Administrar


Estadisticas de visitas

PALESTINA I LA FESTA DE L'ESTENDARD

grosske | 31 Desembre, 2008 19:53

Divendres a les 19h està convocada una concentració per Palestina a la Plaça d'Espanya. Una cita imprescindible

També estam intentant que les institucions convoquin un minut de silenci a les 12 h el mateix divendres ja sigui a la Plaça de Cort o davant el Consolat.

... i de la Festa de l'Estendard què? Avui matí hi he anat a la Plaça de Cort... amb un mocador palestí. Supós que demà em cauran una o dues "Galeries"  de l'Ultima Hora per haver-me atrevit a sortit del guió. Tant m'és: ha valgut la pena.

Per la resta, la Festa de l'Estendard és una còpia d'ella mateixa any rera any. La "mani" de dia 30  s'ha tornat un àmbit d'ús exclusiu per als independentistes dels Països Catalans foragitant EU-EV i col.locant en una posició incòmoda al mateix PSM. Es una mani d'ERC amb una bona guarnició de maulets, de consignes que no compartesc i amb la novedat deplorable d'haver cremat una bandera espanyola i aquests cartells "xorras" de "Repressora" amb la foto de n'Aina Calvo com si fós una bandida de l'Oest americà.

Poc després, la rància ofrena floral a Jaume I, una tradició "històrica" ??!! que va impulsar en José Maria Rodríguez del PP... ara fa deu anys i de la qual prescindesc sistemàticament des de la mateixa data. I, amb l'ofrena, els clàssics i també deplorables xiulets als ofrenadors per part, diu cada any la premsa, "de grupos radicales". I avui matí, més Copy/Past d'anys anteriors: una colcada que és un pobre residu de la colcada tradicional i que, des del nou Ajuntament, hauriem de fer un esforç seriós, jo el primer. per redonar-li una part del seu antic esplendor

Ah!, i molts d'anys!!

GAZA

grosske | 29 Desembre, 2008 18:19

 

           

 

Estas fotos son la única verdad de lo que se dice y se ve estos días sobre la matanza de Gaza. Y es una verdad que la censura israelí a los medios de comunicación internacionales va a reducir a la mínima expresión.

Veo estas imágenes y los comunicados que hablan de "desproporción" me producen náuseas

Bombardear una población sin electricidad, sin apenas recursos sanitarios, indefensa en fin, no es desproporcionado: es intolerable.

Y la UE, la ONU y toda la peña, con sus disgustos juiciosos y contenidamente expresados, están haciendo precisamente ésto: tolerar lo intolerable.

 

 

 

 

DICE EL REY QUE HAY QUE TIRAR DEL CARRO

grosske | 26 Desembre, 2008 19:25

Anda el Rey preocupado, se ve, con éso de la crisis económica. Así que nos ha recomnendado a todos y a todas que arrimemos el hombro y tiremos del carro.

Es una imagen bonita. De hecho, el PP se ha apresurado a aclarar que él es un partido "de los que tiran del carro" y el PSOE también ha explicado con mucho detalle lo bien que le ha parecido el discurso del Rey.

Sin embargo, a mí la imagen idílica del carro tirado "por todos" me parece una burla sangrante a quienes tiran de él, desde hace tiempo, dejándose el resuello, a quiénes - cuando se reparte el rancho, sólo reciben las migajas, y a quienes, incluso, son arrojados del carro en el marco de un fenómeno al que llamamos "exclusión social". Sobre todo teniendo en cuenta que, mientras tanto, no tiran para nada del carro los especuladores, los que se llevan la pasta a los paraísos fiscales (incluídos algunos deportistas de élite muy celebrados por los medios de comunicación), los de la burbuja financiera y todo el resto de burbujas que le han estallado al personal en la cara

De hecho, yo formo parte de un gobierno municipal que se ha congelado el sueldo y miro al Rey y me encuentro con que la Casa Real - con Juan Carlos al frente, se ha incrementado religiosamente  el Presupuesto en función del IPC.

Así que digo yo que lo que necesitamos sobre todo es otro carro, un carro organizado equitativamente y dónde no se nos ponga cara de imbéciles a los que tiramos de él

EL CONGRESO DE CCOO

grosske | 21 Desembre, 2008 23:50

Desde la dirección de una organización política no es muy adecuado opinar públicamente sobre las cuitas internas de las organizaciones sociales.

Pero lo cierto es que mi militancia política obedece a un proyecto de transformación social inseparable del sindicalismo de clase. Por éso creo importante hacer algunas consideraciones:

Me gusta que el Congreso de CCOO haya votado cambio aunque sea por pocos votos.

Soy consciente de que el cambio anunciado es de alcance limitado pero espero que, como mínimo, vaya en la buena dirección.

Me parece imprescindible que el sindicalismo de clase deje de atrincherarse en los servicios públicos y vaya a la conquista de las pequeñas empresas y de las nuevas realidades del tejido productivo. Sueño con ver algún día que las horas extras impagadas  o las vacaciones birladas o los convenios vulnerados en un rent a car o un taller de medio pelo  son objeto de una manifestación con pancartas en las que participen dirigentes sindicales.

Sueño también con un sindicalismo que combine movilización, negociación y concertación pero sin perder de vista jamás su dimensión sociopolítica y el cuestionamiento global de un sistema esencialmente injusto.

Sueño, en fin, con un sindicalismo que preste servicios y que se acerque a la sociedad pero no sólo para conseguir afiliación sino, sobre todo, para formar, para concienciar y para crear un tejido social crítico y activo

 

HOTEL SON MOLL: NO ES UN ACCIDENT

grosske | 18 Desembre, 2008 21:42

Les quatre víctimes mortals de l'accident de Cala Rajada i el meu amic Deogracias (que també ha estat a punt de morir) no han estat víctimes d'un accident.

Han estat víctimes de la codícia d'uns promotors que s'han botat la llei per tal de fer guanys ràpids a la propera temporada.

Han estat víctimes de la irresponsabilitat dels  constructors i els tècnics de l'obra que s'han prestat a treballar sense llicència concedida i, a més, sense mesures de seguretat i a escarada

Han estat víctimes de la irresponsabilitat de l'Ajuntament de Capdepera que no ha actuat amb fermesa davant una obra major i  il.legal

Han estat víctimes de la manca de recursos de la Conselleria de Treball i de la Inspecció per controlar el que passa a la nostra comunitat

i han estat víctimes d'una legislació insuficient que en ZP no sembla interessat en canviar.

Es per això que, des d'EU, hem fet avui una roda de premsa reclamant:

- Una Fiscalia especial per als delictes contra la seguretat dels treballadors i treballadores

- Garantir la independència dels coordinadors de seguretat que no poden ser contractats pels propis promotors lliurement sinó en el marc d'un torn d'ofici del col.legi professional corresponent (ara només fan feina els coordinadors de seguretat "mansos"; els que es posen ferms no són contractats pels promotors per raons òbvies)

- Un Fons públic mixte Estat/CCAA per avançar les indemnitzacions a les víctimes o els seus familiars per acabar amb la pràctica repugnant dels responsables dels accidents que li diuen a les víctimes: si retirau la demanda penal veureu les indemnitzacions aviat;  si nó, anau a judici i ja veurem quan cobrareu

- Un protocol estricte d'actuació en la disciplina urbanística: les llicències d'obra major requereixen un Pla de Seguretat i són un element bàsic de la seguretat en el treball: sense llicències, paralització de les obres

- Més mitjans per a la inspecció i els tècnics de prevenció de riscs de la Conselleria.

En definitiva: mitjans, nirvi, vius i coa dreta. I els que vulneren la llei posant en perill la vida dels treballadors i treballadores, a la presó

RECICLAR JUGUETES

grosske | 15 Desembre, 2008 21:17

Sí, ja sé que avui surt pels diaris amb el tema de la coordinació general d'IU però d'això ja en parl al meu bloc "Para IU d'Eberhard Grosske" (per cert, que hauré d'aclarir com reconduesc això dels dos blocs) i avui em fa ganes de parlar del reciclatge de juguetes.

Cristina Cerdó d'UM ha tengut la magnífica iniciativa de posar EMAYA i l'IMFOF al servei d'un programa d'aquest tipus amb un triple objectiu: mediambiental (foment del reciclatge) d'ocupació (creació de llocs de feina a través dels tallers de  Càrites i Deixalles) i social (distribució de les juguetes reciclades a través d'entitats destinades a la infància i dels Centres Municipals de Serveis Socials).

Hem presentat avui en roda de premsa aquest programa que posa l'Ajuntament al capdavant d'aquest tipus d'iniciatives amb una garantia molt important: que els infants beneficiaris d'aquestes juguetes les rebin igual que la resta d'infants de la ciutat, sense establir circuits "ad hoc" que, des de la millor voluntat, no fan sinó generar una lamentable discriminació  

MORT AL BORBO!!??

grosske | 09 Desembre, 2008 07:06

"El Tribunal Constitucional és corrupte", "Mort al Borbó" cridava en Tardà a un mítin. Mentres, els joves d'ERC aficaven la Constitució a un taüt i, per si encara era viva, li calaven foc: "Foc a la Constitució" era el lema.

Després de tot aquest aldarull (seguit d'unes patètiques disculpes del Sr. Tardà en base al que es cridava o es deixava de cridar a la Guerra de Successió, ara fa 300 anys!) crec que la Monarquia i els que no volen tocar la Constitució estan més d'enhorabona que mai.

Mentres la lluita per la República aparegui en els mitjans de comunicació encapçalada per frikis i encaputxats que després s'han de desfer en explicacions sobre si realment desitgen o no la mort den Juan Carlos la Monarquia pot estar tranquil.la

Esper que, aviat, es pugui crear una Plataforma Social per la III Republica - políticament plural, potent i sensata - que plantegi el tema com el que és: un avanç democràtic i un projecte solvent de representació del conjunt de la societat 

L'ITINERARI DE LA COLACADA DELS REIS

grosske | 06 Desembre, 2008 13:37

No som ignorant de la importància que tenen les tradicions i els símbols en la vida col.lectiva d'una ciutat. Es per això que, en matèria de festes populars, he dessistit de fer polítiques unilaterals de regidoria o de govern i he creat un nou instrument de diàleg i concertació que es diu Comissió de Festes Populars on hi són tots els representants de tots els grups municipals (inclós el PP), associacions culturals, juvenils i veïnals.

En aquest marc, l'11 de juny passat es va parlar d'un possible canvi en l'itinerari de la Colcada que consistia en fer-la passar per carrers amples amb un triple objectiu:

- atendre les peticions i informes dels responsables de seguretat (funcionaris, policia local i èmpresa organitzadora) que advertien del perill de fer passar les carrosses a mig metre dels infants (especialment quan es tiraven caramels i els nins intentaven fer-se amb ells).

- permetre carrosses més altes i més amples i comparses també més grans. Es a dir: una colcada més vistosa.

- afavorir la comoditat dels espectadors - cada cop més nombrosos perquè Palma ja ha superat els 400.000 habitants - que podrien tenir molr més espai per contemplar la colcada, i no haurien de fer llargues esperes per "tenir puesto".

Aquesta proposta no va aixecar cap tipus d'oposició entre els presents i sí qualque adhesió explícita (la del portaveu del PP en concret). La novedat va ser traslladada i publicada diversos mitjans de comunicació.

Tot de bades: els comerciants de Colon i Sant Miquel s'han enfadat, ergo el PP diu que mai no va dir el que va dir, ergo la FEPAE (present a la reunió de juny) diu que s'ha enterat per la premsa i periodistes progres com en Maties Valles s'ho passen bomba pixant fopra de test i col.laborant molt activament en què aqui no passi mai res.

Respect i em sembla lògic els parers dels comerciants de Sant Miquel i Colon, respect el parer de la gent gran - com jo - que hem vist tota la vida els Reis guaitar al balcó  de Cort i volem seguir veient-los el que ens queda de vida, respect el parer dels que volen fer primar la tradició sobre d'altres consideracions.

Per això dimecres he convocat un altre pic la comissió de festes i, com que cap de les decisions que es puguin prendre té un particular color polític, ho faré disposat a intentar contentar la voluntat majoritària. De fet, estic expectant per saber si optarem per una colcada pensada per als infants, per a la seva seguretat, la seva comoditat i el seu plaer (veient un millor espectacle) o  una colcada per a les persones grans (siguin comerciants o no)

PALMA MES ACCESSIBLE

grosske | 05 Desembre, 2008 14:42

Lament defraudar als lectors d'aquest bloc amb dois com aquest: accessibilitat?, igualtat d'oportunitats per a aquest 10% de la població que té qualque tipus de discapacitat?... xorrades. El termòmetre mediàtic ho diu amb claredat: aquí el que importa és si la Colcada dels Reis ha de passar per Cort o no.

No obstant això, em permetré endinsar-me en el terreny d'allò superflu i contaré que, l'any 2008, l'Ajuntament ha gastat més de 4 milions d'euros en accessibilitat, que les diferents àrees de l'Ajuntament - des d'Infraestructures fins Benestar Social passant per gairebé tota la resta - estan fent un esforç sense precedents en aquesta matèria, que tot això s'està fent en diàleg permanent amb els representants de les entitats que es dediquen a la discapacitat, que els propis representants d'aquestes associacions felicitaren ahir  públicament a l'Ajuntament, digueren que anam pel bon camí i que, a la fi, veien una administració que s'havia posat les piles en matèria tan delicada.

I jo em permetré afegir que, a la fi, aconseguirem fer de Palma una ciutat pionera en matèria d'accessibilitat, una ciutat més habitable no només per a persones amb discapacitats sinó també per als infants i les  persones grans.

PERSECUCIO SINDICAL A IB3

grosske | 03 Desembre, 2008 07:33

Per si l'externalització abusiva no fós prou, ara hem sabut que a IB3 hi ha persecució sindical.

L'empresa concessionària envia treballadors i treballadores amb ganes de prosperar a les asssemblees de treballadors perquè la informin, facin preguntes compromeses als líders sindicals i assenyalin als "cabecillas" de la revolta. 

A continuació, en un marc de fastigosa complicitat, remeten un complert informe a la Directora d'IB3 que, a la vegada, fa un passa'l a d'altres directius anomenats pel govern balear.

Es vergonyós i fastigós i ja passa d'hora de què es depurin totes les responsabilitats (i no és una opinió, és un avís)

 

ELS CAVALLISTES SON BONA GENT

grosske | 01 Desembre, 2008 13:54

Diu en Joan Rotger, flamant president del PP de Mallorca, q si s'el condemna pel Cas Cavallistes no pensa dimitir. - Comorr??... Idò si. La clau l'ha donada el seu antecessor en el carrec, Pere Rotger, que ha dit que el PP te molt clar que tot el seguit de carrecs del PP que avui es seuran a la banqueta dels acusats son "bona gent" .

"Si señor, si señor! Mol bona gen!!" (sic) crida el president del comité d'ètica del PP, Sr. Roman Piña, que, segons es rumoreja, s'està donant a la beguda.

En realitat s'enten poc que intentin empurar a tots aquests màrtirs del PP perquè, com tothom sap, els batles i batlesses no comproven personalment el que certifiquen. Els certificats van acompanyats d'informes administrastius que donen fe del que es certifica. ... A no ser, es clar, que aquests certificats no hagin seguit el procediment administratiu normal... A no ser, ès  clar, que aquesta "bona gent" hagi fet uns certificats una mica raros, uns certificats que no s'ajusten al procediment normal, uns certificats sense els requisits formals habituals i signats per satisfer  les necessitats del seu company de partit i ex-batle de Ses Salines.

Tal volta aixi s'expliqui que la Fiscalia i el jutge no els hagi trobat tan "bona gent" com diu el seu partit
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS