Administrar


Estadisticas de visitas

EL NAUFRAGI DE L'EDUCACIO

grosske | 30 Novembre, 2008 13:39

El 45% dels alumnes de Balears de 15 anys ja han perdut, com a mínim, un curs

Només un 30% dels joves de 18 anys de Balears esta estudiant.

Són dades publicades fa uns dies i que ens parlen d'un problema molt de fons: l'educació no motiva, l'educació no funciona, els alumnes estan fotuts i els docents també.

No és un problema de Balears, malgrat que a Balears hi hagi elements diferencials que empitjoren la situació. Es una crisi global del sistema educatiu i de la seva funció social que ni les lleis peperes ni les lleis socialistes han sabut abordar.

Sobre això es sumen moltes pol.lèmiques: l'educació per a la ciutadania, la derivació cap a la pública d'alumnat més dificil en benefici de la concertada (un autèntic escàndol que CCOO de les IB denunciava no fa gaire que tendia a empitjorar), l'avaluació dels mestres que avui comenta la Consellera. el Pla Bolonia, els crucifixes a les aules públiques...

Tot problemes molt importants però que no em tem que tapen allò essencial: la renovació pedagògica pendent, el canvi de sistema pendent per tal que l'Educació sigui realment un instrument al servei de la igualtat d'oportunitats.

CA N'ANGELI. THE END

grosske | 20 Novembre, 2008 07:03

Amb el desmantellament de Ca n'Angelí, ahir es va acabar l'assentament barraquista més important de la ciutat.

En un any i mig l'Ajuntament ha abordat des d'una perspectiva social tres casos d'infrahabitatge particularment sagnants: l'edifici abandonat del carrer Brotad, el Canòdrom i Ca n'Angelí. S'ha fet més en 18 mesos que en vàries legislatures anteriors.

Però el més important és que els desmantellaments s'han fet sempre des d'una perspectiva social, cercant durant mesos alternatives de promoció social i laboral per a les persones afectades com a passa prèvia a la desaparició física dels infrahabitatges 

En el cas de Ca n'Angelí, més de 60 persones i de 20 barraques entre General Riera i la Via de Cintura, hi havia una dificultat afegida: la condició de gitanos romanesos de la majoria dels habitants. La feina de la mediadora cultural de l'IBSALUT, de la Direcció General d'Immigració del Govern i del Consolat romanés ha permés posar en marxa un programa pioner de retorn al pais d'orígen amb contracte de feina que ha permés culminar feliçment l'operació.

Ara ens hem de concentrar en els casos de menor entitat - però no per això menys importants - que queden a la ciutat i, per suposat, en un cas especial i que obeeix a una lògica distinta als anteriors: Son Banya

IU DESPUES DE LA ASAMBLEA

grosske | 18 Novembre, 2008 18:13

Podeu trobar el post aquí

ELS MONSTRES NO HABITEN EN ELS CONTES

grosske | 12 Novembre, 2008 07:04

210  nous casos d'abusos sexuals greus a menors i 380 casos de maltractaments físics o emocionals greus a la ciutat de Palma i només amb un any?. Segurament són dades que no es fan gaire enfora de la realitat però que, ara mateix, no són més que uina aproximació estadística perquè el 80 o el 90% dels casos d'aquestes característiques mai no arriben a aflorar.

La campanya "Els vertaders monstres no habiten en els contes. Davant els abusos sexuials, actúa" simbolitza una renovada preocupació de l'Ajuntament, el Consell i el Govern Balear per posar mà a aquesta malaltia massa silenciosa de la nostra societat.

Es necessari conscìenciar sobre la necessitat de denunciar i facilitar les denúncies, és necessari millorar i agilitzar els protocols d'actuació de les administracions públiques, és necessari creuar les dades entre les diferents administracions amb major precisió, , és necessari reforçar els serveis d'atenció i també els equips d'intervenció en situacions de risc... és necessari posar-se les piles i actuar perquè, socialment, ens trobam davant un fenòmen social d'extrema gravedat

EL PARC DE LES VIES: UNA PASSADA

grosske | 11 Novembre, 2008 06:51

La solució que finalment donarem al Parc de les Vies és de les més innovadores de totes les presentades al concurs convocat a l'efecte.

Tal i com reclamaven els veïnats, es genera un vertader eix verd al bellmig de l'eixample que donarà qualitat de vida a la zona i al conjunt de la ciutat

El carrer gris en què es va convertir Jacint Verdaguer es convertirà en un vertader corredor verd entre el Parc de Ses Estacions i els nous pulmóns que es crearàn a l'altra banda de la via de cintura. El verd predominarà sobre el gris i el transport públic i el dels residents predominarà sobre el sacrifici de nus espais a Sa Majestat el cotxe privat. Es pal.liarà l'impacte desastrós de la sortida en trinxera del tren a l'altura de Son Fortesa, s'unirà el parc amb el futur espai verd de la Plaça de Toros, es crearà un aparcament dissuassori... Palma entra en la modernitat urbanística.

Es un d'aquests temes que, realment, gairebé justifica una legislatura

TONIGHT, TONIGHT...

grosske | 04 Novembre, 2008 07:54

Avui vespre coneixerem, si es compleixen les previsions, que Barak Obama és el nou  President dels Estats Units.

Hi ha qui diu que tant és, que allà tothom és de dretes i que tot això és una comèdia. Es parcialment cert, però només parcialment.

Els Estats Units estan molt escorats a la dreta en comparació amb l'Europa Occidental. Que voler redistribuir la riquesa sigui un insult del qual cal defensar-se ens dóna ben bé una idea del terreny que trepitjam. Cap dels grans candidats qüestiona res realment substantiu del sistema en l'ordre econòmic, cap està per l'abolició de la pena de mort ni pel matrimoni homosexual, entre molts d'altres exemples, però...

... Però en política i en la Història (que "tanto monta") ser semblant no vol dir ser idèntic, res no és immutable, res és immune a l'erosió del temps i dels grans corrents de canvi.

Obama significa un canvi fonamental des del punt de vista de la convivència racial (que tanta sang i tanta violència ha desencadenat als Estats Units), de la sensibilitat en temes socials i de l'oposició al sindrome d'imperi paranoïc que ha caracteritzat la política internacional de l'etapa republicana.

Només per això, que no és poc, o només per donar per sac als fills del KKK, esper que, aquesta nit, sigui una nit feliç

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS