Administrar


Estadisticas de visitas

QUERIDA SOFIA

grosske | 31 Octubre, 2008 21:26

Menuda la has armado con tu biografía semiautorizada: que si homosexuales, que si eutanasia, que si aborto, que si el Caudillo... La verdad, es que no sé de qué se extrañan. Con tu educación y en estado de secuestro institucional permanente a mí lo que me hubiera parecido extraordinario es que fueras una votante de Izquierda Unida "in pectore".

Anda la derecha  la mar de contenta por constatar que puede contarte entre sus afiliados y anda la izquierda social y política (IU, colectivos homosexuales, tertulianos progres...) bastante mosca y mandándote callar. El PSOE, el pobre, no sabe /no contesta porque alguien ha encendido el letrero de "Silencio, se gobierna".

Un opinador de la Ser decía esta tarde que no tenías que opinar sobre las cosas del mundo porque, si no, se corría el riesgo que el mundo opinara sobre la Monarquía y a saber dónde iba a acabar esta historia. No hagas puñetero caso: me parece un pacto de silencio sencillamente vergonzoso.

Mira, reina, yo me voy a salir del guión y te voy a animar a salir del armario y a opinar. Pareces una persona culta, sensible e inteligente: opina, por Dios!; no escuches a quienes te aconsejan no comportarte como lo que eres: una mujer libre. Opina y, en las próximas elecciones, vota. Sólo los pobres de espíritu necesitan la tutela de personajes deshumanizados que se supone que mean colonia y los españoles y españolas, creo yo, no son pobres de espíritu. Así que opina, vota, equivócate, mete la pata, sé brillante o sé vulgar, lo que más te encarte en cada caso; sé, en definitiva, una de las cosas más importantes y bonitas que se pueden ser: una ciudadana libre. Y si éso significa que vayas a dejar de ser Reina, no te preocupes, reina: tanto mejor para tí, te lo aseguro, y tanto mejor también para todos aquellos que queremos jefaturas de Estado ejercidas por personas libres y libremente elegidas

EL PACTE POST VICENS

grosske | 28 Octubre, 2008 16:59

UM ha fet el que havia de fer, ha contredit el seu insostenible discurs de "no farem res fins que els jutges no hagin pres cap decisió" i li ha demanat a Bartomeu Vicens l'acta de Diputat.

En Vicens, però, s'ha declarat en rebel.lia i ara és un diputat trànsfuga al grup mixt i suspés de militància pel seu partit.

Per tant, el govern podrà treure lleis amb el vot del Sr. Vicens però el govern no pot, per ètica,  anar a cercar el vot del Sr. Vicens ni negociar amb ell el sentit del seu vot

Per tant, el pacte de progrés del 2007 està en minoria al Parlament de les Illes Balears.

Ha dit avui en Diéguez a la ràdio que no passa res, que està molt bé això de governar en minoria i que això és el que li passa a ZP fa dues legislatures. En realitat, la situació és radicalment distinta. El govern balear té davant sí un mur de 30 diputats i diputades del PP i el vot que li falta per fer majoria és, com s'ha dit, el d'un diputat amb el qual no pot negociar.

Per tant, el govern Antich penja d'un fil. Això no ens aboca directament a eleccions anticipades perquè, en definitiva, és possible que la dimissió de Vicens s'acabi produint per l'avanç imparable del procediment judicial i/o perquè la única cosa que cerca en Vicens són els beneficis d'un aforament que, per cert, EU, amb molt d'encert, ha dit que s'hauria de suprimir per a aquest tipus de delictes.... però les eleccions anticipades són un escenari que, de cap manera, es pot descartar (per molt que la Sra. Joana Barceló hagi dit el contrari)

La solució bona és, evidentment, que el Sr. Vicens dimiteixi però això només serà possible si, entre tots, aconseguim uin clima social pel qual trànsfugues i corruptes aferrats a les cadires no puguin anar pel carrer més que tapats amb una caputxa

LA QUE ESTA CAIGUENT

grosske | 26 Octubre, 2008 16:50

Mentres la notícia política del dia segueix essent la corrupció i èls seus patètics protagonistes, Balears tindrà, d'aqui tres mesos. mes de 100.000 aturats: una xifra astronòmica que gairebé duplica les pitjors conegudes fins ara.

Les conseqüències socials d'aquest fenòmen són difícilment previsibles però és evident que la crisi no només significarà restriccions en els hàbits de consum: produirà directament més pobresa, més exclussió social, desnonaments i un llarg etcétera de patiments molt vius en segments significatius de la població.

A Palma tenim un important component de població immigrada que patirà de manera més important els efectes de la crisi i que, a més, serà culpabilitzada per altres treballadors i treballadores de la manca de feina.

Tot l'esforç que es pugui fer des de les institucions autonòmiques i locals per pal.liar els efectes socials de la crisi serà poc i, per suposat, des d'Esquerra Unida i des del Bloc hem d'exigir que aquest esforç es converteixi en una realitat palpable

AL PARLAMENT, ALS JUTJATS O A LA PRESO?

grosske | 21 Octubre, 2008 06:11

Fonts de la Fiscalia filtraren ahir la possibilitat de demanar presó per a Bartomeu Vicens, portaveu d'UM al Parlament.

Fa unes setmanes, vaig publicar un article en aquest bloc on deia en negreta que "Bartomeu Vicens dimitirà" i, a hores d'ara, la cosa sembla cada vegada més clara.

Bartomeu Vicens no podrà anar al debat parlamentari de l'Estat de la Comunitat... perquè té una cita als jutjats per declarar sobre el cas Son Oms.

El  problema no és la seva malaurada peripècia personal, el problema és el regal immens que s'està fent al PP afrontant el segon debat de l'estat de la comunitat amb un dels portaveus de la majoria en aquesta penosa situació i amb el Bloc com a únic grup parlamentari que demana la seva dimissió

Josep Juan Cardona, imputat al cas Ordinas, i la resta d'imputats del PP que també seuen al Parlament (Jaume Font i Catalina Soler) no es mereixen aquest favor

I un avís: si el President Antich no aprofita el debat per recuperar el discurs del PSOE de l'anterior legislatura i deixar de mastegar fessols sobre el cas Vicens, serà un senyal evident que ha confós el superglue per aferrar-se al poder amb el pot de disolvent de la pròpia coherència.

XARXAPALMA

grosske | 18 Octubre, 2008 18:51

La que caurà els propers mesos serà grossa. Es parla de 80.000 aturats en temporada baixa (gairebé 30.000 mil més que la pìtjor xifra del darrer decenni), els serveis socials de Palma comencen a detectar major demanda i majors dificultats per trobar feina.

XarxaPalma és la resposta que, des de Benestar Social, hem dissenyat per fer front a aquesta situació. Són mesures que han de ser complementades des d'altres àrees municipals (Ocupació, Hisenda. Turisme, Comerç...) en línia amb la reflexió que vèrem fer fa unes setmanes a una "encerrona" del govern a la Platja de Palma.

La població diana de XarxaPalma són les persones  i les families que, per mor de la crisi, poden  entrar en una situació de greu risc social.

La xarxa s'atorbarà uns mesos en estar plenament operativa perquè es tracta d'un programa ambiciós i que implica d'altres institucions públiques i privades. Les principals mesures són:

Posar en xarxa.a través d'una Mesa per a la Prevenció del Risc Social, tots els recursos del govern, el Consell  i  l'Ajuntament i d'entitats privades que facin treball social ( des de Càritas fins a les Caixes d'Estalvi passant pel Patronat Obrer, Deixalles i un llarg etcètera)

Incrementar sustantivament els ajuts directes a les famílies per solventar situacions de dificultat

Crear uina línia específica de subvencions per fomentar el treball comunitari als barris; en definitiva, per mobilitzar al teixit associatiu dels barris contra la crisi

Incrementar els ajuts a les entitats que fan feina de prevenció social

Assessorar econòmicament les famílies en risc des del punt de vista econòmic, financer i d'hàbits de consum

Facilitar la concessió de microcràdits a aquelles famílies que estan en risc de perdre l'habitatge per un moment de dificulltat superable a mig termini

L'ESTAT BOTIQUI

grosske | 15 Octubre, 2008 18:45

Qualqú pot despistar-se si veu a G. Bush nacionalitzant bancs o a d'altres països intervenint en el sistema financer. Ha arribat l'hora de la nacionalització de la banca i les assegurances? Marx o, com a mínim, Keynes, han ressucitat?

Res més lluny de la realitat. L'Estat del Benestar va donar pas a l'Estat absent i, ara, a una segona versió d'aquest darrer: l'Estat Botiquí. El sistema financer ha fet "mala via" està empatxat de tants de guanys, de tantes operacions especulatives que res tenien a veure amb l'economia real i s'ens ha posat "malito".

I allà corren en Bush, na Merckel i en ZP a donar-li al sistema financer internacional una bona ració d'Alka Seltzer. Després una bona tanda de rotets, una bona buidada per baix (persones sensibles o vulnerables abstenir.se) i hala! a un altra cosa.

Allò més graciós és que l'alka seltzer el pagam nosaltres i que els bancs - en el seu conjunt - no deixaran de guanyar doblers. Quant a la neteja dels bolquers no vos heu de preocupar: hi ha un munt de treballadors d'Spanair, de Nissan, etc. que - segons sembla- no tindran altra cosa que fer.

El PP, una mica desbordat, encara demana una "mesa" per impulsar mesures de major lliberalització dels serveis i del transport (de la banca no s'atreveix a dir res perquè no está "el horno para bollos"). Estam ben arreglats!

FINANăAMENT IL.LEGAL DEL PP A BALEARS

grosske | 13 Octubre, 2008 18:44

Quina és l'explicació global de tots els casos de corrupció que es varen produir durant el darrer govern Matas?Tots duim un munt de setmanes treguent-li el suc polític a les investigacions de la Fiscalia. No arribam a digerir un tema quan ja tenim un altre que toca la porta. L'omnipresent matrimoni Ordinas-Rosselló ha robat qualsevol espai al cas de Turisme Jove i encara més a les malifetes de Damià Vidal a Bitel 2 per tal de lucrar-se a sí mateix i a algúns dirigents de Noves Generacions.

Però per entendre el problema de fons hem de sortir de l'anècdota i hem de tenir present que tots aquests casos es produien simultàniament: es robava a Bitel MENTRES es robava a Turisme Jove MENTRES es robava al Consorci de Desenvolupament Industrial MENTRES es tudaven milions i milions d'euros al Palmarena, MENTRES es construia el Metro més car del món MENTRES Rodrigo de Santos pagava 1,5 milions d'euros per un joc infantil MENTRES es negociaven plusvalúes multimilionàries al voltant del Pla Territorial...

Crec que resulta gairebé impossible que aquest saqueig sistemàtic fós ignorat ni per en Jaume Matas ni pel llentarner major del partit, el Sr. José Maria Rodriguez.

Més encara: crec que la hipòtesi més plausible per explicar una situació tan inusitada com aquesta és que una part d'allò robat servís per finançar les activitats del partit.

Periodites, polítics i ciutadans hem estat fins ara estorats per la quantitat de brutor que ha arribat a sortir. Crec que és ben hora de deixar de pensar en capses de Cola-Cao i d'altres anècdotes i que procurem formular una hipòtesi creible sobre el que va passar a aquesta comunitat entre el 2003 i el 2007.

Fiiscalia Anticorrupció, tard o d'hora, ha d'investigar fil per randa les finances del PP durant el darrer Govern Matas... i el PSOE, a través del govern de ZP, no ha de posar emperons a aquesta investigació. Només quan aquesta investigació s'hagi produit tendré la convicció que l'Estat de Dret ha fet un esforç real per dur aquest penós assumpte fins a les darreres conseqüències

IB3

grosske | 08 Octubre, 2008 09:37

Demoledor l'article de Marga Solivellas sobre IB3 que avui es publica al DM en nom del Sindicat de Periodistes

Si el Govern es descuida no només acabarà perpetuant el model anterior sinó que, fins i tot, potser que l'empitjori.

Em consta que hi ha hagut contactes recents a nivell de Pacte per tal de redreçar la situació i on, si fa no fa, tot els temes que es plantegen a l'article han sortit a la llum.

Sé, també, que canviar de model no és cosa senzilla i que no es pot fer en un pis pas.

Però el que sí es pot fer aviat i el que ja passa d'hora és acordar una fulla de ruta que expliqui què s'ha de canviar, quan es canviarà i en quina direcció 

LA CAPSA DE COLA-CAO

grosske | 06 Octubre, 2008 16:02

La foto del matrimoni Ordinas-Rosselló amb el canet en braços, els policies, el fiscal i l'advocat defensor, tots mirant com es desenterra la capsa de Cola-Cao amb 200.000 euros de comissions passarà a la història política - sí, sí, política - d'aquest país i, qualque dia, un nou Berlanga  la farà objecte d'un remake de "La Escopeta Nacional".

Segons sembla, les imputades en el cas han passat del pacte de silenci a la cantata i fuga cap endavant i, avui mateix, el Sr. Josep Juan Cardona, ex-conseller del govern Matas i actual diputat del PP al Govern Balear, apareix assenyalat pel dit de les esmentades com a perceptor de les comissions il.legals.

Roman Piña, president del Comité d'ètica del PP acaba de dir a IB3 que Jaume Matas ha de comparèixer davant el Comité per donar explicacions... però no confia que ho faci (perquè, em deman, no estan obligats els militants a comparèixer si el Comité ho reclama?); també diu el Sr. Piña que cal castigar als que tenien l'obligació de vigilar el que passava i que no ho feren però que creu  que en JJ Cardona "és bona persona" ... vaja, que el Sr. Piña, de moment, amaga més que no dóna i es limita a promoure les baixes dels detinguts per la policia.

Les baixes les firma Rosa Estaràs, vice-presidenta del govern més corrupte de la història de les Balears, mentres que la seva portantveu, ex-batlessa de Felanitx i imputada en un cas de falsificació documental en sèrie que afecta a 15 municipis i que tenia per objecte amparar una il.legalitat urbanística (el cas Cavallistes), es declara cada cop més compungida i escandalitzada per tot això que passa amb la corrupció.

Tot plegat, un desbarat

2on CINTURO: BE PEL CONSELL INSULAR

grosske | 05 Octubre, 2008 13:07

El Segon Cinturó dissenyat pel Consell Insular a la passada legislatura acaba de morir. Començant a l'autopista de Llevant arribava a Alcampo i dibuixava una línia paral.lela a la Via de Cintura que ignorava l'estructura urbana de la ciutat i passava com el cavall d'Atilla pel sol rústic del municipi de Palma fins a l'autopìsta de Ponent

L'alternativa presentada ahir pel Govern del Consell s'ajusta en un elevadíssim tant per cent a la fòrmula que el Bloc per Palma duia al seu programa electoral i a  la  presentada pel Bloc per Mallorca ara fa un parell de setmanes.

La solució ha passat per incrementar la capil.laritat dels accessos a Palma, per contar amb una derivació possible per anar a Son Reus, la UIB o Son Espases abans de les  sortides`preexistents  cap a Son Castelló , Son Fuster o la Via de Cintura, per aprofitar la segona ronda natural constituïda pel Camí dels Reis, per donar-li"aire" a zones ofegades com S'Indioteria... la sol.lució, en definitiva,  ha passat per una fòrmula econòmica tant des del punt de vista territorial com financer.

Diu na Mabel Cabrer que és el mateix 2on Cinturó que ella ha patrocinat des de sempre: em sembla un bon símptoma de la solidesa del projecte el fet que el PP no hagi trobat altra via per posicionar-se davant ell que el falsejament més aparatós de la realitat.

Ara només queda una qüestió a deixar molt clara: Mallorca funciona com un àrea metropolitana i la seva mobilitat no pot descansar exclussivament en cap tipus de sol.lució a la xarxa viària: o apostam de bon de veres per un transport públic barat, ràpis i competitiu o el col.lapse continuarà es faci la xarxa viària que es faci

QUAN DIMITIRA JJ CARDONA?

grosske | 02 Octubre, 2008 06:03

 

"Si qualsevol membre de la Conselleria ho hagués sabut –que es cometien actes suposadament delictius– hauria actuat de manera immediata". Això deia, ara fa DOS DIES!, l'exconseller d'Indústria del Govern Matas i actual diputat del PP, Josep Juan Cardona; tot això arrel de l'allau de detencions al CEDIB, Consorci que ell presidia.

Ahir mateix, era detingut, per les mateixes irregularitats, Kurt Viane, Director General i un dels "membres de la Conselleria" als quals al.ludia el Sr. Cardona a les seves declaracions

Jo no tenc ni idea de si JJ. Cardona estava o no al corrent de la cova de lladres que era la seva Conselleria  pèrò , tant si ho sabia com si no, és obvi que s'ha de retirar de la política.

El Sr. Cardona és culpable de negligència en la vigilància del que passava a la seva conselleria. El que passava al CDIB no ha estat una o dues irregularitats d'aquestes que li poden passar inadvertides a qualsevol: era una trama de corrupció de proporcions majúscules.

Però, més important encara que això, el Sr. Cardona ha d'assumir responsabilitats per haver anomenat persones indesitjables al front de càrrecs de la màxima responsabilitat.

Willy Brandt, ex-Canciller de la República Federal Alemana, va dimitir perquè el seu secretari personal va resultar ser un espia... (i ningú no va dubtar mai que això va ser un gol que li varen colar al Sr. Brandt). Però això, és clar, són contes xinesos per al PP, per a Rosa Estaràs i per al seu flamant Comité d'ètica recemment anomenat

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS