Administrar


Estadisticas de visitas

SON BACO, MARXA ENRERA

grosske | 28 Marš, 2009 11:47

Sembla ser que l'"irrenunciable" golf de Son Baco - que ha amenaçat amb posar en crisi l'actual Govern Balear - no és tan irrenunciable com això. Em sembla un triomf del sentit comú i un triomf de tots aquells que hem defensat que els pactes estaven per complir-se. Així que, si aquesta notícia es confirma, estic content

Ara ve el tema de les famoses compensacions. Que s'estudiin i que arribem - entre tots, obviament -  a un acord raonable. Però vull deixar clar que a mi em sembla bé que els municipis menys desenvolupats turísticament tenguin compensacions i siguin una mica "vessiats" per les administracions. Aquesta és la filosofia que hem mantingut els partits progressistes des de sempre.

Igualment. em fa content que, poc a poc, les tesis d'Esquerra Unida que he reproduit fa uns dies en aquest mateix bloc - vagin obrint-se camí. Ningú ja no reivindica aquells pèssims criteris d'esperar una sentència ferma que era la divida - fins fa quatre dies - tant del PP com d'UM. I el traçat fi dibuixat per EU distingint entre tipus i nivell d'imputació i d'altres circumstàncies que han de conduir a les dimissions o els cessament va, poc a poc, fent fortuna entre la resta de partits. Tant de bó que, entre tots, sapiguessim redactar un protocol de bones  pràctiques que s'aplicàs rigorosament fós qui fós la persona o el partit afectat

BUS I TRAMVIA: DUES PASSES ENVANT

grosske | 23 Marš, 2009 20:00

Fa pocs dies es presentava un pla de millora de les línies d'autobús de l'EMT i de doració de majors recursos per a la empresa. Es una aposta molt important la ressenya del qual la podeu trobar clicant aqui

Ara mateix, acab d'arribar de l'acte de presentació pública del "trambadia", és a dir, de la implantació del tramvia a Mallorca emb un recorregut que anirà de l'Arenal a Palma, connectant amb l'aeroport, farà la circumvalació de les avingudes i arribarà fins a Santa Ponça.

Son unes primeres passes, juntament amb la creació dels carrils bici, per anar cap a una mobilitat més sostenible, menys contaminant i més funcional. Una mobilitat pensada, també, per aquest cinquanta per cent de la població no motoritzada i que ha estat la gran oblidada de les polítiques conservadores en aquesta matèria

IMPUTATS I ESQUERRA MELANCOLICA

grosske | 21 Marš, 2009 09:43

No citaré noms per no fer sang però he de dir que m'irrita profundament aquesta cara de mal de panxa i aquesta melanconia que, davant l'allau d'imputats a les files de la majoria de progrés, invaeix a l'esquerra en el poder. M'irrita aquest missatge desmoralitzat i desmoralitzant dels qui "voldrien fer" o "voldrien que passàs" però que, òbviament, no s'atreveixen a fer res positiu respecte al tema.

En temes de corrupció no es contemporitza, no s'avalua l'oportunitat ni la conjuntura: es tenen uns criteris, s'apliquen i punt.

El que defineix una actitud ètica en política no és demanar més o manco dimissions (el PP n'està tip de demanar-ne... dels altres): el que defineix una actitud ètica és tenir una mateixa vara de mesurar tant si es tracta de casos propis o de casos aliens, tant si es tracta de socis o d'adversaris: aquesta és l'actitud que tranquil.litza a la població i que li dóna la sensació de trobar-se davant gent seriosa.

Així que res de "què punyetes feim a un govern amb imputats" (tu sabràs, xato) ni "si fossin del meu partit ja haurien dimitit, però com que són coaligats"... ni res de substituir les decisions per pronòstics: "estic segur que tard o d'hora dimitiran"...

A un post anterior he reproduit el criteri d'Esquerra Unida sobre aquesta qüestió: quan - per delictes de corrupció política - un jutge - en el marc de la instrucció (sense esperar sentència) inculpi un membre d'un govern progressista per la comissió d'aquests delictes, aquesta persona ha de dimitir i,  si no, se l'ha de cessar. I  si no dimiteix i no se la cessa, Esquerra Unida (i estic segur que el conjunt del Bloc) es desvincularà dels compromisos adquirits amb la signatura del pacte de govern. Així de clar i així de senzill. 

Per tant, si Xicu Tarrés, Miquel Nadal, Antoni Pascual, Dolça Mulet, Flaquer o Aguiar entren en aquesta situació - en la situació en què va entrar en Tomeu Vicens o en que estan, per exemple, aquests dos funcionaris del Consell afectats pel cas "peatge" - o hi haurà dimissions, o cessaments o ruptura del pacte signat el juny del 2007. I punt

CAMPOS NO VOL DOBLERS??!!

grosske | 20 Marš, 2009 17:09

Ahir en Guillem Ginard, batle de Campos d'UM, va dir textualment als mitjans de comunicació que havia votat amb el PP a favor del golf de Son Baco perquè, textualment, "aquí no demanam doblers ni altres compensacions".

Dit amb altres paraules, que volia el golf de Son Baco fort i no et moguis independentment que se li oferís per al municipi qualsevol altra compensació en forma de doblers per a l'Ajuntament o d'inversions per al municipi.

La pregunta és òbvia i dramàtica: perquè?

NADAL I PASCUAL IMPUTATS

grosske | 17 Marš, 2009 19:07

La imputació de Miquel Nadal i Antoni Pascual és, avui, la notícia del dia. La primera correspon al conegut cas de Can Domenge, la segona a una nova trama relacionada amb la construcció de la carretera Palma-Manacor.

Noves trames, nous imputats... la sensació que es transmet cap a la ciutadania, plenament justificada, és de fàstic i d'indignació.

L'acumulació de casos investigats per Fiscalia o pels jutjats, relacionats amb l'anterior legislatura, desborda qualsevol previsió raonable.

Avui ens hem vist la gent del Bloc per Mallorca i hem acordat, entre d'altres coses, demanar una reunió urgent de la comissió de seguiment del pacte i l'adopció de mesures que traslladin a la població la idea tranquil.litzadora que una situació semblant mai no es tornarà a produir.

Hasn de dimitir Pascual i/o Nadal?. Tècnicament, no. El mes d'Octubre  del 2008, la Presidència d'EUIB elaborà un document on preveia els supòsits en que es exigible una dimissió preventiva. La situació judicial d'un i l'altre no entra de moment en cap d'aquests supòsits (malgrat que la del Sr. Pascual és bastant més delicada que la del seu company de partit) però és evident que, políticament, UM - amb la majoria dels seus representants electes imputats - ha de fer un pensament.

Á continuació us reproduesc els criteris que figuren a l'esmentat document d'EU i si, més abaix, clicau 14_11_08RESOLUCIO_CORRUP_EUIB.doc, trobareu el document sencer (des del meu punt de vista, val la pena llegir-lo):

Hi ha quatre supòsits a partir dels quals es necessari que un polític assumeixi públicament responsabilitats en forma de dimissió d'un càrrec concret o, fins i tot d’abandonament de l’activitat pública: 1.- La dimissió de caràcter "cautelar" quan, malgrat no resultar evident la comissió de fets reprovables sí que  existeixen una inculpació per part d'un jutge o magistrat de delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació amb finalitats de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, malversació i apropiació de cabdals públics, suborn, racisme, xenofòbia o violència de gènere. Aquesta dimissió de caràcter "cautelar" no implica reconeixement de cap tipus de responsabilitat:  té com a objectiu establir un "cordó sanitari" entre la política i la peripècia judicial de la persona interessada 2.- La comissió acreditada  i evident  d’actes greus i reprovables en l’exercici de la seva activitat pública, tan si són penalment punibles com si no.  3.- La comissió acreditada i evident  d’actes greus i reprovables en l’àmbit d’allò privat 4.- Les errades o negligències greus en la gestió que hagin permès l’aparició de comportaments corruptes en àmbits de la seva responsabilitat

 

SON BACO: GENIO Y FIGURA...

grosske | 15 Marš, 2009 18:49

La pitjor crisi del govern balear en dos anys de mandat no ha vengut ni de les polítiques econòmiques ni de les ficals ni de les socials ni de la disputa natural per la confecció dels pressuposts. Ha vengut, aferrau-vos, per un golf i un hotel. No un qualsevol, és clar, sinó un determinat, amb nom i llinatges, que es diu Son Baco i que està al municipi de Campos.

No m'imagin cap altre comunitat autònoma de l'Estat en crisi per un golf determinat. "Genio y figura...", a les Illes Balears estam com sempre: quina cutrada!

Per això mateix, perquè aquest tema significa estar com sempre (i no només pel ditxós camp de golf en sí) és evident que no es pot cedir en aquesta qüestió.

El pacte s'ha de complir en la forma (que impedeix presentar mocions al Parlament sense consens previ) i en el fons (que aposta per impedir nous camps de golf que duguin oferta hotelera complementària). Si el camp de golf surt endavant és evident que el pacte del 2007, tal com va ser signat, s'haurà d'aficar a una caixa i enterrar-lo al "hoyo 9"

UN COP DE MA

grosske | 13 Marš, 2009 18:59

"Un cop de mà" és un programa novedós que hem posat en marxa des de la regidoria de Benestar Social. La cosa va d'ajudar els 1000 i pico d'usuaris del Servei d'Ajuda a Domicili (persones majors o discapacitats amb recursos econòmics i suport familiar limitats) i fer-lis les petites reparacions a ca seva.

Per fer aquesta tasca hem rescatat de l'atur professionals de la pintura, llentarneria, electricitat, etc. en el marc dels contractes de promoció de l'ocupació que impulsa el SOIB.

Així s'aconsegueix, a la vegada, crear ocupació i donar-li un cop de mà a famílies on fer arreglar un endoll. una cisterna o reparar una paret que ha patit goteres es converteix, de vegades, en un vertader problema.

Es un programa pilot però estic segur que li haurem de de donar continuitat d'una o altra manera. Tenim algunes idees al respecte...

LA FAăANA MARITIMA

grosske | 11 Marš, 2009 07:25

D'on venim?

De l'esbucament de l'edifici de GESA i de la construcció d'una barrera de pisos de luxe equivalent a 6 alçades

Què farem?

Mantenir l'edifici de GESA com un gran equipament sociocultural i artístic per a la ciutat amb enormes possibilitats. Són molts de milers de metres quadrats per somiar, per projectar, per canviar la ciutat... ahir algunes entitats artístiques i culturals ja començaren a dir la seva al plenari: una magnífica notícia

Fer un parc urbà amb primera línia amb un compromís molt clar que el Bloc ha remarcat des del principi i que exigirem es compleixi: amb una vegetació frondosa i abundant. No més Parcs de la Mar, no més Parcs de les Estacions

Amb els equipaments annexes, el Bloc ha manifestat el seu desacord: el gran equipament de GESA és més que suficient per estructurar i donar-li vida al Parc. Valoram l'atenció que s'ha donat a les nostres al.legacions en minvar substancialment el seu volum màxim ppossible però continuam pensant que no cal executar-los

I, per últim, hi ha qüestions relatives a la mobilitat que haurem de resoldre a través d'altres acords: el carril bici, el tramvia que, necessàriament, ha d'arribar al Parc, el trànsit entre el Parc i la mar (un problema que s'ha de resoldre des del Portitxol fins a Porto Pí), la funcionalitat de l'aparcament perquè compleixi una funci`´o realment positiva...

Sobre tot això ens hi haurem de posar però avui és un dia per celebrar un  gran avanç en la configuració urbanística d'aquesta ciutat

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS