Administrar


Estadisticas de visitas

MARINA SANS: AMB LA MA DINS EL CALAIX

grosske | 31 Gener, 2009 13:55

 

 En aquesta foto, la Sra. de l'esquerra és Marina Sans, ex-Presidenta de l'Empresa Funerària Municipal. Ahir va haver de tornar 6.800 euros corresponents a nou viatges particulars d'ella i de la seva família que s'havien carregat a l'Empresa Funerària.

La Sra. de la dreta és na Catalina Cirer, ex-batlessa de Palma i que, a més de col.locar la Sra. Sans al front de la Funerària, també va tenir com a mà dreta el Sr. Antoni Nadal, que va  fer mobbing immobiliari a unes llogueteres, va ser condemnat en el jutjat d'allò penal i va haver de dimitir. Després de la dimissió de la seva mà dreta, la Sra. Cirer va col.locar com a nova mà dreta al Sr. Rodrigo de Santos, actualment en presó preventiva i que no necessita presentació perquè s'ha fet prou conegut a Palma, a Mallorca i arreu de l'Estat.

No apareix a la fotografia el Sr. Oscar Collado, gerent de la funerària i mà dreta de la Sra. Sans, que també ha hagut de tornar 3.068 euros a la Funerària per viatges particulars seus i de la seva família i que, a més, era el que posava els "conformes" al pagament de les factures particulars de la Sra. Sans i de la seva família... Capisci cari? Tutto é come una gran famiglia...

A part de l'aficada de mà al calaix. les senyores de la foto ens han sortit una mica mentideres.

En efecte, a la roda de premsa que feren dimarts passat per donar explicacions, digueren:

Catalina Cirer, aseguró ayer que las facturas remitidas a la Empresa Funeraria Municipal (EFM) en las que se abonan viajes de familiares de la ex presidenta, Marina Sans, y del ex director gerente, Oscar Collado, son consecuencia de un error "ocasional",  (PRIMERA MENTIDA) que achacó a la agencia de Viajes Barceló y a los servicios administrativos de la funeraria. (SEGONA MENTIDA)
Por ello, pidió "disculpas a los ciudadanos", aunque aseguró que éste no era el funcionamiento normal de la Empresa y pidió que no se convierta "un error ocasional en la práctica habitual". Por su parte, si bien lamentó no poder aportar los justificantes, Marina Sans aseguró que los 60 viajes particulares que entre 2005 y 2007 encargó a Viajes Barceló fueron pagados de su bolsillo, aunque en unos seis casos las facturas habrían sido además remitidas a la funeraria "por error".
Admitió que algunas de las facturas han sido pagadas por duplicado
. (TERCERA MENTIDA) Entre ellas se encontrarían las publicadas por DIARIO de MALLORCA, aunque todo ello sin aportar documentación alguna

Dos dies després hem sabut el següent:

Que no es tractava per res d'"un error ocasional": es tractava de nou factures emeses entre els anys 2004, 2005, 2006 i 2007 (primera mentida)

Que l'agència de viatges no es va equivocar i no va cobrar per duplicat cap factura. Tampoc els serveis administratius de l'EFM es varen equivocar: es limitaven a pagar religiosament les factures que venien amb el conforme del Sr. Collado (Segona mentida)

Que la Sra. Sans no va pagar per duplicat cap factura: els nou viatges particulars els va pagar l'EFM i només la EFM (Tercera mentida)

El Bloc per Palma ha demanat la dimissió de la Sra. Sans i també ho ha fet Mateu Ferrer a un article titulat "Los ladrones y los mentirosos no deberían ser concejales"

I, per acabar, un últim exercici intel.lectual. Des del convenciment que, si hagués estat jo que m'hagués gastat 6.833 euros en viatges particulars  a costa de l'Ajuntament les primeres planes dels diaris no donarien de sí per acollir totes les peticions de dimissió, vull plantejar la següent hipòtesis : i si la Sra. Sans fós simplement incompetent?.

Efectivament, és possible imaginar que, en lloc de mentir, la Sra. Cirer i la Sra. Sans diguessin falsedats a la roda de premsa perquè penssassin que eren certes... però sense haver-se pres la molèstia de comprovar-ho: es pot pensar que el Sr. Collado ordenà el pagament d'una factura on figurava un viatge de la seva dona a Chicago... sense donar-s'en compta; es pot pensar que el Sr. Collado ordenà el pagament de factures de viatges de persones que no tenien res a veure amb l'empresa, amb el llinatge Sans i un parèntesis que deia "hijo" o "hija" sense consultar a la Sra. Sans "Marina: què hem de fer amb aquesta factura?": es pot pensar que na Marina Sans anomenà un descerebrat semblant com a gerent de l'EFM sense saber que era un descerebrat; es pot pensar que la Sra. Sans deixà de pagar factures de viatges de familiars (algunes amb una quantía superior als dos mil euros) sense adonar-se que aquell viatge li havia sortit de gratis... es pot pensar tot això si un està d'humor per fer-ho, però llavors estariem davant un monument a la incompetència i a la irresponsabilitat tan majúscul que la Sra Sans, a la fi, també hauria de dimirir

LA BANCA GANA (SIEMPRE)

grosske | 30 Gener, 2009 07:01

Ayer se empezaron a conocer los balances bancarios del año 2008, el año del inicio de una crisis económica profunda y socialmente sangrante quer tiene en el paro a tres millones de personas.

El Banco de Santander ganó en el 2008 9000 millones de euros. El Banco Bilbao Vizcaya ganó en el 2008 5000 millones de euros.

Sí, sí, ésa banca que ZP y el resto de gobiernos han ido a socorrer con ingentes cantidades de recursos públicos resulta que se está forrando con la crisis.

Muchos empresarios están echando la persiana, muchos trabajadores y trabajadoras están yendo al paro y muchas familias están al borde del abismo de la pobreza (o han caído en él) mientras los que manejan de verdad el cotarro, los responsables de la actual situación, siguen flotando en una nube de pasta.

Y éso para que algún ingenuo siga tragándose aquéllo de que, entre todos, hemos de tirar del carro

EDUCACION PARA LA CIUDADANIA

grosske | 28 Gener, 2009 21:17

Según establece el Real Decreto 1631/2006[1] por el que fue aprobada:

La Educación para la Ciudadanía tiene como objetivo favorecer el desarrollo de personas libres e íntegras a través de la consolidación de la autoestima, la dignidad personal, la libertad y la responsabilidad y la formación de futuros ciudadanos con criterio propio, respetuosos, participativos y solidarios, que conozcan sus derechos, asuman sus deberes y desarrollen hábitos cívicos para que puedan ejercer la ciudadanía de forma eficaz y responsable.

La asignatura cumple con una recomendación del Consejo de Europa en el año 2002,[2] donde se afirma que la educación para la ciudadanía democrática es esencial para la misión principal del Consejo, como es promover una sociedad libre, tolerante y justa, además de contribuir a la defensa de los valores y los principios de libertad, pluralismo, derechos humanos y Estado de Derecho, que constituyen los fundamentos de la democracia. Para ello recomienda a los Gobiernos de los Estados miembros que hagan de la educación para la ciudadanía democrática un objetivo prioritario de las políticas y reformas educativas. (Tomado de la Wikipedia)

Que cosa tan elemental haya levantado y siga levantando polvareda en nuestro país es muy indicativo de que todavía está demasiado viva esta derechona reaccionaria, antigua y con tufo a sacristía mal ventilada que ha sido ideológicamente hegemónica y también oficial (salvo honrosos y excepcionales periodos históricos) hasta fechas muy recientes.

La Sentencia del Supremo es un paso hacia la modernidad, la laicidad y el librepensamiento. Y me alegro. Pero me gustaría que no estuviéramos enfrascados todavía en estas batallas zafias y elementales para poder debatir, tranquilamente y con lápiz fino, sobre el hecho de que esta asignatura ha de ser distinta al adoctrinamiento religioso no sólo en sus contenidos sino en sus métodos. Educación para la Ciudadania no puede ser un catecismo de lo políticamente correcto. Ha de ser, fundamentalmente, una educación para la libertad y para la reflexión crítica, una educación para el debate, una educación con interrogantes y que no pretenda dar todas las respuestas. Porque sólo desde la libertad, la reflexión crítica y el librepensamiento cobra su verdadero valor la identificación con los derechos humanos y los principios que informan una convivencia democrática y tolerante.

Y yo me resisto a dejar de plantear estas cuestiones porque centrar todo nuestro tiempo y  nuestra energía en mantener a raya los fantasmas del pasado no dejaría de ser un nuevo triunfo de la España Negra

UN ATIARFOC A PROVA D'AIGUA

grosske | 27 Gener, 2009 08:15

 

 

 

86.000 persones assistiren a l'Atiarfoc 2009. 21.000 més que l'any passat malgrat la pluja i el mal temps. Esper que Bruxel.les i la seva directiva sobre pirotècnia no acabi amb fotos tan genials com aquestes que he tret del Diari Balerars.

Sant Sebastià ha acabat les Festes de manera espectacular i posant de relleu la bellesa de la Seu i la nostra cultura popular. I d'això es tractava

L'AUDIOVISUAL A CORT I BOLIVIA

grosske | 22 Gener, 2009 21:09

 

        

La plaça de Cort s'omplí ahir per veure l'audiovisual "Oberts al món" projectat sobre la façana de Cort. Avui ha estat portada a tres diaris locals i la plaça ha estat encara més plena.

Les festes de Sant Sebastià s'obren així al món i a les noves tecnologies i combinen les tradicions i els correfocs amb elements de màxima modernitat plàstica. Cada cop més, les Festes són molt més que la revel.la

Ahir, de fet, s'inaugurà a la Plaça Major la carpa dedicada a "Bolívia, país convidat": una aposta per la interculturalitat i la cooperació al desenvolupament centrada en la promoció de la cultura boliviana: un altra novedat

 

PARTICIPACIO MASSIVA A LA REVEL.LA

grosske | 20 Gener, 2009 13:52

La Revel.la d'ahir tengué la pluja com a enemic però, malgrat això, també ha tengut una afluència de públic molt important.

M'ha agradat el seu caràcter multipolar. Front al model anterior que "carregava" el plat fort de la revel.la a la Plaça Major convertint-la en un tap de dificilíssim accés (o evacuació) ahir tenguerem 4 places on, en els moments estelars s'agruparen 10.0000 espectadors (Pl de la Reina) 8.000 (Pl d'Espanya) 4.000 (Pl Joan Carles I) i 3.500 (Pl Major).

Ha estat, per tant, - i aquí està la clau - una Revel.la que ha facilitat la passejada, l'encontre, la convicència el sopar i la visita a diverses places i aquest, i no un altre, és l'esperit de la Revel.la

Ahir ja hi hagué, per primera vegada, dos concerts no organitzats o coorganitzats per l'Ajuntament: el de Ses Voltes i el de la Plaça des Patíns. Beníssim que hi hagi iniciatives ciutadanes amb marxa pròpia i llàstima que la pluja els fes tant de mal.

Ahir, com mai, més grups locals i també més grups en català distribuïts per totes les places

I algunes possibles millores que ja ens estam plantejant: la visibilitat que lleven les ubicacions dels que controlen llum i so, la manca de força amb la qual arranca la Revel.la just després del foguéró "inaugural", la major empenta que encara ha de tenir la nostra música tradicional... i moltes més coses que, segur, haurem de parlar entre tots a la Comissió de Festes.

Per cert, magnífica l'anècdota d'aquell equatorià que ahir va voler anar a la revel.la, es va fer el sopar a les torradores i va torrar... un plàtan. Impossible trobar un millor exemple per explicar que és això de la interculturalitat

 

 

MARIA DEL MAR BONET

grosske | 18 Gener, 2009 18:44

                         

Amb molta afluència de públic, Maria del Mar Bonet ha obert Sant Sebastià declamant més que llegint un Pregó de Sant Sebastià emotiu, culte, intel.lectualment rigorós i formalment bell.

Maria del Mar és un luxe estrany que ha produït aquesta ciutat malgrat que, paradoxalment, tengui més guardons d'allà que d'aquí. "Em sent incapaç de cantar una cançó que no pugui sentir" és una frase que resumeix en onze paraules una honestedat d'artista a prova de bomba.

Qualque dia, esper que el seu retrat a l'oli honori l'Ajuntament a títol de filla il.lustre i que, per a major homenatge, la seva presència - si més no per manca d'espai - obligui a desplaçar de les parets de la Sala el retrat de qualque inquisidor 

Amb na Maria del Mar i amb la massiva desfilada d'animals de dissabte matí, han començat unes festes que esper segueixin comptant amb una gran participació per a alegria, estic segur, de tothom 

Si clicau més abaix a Segueix vos apareixerà el text del pregó

Benvolguda Batllesa, ciutadans de Palma, amics i tots els que passau per aquí i vos ve de gust aturar-vos i sentir les meves paraules: A tots vos don les gràcies, i sobretot als que m’heu triat per fer aquest pregó, demanant que Sant Sebastià mos protegeixi i mos il·lumini, ja que era un sant de molt bona planta, centurió romà i benefactor d’aquesta ciutat que cap a l’any 1523 va fer el miracle aturant una pesta de cop, i no hi va haver més mortandat.

Quan jo era nina, a Sant Sebastià no se li feia gaire rembumbori quan arribava el seu dia… no serà perquè la seva figura guarda un petit trasfons d’ambigüitat? Perquè de sants celebrats aquí n’hi havien molts… jo record la processó que fèien prop de casa nostra per Santa Rita, plena de roses i estampetes. No era patrona de Palma, però sí dels imposibles i això li feia tenir molts devots. Si s’hagués dedicat a la política, segur que defensant imposibles guanyaria les eleccions. Però aquestes diferències entre sants han anat canviant.

Des de l’any 74 l’Ajuntament de Palma ha anat celebrant cada vegada més el nostre patró, i ara mateix s’han convertit en unes festes ben vitenques i de pinyol vermell i sarau per llarg.  Gràcies també per deixar-me posar una mica de lletra i música en una celebració que representa tant aquesta ciutat. Perquè jo vaig néixer aquí darrera, al Call Major, en el Carrer de Sa Pelleteria, on en Joan i na Mercè volgueren que jo obrís els ulls enmig de teulades i cúpules, entre el carrer de Montision i la Plaça del Temple, Sant Francesc i Santa Clara… però el que estava més a prop de ca nostra, i podria ser una de les primeres coses que vaig veure, va ser una palmera que creixia al bell mig d’un jardinet, profund i verd com una maragda, que s’obria darrera ca nostra, i que sempre que mos abocàvem a aquelles finestres el podíem disfrutar amb la mirada. Ella presidia, per damunt del seu jardí, el paisatge de teulades que teníem davant nostre. Airosa i tranquila si el dia era bo, i si la brisa i el vent la fèien ballar un poc la senties moure les fulles en una cançó de sedes, mostrant un poc indecorosa la seva cintura i els raïms de dàtils ataronjats o madurs… Quan el vent s’encalmava s’anava col·locant les fulles al seu lloc, i se mostrava orgullosa com un brollador que hagués aturat s’aigo, o una ballarina preparada per una foto, amb sa falda estufada. Esper que encara hi sigui, i segueixi donant verdor i alegria al seu entorn. Però aquella era una altra ciutat; no hi havien tantes festes, però els patis estaven oberts. S’hi feia molta vida, però no hi havia tants turistes ni gent de fora, i els nins jugaven als carrers. No record cap moment problemàtic, tot i que des de molt petits el meu germà i jo anàvem a escola a peu i sense acompanyants… era un altre món.

Per bé o per mal, tot a canviat. Llavors era una ciutat antiga, plena de llegendes, era una ciutat que dormia la ‘siesta’ i ara no té temps ni per aclucar un ull.  Aquella ciutat, però, no es pot recordar sense els amics, els coneguts, els veïnats, la gent que feinejava dins els colmados, la merceria, la bodega, el forn… i aquí un petit homenatge al Miquel del Forn de Pelleteria. Estimat amic que ha resistit tots els embats, i ha conservat el forn gairebé com era abans, i la seva bonhomia, i les ensaïmades… en Miquel ha donat un bon exemple del que és la conservació no com un museu, sinó com un lloc viu que no ha aturat mai i s’ha mantingut, fins ara, servint al barri com sempre.

I les escoles? La primera la record poquet, pero era un xic fosca, i el mestre s’adormia entre els crits dels infants, era prop del quarter d’aviació. Després vaig anar a Ses Avingudes, a les Juacotots. Era una escola laica, on als 7 anys me feren aprendre i recitar de memòria ‘El pi de Formentor’, de Costa i Llobera… Més tard, a l’institut Joan Alcover, a fer el batxillerat. I començaren també les primeres trobades amb els al·lots i les primeres reunions on bevíem coca-colas i ballàvem Rock and Roll… i els primers amors, que no podré oblidar mai.

Ara aquella ciutat és el cor antic i ja s’ha fet gran. Ha anat a viure a fora, ha crescut molt i s’ha enriquit amb nous habitants que vénen de molt lluny. I els mesos d’estiu s’omple de turistes i de gent de tot el món.  I ja que avui mos presideix Sant Sebastià li voldria demanar i exposar els meus desitjos, de tot cor:

Que Palma no creixi només en carrers i cases, que creixi més encara culturalment, cuidant el seu patrimoni, i que pugui aturar qualsevol creixement especulador i incontrolat.

Que no consenteixi que maltractin llocs, com ha passat amb el Monestir de la Real.

Que doni més espais verds als seus habitants.

Que sigui encara més solidària. Que generi diàleg i enteniment entre la gent de diferents cultures que hi viuen.

Que defensi encara més la nostra llengua i que creixin encara més els ponts de diàleg entre les diferents ciutats de les Balears i dels Països Catalans.

I ha de ser sempre una ciutat oberta a la mar, perquè d’aquesta immensa bassa blava ens ve tot el que avui forma part de la nostra identitat. I no podem renunciar a lluitar perquè aquesta nostra mar visqui en pau. Sense totalitarismes ni fundamentalismes. En la mida de les nostres forces, no hem de renunciar al desig que no es vessi més sang, que s’aturi ja aquesta guerra que no tenim tan lluny i que genera tant de dolor ja fa massa temps. Brindem en començar les festes per una Palma generosa, perquè no s’aturi mai de donar vida, bellesa, convivencia i llibertat.

Ara, i sempre, visca Sant Sebastià i la Ciutat de Palma!

 

GAZA: DATOS ESENCIALES

grosske | 15 Gener, 2009 21:24

PROPUESTA DE MOCIÓN SOBRE LA GUERRA DE GAZA

Os dejo a continuación los datos más esenciales sobre la masacre de Gaza. Los he sacado de la exposición de motivos de una moción tipo elaborada por la Ejecutiva de IU y os los dejo hoy, después de haber visto por la televisión como ardían toneladas de ayuda humanitaria en un local de la ONU bombardeado por la aviación israelí 

El 27 de diciembre de 2008 el Gobierno de Israel inició la ofensiva militar más importante desde la guerra de los seis días en 1967 contra los palestinos en el territorio de Gaza. Se rompía así un débil alto el fuego alcanzado el 19 de junio de ese mismo año entre Israel y Hamas.

Desde junio de 2007 la totalidad de la población palestina - 1,5 millones- permanece atrapada en Gaza con un bloqueo que hace depender la supervivencia de su población civil al goteo de ayuda internacional. Con anterioridad a la entrada en vigor del alto el fuego de junio, en la primera mitad de 2008 murieron 420 palestinos a manos de las fuerzas israelíes, entre los que había alrededor de 80 niños y niñas. En ese mismo periodo grupos armados palestinos mataron a 24 israelíes entre los que había 4  niños.

El pasado 4 de noviembre fuerzas israelíes realizaron una incursión terrestre y varios ataques aéreos en Gaza provocando la muerte de 6 activistas palestinos. Esta ruptura unilateral de la tregua por parte de Israel desencadenó una descarga de decenas de cohetes palestinos sobre localidades y pueblos cercanos al sur de Israel sin causar víctimas ni daños. La operación Plomo Sólido, denominada así por el ejército israelí, se concretaba en una incursión aérea con bombardeos de efectos devastadores para la infraestructura y la población civil palestina. Días más tarde comenzaba la incursión militar terrestre llegando en su decimoctavo  día de guerra a causar 910 víctimas mortales y 4.000 heridos graves.

Previa a esta tragedia humanitaria el gobierno de Israel incumplió los Acuerdos de Annapolis -firmados con la Autoridad Nacional Palestina en la perspectiva de la creación de un Estado Palestino-, al permitir nuevos asentamientos, no derribar el muro declarado ilegal por el Tribunal Penal Internacional (TPI) y crear nuevos controles que hacen en la práctica inviable la creación del Estado Palestino.

Como ya lo hiciera en 2006 con el ataque al Líbano, el gobierno israelí se sitúa al margen del Derecho Internacional al acogerse al inexistente derecho a la represalia,  con acciones calificadas en el art. 8.2 del Estatuto de Roma, que dio lugar a la creación de TPI, como crímenes de guerra "al lanzar un ataque intencionalmente, a sabiendas que causará pérdidas de vidas, y lesiones a civiles o daño a objetos de carácter civil o daños extensos, duraderos y graves al medio natural que sean excesivos en relación con la ventaja militar concreta y directa que se prevea".

El gobierno de Israel de forma sistemática ataca y vulnera los derechos humanos del pueblo palestino mediante:

 - El uso de la fuerza excesiva e indiscriminada por parte del ejército israelí provocando la muerte de palestinos de manera ilegal y consciente.

- El uso de civiles como escudo humanos.- Daños y destrucción a infraestructuras civiles (hospitales, universidades, puentes, carreteras, suministro eléctrico, alcantarillados...).

- Demoliciones de casas.- El cerco y aislamiento a la población de Gaza estrangulando a su población.

- La restricción de movimientos a las agencias humanitarias responsables de llevar a alimentos a Gaza y Cisjordania.

- La confiscación de tierras palestinas por parte de colonias judías y cortes de carreteras extraoficiales.

- Detenciones arbitrarias acompañadas de malos tratos y torturas.- Ejecuciones extrajudiciales.

Todas estas acciones crean una tragedia humanitaria que merece la condena unánime de la comunidad internacional. El Consejo de Seguridad de Naciones Unidas aprobó la resolución 1860, que en su punto 6 exhorta a intensificar los esfuerzos con el "fin de establecer un alto al fuego" y en su punto 8 pide a las partes "esfuerzos para lograr una paz amplia basada en la visión de una región en que dos estados democráticos, Israel y Palestina, vivan uno al lado del otro con fronteras seguras y reconocidas".

La Cruz Roja Internacional emitió también una declaración pidiendo el fin de las hostilidades y que se garantice el cumplimiento del Derecho Internacional Humanitario para atender a los heridos en el conflicto.  Finalmente el Consejo de Derechos Humanos de Naciones Unidas con sede en Ginebra condenó la agresión militar de Israel a Gaza y decidió enviar "una misión para investigar las violaciones del Derecho Internacional Humanitario por la potencia ocupante de Israel contra el pueblo palestino". 

CAN DOMENGE, A LA FI

grosske | 14 Gener, 2009 06:40

Ha costat pena però a la fi sembla que el pelotasso de Can Domenge no s'aficarà dins la porteria.

Es una bona notícia per a la democràcia perquè no és bo que els pelotassos arribin a convertir-se en gol però tambés és una magnífica notícia per a la ciutat.

La zona de Can Domenge no necessitava una urbanització d'alt standing per molt que estigués dissenyada per un arquitecte d'indiscutible prestigi.

La zona de Can Domenge necessita ser un model d'urbanització al sí de l'Eixample palmesà: interclassista, ben equipat, ben dissenyat, còmode, sostenible.... habitable. Ha de ser un model d'aquest tipus de ciutat que tots dibuixam a les campanyes electorals per atreure el suport de l'electorat. Ha de ser un contrapunt a l'Eixample construit des de l'especulació franquista i postfranquista, ha de ser una passa més en tot això que ara intentam fer amb aquestes complicadíssimes intervencions a Pere Garau o als habitatges socials de Corea. Consell i Ajuntament ens hem de posar les piles i aconseguir-ho

LES NOVES FESTES DE SANT SEBASTIA

grosske | 13 Gener, 2009 07:01

Palma necessita unes festes patronals a l'alçada d'una capital que ja és la vuitena de l'Estat, que té més de 400.000 habitants i que és, de facto, la capital d'un àrea metropolitana d'aprop de 900.000 persones.

Les claus del canvi que s'ha començat a produiur a les Festes de Sant Sebastià són les següents: 

1.- Millora del cartell de figures musicals

Aquesta major participació ha permés un cartell d’actuacions realment excepcional i que inclou algunes de les figures que, actualment, tenen més públic al conjunt de l’Estat: Rosario Flores, Nena Daconte, Tequila, Los Secretos, Revolver, etc.

2.- Potenciament dels grups mallorquins i dels grups en català

Un increment del 50% aproximadament que es tradueix en l'actuació de 17 grups mallorquins i de 10 grups en català

3.- Gest cap a la interculturalitat

Arrelat a la nostra cultura popular, Sant Sebastià 2009 serà el més intercultural en la mesura que declara “Bolivía, país convidat” en el marc d’un programa de visualització de la cultura d’aquest país  patrocinat per la Agencia Española de Cooperación y Desarrollo

4.- Noves fites a les festes

La revel.la ja no es confondrà amb les Festes i es creen noves fites senyere. Així, a un Atiarfoc milollorat en els seus continguts s’afegira un espectacle audiovisual, “Oberts al món” que es projectarà els dies 21, 22, 23 i 24 a la Plaça de Cort i que utilitza una tecnologia punta mai vista a Mallorca

5.- Reconeixement a Maria del Mar Bonet

Com a l’edició anterior es fa un reconeixement a la trajectòria professional d’un artista local de particular rellevància que aquest any  és na Maria del Mar Bonet. La cantautora realitzarà el pregó de les festes, actuarà a un concert dia 24 i intervindrà en l’AtiarFoc.

6.- Increment del partenariat.

La situació econòmica dificulta i desaconsella aconseguir aquest objectiu recorreguent a un increment proporcional de la despesa. Es per això que l’objectiu de millora s’ha aconseguint mantenint els costs de l’any anterior i incrementant la participació dels partenaires públics i privats 

Queda encara per realitzar el moviment més estratègic: propiciar la iniciativa des d'abaix, les comissions de festa de barris, districtes o àmbits d'interés. La Comissió de Festes Populars recentment constituïda és una bona notícia i l'inici d'un llarg camí per recòrrer

Trobareu el programa complet aquí

MANIFESTACIO PER LA PAU A GAZA

grosske | 10 Gener, 2009 10:25

 

 AVUI A LES CINC TOTS TENIM UNA CITA A LA PLAÇA D'ESPANYA I, PER ENCALENTIR MOTORS, AQUI ET DEIX EN LA BONA COMPANYIA D'AMNISTIA INTERNACIONAL 

  

Este mensajes contiene imágenes, si no las visualizas correctamente, pulse aquí.

 
  
 
 Reenviar  Hazte Socio  Tienda 
Amnistía Internacional - Logo
 English  Castellano 
 09-01-2009 - 2.400.000 suscriptores
 

Hola Amigo

El 27 de diciembre, a las 11:30 de la mañana, siete estudiantes palestinos salían de una escuela dirigida por Naciones Unidas en Gaza y se dirigían a sus casas. Una bomba del ejército de Israel los sepultó para siempre entre cascotes y escombros.

Los ataques de Israel sobre la franja de Gaza suman, sólo en los últimos días, el mayor número de víctimas palestinas habidas en 40 años de ocupación israelí.

Amnistía Internacional condena los ataques de los grupos palestinos sobre Israel, pero éstos no justifican en modo alguno la desproporción con que Israel castiga a la población civil de Gaza.

Por favor, firma la petición al Ministro de Exteriores israelí que encontrarás en este boletín. Además, si puedes, reenvíala a tus contactos para ejercer toda la presión de que somos capaces. Y si quieres ayudar aún más, hazte socio/a ahora. Seremos más fuertes si contamos contigo. Gracias por actuar.

Recibe un abrazo,

Esteban Beltrán
Director
Amnistía Internacional - Sección Española

 

 
arriba
izqActúader
izq
 
 Foto noticia
 Desproporción sin testigos
 
La seguridad nacional de Israel no justifica el bombardeo de Gaza, un ataque indiscriminado y desproporcionado contra la población civil palestina que debe cesar cuanto antes.

Pedimos también el levantamiento del bloqueo y la entrada de observadores internacionales a la zona.

¡Únete a nuestra petición ahora!
 más info
der
borde abajo

EUEV: HOTEL SON MOLL, NUNCA MAIS

grosske | 09 Gener, 2009 17:51

EU-EV hem donat avui una roda de premsa mesurada, propositiva i també molt contundent. Per això us deix textualment el seu contingut, perquè crec que no li falta ni li sobra ni una lletra ni una coma:

ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS EXIGIRÀ MÀXIM RIGOR EN LA DISCIPLINA URBANÍSTICA PER EVITAR CASOS COM EL DE L’HOTEL SON MOLL

Així mateix impulsarà altre mesures a nivell estatal i autonòmic per afavorir la seguretat dels treballadors i treballadores

 EU-EV exigirà als Ajuntaments  màxim rigor en la disciplina urbanística per  tal de garantir la seguretat dels treballadors i evitar que es produeixin altres casos com el de l’Hotel Son Moll on, recentment, varen morir quatre treballadors .

A la tragèdia de l’Hotel Son Moll hi ha uns responsables directes que són els promotors, els constructors i el coordinador de seguretat  que es llençaren irresponsablement a realizar unes obres sense els requeriments exigits per la llei.

 Però, dit això, també és cert que aquesta tragèdia mai no s’haguessen produït si l’Ajuntament hagués actuat d’acord amb la llei i hagués paralitzat unes obres sense llicència i sense Pla de Seguretat aprovat.

L’aposta dels promotors era que l’Ajuntament no arribaría a paralitzar les obres i que, un cop realitzdes, aconseguirien legalitzar-les. Tot això pagant un únic preu: una multa administrativa irrisòria en  comparació amb el benefici de poder obrir l’hotel en temporada alta

Malauradament, la posició del responsable d’urbanisme de Capdepera, malgrat que coneixia perfectament que les obres s’estaven realitzant sense llicència i sense un Pla de Seguretat aprovat,  responia perfectament a aquestes expectatives:  en contra del que s’ha afirmat reiteradament, mai no  va ordenar paralitzar les obres i ni tan sols va obrír un expedient de disciplina urbanística que permetés donar aquesta ordre (que,  cas de no ser complerta per part de l’interessat, s’havia de fer efectiva per part de la policía local al cap de 48 hores)

Aquesta actuació està lluny de ser excepcional. Es, de fet, una tònica habitual. Molts d’Ajuntaments no instrueixen o simplement retarden l’inici dels expedients de disciplina urbanística i la notificació de les ordres de paralització fins a un punt que  les fan inefectives perquè les obres – efectuades sense llicència -  ja han acabat.

Unes obres sense llicència no són només un problema urbanístic: són també un atemptat a la seguretat dels treballadors i treballadores perquè la Llei de prevenció de riscs laborals vincula la concessió de la llicència i l’aprovació d’un Pla de Seguretat

.Es per això que EU-EV s’adreçarà a tots els Ajuntaments o n tengui representació institucional per exigir, tant des del govern com des de l’oposició, que es posin tots els mitjans humans i materials necessaris i, sobre tot, la voluntat política precisa perquè, en aquells casos en què es requereixi  projecte d’execució o, fins i tot, sense requerir-se  projecte d’execució, hi intervenguin diverses empreses, una empresa i diversos treballadors autònoms o diversos treballadors autònoms, s’apliqui el següent protocol:

 -Obrir expedient de disciplina urbanística al dia següent de la detecció d’unes obres efectuades sense llicència

- Posar en marxa el mateix dia el decret de paralització cautelar de les obres- Notificar el decret amb la máxima diligència

- Paralitzar subsidiàriament les obres, si. 48 hores després de rebuda la notificació, aquestes  continúen en marxa

Així mateix, EU-EV plantejarà a les instàncies pertinents les quatre mesures següents :

1.    Creació d’una Fiscalia Especial per a delictes relacionats amb la salut dels treballadors i treballadores, en els mateixos termes que una  fiscalia anticorrupció, la fiscalia per casos de violencia de gènere.

2.    Creació d’un Fons mixte estatal i autonòmic per avançar les indemnizacions a les famílies i evitar que retirin les denúncies penals a canvi de cobrar més aviat aquestes indemnitzacions

.3.    Major dotació de recursos per a la Inspecció de Treball del Ministeri i per a la Inspecció de Riscos Laborals de la Conselleria.

4.    Garantir la independència dels coordinadors de seguretat, que no haurien de ser contractats lliurement pels promotors sino mitjançant el torn d’ofici del col·legi profesional corresponent.

 

LA COLCADA DELS REIS 2009

grosske | 03 Gener, 2009 20:19

Todo lo que quiso saber sobre la Cabalgata y nunca se atrevió a preguntar: 

NOVEDATS DE L'EDICIO DEL 2009 respecte a edicions anteriors:

1.- S'han multiplicat per tres els espais per a persones amb discapacitats i infants amb malalties

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb les principals entitats destinades a protegir els drets de les persones amb discapacitats o malalties greus i s'han establert els següernts espais: 

Moll Vell: zona delimitada amb tanques per a persones amb mobilitat reduïda

Pça Reina/Born cadafal per a 40 persones amb mobilitat reduïda

Pça Joan Carles I: Carpa de 18x5 m per a infants derivats per ASPANOB i RESPIRALIA (per a malalts amb fibrosi quística)

Pça Weyler: zona delimitada amb tanques per a residents de SON TUGORES

Vestíbul Cort: zona per a nins invidents organitzats per la ONCE (pendent de confirmar)

Passeig Mallorca i Via Roma: instal.lació de  630 cadires per a gent major de 65 anys, discapacitats i dones embarassades (mateix règim que a les places reservades als transports públics)

2.- Animació prèvia

 Per fer més lleugera l'espera hi haurà grups d'animació al llarg del recorregut en els moments previs al pas de la Colcada

 3.- Major vistositat

 Hi haurà tres carrosses de 5,50 mts d'altària i 12 comparses amb coreografies més espectaculars

 4.- Més comoditat per als espectadors

 El nou itinerari suposa guanyar uns 7.800 m2 de superfície per als espectadors

 5.- Més seguretat

 S'ha establert un nou itinerari que elimina els carrers més estrets del recorregut tradicional guanyant amb seguretat i també permetent les carrosses més grosses assenyalades a un punt anterior. Així mateix, el nou itinerari facilita més espai per als espectadors i la reserva de places per a infants malalts o amb discapacitats

 6.- Fi de festa a Cort

 La salutació dels Reis des de la balconada de Cort es trasllada al final de la Colcada i serà acompanyada d'un final de festa on hi haurà ....

 7.- Avançament de l'horari fins a les 18,30 h

Que permet atendre millor les necessitats dels nins petits i que es van a dormir més d'hora i, a la vegada, dóna més opcions per a la contemplació de la colcada

NOVEDATS INTRODUIDES A L'EDICIO DEL 2008 I QUE ES MANTENEN A LA DEL 2009: 

 8.- Els caramels que es repartiran des de les carrosses - vuit tonelades - seran aptes per a infants celíacs i diabètics

 9.- Al balcó de Cort ´no hi haurà ni membres de la Corporació ni infants propers a la mateixa acabant així amb un protagonisme excessiu del govern municipal i amb els privilegis d'algúns pocs infants 

D'ALTRES DADES  DE LA COLCADA 2009

HORARI, INTINERARI

Arribada al moll vell a les 18’30 h amb el  vaixell Rafel Verdera (1841). Pas pel Born, Rambla, Bisba Campins Passeig Mallorca, Jaume III i Born

Pujada a Cort d'una part de la Comitiva des de la Plaça de la Reina i recepció dels Reis  a l’Ajuntament a les 21’00h 

TEMÀTICA

La temàtica d’aquest any es desenvolupa en torn a l’equilibri medi anbiental.

Es proposen 8 escenaris de fantasia que representen la naturalessa a través dels quatre elements: terra, aigua, aire i foc.

ELEMENTS QUE HI PARTICIPEN                    

15 carrosses

3 carruatges d’epoca que acompanyen els reis carregats de regals

3 sabatilles, una per rei (petites carrosses)

12 comparses (incloses les corresponents a cada Rei)

Les comparses estaran formades per ballarins professionals i estudians de dansa i personal també professionals de gimnàstica artística

En total hi participen 250 persones aproximadament de les quals 70 són de l’equip d’organització i seguretat.

També intervenen

Xeremiers

Batucada (25 persones)

SERVEIS MUNICIPALS QUE INTERVENEN

Policia Local i Policia Muntada

Bombers

Parc i Jardins

Emaya

Banda Municipal de Música

Tamborers de la Sala

Gegants de la Sala

COL:LABORADORS

Sa Nostra

El Corte Ingles

Gesa Endesa

Bimbo

ESCANDOL A CAPDEPERA

grosske | 02 Gener, 2009 07:13

La tragèdia de l'Hotel Son Moll, l'Hotel que feia una reforma major sense llicència i que li va costar la vida a dos treballadors, l'Hotel que feia unes obres il.legals que el batle (i regidor d'urbanisme) no va voler aturar, ja s'ha cobrat les primeres víctimes polítiques: les dues regidores d'EU-EV que volien que s'assumissin responsabilitats polítiques per aquests fets (sic)!!!

Les regidores d'EU-EV no han dit cap altra cosa que allò que, durant els dies posteriors a la tragèdia, varen dir tots els mitjans de comunicació escrits, audiovisuals, locals  i estatals: que era impresentable que es consentissin obres d'aquesta importància sense papers, sense llicències i sense els controls pertinents... però el batle no ha volgut saber-ne res i, amb el suport del seu partit, el PSOE, ha cessat les veus crítiques que li feien més mal: les que venien del seu propi equip de govern.

ESPER QUE AIXO NO QUEDI AIXI PERQUE L'ESCANDOL SERIA MAJUSCUL.

Per acabar, aquí vos deix el llarg comunicat subscrit per les dues regidores repressaliades:

EU-EV de Capdepera exigeix l'assumpció de responsabilitats polítiques per la tramitació que va envoltar les obres de l'Hotel Son Moll


Consideren tan necessària la dimissió del Batle, com un canvi real en les polítiques d'urbanisme al municipi, exigència formulada sempre tant des de l'oposició com dins de l'equip de govern.


1.- El cas:


1.a. NO S'OBRE EXPEDIENT DE DISCIPLINA URBANÍTICA.
 

Tenint coneixement de l'inici de les obres, no es va impedir que continuassin.
Aquest fet comporta responsabilitats polítiques i fins i tot, pot ser que penals, i el batle de l'Ajuntament de Capdepera n'és un dels corresponsables.
El batle va tenir coneixement en tot moment de les circumstàncies legals i de fet que envoltaven aquesta obra. No es va obligar a aturar les obres, ni es va obrir expedient de disciplina urbanística, ni es va precintar el recinte.


1.b. NO ES TRAMITA L'EXPEDIENT D'OBRES D'ACORD AMB LA NORMATIVA.
Es tramitava una llicència de rehabilitació i modernització d'un hotel fora d'ordenació en situació B1. Segons les NNSS en vigor, en els edificis en situació B1 -"aquellos que entre medianeras o aislados cuya altura exceda en más de un 75% de la permitida en la zona por estas NNSS"- només es permetran "las obras encaminadas a adecuarlas a la situación B2 así como obras de higiene, hornato, salubridad, pequeñas obras de consolidación y seguridad pero nunca obras que den lugar a aumento de volumen, así como obras de modernización y las necesarias para su adaptación a la Normativa Vigente".
Queda clar que aquesta obra a més de ser de modernització no s'adaptava a la categoria B2. Consideram que aquest expedient d'obres s'estava informat de manera contrària a l'establert en les NNSS.

2.- Aquest no és un cas aïllat pel que fa a seguiment dels procediments legals en els expedients d'obres i de disciplina urbanística, i al llarg de la legislatura ni en disciplina urbanística ni en planificació urbanística no s'ha produït cap avanç.

3.- No es pot seguir així perquè hi ha molts exemples aquesta legislatura de deixar fer obres i activitats ("Keops", Cala Rotja...) sense llicència, no es tramiten els expedients disciplinaris, i en la tramitació d'expedients d'obres sempre hi ha errades. En aquest cas es va permetre fer una obra d'aquestes característiques sense llicència. El departament d'urbanisme no funciona i estam fartes d'exposar-ho en distintes ocasions i llocs i motius de trobada i de feina (reunions de dilluns, juntes de govern, comissions de seguiment) i s'ha continuat sense donar-li importància. Si bé és cert que a la majoria dels Ajuntaments és habitual actuar com s'ha fet en aquest cas, també ho és que Eu-Ev a Capdepera i els regidors i regidores membres de la Coordinadora de regidors "Diògenes", de la qual nosaltres formam part, sempre sempre ens hem ocupat de denunciar-ho. A banda d'això recordam totes les decisions preses unilateralment, com aquesta, i que nosaltres no consideràvem encertades.

4.- Per tots aquests motius, es va demanar la convocatòria d'una reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte, reunió que finalment es va celebrar el passat dia 22 de desembre. En aquesta reunió es varen exposar tots aquests fets i vàrem exigir, als representants del PSOE com a la resta dels grups que conformen l'equip de govern, l'assumpció de responsabilitats per part del màxim responsable polític d'aquests fets, en la forma de la dimissió del batle, B. Alzina Sureda (que a més es regidor d'urbanisme i estava informat de tot). Així mateix, es va emplaçar la resta de grups que conformen l'equip de govern, a reunir-se en el termini d'una setmana, cosa que no s'ha arribat a produir.

5.- Ha de quedar clar el respecte que, en tot moment, han demostrat les regidores d'Eu-Ev envers el pacte i als companys membres d'aquest, convocant la Comissió de Seguiment i exposant-hi, de manera interna, els motius pels quals consideren necessària l'assumpció de responsabiblitats polítiques.
Les explicacions i responsabilitats s'han demanat i exigit a porta tancada, i s'esperava que a la segona reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte (reunió que s'havia d'haver celebrat ahir (dia 30-12-08) i que va ser desconvocada sense més explicacions i sense consultar-nos) el PSOE donàs alguna explicació i assumís la responsabilitat de no haver tramitat correctament l'expedient d'obres i no haver iniciat el d'infracció. Tots aquests dies, aquestes regidores han evitat escrupolosament fer cap declaració en relació amb aquests fets i la situació política, respectant el compromís assolit a la reunió de la Comissió de Seguiment de dia 22 de desembre. Aquestes regidores consideren que se lis ha pres el pèl abans, durant i després de l'accident. Per exemple, és prou il·lustrador el fet que, "en responsabilitat amb el pacte de govern i fiant-me dels companys regidors que el conformen, i, en no assistir a les juntes de govern per la meva recent baixa, confiava que aquesta obra tengués la llicència pertinent. A la primera junta de govern a la que vaig assistir vaig ser assabentada que que aquesta obra no disposava de llicència. Una setmana després, el mateix dia de l'accident, el Batle ens va comunicar que s'havia obert l'expedient de disciplina urbanística per l'inici de les obres. Moments desprès ens telefona i ens comunica que no és així" -declara Maria Orts.

En definitiva, un jutge haurà de pronunciar-se sobre la part de la responsabilitat penal que pugui existir. Nosaltres el que exigim és un acte de responsabilitat política davant d'uns fets als quals l'equip de govern i el batle i regidor d'urbanisme en particular té la seva part de responsabilitat. Exigim un exercici de responsabilitat política per part de l'equip de govern en el seu conjunt, davant del poble en primera instància, exercici que no pot ser altre que el canvi dels responsables polítics -d'ofici i de fet- de batlia i d'urbanisme. La no assumpció de responsabilitats polítiques en aquest sentit i en aquests termes significaria la renúncia a demostrar que aquests fets han comportat un canvi en les polítiques urbanístiques del govern d'aquest pacte. Els partits polítics que donen recolzament a la continuïtat de B. Alzina al front de l'Ajuntament, recolzen al mateix temps una manera de fer política urbanística, de seguretat laboral, territorial i turística que aquestes regidores d'Eu-Ev de Capdepera no poden tolerar ni molt menys compartir. Pot ser que aquest batle tengui el recolzament de les patronals de la hoteleria i la construcció, als quals ja els convé aquesta política tant permissiva, però els nostres votants són treballadors i ni des del punt de vista del treball ni de la seguretat els beneficia aquesta política.

Per acabar, hem d'expressar que la responsabilitat política la demostram en la lleialtat a un pacte de govern signat, però també i sobre tot en el nostre compromís prioritari amb el nostre programa i vers els votants que li varen atorgar la seva confiança. Per això no defensam, ni defensarem mai, actuacions al marge o contraries a l'establert per la llei i en el nostre programa polític, al qual la correcta actuació dels càrrecs polítics locals en urbanisme i disciplina urbanística té un molt especial significat. Tenim molts projectes començats i en marxa, i les nostres àrees són les que millor funcionen en aquest Consistori, però no ens podem tapar els ulls i romandre dins del pacte de govern municipal a qualsevol preu.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS