacer tanto esfuerzo porque ahora hay que contar con los 1000 euros que aportan Gobierno y CCAA?

Socialmente, porque es esencialmente injusta toda ayuda directa a las familias que se aplique sin criterios de progresividad en función de la renta de dichas familias

 

RAUL ROMEVA, L'AVORTAMENT I EL YAK42

grosske | 20 Maig, 2009 06:02

Avui l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva. visita Palma. Es un primer moment important de la campanya electoral que, formalment, comença demà. Romeva va ser elegit a les passades eleccions europees en el marc de l'acord entre Izquierda Unida  i la coalició, a Catalunya, entre Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa. Una aposta de continuitat en la defensa dels valors d'esquerra i els valors verds, una aposta des de la convicció ferma que hi ha eines solvents per als qui ens reclamam d'aquest espai.

A molta gent li xoca això de la píndola del dia després: si la meva filla m'ha de demanar permís per anar d'excursió el cap de setmana com no m'ha de demanar permís per avortar?. Un altre punt de vista és el següent: poden uns pares obligar a la seva filla a ser mare als 16 anys? No és un joc argumental: per això aquí i a tota Europa les decisions mèdiques importants es poden prendre lliurement abans de la majoria d'edat civil

La sentència del Yak 42 acaba amb gairebé una dècada de mentides però no amb la carrera política del principal mentider i del responsable polític d'aquest desbarat: Federico Trillo continúa donant rodes de premsa còmodament assegut al seu escó del Congrés mentres envien a presó a una persona de la seva confiança que no feia altra cosa que seguir les seves instruccions. Avui Francisco Camps declara al jutjat amb el "pleno apoyo" del PP y de Mariano Rajoy: haurem d'escoltar mentides durant 8 anys abans que tot això s'aclareixi?  

PALMA MES ACCESSIBLE

grosske | 15 Maig, 2009 06:35

A principis del mandat i com a responsable de Benestar Social vaig dir públicament que volia que Palma fós una ciutat pionera en matèria d'accessibilitat.

Fa dos dies, a la Junta de Govern, varem acordar incorporar la llengua de signes i recursos com la subtitulació a la publicitat institucional, actes institucionals solemnes i actes rellevants oberts al públic. Una passa que no és pionera però que era imprescindible. Una passa que, com a EU-EV i des de l'oposició ja vàrem proposar el setembre del 2003 sense que tengués cap tipus de materialització pràctica.

A les obres finançades per l'Estat i conegudes com a Feilo l'Ajuntament de Palma ha inclós un bon nombre de projectes destinats a eliminar barreres arquitectòniques a vies públiques, centres culturals i socials i molts d'altres. D'altres municipis - fronterers amb el nostre - no hi han dedicat ni un euro del Feilo a eliminar barreres.

Això és el que marca la diferència

 

IU Y EL DEBATE DE LA NACION

grosske | 14 Maig, 2009 06:28

Hoy ya pueden leerse encuestas sobre quién ganó, quién estuvo más brillante, más agresivo y, básicamente, más guay. Pero ninguna encuesta, lamentablemente, sobre las políticas que se plantearon.

Así que aquí tenéis algunas cosas interesantes que, sobre política, dijo Gaspar Llamazares:

Sobre la cosa de la vivienda...

Yo le quiero recordar, señor Zapatero, señor Rodríguez Zapatero, que usted ha gobernado durante los últimos cinco años y que solamente han adoptado una Ley del Suelo al final de la legislatura anterior, por mucho que les planteamos lo contrario. Que se negaron a una ley que tuviera que ver con las hipotecas -que también eran el cebador de la crisis urbanística-, y sólo lo hicieron muy al final y de forma muy débil, y que lo que ahora proponen de las deducciones de vivienda viene siendo un planteamiento de la izquierda parlamentaria que ustedes han rechazado por el temor a desinflar el sector de la vivienda. Pues bien, no desinflaron a tiempo el sector de la vivienda, no redujeron racionalmente ese sector y hoy el sector de la vivienda ha estallado y sus medidas son medidas tardías.

Sobre Política fiscal y económica
Por tanto, el fondo bancario, en nuestra opinión, debería reorientarse hacia la inversión pública, debería repensarse para una mayor participación de la iniciativa pública en el ámbito de la banca, en las cajas de ahorros y en el sector bancario.
Segunda cuestión, usted ha hecho de los regalos fiscales y de la reforma fiscal uno de los instrumentos de su política económica, instrumento que nosotros hemos criticado y que han criticado los sindicatos de este país, pero usted no ha cejado en ese instrumento regresivo de política económica. Muy al contrario, además de dejar de ingresar 30.000 millones de euros, que hoy serían preciosos para la política de salida de la crisis, usted se empecina en nuevos recortes fiscales y en nuevos regalos, en nuevos cheques fiscales. Señor presidente, le recuerdo -y hay muchos estudios en ese sentido- que es más útil un euro de inversión directa que un euro regalado o deducido, que en muchas ocasiones no se orienta al consumo, sino que se orienta al ahorro, es decir, si es malo en condiciones de crecimiento, peor aún es en condiciones de crisis. Es un Gobierno de la izquierda el que está planteando en estos momentos  nuevas rebajas fiscales en este país. Comprenderá usted que no le acompañemos en las rebajas fiscales.
... es imprescindible relanzar la iniciativa pública, señor presidente del gobierno. No hay posibilidad de salir de la crisis, desde una perspectiva social, si no hay iniciativa pública, si no hay fiscalidad progresiva -y usted no va en ese sentido-, si no hay banca pública en nuestro país y utilización de la financiación para que llegue a las pequeñas y medianas empresas, si no hay inversión pública, que usted se propone recortar.
Sobre políticas sociales
Señoras y señores diputados, esta es una emergencia a la que usted debería responder y a la que debería haber respondido en esta Cámara ampliando la protección al desempleo y creando un fondo de inserción y formación con las comunidades autónomas. Pero no ha hecho nada de eso.
... para salir de la crisis no son buenas las medidas que usted se propone. Para salir de la crisis es preciso un cambio de izquierdas. Es preciso, en primer lugar, proteger a los más débiles mediante la protección al desempleo, mediante medidas que eviten los desahucios y las hipotecas, que en estos momentos son imposibles de pagar para un sector de la sociedad, y defendiendo la política social y la política de pensiones. Primero la gente.
Sobre el modelo de desarrollo
Y, por último, señor presidente del Gobierno, es necesario, es verdad, cambiar el modelo. Pero antes de proponer un fondo para el futuro, cumpla usted con los compromisos para cambiar el modelo. Cumpla usted, por ejemplo, con el compromiso de Kioto; cumpla usted con el compromiso del ahorro y de la eficiencia energética. Cumpla usted con compromisos con los que no ha cumplido todavía, no nos plantee nuevos señuelos para el futuro.

CONSELLS DE BARRI

grosske | 13 Maig, 2009 18:55

Els Consells de Barri són el projecte estrella de la regidoria de participació ciutadana durant aquesta legislatura.

Durant el darrer any han funcionat quatre com a experiència pilot: Son Gotleu/Can Capas, Pere Garau, Verge de Lluc/Son Rul.lan i Camp Rodó/Cas Capiscol. L'experiència ha estat un èxit i ja són 50 lñes entitats de tota casta que participen en aquests Consells de Barri

Divendres i dissabte qui vé hi ha unes jornades a Can Domenge sobre aquest tema (de moment, s'han apuntat 130 persones) que seran el pas previ d'altres 12 Consells de barri de manera immediata: Camp den Serralta/Es Fortí, Son Gibert/Rafal Nou, Puig de Sant Pere, La Soledad, Polígon de Llevant, Son Espanyolet/Son Cotoneret, Son Roca/Son Ximelis/Son Anglada/Son Roqueta, Son Rapinya/Son Peretó/Son Serra-La Vileta, Son Dameto/Son Cotoner, Son Cladera, Canamunt/Calatrava, Hostalets/Son Fortesa

En total seran enguany 16 Consells de Barri abastant 168.300 persones (gairebé la meitat de Palma)

Que perquè és el projecte estrella de la legislatura?

Molt senzill. Per quatre raons:

- Perquè responen a la realitat natural a través de la qual la ciutadania "viu" la ciutat

- Perquè són un àmbit còmode i natural d'interlocució entre entitats i Ajuntament

- Perquè generen dinàmiques socials de contacte entre les pròpies entitats i d'intervenció de les entitats en la vida comunitària del barri

- Perquè permeten la implementació de mecanismes de participació directa dels veïnats en temes puntuals a través d'assemblees, consultes, etc que, en principi, haurien de ser pilotades per les pròpies entitats

I, en definitiva, perquè, si tots aquests mecanismes funcionen, el nivell de participació ciutadana a Palma no tendrà res a veure amb el que hem conegut fins ara

BOMBARDEARLOS? WE CAN

grosske | 07 Maig, 2009 09:28

Leo hoy  en la prensa (El Pais, pagina 4) que un centenar de civiles han muerto en un bombardeo aereo de Estados Unidos. - No puede ser, me digo, debe ser un periodico atrasado. Pero no, no es un periodico de cuando Bush bombardeaba Irak, es un periodico de cuando Obama bombardea Afganistan.

- Coño!, pero éste no era bueno?, me vuelvo a decir.

Leo  un poco más: "No me dan miedo los talibanes, sino los bombardeos, dice una desplazada"....  "El sufrimiento de la poblacion civil por los ataques estadounidenses genera resentimiento (- resentimiento!) y dificulta la colaboracion de la poblacion (- ya me lo puedo imaginar, ya)"

Y la guinda: "El  Pentágono ha solicitado poderes de guerra para actuar en Pakistan como lo está haciendo en afganistán". O sea, pienso para mi, que lo de  impulsar la democracia a golpe de bombardeos no solo se mantiene sino que tiende a expandirse.

Me esfuerzo por encontrar una diferencia sustantiva entre los daños colaterales del mandato Obama y los del mandato Bush. Tambien por encontrar la diferencia entre la mision humanitaria de nuestras tropas en Irak y la mision humanitaria de nuestras tropas en Afganistan. Pero debo ser muy torpe porque no la encuentro...

Ah, si! ya se una!. Bush excitaba al electorado  conservador con una retórica miliarista: "Somos la nacion mas poderosa del mundo. Vamos a poner orden en la lucha contra el terrorismo. Se van a enterar". En cambio, Obama se cuida sobre todo del electorado progresista: "Ostras tu!, Me sabe tan mal todo esto! Ojala podamos dejar de bombardear cuanto antes y nos podamos centrar en la construccion de un nuevo orden mundial" A que es muy di
stinto?

DUEL DE CULS I D'ALTRES COSES

grosske | 02 Maig, 2009 10:07

Estar més enfeinat del que m'agradaria m'ha impedit comentar algunes coses importants:

Per exemple, la vergonya aliena que m'han produït algúns mitjans de comunicació amb aquest "duel de dames" entre Leticia Ortiz i Carka Bruni que, a la postre, no era més que un duel de culs. Amarillisme i masclisme al 50%. Amarillisme perquè aquest duel és un montatge: les protagonistes no han fet res per alimentar-lo i masclisme perquè, que jo sàpiga, ningún ha fet el més mínim esforça per comparar el cul o l'elegància de Sarkozy amb el cul o l'elegància den Zapatero (o del Rei). Avui El Mundo - que no dubtà en publicar en primera la foto dels culs de Leticia Ortiz i Carla Bruni un davora l'altra - encara continua donant la tabarra amb aquest tema

De la declaració den Nadal davant el jutge em qued amb una cosa: la seva acceptació de la doctrina d'EU sobre assumpció de responsabilitats polítiques: si el jutge formula càrrecs contra ell dimitirà. Particularment meritori si tenim en compta que UM, no fa gaire, era dels que pensaven que calia esperar sentència ferma per assumir responsabilitats

La fuita de Rosa Estaràs a Bruxel.les té moltes lectures: ella diu que és el mateix que varen fer Matas i Antich quan partiren, respectivament, cap el Ministeri de Medi Ambient i el Congrés dels Diputats. Jo el que veig és un partit que, en dos anys, ha conegut la fuita dels seus tres principals caps de cartell: Matas als Estats Units, Cirer dimitida com a portaveu per desavenències internes i Estaràs (cap de llista del Consell el 2007) que s'en va cap a Bruxel.les com una opció personal sense consultar al PP de Balears

El primer de maig ha estat molt participatiu arreu de l'Estat però a Palma, la pluja aigualí la festa (mai millor dit). Una llàstima si tenim en compta la pèssima notícia que avui destaca el Diario de Mallorca: 15.000 eventuals de l'hosteleria no seran contractats fins al darrer moment i per un periode de temps molt més curt que en anys anteriors: això vol dir menys ingressos, menys prestacions per atur i més drames a final de mes

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS