Administrar


Estadisticas de visitas

ELS NOUS "APARCACOCHES": MES SEGURETAT I MES OCUPACIO

grosske | 28 Febrer, 2009 19:41

Des de fa uns dies funciona a Palma una experiència pilot: "aparcacoches" que són aturats de llarga duració als quals s'els fa un contracte temporal de sis mesos perquè generin un clima de major seguretat, ajudin els ciutadans a aparcar, facilitin informacions bàsiques, comuniquin a la policia local qualsevol incidència  i evitin els problemes d'inseguretat generats per algúns (no tots) els aparcacotxes al.legals.

El tema dels aparcacotxes és un tema interessant amb el qual s'han topat, i es topen, totes les ciutats importants de l'Estat. En el millor dels casos, es tracta d'una mendicitat encoberta; en el pitjor, ens trobam amb actituds coactives o amenaçants més o manco explícites i, fins i tot, amb grups organitzats amb un caràcter paramafiós

La resposta dels Ajuntaments ha estat diversa: algúns han optat per reconeixer-los oficialment (d'aquí la paraula "gorrilla": per la "gorra" municipal) però mantenint la seva funció intocada: la recerca de propines dels ciutadans. D'altres, han optat per vies repressives que no han tengut massa èxit: les multes no es paguen, els jutges es neguen a anar més enllà de les multes i l'activitat es manté en els seus termes.

Aquesta experiència pilot es una alternativa a les dues anteriors. Es utilitzar la figura dels contractes temporals d'inserció (la mateixa que es sòl utilitzar per a tasques mediambientals) per generar espais de major seguretat i de suport als ciutadans, tant els que volen aparcar com els que no. En definitiva, es tracta de sumar dos objectius: crear noves ocupacions per a persones amb dificultats d'inserir-se laboralment (majors de 45 anys i aturats de llarga durada, principalment) i generar nous instruments per a afavorir la seguretat i la convivència ciutadanes

AVUI: DUES CITES

grosske | 26 Febrer, 2009 07:11

Avui hi ha dues cites importants: la primera és la manifestació sindical per l'ocupació. Necessària per als que pensen que la crisi econòmica no és una calamitat natural i que és el fruit d'un sistema que funciona injustament quan funciona bé i que, quan està en crisi, funciona més injustament encara.

La segona cita és al Pont del Tren. S'inaugura a les 17,30h. El que s'inaugura no rescabala la malifeta del trio Cirer/Cabrer/Rodrigo de Santos però sí que és el millor que s'ha pogut fer per rescabalar-la. Així que avui celebram la resposta cívica contra els que es carregaren el pont del tren senzillament perquè volien inaugurar abans de les eleccions un metro inundable

DARWIN SIGUE CABREANDO

grosske | 22 Febrer, 2009 11:50

En Serbia y algún que otro país de la vieja Europa hay intentos de reintroducir obligatoriamente en las escuelas las teorías creacionistas. Lo de Estados Unidos, como es sabido, vale más ni comentarlo. Casi doscientos años después, la verdad científica sigue provocando irritación entre los garrulos del mundo entero.

Lo de Copérnico, Kepler y Galileo ya fue una tocada de narices importante. Que si es la Tierra la que gira alrededor del sol, que si las órbitas no son perfectas (oseasé: circulares), que si la distancia a las estrellas es mucho mayor de la prevista. que si patatín, que si patatán... El Belén medieval construído por Dios colocando a la humanidad  como centro y referencia de todas las cosas empezaba a desmoronarse. Cuatrocientos años después la cosa no ha hecho más que empeorar: ahora resulta que la Tierra y el mismo Sol no son más que elementos marginales e insignificantes de una galaxia de a tomar viento la farola que, a la postre, no es más que una esquirla lanzada a velocidad de vértigo por una explosión que sucedió hace 15.000 millones de años. ¡Menuda putada para nuestro ego!.

Darwin, en el plano biológico, recorrió el mismo proceso y encima de una tacada: de productos manufacturados directamente por Dios pasamos a ser el fruto azaroso de azarosas mutaciones genéticas que, casualmente, habían resultado eficientes para la reproducción de la especie. Sus contemporáneos se cabrearon porque entendieron que les decía que venían del mono. Ni te digo como se hubieran puesto si llegan a comprender que lo que les decía, en realidad, es que sus abuelos eran bacterias.

No es de extrañar que los gestores de las grandes religiones anden mosqueados. Los unos, negando la evidencia científica; los otros, más sagaces ellos, explicando que cuando los libros sagrados describen lo negro como blanco no hacen sino recurrir a una licencia poética.

Pero, más allá de estas anécdotas, el tema importante es que, la Ciencia, en estos pocos cientos de años, nos  ha degradado, humillado y desorientado: ser una asociación molecular azarosa surgida en una partícula de metralla condenada primero a ser achicharrada por el Sol y, más tarde, a ser una carbonilla fría e inerte flotando en el espacio no es, precisamente, lo que llamaríamos una bicoca

Entroncando con los panteístas y el pensamiento oriental, ha surgido en occidente un cierto misticismo de la naturaleza que se ubica bien en la salsa darwinista: se identifican con el Hermano Sol, la Hermana Luna, el Hermano Río y la Hermana Ballena y se quedan tan a gusto. Pero olvidan que, a la postre, ni el sol ni la luna, ni el río ni la ballena son más ni mejores que nosotros. La naturaleza - como tal - es más ciega y  despiadada que el más cerril de los trogloditas.

El amor, la compasión, la solidaridad, la belleza, la razón, la ciencia  son productos de la vida consciente a los que el Himalaya, el Amazonas o la más espléndida de las estrellas son absolutamente ajenos. Compartidos en muchisima menor medida por otras especies y virtualmente inexistentes en el resto, estos "productos" son nuestro tesoro. Así que gracias, Darwin, por sacarnos del analfabetismo biológico y nosotros, queridos y queridas, no sé si me explico:  a ser lúcidos, amarnos y deleitarnos con la belleza, que son cuatro días

FORMIGUES GEGANTS AL BORN

grosske | 20 Febrer, 2009 18:19

Sa Rueta d'enguany serà un homenatge al Circ. En les dues hores centrals  - entre les 17 h i les 19 h hi haurà fins a quatre espais de circ que es sumaran als tallers de pintura i maquillatge, actuacions musicals, pintura al paviment, etc. que asseguraran la diversió dels infants. Fins i tot gegants i capgrossos aniran, per primera vegada, desfressats a la revel.la.

El problema  és que també s'espera la presència de formigues gegants que he pogut veure en foto i que fan realment fredat però que, afortunadament - al manco això ens han assegurat- són vegetarianes.

GENERAM OCUPACIO PER A DISCAPACITATS PSIQUICS

grosske | 19 Febrer, 2009 18:01

La insercíó social dels discapacitats no és només una qüestíó d'eliminació de barreres físiques. L'atur entre els discapacitats psíquics laboralment hàbils  està aprop del 80%.

Des de Benestar Social finançarement farem una forta inversió per a la creació d'una cuina taller, aules de formació, magatzems... en total 1.340.000 euros dels quals 771.000 els posarà l'Ajuntament i 570.000 AMADIP.Esment.

La resultant és que 80 discapacitats psíquics podran rebre permanentment formació ocupacional i es podran organitzar activitats de sensibilització per a estudiants i empreses per les quals hi podran passar anualment més de 7.000 persones.

Tot això s'afegeix al ja important complex ubicat a la finca muinicipal de Son Roca, aprop de Son Ferriol i és el preludi de noves inversions que es produiran en el futur.. El projecte final és la creació d'un Centre d'Innovació Social que serà, sens dubta, un dels projectes socials estrella de tota la legislatura 

808.000 EUROS MES EN AJUDES A LES FAMILIES

grosske | 17 Febrer, 2009 07:25

Respecte a l'any passat, el pressupost de l'Ajuntament de Palma per a ajudes directes a les famílies en situació de risc social ha passat de 1.600.000 € a 2.418.000 €., és a dir, s'ha incrementat en un 52%.

Ahir vaig signar un conveni amb na Josefina Santiago, Consellera d'Afers Socials del Govern Balear, per un valor de 418.000 euros que, sumats als 400.000 euros aportats pels recursos propis de l'Ajuntament, ens ha ajudat a assolir aquesta xifra.

Aquest esforç  es sitúa en el marc del programa XarxaPalma de resposta a la crisi econòmica que anunciàrem el passat mes d'Octubre i que, amb molt d'esforç, estam posant en marxa

EU: DAVID ABRIL I MES GENT

grosske | 15 Febrer, 2009 12:46

L'elecció de David Abril com a Coordinador General d'EUIB significa un canvi generacional important, irreversible i, evidentment, positiu... Però n'hi ha més

La candidatura a la direcció política que obtengué més vots fou presentada pels quatre membres que l'encapçalaven: Alejandro Aparicio, Sara Mulet, Emylse Mas i Verònica Melià. Ni ell ni elles han complert els trenta anys.

Aquesta tropa (i d'altres que no cit perquè no puc citar-los a tots i no vull cometre una injustícia amb les meves omissions) són el present i el futur d'Esquerra Unida. Però, com en tot canvi generacional intel.ligent, els i les dirigents històrics d'EU - que ja no serem el futur - també formam part del present i col.laborarem, en segona línia, a fer el que la VIIa Assemblea inequívocament ha mandatat: construir una EU més forta, més visible, més incisiva, més dinàmica i més transformadora d'aquesta punyetera realitat que ens envolta

EL DIA MAS DIFICIL DEL REY

grosske | 13 Febrer, 2009 08:09

La miniserie de TVE sobre el 23-F ha tenido un gran éxito de audiencia y, en principio, me parece una buena noticia que arrase en el "share" algo que no tenga nada que ver con Gran Hermano... pero no puedo dejar de lamentar que, a pesar de su formato documental, la serie adoleciera de aparatosos olvidos y mixtificaciones.

Yo no tengo ni idea de las conversaciones que se produjeron en la Zarzuela la noche del 23-F, así que ni siquiera me permitiré poner en cuestión el pastel de merengue con nata que la serie describe ni, por ejemplo, la imagen del Rey escribiendo la alocución televisiva de madrugada de su puño y letra y con la única compañía de su hijo Felipe mirándolo con cara de embeleso.

Sí sé, en cambio, que el Rey no aprovechó las horas transcurridas entre la entrada de Tejero en el Congreso y la ocupación de la sede de TVE para hacer público su rechazo al intento de golpe de Estado; sí sé que la explicación que se da en la serie para esta tardanza ("mientras se mantenga la ambigüedad los golpistas no tendrán la tentación de ocupar la Zarzuela") me parece poco consistente y, además, un poco irritante para todos aquéllos que no teníamos la posibilidad de eludir las consecuencias del golpe haciéndonos los longuis.

Pero lo que más me irrita es que la serie nos abrumara con los sufrimientos de la Casa Real por una posible abdicación y no dedicara ni un minuto a los sufrimientos de los diputados y diputadas que no sabían si saldrían vivos del Palacio de Congresos.

Sé que este bloc no tiene 6 millones de lectores y no puede competir con la dichosa serie pero ahí va mi recuerdo para los congresistas secuestrados, para Ramon Aguiló, entonces alcalde de Palma, que decidió voluntariamente pasar la noche del 23F en su despacho sin saber lo que este gesto le podía suponer, a todo el resto de alcaldes, dirigentes sindicales y políticos que no durmieron en su casa aquélla noche, a los que vivieron (vivimos) una noche tanto o más difícil que la del Rey, a los que nunca juramos los principios fundamentales del Movimiento, a los que no teníamos amigos golpistas que nos pudieran traicionar, a los que estuvimos amenazados de ocupar cárceles, juzgados y paredones y que, mira por dónde, si uno mira la serie, parece que no pintamos nada en aquella noche aciaga

PRESENTADA LA DENUNCIA PEL CAS DE LA FUNERARIA

grosske | 11 Febrer, 2009 19:46

El cas dels onze viatges particulars de familiars de la Sra. Sans i el Sr. Collado que, entre els anys 2004 i 2007, foren carregats a l'Empresa Funerària Municipal, constitueix, com a mínim,  un fet indiscutible d'irresponsabilitat i manca de rigor en el maneig dels doblers públics.

La prova és que els propis implicats han retornat els doblers dels que es varen apropiar indegudament tan prest com el tema va esclatar als mitjans de comunicació

Però resulta que aquesta apropiació indeguda no es produí com un fet puntual: varen ser onze factures repartides en el temps a les quals, per cert, era el propi Sr. Collado el que lis donava el "conforme" per al seu pagament.

La hipòtesi de l'errada administrativa no és sostenible i és per això que el  Bloc per Palma ha considerat que els fets podien ser constitutius del delicte de malversació dels cabdals públics tipificat en els articles 432 al 435 del Codi Penal i s'ha adreçat avui mateix a la Fiscalia perquè ho investigui.

Així mateix, el Bloc ha considerat que els implicats havien de retornar també a l'EFM la quantitat corresponent als interessos de la quantitat irregularment sostreta del pressupost de l'empresa.

Per últim, el Bloc ha manifestat el seu desig d'investigar a fons la gestió de l'Empresa en els darrers anys per si aquestes irregularitats  fossin només la punta d'un iceberg

 

LA CONSPIRACION CONTRA EL PP

grosske | 10 Febrer, 2009 07:16

Aún está en plena efervescencia la comisión de investigación sobre las cosas del espionaje en el gobierno de Madrid cuando ya ha tenido que dimitir el Consejero de Deportes y algún alto cargo de Esperanza Aguirre por otro tema: la trama de corrupción investigada por la audiencia nacional. El holding de empresesas que organizaban eventos para el PP y las instituciones que éste gobierna suena a lo que probablemente es: financiación ilícita del partido y enriquecimiento de toda una serie de mangantes que ponían el cazo y las empresas instrumentales (mientras la ciudadanía, como es natural, ponía el dinero) 

Baltasar Garzón lo llama malversación de fondos públicos, fraude fiscal, asociación ilícita y alguna que otra cosa más. Cospedal es la encargada de decir que todo es una conspiración contra el PP.

Aquí, en Baleares, el diciembre del 2006, el PP llegó a organizar una manifestación ante la Delegación del Gobierno por la persecución que significaba el destape del caso Andratx y otros casos de corrupción. Parece ridículo pero no hay que menospreciar la capacidad ciudadana de no oír aquéllo que no quiere oír:  seis meses después, Jaume Matas sólo perdió la mayoría absoluta por pocas décimas y, en el año 96, con el GAL, Roldán, Filesa y un montón de otros temas aún coleando, Felipe González sufrió una bajada moderada y lo que él mismo denominó "una derrota dulce".

Nota a los lectores progres a quienes esta alusión a Felipe González haya irritado o la hayan encontrado inoportuna "con la que le está cayendo al PP": véis como es difícil oír lo que no se quiere oír

PALMA, CIUTAT PER A TOTS

grosske | 07 Febrer, 2009 19:51

Palma serà en uns anys una ciutat pionera en matèria d'accessibilitat per a persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials. Ho vaig dir ara fa un any en l'acte de lliurament de la primera bandera verda del programa "Palma, ciutat per a tots" i ho vaig repetir ahir a l'acte de lliurament de la bandera renovada de l'any 2008

Que des del 2007 hem començat a fer feina de valent no ho dic només jo, ho diuen les associaciones que defensen els interessos de les persones amb discapacitat - que han reconegut un canvi molt important en aquest tema - ho diu la Disseign for all Foundation, que ens assessora en la matèria i ho diu també la Ultima Hora.

No vos encalentiré amb dades d'inversió, amb processos de participació o amb el Pla Integral d'Accessibilitat per a la redacció del qual hem obtingut una subvenció del Govern Central i de la ONCE però sí acabaré amb un altre frase evident i, alhora, estimulant: encara queda molt molt molt per fer 

CARTA ALS ADHERITS I ADHERIDES D'EUIB

grosske | 06 Febrer, 2009 07:28

De: Miquel Ramon i Eberhard Grosske

Illes Balears, 4 de febrer de 2009

 

                           PER UNA  EUIB FORTA I UNIDAEl document politic que es sotmetrà a la consideració de l'Assemblea Interinsular del dia 14 de febrer determina que  Esquerra Unida de les Illes Balears ha d'afrontar algunes tasques tan  dificils com fonamentals:- Desenvolupar un ample ventall d'iniciatives  que ens situi com el referent politic més proper als interessos dels amplissims sectors que estan sent durament castigats per la crisi econòmica   

- Afrontar la campanya de les properes eleccions europees com un element  de mobilitzacio i d'unitat interna, d'apertura cap a l'exterior en el context del nostre procés de refundació i de revalorització de les nostres posicions d'esquerra alternativa front al model neolliberal  de construcció europea

- Iniciar i impulsar el procés de refundació

- Organitzar, enfortir, dinamitzar i fer funcional EU. Impulsar la seva capacitat de proposta i de mobilització i la seva incidència politica, social i mediàtica

- Impulsar  una politica d'aliances ambiciosa  tant en l'àmbit preelectoral com pos electoral

- Mantenir l'esforç i, a la vegada, aprofitar les oportunitats que es deriven de la nostra participacio al govern de les principals institucions de les BalearsPer últim, és evident que, per afrontar totes aquestes tasques amb un minim de solvència és imprescindible que de l'Assemblea sorgeixi un equip de direcció tan sòlid, potent i eficaç com sigui possible. La dedicació a les tasques institucionals no pot justificar que EU no compti amb un equip de direcció solvent, renovat i integrador que tengui prou capacitat per dur endavant els reptes enumerats més adalt


Estam convençuts que, des  de la pluralitat que sempre ha enriquit la nostra organització, la immensa majoria del adherits i adherides a EU comparteixen  el que s'acaba d'exposar i els trets essencials del document politic que s'ha de debatre a l'Assemblea interinsular. De fet, no es esperable que, a l'Assemblea, es plantegin esmenes potents i contradictòries amb l'esmentat document politicTot sembla afavorir,  per tant,  que l'Assemblea assoleixi els seus objectius en un ambient de normalitat i ample consens.No obstant  això, mai EU s'havia acostat a una assemblea interinsular en un ambient de major divisió i confusió internes.Els acords que no descansen sobre síntesis polítiques són ficticis i negatius però tan o més dolents són les divisions que no descansen sobre diferències polítiques taxades i definides. Alimentar divisions internes que no s'expliciten en forma de tesis polítiques diferenciades és una greu responsabilitat i una feixuga carrega dificilment assumible per a una organitzacio que es troba en una situació tan delicada com la nostra


   
Es per això que, des de la consciència de la pluralitat existent a EU, apostam fermament i amb contundència per un acord per a la nova direcció política   
que representi tots aquells i aquelles que comparteixin les tesis aprovades per l'Assemblea. Un acord de tots aquells que continuin creient que la sintesi politica i la unitat interna són essencials per a la nostra organització. Un acord de tots aquells que posin els interessos de la organització per damunt d'interessos de grup. Un acord, en definitiva, que descansi sobre una politica d'ample conses, que doni pas a una direcció renovada, compartida i eficaç i  que permeti l'assolimjent dels nostres objectius politics

           

LES ASSOCIACIONS DE VE¤NATS

grosske | 04 Febrer, 2009 21:38

Fa tres anys l'Ajuntament de Palma dedicava 386.000 euros a subvencionar el moviment veïnal. La immensa majoria era, necessàriament,  per a festes. Era un moviment veïnal empobrit i políticament dirigit cap a la celebració de festes tradicionals.

Enguany la convocatòria de subvencions serà de 773.000 euros (el doble que ara fa tres anys), hi ha plena llibertat per presentar projectes de tota mena i hi ha una reserva destinada exclussivament a desenvolupar projectes de treball comunitari en els barris, a treballar en xarxa amb la resta d'entitats, a implicar-se amb la problemàtica social dels veïns i veïnes.

Es només l'inici però és l'inici d'un canvi en profunditat que té molt a veure amb la figura dels Consells de barri.

L'objectiu final són uns barris amb un teixit associatiu més potent i interrelacionat, amb capacitat de reivindicar però també amb capacitat per intervenir, per realitzar, per treballar amb molta més eficàcia en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes. El que dic mai no podrà aspirar a fer còrrer els mateixos rius de tinta que canviar algúns carrers en la colcada dels Reis però que ningú s'equivoqui, aquí hi ha canvi de veritat.

Per cert, que agreesc molt la valoració que sobre aquest tema es publica a una web on escriu el Vice-President de la FEPAE i que trobareu aquí: http://bonsaires-arxiduc.balearweb.net/post/64603

SALVADOR ALLENDE

grosske | 03 Febrer, 2009 18:08

 

La foto és d'ahir i és d'aquelles que guardaré més gratament en la meva memòria política.

Ahir descobrirem la placa amb la qual Palma es suma a la quantitat immensa de ciutats de tot el món que han volgut retre homenatge a la figura de Salvador Allende. Allende té dedicades places, carrers, "alamedas", bulevars, poliesportius, centres educatius i sanitaris i, fint i tot, un pont.

Es el reflexe de l'admiració que genera una persona que es va estimar més morir que matar per les seves idees, que va defensar fins el final el socialisme en llibertat, que li va dir a Pinotxet: "per damunt el meu cadàver".... i el varen matar.

L'anterior govern municipal es va negar sistemàticament a dur a terme un acord municipal de dedicar-li un carrer o plaça a Salvador Allende mentres que, al mateix temps, es negava també a llevar-li la plaça que tenia dedicada l'insigne Caudillo. El temps dels sectarismes, per dir-ho suaument, ja ha acabat i avui Palma  em sembla una mica més digne més bella i més habitable

 

 

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS